פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך בבדיקת קולונוסקופיה
    סיון
    09/02/2010

שלום.
    לאחרונה אביו של בן זוגי נפטר מסרטן במעי הגס.
    כמו כן סבו מצד האם חלה במחלה לפני מספר שנים.
    לאור הנתונים הנ''ל, מאיזה גיל הייתם ממליצים לבן זוגי לעבור בדיקת קולונוסקופיה?
    יש לציין שבן זוגי בן 27,
    תודה מראש ובריאות שלמה לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך בבדיקת קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• צורך בבדיקת קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    12/02/2010

סיון, שלום
    חסר קצת מידע. אם אביו של בן זוגך חלה מעל גיל 50 אזי הגיל המומלץ הוא 40 לבדיקה הראשונה. אם הוא חלה בגיל צעיר יותר אז ההמלצה היא להיבדק בגיל 10 שנים צעיר מהגיל בו חלה.
    כלומר, אם אביו חלה בגיל 37 או יותר צעיר מזה, יש מקום שיעבור קולונוסקופיה כבר בגיל 27. אחרת יש לנהוג על פי ההנחיות הנ"ל.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח במעי הגס
    יעקב
    09/02/2010

לדר שלום
    אבי בגיל 70 כ שנה לאחר ניתוח להוצאת גידול ממאיר הוא במעקב אונקולוגי כול כמה חודשים בשבועות האחרונים הוא מתלוננן על ביין פעמים לשלושה שהוא הולך לשירותים מעין שלשול לאחר בבדיקה במיון לא התגלו ממצאים חריגים בבדיקות כולל צילום רטגן
    הומלץ לעבור בדיקה קולונסקופיה וגסטרו
    השאלה מה יוכלה להיות הבעיה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח במעי הגס

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח במעי הגס

פרופ' עמי ספרבר
    12/02/2010

שלים יעקב,
    ישנן סיבות רבות שיכולות להסביר את התופעה, כך שלא ניתן לענות על זה דרך האינטרנט. היות והוא חלה בסרטן המעי הגס מטרת הקולונוסקופיה היא לוודא שאין חזרה של המחלה. על כן בהחלט מומלץ שיעבור קולונוסקופיה. אם הבדיקה תקינה והבעיה נמשכת, יהיה מקום לייעוץ עם רופא גסטרו לגבי הצורך בבירור נוסף.
    בכבוד,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי דלקות במעי
    זיו
    08/02/2010

שלום
    לאחר כאבי בטן ושילשולים של חודש וחצי נשלחתי לקולונוסקופיה.
    רציתי לדעת האם בקולנוסקופיה וירטואלית ניתן לזהות גם דלקות במעי?
    ואם התשובה היא לא אז באיזו בדיקה אפשר לגלות דלקות במעי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי דלקות במעי

הוספת תגובה

• גילוי דלקות במעי

פרופ' עמי ספרבר
    12/02/2010

שלום זיו,
    קולונוסקופיה וירטואלית אינה בדיקה מתאימה לאבחון דלקת במעי. הבדיקה המתאימה לדלקת במעי הגס היא קולונוסקופיה רגילה. לגבי דלקת במעי הדק ישנן בדיקות שונות לרבות קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי, צילום מעבר מעי דק, CT אנטרוגרפיה, ובדיקת קפסולה.
    אם הופנית לקולונוסקופיה בשאלת דלקת במעי הכוונה היא לקולונוסקופיה רגילה, לא וירטואלית.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוליטיס או פרוקטיטס?!
    לילך
    07/02/2010

שלום רב שמי לילך אני בת 27 סובלת כ6-7 שנים מדלקת במעי-רוב הרופאים השונים המתמחים הגסטרו לא ידעו לאבחן האם מדבור בקרון או חשש לIBD כיום אני נטלת לעיתים באופן ךא סדיר ראפסל ויש לי התקפים כאשר אני אוכלת דברי חלב בייחוד או חריף ומטוגן , שיניתי את רוב התזונה שלי ואני חשה שיפור ללא כדורים האם זה בסדר שהפסקתי ליטול אותם והאם יש חשש להתפתחות סרטנית?

לקביעת תור
    סגירה
    קוליטיס או פרוקטיטס?!

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר אליזה טיומני
    07/02/2010

שלום ללילך
    סיפור שלך לא ברור וחסרים פרטים חשובים לגבי מחלתך - מה אבחנה ?מה חומרתה? איזה תרופות קיבלת וכו'.
    אם את מסתדרת עם שינויים תזונתיים בלבד ללא תרופות -מה טוב -אולי זה לא IBD?
    בנוגע לסרטן -בדלקת כרונית ממשוכת ברירית המעי ופוגעת בכל המעי סיכוי להופעת שינוי סרטני קיים אך הוא נמוך ועולה עם הזמן לאחר כ 20 שנות מחלה -לשם כך חולים של IBD נמצאים בפיקוח גסטרואנטרולוג

ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    נעמה
    07/02/2010

שלום!
    רציתי להתייעץ
    בשבועהאחרון התחיל להופיע לידם בצואה.
    ממש מאט, טיפה שתים, דם חדש (אדום בהיר), רק כשיש צואה ולא סתם ורק לפעמים פעם בכמה ימים, רק כשאני מתאמצת.
    אני לא סובלת משום כאבים אחרים בבטן, רק כאבי ראש (יש לי מגרונות) וזה התחיל יום לפני המחזור.
    אני יציין שעברתי בשלושה השבועות אחרונים שני מקרי מוות קשים של קרובים שהשפיעו על מצב נפשי (יכול להיות שזה גם קשור?).

מה לעשות?
    מה ניראה לכם שזה?
    אני ממש לא רוצה ללכת לרופא...

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה

פרופ' עמי ספרבר
    07/02/2010

שלום נעמה,
    קרוב לוודאי שמדובר בדם מטחור. לא ציינת את הגיל וזה חשוב כי ככל שהגיל מבוגר יותר הצורך בבירור ממשי ביותר.
    ביחד עם זאת, במינימום את צריכה להיבדק על ידי רופא המשפחה ו/או רופא פרוקטולוג, למרות אי-הרצון שלך.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד''ר אליזה טיומני
    07/02/2010

שלום לילך
    אם למדתי כלל אחד ברפואה והוא בעל יעבור - אף פעם לא לזלז בדמם רקטלי ותמיד לסיים בירור עד הסוף.
    לא מסרת מספיק פרטים על עצמך-גיל וכו'
    בכל מיקרה ,התיאור שלך מתאים אולי לבעיה מקומית כמו טחורים אך חובה לגשת לרופא להיבדק גם אם לא בא לך....לפי סיפורך וסיפר משפחתי ועוד רופא יחליט איזה סוג בדיקה את צריכה לעבור בכדי לסיום הבירור
    אל תדחי -סיפור לא כל כך כבד כפי שנדמה לך

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז ומרגיז...
    א
    07/02/2010

שלום,
    אני בן 23, סובל ככל הנראה מתופעת המעי הרגיז מזה מס' שנים.
    רק לאחרונה החלטתי באמת לבדוק האם זה מעי רגיז או משהו אחר, אפרט את התסימינים והבדיקות שנעשו:
    התסמינים היו בעבר יציאות לאחר כל ארוחה, כמעט במיידי, לא הייתי מוכן לאכול בעקבות כך ארוחות בוקר, וזאת הייתה עיקר הבעיה (יציאות מרובות כמובן).
    לאחר השחרור טסתי לתאילנד לחודש (עד עכשיו לא ברור לי מאיפה האומץ..) וכל החודש לא סבלתי מהתופעה- לא מצליח להסביר איך.
    כשחזרתי והתחלתי לימודים אקדמאיים, החלטתי לבדוק את הנושא, הלכתי לבדיקות דם שיצאו תקינות, כנ"ל בדיקות שתן/צואה.
    קרה לי מקרה שבמשך יומיים שלושה לא הייתי בשירותים, ואז זה פשוט התפרץ כשחיכיתי לאוטובוס יום אחד, וזה הגיע לרמה שלא יכולתי להתאפק- נכנסתי לשירותים בקרבת מקום (ציבוריים-ומזל שהיו). לאחר מס' ימים שוב קרה לי אירוע דומה של חוסר יכולת להתאפק.
    רופא אחד נתן לי פסיליום- גרם לי לעצירות אימים במשך שלושה ימים- סבל נוראי. גסטרולוג נתן לי פגלקס- עדיין לא ניסיתי.
    הגסטרולוג מתעקש שזה לא כרוהן למרות שמעבר לבדיקות שציינתי לא עשו לי אף בדיקה נוספת. אני חושש מ 2 דברים:
    1) מה אם זה לא המעי הרגיז? מה זה עוד יכול להיות ולא כדאי לבדוק כמה שיותר מהר כדי שאם זאת מחלה אחרת אז שהיא לא תחמיר?
    2) האם למישהו היו תסמינים דומים ומה עזר לו לטפל בהם?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז ומרגיז...

הוספת תגובה

• מעי רגיז ומרגיז...

פרופ' עמי ספרבר
    07/02/2010

שלום רב,
    על פי התיאור שלך, הגיל, ותוצאות הבדיקות שנעשו נראה בהחלט שמדובר בתסמונת המעי הרגיש. לגבי השאלה אם יש צורך בבקידות נוספות, ו/או איך לעזור לך, זה מצריך פגישה ישירה עם רופא המתמחה בהפרעות כאלה ולדעתי זהו הצעד הבא שאתה צריך לנקוט.
    בברכה ובהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית מטרסו
    02/02/2010

קוליטוס בעיה במי הגס
    האם המחלה מורידה את החשק המיני ???????
    יש קשר לדבר <<<??
    האם המחלה יכולה לעשות בעיות בתיפקוד מיני
    התקפים של כול שלושה חודשים בערך שאי אפשר לצאת מהבית [זה המצב ]
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר אליזה טיומני
    02/02/2010

שלום רב
    שאלתך לא ברורה
    איזה סוג קוליטיס? מה מצבך המדוייק? מזה גם יבואו תשובות

בברכה ד"ר טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה
    גלית
    01/02/2010

שלום רב

כשאמי הייתה בת 50 התגלה אצלה סרטן המעי הגס. אני בת 35, מתי עלי לעבור לראשונה את הבידקה קולונוסקופיה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    01/02/2010

שלום גלית,
    בהנחה (ובתקווה) שאמך היא הקרובה היחידה במשפחה עם סרטן המעי הגס, ההמלצה היא לעבור קולונוסקופיה בגיל 40.
    העיקרון הוא להתחיל בגיל 40 או 10 שנים מוקדם יותר מהגיל של קרוב המשפחה שחלה. במקרה שלך זה יוצא בדיוק אותו הדבר.
    אילו היה, למשל, קרוב משפחה מדרגה ראשונה שחלה בגיל 42 ההמלצה היתה לעבור את הבדיקה בגיל סביב 32. בכל מקרה אין לדחות מעבר לגיל 40.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי ל"יציאה"
    ויקטור
    30/01/2010

שלום
    שמי ויקטור ואני עברתי ניתוח פרוסטטה זה מחודש. ברקע מחלת פרקים קשה. מזה חודשיים (עוד לפני הניתוח), מצאתי את עצמי הולך לשירותים לעשות ,יציאה" קשה" בעקבות "גירוי", אך כשאני מגיע למבחן התוצאה, לא יוצא כלום. אני לא סובל מעצירות. ועושה פעם ביום בממוצע.
    בעקבות הניתוח, המצב החמיר. ואין לי שום הסבר לתופעה הזו.
    במה מדובר?
    תודה
    ויקטור

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי ל"יציאה"

הוספת תגובה

• גירויי ליציאה

ד''ר אליעד קרין
    30/01/2010

לויקטור שלום רב

התופעה המתוארת מוכרת וניקראת טנזמוס.
    ישנם מספר רב של גורמים שעשויים ליגרום לתחושה זו ובין החשובים שבהם נימצאים גורמים המובילים ללחץ חיצוני או פנימי באזור הרקטום.
    חשוב להיבדק ע"י כירורג, ולבצע קולונוסקופיה לשם התחלת הבירור.

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעיפים
    ספיר
    27/01/2010

האם שחמת קשורה לסעיפים במעי הגס?
    האם זה מסוכן?וממה זה נוצר?

לקביעת תור
    סגירה
    סעיפים

הוספת תגובה

• סעיפים

ד''ר אליעד קרין
    27/01/2010

לספיר שלום רב

סעיפים במעי הגס הם מעין כיסים קטנים של רירית המעי הגס המתבלטים אל דופן המעי וכלפי חוץ ממנו.
    זהו מצב שכיח ביותר ושביחותו עולה עם הגיל, עד כי באוכלוסיות מסויימות ל 60% מהאוכלוסיה מעל גיל 60 יש סעפים במעי הגס.
    הסעיפים לכשעצמם אינם מסוכנים ולרב לא יתנו ביטויי של חולי.
    לעיתים עשויי להתרחש ארוע חריף של דלקת הסעיפים וכתוצאה יגרם זיהום מחומרה שונה שהטיפול בו נע בין טיפול אנטיביוטי פומי דרך אשפוז צום ואנטיביוטיקה תוך ורידית ועד לניתוח דחוף להרחקת קטע המעי החולה.
    עוד ארוע שעויי להתרחש הוא דמם מסעיפים, ב 90% מהמיקרים זהו דמם שפוסק באופן עצמוני ואינו דורש התערבות.
    אין קשר בין מחלת סעיפים במעי הגס לשחמת.
    הגורם המדוייק למחלת הסעיפים אינו ידוע, אך מחקר אוכלוסיות נימצא קשר בין הרכב התזונה לבין התפתחות הסעיפים. אוכלוסיות הניזונות מדיאטה עשירה בסיבים מפתחות פחות סעיפים המעי הגס.
    המחשבה היא כי התפתחות לחצים גבוהים בתוך חלל המעי היא זו המובילה לדחיפה והתפתחות של אותם כיסים במעי הגס.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ושילשולים בלתי פוסקים
    דור
    27/01/2010

שלום רב
    אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
    בחודש האחרון אני מושבת בבית מכאבי בטן ושילשולים חריפים.
    לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
    כשאני הולך לרופא הוא אומר הכל בראש, אני סובל מאוד ומושבת בבית.
    מה הייתם ממליצים לי לעשות?
    האם בct אפשרי שלא יזהו מחלה כזו או אחרת של המעי?או שמא הכאבים הם כתוצאה מהטחול המוגדל או eos גבוה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ושילשולים בלתי פוסקים

פרופ' עמי ספרבר
    27/01/2010

דור שלום,
    לא ציינת גיל.
    על פי הנתונים שהצגתי נראה שהבעיה היסודית היא אמנם תסמונת המעי הרגיש. על גבי רגישות בסיסית זו התלבש, ככל הנראה, זיהום כלשהו מעי שהחמיר את התסמינים. זהו מצב מאוד מוכר. האאוזינופילים יכולים להצביע על זיהום כזה, אולי עם פרזיטים, שלא תמיד מתגלה בבדיקות צואה.
    בכל מקרה בוודאי שלא הכל בראש שלך.
    אני חושב שאתה צריך להגיע לייעוץ אצל מומחה להפרעות תפקודיות כגון תסמונת המעי הרגיש שיבדוק אותך, יעבור על מכלול הבדיקות והתוצאות עד כה, ויתווה תוכנית על פי ממצאיו להמשך בירור או טיפול.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון CD24
    קרן
    24/01/2010

היכן ניתן לעשות היום בדיקת חלבון לאיתור סרטן המעי הגס ומה מחירה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון CD24

הוספת תגובה

• חלבון CD24

ד''ר אליעד קרין
    24/01/2010

לקרן שלום רב

הבדיקה הנ"ל עדיין לא נחשבת לבדיקת סקר מקובלת וזאת מאחר ולא נוסתה כבדיקת סקר לאוכלוסיה הרחבה.
    ממליץ לפנות לפרופ' נדיר ארבר מנהל המרכז המשולב למניעת סרטן במרכז הרפואי ע"ש סוראסקי בתל אביב.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול זריקות בטחורים
    דקל
    21/01/2010

הייתי בייעוץ במרפאת קליניק סאן והמליצו על הזרקת חומר לטחורים.יש לי טחורים פנימיים.
    האם המרפאה והטיפול מוכרים עבור המושלם?

האם הטיפול הזה יעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול זריקות בטחורים

הוספת תגובה

• טיפול זריקות לטחורים

ד''ר אליזה טיומני
    22/01/2010

שלום לדקל
    בנוגע ל מושלם יש לברר במושלם עצמו
    יש טיפולים מגוונים לטחורים תלוי מחומרת המצב-מבדילים למעשה ב 4 שרגות כאשר הראשונה -מטופלת בד"כ ע" טיפולים שמרניים -נרות ומישכות ובהמשך אפשר לטפל בטחורים פנימיים ע" קשירת טחורים .הזרקה היא השיטה ישנה יותר והיום משתמשים בה פחות ופחות.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על קולוטאל
    שני
    20/01/2010

כאשר אני נוטלת קולוטאל הוא לא עוזר לי לכאבי הבטן,השאלה שלי היא אם אטול אותו קבוע 3 פעמים ביום למשך שבוך אז הוא יעזור לי?
    *שאר התרופות שמוצעות עושות לי תופעות לוואי קשות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על קולוטאל

הוספת תגובה

• קולוטל

ד''ר אליזה טיומני
    22/01/2010

שלום לשני
    קולוטל מגיע לאפרקט המקסימלי שלו בהדרגה-חייבים לקחת אותו 3 פעמים ביום רצוי חצי שעה לפני האוכל במשך 3 שבועות עד לקבלת השפעה הכי טובה ורק אז אפשר לשפוט אם הוא עזר או לא .
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזורים שונים של המעי
    שרי A
    19/01/2010

שלום,שמי שרי(זכר) בן 32
    בריא בדרך כלל מלבד בעיות כולסטרול.
    לפני מספר ימים זה התחיל
    הרגשת צריבה באזור פי הטבעת,בחלקו הפנימי.
    תוך כמה שעות תחושת הכאב ירדה לרגלים והכאב לא פוסק מאז באופן קבוע.
    בערב אותו יום ביציאה בשרותים,בערך 2 דקות לאחר היציאה הרגשתי את הצריבה שוב, הפעם בכאב גדול ובילתי ניסבל שנימשך בערך15 דקות עד שנירגע.
    בנוסף לכל זה אני חש גם כאבים במרכז הבטן ביחוד בעמידה והליכה.
    בבדיקה ראשונית ברשת גיליתי את הפסורה וזה נשמע כדבר הכי קרוב למה שאני חש אבל עדיין אין הדבר מסביר את הכאבים שלי ברגלים ובמרכז הבטן,
    אולי לפי הסימנים יש אפשרות להצביע על הבעיה
    תודה

הוספת תגובה

• כאבים באיזורים שונים

ד''ר אליזה טיומני
    19/01/2010

שום לשרי
    הגענו למצב אבסורדי-יש לך כאבים משמעותיים -אתה "הולך לרשת" בודק ,עושה אבחנה משוערת מוודה עם יועצים רפואים ברשת ,מוציא מסכנות ושלב אחרון מברר אצל חברים את הטיפול-ביטול רפואה!!
    אולי כדי להיבדק? עלידיי רופא? פרוקטולוג?או גסטרו?
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניבדקתי היום

שרי A
    20/01/2010

היום הלכתי להיבדק בבית חולים מאיר דבר שכמובן התכוונתי לעשות.
    יש לי פיסורה כמו שתיארתי לעצמי.
    לד"ר- עם תשובה כמו שלך היה עדיף שלא תעני בכלל. ברור שאני לא אסתפק בתשובות מהאינטרנט.
    אבל אין לזלזל במידע הרב ובתחושות של הבן אדם.

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבדקתי היום

ד''ר אליזה טיומני
    22/01/2010

ממכתב שלך לא היה ברור כלל על כוונות שלך להיבדק ואם עישתה כך אז מצויין ועובדה שהבעיה באמת אובחנה וטטופל בהתאם.
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה