מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובותאורטל16/10/2011
שלום
שמי אורטל בת 27 ללא ילדים בריאה בדרך כלל ללא היסטוריה משפחתית ברוך ה' .
לפני כ5 חודשים הריתי אך לצערי ההיריון היה מחוץ לרחם .
בשבועות הראשונים להריון הרגשתי תחושה מוזרה בשדי
והתחלתי לממש אותם מאוד נבהלתי כי שמתי לב ששדיי מגורגרים וגדושים
מצאתי בצד ימין ובצד שמאל של שדי מעין גוש בכל צד ( יותר נכון חתיכה עם מעט אורך ועובי ) מיהרתי להבדק ע"י כירורגית שד .
היא אכן מיששה . אך מכיון שעברתי 5 חודשים לפני כן אולטרסאונד שד שברוך ה' יצא תקין
היא אמרה לי שאין צורך בחוזר .
היא ציינה שיש לי שד שהוא כמו מטוטלת חלקו קשה וחלקו רך וזה תקין .
לאחר כחודש אחרי ה"הפלה" שעברתי הגעתי אליה שוב כי נשארתי מודאגת ( יש לציין שאני היפוכונדרית וסובלת מחרדות מטופלת ע"י כדור נוגד חרדה ) .
בפגישה איתה היא מיששה שוב ושלחה אותי לאולטרסאונד שד כדי להרגיע את הרוחות ברוך ה' גם זה יצא תקין .
יש לציין שאני מאוד מבוהלת כי יש לי חברה שחלתה בגיל 28 ( היום ברוך ה' היא בסדר )
לכן אשמח אם תענו לי לשאלות הבאות כדי שאדע יותר :
רציתי לשאול האם זה תקין שבשתי שדיי יש מין חתיכה כזו שהיא אינה גוש ( לפי דברי הרופאה מדובר ברקמות שד ) יש לציין ש"עקבתי" אחריהם במישוש במשך 3 חודשים האחרונים וברוך ה' אין שינויים בחתיכות האלו ?
איך אישה בימינו יכולה למנוע את המחלה הנוראית הזאת ?
אני מעוניינת להרות שוב והלוואי שאצליח , כאשר אישה נכנסת להיריון
חלים שינויים בשדיה שהם תקינים ?
תודה רבה על ההקשבה והתשובה
חג שמח לכל בית ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ראו הודעה זו מבוטלת ! אין להשיב
אורטל16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי - בריאות ובעצמותשרית15/10/2011
להלן תוצאות בדיקת CT של אמי, בת 63, עם היסטוריה של סרטן השד פעמיים לפני 14 שנה. האבחנה כעת היא גרורות בריאות וגרורות נוספות בעצמות. אודה מאוד על חוות דעתך. מה הטיפול המומלץ ביותר לדעתך במצב זה?
להלן ממצאי CT מיום 14.9.11:
CT מוח, צוואר, חזה, בטן, אגן
ידוע על שאת שד. לאחר כריתת שד ימין.
מוח
בדיקת מח תקינה.
מודגמות מספר תהליכים ליטיים בעצם פרייאטלית מימין - חשודות לגרורות.
חזה
הבלוטות במדיאסטינום ובשערי הריאות, הוגדלו.
מודגם גוש באונה העליונה מימין שגדלו ומימדיו כ-2.5*3 ס"מ, בסמוך לו קשריות מרובות.
הופיעו קשריות רבות קטנות נוספות בשתי הריאות.
לא נראה נוזל פלאורלי.
בטן
המנגיומה באונה הימנית של הכבד, ובנוסף מספר ציסטות זעירות.
אין עדות להרחבת דרכי מרה. אבן בכיס המרה.
טחול, לבלב, אדרנלים - ללא ממצא. כליות תקינות.
פניקוליטיס בשורש המזנטריום, ללא שינוי.
לא נראה נוזל בבטן.
בסריקת האגן - ללא ממצא.
בחלונות עצם - גרורות מרובות בעצמות.
תהליך ליטי עם פריצה אחורית ב-C2.
מסת רקמה רכה באלמנטים אחוריים של חוליה D5 המתבלטת לתעלת השדרה,
ממצא דומה בחוליה D12 בגוף החוליה מימין, והרס עצמם בפדיקל ימני של חוליה L2 וב-L5 באספקט האחורי של גוף החוליה.
לסיכום
1- התקדמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב הנוסח המעודכן של ההודעה
שרית15/10/2011להלן תוצאות בדיקת CT של אמי, בת 63, עם היסטוריה של סרטן השד פעמיים לפני 14 שנה. האבחנה כעת היא גרורות בריאות וגרורות נוספות בעצמות. אודה מאוד על חוות דעתך. מה הטיפול המומלץ ביותר לדעתך במצב זה?
להלן ממצאי CT מיום 14.9.11:
CT מוח, צוואר, חזה, בטן, אגן
ידוע על שאת שד. לאחר כריתת שד ימין.
מוח
בדיקת מח תקינה.
מודגמות מספר תהליכים ליטיים בעצם פרייאטלית מימין - חשודות לגרורות.
חזה
הבלוטות במדיאסטינום ובשערי הריאות, הוגדלו.
מודגם גוש באונה העליונה מימין שגדלו ומימדיו כ-2.5*3 ס"מ, בסמוך לו קשריות מרובות.
הופיעו קשריות רבות קטנות נוספות בשתי הריאות.
לא נראה נוזל פלאורלי.
בטן
המנגיומה באונה הימנית של הכבד, ובנוסף מספר ציסטות זעירות.
אין עדות להרחבת דרכי מרה. אבן בכיס המרה.
טחול, לבלב, אדרנלים - ללא ממצא. כליות תקינות.
פניקוליטיס בשורש המזנטריום, ללא שינוי.
לא נראה נוזל בבטן.
בסריקת האגן - ללא ממצא.
בחלונות עצם - גרורות מרובות בעצמות.
תהליך ליטי עם פריצה אחורית ב-C2.
מסת רקמה רכה באלמנטים אחוריים של חוליה D5 המתבלטת לתעלת השדרה,
ממצא דומה בחוליה D12 בגוף החוליה מימין, והרס עצמם בפדיקל ימני של חוליה L2 וב-L5 באספקט האחורי של גוף החוליה.
לסיכום
1- התקדמות ריאתית ומדיאסטינלית - כמפורט.
2- תהליכים כמפורט עם פריצה אחורית בחוליות C2, D5, D12, L5.
לאחר טיפול הורמונאלי של ארדיה בשילוב זריקות (פסלודקס) במשך 4 חודשים שלא עזר - הומלץ על טיפול כימותרפי הכולל:
XELODA בצורת טבליות (6 ביום) + ZOMARA עירוי דרך הווריד + הקרנות.
האם זהו הטיפול המומלץ ביותר לדעתך? האם בשלב זה ניתן להביא לריפוי מלא של המחלה?
האם ההמנגיומה בכבד מצריכה הליך כירורגי בשלב זה, אם בכלל? האם יש סיכון שהמחלה חס וחלילה תתפשט גם לכבד עקב ממצא זה?
האם טיפול משלים-הומאופתי הכולל תוספי תזונה ואוקסידנטים (כגון פקטין, תמצית פטריות, K2, מולטי מינרל, יוד, אומגה 3 ועוד) מומלץ בשילוב עם טיפול כימותרפי? ו/או האם טיפול כזה יכול לשבש או להפריע לטיפול הכימותרפי?
אודה מאוד על חוות דעתך.
בתודה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה אקסלריותלימור14/10/2011
הנני בת 32 לפני חודש וחצי נפצעתי בשד חשתי כאב בשד הלכתי לרופא כירוגי לבדיקה הבדיקה יצאה תקינה אהל הרגשתי בלוטה נפוחה הרופא שלח אותי לבדיקת אולטרסאונד הבדיקת שד יצאה תקינה אבל הבלוטה במירקם לא תקין מועבה וגודל הבלוטות עד 15 ס"מ הרופא אמר לי לגשת לבדיקה חוזרת בעוד שלושה חודשים נאם אני צריכה לחשוש ? האם תקינות הבדיקה של השד יש לה השפעה חיובית מבחינת הבלוטה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה אקסלריות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/10/2011אם הבדיקה של הבלוטה לא תקינה צריך לבצע ביופסיה . יש גם מחלות של בלוטות ללא קשר לשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עקב גרורות בעצמותאביבה14/10/2011
בת משפחה שלי סובלת מסרטן שד עם גרורות בעצמות.
בשבועות האחרונים היא סובלת מכאבים בגב התחתון (יש לה מספר מוקדים באזור זה)
מדובר בכאבים די קשים שגורמים גם להגבלה בתנועה.
מה עקרונית הטיפול במצב כזה, מה הכתובת לטיפול בכאבים אלו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עקב גרורות בעצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/10/2011הכתובת הינה הרופא האונקולוג המטפל . יתכן ויש מקום להקרנה לאיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בדיקת סי טימאיה14/10/2011
שלום רב
לפני שלוש שנים אובחן אצלי גוש בשד שמאל בבדיקת אולטרסואנד ללא נוזל עשיתי ביופסיה יצא תקינה מאז אני במעקב.
