פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעת הישנות dcis
    דליה
    02/12/2012

הנני סובלת מ dcis high grade עברתי למפקטומי והקרנות.
    הגידול, אינו רגיש לאסטרוגן ופרוגסטרון ולכן איני מקבלת טמוקסיפן.
    כיצד אוכל למנוע את חזרת המחלה או הופעת בשד השני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניעת הישנות dcis

הוספת תגובה

• הישנות

יפעת
    05/12/2012

שאלת מליון הדולר !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישנות - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    06/12/2012

מטרת הטפול הקרינתי שקבלת הינה הפחתת הסכון לחזרת המחלה בשד . בגידולים ללא ביטוי יתר של קולטנים לאסטרוגן, אין טפול מניעתי נוסף 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום אכילת עגבניות ופטריות למניעה
    דליה
    02/12/2012

סובלת מdcis עברתי למפקטומי והקרנות איני מקבלת טמוקסיפן בגלל אסטרוגן ופרוגסטרון שליליים.
    פניתי ליעוץ תזונתי והומלץ לי לצמצם באכילת עגבניות ופטריות.איני מבינה מדוע.
    ידוע לי שהליקופן המצוי בעגבניות מונע סרטן.
    מדוע רצוי לצמצם באכילת פטריות?

הוספת תגובה

• צמצום אכילת עגבניות ופטריות למניעה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    03/12/2012

איני מכירה המלצה כזו. שאלי את היועץ שהמליץ לך.
    מטרת הקרינה היא מניעת חזרת מחלה בשד שטופל. לגבי השד השני, אין אמצעי יעיל למניעת הופעה של מחלה.
    רצוי לשמור על תזונה דלת שומן ועתירה בסיבים, למעט בצריכת אלכוהול ולבצע פעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן פפילרי
    סופי
    30/11/2012

שלום וברכה.
    אחותי בת 51 חלתה בסרטן שד ובתשובה מהניתוח היה רשום papillary and ductal carcinima in situ(DCIS intermediate grade.

טופלה בהקרנות ונוטלת טמוקסי.
    עד היום לא הבנו. האם מדובר בגידול שלא חודר? יש דבר כזה סרטן papillary carcinoma שלא חודר?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן פפילרי

הוספת תגובה

• סרטן פפילרי - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    30/11/2012

קרצינומה פפילרית היא גידול שאינו חדרני, אלא אם מצויין אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני בסיכון בגלל סרטן במשפחה
    אושרת
    25/11/2012

האם אני בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד מכיוון שלסבתי היה סרטן שד?

הוספת תגובה

• האם אני בסיכון בגלל סרטן במשפחה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    27/11/2012

העליה בסכון לחלות בסרטן שד משמעותית כשמדובר בקרובות משפחה מדרגה ראשונה, ככל שמספרן רב וחלו בגיל צעיר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותי
    תותי
    25/11/2012

שלום לכן, רציתי לשאול.
    אני בת 31, לרוב בריאה, מתכננת הריון.
    מזה תקופה לא קצרה שאני מרגישה מעין גוש מוזר בשד שמאל, מתחת לקפל השד.
    פניתי לרופא כירורד שד, אשר בדק אותי ידנית והפנה אותי לדימות א.ס US שדיים
    ובית שחי ולממוגרפיה.
    לגבי הממוגרפיה אני קצת חוששת, אני כולה בת 31, זו בדיקה שבנות 50+
    עוברות אותה, הפחד מהקרינה המזיקה שעלולה לפגוע בי.
    בנוסף הבנתי שבגילי הכה צעיר הממוגרפיה לא תמיד מגלה משהו חשוד זאת בשל
    רקמת שד צפופה (או משהו כזה), קראתי כי קרו מקרים שהממוגרפיה לא גילה סרטן
    בהתגלמותו בגלל גיל האישה.
    אני גם מתכננת הריון וחוששת מהקרינה של הבדיקה.
    אודה לתגובתכם.
    שבוע נהדר

לקביעת תור
    סגירה
    תותי

הוספת תגובה

• תותי - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    27/11/2012

אכן יש כמות לא גדולה של קרינה בממוגרפיה. בדיקה בודדת אינה גורמת לנזק משמעותי.
    אם אינך בהריון כעת לא תהיה לקרינה השפעה מבחינה זו.
    בנוכחות גוש נמוש בנשים צעירות ניתן להתחיל בUS ולהמשיך בירור בהתאם. אם נבדקת ע"י כירורג שד וזו היתה המלצתו, אין באפשרותי לערער עליה במסגרת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת US
    עדי
    25/11/2012

אני בת 27, לאחרונה סובלת מכאבים בשד שמאל. תוצאות בדיקת אולטרסאונד: בצד שמאל דוקטאקטזיה ציסטית מאחורי הפטמה. ציסטות שעה 0.4-2 ס"מ. מימין- דוקטאקטזיה ציסטית קלה.
    מה משמעות התוצאות והאם יש צורך בהמשך בדיקות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת US

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת US - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    27/11/2012

על סמך התוצאות המצורפות אין סבה לדאגה. דוטאקטזיה פרושה הרחבת צינוריות החלב. ממצא זה וכן ציסטות הינם ממצאים שכיחים ושפירים.
    יחד עם זאת מומלץ להבדק ע"י כירורג שד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• feminisque
    דונה
    24/11/2012

שלום,

לאחרונה נחשפתי לפרסום על תוסף תזונה עשוי מחומרים טבעיים- צמחיים המיועד להגדלת שדיים. המפרסמים טוענים שיש למוצר אישור מה FDA והוא בטוח לשימוש, אינו מסרטן וחסר תופעות לואי. אני פניתי למשרד הבריאות ומשם קיבלתי שאין ממנו אישור למוצר הזה. מה דעתכם? הרי ידוע שהFDA הוא גוף רציני- האם לסמוך על זה או שלדעתכם יש סיכון?
    את רשימת המרכיבים המלאה של הקפסולות תוכלו לקבל באתר feminisque.com

אודה לכם מראש על תשובתכם המהירה,

דונה

לקביעת תור
    סגירה
    feminisque

הוספת תגובה

• feminisque - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    27/11/2012

התכשיר אינו מוכר לי. הגוף המפקח על תרופות וחמרים במדינת ישראל הינו משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תיקחי סיכון, לכי על בטוח ויש!

יפי כהן
    26/06/2013

תקן GMP איננו תקן רפואי אלא ראשי תיבות של Good Manufacturing Practice, זאת אומרת שתהליך הייצור עומד בתקן יצרני (באותה המידה תקן שכזה ניתן לייצור של שרוכי נעליים וקופסאות קרטון וכל דבר אחר).
    אין באישור זה דבר הקשור לרפואה ואין זה אישור של ה FDA.
    אל תקחי סיכונים מיותרים במיוחד שיש אלטרנטיבה.

יש חברה נוספת בארץ שמשווקת מוצר להגדלת חזה טבעית נטורל בי
    שיש לה דף באתר: "אישורים רפואיים".
    בו מוצגים כל האישורים הרלוונטיים ממשרד הבריאות וחקר סיכונים בישראל!
    והכל הם מציגים באתר ולא מחביאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכי על המוכר והבטוח אל תיקחי סיכון!

יפי כהן
    26/06/2013

תקן GMP איננו תקן רפואי אלא ראשי תיבות של Good Manufacturing Practice, זאת אומרת שתהליך הייצור עומד בתקן יצרני (באותה המידה תקן שכזה ניתן לייצור של שרוכי נעליים וקופסאות קרטון וכל דבר אחר).
    אין באישור זה דבר הקשור לרפואה ואין זה אישור של ה FDA.
    אל תקחי סיכונים מיותרים במיוחד שיש אלטרנטיבה.

יש חברה נוספת בארץ שמשווקת מוצר להגדלת חזה טבעית נטורל בי
    שיש לה דף באתר: "אישורים רפואיים".
    בו מוצגים כל האישורים הרלוונטיים ממשרד הבריאות וחקר סיכונים בישראל!
    והכל הם מציגים באתר ולא מחביאים... את יכולה לבדוק בעצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר' ביאטריס
    עידית
    23/11/2012

אימי בת 54, לאחר בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד נמצא ממצא שאתי 1.5 ס"מ בשד שמאל. לאחר ניתוח למפקטומי הסתבר שהממצא בגודל 4 ס"מ, בלוטת זקיף בחתך קפוא במהלך הניתוח - נקיה. בממצאים פתלוגים שלאחר ניתוח הלמפקטומי עלה כי: 2 מתוך 3 בלוטות, נגועות. בוצע ניתוח להוצאת בלוטות בית השחי , מתוך כ-20 בלוטות נמצאו 2 נגועות. (4 סה"כ). בבדיקה הפתלוגית לאחר ניתוח הלמפקטומי עלה כי מדובר בקרצינומה חודרנית בקוטר 4 ס"מ, תאי גידול במראה ציטולוגי של INVASIVE DUCTAL CARCINOMA וחיוביים ל-E-CADHERIN אך אינם יוצרים בלוטות ומתפשטים כתאים בודדים וכשורות תאים, בדומה לקרצינומה לובולרית. בהיקף הגידול מעט מוקדים שלductal carcinoma in situ, הגידול הינו בדרגה בינונית - הפעילות הפרוליפרטיבית בהם נמוכה מאוד ומדד השגשוג בצביעת KI-67 הוא כ-5% (+1) הפלאומורפיזם בהם בינוני (+2) והם אינם יוצרים בלוטות ומתפשטים כתאים בודדים תוך השומן (+3). לציין שתשובת האונקוטייפ שנערכה למרות 4 בלוטות נגועות, היתה 20. האונקולוג המליץ על טיפול כימותרפי ACX4+TASOLX4+הקרנות+טיפול הורמונלי. אימי עברה את כל הטיפולים, עם תחילת ההקרנות החלה לקבל טמוקסיפן. בשיחה עם האונקולוג לאחר הטיפולים אמר לנו האחרון כי אמא בריאה, הזמין אותה לביקורת לאחר 3 חודשים. בביקורת נתן לה לערוך בדיקות דם לקראת הביקורת הבאה. לשאלתנו האם אין צורך בבדיקות נוספות כמו CT וכו',אמר שאין צורך. אציין כי לאחר ניתוח הלמפקטומי בוצע CT ומיפוי עצמות - ללא ממצאים.
    לגבי הרצפטורים להורמונים,אלו הממצאים שנכתבו בבדיקת ההיסטולוגיה: Invasive ductal carcinoma, intermediate grade, highly infiltrative, with invasive lobular-like architecture, 4 cm in diameter Focal DCIS at the periphery of the tumor Biopsy tract noted Hormone receptores - Estrogen receptors +3 in all tumor cells, progesterone receptors+2 in 20% of tumor cells, HER-2/neu negative-0 Inferior margin involved, extension free of tumor
    אודה לך אם תוכלי לתת הסבר קצר וכן האם יש סיכוי להחלמה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר' ביאטריס

הוספת תגובה

• שאלה לדר' ביאטריס - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/11/2012

אמך כבר קיבלה טיפול ולפי ההסברים שלך לממצאים נראה שכבר קיבלתם הסברים על הממצאים . היה גידול בקוטר 4 ס"מ ו4 בלוטות חיוביות רצפטורים להורמונים חיוביים . כרגע כל הברור הגרורתי שלילי . אין כרגע עדות למחלה. כמובן אין זה אומר ב100% כי אין תאים ממאירים לכן מקבלת טיפול כימותרפי והורמונלי למקסם את סיכויי להיות בריאה. בהחלט יש סיכוי להיות בריאה קשה כרדע לקבוע אחוז אך בהחלט הסיכוי שלה אינו מבוטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד

עידית
    23/11/2012

תודה רבה לך דר' ביאטריס עוזיאלי ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים
    ש
    21/11/2012

אני בת 54.5 לאחר כריתה חלקית בשד עקב DCIS. לאחר 6 חודשים של טומוקסיפן היה לי עיבוי רציני של הרחם עברתי היסטוסקופיה שיצאה תקינה ולכן המליצו על המשך טומוקסיפן (עד לבירור הסטוסקופי היתה לי הפסקה של חודש) רופא נשים מקופת חולים המליץ לי על כדורים DYDROGESTERONE 10 MG ּ + SPASMEX 30 MG TAB 30 MG + DECAPEPTYL CR 3/75 AMP 3/75 MG כדי להפסיק את הפעילות השחלתית שעל פי בדיקות הורמונליות עדין יש פעילות גבוהה האונקולוגית למרות שלא הכירה את סוג הכדורים רק את הזריקות (או להפך) המליצה על הטיפול אך כירורגית שד אמרה לי בשום פנים לא לקבל טיפול הורמונאלי שכן הדבר מסכן אותי ועלול להיות לי הישנות של גידול בשד ורצוי שהפעילות ההורמונאלית תסתיים לבד אשמח לחוות דעתך שכן אי הפסקת הפעילות ההורמונאלית עלול לגרום לעיבוי נוסף ואולי גרוע מכך ומצד שני מדובר בכדורים וזריקות הורמונאליות עם כל ההשלכות שלהם

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים

הוספת תגובה

• חששות לאחר ביופסיה
    מודאגת
    21/11/2012

ערב טוב..
    בת 27 בריאה בד''כ לאחר מישוש עצמי מצאתי גוש בשד שמאל נבדקתי ע''י כירורג שד שמצא את הגוש והפנה אותי לUS נמצא בבדיקה גוש בגודל 0.7 מ''מ בשד שמאל בשעה 2המתאים לפיבראדינומה, התבקשתי לבצע מעקב לאחר כחצי שנה וכך עשיתי בבדיקה החוזרת של הUS נמצא אותו גוש בגודל 2 ס''מ ''ככל הנראה פיברודיאנומה.''.. וממצא חדש בחודש האחרון הפיטמה בשד שמאל נהיית כמו גומה שקועה לסירוגין..

הופנתי לביופסיה, והרופאה שביצעה את הביופסיה לא מצאה את אותו גוש באותו מקום אלא בשעה 11 באותו שד לקחה לי דגימה והפנתה אותי לMRI.. זה מאוד הלחיץ אותי !
    רציתי לדעת אם הנוזל שיוצא בביופסיה שעוד לא עבר בדיקה במעבדה יכול להעיד על משהו , ולמה בעצם היא הפנתה אותי לMRI... ?(מצטערת על האורך.. אבל אני מחפשת דרך להירגע עד שיגיעו התוצאות)
    תודה ויום טוב:)

לקביעת תור
    סגירה
    חששות לאחר ביופסיה

הוספת תגובה

• חששות לאחר ביופסיה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/11/2012

החומר מהביופסיה יתן תשובה לגבי אותו איזור ממנו נלקחה הבדיקה. אם יש גידול שם הביופסיה היא התשובה. מרי נשלחת על מנת לברר את כל השד, בגילך קשה לבצע בדיקה אחרת מהימנה. מאחר ויש משיחת פיטמה פנימה הבדיקות מאד חשובות ואין ברירה צריך להמתין לתשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי טמוקסיפן
    מרים8
    20/11/2012

אני אחרי שנתיים של טמוקסיפן. האונקולוגית שלי מעבירה אותי לתרופה אחרת (פמארה או ארומסין). שמעתי שזו גורמת להמון בעיות גופניות נלוות, בעיות פרקים, איבוד סידן, וכו'
    שאלתי : האם היא מורידה משמעותית את הסיכוי של חזרת המחלה - במידה כזאת ששווה לסבול? אני לא מבקשת הבטחות... אלא הערכה ! תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי טמוקסיפן

הוספת תגובה

• אחרי טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/11/2012

כן היא משפרת את סיכויי ההשרדות .לא כולן סובלות נסי ותראי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבופלטין -ירידה בטסיות פגיעה בכבד?
    חגית
    20/11/2012

שלום רב!
    אני יודעת שהפורום מיועד לחולות בסרטן שד ואני חולה בסרטן השחלות.ובכל זאת לא מצאתי מענה והשאלה שלי היא אך ורק בענין טיפול תרופתי שקיים גם בסרטן השד.
    האם קרבופלטין גורם לעליה באנזימי כבד?
    האם קרבופלטין יכול להביא לירידה בספירת דם כדוריות לבנות,אדומות וגם תרומבוציטים עד 50000. או שכל זה קשור גם לפגיעה בכבד?
    איך אפשר לדעת אם זה נובע מרעילות של תרופה או שמדובר בגרורה בכבד?
    האם העובדה שמספר הטרומבוציטים כל כך נמוך מלמדת על פגיעה בכבד?
    מה בעצם עושים דוחים את הטיפול או מורידים מינון?
    אני מאוד מקווה לקבל מענה.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• קרבופלטין -ירידה בטסיות פגיעה בכבד? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/11/2012

אחת מתופעות הלואי של הקרבופלטין הינה ירידה בטסיות ללא כל קשר לכבד.האם את מקבלת רק קרבו? בדרך כלל לא גורם להפרעות בתפקודי כבד אך זה לא מחייב שיש גרורה יתכן ויש גורם אחר או תרופה אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבופלטין או גרורה בכבד?

חגית
    23/11/2012

תודה!
    אני מטופלת בקרבופלטין בלבד משום שלפני 5 שנים כשחליתי לראשונה ,הטקסול גרם לי נוירופתיה.וכך הפעם ניסו להשהות את הטיפול בטקסוטר.היות והספירה ירודה גם אי אפשר להוסיף טקסוטר.לפני הטיפול תפקודי כבד היו תקינים פרט לעליה קלה ב-GGT עד 32(ערך מעבדתי תקין הוא עד 28).
    כיום לאחר 2 טיפולים הערכים הם:

ALT-197
    AST- 143
    LDH-483
    GGT-98
    ALKP-115

וטסיות הדם 55000( המוגלובין 9.1 נויטרופילים 1.5 לויקוציטים 3500 כדוריות אדומות גם נמוכות )
    במקביל לעליה באנזימי כבד הסמן CA-125 ירד .ואני בכל זאת חוששת מגרורה בכבד כי בניתוח ראו שהגידול יושב על שער הכבד ובפריטונאום והחליטו לא להוציא כלום . המנתח טען שהכבד חלק והוא לא יודע אם יש גרורה מה שלפני הניתוח הועלה כאפשרות בMRI אבחנה מבדלת המנגיומה שנצפתה ב-US. זהו הסיפור.
    ועכשיו אני דיי חוששת,בכל זאת גרורה בכבד בעצם משנה מאוד את תוחלת החיים שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבופלטין או גרורה בכבד? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/11/2012

אני לא ממש יכולה להוסיף אם לא רואים דבר בMRI יש לחזור כמובן לאחר תקופה מסוימת לברר שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב שד חולות או נשאיות
    שולה
    20/11/2012

מעקב שד בקרב נשים בסיכון גבוה לחולות או נשאיות - למה הכוונה נשאיות? האם יש בנפרד נשים שחולות ונשים נשאיות? האם יש דבר כזה רק נשאית? איך אפשר לדעת אם אני נשאית ואיך אפשר לנבא מראש ? האם אישה בריאה יכולה לעשות בדיקה כדי לדעת אם תחלה בעתיד בסרטן השד?

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב שד חולות או נשאיות

הוספת תגובה

• מעקב שד חולות או נשאיות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/11/2012

יש משפחות שבהן נשים רבות החולות בסרטן שד ו או שחלה ובהן בודקים גנטיקה יתכן שיש שינוי באחד הגנים ,נשים אלה עלולות לחלות באחוז גבוה. יש נשים נשאיות ז.א. שלהן יש את השינוי אך אינן חולות ולכן עוקבים אחריהן על מנת לגלות גילוי מוקדם . אם אין סיפור משפחתי אין מה לבדוק . בדרך כלל בודקים את החולה ואז את משפחתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשד
    גליה
    14/11/2012

בת 40. לפני 6 ימים החלו כאבים בשד אחד וזה כואב עד היום אבל קצת פחות. אני מרגישה שהשד כבד יותר מהרגיל. אני מרגישה את השד ובדרך כלל אני לא מרגישה אותו כפי שכל אדם לא מרגיש את הגוף אלא רק כאשר כואב איבר כלשהו. במבט מול מראה אין בליטה אבל אני רואה שהוא גדול יותר מן הרגיל וגדול יותר מהשד השני, אני לא זוכרת אם ככה תמיד היה אי סימטריות. בכל אופן לא הייתי מסתכלת אם לא היה כואב לי. ב-3-4 ימים הראשונים של הכאב היה מסביב לשד (לא כולל את הפטמה) צבע ורדרד או קצת אדמדם על העור, דבר שלא היה מקודם ולא בשד השני וזה היה ברדיוס של 1.5 ס"מ בערך.
    עדיין כואב , מה לעשות? האם יש סיבה לדאגה? או שזו סתם דלקת או נפיחות זמנית שתעבור מעצמה?
    רציתי ללכת להיבדק אצל כירורגית אבל קשה לקבוע תורים מהירים והתורים הם רק לעוד שבועיים עד חודש ואני לא מעוניינת שגבר יבדוק אותי אז אני פונה לפורום הזה. אודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשד

הוספת תגובה

• כאב בשד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    14/11/2012

את בכל זאת צריכה להבדק . אי אפשר על פי התאור לקבוע דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב כבר עבר לפני מספר ימים

גליה
    20/11/2012

ועדיין לא נבדקתי עקב מצוקת תורים. האם זה מראה שזה היה משהו זמני ולא כאב של גידול או משהו אחר שמצריך טיפול? חשוב לי לדעת למרות תשובתך הקודמת מכיוון שאני נמנעת מבדיקות גופניות כאלה ועוד יותר כאשר הבדיקה לא מתאפשרת אצל רופאה.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב כבר עבר לפני מספר ימים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/11/2012

סרטן בשד לרוב לא כואב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כימותרפיה ולאחר מכן
    יפעת
    12/11/2012

שלום ,
    כל חיי שמרתי על תזונה נכונה ובריאה , כושר וכל מה שקשור בבריאות הגוף והנפש ... ובכל זאת ... הסרטן הגיע ... ללא היסטוריה משפחתית ומבלי שאני נשאית beca...
    כרגע מטופלת בכימותרפיה ... האם יש אוכל מסוים שעליי להימנע או פעילות מסוימת שאסורה לביצוע ???
    ולאחרי שתקופה זו תגמר ... האם יש ביכולתי לעשות משהו בכדי למנוע את חזרתו של הסרטן ???

לקביעת תור
    סגירה
    כימותרפיה ולאחר מכן

הוספת תגובה

• כימותרפיה ולאחר מכן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/11/2012

כפי שאנחנו אומרים אורח חיים בריא טוב כמובן אבל לא מונע סרטן כליל וגם לא מחלות אחרות. פעילות גופנית במהלך הטיפול טובה מאד וגם לאחר הטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה