פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות - לגבי כימותרפיה
    רינה
    31/10/2012

אובחנתי לפני כחודשיים עם גידול בדרגה 1-2. הגידול הוסר בניתוח למפקטומי, ובלוטות הזקיף נמצאו נקיות (מיקרו 1).
    כעת קיבלתי את תוצאות האונקוטייפ, הערך הוא 27.
    בעקבות תוצאות אלה, קיבלתי המלצות סותרות משני רופאים מומחים.
    שני הרופאים ממליצים לי לעבור הקרנות ולקבל טמוקסיפן.
    אולם האחד ממליץ גם על כימותרפיה בנוסף, והשני ממליץ שלא.
    אני מבולבלת ולא יודעת איך לקבל החלטה? האם כדאי להתייעץ עם רופא נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות - לגבי כימותרפיה

הוספת תגובה

• התלבטות - לגבי כימותרפיה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/11/2012

27 אכן בחלק הגבוה של הביניים קרוב יותר לסיכון הגבוה שבו מומלצת כימותרפיה. בד"כ את צריכה להחליט מה האחוז של הסיכון שאת לא מוכנה לקבל וממנו את תקבלי כימותרפיה. רצוי להחליט על רופא שבו את מאמינה ואת ההכונות שלו את מקבלת אך ההחלטה הינה שלך לא של הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן
    ליאת
    31/10/2012

האם כדאי למישהי, שהאונקוטייפ שלה- 16 לקחת טמוקסיפן עם כל ההשלכות של תופעות הלוואי של התרופה? נכתב שאחוז הסיכון להישנות המחלה הוא 10% עם הטמוקסיפן.

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    31/10/2012

מאד כדאי לקחת האונקוטייפ לוקח בחשבון טיפול בטמוקסיפן . אחרת אין לנו תשובה מה יהיה סיכון החזרה . לצערי גבוה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת פט
    יעלה
    31/10/2012

שלום רב

שמעתי שאם הגרורות קטנות מאוד (נדמה לי פחות מ-7 מ"מ), אי אפשר לראות אותן בהדמיית פט סיטי. האם זה נכון?

האם יש בדיקה אחרת לאיתור גרורות שאינן נראות בפט, או שזה חסר משמעות מבחינת הטיפול אם מגלים את הגרורות שהן קטנות כל כך?

אני שואלת כי אצלי זמן קצר אחרי שסיימתי את הטיפולים (כימו והקרנות) התגלו בפט גרורות בעצמות. בבדיקת פט לפני הטיפולים לא נצפו גרורות, וחשבתי שאולי הגרורות כבר היו שם אבל היו קטנות מכדי שייראו בפט. לאור זאת, אם הגרורות היו מתגלות בבדיקה רגישה יותר לפני הטיפולים, אולי לא הייתי צריכה לעבור כריתת שד, כי הבנתי שבנוכחות של מחלה גרורתית לא מסירים שדיים. מה דעתך, וגם רציתי לשאול אם מיפוי עצמות הוא בדיקה יעילה יותר לאיתור גרורות בעצמות מפט סיטי.

תודה רבה מראש

יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת פט

הוספת תגובה

• בדיקת פט - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    31/10/2012

אכן גרורות קטנות לא נראות בשום בדיקה. אין בדיקה שמגלה זאת . כל החולות שמחלתן הופכת לגרורתית יש כבר גרורות באבחנה אך לא נראו ולא הושפעו מהטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות מוגדלות
    רחלי..ח..
    29/10/2012

שלום ד"ק..אלו הממצאים ממוגרפיה ואולטרסאונד...ממוגרפיה: שד שמאל הסתיידויות מרובות מפוזרות במרביתן במבנה calcium milk of סמיכות אסימטרית. בבדיקת אולטרסאונד: שד שמאלי משעה 2 עד 3 מישושי עם אזורים של הרחבה דוקטלית, בית שחי בלוטות מוגדלות 1.2 ס"מ, 1.1 ס"מ, ובקוטר 1.9 ס"מ, עם קורטקס מעובה. BIRAD 4B קיבלתי תשובה מביופסיה תקינה בשד..אבל מבלוטות הלימפה אין עדיין תשובה האם עדיין יש חשש מבלוטות לימפה מוגדלות על אף שהכל תקין בשד?..תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות מוגדלות

הוספת תגובה

• בלוטות מוגדלות - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    29/10/2012

בלוטות לימפה בבית השחי עשויות להיות מוגדלות מסיבות שונות. יש לחכות לתשובה הפתולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקרים
    מירי
    29/10/2012

שלום,
    אמי בת 64, לפני כ-7 שנים חלתה בסרטן השד עברה ניתוח, כימותרפיה, הקרנות ולאחר מכן טמוקסיפן במשך כ-5 שנים.

לפני שנה וחצי התגלה לה סרטן בקיבה היא עברה כיריתה מלאה של הקיבה.
    (חשוב לציין שסרטן הקיבה הוא גרורה מסרטן השד).
    לאחר הניתוח היא קיבלה ארימידקס (לא עזר) אחר כך היא קיבלה כימותרפיה של טקסול אשר גרם לה לפגיעה בעצבים ולכן הטיפול הוחלף לה לזריקות פסלודקס.

המרקרים שלה סביב 96-112 והיום קיבלנו תוצאה נוספת של המרקים והוא עלה ל-132.2.

האם זריקות הפסלודקס כבר לא יעילות?

אבקש את חוות דעתך המקצועית.
    תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    מרקרים

הוספת תגובה

• מרקרים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/10/2012

צריך לציין שאין לומר שהיה סרטן קיבה אלא גרורה לקיבה ממקור סרטן השד זה מאד שונה , והטיפול לגמרי אחר.
    כן לצערי הפסלודקס כנראה לא ממש עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקרים

מירי
    30/10/2012

תודה רבה על ההתייחסות.

איזה תרופה יכולה להיות יעילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקרים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    31/10/2012

זה לא מקום להמלצות טיפוליות . את כנראה זקוקה לטיפול כימותרפי שונה ממה שקיבלת בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת תשובה דחוף.
    ורד
    29/10/2012

אני בת 67 , 5 חודשים לאחר ניתוח ומספר הקרנות (16) אובחן אצלי סרטן בבלוטת החלב בשלב התחלתי. התחלתי טיפול בטומוקסיפן והרגשתי רע מאוד, ממש לא תפקדתי.
    לאחר התיעצות הפסקתי את הטיפול וכל התופעות חלפו. לאחר שבועים התחלתי שוב בהדרגה את הטומוקסיפן וכל תופעות לואי חזרו.(כאבי פרקים בחילות, כאבי בטן חזקים,
    והרגשת חולשה נוראית , בקושי קמתי מהמיטה.
    השאלה - מה התחליפים לטומוקסיפן??? שמעתי על פמארה או להישאר ללא טיפול
    מפני שפמארה לא בסל.ידוע לי שלפמארה תופעות לואי ואני כרגע ללא טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת תשובה דחוף.

הוספת תגובה

• מבקשת תשובה דחוף. - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    29/10/2012

ישנם מס' תכשירים שיכולים להחליף טמוקסיפן, לכולם תופעות לוואי. יש להתיעץ עם האונקולוג המטפל ויתכן שכדאי לנסות תכשיר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה קודמת טומוקסיפן?????

ורד
    29/10/2012

יתכן שלא היתי מספיק ברורה או לא הבנת אותי..הרופאה האונקולוגית טוענת שכל
    התרופות אותו דבר שעדיף להישאר ללא טיפול במידה ולא מתאים טומוקסיפן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה קודמת טומוקסיפן????? - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    31/10/2012

ישנם הבדלים בין התרופות מבחינת תופעות הלואי שלהן.
    אם אינך שלמה עם היעוץ שקבלת ניתן לפנות לקבלת חוות דעת אונקולוגית נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד ימין
    מלי
    29/10/2012

אבחנות ופרטים קליניים: גוש בשד ימין ,TRUCUT , ENBLOCK PAPILLARY LESION
    סימון -קשר ארוך לטרלי LONG LATERAL
    קשר קצר סופריורי SHORT SUPERIOR
    מקור דגימה ראה פרטים קליניים. תיאור מיקרוסקופי:
    התקבל קטע שד ימין, מסומן בתפרים וללא מחט ברזל במשקל גרם ובמימדים *6*7.5 ס"מ
    וללא עור.הקטע נצבע לפי המודל כלהלן:גבול קידמי - אדום,גבול אחורי - כחול.גבול עליון-צהוב.גבול תחתון-ירוק.גבול מדיאלי ולטרלי-שחור. בחתכים , נמצא חלל ציסטי והיקיפו נודול של רקמה אפורה. קוטר החלל הציסטי עד 2 ס"מ. מרחוק מהגבול הלטרלי כ-2 ס"מ, מהגבול המדיאלי מעל 2 ס"מ, מהגבול הקדמי 0.8 ס"מ מהגבול האחורי 1.5 ס"מ, מהגבול העליון 1 ס"מ ומהגבול התחתון מעל -2 ס"מ .שאר הקטע מורכב מריקמת שומן ומעט רקמה אפורה מגישה.1 דגימות מהגבול הלטרלי. 2דגימות מהגבול המדיאלי.3-10 חתכים סיריאליים של הגוש, רקמה לפניו ואחריו מכיוון לטראלי לכיוון מידיאלי. ׁׁ(3 דגימה מגבול אחורי.4-5 עם קידמי ועליון.6-7 עם גבול אחורי.8-9 גם גבול קדמי. 10 עם גבול קידמי ועליון. 11-12 ) רקמה אפורה גמישה עם גבול קדמי. 13 המשיכה של רקמה אפורה גמישה עם גבול תחתון. תאור מקרוסקופי:
    RIGHT BREAST LUMPECTOMY
    BREAST TISSUE SHOWING MULTIFOCAL DUCTAL CARCINOMA IN SITU , CRIBRIFORM,PAPILLARY TYPE'AND INTRACYSTIC PAPILLARY CARCINOMA WITH MICROINVASION.
    TUMOR SIZE:1.2 ,CM IN DIAMETER.
    CALPONIN NEGATIVE IN THE MICROINVASIVE FOCUS.
    ER: POSITIVE (+++) 90%, PR POSITIVE ָׂ(+++) 90%.
    .
    SURGICAL MARGINS ARE FREE OF TUMOR.
    ERB-2- NEGATIVE
    MINIMAL DISTANCE TO MARGIN IS 5 MM.

תודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד ימין

הוספת תגובה

• גוש בשד ימין

מלי
    29/10/2012

ד"ר שלום,

שכחתי ברופא ציין סוג גידול DCIS אמר לי באחד הצינורות היתה נקודה קטנה.

אני בת 62. בריאה בדרך כלל.

לא מבינה מדוע לקחת גם כדורים 5-6 שנים וגם הקרנות.

אין במשפחתי סרטן שד אבל היו סרטן בגרון לסבתי , ולסבתי השניה סרטן בכבד, לאימי בגיל 82 סרטן בריאות עם צרידות איומה של שנים, ולאבי בכליות בגיל 50 . לאחותי נמצאו תאים קדם סרטניים בצוואר הרחם לפני שנים כשהיתה בגיל 38 .
    אני מבינה שכדורים עושים נזק לרירית הרחם ,אני יודעת על כדורים נוספים שעלולים לפגוע בעצמות.השאלה מה עדיף מהשניים
    צריכה להיפגש עם אנקולוג מחר , אודה לך על הייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד ימין - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    29/10/2012

מטרת הקרנות וכדורים למנוע חזרה של מחלה. יש מספר אפשרויות במסגרת טפול אנטי הורמונלי בכדורים, ההחלטה על הטפול המועדף נעשית ע"י האונקולוג המטפל בכל מקרה לגופו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרופפילארי
    ש
    28/10/2012

בביופסיה התגלה מוקד אחד קטן (0.4 ס"מ) של DCIS מסוג מקרופפילארי הוא הוצא בניתוח עם שוליים נקיים של 0.4 ס"מ , ללא הקרנות רק עם טומוקסיפן ברצוני לשאול מה מיחד את הסוג של המקרופפילארי? האם הוא יותר מסוכן? האם יש לו יותר נטייה לחזור לשדיים? האם הוא עלול להפוך לפולשני ללא הקרנות? אשמח לתשובה מפורטת

לקביעת תור
    סגירה
    מקרופפילארי

הוספת תגובה

• מקרופפילארי - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/11/2012

גידול מאד קטן לא חודרני לכן הוחלט כנראה לא להקרין גידול זה לא שולח גרורות .והטיפול הינו רק מניעתי לגידול שני. מה שהוצא לא יכול להפוך לפולשני אם לא היו מוציאים יש סכנה כי גידול לא פולשני יהפוך לכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טומוקסיפן
    ש
    24/10/2012

לאחר כריתה חלקית של DCIS ס"מ 0.4 לקחתי טומוקסיפן כ-5 .5 חודשים ואז הסתבר כי הטומוקסיפן ככל הנראה עיבה לי מאוד את רירית הרחם וכן ציסטות בשחלות כתוצאה מכך האונקולוגית אמרה לי להפסיק בינתיים את הכדורים עד שיעשו לי הסטוסקופיה לבירור סיבת עיבוי הרירית. רק בעוד שבועיים יש לי את הבדיקה ורק חודש אחרי הבדיקה יש לי תור לאונקולוגית כך שלמעשה כ- חודשיים אני אהיה ללא טומוקסיפן האם זה עלול לפגוע ברצף לקיחת הטיפול דבר שיגרום לחזרת המחלה?
    ראוי לציין כי אני לא התחלתי ישר לקחת טומוקסיפן לאחר הניתוח אלא רק כחודשיים אחרי, עד ללקיחת הטומוקסיפן היה לי מחזור סדיר ועם התחלת הטומוקסיפן המחזור פסק אך בבדיקת ההורמונים עדיין יש פעילות מה עושים בינתיים אני מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טומוקסיפן

הוספת תגובה

• הפסקת טומוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/11/2012

ממש אין סיבה לדאגה. DCIS אינה מחלה חודרנית השולחת גרורות הטיפול הינו מניעתי לגידול שני ובכלל ההפסקה לא תגרום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לעשות ביופסיה
    מיכל
    24/10/2012

שלום רב,

באולטרה סאונד שד ממצא בזנב השד גוש בגודל 1.20 אובלי מוגדר היפואקוגני מישושי
    birad 3
    ממוגרפיה תקינה לחלוטין (למרות שהטכנאית אמרה לי שמבנה השדיים שלי צפוף מאוד, וקשה לראות.)

יש לי עבר של פיברואדנומות.

האם חיוני לעשות ביופסיה?

לקביעת תור
    סגירה
    האם כדאי לעשות ביופסיה

הוספת תגובה

• האם כדאי לעשות ביופסיה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    25/10/2012

לא כתבת בת כמה את, מה פירוש עבר של פיברואדנומות.
    אם הגוש הוא פיברואדנומה ידועה שלא השתנתה ניתן להמשיך במעקב. אם גוש חדש, כדאי לעשות ביופסיה.
    בכל מקרה רצוי להתיעץ עם כירורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לעשות ביופסיה

מיכל
    25/10/2012

אני בת 40 ובגיל 25 היו לי 2 גושים פיברואדנומות שהוצאו, זה לא באותו המקום אבל זה באותו השד.
    הגוש הזה הוא חדש.

תודה רבה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת חלב בשד?
    נעמי
    23/10/2012

שלום רב, אני בת 27 ולפני שנה עברתי ניתוח הגדלת חזה. היתה לי ציסטה קטנה בחזה והסרתי אותי בניתוח. היא נשלחה לבדיקה והתברר שזו בלוטת חלב.
    היום, שנה אחרי הניתוח היא חזרה שוב וחזרה להיות גדולה יותר משהייתה לפני כן. לפי מה שהבנתי מהמנתח שלי הדבר יכול להיות ואין לו שליטה על כל כמובן.
    עם כל המודעות לסרטן השד בחודש האחרון קראתי קצת על העניין ודי מדאיג אותי שיש לי ציסטה גדולה בחזה.
    מה עליי לעשות? האם כבר בגיל זה עליי לעשות ממוגרפיה? האם עליי לעשות בדיקת שד?
    ואם כן, אשמח לדעת איפה עושה את הבדיקות הללו, הבנתי שיש כירוג שד [הבנתי נכון?] כי לא מצאתי תחום כזה בקופ"ח שלי.
    והאם אותו רופא יכול לעשות גם ממוגרפיה אצלו?
    בנוסף, אם בלוטת חלב שהוסרה אכן היתה בלוטת חלב, יש סיכוי שעצם זה שהיא גדלה זה כבר משהו אחר ולא בלוטת חלב?
    אשמח להבהרות בעניין כדי שאוכל לבדוק את עצמי.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת חלב בשד?

הוספת תגובה

• בלוטת חלב בשד? - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    23/10/2012

אם יש ממצא חדש בשד כדאי ללכת להבדק ע"י כירורג. רצוי להביא איתך את התשובה הפתולוגית מהניתוח.
    לא נהוג לבצע ממוגרפיה בגיל כ"כ צעיר, אלא בנסיבות מיוחדות והבדיקה אינה מתבצעת ע"י כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירורג שד?

נעמי
    23/10/2012

תודה על התגובה המהירה.
    האם מדובר בכירורג רגיל או כירורג שד? [אם יש דבר כזה?]
    מצטערת, ממש לא מבינה בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כירורג שד? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    24/10/2012

רצוי כירורג שעיקר עיסוקו סרטן שד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בשד - האם יכול להפוך לסרטני?
    ד``ר עינת כרמון
    19/10/2012

אני בת 16.9 וכבר 4 שנים שאני יודעת שיש לי גוש בשד. בשנתיים הראשונות לא עשיתי כלום עם הגוש כי חשבתי שזה יעבור לבד. בשנה השלישית הלכתי לכירורגית שהפנתה אותי לאולטרסאונד. האולטרסאונד הראה כי הגוש לא עולה על ס״מ ושהוא חלק. השנה (השנה הרביעית) הלכתי לכירורג אחר שהפנה אותי גם הוא לאולטרסאונד למעקב. תוצאות האולטרסאונד הן : בשעה 2-3 כ-3 ס״מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 2.6 ס״מ, אובלי, מוגדר, היפואקוגני, מישושי, גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת.
    שחי תקין. Birads 3.
    הכירורג אמר שזה טבעי לנערות בגיל שלי ושאין סיבה לנתח ושזה יעבור מעצמו. אני לא כל כך מרוצה מהתשובה ועדיין נשארו לי שאלות.
    האם הגוש בכלל סרטני? אם לא- הוא יכול להפוך לסרטני? מה הגוש שיש לי בכלל? האם באמת אין סיבה לנתח? האם זה באמת טבעי ונפוץ בקרב בנות גילי? האם הוא יעבור לבד? מהו גוש ״אובלי״ ו״היפואקוגני״? האם יש צורך בביופסיה? מאיזה גודל וגיל נהוג לנתח? האם יש מקום לדאוג? האם אני צריכ להיות מופנה לבדיקות אחרות?
    אודה מאוד אם תוכלו לענות לי על שאלותי.

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

בת 16.9
    19/10/2012

שכחתי לציין שלדודה שלי (אחות של אמי) גם היה סרטן שד לפני כמה שנים. זה יכול להיות גנטי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בשד - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    22/10/2012

לפי התיאור יתכן שמדובר בפיברואדנומה. זהו הממצא הסולידי הנפוץ ביותר בנערות מתבגרות. זהו גידול שפיר של השד, אך קיימת אבחנה מבדלת.
    גוש שגדל משמעותית כפי שציינת, דורש ביופסיה ובד"כ גם הוצאה ניתוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בתרופה
    לאה
    18/10/2012

שלום רב

אני נוטלת טמוקסיפן כשנה לטיפול במחלה גרורתית בעצמות.

רופאת הנשים שלי נתנה לי וגיפם לטיפול ביובש בנרתיק. היא אמרה שכמות מועטה מאוד של אסטרוגן נספגת במחזור הדם ולכן לדעתה זה לא מתנגש עם הטיפול האנטי הורמונלי שאני מקבלת. היא רק אמרה שבשימוש קבוע יש להגיע אליה פעמיים בשנה לבדיקת רירית הרחם.

האם זה בסדר?

תודה רבה

יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בתרופה

הוספת תגובה

• שימוש בתרופה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    21/10/2012

אני ממליצה להתיעץ גם עם הרופאה האונקולוגית שלך. נכון שהספיגה מועטה . תלוי כמה וגיפם תקבלי וחשוב גם היובש מפריע. יש גם משחות ללא הורמונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד
    מיכל
    18/10/2012

שלום רב,
    לאימי, בת 54, לאחר בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד נמצא ממצא שאתי 1.5 ס"מ בשד שמאל. לאחר ניתוח למפקטומי הסתבר שהממצא בגודל 4 ס"מ (שטוח) בלוטת זקיף נקיה. ממצאים פתלוגים שלאחר הלמפקטומי: 2 מתוך 3 בלוטות, נגועות. על דעת האונקולוג והכירורג , בוצע ניתוח להוצאת הבלוטות, מתוך כ-21 בלוטות נמצאו 2 נגועות. (סה"כ 4 בלוטות נגועות במקצת).
    בבדיקה הפתלוגית לאחר ניתוח הלמפקטומי עלה כי מדובר בקרצינומה חודרנית בקוטר 4 ס"מ, תאי גידול במראה ציטולוגי של INVASIVE DUCTAL CARCINOMA וחיוביים ל-E-CADHERIN אך אינם יוצרים בלוטות ומתפשטים כתאים בודדים וכשורות תאים, בדומה לקרצינומה לובולרית. בהיקף הגידול מעט מוקדים של ductal carcinoma in situ, הגידול הינו בדרגה בינונית - הפעילות הפרוליפרטיבית בהם נמוכה מאוד ומדד השגשוג בצביעת KI-67 הוא כ-5% (+1) הפלאומורפיזם בהם בינוני (+2) והם אינם יוצרים בלוטות ומתפשטים כתאים בודדים תוך השומן (+3). למרות שנמצאו 4 בלוטות נגועות, בכל זאת בוצעה בדיקת אונקוטייפ שתוצאתה היתה 20. האונקולוג המליץ על טיפול כימותרפי ACX4+TASOLX4+הקרנות+טיפול הורמונלי. הטיפולים הכימותרפיים הסתיימו, מקבלת טמוקסיפן 20 מ"ג ליום, קיבלה 33 הקרנות . לציין כי לאחר ניתוח הלמפקטומי עברה CT+מיפוי עצמות - ללא ממצאים.

מבקשת לדעת האם יש סיכוי להחלמה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד

הוספת תגובה

• סרטן השד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    24/10/2012

בהחלט יש סיכויי החלמה טובים . כרגע היא ללא מחלה וקיבלה את כל הטיפולים המשלימים .הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד

מיכל
    24/10/2012

תודה רבה לך דר' ביאטריס עוזיאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקרים
    כוש כוש
    18/10/2012

שלום,
    אני כמעט 5 שנים לאחר סרטן השד - למפקטומי הקרנות וטמוקסיפן.
    בבדחקץ מרקרים שגרתית :
    ca 125 - 7.9
    ca 15.3 - 16.1
    cea 1.3 ng/ml לאורך השנים התוצאה הייתה פחות מ - 0.5 ng\ml , בנוסף צויין שהבדיקה השתנתה וצפוים ערכים נמוכים יותר.
    מה לעשות ? לאור העובדה שיש עלייה משמעותית במרקר.
    בתודה
    כוש כוש

לקביעת תור
    סגירה
    מרקרים

הוספת תגובה

• מרקרים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    24/10/2012

המרקרים תקינים לחלוטין ואין צורך לעשות דבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה