פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי סרטן השד
    לי
    12/03/2009

שלום האם יש "תסמינים" להתחלה של סרטן השד? איך אפשר לזהות לבד אם יש לי או אין לי? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי סרטן השד

הוספת תגובה

• גילוי מוקדם

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/03/2009

לצערי אין תסמינים מקדימים, גוש הינו חשד לסרטן . כמובן שרצו לבצע ממוגרפיה ואולטרסאונד של השדים על מנת לגלות מוקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    13/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשד
    רוני
    12/03/2009

שלום ברצוני לשאול מה ההבדל בין גוש סרטני בשד לבין ציסטה. האים יש הבדל במישוש.ישלי כאב בשד שמאל והרופא טוען שזה ציסטה ואני לא רגועה יש לי ממוגרפיה בעוד שבוע .אבקש תשובה בהקדם(אני בת 29). נשואה ללא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשד

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר תניר אלוייס
    12/03/2009

שלום רוני,
    ציסטה זה בסה"כ קצת נוזל, אבל בשביל לקבוע שזו אכן ציסטה צריך לבצע בדיקת אולטרסאונד, לא ממוגרפיה, ובכלל בגיל 29 לא הייתי ממליצה על ממוגרפיה אלא אם יש סיפור משפחתי או ממצא חשוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד בצינוריות החלב
    עירית
    12/03/2009

שלום אובחן אצלי סרטן השד ותוכנית הטיפולים שלי היתה כזאת. 8 טיפולים 4 ac ו4 טיפולים של טקסול שבטקסול בעצם עשיתי 8 טיפולים כי כל פעם שהייתי באה הייתי מקבלת שקית גדולה שתי מנות יחד.
    אובחן אצלי סרטן השד בצינוריות החלב הגידול היה בגודל 1.2 גרייד 3 סיימתי את הטיפול הרחרון ביום שלישי שעבר אני בחודש הפסקה ואז אני מתחילה הקרנות 33
    רציתי לשאול הציפורניים שלי חלקם צהובות יותר וחלקם פחות אבל האגודל שלי רק אחת מהם צהובה מאד בחלק התחתון של הציפורן וכשאני מסתכלת על הציפורן מהצד אני רואה שהיא קצת תלושה מהעור נראה לי כמו פטריה הלכתי לרופא עור והוא אמר שלדעתו אין שם פטריה אבל בכדי שלא תהיה תשימי חומר כמו לק שקוף על הציפורן וגם חומר בקצה הציפורן למשך חודשיים ונראה מה יהיה האם מותר להשתמש עם חומרים שעדיין לא גמרתי את כל הטיפול המונע זאת אומרת ההקרנות.
    ויש לי עוד שאלה אני לא עשיתי קרחת כשהשיער התחיל לנשור אלא הלכתי לספר והוא סיפר אותי עם מכונה חצי סנטימטר כמעט עד קרחת אני רואה שהתחיל לצמוח לי קצת גוון שחור אבל הרוב אפרפר השיער השחור קוצים והרוב כמו משי פלומתי רציתי לשאול עם הייתי עושה קרחת לגמרי זה היה צומח אחרת ולא פלומתי ואפור או שאין קשר האם כדאי עכשיו לעשות קרחת לגמרי ולתת לזה לצמוח מהתחלה אני לא מבינה למה זה קורה אודה לך בתשובה ליאת .

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד בצינוריות החלב

הוספת תגובה

• לאחר הטיפולים

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/03/2009

לגבי הטקסול לא קיבלת 8 טיפולים אלא ארבעה, יחד עם הטקסול מקבלים תרופות למניעת אלרגיה. הציפורן זו תוצאה של הטיפול , היא כנראה תינשור בסופו של דבר הכל יחלוף אך יקח זמן. מותר לך לשים לק אם את רוצה. לגבי השיער, כך צומח בתחילה פלומתי. אין קשר לעשית קרחת. תמתיני בסבלנות המצב יחזור לקדמותו אך יקח מספר חודשים . בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בחזרה לדוקטור ביאטריס עוזיאלי

עירית
    13/03/2009

שלום דוקטור ביאטריס את לא הבנת אותי יכול להיות שלא הסברתי טוב אז ככה. כל הציפורניים בידיים צהובות אבל לא נורא רק האגודל ביד ימין צהובה הכי הרבה חצי ציפורן מהאמצע ועד למטה זה נראה כמו פיטריה הלכתי לרופא עור וסיפרתי לו שעברתי טיפולים והוא אמר שזה לא נראה לו כמו פיטריה בציפורן אבל בכדי שלא יהיה שם פיטריה הוא נתן לי טיפול שעדיין לא התחלתי קודם אני רוצה להתייעץ איתך הטיפול הוא למניעה שלא תהיה פטריה. הוא נתן לי תמיסה אגיספור נגד פטריה רחבת טווח, ועוד בטרפן לק לציפורניים לטיפול בזיהומי פטריות הוא אמר לי להשתמש עם הטיפול הזה חודשיים רציתי לשאול עם אני יכולה להשתמש בטיפול שהוא נתן לי אני עוד לפני הקרנות כרגע אני במנוחה של חודש. ואז אני מתחילה הקרנות. עכשיו לגבי השיער רציתי לשאול זה צומח למעלה פלומתי זה עדיין קצר מאד אבל אני רואה שיער רך מאד בצבע אפרפר בעבר היה לי שיער שחור עם לבן והייתי צובעת אבל לבן שלג ועכשיו הוא אפרפר מדוע . והשאלה שלי לגבי השיער היתה שאם אני יעשה קרחת זה יצמח אחרת למשל לא אפרפר כי לא עשיתי קרחת לגמרי הספר שלי הוריד לי עם מכונה לחצי סנטימטר כמעט קרחת .רציתי לספר לך שאת הטיפול הכימוטרפי של הטקסול נכון שקיבלתי 4 טיפולים . אני ירשום לך מה נתנו לי ואת תסבירי לי . מומלץ על טיפול כמותרפיה משלימה. dose dense acx4+taxolx4 האטיפול ac כולל dose dense adriamycin 60 mg \m2 cytoxan 600 mg \m2 כל שבועיים - סך הכל 4 קורסים . רציתי שתסבירי לי מה הכמות שקיבלתי בטקסול זה יוצא כמו שני שקיות כל שבועיים נכון.כמו 8 טיפולים בטקסול . תודה רבה לך מחכה לתשובה ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים ושיער

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/03/2009

דוקא הבנתי אותך מצוין אבל קשה מאד להסביר בפורום . אין ברירה את חיבת לשאול את הרופא המטפל . מה שכתבתי לזה ממש התכונתי , השיער לא צומח בדיוק אותו הדבר בתחילה , את צבעת שיער ואינך יודעת בדיוק איך היה השיער מתחת. בסופו של דבר יצמח שיער רגיל אך סבלנות. לגבי כן או לא קרחת ממש לא משנה. לגבי כמויות שוב את אומרת 8 , לא קיבלת מנה של שמונה טיפולים , קיבלת 4 טיפולים אולם במקום כל 3 שבועות כל שבועיים. נראה לי שיש חוסר הבנה לגבי הטיפולים ורצוי שיסבירו לך שוב בעל פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רצף גנטי
    נירה
    10/03/2009

שלום רב, במשפחתי מס' מקרים רב של סרטן השד,6 מקרים (אמא,דודות, בנות דודות).אמי ז"ל נפטרה מסרטן שד גרורתי בגיל 67 ,אנו ממוצא איראני.בנוסף מקרי סרטן נוספים מסוג : פרוסטטה,מעי גס,סרקומה, 5-8 מקרים, חלקם נפטרו, אחרים חיים בצל המחלה.בת דודתי ביצעה בדיקת BRACA והיא אינה נשאית,גם אמי ביצעה בדיקה גנטית ונאמר לה שסוג סרטן זה איננו תורשתי. אני בשנות ה- 40 לחיי, בריאה,נשואה+ ולאור הממצאים הנ"ל פניתי לייעוץ גנטי ולביצוע בדיקת BRACA .נאמר לי כי אין טעם לבצע הבדיקה ושאשקול ביצוע בדיקת רצף גנטי.שאלותיי הן:האם אכן הבדיקה מומלצת לאור הממצאים?מה היקף הבדיקה מבחינת מס' מוטציות? עלותה?אופן ביצועה?מה למעשה יכולה לאבחן הבדיקה ? אודה לתשובתך המפורטת. נירה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רצף גנטי

הוספת תגובה

• גנטיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/03/2009

לא את צריכה לעשות את הבדיקה של הרצף אלא אחת מחולות הסרטן במשפחתך. אם להן לא ימצאו דבר אין ממש מה לחפש אצלך , לגבי העלות יש לשאול במקום שבו היא מתבצעת וחבל שהיעוץ הגנטי לא הסביר את כל הדברים אותם את שואלת זה מקצועו. הבדיקה בהחלט מומלצת לאור הסיפור המשפחתי אותו את מצינת. מאחר והבדיקה מתבצעת בגנטיקה רצוי מאד לחזור ליעוץ הגנטי עם כל השאלות ששאלת , ושוב אני מאד ממליצה להתחיל את הבדיקה באשה שאובחנה כי זה יכוון לגבי כל המשפחה , אם לך לא ימצאו דבר אין זה אומר שלא קימת מוטציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• TAMOXI -SIDE FFFECT
    A.M
    09/03/2009

שלום לדר! האם יש קשר בין גלי חם לפעילות התרופה טמוקסי? ואם כן מה אפשרויות הטיפול האחרות לגבי בת 55 .לפי בדיקות פרופיל הורמונלי עדיין לא במפאוזה(ללא רחם-אין קשר לסרטן) גרייד 1 בלוטות נקיות . הטיפול :הקרנות וטמוקסי ואין גלי חם.... אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    TAMOXI -SIDE FFFECT

הוספת תגובה

• גלי חום

ד''ר תניר אלוייס
    09/03/2009

שלום רב,
    לא לגמרי ברורה לי השאלה, אבל אנסה לענות:
    גלי חום הם תופעת לוואי מוכרת של הטמוקסיפן, ובדרך כלל מוקלים כעבור חודשיים - שלשה.
    אבל הופעת גלי חום היא אינדיבידואלית מאוד, כמו במנופאוזה, ואין קשר בין הופעת גלי חום לפעילות התרופה.
    לנשים פרה-מנופאוזליות אין למעשה אלטרנטיבה אחרת - התרופות האחרות מומלצות רק לנשים אחרי הפסקת הוסת.
    יש להתיייעץ עם הרופא המטפל לגבי הטיפול הפרטני המתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקים בדחיפות לייעוץ!!!
    משה
    07/03/2009

אימי אובחנה לפני כחודש בסרטן שד עם גרורות לריאות ולעצמות, במצב מתקדם. קיבלנו 2 המלצות לטיפול כימי השונות זו מזו, אנו מרגישים בלבול וזקוקים לעצתכם בנוגע לטיפול: המלצה ראשונה לטיפול: טקסול+אווסטין המלצה שנייה לטיפול: ציטוקסן בשני הטיפולים הומלץ בהמשך על טיפול הורמונלי. במידה ואין באפשרותכם לייעץ לנו בנושא נשמח באם תוכלו להפנותנו למומחה שיעזור לנו בכך.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקים בדחיפות לייעוץ!!!

הוספת תגובה

• טיפול בגידול גרורתי ממקור השד

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    07/03/2009

אני לא יודעת דבר על אמך לא גיל ולא מצב כללי שלה וכמובן שאיני יודעת דבר על התשובה הפתולוגית . האם אתה בטוח שהמליצו רק על ציטוקסן ללא תרופה נוספת כמו אדריאמיצין? ההמלצה שלי תינתן רק באופו כללי ולא ספציפי לאמך מאחר והמלצות לאדם מסוים יש לעשות כאשר רואים את כל התוצאות ואת החולה כפי שהסברתי קודם לכן. אם חולה מאובחנת בשלב גרורתי והגידול רגיש להורמונים ואין סימנים קשים למחלה והחולה אינה סובלת ניתן להתחיל טיפול הורמונלי , אולם אם החולה יש לה סימפטומים צריך להתחיל בכימותרפיה , לגבי אופי הכימותרפיה יש כמה אפשרויות אחת האפשרוות היא טקסול אפשרות אחרת הינה אדריאמיצין עם ציטוקסן אולם יש גם אפשרויות אחרות כמו נבלבין. תוספת האוסטין הינה במקרים מסוימים וצריך לשקול לגופו של המקרה. צריך להבין שלא תמיד מקבלים אותה המלצה מרופאים שונים למרות שמומחים ומבינים את המקרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 33 לאחר טיפול חמישי
    ליאת
    07/03/2009

אני בת 33, סיימתי ארבעה טיפולים באדריאמיצין ולפני מספר ימים התחלתי טיפול בטקסול, הגידול שהיה לי כמעט ונעלם, רציתי לדעת האם יש בדיקה שיכולה להראות באמת מה מצב הגידול ועוד כמה טיפולים צריך לעשות, הבנתי שיש בדיקה יקרה שאומרת את זה אבל אף אחד לא מספר עליה...

לקביעת תור
    סגירה
    בת 33 לאחר טיפול חמישי

הוספת תגובה

• טיפול טרום ניתוחי

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    07/03/2009

למה תמיד חושדים? אם את חושבת שיש בדיקה שיש לשלם עליה תשאלי את הרופא אף אחד לא מתנגד לשלוח לבדיקות או לתת תרופות שאינן בסל ! במקרים אלה רק צריך להבין שיש לשלם, זה רק לנושא החשדנות, לגבי הגידול שלך אני מבינה שאת מקבלת טיפול לפני ניתוח , בדרך כלל היום מקובל לסיים את הטיפול הכימותרפי כפי שהיה ניתן אילו הית עוברת טיפול לאחר ניתוח. במקרים שעןברים ניתוח מקבלים כימותרפיה מבלי שיהיה גידול אותו ניתן למדוד. במקרה שלך ניתן כנראה למדוד את הגידול בשד, ניתן לעשות אולי אולטרסאונד , אם נעשה קודם לכן וזה יכול לכוון כמה הגידול קטן אולם אין שום בדיקה פרט לניתוח ולבדיקה הפתולוגית לאחר מכן שיכולה לאמר דבר על תאים מיקרוסקופיים, אם לא יסיימו את התוכנית הטיפולית לפני הניתוח יסיימו אותה לאחר מכן. ולא אין בדיקות יקרות אשר יכולות לכוון אותנו לכמה טיפולים יש לתת . לא כל מה ששומעים אכן נכון בכל מקרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צל מעוגל קטן מעל שער הריאה השמאלית,
    נעמי
    06/03/2009

בבדיקה שיגרתית לאחר סיום תהליך הכמיה והניתוח, התגלה הצל העגול, אמנם קטן אך מטריד אותי שמה מדובר במחלה חדשה, מסוג אחר שאינה הגיבה לתותחי הטקסול והאדרמינצין, מכיוון שזה עדיין קטן יש סיכויי ריפוי חוששת לפספסם...

הוספת תגובה

• בדיקה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/03/2009

מאחר ולא ראיתי ואיני מכירה אותך כלל איני יודעת מה הסיכוי שמדובר על גרורה או ממצא סתמי. יש אפשרות לבצע בדיקת pet לא ברור באיזו בדיקה התגלה הצל ולמה עשו בכלל את הבדיקה. את צריכה לברר יותר פרטים עם הרופא המטפל , יתכן והאפשרות היחידה הינה להמתין חודשים ולעקוב אם גדל, נעלם או לא משתנה. אם אכן גרורה אין משמעות לחודשים. אם זו גרורה זו אינה מחלה חדשה אלא גרורה מהגידול הראשוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסומנת עם קליפס לפני לפקטומי

נעמי
    16/03/2009

סיימתי כימייה אדרמניצין וטקסול ובעוד חודש הניתוח להסרת גוש ובלוטות לימפה, האם הכימייה לא אמורה להביס גם גידולים בריאה? שמעתי שבריאה ההשפעה של הכימייה היא רק 25 אחוז,זה נכון? האם יכול להיות בבדיקת הרנטגן ראו את הקליפס שנימצא בשעה 9 שד שמאלי שזה בדיוק באיזור שער הריאה השמאלית? לוקחת את התשובות בערבון מוגבל מכיוון שאינך מכירה אותי, אך תשובות יפזרו חלק מהעננה שאופפת אותי בחודש האחרון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא לא ברור

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/03/2009

אם מדובר בגרורה מהשד הטיפול יכול לעזור גם לריאה , אולם אם מדובר על גידול אחר שאינו ריאה לא כל התרופות פועלות על כל הגידולים , נכון לגבי גידולי ריאה התגובה יותר מורכבת ולא תמיד יש תגובה לטיפול כימי. אם אכן הקליפס על אותו איזור יש לחזור לבצע צילום נוסף ולנסות לבודד את הקליפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן
    ס
    03/03/2009

איך אפשר לדעת אם הוא מועיל ??האם לכולן הוא אכן עוזר-פעיל???תודה.(בת 48 לא נשאית.לאחר הסרת השחלות).

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/03/2009

יעיל באיזה מקרה? האם את מדברת על חולת סרטן , במקרה זה יעיל אם רצפטורים להורמונים בתאים חיוביים. אם את מתכונת למניעה כמובן שלא ב100% ואין מחקר המוכיח זאת בנשאיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת
    לחוצה
    03/03/2009

שלום! בת 30 הריון 3 שבוע 18 לפני כמה שבועות גיליתי גוש קטן בבית השחי כחצי סמ על סמ מקסי'. יש לציין כי החזה שלי מאוד כואב היות ואני עדיין מניקה את בני הקטן. וכי לאחר לידתו של בני הופיעה לי בליטה פי 2 מגודלה כעת באותו מקום, שרופא אבחן זאת כצינורית סתומה.והגוש אכן ירד כעבור מס' שבועות. התורים מאוד רחוקים,לכן ברשותך 3 שאלות 1- רציתי לדעת אם תופעות כאלו מוכרות? 2-ואם כן ממה הן נובעות 3-אגב , בדיקות דם לפני חודש ולפני שבוע וחצי תקינות(הכל בטווח) באם הייתה בעיה הייתי אמרוה לראות חריגה של למפוציטים או לא בהכרח? ב"ה אין הסטוריה משפחתית. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שואלת

הוספת תגובה

• בלוטה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/03/2009

בהחלט יתכן והגורם הינו ההנקה אולם צריך לבדוק את המצב על ידי רופא כירורג ואם יש צורך צריך לעשות אולטרסאונד. כאב בדרך כלל מכוון למשהו זיהומי או צינורית חלב חסומה. בדיקות דם לא יכולות לכוון במקרה זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה מומוגרפית מדאיגה!
    סימונה
    02/03/2009

אמי בת 53, והיום בבדיקת המומוגרפיה גילו גוש שטיבו לא ברור בשד ימין. היא הופנתה לביופסיה. נכתב כי: "בשד ימין, ברביע חיצוני עליון גוש כוכבי בגודל 0.8 ס"מ. טיבו לא ברור וחשוד לתהליך ראשוני של השד. בצילום האלכסוני נראה כאיסמטריה. אין עיוות מבני. אין הסתיידויות קבוצתיות. העור תקין". בשבילי כמובן זה סינית פחות או יותר. הבעיה היא שכשאימי פנתה לקבוע תור לביופסיה, נאמר לה כי התור הקרוב ביותר הוא בעוד שבועיים, וגם זה לא בטוח. הרופאה אמרה שלדעתה המצב לא נראה טוב, לאור נסיונה. האם זה הגיוני לומר לאדם שיש לו ממה לדאוג, ולבקש ממנו להמתין באי וודאות כשבועיים? האם מהתיאור הקצר שכתבתי תוכלי לומר לי האם יש מקום לדאגה רבה? חשוב לי לציין כי אימי נבדקת פעם בשנה בקביעות משום שהיא נוטלת הורמונים. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה מומוגרפית מדאיגה!

הוספת תגובה

• ממוגרפיה

ד''ר תניר אלוייס
    02/03/2009

שלום סימונה,
    הממצא שמתואר אכן נשמע חשוד - אם כי 8 מ"מ נחשב קטן מאוד.
    הדרך היחידה לדעת בוודאות אם מדובר בגידול סרטני היא כאמור ביופסיה.
    שבועיים זה לא המון זמן במונחים של התפתחות של סרטן - יש להניח שבעוד שבועיים (וגם בעוד חודשיים) הגידול יהיה באותו גודל בדיוק, אבל אם אתם מודאגים אפשר לבדוק אפשרות לבצע ביופסיה במכון אחר באזור מגוריכן או באזור אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כימותרפי
    איילת
    27/02/2009

שאלה שניה - מה המס' של הכדוריות הלבנות צריך להיות על מנת שתוכל לבצע כימותרפיה. שוב תודה איילת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כימותרפי

הוספת תגובה

• כימו

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/02/2009

לא הספירה הכוללת של הכדוריות הלבנות קובעת אלא הגרנולוציטים רצוי לא פחות מ1500 מתוך כלל הכדוריות הלבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול כימותרפי
    איילת
    27/02/2009

שלום, אמי בת 69 נמצאת כיום לאחר שבועיים מהטיפול הכימותרפי הראשון(יש לה עוד 3 טיפולים - פעם בשלושה שבועות). שלשום עלה החום ל38.3 ולאחר בדיקה כדוריות הדם הלבנות ירדו ל700. היום לאחר טיפול באנטיביוטיקה עלה ל3000. יום רביעי צריכה לעבור את הטיפול השני של הכימותרפי. באם לא ירד מ-3000 האם תוכל לעבור כימותרפיה ביום רביעי? תודה איילת

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כימותרפי

הוספת תגובה

• כימו

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/02/2009

את ענית בעצמך , אם הספירה תהיה תקינה ואמך תהיה ללא חום תוכל לקבל טיפול. בהמשך תזדקק לזריקות לעליה של כדוריות הדם הלבנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות
    רונית
    25/02/2009

אני לאחר 4 טיפולי ac ו -2 טיפולי טקסול(הופסקו עקב נוירופטיה דרגה 2,3). גוש בגודל 1 ס"מ שוליים נקיים . בלוטה (כנראה)בתוך השד נגועה.בסימון רדיואקטיבי הגוש לא מנקז לבית השחי ולכן סברו שמנקז לבית החזה. התחלתי סדרה של 33 הקרנות שאמורות היו לכסות את אזור השד , בית השחי ועצם בית החזה, אבל לאחר התיעצות, הוחלט לא להקרין את איזור בית החזה מחשש לפגיעה בלב. האם קיים סיכון גדול יותר להישנות המחלה עקב כך? והאם ההחלטה נכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות

הוספת תגובה

• הקרנה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/02/2009

מרב קיצור לא ברור לי האם הבלוטה שהוצאה היתה נגועה? סימון רדיואקטיבי אינו אומר נגיעות במחלה זה אומר שזו הבלוטה הראשונה שמנקזת שד . אם הבלוטה נגועה האם הוציאו לך בלוטות לימפה נוספות? איני יודעת על סמך מה הוחלט שיש חשד לניקוז לבית החזה? לא לגמרי ברור יתכן ולא הבנת בדיוק. הדברים ששאלתי חשובים לתשובה. אם הגוש מרכזי או ברביעים פנימיים יש יותר נטיה להקרין בלוטות באיזור עצם החזה . אם אין בלוטות נגועות סיכויי החזרה לא יושפעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רקמה פיברוגלנדולארי
    הדס
    25/02/2009

אתמול אחרי בדיקת שד שגרתית, הרופא שלח אותי לאולטרא-סאונד שד בעקבות ריכוז של רקמה פיברוגלנדולארי בולט מאוד, בחלק חיצוני של השד, פטמות תקינות, בתי שחי ללא קשרי לשד מוגדלים. מהי אותה רקמה? האם היא מילה אחרת לגוש בשד? קבעתי תור לצילום מחר אבל אני קצת חוששת. הוא שאל אותי אם אני יודעת שיש לי את הרקמה הזו, ז"א שיכול להיות שהכל תקין ויש כאלו שזה מבנה השד שלהן? אני בת 33 עם היסטוריה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רקמה פיברוגלנדולארי

הוספת תגובה

• רקמה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/02/2009

קרוב לודאי שזו רקמת שד צפופה תקינה אולם צריך לבדוק על מנת להיות בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אני אבדוק

הדס
    25/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה