פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימה
    דן
    07/11/2009

שלום מה גורם לסתימת מעיים באפרסמון ? הקליפה הקשה קצת? הפרי עצמו? או שאוכלים אותו לפני שבשל? אני אוכל לפעמים 8 יחידות אך- בשל בשל מימי ורך מאד תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימה

הוספת תגובה

• סתימה

ד''ר אליעד קרין
    07/11/2009

לדן שלום רב

חסימת מעי דק כתוצאה מאכילת אפרסמון היא ארוע נדיר המדווח בעיקר באנשים אשר עברו ניתוחי קיבה קודמים שמטרתם היתה הפחתת חומציות ושיפור ריקון הקיבה.
    החשד כי גורם לחסימה הוא רכיב טניני בפרי עצמו ששמו שיבול אשר במגע עם חומצת קיבה יוצר קואגולום או קריש שעליו בהמשך תיווצר אבן מסיבי הפרי.
    החשד כי הפרי שאינו בשל אחראי יותר לחסימות.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם לחולה קרוהן
    שרון
    01/11/2009

אני חולה קרוהן בן 33. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת חלק מהמעי עקב היצרות ומאז אני מטופל באימורן ולא סובל מכאבים בכלל.

אשמח לחוות דעתכם על תוצאות ספירת הדם שלי:

WBC 5.1
    RBC 5.3
    HB 15.5
    HCT 46.1
    PLT 288
    MCV 87.5
    MCH 29.4
    MCHC 33.6
    RDW 15.8
    LYMP.abs 0.7
    LYM% 14.4
    NEUT.abs 3.6
    NEUT% 70.4

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספירת דם לחולה קרוהן

הוספת תגובה

• ספירת דם

ד''ר אליזה טיומני
    01/11/2009

בדיקת הדם למעשה תקינה למעט לימפופניה שרואים לפעמים בטיפול באימורן .
    אפשר להשוות עם הבדיקות הקודמות שלך
    בהצלחה-
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס ולימפומה נון הודג'קין
    הדס
    01/11/2009

שלום,

אימי חלתה בגיל 48 בסרטן המעי הגס. אובחן גידול חוסם במעי היורד ונכרת כ- 50 ס"מ מהמעי הגס, וכ- 13 ס"מ מהמעי הדק. כמו כן נכרתו חצוצרה ושחלה כיוון שהתגלו בהן צ'יסטות (לא ידוע לי על ממאירות).
    היא החלימה, ולאחר 3 שנים, אובחנה אצלה לימפומה נון הודג'קינס מסוג large B cell, מפושטת באדרנל, כבד, ולבסוף גם במוח ובמעי (הרופאים טענו כי אין קשר בין שתי המחלות). היא נפטרה שנתיים לאחר גילוי הלימפומה.
    באחת מהביופסיות שנלקחו לה בזמן הלימפומה, ראיתי שאובחן גם קוליטיס. בסיכום החלה נכתב כי אין עדות להישנות סרטן המעי הגס.
    שאלותיי:
    א. האם יתכן שבכל זאת יש קשר בין הלימפומה וסרטן המעי הגס? כיצד ניתן לקבוע אם קיים קשר או לא?
    ב. האם יתכן כי הגידול הראשון, שהתגלה במעי הגס, למעשה היה ביטוי של הלימפומה ושהיא פשוט לא אובחנה בזמנו?
    ג. איך הקוליטיס מתחבר פה? האם סביר שנגרם בשל דיכוי המערכת החיסונית בגלל הלימפומה או הטיפולים, או האם יש סיכוי שתמיד היה קיים ברקע והוא שגרם לסרטן המעי הגס? אם כן, יתכן ש"פוספס" בביופסיה שנלקחה בניתוח כריתת המעי?
    ד. בזמן המחלה הראשונה, עברה אימי יעוץ גנטי ונאמר לה שהסרטן אינו גנטי. האם ניתן לסמוך על בדיקה זו שנערכה לפני כ- 10 שנים?

אודה לכל תשובה או רעיון, אני מבולבלת מאוד מריבוי המחלות האלה וקשה לי להאמין שכולן נפלו כרעם ביום בהיר ללא קשר בינהן.

