מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההבדל ביעילות בין פאמרהגלית08/02/2009
לארימידקס? והאם מתן זומרה כל 6 חודשים מצריך מתן ויטמין D?ועוד? קראתי שיש סכנה לנמק באזור החניכיים ויש לפיכך לדאוג לטיפולי חניכיים ו שיניים מקדימים להתחלת הטיפולוחל איסור על טיפול חודרני בפה. האם גם במינון הדו שנתי יש להזהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/02/2009לא ידוע על הבדל בין פמרה לארימדקס , יש כעת מחקר הבודק אם יש בכלל הבדל.. עד עתה תופעות הלואי היו במקרים אשר טופלו כל חודש טיפול דו שנתי יחסית חדש משך הזמן שהתרופה בגוף ארוך ולא ברור האם יהיו תופעות לואי או לא. רצוי מאד להתיעץ לבי טיפול זה הנראה מבטיח אך עדיין לא רשום ולא אושר באף מדינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה להתיחסותך המידית. האם אני יכול
גלית08/02/2009יכולה להבין שהוצע לי טיפול , בזומרה ,שעדין אין לו אישור? האם אינו מאושר בארץ? או שהכוונה שאין הוכחה ליעילותו? הוסבר לי כי יש ממצאים ממחקר די מקיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומרה מניעתי
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/02/2009אכן יש מחקר אשר הראה תוצאות טובות לזומרה יש אישור למתן בחולי סרטן עם גרורות בעצמות וכן במקרים אחרים של אוסטאופורוזיס ויתר סידן, אולם התרופה עדיין לא רשומה לשלב אותו את מציגה , לא נרשמה (ולא אמרתי אין אישור רק אין רישום, יש שוני) עדיין לשלב במניעתי , מותר להציע אם הרופא חושב ומתרשם מהמחקרים כי שוה לך לקבל את התרופה, את רק צריכה להבין היכן זה עומ ד. בודאי גם אמרו לך שאת צריכה לרכוש את התרופה מאחר ולא בסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלי לאמר לי
רחל29/03/2009באיזה כתב עת רפואי התפרסם המחקר על הזומרה, ולמה הכוונה יש אישור לתרופה, אך אין עוד רישום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת כבדות בשד לעומת בשד הבריאס08/02/2009
אני לאחר כימי הקרנות ולמפקטומי שנה לאחר. השאלה-הרגשת כובד יותר בשד שעבר למפקטומי,הרגשה של יותר סמיכות בשד מאשר בשד הבריא.האם זה יכול להעיד על תהליך חדש בשד???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/02/2009מאחר ואיני יודעת האם התחושה הזו חדשה או שהיתה תמיד והאם מלוה בממצא שניתן למשש איני יכולה לקבהוע כמובן צורצוי להבדק. באופן כללי לאחר הקרנה יש אפשרות של תחושה כפי שאת מתארת , אך רצוי להבדק ליתר בטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןרונית07/02/2009
פניתי לרופא לאחר כאבים ותודה לאל הכל בסדר. רק שהרופא שאל אותי האם אני שותה הרבה קפה (ברור שתשובתי היתה חיובית) ועל כן עליי להפחית בכמות. מה הקשר בין הקופאין למחלה/ לנפיחות ולסיצטה? האם מדובר גם בכל "נס קפה" למיניו, או רק לקפה שחור? תודה נ.ב. אכן לאחר שבוע הכאבים ירדו ובכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/02/2009הקפאין בקפה יכול לגרום לכאבים בשד לא למחלה ולא לציסטה.לכן הפחתה בכמות הקפה תעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' ביאטריס - לא קיבלתי תשובה לשאלאביבית06/02/2009
דר ביאטריס שלום בזמנו נותחתי בשד להסרת הגידול והוציאו לי 3 בלוטות ונמצאו נקי ות . היום לאחר 3 שנים יש לי בבלוטות בבית השחי באותו צד את אותו סוג הסרטן שהיה אז בשד. כל שאר הגוף נמצא נקי . שמעתי שכאשר יש גרורות הרי שאין לזה פתרון רפואי אלא רק מנסים להקל על החולה - האם הופעת סרטן בפעם השניה מאותו סוג נקרא גרורות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
ד''ר תניר אלוייס06/02/2009שלום אביבית,
אין דין גרורות בבלוטות בית השחי כדין גרורות במקומות אחרים,
מה שאת מתארת נשמע יותר כמו חזרה מקומית מאשר גרורות
מבלי לדעת יותר פרטים על המקרה אי אפשר לומר יותר מזה, אבל אם מדובר בגרורות בבלוטות בית השחי בלבד - בהחלט אפשר לדבר על טיפול שיביא להחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בפעם השניהאביבית05/02/2009
אני בת 30 , לפני כשלוש שנים התגלה אצלי סרטן שד ועברתי ניתוח בבלינסון להסרת הגידול , אחריו קיבלתי כימותרפיה חזקה והקרנות . מאז הבדיקות היו תקינות . לפני כחודש התגלתה בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי וסדרת בדיקות שעברתי כולל ביופסיה קבעה שהסרטן מאותו סוג שהיה לי חזר ונדרש טיפול . הומלץ על ביצוע הקרנות ואולי ניתוח ללא כימותרפיה. מה המשמעות שעכשיו יש לי סרטן בלימפה - זה מתפשט יותר מהר ? האם חזרת הגידול אלו גרורות , מה בכלל ההגדרה למילה גרורות ? האם יש סיכוי להחלים מזה ? יש סטטיסטיקה בנושא ? למה לא עושים לי כימותרפיה שוב ? האם טיפול אלטרנטיבי יכול לעזור ? האם יש מספיק ידע בארץ בנושא או שיש מקומות בחו"ל המתמחים בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/02/2009לפי מבול השאלות את זקוקה לשיחה מעמיקה עם רופא בשר ודם אשר יסביר לך את כל הענין בהתאם לממצאים. אני לא יודעת אם יש ממצאים רק בבלוטות , האם עברת בדיקות כלליות והאם כל שאר הגוף נמצא תקין? האם בלוטות לא הוצאו לפניי 3 שנים או שעברת בדיקת בלוטת זקיף בלבד? מה אופי הגידול האם רגיש להורמונים? האם קיבלת טמוקסיפ? כמו שאת מבינה התשובות לא פשוטות צריך לענות לך באופן אישי האתר מיועד לתשובות כלליות. אם הממצא רק בבלוטות הוצאתן הינה חשובה , יתכן ויש מקום לתוספת הקרנה לגבי כימו או הורמונלי תלוי באופי הגידול שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות מוגדלות- הבהרה לשאלה שלי
אביבית06/02/2009דר ביאטריס שלום בזמנו נותחתי בשד להסרת הגידול והוציאו לי זקיף ונמצא נקי . היום לאחר 3 שנים יש לי בבלוטה בבית השחי באותו צד את אותו סוג הסרטן שהיה אז בשד. כל שאר הגוף נמצא נקי . שמעתי שכאשר יש גרורות הרי שאין לזה פתרון רפואי - האם הופעת סרטן בפעם השניה מאותו סוג נקרא גרורות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדיים.. דחוףף!!לולה בת 1704/02/2009
היי אני בת 17 וכשלושה חודשים אני מרגישה גושים בשד ימין וזה מלווה בכאבים.. בתקופת המחזור זה כואב אפילו יותר! שד ימין נהיה גדול יותר משד שמאל והכאבים לא נפסקים.. השדיים תמיד היו באותו גודל בדיוק עד עכשיו.. הלכתי לרופא והיא אמר שאני צריכה לעשות רנטגן ויכול להיות שזה צ'יסטה.. בבקשה תענו לי- אני פוחדת שלא יוכלו לטפל בי!! אני לא יודעת אם הבעיה כ"כ חמורה (אני ילדה בריאה בסה"כ) ואני פוחדת שהבעיה כ"כ לא חמורה עד כדי שישלחו אותי הביתה. הכאבים בלתי נסבלים.. ואם זה צ'יסטה, מה הטיפול? תודה רבה לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/02/2009ההפך הוא הנכון, סביר להניח כי אין לך שום דבר ולכן ישלחו אותך הביתה ולא כי יש לך משהו כל כך קשה לטיפול. קרוב לודאי שהכאב והציסטות הן על רקע הורמונלי , את בעצמך מצינת שעיקר השינוי הינו בזמן המחזור. אני ממליצה לפנות לבדיקה לכירורג לפני שאת עושה צילומים. את בחורה מאד צעירה ובגיל הזה סיכוי למחלה רצינית בשד מאד מאד קטן. יתכן וירצה לבצע אולטרסאונד שד וזה הכל.
תמשיכי להיות בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
ד''ר תניר אלוייס05/02/2009שלום לולה,
יכול להיות שמדובר בציסטה - שזו סתם הצטברות של נוזל שאין לה שום משמעות, ואפשר בניקור פשוט לשאוב אותה אם היא מציקה,
יכול להיות גם שמדובר סתם בשינויים הורמונליים ,
לכאבים בשדיים עוזר הרבה פעמים להפסיק קופאין על כל צורותיו: קפה, נס קפה, תה, קולה קקאו שוקולד.
בכל מקרה - יש להיבדק אצל רופא כדי לקבל המלצה לטיפול במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשתי התגובות
כואבת05/02/2009הלכתי לרופא והוא הציע לי ללכת לאולטרסאונד.. אני יודעת שלא יכול להיות לי משהו מאוד מסובך חלילה.. ההפך- אני פוחדת שזו באמת סתם בעיה הורמונלית והם יצטרכו לשלוח אותי הביתה.. אני לא יכולה לסבול את הכאב זה לא רק בזמן המחזור הרופא אמר שהנפיחות של השד משמעותית יחסית אני לא יכולה לחיות יותר עם השד נפוח ככה !! אני רוצה את השד שלי סימטרי כמו שהיה!!!!! ): אני אוכל לעשות את השאיבה הזו? זה יוריד מהנפח? תודה רבה על התגובות, כיף שיש למי לפנות!:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות
ד''ר תניר אלוייס05/02/2009אם יש ציסטות אפשר לשאוב והנפיחות תרד,
אם זה שינויים הורמונלים - הפסקת קופאין הרבה פעמים עוזרת
או הפסקת גלולות אם את נוטלת - שאלי את הרופא מה האפזרויות שמתאימות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תניר,
כואבת06/02/2009אני מקווה מאוד שאני אוכל לשאוב..! אם זה קשור להורמונים, זה גם יפסיק מתישהו? כן, האמת שאני שותה הרבה מאוד קפה וגם מעשנת.. אני אנסה להפחית בכמויות.. אני לא לוקחת גלולות.. תודה רבה על העזרה!!!! שבת שלום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדמאי04/02/2009
קראתי אתמול שלפי מחקרים קיים קשר בין גידול כלבים לסרטן השד: " חוקרים מהמכון לאימונולוגיה (תורת החיסון) באוניברסיטת מינכן שבגרמניה היו בטוחים שפיצחו את התעלומה סביב השכיחות הגבוהה של סרטן השד בנשים מערביות, כשהצליחו להצביע על קשר בין המחלה ללא פחות מאשר גידול כלבים. במחקר שראה אור בכתב עת מדעי התברר כי הסיכון ללקות בסרטן השד גדל פי שניים אצל נשים שגידלו כלב כחיית מחמד בעשר השנים שקדמו להתפרצות המחלה. 79.9 אחוז מתוך עשרות מטופלות שנבדקו לאחר שפיתחו סרטן השד היו במגע אינטנסיבי עם כלבים לפני הדיאגנוזה. החוקרים הניחו כי כלבים גורמים להדבקת הנשים במיקרובים, כמו וירוס הגורם לסרטן בבלוטות החלב, מה שמניע בהמשך לפעילות סרטנית בתאי השד." האם עלי להיות מודאגת מכיוון שיש לי כלב בבית. אני בת 38 ואין לי הסטוריה של סרטן השד במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/02/2009לא מכירה מחקרים אחרים אשר קושרים בין הדברים , איני יודעת בנושא יותר ממך. מחקרים אפידמיולוגיים כאלה זקוקים לבדיקה יותר מעמיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים ובלוטה.ס04/02/2009
האם יש מצבים שיש גרורות לבלוטה ולא נותנים טיפול כימי??.?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/02/2009תלוי במצב החולה יתכן ויש מקרים ששיקולי הרופא לפי המצב הכללי יכריעו למתן טיפול הורמונלי אם ניתן לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשד ימיןדליה03/02/2009
לפני שנתיים גילו שיש לי גוש מוצק בשד ימין והרופא החליט שנעבור ניתוח להוצאת הגוש לפני חודש שוב חזר הגוש באותו מקום לאחר ביופסיה נאמר לי שהגוש שפיר הרופא החליט על מעקב בעוד חודשיים השאלה האם לא כדאי להוציא אותו על ידי ניתוח ואם להשאיר האם אין סכנה שזה יהיה ממאיר תודה מראש דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר תניר אלוייס04/02/2009שלום דליה,
יש כל מיני סוגים של שפיר - והמשך הטיפול תלוי בתשובת הביופסיה המדויקת, מעבר ל"שפיר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טקסול 9 מתוך 12 כבר עלייה של 8 קילוחברות אכפתיות02/02/2009
מרגישה שמנה...האם יש קשר בין הטקסול ושקיות הסטרואידים הניתנים לפנין, לבין העליה המסיבית במישקל? האם הגוף יחזור לעצמו אחרי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עודף
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/02/2009הרבה נשים עולות במשקל בזמן הכימותרפיה מסיבות שונות . כמובן הכל קשור לאוכל. לאחר הכימותרפיה אם תשמרי על דיאטה מתאימה תרדי במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה במישושליאורה01/02/2009
שלום רב, אני בת 39 , אחרי 4 לידות וללא היסטוריה משפחתית של המחלה. הרגשתי בבלוטה קטנה ממש מתחת לעור מעל השד הימני בחלק שקרוב לאמצע הגוף. במישוש ראשוני זה כמו פצעון חלק מתחת לעור, ללא כאבים. האם עליי להיות מודאגת? מה הסיכוי שזה ממאיר? האם עליי לפנות לרופאת משפחה שתפנה אותי להמשך בירור? האם לפנות לכירורג שד? אני אישה חרדית ומאוד מתביישת מגבר שיבדוק לי את השדיים, האם מישהי יכולה להמליץ לי על כירורגית באיזור נתניה? סליחה על ריבוי השאלות ותודה על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2009תפני לרופאת המשפחה ורק לאחר הבדיקה שלה יוחלט אם יש מקום לבדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרי לי בבקשהמיסאא31/01/2009
אני מרגישה שיש לי כאבים מעל לחזה קצת ובשני הצדדים ואינני יודעת איך בודקים אם זה סרטן או לא ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2009לכי לרופא משפחה להבדק ואם יש צורך יפנה לבדיקת כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהרונית30/01/2009
זה כשבועיים יש לי כאבים בחזה ימין ומעט בחזה שמאל. פניתי לבדיקה, והרופא אישר שיש מלאות בחזה ימין 0אני מרגישה גם גושים(אינם צמודים - כאילו ניתן לשחק בהם).הופנתי לUS. כששאלתי האם יכוליות שמדובר במחלה הרופא ענה שכנראה מובר בסיצטה וכו'. האם אני יכולה להיות רגועה עד לבדיקה? האם כאשר יש חשד הרופאים כן אומרים זאת בגלוי? א כן מהו המקור לכאב מסוג זה ומה הטיפול בד"כ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/02/2009בדרך הכאב הורמונלי ואין טיפול ספציפי. איני מכירה את הרופא וכיצד הוא פועל, בדרך כלל אם יש חשד גבוה אומרים ומחישים את ביצוע הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבקשת עזרתךמיכל29/01/2009
אני סטודנטית למינהל מערכות בריאות ..עושה עבודת גמר על המודעות לבדיקות קדם גילוי סרטן השד .... המודעות לבדיקות אלו ..והשווה בין המגזר היהודי והערבי ... אני מבקשת אם יש לכם חומר בספרות או אתרים לעזור לי ... אני מודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר
ד''ר תניר אלוייס30/01/2009שלום מיכל,
יש ספרות בנושא - חפשי דרך PubMed , לדעתי יש כמה חוקרים מאוניברסיטת חיפה שפירסמו קצת בנושא. איני מכירה מאמר ספציפי אבל אני יודעת שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קובע את " הגרייד" של הגידול.?גלית28/01/2009
בפתלוגיה לאחר הממטומיה נקבע דרגה 2,INVASIVE DUCTUAL CARCENOMA לאחר ניתוח הכריתה נקבעה רמה 3. כמו כן בפתולוגיה לאחר הניתוח נמצא גם:SMALL FOCUS OF GRADE 2 DCIS WITH NERCOSIS IS PRESENT/ שוליים נקים מdcis יש +++ב90% מהתאים לאסטרוגן. שלילי לפרוגסטרון- וכן her2 שלילי. (מדובר במחלה בשד לאחר למפקטומי לפני 9שנים.ומסטקטומי בשד שני לפני 18שנה) האם המימצאים דיים לקביעת הטיפול או שיש מקום לבדיקות נוספות של מרכיבי הגידול-יעילות כימוטרפיה? סליחה על אורך השאלות אולם התור לאונקולוג נקבע ל 7 שבועות לאחר הניתוח. 3.5חודשים לאחר הגילוי הראשון בממוגרפיה. סיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול להקדים
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/01/2009בעיקר את צריכה להקדים את התור לאונקולוגיה. רצוי 3-4 שבועות ולא יותר מהניתוח.התשובה הכתוב קצת לא מאורגנת איני יודעת גודל הגידול אולם נראה לי כי הרופא אשר יקרא את התשובה יוכל להחליט על פי התשובה לגבי הטיפול. גרייד הינו מראה פתולוגי הנקבע על ידי הפתולוג על פי מראה התאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)