מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה חדשה בחזה עם גושמודאגת14/10/2012
שלום וברכה,
אני בת 27 בריאה בד''כ ,
לפני כמה חודשים מיששתי גוש בשד שמאל ,נבדקתי ע''י כירורג שהפנה אותי לUS שדיים ונמצא שם גוש שככל הנראה פיברודיאנומה מסוג 1 , אני אמורה לעבור ביופסיה בעוד כשבועיים .. השבוע שמתי לב שהפיטמה שלי באותו שד עם הגוש נמשכת כלפי פנימה עד שהיא ''נעלמת'' ורק כשאני לוחצת עלייה היא ''חוזרת למקום''
על מה זה יכול להעיד והאם אני צריכה שוב לקבוע תור אצל הכירורג?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה חדשה בחזה עם גוש - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/10/2012כדאי לעשות ביופסיה מהגוש ולשוב לכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה..ספיר12/10/2012
שלום,
אני בת 16 וחצי וכבר שנתיים+ שיש לי שני פצעונים אדומים על השד השמאלי ועוד פצעון אחד כזה על השד הימני. כשנוגעים בהם זה מרגיש קצת גושי ושלפצעון יש בליטה קטנה.
בזמן האחרון אני התחלתי לחשוב שאולי כדאי להיבדק. מה אתה חושב שזה ומה אתה ממליץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה.. - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/10/2012ישנם נגעים עוריים שנוטים להזדהם. לא נשמע שיש סיבה לדאגה, אך אם מטריד בהחלט רצוי ללכת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש דלקתי בשדמירית11/10/2012
דוקטור שלום
אמא שלי בת 70 לפני שלושה שבועות הופיע לה בשד מתחת לפיטמה
גוש קשה וכואב השד היה נפוח ואדמומי, אימי הלכה לרופאת מישפחה והיא במקום לשלוח אותה לכירוג שלחה אותה דחוף לעשות ממוגרף , הממוגרף לא היה תקין ראו גוש אבל צריך להשלים את הבדיקה לקחתי אותה לרופא כירוג והוא אמר שהיא לא הייתה צריכה לעשות ממוגרף אלא אולטרסאונד כי לא רואים כלום שיש דלקת בנתיים הוא נתן לה אנטיביוטיקה לעשרה ימים ואמר לה לעשות אולטרסאונד אחרי 10 ימים , אחרי 10 ימים זה עדיין לא עבר והיא הלכה לכירוג אחר מכיוון שהוא היה בחופש והיא המשיכה לה את הטיפול לעוד שבוע, היא סיימה עם הכדורים אומנם יש הטבה כבר לא נפוח אבל הגוש נמצא עדיין וכואב אני מאוד מודאגת מדוע זה לא עבר וחושבת מחשבות לא טובות יש לציין שאין הפרשה או משהו , יש לה לעשות אולטרסאונד וממוגרף שוב ורק עוד שבוע וחצי יש לה תור לרופא , האם זה יכול להיות אבצס אני לא רוצה לחשוב על משהו לא טוב , אני מנסה לקרוא באינטרנט על סימפטומים לדלקת וסרטן ולא מצליחה להבין , מדאיג אותי שלא עבר לה לגמרי, אמא שלי לא מודאגת היא טוענת שזה דלקת ולוקח זמן שזה עובר אבל אותי זה מדאיג עד שיהיו תשובות זה יקח זמן , האם באמת יכול להיות שזה סוג של אבצס שאנטיביוטיקה לא מעבירה וצריך לפתוח , אני יודעת שזה רק השערות ואני יודעת שאני צריכה לחכות אחרי הבדיקות אבל החוסר ידיעה מלחיץ אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש דלקתי בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/10/2012יש להמשיך הטפול האנטיביוטי לפי הנחיות הרופא המטפל, לבצע US וביופסיה לפי הממצאים ולהמתין לתשובה הפתולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטותרונית09/10/2012
שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי אימי, בת 54, הוצא גידול של 4 ס"מ,האם כאשר נמצאו 4 בלוטות נגועות במעט (2 במהלך למפקטומי ו-2 לאחר ניתוח להסרת כל הבלוטות, 21 במספר) אין סיכוי להחלמה (stag 3 grad 2 ). קיבלה טיפול מונע - כימותרפיה, 33 הקרנות וטמוקסיפן 20 מ"ג ליום. בנוסף אשמח לדעת איך יודעים שהטמוקסיפן אכן "עובד"?
בביקורת אצל האונקולוג נבדקה באופן שיגרתי ונתבקשה לשוב לביקורת עוד 3 חודשים עם תוצאות בדיקות דם שניתנו לה. לשאלתנו לגבי בדיקות הדמייה אחרות אמר האונקולוג שאין צורך. (לציין כי לאחר ניתוח הלמפקטומי נעשה CT ומיפוי עצמות - ללא ממצאים.
האם יש בכלל סיכויי החלמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/10/2012סיכויי ההחלמה בשלב זה הם כ60-70%.
כדאי לבצע מעקב לפי המלצות האונקולוג המטפל.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמה שקועהאפרת06/10/2012
שלום דר', אני בת 40, עוברת ב- 3 השנים האחרונות טיפולי IVF, בתוכן הריון אחד תקין + לידה תקינה. נטלתי גלולות דיאנה (/אסטלה) במשך כ- 15 שנים, עד גיל 36. אחות אמא שלי - חלתה בסרטן שד.
בבדיקה אולטרסאונד אחרונה נמצא:.בסונוגרפיה שד שמאל בשעה 3 ציסטה בגודל 0.6 ס"מ
בעקבות זאת החלטתי לבצע בדיקת ממוגרפיה לראשונה לפני כשבועיים, הבדיקה יצאה תקינה, נרשם בתוצאה:
מבנה פיברוציסטי צפוף המגביל את הבדיקה הממוגרפית, עשוי להסתיר ממצאים ומעלה את חשיבות הבדיקה הקלינית.
כשבועיים לפני הבדיקה הבחנתי בתופעה מוזרה בשד שמאל - פיטמה שקועה. שכחתי להגיד את זה במהלך בדיקת הממוגרפיה. בתחילה חשבתי שזה בגלל חזיות חדשות שקניתי ("פוש אפ" רציניות) ולכן חזרתי להשתמש בחזיות הישנות אך ראיתי שהתופעה לא עוברת אלא נמשכת. אציין כי הפיטמה מזדקרת בקור או בגירוי מיני. אני מאוד מודאגת, במיוחד על רקע הגנטיות ושימוש אגרסיבי בהורמונים במהלך טיפולי IVF. שאלתי - ממה יכולה להיות התופעה של הפיטמה השקועה ואם הממוגרפיה יצאה תקינה האם יש מקום לדאגה או שעליי לבצע בדיקות נוספות? הבנתי שקופת החולים לא מאשרת במצב כזה בדיקת MRI. אודה לקבלת חוות דעת והמלצות להמשך. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמה שקועה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/10/2012אם הפיטמה השקועה הינה תופעה חדשה צריך לגשת להבדק אצל כירורג שד. איני יודעת מה הגורם . אם יש גוש הוא יכול למשוך פנימה את הפיטמה אחרת איני יודעת ולכן יש לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטמה שקועה שאלה נוספת
אפרת17/10/2012הייתי אצל רופא כירורג שד, בדק לי את הפיטמה ואמר שהוא לא מרגיש במשהו חשוד ולכן אם האולטרסאונד והממגורפיה תקינים אז הכל בסדר. אני ממש לא רגועה, התופעה היא חדשה לחלוטין וגם מעל הפטמה אני מרגישה שיש שקע בשד. מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטמה שקועה שאלה נוספת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי18/10/2012פרט לבדיקה על ידי רופא נוסף אין לי המלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקרים גבוהים מאודמליסה03/10/2012
שלום,
לפני כחודש וחצי התחלתי טיפול בזומרה בעקבות ממצאים בעצמות שהתגלו בCT PET
בבדיקות דם שעשיתי לפני מספר ימים ערכי המרקרים הראו עליה משמעותית CA-15.3 גדול מ-4000 וCA-125 היה 1596גם בדיקות תפקודי הכבד יצאו עם הערכים הבאים:
ALKP-Alkaline Phosphatase עם ערך של 226
ALT (GPT) עם ערך 92
AST (GOT) עם ערך 62
GGT
עם ערך 259
האם יכול להיות שה CT PET פיספס בעיה בכבד? האם הגיוני שכל התוצאות המטורפות האלו הן כתוצאה מהזומרה והטמוקסיפן שאני נוטלת? כיצד היית ממליצה לי להמשיך?
תודה,
מליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקרים גבוהים מאוד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/10/2012אני ממליצה לגשת לרופא המטפל אם אכן עליה כל כך משמעותית יש מקום לבצע הדמיה מכוונת לכבד.ובכל מקרה לשקול את הטיפול מחדש. הכונה לטיפול ההורמונלי לא לזומרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין גוש והסתידותטובה02/10/2012
גילו אצלי סרטן בשד
הממצא הסתידות לאורך 8.5 ס"מ עם נקודות רבות נגועות
לא אמרו גוש.
בד"כ אני שומעת על גוש של 1 ס"מ 2....לכן זה נראה לי גדול מאד.
ועל אף שאמרו לי שזה בהתחלה זה נראה לי גדול...
ההמלצה לעבור כריתה מלאה, ואם יהיה צורך בטיפול כימו תרפי תהיה תשובה אחרי הניתוח
מה ההבדל? זה אלים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין גוש והסתידות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/10/2012הסתידויות יכולות להיות חלק מסרטן חודרני אולם גם חלק מסרטן שאינו חודרני . ההסתידויות אינן קובעות אלימות . יתכן ולא ניתן למדוד גוש ממש .את הגודל ידעו לאחר הניתוח וכן את שאר מאפיני הגידול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאולטרה מדיקל- בדיקת שדאילנה28/09/2012
שלום רב לקוראות ודוקטורים המנהלות את הפורום. אני מבינה שזה חג עכשיו, אך יש שאלה שמטרידה אותי והייתי שמחה לקבל תשובה, אם אפשרי.
אני בת 41 ואני יודעת שאני לא צריכה עדיין להיות מוטרדת מאפשרות של סרטן שד, אך אני רוצה להיות בטוחה בכל זאת.
קיבלתי המלצות חמות על מכון אולטרה מדיקל, שמתמחה בבדיקות שד, המתאימות לשד צפוף ומתנהלות בעזרת אולטרה סאונד, נשמע מבטיח מאוד לכאורה. האם אתן מכירות את המקום? האם יש המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לאולטרה מדיקל- בדיקת שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/09/2012איני מכירה את המקום. לצער סרטן שד יכול להטריד גם בגיל 41.
יש הממליצים על ממוגרפיה מגיל 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה דווקא מאוד מעניין
אילנה01/10/2012אני מעולם לא שמעתי על ההמלצות האלו, מבחינתי כל החומר המקצועי מצביע על ממוגרפיה רק מגיל 50. אני מכירה את המקום, אחלה מונטין לפי הפורומים לפחות....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוגרפיה
יפעת01/10/2012אני גרה בארה"ב ופה חובה (!!!) לעשות ממוגרפיה מגיל 40 ...
הקיץ הזה חגגתי 40 ותודה לאל שהרופא שלח אותי לממוגרפיה משום שהתגלה אצלי סרטן השד ...
אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה ולוא הייתי מחכה שנה אחת מיותרת !!!
לכי להבדק !!!
ממומלץ וחשוב (לצערינו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשד צפוף
אבלין02/10/2012השאלה אם בשד צפוף רואים משהו בממוגרפיה ? ולרוב הנשים בגיל זה יש מרקם שד צפוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשד צפוף - תגובה
ד``ר עינת כרמון02/10/2012ממוגרפיה רגישה פחות בשד צפוף, לכן מומלץ להשלים בUS.
חשוב להדגיש כי US אינו מחליף ממוגרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טומוקסיפןש27/09/2012
לפני כ-10 חודשים גילו אצלי DCIS בגודל 3 מ"מ בבדיקת הממצא בבית חולים אחר נאמר לי כי לא נמצא שום ממצא סרטני חזרתי לבית החולים הראשון בו ניתחו אותי ואז בדקה את הממצא מנהלת המחלקה שטענה כי אכן קיים ממצא הוחלט ללכת על הממצא המחמיר ובגלל גילי 54, ובגלל שהממצא קטן והוצא עם שוליים נקיים הוחלט להסתפק רק בטומוקסיפן (למרות שהכירורגית בניגוד לאונקולוגית בהסבר שלה די הוליכה אותי לכיוון שלא כדאי בממצא כזה לקחת טומוקסיפן כי הסיכון עולה על הסיכוי לבסוף לאחר התלבטות החלטתי לקחת ואכן בחודש אפריל 2012 התחלתי לקחת טומוקסיפן , בחודש מרץ 2012 לפני תחילת לקיחת הטומוקסיפן עשיתי אולטרסאונד וגינלי שיצא תקין לחלוטין היום אחרי 5 חודשים של לקיחת טומוקסיפן עשיתי שוב בדיקה וגינלית והממצאים היו: עובי רירית הרחם 29 מ"מ עם ממצאים ציסטים זעירים בתוכה.
שחלות: ימנית 43 מ"מ*30 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 27*30 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות.
שמאלית 48מ"מ*40 מ"מ הערות: בשחלה ממצא ציסטי סונולוסנתי 33*38 מ"מ ללא פפילציות או מחיצות.
דוגלס מעט נוזל חופשי , הודגם כיס נוזל חופשי בדוגלס 19*31 מ"מ.
ראוי לציין שרגישות להורמונים הם ביחס: אסטרווגן 1:4 פרוגרוסטרון 3:4 .
אודה לך באם תעני לי 1. האם לא כדאי להפסיק אם הטומוקסיפן לפני שיגרם לי נזק בלתי הפיך?
2. אם אפסיק את הטומוקסיפן האם הממצאים הללו יעלמו?
3. האם כדאי להוציא את הרחם והשחלות בהתיחס לעובדה כי אני מרגישה
מאוד רע לאחר הרדמה כללית
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/09/2012הממצא אותו גילו אצלך אינו שולח גרורות הטמוקסיפן ניתן על מנת למנוע גידול אחר חודרני וללא קשר למאפינים של הגידול הלא חודרני הנוכחי. באם תפסיקי את הטמוקסיפן הממצאים ברחם יעלמו . הממצאים ברחם לא מאד מדאיגים . ניתן לקוב אחריהם. יש ספרות האומרת שאין כלל צורך במעק מאחר ואין סכנה בממצאים בה"ל אלא אם מדממים . אולם מאחר ובמקרה שלך לא קיבלת טמוקסיפן למניעת גרורות אלא להפחית את סיכויי בווצרות מחלה חודרנית ניתן להפסיק לתקופה לראות מה קורה ברחם ורק לאחר מכן להחליט אם בכלל לחזור לטמוקסיפן . בהחלט אין מקום לכריתת רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומוקסיפן
ש28/09/2012אני מודה לך מאוד על התשובה שיהיה לך גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה נפוחותשובל25/09/2012
אני בת 35 לאחר לידה לפני 6 שנים, נמצא אצלי ממצא בשד שמאל ובלוטת לימפה נפוחה בבית שחי שמאלי.. האם זה משהוא מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה נפוחות - תגובה
ד``ר עינת כרמון27/09/2012מאחר שאיני יודעת מה הממצאים קשה לי לענות. בכל אופן נשמע כמו משהו שדורש המשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לסרטן השדלנה21/09/2012
שלום רב,
השאלה שלי היא בקשר לאימא שלי.
לפני כששלושה שבועות היא עשתה בדיקת ממוגרפיה, לפי מה שהבנו הכל תקין בכל מקרה ביום חמישי אימא הולכת לחירורג עם התוצאות אבל לפני כיומיים התחילו כאבים בחזה הימני יום למחורת היא נגעה בשד והוא היה קשה כמו אבן, מה זה יכול להיות?
יש מצב שמישהו עקץ אותה וזה בכלל לא מסוכן?
אני בלחץ מטורף, מחכה לשתובה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים לסרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/09/2012סרטן שד לא מופיע בין יום בצורה כל כך סוערת. יתכן ויש זיהום . צריך לגשת לרופא לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שתי שאלות - בבקשהיפעת21/09/2012
האם בזמן קבלת הרצפטין (במשך שנה) ואח"כ לקיחת טמוקסיפין הגוף "מוגן" מפני המחלה?
האם ישנם מחקרים שמראים הישנות של המחלה כאשר יש הר2 חיובי לעומת שלילי?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שתי שאלות - בבקשה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/09/2012הטיפול המשלים מטרתו להשמיד תאים ממאירים אם הם קיימים . אין "הגנה" מוחלטת גידול יכול לחזור גם תוך כדי טיפול . הסיכוי לחזרה אינו גדול אך קיים .בטיפול הם הרצפטין יש ירידה משמעותית בסיכויי החזזרה של המחלה לא רק בזמן הטיפול , הטיפול מפחית את סיכויי החזרה גם לתווך ארוך מעלה את סיכויי הריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
דורית גוטמן06/10/2012הגוף ואת אף פעם אינם מוגנים. נטלתי 5 שנים טמוקסיפן לאחר כריתת שד שמאל וחליתי שוב בסרטן בשד הימני. מודעות וערנות + חיים רגועים הם התשובה. בריאות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומהori11/09/2012
שלום ד"ד
היום קיבלנו תשובה של ביופסיה של אימי, יש לה קרצינומה. בממוגרפיה גילו גוש של 2.6 ס"מ בשד שמאל ליד הפטמה+ גוש של 3.5 ס"מ בבית שחי שמאל. היום היינו אצל רופאה פרטית שקבעה שהגידול ממאיר ושעליה לעשות טיפולים כימותרפיים במשך חצי שנה ורק לאחר שיראו שהגידול קטן אז יבצעו ניתוח מקומי להסרת הגידול.(רצ"ב הסיכום ביקור). טרם ידוע אם ישנם גרורות(מיפוי עצמות בהקדם). כל העסק הזה חדש לנו ואנחנו בלחץ נוראי, נשמח לדעת:
1. האם המצב קשה כמו שהוא נראה?
2. מה הסיכויי החלמה/הצלחה במצב כזה?
3. האם חוות הדעת נכונה? ואם לא איך כן לדעתך יש לפעול?
4. האם ישנו טיפול חדשני ויעיל יותר מהידוע והכואב?
תודה תודה על הכל
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרצינומה - תגובה
ד``ר עינת כרמון12/09/2012על מנת לקבל חוות דעת שניה רצוי לגשת לרופא עם כל החומר הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארימידקס-תופעות לוואימדי07/09/2012
שלום. לפני כ-3 וחצי שנים אימי בת ה-64 עברה ניתוח לכריתה דו-צדדית. טופלה בכימותרפיה וטיפול בטקסול. אחרי הטקסול לקחה במשך כשנתיים וחצי טמוקסיפן לאחר מכן עברה לתרופה ארימידקס. במשך כ-3 חודשים יש לה הפרשות לרוב בימי חמישי ושישי כשהיא עומדת על רגליה ומכינה את ארוחת שישי כבכול שבוע. שאלתי היא האם יכול להיות שכל כך הרבה זמן יש לה הפרשות. נעשתה בדיקה גנקולוגית כולל אולטרסאונד התוצאות היו תקינות וכן בדיקות אורולגית וכן פתולוגית של השתן. למרות כל הבדיקות עדיין יש לה הפרשות חומות ורודות התופעה אינה חולפת כבר קרוב ל-3 חודשים. הדבר מאוד מציק ומטריד וכן נשירת שיער שלא מפסיקה. מה לעשות? האם כדאי להחליף לתרופה אחרת?
אשמח לתשובה מהירה. יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תגובה לגבי ארמידיקס
מדי11/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדיעל02/09/2012
שלום
אני בת 42. ילדתי לראשונה בגיל 39 (לאחר 20 שנה של שימוש רצוף בגלולות למניעת היריון). בגיל 40 הריתי שוב (לא רצוני) וביצעתי הפלה (גרידה). לפני שנתיים היו לי כאבים בבתי השחי ובירור של אולטרסאונד וממוגרפיה שללו ממצאים. לאחרונה חזרו הכאבים והפעם בנוסף יש לי כאבים (כאבי "משיכה/לחץ") בשד שמאל. לאחר הלידה הנקתי 8 חודשים והיה לי חלב גם שנה לאחר ההנקה. עד היום בלחיצה על השדיים ממשיכה לצאת מעט הפרשה לבנה/צהבהבה. לפני חודשיים ביצעתי בדיקת כירורג שלא מצא דבר והופניתי שוב לממוגרפיה. אני חוששת מעט לבצע את הבדיקה בתכיפות גבוהה (ממליצים לי כל שנה מאחר ולסבתי מצד אימי היה סרטן שד). בבדיקה עצמית אני לא מרגישה משהו מיוחד (מרגישה בלוטות גרגיריות אבל לא שום דבר נוקשה). מאז ההפלה (או בגלל גילי ?) המחזור שלי אינו סדיר (מקדים בשבוע/מאחר בשבוע – שבועיים). היום אני באיחור של 3 שבועות. הכאבים בשד מטרידים אותי מאוד ואשמח לחוות דעתך.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד - תגובה
ד``ר עינת כרמון05/09/2012כאב בשדיים מאוד שכיח, ויכול להיות קשור לשינויים הורמונלים.
חשוב לבצע בדיקת ממוגרפיה (וUS במידת הצורך) באופן שגרתי, אחת לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)