מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הבעיה להגיע למעי נקי לצורך בדיקה מעידה על פתולוגיה כלשהי של המעי או התנעתיות שלו?פריז23/11/2009
עברתי בדיקה עם הכנה של מרוקן חדש. למרות שעמדתי בכל הוראות ההכנה הבודק קבע שההכנה גרועה ולא ניתן לבדוק. בבדיקה חוזרת באותה שיטת הכנה התוצאה השלילית היתה זהה ונאלצתי לעבור בדיקה שלישית. את הבדיקה השלישית עברתי בבמקום אחר ועם חומרי הכנה שונים. הפעם קיבלתי תוצאות אבל נקבע שההכנה היתה בינונית ולאורך כל המעי הגס שאריות צואה נוזליות רבות.
האם הבעיה להגיע למעי נקי לצורך בדיקה מעידה על פתולוגיה כלשהי של המעי או התנעתיות שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקויה
ד''ר אליזה טיומני23/11/2009שלום פריז
כמובן חסרים פרטים רפואים לגבך.
בכללית - לאנשים שסובלים מעצירות לעיתים קשה יותר להתכונן טוב.
כמו כן יש אנשים שסובלים ממעי "עצלני" ולהם קשה יותר להתכונן
במיקרים כאלו אנו לפעמים נותנים הכנה במשך יומיים .כמובן, יש גם אנשים ללא הפרעות שקשה להם להתכונן לבדיקה .
בהצלחה בעתיד
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר גסטרקטומיהריטה22/11/2009
שלום,
חמתי לפני שבועיים עברה ניתוח לכרית כיבה מלאה.(ניתוח להוצאת סרטן הסתבך ונאלצו לכרות כיבה מלאה.)
לאחר ששוחחתי איתה אתמול מסתבר שדיאטניות בקופת חולים ,אינן יודעות לתת מידע בנושא תזונה לאחר ניתוח הנ"ל.
איפה ניתן להשיג מידע על תזונה,(מה ניתן לאכול ומה לא) ?האם קיימים ספרים מומלצים להעשרת ידע לאנשים שעברו ניתוח כזה?
בברכה,
ריטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר גסטראקטומיה
ד''ר אליזה טיומני22/11/2009שלום לריטה
אני לא יודעת מה המיקום הגיאוגרפי של חמתך אך במיקרים כאלו לפחות מספר ביקורים ראשונים רצוי לבצע במסגרת יחידות תזונה בבית החולים.
אתם יכולים לפנות ליחדנה לתזונה בבית החולים איכילוב בתל אביב לפרופ' וייסמן נחום וציוותו לקבלת הדרכה מדוייקת גם ברמב"ם ותל השומר יש יחידות כאלו.
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורטיליןאורי21/11/2009
פרופ' ספרבר שלום רב,
לפני כעשרה שבועות רשמת לי נורטילין 25 מ"ג לטיפול בתמ"ר. על העלון לצרכן רשום שאין לשתות משקאות אלכוהוליים במשך תקופת השימוש בתרופה. עד כמה איסור זה תקף. האם כוס יין גם אסור? אשמח לתשובתך.
בתודה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורטילין
פרופ' עמי ספרבר22/11/2009אורי, שלום רב
באופן כללי הכוונה היא לא להגזים בשתיה כי זה עלול להגביר את ההשפעה של התרופה. זה מכוון יותר לטיפול בדיכאון בו המינון הרבה יותר גבוה.
ביחד עם זאת תמיד מומלץ להמעיט בשתיה ולשים לב להשפעות הדדיות אפשריות בין שתיה לתרופה.
אינני חושב שאסור לשתות כוס יין מדי פעם. רק תשים לה להשפעה הספציפית אצלך של השילוב ביניהם.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ במעי הגסדוד רוזנפלד19/11/2009
עברתי בספטמבר השנה ניתוח במעי הגס להוצאת גידול סרטני, לא היו גרורות. לאחר הניתוח יש לי לחץ תמידי (כאילו אני צריך כל הזמן לשרותים) לרוב לא יוצא כלום כאשר יש יציאות הם תמיד במנות קטנות ולעיתים תכופות מאוד (כל כמה דקות) , לעיתים גם בורח לי קצת עד שאני מגיע לשרותים. האם זו תופעה ידוע ? אם כן כמה זמן זה נמשך? ומה אפשר לעשות לקצר תופעה זו.
טל' 0544-872756
בתודה דוד רוזנפלד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ במעי הגס
ד''ר אליזה טיומני20/11/2009שלום לדוד
אתה לא מציין איפה היה הגידול אך לפי הסיפור שלך יש להניח שמדובר בניתוח באיזור הרקטום ולכן -גירוי מתמיד ליציאה וחוסר שליטה
זה יכול לקרוא ,לוקח זמן עד שהמצב נרגע אבל חשוב גם שתבדק ע" הרופא כירוג-פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג . יכולות להיות סיבות שניתן לטפל בהן בקלות להקלת המצב כמו דלקת וכו'. חשוב גם אספקט תזונתי -האם נפגשתה עם דיאטנית ?
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קוליטיסמאיה18/11/2009
אני בת 38 וחולה במחלת הקוליטיס כ- 15 שנה.
בשלוש שנים האחרונות חלה רגיעה במחלה והפסקתי ליטול תרופות.
לפני כ- 4 חודשים עברתי בדיקת קונוסקופיה, בבדיקה מצאו פוליפ קטן ללא מצאים ולא נמצא זכר למחלה והכל היה תקין בבדיקה ובביופסיה.
לפני כשלושה שבועות המחלה כנראה שוב פעם פרצה, יש לי יציאות עם דימומים מספר פעמים ביום.
שאלתי היא האם יכול להיות שלפני כ- 4 חודשים הכל היה תקין בבדיקה ועכשיו שוב פעם המחלה פרצה אבל באופן חזק יותר מזה שהיה לי ב 10 שנים אחרונות.
אם יש צורך לעשות שוב פעם בדיקת קונוסקופיה
או חלילה זהו סימן למחלה קשה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת קוליטיס
פרופ' עמי ספרבר19/11/2009שלום מאיה,
כן, קוליטיס יכול להתלקח באופן פתאומי בכל דרגת חומרה, גם אם היתה קולונוסקופיה תקינה לפני 4 חודשים. אין זה מעיד על "מחלה קשה יותר" (אני מניח שהכוונה היא לסרטן). אם הקולונוסקופיה היתה תקינה (ושלמה) לפני 4 חודשים אין כל סיבה לחשוב שמדובר בסרטן.
המקרה שלך מצביע על החשיבות של המשך טיפול תרופתי גם בזמן רגיעה, היות ומדובר במחלה כרונית העלולה להתחדש בכל עת והדרך היעילה ביותר לנסות למנוע התלקחות היא התמדה בלקיחת טיפול.
בברכת החלמה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוראןדידי16/11/2009
שלום,ביתי לוקחת אימוראן כבר שבועיים ובודסון בשל קרוהן והתפרצות קלה.בשבוע האחרון סובלת מכאביי בטן בעיקר בבוקר ולפעמים בשעות הלילה האם יש קשר לתרופות?זה יעבור לאחר שהגוף יתרגל לתרופות?תודה אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן
ד''ר אליזה טיומני16/11/2009דידי שלום
כל תרופה באופן עקרוני יכולה לגרום לכאבי בטן ותופעות לוואי
מכיוון שאני לא מכירה את ביתך ומצב בריאותה רצוי להפנות את השאלה זו לרופא שמטפל בה ומכיר אותה טוב יותר מתחילת מחלתה
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק להמלצת על רופא גסטרועומרי15/11/2009
היי ...אני בחור בגיל 22,מחלת הקוליטיס התפרצה אצלי לפני שנה
ומאז אני מחפש רופא גסטרו דרך קופת חולים מאוחדת,רופא בעל המלצות ויחס אישי שילווה אותי לתקופה ארוכה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על רופא
ד''ר אליזה טיומני16/11/2009שלום עומרי
בספר שרותים של מאוחדת מופעים עשרות רופאים גסטרואנרולוגיים ולפי איזור מגורך ובכלל תוכל לבהור לך רופא מתאים
אני לדוגמה מקבלת באיזור רמת גן
בהצלחה -
ד"ר אליזה טיומנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת..ציפי15/11/2009
שלום רב ,
רציתי לדעת אם בבדיקת דם רגילה אפשר לדעת אם אני חולה במחלה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודעגת
ד''ר אליזה טיומני16/11/2009שלום ציפי
על מה את מדברת? יש אלפי בדיקות הדם .
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ציפי17/11/2009איני יודעת אבל יש בדיקת דם שכוללת את כל הבדיקות ?
ואם לא איזו בדיקת דם אפשר בעזרתה לגלות אם יש מלחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז או לא?רונה12/11/2009
שלום,
אני סובלת מהתקפים של התנפחות הבטן מזה כעשר שנים. ההתקף הראשון אירע במהלך טיול בדרום אמריקה של מספר חודשים. מאז זה בא והולך. אציין שאני לא סובלת מכאבים כלל, ומעולם לא סבלתי משלשולים או יציאות בעייתיות. אבל הנפיחות לעיתים בלתי פרופרציונלית, מביכה וגוררת תגובות מהסובבים אותי. אני מאוד מתוסכלת.
לאחרונה החלתי בבירור מעמיק יותר של המצב. בבדיקות דם כל הממצאים דוגמת CRP, מדדי דלקת, אנמיה ו ASCA יצאו תקינים.
Attypical p-anca יצא חיובי!
האם תוכלו להמליץ על המשך בירור? בדיקות נוספות?
תודה רבה,
רונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש או לא ?
ד''ר אליזה טיומני14/11/2009שלום רונה
לפי סיפורך אין לך למעשה את כל המרכיבים של אבחנת תסמונת מעי הרגשי אלה תפיחות בלבד ולסרוגין
אני מציעה שלהשלמת הבירורו תעברי צילום מעבר מעי הדק לשליל מאלרוטציות שלמעי -דבר שהוא נדיר אך קורה.
פגם מולד הקשור ל"הסתובבות "לא נכונה מולדת של המעי .
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים פסיליום ומגנזיוםרונן11/11/2009
שלום רב
ממה שאני קראתי אודות סיבים תזונתיים הבנתי - ואנא אשר או תקן אותי -
הבנתי שסבים לא מסיסים הם אלו העוזרים להתרוקנות וליציאות קלות ואילו הסיבים המסיסים הם גורמים לזמן מעבר איטי יותר - והאמת לא ברור לי כל כך למה הם תורמים.
מה שאני עוד יותר לא מבין זה מדוע פסיליום שלפי מה שאני ראיתי שייך לסיבים המסיסים דווקא - למה הוא תמיד מומלץ לעזרה בהתרוקנות? הרי הוא לפי מה שהוסר על סיבים מסיסים רק מאט את זמן המעבר בקיבה וכ"ו...
אודה לך אם תוכל להסביר ולהבהיר..
בנוסף אודה לך אם תוכל לתת המלצה כללית אודות שימוש בפסיליום - מתי מומלץ לקחת אותו (בוקר או ערב ולפני או אחרי אוכל) על מנת לעזור להתרוקנות קלה ומהירה ורכה בבוקר ובאיזה מינון?
בנוסף אם מרקם היציאה הוא מישחתי האם זה אומר שצריך להפחית במינון הפסיליום או לנסות להגדילו?
במידה וההמלצה לקחת בלילה ציתי רק לשאול האם אין סכנה לקחת בליילה וכך לישון עם זה עלול להיווצר "פקק" האם לא כדאי יותר לקחת ממש על הבוקר קצת לפני שמתרוקנים? או שמה אם לוקחים לפני השינה בלילה בבוקר זה יהי בסדר ויקל על ההתרוקנות?
נוסף לכך על מנת לקבל מרקם צואה (כמובן לא משחתי) נוזלי כדי שיהיה קל יותר האם כמות קטנה מספיקה או שצריך להגדיל את הכמות?
לגבי מגנזיום - כיצד מגנזיום (כדורי מגנזיום ויש ציטראט או אוקסיד ולא ברור גם בזה מה רצוי ועדיף) יכול לעזור על מנת להתרוקן? האם הוא בטוח לשימוש עקב היותו מינרל טיבעי, אם כן כיצד - באיזה מינון ומתי כדאי לקחת כדורים כאלו (להתרוקנות קלה בבוקר - אם לוקחים בבוקר אז כמה זמן אחרי כן) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים פסיליום ומגנזיום
פרופ' עמי ספרבר17/11/2009שלום רונן,
אני מצטער, אך אם כל הרצון הטוב השאלה הזו ארוכה מדי ומורכבת מדי למסגרת של הפורום. אני מציע לך לפנות לדיאטנית בשאלות אלו, כי להערכתי זו כתובת מתאימה יותר לקבל תשובה מלאה לשאלותיך.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם רב ביציאותמיטל10/11/2009
בעלי ( בן 35) סובל כבר כשנתיים מדמם בצואה, התופעה קוראת לסרוגין לפעמים מדי יום ולפעמים עוברים שבועיים ללא דימום, לפני כחצי שנה היה אצל פרוקטולוג שקבע שאין טחורים חיצוני ופנימי ואף בדיקות דם שהיו נורמאליות לחלוטין. ( , היציאות רבות מאוד אך בדר"כ בשעות קבועות, גם בלילה , ללא כאבי בטן!
בעלי לא מוכן לעבור אנדוסקופיה, אני מודאגת מאוד מהתופעה, האם זה יכול להיות מעי רגיז??
או אולי צליאק? או חמור מכך?
אשמח לתשובה מהירה , תודה מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם רב ביציאות
פרופ' עמי ספרבר11/11/2009שלום מיטל,
דמם מפי הטבעת איננו סימן לאשל מעי רגיש או של צליאק. הגורם השכיח בגיל הזה הוא בכל זאת טחורים שלא תמיד נראים בבדיקה הראשונה.
בכל מקרה הדרך להתקדם באבחנה היא על ידי קולונוסקופיה. אם בעלך אינו מוכן לעבור את הבדיקה, זו זכותו, אך לפחות הייתי מנסה להביא אותו לייעוץ עם גסטרואנטרולוג שיברר את החשש מפני הבדיקה ויסביר את החשיבות שלה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל11/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בפי הטבעתכואבת מאוד09/11/2009
כחודשיים אני סובלת מכאבים של טחורים, ניסיתי משחות שבית מרקחת מציע, לאחר בדיקה בשבוע האחרון אצל רופא המשפחה קיבלתי נרות וכדורים לדליות משהו כזה.
הטיפול לא עזר כלל כרגע אני סובלת אף יותר ומעבר לטחורים שאני מרגישה בהם ויודעת לזהותם אני מרגישה במין פצע בולט כמו חצ'קון שממנו נוצר כאב חד מאוד במגע בו ובעת יציאה כמובן ובכלל גם ללא מגע.
הכאבים כרגע יותר מתמיד האם זה גם טחורים או שזה משהו אחר לגמרי, אני לא מבינה למה הרופא שלי ביצע לי את הבדיקה ולא שלח אותי לכירוג כדי לאבחן זאת.
אשמח לקבל חוות דעת בענין והאם ניתן לעקוף את רופא המשפחה ולפנות ישר לרופא כירוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בפי הטבעת
ד''ר אליזה טיומני14/11/2009שלום רב
לפי סיפורך שי רושם שמדובר בבעית סדק בפי הטבעת ולא תמיד יודעים לאבחן בו נכון.
במקרים כאלו-כאבים חזקים ולא מגיבים לטיפול רגיל שנותנים לטחורים
בהחלט יש מקום לפנות לגסטרואנטרולוג או פרוקטולוג
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת המעי הדליףעדי09/11/2009
שלום, כבר שנתיים אני סובל מדלקת מפרקים כרונית במפרק אחד באצבע של כף היד, ואחרי מחקר זה נראה שזוהי מחלה אוטואימונית שנגרמת עקב פעילות לא תקינה של המעיים, יש טענה שכנראה מעי דליף יכול לגרום לדלקת הכרונית הזאת, ויש לי סיבה לחשוב שהמעי שלי לא הכי תקין כי בעבר היו לי גזים כרוניים דבר שנפתר בעזרת פרוביוטיקה.
רציתי לדעת איפה אפשר לעבור בדיקה האם אני לוקה או לא לוקה בתסמונת המעי הדליף, ואיך הבדיקה הזאת מתבצעת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הדליף
פרופ' עמי ספרבר11/11/2009שלום עדי,
בתסמונת המעי הדליף מדובר במושג השנוי במחלוקת ומאובחן ומטופל יותר ברפואה המשלימה. המחשבה היא שיש דלף של חומרים מהמעי לזרם הדם שעלול לגרום למלות כגון סוג של דלקת פרקים וקשר, על פי התיאוריה, בתסמונת העייפות הכרונית. עיון בספרות הרפואית מצביע על מאמרים בודדים בלבד בנושא, וגם אלה לרב מהספרות הפסיכיאטרית או המרפואה המשלימה.
יש מצב פיזיולוגי (נורמלי) של חדירות דופן המעי, אך לא ברור כלל אם זה יכול לגרום למחלות.
אינני מכיר בדיקה שמבוצעת על ידי רופאים קונבנציונליים למצב זה.
על פי תיאורך המעי שלך בסדר גמור. גזים כרוניים בוודאי אינם סימן של דלף במעי והתגובה הטובה לטיפול מצביע על מעי בריא.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבדן משקל חולשה ובחילותאסי08/11/2009
שלום,
אני בת 24 גובה 174 , סובלת מזה שנה ויותר מהתקפי בחילה לא מוסברים מלווים בחולשה שמחייבים אותי לשבת או לשכב עד שיחלפו.
אני רזה משקל רגיל 50 קילו, ב 3 חודשים האחרונים ירד המשקל שלי ל - 46.5 ק"ג.
אני סובלת בנוסף מדלקות בדרכי השתן הטיפול שניתן הוא אנטיביוטיקה למעשה בחצי שנה האחרונה אני כמעט כל הזמן מקבלת אנטיביוטיקה נראה שהגוף לא מגיב יותר לכך.
בדיקות הדם תקינות, בדיקות שתן ריבוי גדול מאוד של ליקוציטים.
איבדתי אמון במערכת הרפואית טופלתי ע,י אורולוג, מומחים למחלות זיהומיות בתל השומר.
החלפתי רופא משפחה ואין ישועה.
למעשה אני והורי חסרי אונים לגמרי למי לפנות היכן הבעיה.
כמו כן אלי לציין שאני אוהבת לאכול בחודשים האחרונים לא יכלתי לאכול הרבה בגלל תחושת שובע מלאות מוקדמת.
אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי אל מי לפנות ואיזה בדיקות לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדן משקל חולשה ובחילות
פרופ' עמי ספרבר11/11/2009שלום אסי,
לא ברור אם התלונות שלך קשורות במערכת העיכול, בטיפול הממושך באנטיביוטיקה, או בגורם אחר. בכל מקרה, לאור בחילה, שובע מוקדם, וירידה מסויימת במשקל יש מקום לייעוץ עם רופא גסטרו ובדיקת גסטרוסקופיה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו חסימת מעיים?מירב08/11/2009
שלום,
שמי מירב ועברתי ניתוח ב 17.809 ירדתי רק 18ק"ג עד עכשיו והמצב שלי קצת בעייתי
ובמשך כל התקופה יש לי בעייה ב"יציאות" בחודש האחרון זה אף החריף כך שאני שבוע כבר ללא התרןקנות.נראה שיש לי חסימה או משהו כזה אני הייתי בשירותים אולי 4 פעמים החודש.נישמע תמוהה?!זה אמיתי אני סובלת מאוד מאוד מאוד.יש לי צרבות קשות ובטן נפוחה וכואבת לפעמים אני מקיאה.
אני שותה הרבה מעל 8 כוסות ביום אוכלת ירקות ביניהן סלק אדום הידוע בעזרה שלו לנושא ואפילו שותה מיץ שזיפים וכלום לא עוזר.מה עושים?האם זו בעייה רפואית או מה?
ישנה הרגשה שמשהו"סתום"בפנים.
האם זו חסימת מעיים?באם כן מה עושים?איך "מתקנים את המצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו חסימת מעיים?
פרופ' עמי ספרבר11/11/2009שלום מירב,
על פי תיאור לא נשמע שמדובר בחסימת מעיים. לא ציינת זה סוג הניתוח שעברת, אך על פי התיאור אני מניח שמדובר בניתוח להפחתת משקל (??). בכל מקקרה את צריכה לפנות לביקורת אצל הרופא המנתח ובמקביל לגסטרואנטרולוג לתכנן בדיקות המשך, דוגמת גסטרוסקופיה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)