לפני שנה וחודשיים ילדתי את בני השני יש לציין במהלך ניתוח קיסרי בצקת ריאות ושהייה במחלקת טיפול נמרץ נשימתי כ4 ימים.
לאחר הלידה ביצעתי אולטרסואנד שנית נאמר כי אין נוזל מעט גדל מעל 3 ס"מ.
מעולם לא ביצעתי ממוגרפיה.
לפני כשבועיים נשלחתי לבית חולים בלינסון לבצע צנתור וירטואלי במחלקת סי טי עקב חשש לבעיה הבדיקה של הלב יצאה תקינה אך נאמר שם ואני מצטטת: " בשד שמאל הדגמה חלקית של מוקד 17 מ"מ בצפיפות נוזל, יתכן נוזל-לקורלציה עם מישוש וסונר.
שאלתי היא מה זה אומר? האם זה מבטל את הביופסיה שביצעתי בעבר שלא היה נוזל בשד ופתאום בסיטי שהיא בדיקה יותר מדוייקת מאולטרסאונד יש צפיפות נוזל ?
אני מאוד מפחדת ולא יודעת מה לעשות הכירורג שד שלי בחו"ל ואני לא יודעת אם זה דחוף למי לפנות יש לי שני ילדים אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקת סי טי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/10/2011הבדיקה אינה יותר מדויקת מבדיקת אולטרסאונד. לשד אולטרסאונד יותר מדויקת וגם הם מפנים לאולטרסאונד. אם ידש ממצא חשוד תחזרי על אולטרסאונד הקודם היה לפני יותר משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ונשאות הגןירדנה13/10/2011
שלום רב
אני נשאית גן brca1 בת 35. מגיל 30 אני במעקב,
ילדתי באפריל השנה ואני מניקה את בני מזה חצי שנה,
כמובן שאני ממשיכה במעקב אך בעקבות ההנקה כאמור לא עברתי MRI.
שאלתי היא - האם אתן מליצות לי לסיים את ההנקה
על מנת לשוב למעקב בצורה תקינה.
או שמא ההנקה מעכבת את הסרטן?
קראתי מחקר על כך, אך האם יש התייחסות במחקר לנשאיות הגן ?
בכבוד רב
ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ונשאות הגן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי16/10/2011הנקה של חצי שנה גם אם אכן להנקה יש השפעה על דחית סרטן היא כבר עשתה את פעולתה. מאד ממליצה לחזור לשיגרת הבדיקות בתקופה הקרובה , חודש חודשיים מקוה שלא יעשו הבדל אך לא לדחות יותר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה11/10/2011
יש לי מבנה שדיים המורכב מגושים גושים המפוזרים בכל השד, נבדקתי על ידי ממוגרפיה וגם mri ולא ידעו לפענח את הרקמה המשונה שלי, אמרו לי להיבדק בשנית עוד חצי שנה ולהיות במעקב כל חצי שנה. מצד שני בקשו ממני לבצע בדיקת מרקרים שעולה ויורד חליפות מה זה אומר? ומה הצעתך?
תודה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/10/2011שלום גילה,
בדיקת סמנים אינה בדיקה מומלצת או מקובלת לאבחון מוקדם של סרטן השד.
בנשאיות שנמצאות בסיכון מוגבר מומלץ לבדוק CA125 כל 6 ח', אבל מעבר לזה אין כל הוריה לבדיקת סמנים כבדיקה שגרתית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקריםגילה11/10/2011
מתי צריך לעשות בדיקה למרקרים ביחס לווסת החודית?
האם יש הגבלה?
או כל זמן מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקרים - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/10/2011שלום גילה,
לא ברור אם זו בדיקה שמבוצעת למעקב בשל סמנים גבוהים, או כמעקב שגרתי, כפי שמבוצע במקומות מסויימים.
אם ידועים ערכים גבוהים, מעל 100, לא צריכה להיות השפעה של המחזור החודשי.
אם מדובר במעקב "שגרתי", יכולה להיות עליה קלה בערכי CA125 סביב הביוץ, אבל בעיקרון אין הנחיה ברורה ללקיחה בזמן מסויים במחזור.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית טיפול עד לקבלת חוות דעת נוספתאביבה11/10/2011
לבת משפחה שלי יש סרטן שד עם גרורות בעצמות.
לאחרונה הרופאה שלה החליטה שהפמרה לא עובדת והנחתה לעבור לרומזין.
אנחנו לא שלמים עם ההחלטה (בין היתר בגלל שאלה שהועלתה גם כאן שיכול להיות שהפמרה לא עבדה כי האסטרוגן היה גבוה מידי ולא דוכא מספיק).
הבעיה היא שקבענו תור לרופאה לחוות דעת נוספת בתאריך 25 לאוקטובר.
האם כדאי לחכות עם הרומזין עד לקבלת חוות דעת נוספת , האם זה יכול להזיק יותר מאשר להועיל במקרה שההחלטה אכן היתה שגויה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית טיפול עד לקבלת חוות דעת נוספת - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/10/2011שלום אביבה,
בעיקרון אם הגרורות הן רק בעצמות והמחלה לא מתקדמת במהירות אז המתנה של שבועיים לייעוץ לא אמורה להיות בעייתית.
באותה מידה גם טיפול של שבועיים בארומזין לא יזיק, כך שהבחירה בסה"כ בידיכם.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבפוחדת10/10/2011
שלום אימי עשתה ממוגרפיה בשנת 2010 ואמרו לה שהכול תקין. בבדיקה אתמול רופא אחר שהסתכל אמר שובשד השמאלי יש לה מעין רקמה שומנית לבנה והרופא אמר לה שזה לא מוצא חן בעיניו. אני מצרפת את תמונת השד מ2010 וכן מ2007 ואודה לכם על התייחסותכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/10/2011מאד מצטערת אני לא רנטגנולוגית ולא אוכל לתת חוות דעתי על הצילומים . בנוסף זו לא דרך לתת חוות דעת רפואית אנו כאן לתת הכוונות כלליות ולא אבחנות לאנשים ללא הכרה שלהם ושל כל המידע הרפואי . לשם כך יש לגשת לרופא אם הממצא חשוד בעיני הרופא יש לגשת לבצוע של אולטרסאונד וביאופסיה עצם העובדה שמישהו מעלה חשד יש לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדגלית09/10/2011
האם אפשרי לבצע בדיקת שד כאשר אני בהריון בשליש הראשון ?
(מבחינת יעילות הבדיקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/10/2011לא ניתן לבצע ממוגרפיה בדיקה ידנית ניתן וכן אם יש צורך ניתן לבצע אולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לעשות CT כוללאביבה09/10/2011
שאלה שקשורה לשאלה קודמת ששאלתי.
לקרובת משפחה שלי יש סרטן שד עם גרורות בעצמות.
העניין הוא כשמגיע שלב שבו צריך לדון בהמשך הטיפול, אז לפעמים בדקו רק מרקרים,
לפעמים עשו מרקרים ואולטרא סאונד לשד, לפעמים ממוגרפיה וCT לעצמות של הבטן והחזה. כאשר ראו שהאנזימים של הכבד עלו אז עשו אולטרא סאונד לכבד, ולמשל לא בדקו את מצב הריאות.
האם כדי להחליף תרופה יש צורך לראות את כל מצב הגרורות בגוף, או ניתן להסתפק באנדיקטורים חלקיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי צריך לעשות CT כולל - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/10/2011תלוי מה המצב של החולה אין אפשרות לתת הנחיה כוללת . לעיתים מספיק אינדיקטור אחד בולט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד השמאליענת08/10/2011
אני בת 15 ויש לי מדי פעם כאבים חדים בשד השמאלי. גם כשאני נשענת עליו זה כואב והוא קצת יותר גדול מהשני.יש סיכוי שנערה בגילי תחלה בסרטן עכשיו? זה קרה בעבר? ואילו השלכות יכולות להיות לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד השמאלי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/10/2011התאור שלך מתאים לשינוי הורמונלי ולא לסרטן . אין ברפואה אף פעם לא אבל גילך בהחלט מוקדם מאד לסרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בשד לעומת זאת הרעה בעצמותאביבה08/10/2011
לאחר קבלת תרופה הורמונלית מסויימת הגוש בשד קטן ובנוסף נעלם הגוש בבית השחי,
אך לעומת זאת נוספו מספר מוקדים בעצמות.(וכן המרקרים עלו)
האם זה אומר שהתרופה לא עובדת, האם במצב זה יש להחליף תרופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בשד לעומת זאת הרעה בעצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/10/2011אם נוספו מוקדים בעצמות ויש עליה בסמנים כנראה שהתרופה לא םועלת מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופן מעובהתל06/10/2011
מה הכוונה שאומרים סיסטה לא פשוטה עם דופן מעובה? הרופא אמר שזה לא פשוט וצריך ביופסיה אבל מה זה אומר לא פשוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופן מעובה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/10/2011שיש יותר קמה ולכן צריך ביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)