מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת טיפולזקוקה לעזרה20/04/2013
אני בת 44. נ+7. לפני 4 שנים חליתי בסרטן השד דרגה 3. עברתי כימו + כריתת שד + הקרנות. מאז קיבלתי טמוקסיפן. לפני כשנה באולטראסאונד ואגינאלי הופיעו ציסטות ברחם. עברתי בדיקת pap שיצאה תקינה, ב"ה. הרופאה ביצעה גרידה בגלל רירית רחם שהתעבתה . המשכתי טמוקסי. לפני 7 חודשים שוב התעבתה הרירית ורופאת הנשים שלי ביקשה לחזור לאונקולוג לשקול החלפת טיפול, בגלל שהטמוקסי עושה את העיבוי. שוב נעשתה בדיקת pap שיצאה תקינה ב"ה. האונקולוג הציע להחליף לארימידקס + זריקת לוקרין אחת ל 3 חוד'. כבר חצי שנה שאני בטיפול זה והמצב הפיזי שלי מדרדר. השרירים והעצמות כואבים לי מאוד. התיפקוד שלי ירוד ביותר. קושי בהליכה. ממצב ישיבה לעמידה אני נתמכת . צילום עצם הירך מראה על שחיקה והתחלת ניוו ( כך הבנתי). לפני 9 חוד עשיתי מיפוי עצמות שיצא ב"ה תקין. לפני שבוע וחצי התלוננתי על כאבים בכתף ימין. הצילום יצא תקין ב"ה והופניתי לאולטראסאונד. אני בטוחה שכל השינויים הללו הינם בגלל התרופות הנ"ל. זה לא היה לי בטמוקסי. הראייה ירדה. סחרחורות נוספו. נדודי שינה וכאבים במצב שכיבה ומנוחה מתגברים.
שאלתי: קראתי בעלון הכדורים של ארימידקס, וראיתי שאכן אלו הן התופעות. אולם גם קראתי שאסור לשתות אותם אם איני בגיל הבלות . הבנתי שהזריקה באה לסייע כאן, אולם, האים יכול להיות לי טיפול יותר יעיל ופחות תופעות לוואי מאלו? לציין שגיל ילדיי נע מ 19 עד 5.5 שנים. עוד רוצה אני לראות בשמחתם ובכלל לתפקד בצורה הרבה יותר יעילה ביום יום כרגע!!! שלא לדבר על מצב של עצבנות מוגברת וירידה משמעותית בחיי האישות. בעלי איש טוב, רגיש ותומך, אך הפגיעה בחיי האישות ובמערכת היחסים משמעותית, למרות שבעלי לא מתלונן. ידוע לי כי הכדורים גורמים ליובש בנרתיק ואנו משתמשים בחומר סיכה, אך עדיין המצב הפיזי והנפשי שלי לא מאפשרים לי בכלל לחשוב ולרצות בכך. איני רוצה לערער את האהבה שלנו. גם ככה עברנו מספיק. אנא, אם יש המלצה טובה יותר הייתי שמחה לשמוע עליה ולפנות לאונקולוג שלי. אשמח להתייחסות בהקדם. תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת טיפול - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/04/2013אני לא יודעת עד כמה היה עיבוי רירית רחם אולם אם לא היו דימומים אפשר בהחלט לחזור לטמוקסיפן , יש לך תופעות לואי של הארימדקס וגם של הלויקרין שגורם לך לבלות מוקדמת . תתיעצי עם הרופא המטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה שלילית של בדיקת פישמיכל לוי18/04/2013
עברתי ניתוח כריתת שד ושחזור. נאמר לי שתוצאת בדיקת הפיש היא שלילית. מה זה אומר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה שלילית של בדיקת פיש - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/04/2013מניחה שהכוונה לבדיקת FISH לHER2. זהו חלבון, אשר במקרים מסויימים של סרטן שד, מתבטא ביתר על תאי הגידול. במקרים אלו מוסיפים טפול בתרופה בשם הרצפטין, הפועלת כנגד החלבון הזה. בדיקת FISH שלילית משמעה כי אין ביטוי יתר של החלבון על תאי הגידול, ואין מקום לטפול בהרצפטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה לגבי תוצאת פיש
מיכל לוי21/04/2013רציתי לדעת גם האם תוצאת פיש שלילית אומרת שאין צורך בהמשך טיפול כימותרפי כשלהו .אין לי עדיין את התוצאות ביד. רק נאמר לי שהתוצאה שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה לגבי תוצאת פיש - תגובה
ד``ר עינת כרמון21/04/2013תוצאת פיש שלילית אין משמעה בהכרח כי אין צורך בכמותרפיה. הטפול המשלים נקבע על סמך מכלול של נתונים, ויש לברר הטפול המוצע עם האונקולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר כרמון
מיכל לוי21/04/2013לד"ר עינת כרמון. אני מאד מודה לך על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות לגידול בכבדאסטל11/04/2013
שלום רב
האם אפשר לקבל מידע על טיפול רדיאולוגית חדשני להשארת גידולים סרטניים בכבד בעזרת מחט. הבנתי שעושים את הטיפול בבית חולים רבין.
תודה
אסטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות לגידול בכבד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/04/2013הפורום מיועד לסרטן שד.יש טיפולים רדיולוגיים לגרורות בכבד , תלוי בגודל הגידול מיקומו וכמה גרורות בסה"כ יש , הטיפול הנ"ל מתבצע גם בהדסה וגם במקומות אחרים.צריך להתיעץ עם הרופא האונקולוג , הוא ידע להפנות לרדיולוג המבצע את הפרוצדורה , אם זה מתאים. אם יש למשל גרורות באתרים אחרים הטיפול הזה לא טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטיןלימור22/03/2013
ד"ר שלום
אני בת 39 ילדתח לפני שנתיים וחודשיים והפסקתי להניק לפני 18 חודשים לפני כחודש גילתי חלב בשד אבל ממש חלב בשתי השדיים. כירוג עשה לי בדיקת שד ואולטרסאונד תקין בדיקת פרולקטין תקין בנתיים יש עדיין חלב ולא יודעים מה הסיבה בדיקות הורמונים נוספות תקינות . התור הבא לאנדרוקרינולוג עוד חודש האם זה בסדר להיות כך עם חלב? בנוסף אני לוקחת ציפרלקס שנה וחצי ובחצי שנה אחרונה רק חצי כדור האם זה יכול להשפיע על חלב בשד?
מה לעשות בנתיים? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין - תגובה
ד``ר עינת כרמון22/03/2013אם רמות פרולקטין ובירור הורמונלי תקינים אין סיבה לדאגה. יתכן קשר לטפול התרופתי. לא ציינת אך חשוב לבדוק האם את בהריון.
אין סכנה בהמתנה לבדיקת אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליקוןעדינה17/03/2013
האם השתלת סיליקון מקשה על האבחון של גוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליקון - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/03/2013אם מבצעים בדיקות הדמיה אפשר לגלות אם יש גוש. בדיקות אולטרססאונד ומרי מתאימות לעיתים גם ממוגרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה!איריס04/03/2013
לאחר ממוטומיה אובחן אצל אמי DCIS HG הרופא אמר שהיא תצטרך לעבור ניתוח להסרה חלקית או מלאה של השד ונתו הפניה לMRI ולאונקולוג. התור לאונקולוג רק במאי!!! מה עושים במקרה כזה אולי עד אז היא כבר תספיק לעשות ניתוח. האם ניתן לעשות שחזור שד באותו ניתוח? אשמח להמלצה של כירורג באזור הצפון או מרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה! - תגובה
ד``ר עינת כרמון05/03/2013במרבית המקרים ניתן לבצע שחזור מיידי של השד במעמד הכריתה. יש להעלות את השאלה בפני הכירורג המטפל.
איננו ממליצות על רופאים במסגרת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש רך בעל גבול חד קוטר 1.1 סמזיווה03/03/2013
שלום ,
קיבלתי היום פענוח ממוגרפיה שמציין בשד ימין מאחרי הפטמה גוש רך בעל גבול חד. אין הסתיידויות עור ופטמה תקינים.
את הממוגרפיה עשיתי לפני שבועיים וכבר הספקתי לעשות אולטרסאונד אוטומטי בו הכל נמצא תקין.
לא יודעת כעת איך להתייחס לתוצאות הממוגרפיה בהן נמצא גוש, כאשר באולטרסאונד לא נראה שום ממצא
מה המשמעות של גוש רך בעל גבול חד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש רך בעל גבול חד קוטר 1.1 סמ - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/03/2013כנראה תקין אבל רצוי לחזור לרופא המפנה להסתכלות נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בעצמותשיר03/03/2013
שלום רב
רציתי לשאול לגבי גרורות בעצמות, מה ההבדל בין נגעים סקלרוטיים לנגעים בלסטיים?
תודה מראש
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/03/2013גרורה בלסטית בונה עצם ונגע ליטי הינו חסר עצם.פרט לכך אין שוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שיר03/03/2013תודה רבה על התשובה המהירה, אבל עדיין לא ברור לי מה זה נגע סקלרוטי בעצמות.
האם תוכלי בבקשה להבהיר את המושג הזה?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנם עברו 3 חודשים אך אם זה עוזר
abcd23/07/2013סקלרוזיס= רקמת צלקת, כשיש החלפה של התאים הבריאים של האיבר בתאים אחרים של "רקמת חיבור" בעצם סיבים/ תאים שאיבדו את התיפקוד הביולוגי התקין שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריון וסרטן השדElana02/03/2013
שלום
אני בת 30 עם הסטוריה חזקה של סרטן במשפחה
אימי נפטרה מסרטן השד ולדודתי גם היה אבל היא יצאה מזה. כך שאני בקבוצת סיכון גבוה. אני גם חולת אפילפסיה מגיל צעיר מאד ומעולם לא לקחתי גלולות . קראתי על הנושא הרבה באינטרנט ואני מבינה שהדעות עדיין חלוקות בעניין . האם למיטב ידיעתכן יש לגלולות השפעה על אנשים עם הסטוריה משפחתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון וסרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/03/2013צריך ךבדוק האם יש נשאות למוטציה בגן לסרטן שד. סכל מקרה גם אם יש הסטוריה אנחנו לא נמנעים מגלולות למניעה. כמובן שצריך להיות במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיברואדנומה- cryoablationאנונימית27/02/2013
שלום
שמעתי על טיפול חדש ולא פולשני לטיפול בפיברואדנומה- cryoablation כאלטרנטיבה לניתוח. האם אפשר לקבל פרטים על הטיפול? איפה מבצעים אותו כיום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה???
אנונימית07/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןדלית26/02/2013
שלום רב
שמי דלית אני בת 51.
לפני כשנה הוצא לי גוש סרטני בגודל 1 ס"מ משד ימין- ברמה 1.
קבלתי הקרנות 21 פעמים.
אני לוקחת כבר כשנה טמוקסיפן- ולאחרונה יש לי תחושות לא ממש רגילות
עליתי במשקל כ- 5 ק"ג.
עייפות מאוד גדולה, ומצבי רוח משתנים.
האם יש אפשרות לקחת כדור אחר במקום?
או אולי להפסיק את הכדור הזה בכלל?
תודה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/02/2013אכן הטמוקסיפן יכול לגרום לתופעות לואי . אני לא יודעת אם יש לך מחזור או לא כי יש חשיבות לגבי כדורים אחרים , אולם צריך לדעת כי גם לטיפול אחר יש תופעות ואף יתכן תופעות יותר קשות . מאחר ואין כאן מקום לשיחה והחלטה טיפולית את צריכה להתיעץ לגבי האפשרויות עם הרופא שלך . צריך לדעת כי לטיפול הורמונלי יש חשיבות מאד גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומה שד שמאליהודיה (בדוי)25/02/2013
את בת 34 תוך כדי הנקה כשנה. גילו גוש קרצינומה בצד שמאל. אמורה לעבור כריתה מלאה, אח"כ כימוטרפיה והקרנות. רצפטורים רובם שלילי. איזה תרופה נראה לך שכדאי לטפל? והאם התרופה עלולה לסכן פוריות בהמשך. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינומה שד שמאלי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/02/2013את כמובן צריכה כימותרפיה . הפורום אינו מקום לדיון פרטני. קימים פרוטוקולים די קבועים . אין פרטים פתולוגיים ולא מכירה אותך כך שהדיון צריך להתבצע עם רופא בשר ודם ועם התשובות שלך מול העיניים שלו . אני בטוחה שהרופא המטפל בך יתן את כל ההסברים.
לגבי פוריות , לרוב הפוריות נשמרת , יש גם אפשרות לשמירה על עוברים (מאחר ויש לך בן זוג) גם על נושא זה ניתן ורצוי לדבר בשיחה עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד אצל צעירותמיטל24/02/2013
שעור התחלואה בסרטן השד מזנק מגיל – 30
למה קופות החולים לא מפנות לביצוע אולטרה סאונד לגילוי מוקדם
מגיל 30 ומעלה ?
להרבה מאוד נשים הממוגרפיה לא יעילה ובגיל 50 זה כבר מאוחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד אצל צעירות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/02/2013מהיכן הפסקנות שבגיל 50 זה מאוחר? על פי מה החלטת? סרטן שד בגיל 30 לא נפוץ, אולטרסאונד אינו בדיקה יעילה לגילוי מוקדם ואין שום ספרות המראה כי יש לשלוח את כל הנשים לסריקה מגיל 30 בעזרת אולטרסאונד. נשים צעירות נשאיות של המוטציה לגן לסרטן שד נשלחות לMRI ולא לאולטרסאונד שאינו יעיל . מבצעים אולטרסאונד יחד עם ממוגרפיה וכבדיקה נוספת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שדמיכאלה21/02/2013
שלום רב,
לפני יומיים לצערי בישרו לאימי בת 65 שהיא נושאת תאים סרטניים בשד ועליה להיות מנותחת כבר בשבוע הבא.
באותה שיחה בוועדה התייחס גם הכירורג שד אלינו הבנות ואמר שאנו חייבות כל חצי שנה לבצע בדיקת כירורג שד וגם ממוגרפיה ואולטרא סאונד שד.
מה המומלץ לעשות כאשר הקרבה היא אמא עצמה?
האם זה לא מוגזם לבצע ממוגרפיה כל שנה? זה המון קרינה שיכולה להביא את המחלה עצמה לא עלינו.
מצד שני האם ישנם אי אילו גורמים שידועים שמונעים את המחלה? אימי היא אישה מאוד עדינה אוכלת מסודר, אך כל הזמן במתח ובלחצים. האם מתח גם יכול לגרום לזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/02/2013לגביכן , אני לא יודעת דבר , לא מוצא לא גיל ולא סיפור משפחתי , נשים צעירות לא מומלץ לבצע ממוגרפיה כל שנה , תלוי בגיל ובשאר הגורמים . אני ממליצה לאחר הטיפול באם, לשוחח עם האונקולוג ולהחליט אם יש מקום לבצע בדיקה גנטית לאם , ובהמשך גם מה ההמלצות לבנות . המלצה של ממוגרפיה כל שנה-שנתיים מגיל 50הינה המלצה לאוכלוסיה גם כאלה ללא קרובות משפחה שחלו, לכן אני ממליצה לשוחח עם האונקולוג על המלצות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד- יזור גרורתי בשלדקרן21/02/2013
שלום ד"ר,
לפני שנה וחצי התגלה גידול בשד של אימי (בת 80 )והיא עברה כריתה מלאה של הגידול+כריתה של בלוטת הלימפה בבית שחי(נמצאו שם תאים סרטניים) אותו צד+הקרנות לשד.
לפני כמה חודשים הייתה עליה של המרקרים בדם ושלחו אותה לבדיקה והתגלה פיזור גרורתי בשלד(נגעים ליטיים ובלסטיים) בחוליות, באגן וכו...
היא פנתה לרופאה שלה והרופאה רשמה לה את התרופה ארומזין(טיפול הורמונאלי)
יש לי מספר שאלות( אני מאד מודאגת) ברשותך...
קראתי על התרופה שהיא טובה במקרים של סרטן מוקדם, האם גם במאוחר?(היא טופלה בעבר בטמוקסיפן)
לא צריך לבצע טיפול כימותרפי? לא כדאי?
האם אפשר להאריך ימים (שנים?) במצב הזה או שלא נשאר לה עוד הרבה זמן...?(סטטיסטיקה?)
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יזור=פיזור
קרן21/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)