מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים בממוגרפיהמיכל09/01/2009
בפיענוח הממוגרפיה נכתב: בשד שמאל הכל תקין. בשד ימין רקמה פברוגלנדולרית - אסימטריה + עיוות הארכיטקטורה. מאחורי הפטמה רואים עוות מקומי וסמיכות מוגברת במקצת של הרקמה. היות וכמות רקמת השומן גדולה יתכן שהעוות נוצר מהחלפה לא סימטרית אך יש צורך בבירור. ברצוני להבין את המשמעות של ממצא זה. תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/01/2009לפי התשובה לא ברור מה הממצא , יתכן וזו אסימטריה ללא כל משמעות, לברור צריך לעשות אולטרסאונד ובדיקה אצל כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני זקוקה לעזרה דחוף.....יערית08/01/2009
אני סובלת מכאבים בשד שמאל כבר חודש וחצי...(אני הנקתי את התינוקת שלי 5 חודשים וליקראת הפסק ההנקה הרגשתי את הכאב הזה...)אז כבר אמרתי שאני סובלת מכאב בשד שמאל אבל לא בכל השד אלא מיתחת (איפה שהחזיה נגמרת ועד לפיתמה)(משמע:מלמטה למעלה)מין כאב חודר שכזה!אני מרגישה את הכאבים למשך כל היום ואין לי שום גוש או הבדל בשדיים (רק שצד שמאל קצת יותר גדול מצד ימין)אני בת 24 (זה אולי חיוני...) אני צריכה לעשות משהו בנידון??? הלכתי לרופאת המישפחה היא לא ממש ידעה מה לענות לי והיא שלחה אותי לרופא נשים....מה הקשר?! מה עלי לעשות??? בבקשה אני צריכה תשובה בהול!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/01/2009סביר להניח כי מדובר על כאב שמקורו הורמונלי. לשד יש קשר לרופא נשים , רצוי בכל מקרה להבדק אצל רופא הנשים ואף רצוי להבדק על ידי כירורג . התאור לא מתאים לממצא החשוד לגידול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חיבת עזרה דחוף בבקשה תיכנסומיכל08/01/2009
אני בת 17 תלמידה ביב כבר כמה ימים שהחזה שלי כואב וגדל בצורה מוזרה אתמול נגעת יוהרגשתי בשד ימין כמו גוש לא מובן ובאזור הזה מאוד מאוד כואב לי מה הסיכוי שזה סררטן? צריך לבדוק? בבקשה עזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר תניר אלוייס08/01/2009שלום לך,
הסבירות שמדובר בסרטן בגילך היא קלושה ביותר, אבל צריך לגשת להיבדק אצל רופא - ייתכן ומדובר בזיהום או ציסטה, וטיפול בהם יכול להקל על הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. ברור מושגיםגלית08/01/2009
האם INFILTRATING DUCTAL CACINOMA הוא חודרני? מה ההבדל בין infiltrating לבין invasive? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודרני
ד''ר תניר אלוייס08/01/2009Invasive = infiltrating = חודרני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדאיילת07/01/2009
אני סובלת מכאבים בשדיים. זה יכול להיות גם שבועיים לפני תחילת המחזור. האם יש קשר בין כאבים לסרטן השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל אין קשר
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריכה להבדק?מיטל07/01/2009
שלום. אני בת 33. לדודה שלי מצד האמא היה סרטן השד. האם אני בקבוצת סיכון? האם מספיק ללכת לכיכרוג? או שכדאי לעשות גם אולטרסאונד/ממוגרפיה? וכל כמה זמן כדאי להיות במעקב... תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/01/2009ם זה כל הסיפור הדיכון אינו גבוה אולם רצוי להבדק אצל כירורג קודם כל. סיכון לסרטן שד קיים די גבוה אצל נשים גם אם אין סיפור משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה השדליאת07/01/2009
שלום כשאני ממשת את החזה אני מרגישה כמו גושים כאלה...אמורים להרגיש משהו כשממששים את החזה? אם אני מרימה את היד גם בחזה ימני וגם בשמאלי אני מרגישה משהו קשה קרוב לבית השחי. יכול להיות שזה משהו שקשור למבנה של החזה? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גושים
ד''ר תניר אלוייס07/01/2009שלום ליאת,
אכן מבנה השד הוא מגורגר מטיבו, ולפעמים קשה להחליט אם גוש בשד הוא חלק מן המבנה הנורמלי או גוש אמיתי. לכן בגל מקרה של חשד לגושים בבדיקה - יש לגשת לרופא להיבדק.
רקמת שד יכולה להגיע גם לבית השחי, אבל יש צורך בבדיקה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- claלילו04/01/2009
שלום קראתי שלאחרונה הוכח ש-cla המצוי בחלב ושומן החלב מפחית את הסיכוי להתפתחות גידולים בשד האם נמכרות בארץ גלולות או צורה מרוכזת אחרת של חומצת השומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מכירה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dדלתא03/01/2009
אודה על דעת מנהלי הפורום על ויטמין D ומניעה של סרטן השד. אני עובדת הייטק. אין לי הרבה חופשות ואיני יוצאת בשעות היוום לשמש. האם כדאי לקחת וכמה לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/01/2009אין כרגע המלצות לגבי כמות ויטמין שצריך לקחת. אני ממליצה לגשת לאנדוקרינולוג אשר יבדוק את מצב הויטמין האם תקין אצלך ואפשר להתיעץ לגבי הכמות אכן ישנו מאמר אחד המראה שמתן ויטמין D מפחית הופעת סרטן שד. כמובן שצריך להמשיך ולבדוק את הנושא. היו בעבר מאמרים על ויטמינים אחרים ובהמשך התברר כי חלקם מזיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמרים
דלתא03/01/2009בקישור שהבאתי יש ציטוטים ותוצאות של כמה מחקרים. לא מאמר אחד. גם חיפוש באינטרנט של המילים breast cancer vitamin D מביא הרבה תוצאות וגם קישורים למאמרים רפואיים שונים. אני לוקחת את הנושא מאד ברצינות כי אמי נפטרה מסרטן השד ואני עושה את כל שצריך (בדיקות עצמיות וביקור סדיר אצל רופא) כדי להימנע. אני אכן אבקש מהרופא שירשום לי בדיקה של ויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בפטמותל02/01/2009
לפני כשבועיים וחצי הפסקתי לקחת גלולות (לאחר כשנתיים או יותר של לקיחה רצופה) סוג הגלולות היה מינס. בשבוע האחרון הופיע אצלי כאב בפטמות- הן התנפחו וזה ממש כואב במגע- כאב שנמשך זמן רב אחר כך (הן נשארות זקורות כאילו קר לי) האם זה קשור להפסקת הגלולות, ומה עלי לעשות?נ.ב. אני בת 25 תודה מראש, ל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/01/2009כנראה שקשור בודאי אין לזה קשר לסרטן פני לגניקולוג המטפל. בדרך כלל חולף לאחר תקופה וחזרה של המערך ההורמונלי התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת mriרוית01/01/2009
נשאית brca1 לפני חצי שנה עברתי כריתת שדיים מניעתית עקב הנשאות לפני 4 חודשים הרגשתי גוש במישוש בדופן בית החזה והתחילו מעין דקירות קטנות ושורפות וצמרמורת לפעמים באיזור בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי באיזור קשרית למפה בגודל חצי סמ שפירה בבדיקת אולטרסאונד נוספת לאחר 3 חודשים נמצאו שתי קשריות למפה אחת בגודל חצי סמ והשניה 7 ממ הופנתי לבדיקת mri והתוצאות להלן: שתלי סיליקון ללא עדות לקרע בזנב השד קשרית אליפטית 5ממ על 9 ממ מתאימה לבלוטות לימפה תגובתית שאלתי היא האם אני יכולה להרגע או שיש סיבה לדאגה האם כדאי לבצע בדיקה נוספת כמו ביופסיה או להוציא את הקשרית הקשרית במישוש קשה למגע אודה לתשובה מפורטת אני די לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר תניר אלוייס01/01/2009שלום רוית,
רק רופא שיבדוק אותך וימשש את הקשרית מוסמך להחליט אם יש מקום לבצע ביופסיה או שאפשר להסתפק במעקב.
אם יש ספק - מוטב לבצע ביופסיה, שאפשר לבצע אפילו במחט דקה (כמו בדיקת דם) - אם כי צריך להיזהר לא לפגוע בשתלים ולכן אולי כדאי לבצע את הניקור תחת אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטומוקסי ב-DCISדינה30/12/2008
קראתי את תשובתך לפני כמה ימים בדבר הטיפול בטמוקסי ב-DCIS אני בת 51 ובחרתי לעבור כריתת שד ושחזור וויתרתי מראש על לקיחת הטמוקסיפן עקב שלל תופעות הלוואי והאמת היא שממש פחדתי ליטול את התרופה. שאלתי מהו אחוז המניעה אני מבינה שאחוזים נמוכים מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/12/2008אם בחרת לעבור כריתת שד אחד עדיין יש לך שד שני שגם בו קימת סכנה של התפתחות סרטן. אנחנו לא נותנים טמוקסיפן רק למניעה להתפתחות סרטן חודרני בשד בו מתגלה הגידול הלא חודרני. ההפחתה בסיכויי הופעת הגידול החודרני נבדקה דוקא במקרים טרום סרטניים יותר מאשר DCIS ושם יש הפחתה בסיכוי הופעת הגידול בכ50% כמובן תלוי מה הסיכוי להופעת גידול חודרני , למשל אם למישהו יש סיכוי באחוזים של 10% הטמוקסיפן מפחית ל5% . האחוזים הם להמחשה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בשדמיכל30/12/2008
שלום, לפני כ 6 שנים עברתי ניתוח להגדלת חזה אשר בעקבותיו יש לי חוסר תחושה בחלק התחתון של שד שמאל. לפני כ-5 חודשים החלה תחושת גרד שבאה והולכת בחלק התחתון של שד שמאל.מלבד הגרד אין שום סימנים חיצוניים. נבדקתי לפני כחודש אל כירורג שד והבדיקה היתה תקינה.מעבר לכ,הוא שלח אותי לבדיקה אולטרא סאונד שעדיין לא ביצעתי. שאלתי היא ,האם גרד בלבד בהתאם לנתונים שהצגתי יכול להיות סימן לסרטן השד ? תודה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לגרד בשד
מיכל30/12/2008שכחתי לציין כי אני בת 31
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד
ד''ר תניר אלוייס30/12/2008שלום מיכל,
נדיר מאוד שגרד הוא ביטוי של סרטן השד, אבל מעבר לזה איני יכולה לומר שום דבר דרך פורום, ועלייך להיבדק אצל רופא כפי שכבר עשית, ולבצע בדיקות נוספות לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאחלת לך בריאות אבל
דנה03/01/2009עברתי לפני תשעה חודשים ניתוח להסרת סרטן שד. בתקופה שלפני הגילוי היה לי גרוד בלתי נסבל בקרקפת. הוא נמשך כשבועיים אחרי הניתוח, ונעלם. קישרתי את הגירוד לסרטן, ונדמה היה לי שזה מוזר. כשסיפרתי זאת לחברה טובה, סיפרה שליהודה עמיחי המשורר, שנפטר מסרטן, היה גירוד לפני הגילוי. כך, שלא כדאי לזלזל. אולי נדיר.. אבל.. בהצלחה. ובתקווה שאצלך זה לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטו שד גרורתירחלי30/12/2008
בקר טוב הנסה בקיצור לספר את מהלך חיי וזקוקה לעצה, בשנת 1997 בגיל 38 חליתי בסרטן שד דרגה 2 עברתי כריתת שד שמאל טיפול כימותרפי ןקרינתי , בתייעצות ובהמצלתה של פרופרסור תמר פרץ עברתי בבית חולים רמבם אצל פרופסור ראו השתלת מח עצם, ולאחר מכן טיפול הורמונלי, עד כאן הכול עבר בשלום, בשנת 2005 אובחן פיזור גרורתי לכבד וטופלתי בטקסוטר וקסלודה הדבר עזר ולא היו יותר גרורות בבדיקות פט וסיטי שעשיתי, לצערי הרב בחודש מאי האחרון חזרה המחלה ושוב לכבד והפעם נמצאו גרורות גם העצמות הגב התחתון, התחלתי טיפול כימותרפי של סיספלטין וגימזר הייתה בעיה בקבלת הטיפול כי לגוף היה קשה הספירות מאוד נמוכות התחלתי לקבל זריקות נאופוגן אבל לא הצלחתי להגיע לטיפול שלישי, במשך החודשים לא ראינו נסיגה של המחלה, ואז הוחלט להחליף את הטיפול לנבלבין ן 5FU קיבלתי כ 9 טיפולים , עכשין לאחר בדיקות מסתבר שהטיפול הכימותרפי הנל גם לא כל כך עוזר והסממנים עולים הם עלו מ56 ל157 אני מודאגת וכבר לא יודעת למי לפנות ולדעת מה הטיפול הבא שאני צריכה לקבל הרופאה שלי אומרת שיש עוד מספיק תרופות כימותרפיות לנסות לעצור את המחלה, אני מודאגת והייתי מבקשת לדעת מה דעתך או כיוון חדש אני זקוקה נואשות להתייעצות חדשה לדרך חדשה ומקווה שתוכלי לעזור לי אני מוכנה לפגישה או לכיוון חדש בהרבה תודה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסרטן שד גרורתי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/12/2008כבר בתחילת ההמלצה, אני לא נוהגת להמליץ באופן פרטני בפורום לכן ההמלצה תהיה מאד כללית, איני יודעת מה מצב הרצפטורים ולא HER2 . יתכן ויש מקום לטיפול נסיוני(איני יודעת אם את אכן מתאימה)בתרופה בשם יונדליס או בטיפול נסיוני הכולל ארביטוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר חדש מנורבגיהדינה28/12/2008
בערוץ 10 בתוכנית "הבריאות 10" סופר על מחקר מנורבגיה שבו נחקרו כ-250000 אלף נשים אשר חלקם ביצעו ממוגרפיה כל שנתיים וחלקם רק פעם אחת לאחר 6 שנים. והסתבר שבקבוצה שנבדקה לאחר 6 שנים היו פחות חולות בסטרן השד מדובר על 22%. המסקנה היא שהגוף בחלק מהמקרים מרפא את עצמו. כמו כן ראו קשר לנוגדנים של מחלת הנשיקה באותם נשים אשר חלו בסרטן. האם כדי לבצא את בדיקת הדם לגילוי הנוגדנים ואז לטפל בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/12/2008חלק גדול מהמבוגרים עברו ארוע של מחלה ויראלית אשר את צכנה מחלת הנשיקה. נוגדנים אם יש ז.א. שהארוע היה והגוף פיתח בעקבות זאת את הנוגדן , אין מה לטפל יותר גםאין צורך. לכן אין שום סיבה לבדוק בדיקת דם לא יתן לך שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)