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס ולימפומה

ד''ר אליזה טיומני
    01/11/2009

צירוף לא מוצלח של מחלות
    נתלחיל משאלה אחרונה-כן כדי לפנות ליעוץ גנטי חוזר-כי חלה בתחום זה התקדמות גדולה וניתן לבצע בדיקות מדויקות יותר.
    לימפומה יכולה להופיע כסיבוך של טיפולים בהקרנות וכמוטרפיה במידה ואמך קיבלה אותם-אנו יודעים שטיפולים ללמאירות מגדילים את הסיכוי לממאירות אחרת מאוחרת יותא.
    קשה להאמין שנתן היה להתבלב בין לימפומה וסרטן מעי הגס-אלה גידולים שונים לגמרי ו בץכשיר פטולוגי שנראים אחרת.
    קוליטיס אשר מתוארת יכולה להיות משנית לטפולים או לזהום ולא קוליטיס מסוג IBD .
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    ליאת
    30/10/2009

שלום רב,
    כשבועיים סובלת מכאבי בטן, בתחילה הכאב היה בבטן עליונה ואח"כ הורגשה גם רגישות דיפוזית בכל הבטן כולל התחתונה וביחוד באמצע מעל ובאזור הטבור.
    נוטלת נירבקסל מזה שבועיים פעמיים ביום וכל בוקר אומפרדקס בגלל הכאבים ברום הבטן.
    הבדיקות שביצעתי עד כה בהמלצת גסטרואנטרולוג הן:
    צואה לפרזיטים ותרבית תקינות, בדיקות דם ושתן כולל תפקודי כבד ועמילאז תקינות, CRP גבוה במקצת כבר שנה 1.8 כשהנורמה 0.5.שקיעת דם תקינה.צליאק שלילי.
    אין אנמיה , יציאות מרובות אך זה לא משהו חדש, שנים סובלת מהבטן ובצעירותי אובחנתי כסובלת מתסמונת המעי הרגיז.
    היציאות לעיתים רכות ולעיתים קשות אך לא שלשולים.מאז הנירבקסל יש פחות יציאות וקצת עצירות. אך קראתי שזה יכול להיות בגלל הנירבקסל .האם נכון?
    אין חום, אין ירידה במשקל, אין הקאות אך ישנה תחושה לא נעימה בכל מערכת העיכול, גזים, גרפסים ומיחושים בבטן ואי נוחות מלווים לעיתים בקולות.
    היום הבחנתי בצואה במין ריר בגוון שנראה כמו דם, לא ממש אדום (לא דם טרי) אך נראה מעין משהו דמי .
    אני מאוד מפוחדת ורציתי לדעת אם זה יכול להיות גידול או שיכולות להיות עוד סיבות לדמם (זה לא מטחור בטוח) ולכאבי הבטן הללו שלא גוברים אך גם לא נעלמים.
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד

פרופ' עמי ספרבר
    31/10/2009

שלום ליאת,
    ראשית התסמינים אמנם נשמעים כתסמינים קלסיים של מעי רגיש ובאופן בסיסי אני חושב שזאת הבעיה וכדאי שתקבלי טיפול ראוי להפרעה זו (בעיני נירווקסל איננו טיפול מספיק טוב).
    לגבי הצבע והצורה של היציאה. קוםד כל, אין חשיבות בכלל למראה של ריר. על פי התיאור אינני חושב שמדובר בדם, ובוודאי שאינך צריכה להיות כה מפוחדת. את לא ציינת את הגיל או האם עשית קולונוסקופיה מתישהו.
    אם את מתקרבת לגיל 50 או יש סיפור משפחה של סרטן המעי הגס אצל קרוב משפחה מדרגה ראשונה ולא עשית קולונוסקופיה בשנים האחרונות כדאי לשקול זאת. בכל מקרה יש מקום לפנות שוב לגסטרואנטרולוג שלך, לתאר את השינוי שאת חושבת שחל אצלך, ולסכם ביחד איתו עם יש צורך בבירור נוסף כעת.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך

ליאת
    01/11/2009

ראשית, המון תודה על תשובתך.
    אני בת 40, לא עשיתי אף פעם גסטרוסקופיה או קולונוסקופיה אך מעולם לא היו לי כאבי בטן ותחושת אי נוחות ותסמינים כה חריפים וממושכים.הבנתי שמעי רגיז בזמן התקף יכול להיות ארוך מאוד אך הפעם גם הנירבקסל לא עוזר ובעבר עזר יותר. מה תוכל להמליץ לי כטיפול במקום הנירבקסל והאם לדעתך יש לשקול קולונוסקופיה? בדיקותיי תקינות למעט CRP מוגבר כשנה 1.8 .
    בתודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך

פרופ' עמי ספרבר
    02/11/2009

שלום ליאת,
    הנושא של טיפול מורכב מדי ואינדיווידואלי מדי לדון בו בפורום באינטרנט. לזה את צריכה לפנות לגסטרואנטרולוג שלך או אחר לדון בנושא.
    לגבי קולונוסקופיה גם זה נושא לשיחה עם הרופא שלך. ביחד עם זאת, אם את סבורה שהיה דם בצואה, אזי יש מקום לעשות את הבדיקה. כמו כן אם התסמינים הם שונים לגמרי מאלה שהכרת קודם, גם אז יש מקום לשקול את הבדיקה.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן ומעי רגיש (אולי)
    טל
    29/10/2009

חולת קרוהן, עם מינון כפול של יומירה. (מחלה באילאום סופי). סובלת מכאב חד בבטן הימנית התחתונה, בעיקר אחרי הליכה לשירותים. מדדי הדלקת תקינים, הרופא שלי אומר שמוקדם מידי לקול' שנייה במספר (עברו רק שנתיים מאז האחרונה). הרופא שלי רוצה שאני אנסה לקחת קולוטאל 3 שבועות ואם לא יעזור נתחיל שוב סטרואידים תק' קצרה. אני מפחדת לקחת משהו שמשפיע על העצבוב של מערכת העיכול, האם זה יכול לשנות את התנועתיות במעיים או לשבש שם משהו גם אחרי שמפסיקים לקחת את התרופה? איך זה משפיע על חולה קרוהן ומה התרופה בדיוק עושה?... האם במקרים של בחורה צעירה אי אפשר לעשות MRE במקום CT? אני די בטוחה שמדובר בהיצרות במקום של הדלקת.

לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן ומעי רגיש (אולי)

הוספת תגובה

• קרוהן ומעי רגיש (אולי)

פרופ' עמי ספרבר
    31/10/2009

טל, שלום רב
    ראשית, לגבי חלק מהשאלות, למשל לגבי MRE במקום CT, את צריכה לסכם עם הרופא המטפל או גסטרואנטרולוג אחר המתמחה במחלות מעי דלקתיות. זאת איננה שאלה שאפשר לענות עליה דרך פורום.
    ידוע שתסמונת המעי הרגיש יכולה להופיע, בדרגה זו או אחרת, אצל חולי קרוהנס ברגיעה. לפעמים מאוד קשה להבדיל בין התלקחות הדלקת לבין מעי רגיש. קולוטל לא יעשה נזק, זמני או קבוע, אך יכולות להיות תופעות לוואי בזמן הלקיחה כמו כל תרופה אחרת. דווקא קולוטל יחסית לא בעיתי מבחינת תופעות לוואי. הוא עלול להאיט את תנועתיות המעיים ועל ידי כך לגרום ליציאות קשות יותר.
    השורה התחתונה: אני חושב שאת צריכה לחזור לגסטרואנטרולוג שלך עם השאלות ששאלת כאן, או לפנות לקבל חוות דעת נוספת אצל מומחה אחר.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס עם 2 גרורות לכבד-דחוף
    נורית
    27/10/2009

שלום לפאנל הרופאים והגולשים

מבקשת לדעת דחוף ביותר על הצלחות/תגובות/הרגשה של מטופלים החולים בסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד ונותחו. עומדת בפניי החלטה מאד קשה ומעוניינת לשמוע תגובות של אנשים שנותחו
    ויעזור גם שם הכירורג .

תודה רבה לקבלת המידע עם בריאות טובה .

בברכה
    נורית

הוספת תגובה

• ניתוח כבד

אלה
    04/11/2009

שלום רב
    שמי אלה וגם לי היו גרורות במעי נותחתי בבלנסון להוצאת אונה בה היו הגרורות.
    הניתוח לא קל, ההתאוששות איטית. אך למעט הסימנים על בטני שכחתי מהניתוח והיום אני מתמודדת עם גרורה עקשנית במקום אחר. לאחר ניתוח הכבד עברתי עוד ניתוח. ואני מתפקדת רגיל. רק לאכול פחות שומנים כי בניתוח מוציאים גם את כיס המרה.
    נותחתי בידי ד"ר פרנק גרייף בבלנסון, הוא מנהל מחלקה כירורגת .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח גרוגות בכבד

ד''ר אליזה טיומני
    05/11/2009

לאה שלום
    תודה לך שכתבת ומתחלקת עם גולשים האחרים במה שקרה לך -אין כמו נסיון אישי -כל הכבוד איך את מתמודדת עם המחלה ולא נותנת לה לנצח!!!
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת גרורות בכבד

נורית
    08/11/2009

שלום לך אלה

תודה רבה לתגובתך.
    שמחתי לשמוע שעברת את הניתוח בהצלחה מאחלת לך המשך בריאות טובה ותהי חזקה.
    רציתי לשאול אותך מדוע צריכים להוריד את כיס המרה האם זה מה שדר' גרייף אמר לך ??והאם אצל כולם ??
    גם אני הייתי אצלו לקבל חוות דעת השאיר בי רושם טוב מאד הייתי גם אצל דר' בן חיים מנחם מאיכילוב ( האם שמעת עליו או היית אצלו ??) וגם ממנו התרשמתי טוב מאד. ואני מאד מבולבלת . דילמה קשה.
    אשמח אם תספרי לי קצת יותר על הניתוח ועל דר' גרייף .

אשמח לתגובתך המהירה.

בתודה
    נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן במעי הגס עם 2 גרורות לכבד
    נורית
    27/10/2009

שלום לכולם

מבקשת לדעת דחוף ביותר על הצלחות/תגובות/הרגשה של מטופלים החולים בסרטן המעי הגס עם גרורות לכבד ונותחו. עומדת בפניי החלטה מאד קשה ומעוניינת לשמוע תגובות של אנשים שנותחו
    ויעזור גם שם הכירורג .

תודה רבה לקבלת המידע עם בריאות טובה .

בברכה
    נורית

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס עם גרורות לכבד

ד''ר אליזה טיומני
    28/10/2009

שלום נורית
    גרורות לכבד מנתחים רק אם יודעים שהם בכבד בלבד ולאכל כך רבים -יש קריטאריונים מיוחדים .
    אם ניתן לכריתה-זה טוב כי פרוגנוזה טובה יותר.
    יש כל מיני צורות טיפול בגרורות בכבד -אפשר להקפיא אותן בקור או להזריק אלכוהול או כמובן ניתוח
    מי שמתעסק בתחום זה זה-אלה כירורגים של כבד ודרכי מרה
    במרכז רפואי איכילוב- ד"ר בן חיים ופרופסור נקש -מכרורגית ב'
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' עמי ספרבר
    אושרה
    27/10/2009

שמי אושרה נויברט, בת 24, ואני סובלת כבר מעל לשנתיים מתסמונת המעי הרגיש.
    עשיתי את כל הבדיקות (למעט קולונסקופיה), וחוץ מדלקת קלה בקיבה לא מצאו כלום.
    התסמינים משתנים - בהתחלה היו לי צרבות ובחילות, אח"כ שילשולים וכאבי בטן, והיום בעיקר גזים וכאבי בטן חזקים.
    ניסיתי לבדוק אם הדבר קשור לתזונה והתייעצתי עם דיאטנית, אבל בסופו של דבר יצא שרק הורדתי דברים מהתפריט ומצבי לא השתפר עקב כך - רק ירדתי מאוד במשקל.
    בתחום הרפואי אני מקבלת אומפרדקס, נירבקסל, אנציפלמד ופרו-ביוטיקה - אבל אני לא יכולה להצביע על שום שיפור במצב עם התרופות.
    רופא המשפחה לא ממש מתמצא בתחום, וגם הגסטרולוגית אליה הופניתי נפנפה אותי בתואנה שמצבי אינו מסכן את חיי ולכן עליי לסבול אותו בשקט (אני לא מגזימה, זה מה שנאמר לי).
    יוצא מצב שאת כל הפתרונות האפשריים אני מגלה בעצמי במקרה - או לא יודעת בכלל כי אין מי שידריך אותי.

אני גרה בצפון, וכל המומחים בתחום נמצאים במרכז - נסיעה שכרגע אני לא מסוגלת לעבור (עקב הקשיים הפסיכולוגיים שאתה בוודאי מכיר).
    רציתי לשאול לעצתך כיצד להתמודד עם המצב (האם ישנן תרופות שלא ידוע לי עליהן?) והאם אתה מכיר רופאים המתמחים בתחום באיזור עפולה והעמקים?

מקווה שתוכל לעזור - אושרה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' עמי ספרבר

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' עמי ספרבר

פרופ' עמי ספרבר
    28/10/2009

שלום אושרה,
    לדאבוני אני שומע לא מעט ממטופלים שלי שנאמר להם לסבול בשקט. גישה זו איננה נכונה מכמה היבטים, ובעיקר כי כן אפשר לעזור.
    לגבי שאלתך העיקרית אתייחס בשני מישורים:
    1) לגבי רופא באזור הצפון - ברור שישנם גם בצפון רופאים עם גישה אמפטית וידע בתחום. בין היתר אפשר לפנות לדר' טובה ריינס, דר' עומר גולדשטיין, או דר' ישי לכטר. רשימה זו חלקית בלבד ואין בה אפילו רמז שרופאים אחרים, שלא הזכרתי כאן, אינם כאלה.
    2) אינני חושב שיש סיבה אמיתית שלא תוכלי להגיע לאזור המרכז לייעוץ, אפילו חד-פעמי. מעשה כזה יהווה חלק מההתמודדות עם הבעיה ולא הייתי מוותר על האפשרות.
    בתקווה שתמצאי מזור,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אושרה
    29/10/2009

תודה רבה, רשמתי לעצמי את שמות הרופאים, ובהחלט אשקול גם את הצעתך.
    אושרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה?
    לימור
    25/10/2009

אני בת 35 לאחר שלשולים מרובים שנה שעברה בוצע קולונסקופיה תקין עקב פריטין 19 ברזל 100 המוגלובין 11.9 הוחלט גסטרוסקופיה ואני התנגדתי נוגדנים לצילאק שלישי מאז אני בחששות אולי יש דימום כלשהו ואני לא יודעת המוגלובין חצי שנה אחרי זה 12 פריטין לא נבדק קיים הליקובקטור פלורי טופל
    כשמונה חודשים לאחר כל הלחץ הזה הופיעה לי יציאה מוזרה שהתחלקה לשני צבעים אחת שחורה ואחת בצבע רגיל??? עברו שלושה חודשים מאז ולא היה לי שוב דבר כזה מוזר שלושה ימים לפני כן לקחתי כדור ברזל אבל אני לא זוכרת בוודאות
    יכול להיות שזה היה דימום? ואם זה לא חזר על עצמו מה זה אומר?
    לגסטרו שכחתי לצייןא ת זה ורק אמרתי שלפעמים יש לי ביציאות חתיכות שחורות קטנות בצואה רגילה הוא אמר לא להתייחס לזה
    אך אני נתפסתי על היציאה של אז גם לא ראה דחיפות לעשות גסטרו סקופיה לאור תוצאות הפריטין??
    אשמח אם תתייחס לכל מה שרשמתי

לקביעת תור
    סגירה
    צואה?

הוספת תגובה

• שינוי צבע הצואה

ד''ר אליזה טיומני
    26/10/2009

שלום לירב
    את סתם מיצרת מצב הלחץ לעצמך-תראי רשמת כאן 3 מסרים לרופאים שונים
    וכל הזמן יש לך התעסקות מסביב לסיפור זה כבר חודשים- במקום לעבור כבר גסטרוסוקפיה עם ביופסיות מתריסריון ולסיים את הפרשה
    בדיקת גסטרו לעין ארוך קלה יותר מבדיקת קולונו.
    בצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לכירורג
    טל
    24/10/2009

שלום רב,

אובחנתי כחולת קרוהן לפני כשנתיים לערך (מעי דק סופי). אחרי כל הליכה לנוחיות מתחיל כאב חד וממוקד בבטן הימנית התחתונה שעובר רק אחרי יום לערך. רופא הגסטרו שלי אינו יודע להסביר מדוע זה קורה, הוא רק העלה השערה שאולי זה נגרם מתזוזה של המעי או מתזוזה של הכיבים. סה"כ הטיפול הביולוגי עוזר (מדדי הדלקת ירדו בצורה משמעותית ואני מרגישה טוב יותר מבעבר)
    אני פשוט קצת חוששת, מצד אחד המצב שלי לא חמור מספיק בשביל לעבור ניתוח ומצד שני ממש כואב לי כל פעם שאני הולכת לשירותים (עד כדי כך שאני חוששת שהמעי יתנקב )ולרופא שלי אין פיתרון. האם אפשר לעשות משהו? האם עליי לפנות לכירורג?
    עברתי את הקולונוסקופיה לפני כשנה וחצי לערך ואני בת 23.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לכירורג

הוספת תגובה

• תשובה לטל

ד''ר אליעד קרין
    07/11/2009

לטל שלום רב

הסבל המתואר נשמע רב ודורש בירור לגבי הסיבה.
    ממליץ לפנות לבדיקת כירורג

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסעדין דחוף
    שולמית
    23/10/2009

שלום.. התחלתי לקחת לקסעדין לפני חמש שנים .. הייתי לוקחת כל יום כמות של 14 כדורים.. בשנתיים האחרונות נמאס לי ופניתי לרופאת גסטרו והיא המליצה לי לרדת בהדרגה ולאכול סיבים תזונתיים וכ''ו כעבור שבוע מאז הפגישה כבר לקחתי כדור אחד כל יום.אני לא מצליחה להפסיק לגמרי לקחת את הכדור הזה... אני מרגישה שאני לא יכולה בלי זה אני לא יודעת מה לעשות אשמח לקבל עזרה לפני שיהיה עוד יותר מאוחר..

לקביעת תור
    סגירה
    לקסעדין דחוף

הוספת תגובה

• לקסדין

ד''ר אליזה טיומני
    26/10/2009

שלום שולמית
    ס"כ מצב שלך אופטימי-הצלחת במהרה לרדת מ 14 לכדור 1
    את צריכה לחזור לרופאת גסטרו להמשיך את הבירור לירות איך אפשר עוד לעזור לך-יתכן ואת צריכה לעבור בירור תפקודי רצפת האגן וזמן מעבר מעי הגס להבהרת מצבך
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שולמית
    08/11/2009

לא הבנתי למה התכוונת שאמרת ''בירור תפקודי רצפת האגן וזמן מעבר מעי הגס להבהרת מצבך '' אשמח אם תוכלי לפרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לימור
    22/10/2009

ד"ר שלום
    לפני כשלושה חודשים היה לי חד פעמי יציאה שהתחלקה לשתיים צבע רגיל וצבע שחור שלושה ימים לפני כן אני זוכרת שלקחתי כדור ברזל???
    האם זה קשור ?
    מאז זה לא חזר על עצמו
    מה שכן יש בצואה מדי פעם חתיכות קטנות שחורות והצואה עצמה רגילה זה קשור??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זה יתכן

ד''ר אליעד קרין
    24/10/2009

ללימור שלום רב

התיאור יתכן כתוצאה מנטילת כדור ברזל
    יש לודא כי עברת בירור כנחוץ לחסר ברזל

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון
    יוסי
    21/10/2009

שמי יוסי ובשבוע שעבר אושפזתי עם דלקת במעי הדק,החשד בגדול הוא לקרהון אולם לא נידע עד לבדיקה.
    שתי שאלות
    1.איזה אופציות נוספות יש חוץ מהקרהון(כאב בצד ימין בטן תחתונה נפיחות והתקווציות ניסבלות)?

2.ההייתי מעשן 30 סיגריות ביום עד לאשפוז(12 שנה)וכיום אני מעשן 3 סיגריות ביום ,כמה סיגריות "אפשר" או "מותר" לעשן לאור החשד הזה?מבלי לגרום לנזק של ממש

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון

הוספת תגובה

• עישון

ד''ר אליזה טיומני
    21/10/2009

שלום יוסי
    נתחיל משאלה שניה -במחלת קרון-הפסקה מוחלטת של עישון -עישון מחמיר את המחלה.
    בשאלה שניה -באבחנה מבדלת של דלקת במעי הדק בבטן ימני נמצאים כל הגורמים הזהומיים,שחפת,יארסיניה ועוד כמובן מחלות אחרות המסננות את הדופן של המעי כמו לימפומה וכו'
    אבל מה שהכי שכח-זה כמובן מחלת קרון
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרןפסור פרבר או רופא אחר דחוף
    .צילה
    21/10/2009

אני מוזמנת מחר לבדיקת קולונוסקופיה ונאמר לי שהיום ומחר מותר לי לשתות רק מרק צח מים או תה.אני רגילה לשתות כל בקר כוס נס קפה.האם מותר לי בערב הבדיקה אם הבדיקה נעשית בשעה שלוש אחרהצהרים.סליחה בבקר יום הבדיקה האם מותר לי

הוספת תגובה

• הודעה שלי

ד''ר אליזה טיומני
    21/10/2009

שלום צילה
    מותר לשתות נוזלים צלולים-מיים מיצים ,תה
    קפה ללא חלב מותר אך לא בבוקר לפני הבדיקה -במידה והבדיקה אחרי הצהריים אפשר תשות בבוקר ספל קפה שחר ללא חלב
    בהצלחה.
    ד"ר אליזה ויומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי כבד וטחול
    ענת
    20/10/2009

ד"ר שלום רב,
    בהמשלך לשאלתי הקודמת לגבי מיפוי כבד וטחול, האם תוכל להסביר לי מהי משמעות 2 המשפטים הבאים ? אינני מבינה את המונחים הרפואיים ואשמח אם תסביר לי אותם, כי זה נשמע קצת מפחיד.

1. ריכוז החומר : חוסר הומוגניות בקליטה בעיקר באזור בינאונתי ואונה שמאל. ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקאלי תוך כבדי.
    2. אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות.

כמו כן מהי המשמעות של כך שהטחול מוגדל במידה קלה ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כבד וטחול

הוספת תגובה

• מיפוי כבד

ד''ר אליזה טיומני
    20/10/2009

שלום לענת
    בדיקת מיפוי מתבצעת למטרת להדגים קליטת חומר רדיואקטיבי טכנציום בעברים שונים .
    לפעמים כאשר יש מחלה בעברים מוצקים קליטה היא לא אחידה -אבל לפעמים גם בעבר בריא קליטב היא לא שווה
    במידה וחושדים במחלת כבד-מחפסים מה היא היחס בין קליטה בטחול ובכבד ואם יש קליטה במוח העצמות-במחלת שחמת הכבד יש קליטה מוגברת מעל מוח העצם וטחול יכול לקלוט יותר מהכבד או להיות מוגדל .
    מיפוי -זו בדיקה לא כל כך מדוייקת בחלק מהמיקרים הגבוליים .
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר טיומני - המון המון תודה

ענת
    21/10/2009

את מסבירה בסבלנות וזה נותן הרגשה טובה.

בבדיקה שלי כתוב :
    הטחול : מוגדל במידה קלה.
    אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות.
    היחס בין ריכוז החומר בכבד ובטחול בגבולות הנורמה.

ממה יכול לנבוע זה שהטחול מוגדל מעט ? האם זה משהו שצריך לטפל בו ?
    המון תודה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי כבד עם כדוריות אדומות מסומנות

פנינה לוי
    13/01/2010

שלום רב,
    במיפוי עם כדוריות אדומות מסומנות הודגמו שני מוקדי קליטה מוגברת, אחד בחלק עליון אחורי של אונה ימנית ושני בגבול חיצוני קדמי של אונה שמאלית. כמו-כן נרשם כי הממצאים שתוארו יכולים להתאים לתהליכים וסקולרים, המנגיומות קטנות. בנוסף מוקד קטן מאד של קליטת יתר קלה באזור בין האונות, יתכן תהליך וסקולרי קטן.
    אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מהם הממצאים ומהי משמעותם.

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה