פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות דחופה@@
    יפעת
    18/01/2010

הבעייה המדוברת החלה לפני כשנה.
    לאחר שלקחתי איזשהו כדור נגד התקררות חזקה,לדעתי זה היה אדוויל קולד
    הופיע לי דמם רקטלי.דבר זה קרה כשבועיים לאחר לקיחת התרופה פעמיים.
    מדובר על פברואר לפני שנה.
    בהמשך החלו להופיע כאבי בטן . אחרי כל מה שאכלתי,הייתי חייבת לשירותים.
    וזה היה במשך כחצי שנה.מלווה מאז ועד היום ביציאות לא הגיוניות מבחינת מרקם וצורה.
    בעיקר יציאות רכות מאוד ללא כל צורך במאמץ .
    (מתנצלת מראש על השיתוף:)
    ביוני שעבר עברתי סיטי בטן,שאני מקווה שנקרא כהלכה .
    ,ונרשם שהכל יצא תקין,למעט-כבד -מרקמו שומני-לא הודגמו תהליכים מוקדיים
    קשרי לימפה מזנטריאלים קטנים מרובים בבטן עליונה.קוטרם המירבי כ8 מ"מ.
    מעטפות הגוף-בקע טבורי קטן מכיל שומן.
    ללא ממצא חריג פרט לקשרי לימפה מזנטריאלים קטנים מרובים כמתואר-מזנטריק לימפה דניטיס?תגובתי?נרשם בסיכום.
    לאחר תוצאה זו,עברתי בדיקת גסטרוסקופיה, ושט-מעבר מעט לא סדיר-נלקחו ביופסיות,קיבה-תקינה+ביופסיות ותרסריון שני-תקין ביופסיות,
    הבנתי מהרופאה שהביופסיות שנלקחו יצאו תקינות.
    ובנוסף באותה בדיקה עשו לי גם סיגמואינדוסקופיה שיצאה תקין
    נרשם שהכנת המעי היתה בינונית והממצאים:הרירית תקינה לכל האורך הנבדק-50 ס"מ טחורים פנימיים לא גדושים וללא סימני דמם.
    לפני כשלושה חודשים החלו לי כאבים אחרים בבטן עליונה.בערך מהטבור ומעלה.לסירוגין.
    נושא נוסף ועוד מעט אקשר בין הדברים ואקווה לשמוע שאני ממש ממש טועה....
    בנוסף,לפני חודשיים קיבלתי את החיסון של שפעת החזירים ומאז יש לי מעיין חוסר כוח/רפיון ברגליים ובידיים גם לסירוגין
    ומעיין נמלול כזה בפנים .ובשבועיים האחרונים גם מעיין קשיי נשימה לסירוגין ומועקה אחרי מאמץ ממש קטן וגם במצב מנוחה (בעיקר)
    ביצעתי אקו לב שיצא יחסית תקין,נרשם שם שהכל תקין מלבד
    מסתם מיטרלי תקין עם פתיחה טובה ואי ספיקה מיטרלית מינימלית
    ומסתם אאורטלי תקין עם פתיחה טובה ואי ספיקה טריקוספידלית מינימלית-
    רופאת המשפחה שלי אמרה שזה מצב תקין של הלב.
    אבל התחלתי לחשוש או מאיזשהי בעייה בעורקים של הרגליים
    או עיניני טרשת.בנוסף,כל הישענות על משהו,או כל נגיעה בי -בחוזק בינוני-ממש לא נעימה לי
    ועכשיו התחלתי לקשר את בעיות הנשימה וכל שאר הבעיות של המעי הגעתי לכך שמשהו לוחץ לי על שריר הנשימה
    כי קראתי באיזה מקום שאם חס וחלילה קיים גידול בכבד הוא לוחץ על שריר הנשימה,
    וגם בכל מני גידולים אחרים קיימות בעיות נשימה לפני שמתים,
    והתחלתי לחשוב שאני עומדת למות
    והתחלתי ממש לפחד,בעיקר בלילה שאני מרגישה שקשה לי לנשום וקמה בשל כך
    מה נראה לך שקורה איתי עם הרפיון הזה שאני בקושי יכולה לשאת את עצמי לעיתים,וגם בעמידה על הרגליים לאורך זמן-כמעט בלתי אפשרי,ויכול ממש לשרוף בכפות רגליים.
    בשילוב עם הבעיות נשימה.
    אנא עזור לי,
    תודה
    האלמונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה@@

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה

ד''ר אליזה טיומני
    18/01/2010

שלום יפעת
    בסיפור הארוך שרשמת יש די נתונים אוביאקטיביים בכדי לאבחן שלא מדובר במחלה גופנית אלה יותר בבעיה נפשית -חרדות ופחדית . מצב שאת שרויה בו הולך ומחמיר עם הזמן . את עברת בירור כה מקיף שלא גילה למעשה שום דבר משמעותי אך משום מה אף אחת וגם לא את לא הפנתם את תשומת הלב לצד לנפשי לך אני מציעה שתפני לבירור וטיפול בתחום זה בכדי להקל על עצמך ,להביא לעצמך שיחרור מפחדים ,חרדות ושתוכלי לחזור ולקבל את החיים שלך חזרה .

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LEUCOCYTES 500
    תום
    17/01/2010

קיבלתי תוצאות בדיקת שתן בעקבות צריבה במתן שתן, והפרשה לבנה מאיבר המין, בעיקר בלילה.
    התוצאה החריגה היחידה הייתה LEUCOCYTES 500, (תרבית שלילית). כלמידיה נשללה. אני מופנה לאורולוג, השאלה העיקרית שלי, היא האם יש קשר אפשרי בין מעי ומערכת העיכול לתוצאה האמורה, משום שאני מופנה בכל פעם (זו לא פעם ראשונה) לכיוון של אורולוגיה ומחלות מין, אך אולי לא שם הפתרון.
    אציין, שלעיתים אני מבחין בעקבות אוכל לא מעוכל עד הסוף בצואה (בעיקר ירקות) ללא כאבים או דימום, לא סובל מטחורים., הייתי אצל פרוקטולוג ועשיתי בדיקה לגילוי דם, והכל תקין, שלחו אותי הביתה ואמרו לי לא לדאוג. . .

יש מידע רלוונטי עבורי??

תודה רבה.
    תום

לקביעת תור
    סגירה
    LEUCOCYTES 500

הוספת תגובה

• LEUCOCYTES 500

ד''ר אליזה טיומני
    17/01/2010

שלום לתום
    חסרים כמה פרטים רפואים כמו גיל למשל
    בעיות שאתה מתאר קשורות למערכת שתן ומין ולא ניתן לקשור אותם למערכת העיכול ובמיוחד שאין לך שום תלונות במערכת זו.
    בעיה היא קרוב לוודי בחוסר רגישות של הבדיקות והתרביות לגילוי כל המזהמים בשתן ודרכי המין אך קיום לויקוציטים רבים בשתן מצביאה יותר לכיוון זהומי..
    מציעה להמשיך ולהתעקש בנסיון לגלות מקור זהומית בשתן (כמובן יש גם סיבות אחות לא זהומיות אבל זה בכל זאת לא בתחום גסטרואנטרולוגי )

בהצלחה
    דר אליזה טומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ופתרון לבעיית מעי רגיז
    רות
    16/01/2010

סובל מזה כשלושה חודשים משלשול מימי ורירי ללא הפסקה, יציאות בעיקר בבוקר לפעמים גם בערב מלווה בכאבי בטן וגזים, בבוקר יכול תוך שעה לבקר 4 פעמים בשרותים במשך היום בדרך כלל לא מוטרד. נבדקתי לפרזיטים ובקטריולוגיה נמצא רק blastocystis סבלתי מאותה בעיה לפני כשלוש שנים במשך כ 4-5 חודשים עברתי אז קולונוסקופיה ללא ממצאים וזה עבר מעצמו.
    האם יש טיפול ופתרון לבעיה

הוספת תגובה

• טיפול ופתרון לבעיית מעי רגיז

פרופ' עמי ספרבר
    16/01/2010

שלום יאיר,
    נתחיל בענין ה-blastocystosis. מדובר במזהם שלא ברור אם יש לו קשר כלל לתסמינים או אם יש בכלל צורך לטפל בו. אם מטפלים אזי נותנים פרוטוציד או פלג'יל.
    לגבי היתר. לא הזכרת את גילך. כמו כן חסרים פרטיים רפואיים רבים אחרים. אם אתה מעל 40-50 יש מקום להעמיק את הבירור.
    התסמינים נשמעים כתסמיני תסמונת המעי הרגיש, אך יש צורך בפגישה אישית על מנת להבין מספיק טוב את מכלול הענין ולהחליט לגבי הצורך במשך בירור ו/או טיפול. עצתי היא לפנות לייעוץ אישי עם מומחה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' ספרבר על שילשולים
    שני
    15/01/2010

שלום לך
    אני סובלת ממעי רגיז מזה 6 שנים
    עברתי לפני שנה את כל הבדיקות והכל תקין
    אני סובלת משלשולים
    ויש לי מס' שאלות:
    1.לפעמים יש התקפי שלשולים שלא מפסיקים מימיים וצורבים
    איך אדע להבחין אם זה זיהום או התקפה של מעי רגיז?
    2.האם יכול להיות שבמשך השנים והזמן ניתן לפתח מחלת מעיים דלקתית (כגון קרוהן או קוליטיס)מרוב שלשולים צורבים ומיימים ?
    3.האם מרוב שלשולים נחלש מע הגס או המסתמים שקיימים בו נחשים ואז אין לו את האפשרות להחזיק את האוכל?וכל שלשול מגרה אותו עוד יותר עד שהוא נחלש לגמרי ויש שלשולים כרוניים?

תודה רבה
    שני

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' ספרבר על שילשולים

פרופ' עמי ספרבר
    16/01/2010

שלום שני,
    אשתדל לענות על שאלותייך אחת לאחת. לדאבוני, לעתים קרובות פונים בפורום אינם מציינים את גילם או הרקע הרפואי אם יש, וכך גם פניתך.
    ולשאלותייך:
    1) בדרך כלל אם סובלים ממעי רגיש אזי השלשול הוא על רקע זה. ביחד עם זאת, ובייחוד בגיל מבוגר, אנחנו צריכים לקחת בחשבון גורמים אחרים לשלשול, למשל זיהום. אין אפשרות לענות ספציפית לגבי המקרה שלך דרך האינטרנט. בשביל זה את צריכה לפנות לייעוץ אצל מומחה גסטרו או מומחה למעי רגיש.
    2) מחלת מעי דלקתית אינה מתפתחת משלשול ממושך או מתסמונת המעי הרגיש.
    3) השאלה אינה ברורה. אם יש לך שלשול מזה שנים, אזי לפי הגדרה את סובלת משלשול כרוני. שלשול כרוני מוגדר כשלשול שנמשך למעלה מחודשיים לערך. במעי רגיש אין בעיה של החזקת אוכל. אבות המזון נספגים היטב במעי ומשמשים את הגוף. השלשול קשור יותר בתוצרי לוואי של העיכול, ביחד עם מים וגזים.
    מעבר לזה צריך לברר בייעוץ אישי שבו אני סבור שגם אפשר לעזור לך להפחית את השלשול וגם לשפר את איכות חייך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן חדים בעיקר בצד שמאל (בבקשה
    ליאור
    14/01/2010

ד"ר כואב לי נורא בבטן, בצד שמאל (למטה ולמעלה מהטבור) בעיקר אך לפעמים גם במרכז ובצד ימין.
    במשך כל היום כאב לי וגם בלילה אתמול, לא יכלתי לישון בכלל, הייתי ער עד 3 בלילה מרוב כאבים.
    רק לפעמים יש הפוגות, ובין כל הפוגה יש כאבים חדים, וכאבים לא חדים. בהפוגה עצמה, אמנם אין כאבים אבל יש תחושת אי נוחות, כאילו יש משהו בבטן בצד שמאל.
    מה אני יכול לעשות ד"ר? בבקשה ממך תן לי המלצה תן לי משהו שיכול לעזור במצבי. התור לרופא לוקח חודש אם לא יותר, ובמיון נתנו לי רק הרגעה. בלי בדיקות ובלי כלום!
    עשיתי כבר בדיקות דם שיצאו תקינות.
    יש אצלי חשד ל-TSH גבוה.
    עשיתי בדיקה לקיבה עם החוט שמכניסים דרך הפה. היא יצאה תקינה ואין שום חשד לחיידק.

תודה רבה על עזרתך

הוספת תגובה

• עוד מידע

ליאור
    14/01/2010

עשיתי אולטרסאונד לפני בערך 3 חודשים.
    אני בן 18, יש גם טחורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן חדים בעיקר בצד שמאל (בבקשה

פרופ' עמי ספרבר
    16/01/2010

ליאור, שלום
    אם כל הרצון אין אפשרות לענות על שאלתך דרך האינטרנט. זה מחייב שיחה פנים אל פנים ובדיקה גופנית. הבעיה כרגע הוא התור לרופא, אם אני מבין נכון. הפתרון האפשרי לזה הוא או שרופא המשפחה, אם הוא מוצא הצדקה בכך, יכול לנסות להקדים תור, או אם יש לך ביטוח מושלם אתה יכול לקצר תור באמצעות ביטוח זה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    10/01/2010

שלום,
    אני בת 33, מאובחנת כסובלת ממעי רגיז, (לא עברתי קולנוסקופיה כי מפחדת),
    בחודשים האחרונים אני סובלת מכאב בגב התחתון בצד שמאל שמקרינים גם לרגל שמאל, אני חושבת שזה קשור למעי בגס כיוון שהכאב מתגבר אם יש לי גזים/עצירות, האם לפי המיקום זה יכול להתאים למעי הגס?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

פרופ' עמי ספרבר
    14/01/2010

שלום ורד,
    התיאור שלך יכול להתאים להקרנת כאב על רקע גזים ועצירות, אך זה איננו טיפוסי כל כך. כדאי לשלול מקור אחר לכאב בגב עמצו.
    אגב, בגיל 33 עם אבחנה ברורה של תסמונת מעי רגיש וללא "סימני אזהרה" אין כל צורך בקולונוסקופיה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    17/01/2010

ורד שלום
    הסיבה השכיחה לכאב גב תחתון עם קרינה לגרל היא בעיות בע"הש .אם ידוע אצלך בעיות בגב?
    כדי לפנות לבדיקה לאורטופד
    אם עדיין יש לך ספקות ואת לא רגועה לא פשוט יותר לעבור קולונו?
    בברכה והחלטות קלות
    ד"ר אליזהטיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• DIVERTICULITIS
    עליזה
    05/01/2010

שלום אושפזתי ושוחררתי בהמשך טיפול אנטיביוטי עקב
    DIVERTICULITIS ,אני בת שישים וארבע חולה כרונית [ראומיטיד ומטופלת בפרידזון וגם לחץ דם} השאלה שלי אם מותר לי כעט לקבל חיסון לשפעת החזירים? ואיזה?
    תודה מראש.
    ואם אפשר לדעת מימה נוצרה המחלה הזו"

לקביעת תור
    סגירה
    DIVERTICULITIS

הוספת תגובה

• דיוורטיקוליטיס

ד''ר אליזה טיומני
    07/01/2010

שלום לעליזה
    כן ,רצוי מאוד לקבל חיסון עקב כך שאת בקבוצת סיכון מוגבר.
    סעיפים במעי הגס זה מצב מאוד שכיח בעולם המערבי והתחיל להופיע כהמאתיים שנה מאז שירדה כמות השארית במזון שלנו . באפריקה ,לדוגמה, מצב זה נדיר מאוד
    אני אישית מתעסקת הרבה במחלה זו ואשמח לתת לך יעוץ במידה ותרצי
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת כיבית של המעי הגס
    לירון
    04/01/2010

שלום רב
    לפני 9 שנים איבחנו אצלי UC אני נוטלת רפאסל באופן קבוע כבר כמעט שנתיים לאחרונה רבו היציאות לשירותים אני מדברת על זה שאני קמה כמעט 4 פעמים באמצע הלילה, יש שלשול וצואה קשה לסירוגין עם דם, ויש גם אובדן תיאבון העיניין הוא שחוץ מכאבי בטן וזה שאני קמה לשירותים המון +בנוסף גם במשך היום יש יציאות רבות שיכולות להגיע ל-10 ביום אבל לא מלווות בשילשול חריף האם אני צריכה להתחיל לדאוג? האם יכול להיות שזאת התלקחות ?
    אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת כיבית של המעי הגס

הוספת תגובה

• דלקת כיבית של המעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    07/01/2010

שלום לירון,
    בהחלט נשמע שאת בהתלקחות של המחלה. עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לייעוץ. קרוב לוודאי שיהיה מקום גם לערוך בדיקות להעריך את המצב וגם לשנות את הטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן במעי הגס
    לילך
    04/01/2010

שלום רב
    אמי בת 76 עברה לפני 4 חודשים ניתוח להסרת גידול במעי הגס.
    שלב 3 של המחלה.
    עברה 18 הקרנות מתוך 25 שהופסקו בגלל שלשולים של 16 פעמים ביום וחולשה כללית קשה.
    נכון להיום יש עדיין ריבוי יציאות מימיות ורכות -שלשולים וכאבים עזים ברקטום.
    מקבלת טיפול של עזרקאין ג'יל ומשכך כאבים שלא עוזרים.
    האם יש דרך נוספת להקל על מכאוביה?
    כמו כן היא אוכלת כלכלה מונעת כמו אורז, תפוחי אדמה, בננות, ביצים.
    מה עוד אפשר לתת לה לאכול כדי לחזק אותה?
    אשמח לתשובתכם
    הבת הדואגת

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן במעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן במעי הג

ד''ר אליזה טיומני
    09/01/2010

שלום ללילך
    לא ברור איפה היה הגידול אך כנראה נמוך אם עשו הקרנות
    לכאבים שי כל מיני אמצעים כמו נרות וולטרן או רפסל אם יש דלקת באיזור הרירית . כמו כן אפשר לתת תכשירים עם שיחרור מושכה המכילים מורפיום שהם גם נגד כאבים וגם עושים עצירות.
    לחיזוק ועליה במשקל אפשר להוסיף תוספי תזונה מכו אנשור ואחרים-כדאי להיות בקשר עם דיאטנית.
    ניתן לקבל הקלה נוספת ע" רפואה משלימה שהיום היא מקובלת ככלי עזר נוסף בטיפולים אונקולוגיים -יש בית מקרחת הומאופטית ותיקה ברח בן הודה בת"א בשם הגליל-מומלץ

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקלה בניתוח....
    ברק
    03/01/2010

אחרי שהתגלה לאמי [באזור גיל ה50]גידול סרטני כ10 סמ מפי הטבעת [מעי]מוערך
    הוחלט לבצע סדרת הקרנות על מנת לצמצמו וכך היה..
    הניתוח בוצע לפני קרוב לשבוע.. זה הוגדר כמוצלח והמשך התאוששות
    אך במפתיע התגלה כי יש דליפת קיבה מאיבר המין.!!! ובכמות לא קטנה!
    לעת עתה הערכה היא "פאשלה" בהקרנות..
    המקרה די מדאיג..
    אשמח לתיאור מצב והערכה עתידית..

בתודה מראש ברק ..

לקביעת תור
    סגירה
    תקלה בניתוח....

הוספת תגובה

• תקלה בניתוח

ד''ר אליזה טיומני
    07/01/2010

שלום לברק
    מצב שאתה מתאר קור לצערנו אך ניתן לטיפול
    לאחר הקרנות הרקמות שמסביב לגידול הן נוקשות קשות יותר לריפוי ויתכן בעיקבות הניתוח באחד מהתפרים נוצרה דלקת ובהמשך נוצר קשר בין חלל המעי ולרתיק. טיפול כאן דורשך סבלנות וזמן ובסופו של דבר הסתדר -זה מה שחשוב שתזכרו.
    הקובע -דרגת הסרטן והתפשטותו לפני תחילת הטיפול
    אני מאחלת לאימך הצלחה תעודדו אותו והכל יגמר בתוב .

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת גידול במעי הגס
    גלית
    02/01/2010

אבי בן 62 עבר ניתוח להסרת גידול אדנוקרצינומה בגודל 5 ס"מ ללא גרורות . יתחיל כימותרפיה בעוד שבוע. מהם סיכויי ההחלמה מהמחלה, והאם היא חוזרת גם לאחר ההסרה והכימופרפיה?
    האם השיער נושר עקב הכימותרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת גידול במעי הגס

הוספת תגובה

• הסרת גידול במעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    02/01/2010

לגלית שלום רב

לשם ידיעת סיכויי ההחלמה יש צורך במידע נוסף - מיקומו של הגידול שהוסר במעי הגס, מהו שלב החדירה לדופן המעי ע"פ הבדיקה הפתולוגית והאם היתה מעורבות קישרי לימפה וכמה.
    ככל שהמחלה נותחה בשלב מוקדם יותר סיכויי ההחלמה טובים יותר.
    בשלבים מתקדמים יותר יש סיכויי חזרה ולכן מקובל לתת טיפול כימוטרפי על מנת לשפר את סיכויי ההחלמה.
    נשירת שיער אינה תופעת לואי שכיחה כתוצאה מהטיפול הכימוטראפי המקובל כיום לסרטן המעי הגס.

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מסעפים
    שמעון
    02/01/2010

שלום דר'
    אני בן 46 ואובחנתי לפני 12 שנים כסובל מהמחלה דיברטיקולוזיס בבדיקת צילום בחוקן בריום
    לפני כשלושה שבועות כאבה לי הבטן התחתונה מימין כשלושה ימים עד שבלכתי לרופא שנתן לי אנטיביטיקה אוגמנטין למשך עשרה ימים כולל דיאטה.
    שאלתי היא האם יש איזה שהיא בדיקה כמו דם או צואה שאפשר לדעת בודאות אם זה התקף דיברטיקולוזיס ולא סתם לדחוף אנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מסעפים

הוספת תגובה

• דלקת סעיפים

ד''ר אליעד קרין
    02/01/2010

לשמעון שלום רב

האבחנה של דלקת סעיפים של המעי הגס מתבססת על הסתמנות של כאב בטן לרב תחתונה שמאלית, חום וסימני רגישות בבדיקת הבטן.
    קיימים מספר רב של מצבים אשר עשויים לתת התבטאות דומה לזו של דלקת הסעיפים.
    לא ניתן כיום לבצע אבחנה של דלקת סעיפים ע"פ בדיקת דם או צואה.
    הבדיקה המקובלת במיקרים שהאבחנה אינה ברורה היא CT בטן - המראה את התהליך הדלקתי סביב אחד הסעיפים.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיסטולה במעי
    אריאל
    30/12/2009

לאימי נוצרה פיסטולה במעי עקב טעות כירורג התוכן יוצא לה לשקית חיצונית לאחרונה יש לה מגבלה לעמוד או להיתכופף כנראה שהנקב-הפיסטולה התרחב ונוגע לה ברשת הצמודה לדופן הבטן הפנימית.האם ניתן לנתח ואם כן האם ניתן בניתוח לנטוסקופי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה במעי

הוספת תגובה

• פיסטולה במעי

ד''ר אליזה טיומני
    31/12/2009

שלום אריאל
    חסרים פרטים רפואים בכדי לענות מדוייק אבל באופן כללי כמעט כל ניתוח ניתן היום לבצע לפרוסקופי ובטח שניתוח סגירת הסטומה והורדת שקית. כדאי לסכם את הנושא של סוג הניתוח עם הכירורגים שלה
    בהצלחה לאמא ובריאות טובה.
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מעיים ו-Notensyl
    ירון
    28/12/2009

שלום,

אני בן 32 ללא בעיות חוץ מעודף משקל.

בחודש האחרון מטרידים אותי תחושות וכאבים במעי הגס (לפי הערכת הרופא).

אין שינוי באופי היציאות.

רופא המשפחה נתן לי Notensyl המיועד לטיפול במעי רגיז. התחלתי לקחת והכאבים פחתו באופן ניכר.

האם להסתפק בזה או בכל מקרה כדאי לפנות גם לרופא גסטרו לבדוק אפשרויות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מעיים ו-Notensyl

הוספת תגובה

• הוספה

ירון
    29/12/2009

רציתי להוסיף, שבתחילת הופעת הכאבים לפני חודש וחצי היתה לי עצירות, וכיום אולי היציאות חומציות (שורף מעט בישבן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספה

ירון
    29/12/2009

רציתי להוסיף, שבתחילת הופעת הכאבים לפני חודש וחצי היתה לי עצירות, וכיום אולי היציאות חומציות (שורף מעט בישבן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מעיים ו-Notensyl

פרופ' עמי ספרבר
    30/12/2009

שלום ירון,
    נוטנסיל מרפה שריר חלק, וזאת אולי הסיבה להקלה אם הכאב נובע מהתכווצויות של המעיים. אפשרות נוספת היא ריבוי גזים. בכל מקרה, אם בכאב חולף לגמרי גם לאחר הפסקת התרופה אפשר להתייחס לזה כתופעה חולפת. אחרת הייתי פונה לייעוץ רופא גסטרו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מעיים ונוטנזיל

ד''ר אליזה טיומני
    31/12/2009

שלום לירון
    אם בעית כאבי הבטן היא לא קשה לא ממשוכת לא חוזרת ולא מתלווהה בסימנים מדעיגים כמו חום אנמיהת, דמם רקטלי ,ירידה במשקל וכ'-קרוב לוודאי אין מקום לדעגה ולאחר תקופה של טיפול בנוטנזילהכל יחלוף.
    במידה ותופעות חוזרות וומתרידות זמן ממושך אפשר לבקש לראותאת המומחה בגסטרו.

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ירון
    03/01/2010

תמיד כדאי להיבדק אצל רופא כדי לשלול בעיות נוספות.
    יכול להיות שהתזונה שלך לא מאוזנת או שהצטברו רעלים בגוף בעקבות צריכה של מזונות בעלי אחוז שומן גבוה.
    ניתן לנקות את הגוף באמצעות טיפול של שטיפה פנימית. בטיפול זה מבצעים שטיפה של המעיים.
    שמעתי שד"ר ראול רודריגז מרמת אביב מבצע טיפול זה בשיטה חדשנית ועדינה.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    ספיר
    27/12/2009

שלום רב,
    אני בת 19.5, בריאה בדר"כ.
    מזה כשלושה שבועות- חודש, אני סובלת מכאבי בטן בבטן התחתונה ולעיתים גם העליונה.
    בעיקר בצד שמאל, אך לעיתים גם בצד ימין.
    אני מנסה שים קומפרסים, בקבוק חם, לאכול רק מאכלים בריאים, אני לוחצת על הבטן וזה לא עוזר.
    אני סובלת מזה וזה משגע כ"כ.
    מה עליי לעשות?
    זה ממש חוסר אונים.
    אשמח לתשובתכם...
    תודה מראש,
    תחיה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן

פרופ' עמי ספרבר
    28/12/2009

שלום תחיה,
    את מתארת כאבים מאוד לא ספציפיים וחסרים הרבה פרטים. בכל מקרה, אם כל כך כואב לך את צריכה להיבדק על ידי רופא המשפחה ובהמשך אולי על ידי רופא גסטרו.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה