מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסון סרטן צוואר הרחםסיון17/02/2013
שלום,
בעברי אחרי קיום מין יצאו לי מאיין בלוטות קטנות באיזור למטה.
מאז עברתי 2 בדיקות פאפ - ושתיהן יצאו תקינות.
היום אני נשואה בת 28 ואני מעוניינת לעשות את חיסון סרטן צוואר הרחם.
האם יש טעם בכך? הבנתי שזה עד גיל 27??
אשמח לתשובה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון סרטן צוואר הרחם - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/02/2013זה לא הפורום המתאים בכל מקרה, אני ממליצה לפנות לגניקולוג להתיעצות . יש גם חיסון עד גיל יותר מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mass breastנעמיש07/02/2013
לאימי בת ה- 86 נמא גוש בן 5 סמ' בשד השמאלי ובלוטה מוגדלת בבית שחי שמאל הופנתה לממוגרפיה ואולטרסאונד + ביופסיה כשהאבחנה המשוערת היא mass breast - למה הכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mass breast - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/02/2013מסה בשד הכונה לגוש בשד אבל הכונה כנראה לחשד לגידול .לכן צריך לעשות ביופסיה על מנת לאבחן האם גידול ומה הסוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבת משפחהמודאגת06/02/2013
שלום אני בת 24 ואם לשני ילדים לאחרונה ידעתי בת דודה שלי חלתה בסרטן השד היא בת 32 .אמא שלה אחות אבא שלי כלומר קרבה מצד אבא כאשר ידעתי נכנסתי בהלם ופחד בגלל שאין אף מקרה של מחלה במשפחת אבא וגם במשפחת אבא שלה הכול מופתע היא כבר החלימה .האם אני נחשבת בדרגת סיכון האם זה יכול להיות תורשתי אני מואד מואדאגת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרבת משפחה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/02/2013רוב סרטני השד הם כאלה שאין תורשה. איני יודעת הרבה פרטים וגם אין סיםור משםחתי לכן סביר להניח כי לא מדובר על גידול תורשתי . את מאד צעירה וצריך להיות במעקב כמו כל אחד אחר באוכלוסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביאור מושגיםשיר04/02/2013
לאחרונה תוך כדי שיטוט באתרים העוסקים בסרטן שד נתקלתי במושג שאינו ברור לי:
גרורות "סימפטומטיות".
למה הכוונה?
תודה מראש
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביאור מושגים - תגובה
ד``ר עינת כרמון05/02/2013גרורות סימפטומטיות הן גרורות הגורמות לתסמינים, כמו למשל כאב, צהבת. זה בניגוד לגרורות שאינן סימפטומטיות שמתגלות במקרה בבדיקות הדמיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לאה06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מכריתה חלקיתבתאל31/01/2013
שלום רב ,
לפני כשלוש שנים אימי בת 46 עברה כריתה חלקית והוצאה של בלוטת לימפה לאחר שנתקלתה אצלה המחלה.
במהלך הטיפול לא שולבו טיפולים כימותרפיים ומבקומם היא מקבלת טיפול בטומקסיפן ל- 7 שנים.
בשנה האחרונה היא התחילה לסבול מדימומים בצואה (ממש דם טרי גם בניגוב),
בדיקת קולונוסקופיה יצאה תקינה אך נתגלה דם סמוי וחיידקים במעיים ,
כל סוגי האנטיביוטיקה לא הפסיקו את הדימום , וכרגע היא נתבקשה לחזור על כל הבדיקות פעם נוספת.
אימי איננה אכלנית גדולה ואני יודעת שכדור הטומקסיפן הוא כדור חזק ויש לקחת אותו לאחר ארוחה , האם יכול להיות שכיוון שהיא איננה לוקחת את הכדור לאחר אוכל יכולה לגרום ל"פצע" בקיבה שיכול להסביר את הדימומים?
יש איזשהו סיכוי שהדימום קשור לכדור שהיא לוקחת?
כמו כן התחילו לה בתקופה האחרונה כאבים חזקים בפרקים , היא נשלחה לעשות בדיקה של מיפוי העצמות אבל כיוון שהיא התחילה איזשהי תוכנית טבעית להפסקת הדימום היא דוחה את בדיקת מיפוי העצמות והקולונסקופיה החוזרת,
האם כתוצאה מכל הרקע הרפואי זה מסוכן לדחות בדיקה שכזאת?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מכריתה חלקית - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/02/2013אין קשר בין הטמוקסיפן שאיננו "כדור חזק" לא יודעת מה זה כדור חזק , זהו טיפול הורמונלי מניעתי לסרטן שד. אין קשר בין אוכל לכדור זה. אם האם מדממת דם טרי זה מהמעי או אולי פצע או טחורים ממש בפי הטבעת .ממש לא מהקיבה. אם יש כאבי פרקים ולא כאבי עצמות סביר להניח שמיפוי עצמות לא יראה דבר , אני מאד מקוה שאכן כך . אם הרופא ראה לנכון להפנות לבדיקה רצוי לבצע אותה. מבלי להכיר או לבדוק את האמא קשה לי לקבוע אולם על פניו כנראה שהדם בצואה לא קשור כלל לטמוקסיפן , ממליצה להבדק על ידי רופא גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות בעצמותדניאלה30/01/2013
שלום,
אובחנתי לאחרונה עם גרורות בעצמות (מעט גרורות, לא מפושט בכל השלד), 10 שנים לאחר הגילוי הראשוני. הסרטן שלי הוא טריפל נגטיב ולכן אין טעם בטיפול הורמונלי. הוצע לי טיפול כימי + בונפוס.אני בת 45, נשאית BRCA.
האם זה "שגעון" מצידי לוותר על הכימותרפיה וללכת רק על בונפוס? האם לכימותרפיה תוספת משמעותית בהארכת החיים או שניתן לחיות מספר דומה פחות או יותר של שנים רק עם טיפול לעצמות?
קיבלתי כמובן כבר טיפול כימי + הקרנות לאחר הגילוי ראשוני.
תודה מראש על התשובה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות בעצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי31/01/2013בונפוס לא יעצור את המחלה , ללא כימותרפיה תהיה התקדמות של המחלה בהחלט את צריכה טיפול כנגד הגידול ולא רק לחיזוק העצם ומניעה של עליה בקלציום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףמרב29/01/2013
שלום רב,
ביצעתי בדיקת MRI לפני מספר ימים ואשמח לקבל חוות דעת/ התייחסות.
ברביע חיצוני תחתון בעומק השד מוקד האדרה לובולרי בקוטר 1.4 ס"מ עם גבולות בלתי סדירים מדגים האדרה מהירה בינונית ואח"כ מתמשכת. לא הודגם בבדיקה קודמת של MRI מדצמבר 2012 ולא הודגם בבדיקה אולטרסאונד וממגורפיה מלפני 3 חודשים.
לא ברור, ייתכן שאתי ( BIRADS 4B )
אודה על קבלת תשובה בהקדם האפשרי,
תודה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר עינת כרמון30/01/2013שלום מירב,
לפי הפענוח המצורף מדובר בממצא חשוד בשד, הדורש המשך בירור.
בד"כ מומלץ לעשות US חוזר ממוקד לחיפוש הממצא וביופסיה. באם לא יודגם בUS, יש לבצע ביופסיה מונחית MRI. בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!מירב27/01/2013
שלום ביום חמישי האחרון קיבלתי בערב וביום שישי החל לכאוב לי השד הימני בצד הוא נוקשה אך בצד שמאל כואב מעט אך לא נוקשה,
אני לא יודעת אם יש קשר אך כרגע יש לי ברונכיט ומיום שישי אני מקבלת אנטיביוטיקה,אוגמנטין בד"כ יש לי תסמונת של לפני המחזור ושתי השדיים כואבות לי, יש לציין שעשיתי ממגורפיה בחודש אוג'+אולטר' אני בת 39 ודר פפו בדק אותי ואמר לחזור בעוד שנה.
אני מאוד מודאגת ומוטרדת האם זה נורמלי שרק בשד 1 יש גודש?
תודה מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!!! - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2013בהחלט יתכן גודש רק בשד אחד. אפשר וצריך להמתין לסיום המחזור ואם הגודש ימשיך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
מירב27/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי החלמהEti24/01/2013
שלום רב,
בינואר שנה שעברה לקיתי בסרטן שד שמאל, 4 ס"מ קוטר. בוצע ניתוח למפקטומי ובבדיקת בלוטת הזקיף תוך כדי ניתוח, נמצאה נקיה. בבדיקה שלאחר הניתוח התברר כי מתוך 3 בלוטות לימפה, 2 נגועות במעט. בוצע ניתוח להוצאת כל (רוב) הבלוטות (כ-20 בלוטות) נמצאו 2 נגועות במקצת. בבדיקת CT ומיפוי עצמות שערכתי לאחר ניתוח הלמפקטומי - ב.מ.פ. תוצאת האונקוטייפ, למרות 4 בלוטות נגועות, היתה 20. קיבלתי טיפול כימותרפי ACX4 וטקסול4X וכן 33 הקרנות כשתוך כדי ההקרנות התחלתי ליטול טמוקסיפן 20 מ"ג ליום שלשמחתי אינו גורם לתופעות לוואי מיוחדות, דבר שקצת מדאיג אותי כשאין תופעות לוואי. בדיקות הדם שלי תקינות, בדיקת עיניים ובדיקת גניקולוג - ב.מ.פ. ביקשתי מהאונקולוג לערוך בדיקות הדמייה וכו' אך האחרון טען כי אין צורך בכך. אציין כי בביקורת שנייה אצל האונקולוג וכן אצל הכירורג נמסר לי על ידם כי הכל תקין. אמנם האונקולוג מגדיר אותי כרגע כאישה בריאה. אשמח לדעת מהם סיכויי ההחלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי החלמה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2013אכן את כרגע בריאה , כל זמן שאין ממצאים האומרים אחרת את בריאה. בעצם באונקוטייפ קיבלת סוג של הערכה לגבי סיכויי ההחלמה. יש למעלה מ85% סיכויי החלמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה אינטרה ממרית 9 ממרותם23/01/2013
שלום רב
אני בת 36.5, עשיתי אולטראסאונד שד שגרתי לפני שבוע.
בעת האולטראסאונד, בשבוע שעבר, הייתי בהריון ב שבוע 8+5 להריון. (מאז נתגלה שאין דופק)
ממצאי האולטראסאונד- שד שמאל-אין עדות לתהליכים...
שד ימין- בשעה 9:00 בלוטת לימפה אינטרה ממרית 9 מ"מ.
בתי שחי חופשיים.
אציין שהיום הסתבר בבדיקה גניקולוגית שאין דופק ועלי לבצע גרידה.
שאלה- מה משמעות הממצא הנ"ל בלוטת לימפה אינטרה ממרית 9 מ"מ? האם קשור לסרטן השד?
האם יתכן שהממצא קשור להריון וכעת משאבצע גרידה אמור להיעלם? האם יש צורך בבדיקה חוזרת או בהפניה לממוגרפיה או בדיקות אחרות?7426
אציין כי סבתי מצד האמא חלתה בעברה בסרטן השד, כמו גם דודתי מצד האבא, שהינה אחת משתי אחיות בסה"כ במשפחה.
התור לכירורגית המפנה הוא רק בעוד למעלה מחודש ואני מאוד מאוד מודאגת.
מאוד אודה ואעריך את תשובת המומחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה אינטרה ממרית 9 ממ - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2013בלוטה כזו הינה בלוטת לימפה המצויה לעיתים בשד אם היא תקינה אין כל קשר לסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשדש17/01/2013
לפני למעלה משנה עברתי כריתה חלקית של שני השדיים בשד ימין מצאו DCIS ובשד שמאל היה תקין היום למעלה משנה ,בחודש דצמבר 2012 ביצעתי ממוגרפיה ואולטרסאונד שלדברי הרדיולוגית היו תקינים למעט ציסטה בשד שמאל ,לטענת הרדיולוגית מדובר בציסטה שמלאה בנוזל וזה כתוצאה מהניתוח. ביקשתי לעשות ביופסיה שמא בכל זאת יש ממצא שאותו אנו מפספסים אך היא טוענת שאין צורך, החששות שלי גברו מאחר ובכל פעם שאני בודקת את המרקר CA3-15 יש עלייה במרקר כך למשל באוקטובר 2012 המרקר היה 23.66 ןב- ינואר 2013 כבר קפץ ל-33.69 הקפיצות היו במהלך כל השנה האם לא צריך להתעקש על ביופסיה והאם באמת סביר שהציסטה תהיה במשך תקופה כל כך ארוכה מבלי שתיספג? גם בגילוי הממצא אמרו שלא נראה חשוד ולבסוף כן מצאו ממצא סרטני
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון17/01/2013לפי התיאור יתכן שמדובר בסרומה - הצטברות נוזלים שממלאים את החלל באזור הרקמה שהוצאה בניתוח. זה מצב שיכול להמשך חדשים ארוכים ואף שנים לאחר ניתוח.
אם זו אכן התמונה, אין צורך בביופסיה.
איני יכולה לומר יותר מזה על סמך הנתונים. צריכה להיות החלטה של הכירורג/ אונקולוג המטפלים בך בשתוף עם הרדיולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pet ct- ביקורת ומניעהענת16/01/2013
שלום רב,
עזרתכם בהבנה..
אשה בת 66, אובחנה כחולה בסרטן שד מסוג triple negetive עם קשרית לימפה מתחת בית השחי נגועה גם היא. שמונה סבבים של כימותרפיה (אדריאמיצין וציקלופוספמיד ואח"כ טקסול) ניתוח כריתת הנגע ולבסוף הקרנות.
כעת למעשה, לא מתאימה לקבל טיפול משלים ומבקרת בבית החולים לביקורות שוטפות אחת לשלשוה חודשים,
שאלתי: האם ניתן/רצוי לקבל הפנייה לpet-ct על מנת לשלול חלילה חזרה של המחלה.
מדוע אחרי שנה מאומצת חוזרים חזרה לעניני הרגשה או מישוש מקומי או במקרה במוקפד יותר- ממוגרפיה.
האם אין המלצה לpet אחת לשנה..
אשמח להסבר,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pet ct- ביקורת ומניעה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/01/2013אין המלצה לשום בדיקה. כל ההמלצות העולמיות הן רק לבדיקת ממוגרפיה אולטרסאונד ובמידת הצורך MRI של השד. כל הבדיקות מכוונות לגילוי מוקדם של סרטן שד מקומי . אין הגדרה של "גילוי מוקדם" לגרורות אין דבר כזה. אם יהיו גרורות זה לא מוקדם ואין משמעות לגילוי חודש קודם או אח"כ ובדרך כלל יש סימנים . ההקרנה מפט הינה משמעותית ולא במיוחד בריאה. כל המחקרים לא הוכיחו שבדיקות לגילוי גרורות מאריכים חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור תשובהרות14/01/2013
שלום.בת 68 עברתי לובקטומי בראה בגלל אדנו קרצינומה שלב 1 ואין צורך בטיפולכמו כן עברתי טיפולי כימוטרפיה בגלל NHL פוליקולרית דרגה 2 שלב 4 הכל באותה השנה הזו .וכעת מרגישה טוב.אני נלחצתי וביקשתי ברור שדיים ורציתי לדעת אים זאת נחשבת לתשובה תקינה .סונר שדיים היה תקין וממוגרפיה היה תקין היה רשום מבנה רקמת השד הוא פיברוגלנדולארי בעיקרו הרקמה הבלוטית סמיכ ה יש לציין שמבנה זה מוריד מרגישות הבדיקה.אני ביקשתי MRI שדיים ורשום ממצאים:רקמה בלוטית מעורבת עים האדרת רקע מינימלית. שד ימין:ללא האדרה חשודה. שד שמאל:ללא האדרה חשודה .ללא לימפאדנופתיה חשודה. ממצא לוואי :תפליט פלאורלי קטן מימין.(עלי לציין שעברתי לובקטומי לפני 4 חודשים)לסיכום:ללא האדרה חשודה 1-BIRADS אני רוצה לציין שבבדיקה הזריקו לי גם גדוליניום. האים תשובה זו בסדר היא תקינה ?מבחינת השדיים?מה המילה הזו האדרה? עד שאגיע לרופא זה עוד חודשיים בערך תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור תשובה - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/01/2013מבחינת השדיים התשובה נראית תקינה.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמיכות אסימטרית ,במראה שפירגלית13/01/2013
בבדיקת ממוגרפיה +סונר שביצעתי נמצא בשד שמאלי:ברביע חיצוני עליון הודגמה סמיכות אסימטרית, במראה שפיר.BIRADS - ממצא שפיר. המלצה: לחזור על בדיקת הממוגרפיה בעוד 12 חודשים.
אודה באם ניתן יהיה להסביר מה משמעותו של הממצא הנ"ל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמיכות אסימטרית ,במראה שפיר - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/01/2013על פי התאור מדובר בממצא שקשור במבנה השד שלך ואין מקום לדאגה או לבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בחזהמאיה12/01/2013
האם יש חשיבות אם אולטרסאונד בוצע בזמן מחזור ונמצא גוש מוצק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בחזה - תגובה
ד``ר עינת כרמון12/01/2013גוש מוצק חדש ב us דורש המשך בירור ללא קשר לזמן במחזור בו בוצעה הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)