מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ER POSETIVE PR positive HER2 NEGETIעיסא21/07/2011
מה משמעות הבדיקה,
ER POSETIVE(3) PR positive(3) HER2 (0)NEGETIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ER POSETIVE PR positive HER2 NEGETI - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/07/2011המשמעות הינה שהגידול מגיב לטיפול אנטי הורמונלי אולם אינו מגיב לטיפול בתרופה ביולוגית בשם הרצפטין . כמו כן לגידולים אלה פרוגנוזה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגידול שפיר או ממיר
kkkk21/07/2011er=pozitive(3) ep=pozitive(3) her2=0 negative
האם הגידול שפיר או ממיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגידול שפיר או ממיר - תגובה
ד''ר תניר אלוייס21/07/2011יכול להיות ממאיר או טרום ממאיר, צריך לראות את התשובה המלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגידול ממאיר
kkkk23/07/2011חמישה גלילים בצבע בז', בקוטר 0.2-0.5 ס"מ ומספר קטעים בקוטר 1 ס"מ, 0.2 ופרורים.
האבחנה:
compatible with fragments of situ and invasive papillary carcinoma.
hormonal receptors:
ER= POSITIVE 3+ (OF 3) IN ALL TUMOR CELLS
PR= POSITIVE 3+ (OF 3) IN ALL TUMOR CELLS
HER-2-NEU IS NEGATIVE (0).
אבחנה 11-04959
D0F0369
M80503* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגידול ממאיר - תגובה
ד''ר תניר אלוייס24/07/2011invasive זה ממאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המצב מחייב ניתוח מיידי
kkkk25/07/2011האם במקרה הנ"ל צריך לעשות ניתוח מיידי, אם אכן תוצאות המפוי עצמות, ו CT בטן וחזה תקינות. או להתחיל טיפול כימותראפי או קרינתיבי
האם אפשר לבוא למרפאות חוץ אצלך בבי"ח קפלן מאחר וזאת המומחיות שלך בנושא הנ"ל האם נתקבל בדחיפות לניתוח מאחר ואח שלי מרגיש כאבים בשד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכום וטיפולי כימותרפיהמאיה20/07/2011
שלום
שמעתי שלא מומלץ לצרוך כורכום בעת טיפולי כימותרפיה,האם נכון? ואם כן,מדוע? (אימא שלי נוטלת כדורי קסלודה.)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום וטיפולי כימותרפיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/07/2011אין לי מושג מי אמר שאין לצרוך כורכום , אם את מתכונת כתבלין אין כל בעיה . לגבי צריכה בכמויות גדולות אין לי מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת19/07/2011
האם בגיל 16.5-17יכול להופיע סרטן השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/07/2011כמעט ולא. לא מכירה מקרה בגיל זה אבל ברפואה הכל יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפטמהחן17/07/2011
היי,
אני בת 31, השבו סבלתי באחד הימים בכאבים חזקים בפטמה. חשוב לציין כי יש לי פטמות שקועות. הכאב הרגיש כמו משיכה חזקה של הפטמה החוצה.והיא אכן היתה בחוץ רוב היום. למחרת היום הכאבים שכחו, אך יש רגעים שבהם אני חושבת שאני מרגישה שוב כאב חלש.
האם יש לי סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפטמה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/07/2011שלום חן,
כאבים בשדיים הם תלונה שכיחה מאוד, ונידר מאוד שהם ביטוי לגידול בשד,
עם זאת - בכל תלונה חדשה מומלץ לגשת לרופא להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי גודל השדshaza17/07/2011
יש לי שאלה לגבי גודל שד יש לי צד יותר גדול מצד אחר אני בת 14 ויש לי חששות וגם אני שמינה ... ועכשיו לוקחת תרופות להרזייה האם זה משפיע על גודל והאם עלי להפסיק לקחת את תרופות וגם יש לי חששות האם זה סרטן השד בבקשה תעזורו לי ולא רוצה להכנס למצב של ניתוחי פלסטיק ..... תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי גודל השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/07/2011בגיל 14 אין מה לחשוש לסרטן שד. השדים לא סימטריות יש הבדל ביניהן . איני יודעת מה התרופה אותה את נוטלת כנראה שאינה משפיעה על גודל השד.ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרו לי..יסמין17/07/2011
שלום רב,
היות ותעשיית האונקולוגיה באיזה שהוא מקום הולכת ומתעצמת (לצערנו הרב) והעבודה מתבצעת ב"קבלנות" (שוב לצערנו הרב) לרופאים היקרים שלנו, העוסקים במלאכה אין בעיקר את הזמן לענות לנו על כל כך הרבה שאלות שנוצרות מהחוסר ידיעה של מה הולך לקרות איתנו. אז נכון אנחנו קוראים מאמרים ושומעים סיפורים ורואים תוכניות טלויזיה אך זה לא אותו דבר שמומחים כמוכם המקדישים את כל זמנם ומרצם לתחום הנ"ל עונים ולכן אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות כדי להכניס בתקווה דברים לפרופורציה:
1. הערך 67ki ברגע שהתגלה בבדיקה ברמות של 15%-20%, על מה הדבר מעיד?
2. כיצד משפיע גיל החולה (54) על הישנות המחלה אם מדובר בסרטן שד מקומי? סיימה מחזור בנובמבר האחרון.
3. הבנתי שהתרופה הרצפטין יודעת לפעול ולזהות את התאים הסרטניים שספציפיים לסרטן השד, אם כך מדוע נותנים 12 טיפולים של טקסול+הרצפטין ולא רק הרצפטין?? הרי לפני זה נותנים 4 טיפולים של ac האם זה לא מספיק???
4. האם יש מישהו שמחלים מסרטן בכלל וסרטן השד בפרט??? כי בזמן האחרון שומעים רק על כאלה שחזר להם מה שמעלה את מפלס הפסימיות לרמות גבוהות ביותר..במה תלויה הישנות המחלה?
5. האם יתכן כזה דבר שבבדיקות ממוגרפיה+אולטראסאונד שנערכו באוקטובר לא נראה כלום ובאפריל הקרוב נראה גידול בגודל 3 ס"מ בלבד ובבדיקת mri התגלה עוד אחד מאחוריו בגודל 1*1 בערך שלא בממוגרפיה ולא באולטרא סאונד גילו אותו..משום מה לו לא קראו גידול בממצאים אלא גוש..האם יתכן שהוא לא בהכרח סרטני????
האם יכול להיות מצב שגידול הוא לא יופיע בצורה בודדת, כלומר כגוש יחיד?
6. עד כמה פט סיטי ומיפוי עצמות מהימנות לגילוי גרורות?
תודה על הסבלנות והסובלנות..יישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרו לי.. - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/07/2011קודם כל רצוי לשבת ולדבר עם רופא מטפל מאחר ולא ניתן לענות לכל שאלותיך בפורום . באופן קצר ולענין בלבד.רוב חולות סרטן השד מבריאות . תלוי כמובן בשלב הגילוי אולם בשלבים מוקדמים מבריאים . הרצפטין הוכיח פעילות עם כימותרפיה (טקסול) זה היה המחקר ולכן נהוג לתת יחד ולא לחוד היה מחקר אשר נתן לאחר הכימותרפיה והיעילות היתה קטנה יותר. ברפואה הכל יכול להיות יתכן והגידול גדל במהירות אולם תאים אלה גם רגישים לטיפול . גרורות מיקרוסקופיות לא ניתן לגלות ולכן מקבלים טיפול משלים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה מאודריטה17/07/2011
שלום רב,
רציתי לברר האם קיים טיפול ב טייקרב ללא הXELODA? עד כמה יכול להיות יעיל הטיפול בטייקרב ללא הEXLODA?
האם קיימת תרופא ביולוגית אחרת אשר ניתן להשתמש בה ללא שילוב איזהו טיפול כימוטרפי?
אודה להתייחסותכם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה מאוד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/07/2011כל בתרופות הביולוגיות הוכיחו יעילותן בשילוב כימותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כדור אפשר לצרבתNHRHFVI17/07/2011
האם יש משהו מיוחד שממליצים או מכירים אשמח לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה כדור אפשר לצרבת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/07/2011יש לך הרבה שאלות שהן מאד ספצ יפיות וצריך לענות רופא אשר מכיר את החולה ולא לתת מרשמ ים בפורום , מאד ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול במקרה של פפילומה בשדאורית16/07/2011
שלום שמי אורית בת 35 עשיתי לאחרונה בדיקת שד בשל בעיה של הפרשה מהפיטמה
ושלחו את ההפרשה למעבדה פתולוגית וחזרו אם תשובה חשד לפפילומה בשד ימין
ליתר בטחון שלחו אותי לבלניסון לברור ולעשות ביופסיה של השד
אם מגלים פפילומה מה הטפול בה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול במקרה של פפילומה בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/07/2011הטיפול הינו ניתוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תופעות אני מרגישה קשה מאודNHRHFVI16/07/2011
אני מקווה שזה רק מהכימו
כי יש לי כאבים בעצמות כאילו מישהו נותן לי מכות בפטיש
והבוף\בהתחלה היתי בסדר ורק אחרי 5 ימים יציאות לא היה כוח ללחוץ בכלל
היתבישתי נתנו לי אינפוזיה ואני רק בהתחלה אי סי
איך אפשר לנסות להיתגבר על הקרחת כימו בפעם השניה שבוע הבא צריכה לעבור
אני דואגת מוטרדת קצת .
תגידי האם זה תופעה של מערכת חיסון בגוף
יש לי תופעות שנעלבת מהר
מתעצבנת
מרגישה עצב לפעמים דמעות בעיניים בלי סיבה.
האמת אני רק ביום במיטה כמה מנסה לאכול
בחלום אני יצליח לאכול מה ררשום לגבי הירקות
בקושי מכניסה פעם אחת טוסט דוגמא
ערב מרק וכל הזמן חיבת מים אחרי שהרגשתי רע לא יכולתי לשתות בגלל כאב חזק בגרון.
אמרו שזה גם תופעה של הכימו .
אשמח לשמוע כמה הורים עם יכולים לעזור לי ולהגיב לי חברים תרגישו טוב ושבת שלום
לפעמים אין תיאבון סמרטוט קשה לי אין לי טיפה כוח סבל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תופעות אני מרגישה קשה מאוד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/07/2011תופעות מוכרות מהכימותרפיה ומהתרופות למניעת בחילה והקאה , הרגישות הגדולה יכולה לנבוע מהסטרואידים והפסקתם. תרגישי טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך נשמה מודה לך
NHRHFVI18/07/2011הבנתי שאני ימשיך עם כדור לוסק .כי שנים לוקחת לוסק בגלל תרופה מטטרוקסאט .
שימו לב היזהרו מהתרופה לפי שיש חשד לסרטן או גוש במידה ומישהו משתמש בתרופה הזו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ממוגרפיהחן15/07/2011
שלום,
אני בת 50 לאחורנה ביצעת בדיקת ממוגרפיה במגרת תוכנית ה0 SCREENING.
להלן התוצאות:
מבנה ריקמות השד הוא בחלקו שומני ובחלקו פיברוגלנדולארי.
שד שמאל - גוש בקוטר 1 ס"מ גבולות סדירים סמיכות גבוהה עליון. לא נראו הסתיידות פתולוגית. רקמה פברוגלנדורית תקינה. צל העור והפטמה תקינים. צינוריות תקינות.
הרושם, הערכת הממוצא: לא מוגדר כנראה שפיר.
המלצות: מומלץ להפנות את האישה לבדיקת אולטראסאונד של השד.
בדיקת הא.ס. נקבעה לי רק ליום 2.8.2011 אין תורים לפי זה..
אני מאוד לחוצה
האם יש לי סיבה לדאוג? מה דחיפות הא.ס. וואם יש צורך לבצע את הבדיקה לפני המועד הנקוב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ממוגרפיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס15/07/2011שלום חן,
הממצא שאת מתארת אכן נשמע שפיר,
בהחלט נכון לבצע אולטרסאונד כדי לאפיין אותו יותר טוב, אבל אין דחיפות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבית השחיליאת14/07/2011
שלום אני בת 16.5 וכבר זמן רב שאני מרגישה גוש מוזר בבית השחי השמאלי וגם כאשר אני מרימה את היד הוא ממש ניראה כבלוטה\גוש. ליפעמים אני מרגישה כאבים כאשר אהי מרימה את היד ונוגעת בגוש.שאלתי היא האם זה מסוכן ?ואם זה סימן לסרטן השד?
בנוסף רציתי לציין שאני מתאמנת בחדר כושר אז יכול להיות שזה גם משפיע על הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בבית השחי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס15/07/2011שלום אדווה,
מה שאת מתארת לא נמשע כמו סרטן שד ולא נמשע מסוכן, אבל עלייך לגשת לרופא להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים כימותרפיים - כן או לא?שרית13/07/2011
שלום,
אני הייתי מעוניינת לקבל עצה בנוגע לטיפול מניעתי, ההבחנה הנה HER2 חיובי, 7 מ"מ, אחרי כריתה מלאה, ללא מעורבות בלוטות, POET CT יצא נקי, רגיש להורמונים, בת 39. אני מבינה שאין גישה חד משמעית האם המשך הטיפול הראוי והרצוי הוא כימו + הרצפטין או טיפולים הורמונליים + הרצפטין. מה המשמעות? מה המלצתך? אם יש מישהי במצב דומה או שהיתה במצב דומה- אשמח לשמוע מנסיונה.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה....!
שרית17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שד למעקב במהלך הריוןאני13/07/2011
שלום רב.
לפני כ7 חודשים נבדקתי, נמצא גוש (שהתברר כציסטה באולטרסאונד). נאמר לי לחזור למעקב אצל הכירורג לאחר כחצי שנה.
אני כיום בסוף שבוע 28 להריוני.
האם יש טעם לחזור לביקורת עכשיו, או שעדיף להמתין לאחרי הלידה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד למעקב במהלך הריון - תגובה
ד''ר תניר אלוייס14/07/2011שלום רב,
בדיקת שד בהריון היא אכן קצת יותר קשה, אבל לא כדאי לדלג על בדיקת מעקב רק בגלל הריון - לכל היותר הרופא יבדוק אותך ויבקש לחזור שוב אחרי הלידה או אחרי סיום הנקה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וביופסיהדנה13/07/2011
שלום רב,
האם יש מניעה לבצע ביופסיה בליווי אולטראסאונד ממש בתחילת הריון ( מדובר בביופסיה שביקשתי מהרופא לעשות עקב ממצא שככל הנראה שפיר שנמצא אצלי)? האם ההרדמה המקומית מסכנת את העובר/התפתחות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וביופסיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס14/07/2011שלום דנה,
אין מניעה לעבור ביופסית שד בהרדמה מקומית בהריון, ואין בהרדמה מקומית בטרימסטר ראשון משום סיכון לאם או לעובר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה בטרימסטר שני להריון
שלי29/08/2011שלום רב,
האם התשובה הנ"ל, לגבי אפשרות לערוך ביופסיית שד בזמן הריון, נכונה אף לגבי אישה המצויה בטרימסטר השני להריונה (שבוע 18 להריון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה בטרימסטר שני להריון - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/08/2011נכון גם לגבי טרימסטר שני ושלישי כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)