מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה דחוףקרן24/02/2009
אני בת 34 לאחרונה הבחנתי במס' גושים די גדולים בחזה השמאלי לאחר מישוש, יש לציין שהחזה דיי כואב ולפני מחזור כואב פי שתיים בנוסף החזה די גדל בתקופה האחרונה ,אני מאד מפחדת וקבעתי תור לכירורג שד האם יש לכך הצדקה , יש לציין שאבי נפטר לפני כשנה מסרטן שהתחיל בכליה והתפתח לכל הגוף. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וגושים
ד''ר תניר אלוייס24/02/2009שלום קרן,
אין קשר בין סרטן בכליה לגידולים בשד, אבל במקרה של ממצאים או תלונות יש לגשת להיבדק אצל רופא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקות בסיום הכימייה שלפני ניתוח הנילי24/02/2009
הופתעתי שהגידול נעלם ולא ניראה יותר בצילומים, איזה מזל שהוא ביקש כי תיכננו לי סידרה נוספת של כימייה עד שימצא כירוג ויקבע תאריך, מרגישה הקלה שהכימייה לא היתה לחינם,וממליצה לבדוק לקראת אמצע או סוף הכימייה אם בכלל יש צורך להכות שוב את כל מערכות הגוף בתותחי על, אתמול בערב חל ראש חודש אדר בעל סגולה להפוך את הרע לטוב, במקרה קיבלתי תאריךלבדיקה ביום מופלא זה, מודה לבריאה על השיפור במצבי, עוד ממתינה לנו כיברת דרך נוספת של ריפוי, ומאחלת לכולנו רפואה שלימה חודש טוב ומלא שימחה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבזהבית24/02/2009
שלום רב, חליתי בסרטן שד לפני 5 שנים. עברתי ניתוח כריתה, טיפולים כמוטרפיים והקרנות. כעת אני מטופלת טיפול מונע בפמרה. לפני כחודש וחצי הייתה לי תאונה בעבודה ונפגעתי בצוואר. מאז יש לי כאבים באיזור הצוואר, העורף, הכתפיים והשכמות. לפני שנה עשיתי מיפוי עצמות שיצא תקין. איך אדע אם הסרטן יעבור לעצמות במצב שבו יש לי כאבים שכרגע מתאימים לחבלה שעברתי באיזור הצוואר? בתודה על תשובתכם זהבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר תניר אלוייס24/02/2009שלום זהבית,
מומלץ לפנות לרופא המטפל - אם יש חשד לחזרת המחלה ניתן לבדוק זאת במיפוי עצמות, ב CT או בבדיקת PET* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד והפסקת מחזורלריסה23/02/2009
שלום, אני בת 42 , עברתי הסרת גוש בשד שמאלי ולמפקטומי, עשיתי טיפולי כימו והקרנות. עכישו התחלתי לקבל טמוקסיפן. אחרי טיפולי כימו חזר לי המחזור. במקביל עם התחלת קבלה של טמוקסי הפסיק לי המחזור וחודש לאחר מכן חזר. קיבלתי שתי דעות שונות מ2 אונקולוגים.המלצה אחת -להפסיק את המחזור בעזרת זריקה ואילו המלצה מרופא אחר - לא לעשות כלום כי אין עדות שפעילות ההרמונלית משפיעה על חזרתה של המחלה. האם יש מחקרים שמחזקים אחת מהדעות? אם כן , אשמח לדעת איפה אפשר למצוא אותם. מה לדעתכם עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פעילות הורמונלית
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/02/2009המאמרים אינם חד משמעיים לגבי התוספת של מתן הזריקה להפסקת המחזור בנוסף לטיפול בטמוקסיפן. אולם ידוע כי טיפול הורמונלי חשוב מאד כאשר מטפלים בסרטן שד עם רצפטורים חיוביים. אחד הטיפולים הראשנים בסרטן שד הינו הפסקת המחזור כעת מבצעים זאת בעזרת זריקה. לכן רופאים נוהגים להפסיק מחזור לשנתיים בנוסף למתן הטמוקסיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת ctיפה23/02/2009
ערב טוב ! חולת סרטן שד גרורתי מזה 3 שנים טיפול אחרון טקסוטר + זומרה אחת לשבוע , בבדיקה שערכתי ct בטן / אגן קיבלתי תשובות שנראות לי מדאיגות אשמח לקבל תשובה בהקדם להלן הפענוח : ידוע על ממאירות ממוקר שד , הודגם תפליט פריקרדיאלי קטן , מודגמים נגעים היפודנסים מרובים בכבד , מודגמת הרניה דיאפרגמטית קטנה . הודגמו כלי דם אגניים מרובים ורחם גדול . הודגם תהליך מעט בלסטי בגוף חוליה l 5 ללא הרס של הקורטקס . תהליך דומה בסימפיזים פוביס מימין ובירך שמאל . מספר תהליכים קטנים יותר בעצם האיליום דו צדדית . סיכום : מספר רב של תהליכים כבדיים ומספר תהלכים גרמיים החשודים לפיזור משני . 1. מה זה תהליכים גרמיים ? 2. אך בודקים אם זו גרורה בכבד ? עושים ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/02/2009מדובר על גרורות בעצמות. לגבי הכבד כנראה ומדובר בגרורות. יש בטח בדיקות קודמות צריך להוות אם התהליכים לא היו קודם מדובר בגרורות.אם היו ממצאים קודם בכבד צריך לבצע השואה ולבדוק האם השתנו בגודל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה עם תוצאות לא טובות- דחוףףףלימור23/02/2009
שלום, סבתא של בעלי בת 83 (שתהיה בריאה) הרגישה בשבוע שעבר גוש בשד ימין, הרופאת משפחה מיד הפנתה אותה לממוגרפיה, את הממוגרפיה היא עשתה אתמול והיום מתברר כי הגוש הוא כנראה סרטני. הם ביקשו שהיא תגיע יום חמישי לבצע ניתוח. האם ניתוח מסוג זה הוא מסוכן? האם יש מקום לדאגה? האם הגוש שהורגש בפעם הראשונה רק לפני שבוע ניתן להסרה ולא יוביל לגרורות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/02/2009לא ברור לי האם ביצעו כבר ביופסיה בדרך כלל לא נהוג לנתח לפני הביופסיה. אם האשה בריאה אין בעיה בניתוח . לגבי גרורות בכל מקרה יש סכנה של גרורות אולם צריך לדעת יותר פרטים על אופי הממצא וזאת ידעו רק לאחר הביופסיה והכריתה של הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר מילוי מקרוליין לשד האם מזיקרוית22/02/2009
שלום רב רציתי לשאול האם חומר מילוי בשם מקרוליין יכול להזיק באיזשהו אופן להוספה לשד משוחזר עבור נשאית brca מבחינת סרטן השד תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה מקרוליין?
ד''ר תניר אלוייס22/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למקוליין
מירי03/04/2009זה חומר שמוזרק לשד על מנת להגדילו. יש צורך לחזור על הטיפול אחת לשנה עד 3 שנים.
השיטה נמצאת בשימוש רב בשוודייה. וחוסכת ניתוח , ושתלים בשד.
ידוע לי שדוקטור מוסקונה(כירורג פלסטי) מבית חולים רבים, משתמש בשיטה.
החומר מכיל סוג של חומצה נדמה לי אלנואית שמה, שקרוב בתכונותיו לחומצה שהגוף מייצר.
מקווה שעזרתי במשהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר מילוי
נועה05/04/2009האם החומר דומה או זהה לחומר המוזרק לקמטים?
מי הרופאים המומחים? אני אחרי כריתה חלקית והשד מעוות עם צלקת גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומה- אופן ניתוחשרית20/02/2009
אני בת 37. בגיל 19 התגלה בשד שמאל שלי פיברואדנומה. כעת בגודל 2.8 ס"מ. הרופא המטפל המליץ להוציאו. הסביר שניתן לבצע ניתוח בשני מקומות:בצד השד, שם נמצא הגוש, ניתוח בהרדמה מקומית או חיתוך באיזור הפיטמה, ניתוח בהרדמה מלאה.אשמח להמלצותיכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר תניר אלוייס21/02/2009חתך בגבול הפטמה משאיר צלקת שכמעט לא נראית, אבל אם הגוש/ לא קרוב לפטמה אז קשה לפעמים לבצע את זה בהרדמה מקומית.
אם עושים חתך מעל לגוש - עשוייה להישאר צלקת, אם כי היא בדרך כלל קווית ועדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדנעמי20/02/2009
שלום, אני בחורה בת 30. בשבוע האחרון יש לי כאבים בשד ובבית השחי שנעלמים ושוב חוזרים (באים ב"גלים"). ולעתים ההרגשה היא כמו "דקירות". מלבד זאת אין עוד תופעות לוואי (כמו הפרשות או שינוי בגודל השד). אני מאוד מאוד מודאגת שהכאבים האלו הם סימן לגידול סרטני. עברתי בחיי שני שיקופי רנטגן של בליעת בריום- אחד בגיל 7 ואחד בגיל 17 (כשבסמוך לשיקוף האחרון נעשה לי גם צילום חזה). ואני יודעת שהצילומים האלו עלולים להעלות את הסיכון לחלות בסרטן השד. האם הכאבים האלו עלולים באמת להיות סימן לגידול סרטני? אציין שכבר שנה אני נוטלת גלולות למניעת הריון. האם ייתכן שהכאב בשד פשוט נובע משימוש בגלולות? (אף על פי שאני נוטלת את הגלולות כבר שנה ולא נראה לי הגיוני שרק עכשיו זה מתבטא בכאב בשד). תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/02/2009כאב בשד אינו ביוי לגידול סרטני. הכאבים כפי שאת מתארת יכולים לנבוע מפעילות הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדרוני17/02/2009
שלום ד"ר עברתי ניתוח כריתת רחם לפני 24 שנה.ללא מימצא זה היה גידול שפיר.כל שנה אני עושה בדיקת ממוגרפיה וכל חצי שנה בדיקת רופא כירורג. התלוננתי בפני הרופא שכואב לי בשד והוא טוען שזה בלוטת חלב ואין לי מה לדאוג גם הגב כואב לי .(אני משתמשת באסטרופם מאז הניתוח אינני יכולה להפסיק כי זה גורם לי להרגשת עילפון).שאלתי האים זה צריך להדאיג אותי שיש עוד בדיקות שעלי לעבור בגלל הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שד וכאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/02/2009לא יודעת בת כמה את והאם יש ממצא שניתן למשש בשד, סרטן בשד בדרך כלל לא כואב. איני יודעת מתי עברת בדיקת ממוגרפיה ומה היו הממצאים . אם הרופא לא מישש דבר כנראה שהכל תקין אולם אם את בגיל מעבר לגיל הוסת כנראה שלא כואב לך מבלוטת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי בדיקת שד
רוני18/02/2009ד"ר שלום תודה על תשובתך.לצערי לא פרטתי על עצמי הסליחה עמך. הנני בת 59. עברתי בדיקת שד לפני כ3 חודשים הכל היה תקין ובדיקת ממוגרפיה לפני כחודשיים. הדאגה שלי שאני נוטלת אסטרופם (כי עברתי כריתת רחם לפני 25 שנה ואינני מסוגלת בלי)ואני חשה כאב בחזה במיוחד בצד שמאל.קרוב לפיטמה וגם בגב מאחור.אני חשה כאילו שהחזה בגודש.(מתמלא חלב).הרופא טוען שזה כאב של בלוטות החלב ואין לי מה לדאוג.אבל לפי הבנתי לפעמים לא מרגישים במישוש.ויכל להיות גידול. האים יש סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/02/2009אני בכל זאת ממליצה לנסות להפסיק טיפול הורמונלי , בכל מקרה להתיעץ עם גניקולוג על קבלת מינון נמוך ביותר. אם לא ביצעת עדיין ממוגרפיה בשנה האחרונה יש לבצע ממוגרפיה ואולטרסאונד. סרטן שד ברב רובם של המקרים לא מתבטא בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירוגית מלבד דר תניר אלויייסחברות אכפתיות15/02/2009
ברצוני להיבדק על ידי כירוגית אישה ,הפופולאריות של דר אלוויס לא משאירה סיכוי להגיע אליה בהקדם,\ האם ישנם כירוגיות נוספות במרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כירורגיות
ד''ר תניר אלוייס16/02/2009רשימה חלקית ולא לפי סדר מסויים:
דר' תמי קרני - אסף הרופא
דר' ורד כץ - בקופ"ח מכבי אם איני טועה, ובמרפאות פרטיות במרכז
דר' דפנה בסוק באיכילוב
דר' אניה פייגין בתה"ש
דר' צאלה כהן בהדסה הר הצופים
דר' נועה בנדט - במרכז רפואי רבין
ואני בטוחה שיש עוד שלא עולות לי בראש כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר תניר-התנגשות בין כימו לצמחאורנה15/02/2009
ד"ר תניר שלום אימי עברה לפני כחודש ניתוח הוצאת גידול בשד. קבלה המלצה לכימותרפיה ציטוקסן מטוטרקסט sfm היא לוקחת גם כ -2 קפסולות ביום של 500 מ"ג של astragalus שידועות כצמח מרפא מעודד מערכת חיסונית. האם יכולה להיות התנגשות בין הטיפול הכימוטרפי לצמח . היא אמורה להתחיל טיפול בעוד יומיים ורוצה לדעת אם להמשיך או להפסיק עם הקפסולות. אשמח לתשובתך תודה מראש הדפסה שלח לחבר סגור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים
ד''ר תניר אלוייס15/02/2009שלום אורנה,
איני מכירה צמח בשם זה ואין לי מושג מה השפעתו (רוב הסיכויים הם שזה בכלל לא נבדק),
ליתר ביטחון ובהיעדר מידע אחר אני מניחה שהייתי ממליצה להפסיק את הקפסולות - בזמן הכימוטרפיה בפרט, אבל גם בכלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה פיברוציסטית של השדמיכאלה13/02/2009
שלום, הייתי אצל כירורג שד שאבחן שיש לי מחלה פיברוציסטית של השד,בבדיקה הנוכחית לא נמצאו ממצאים מחשידים, אך קראתי שהמצב מעלה את סיכויי ללקות בסרטן השד האם כך? דבר שני שאובחן זה duct ectasia וקראתי שזה קורה לנשים לפני מנאפוזה - אני בת 29 4 וחצי חודשים אחרי לידה ראשונה, האם אני בסיכון למנאפזה מוקדמת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברוציסטית
ד''ר תניר אלוייס14/02/2009שלום טל,
מחלה פיברוציסטית זו בעצם לא מחלה, זה פשוט סוג של מבנה של השד, ואין קשר בינו לבן סרטן השד, כמו שאין קשר בין אקטזיה דוקטלית (הרחבה של צינורות החלב) למנופאוזה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש כואב בבית-השחיb13/02/2009
שלום.
אני בת 20. במשך יומיים-שלושה יש לי גוש קטן ורך בבית-שחי שמאל, והוא די כואב ואף מגרד מעט.
יש לציין שאני מורידה שיער מבתי-השחי בקביעות באמצעות סכין גילוח.
האם יכול להיות שמדובר בגירוי של העור, או שזה משהו שעלי לבדוק אצל רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס14/02/2009שלום רב,
זה לא נשמע כמו משהו מדאיג, אבל אם זה לא עובר תוך יומיים שלשה כדאי לגשת לרופא להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר תניר- התנגשות בין כימו לצמחים
אורנה15/02/2009ד"ר תניר שלום אימי עברה לפני כחודש ניתוח הוצאת גידול בשד. קבלה המלצה לכימותרפיה ציטוקסן מטוטרקסט sfm היא לוקחת גם כ -2 קפסולות ביום של 500 מ"ג של astragalus שידועות כצמח מרפא מעודד מערכת חיסונית. האם יכולה להיות התנגשות בין הטיפול הכימוטרפי לצמח . היא אמורה להתחיל טיפול בעוד יומיים ורוצה לדעת אם להמשיך או להפסיק עם הקפסולות. אשמח לתשובתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק בעקבות לקיחת פמרהגילה10/02/2009
התחלתי להשתמש בפמרה לפני 4 ימים ויש לי כאב חזק במפרק הירך. כמה זמן אמור הכאב להיות, איזה עוצמה ומה מומלץ לעשות תודה גילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק
ד''ר תניר אלוייס10/02/2009שלום גילה,
בכלל לא בטוח שכאבים שאת מתארת הם מהפמרה. אני מציעה שתגשי לרופא להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)