מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו הישנות - המשךמאי29/07/2011
קודם כל הרבה תודה לכן, אתן מלוות אותי מאז שנודע לי על המחלה
אני מטופלת בדרום קרוליינה, בגלל שאני שוהה כאן זמנית.
באפריל השנה, התגלה אצלי בסקירה שגרתית של ממוגרפיה קלסיפיקציות - DCIS שלב 0 Intermediate ללא מעבר לבלוטת בית שחי. נאלצתי לעבור 3 ניתוחים עד שהגיעו לשוליים נקיים. הניתוח האחרון ביוני. לקראת התחלת הקרנות נשלחתי לבצע ממוגרפיה. הייתי אמורה להתחיל הקרנות בתחילת אוגוסט.
בישיבה שערכו במקרה שלי בבית החולים המקומי- רדיולוג אחד טוען שהוא מודאג מקלסיפיקציה על צלקת הניתוח. רדיולוג אחר טוען שהקלסיפיקציה לא סרטנית. יש לציין שהשד מלא בקלסיפיקציות אבל טוענים שהן לא סרטניות.
נאמר לי שלא ניתן לבצע ביופסיה - קשה להגיע למקום.
המנתחת לא מתלהבת מלעשות ניתוח רביעי וטענה שאי אפשר לראות את הקלסיפיקציה בעיין ולכן זה קשה. אמרה שאם אני מתעקשת היא תנתח אותי אבל זו לא ההמלצה שלה.
ההמלצה שלה היא להמשיך עם קרנות ואח"כ טמוקסיפן ולהמשיך לעקוב אחר הממוגרפיות. במידה ויתברר שסרטני, ינקטו בפעולה (עד אז היא יודעת שאני אשוב לארץ)
אני אובדת עצות, מה אתן מציעות לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו הישנות - המשך - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי30/07/2011במקרה של DCISאכן יתכנו קלציפיקציות מפוזרות בכל השד זו מחלה אומנם מקומית ולא מתפשטת לאיזורים אחרים בגוף אך יש פיזור בשד והבכיה המרכזית הינה שקשה לדעת אם אין איזור קטן של מחלה חודרנית . לכן לצערי במקרים כאלה ממליצים על כריתת שד. במקרה שלך אם רוצים להמנע מכריתת שד אולי ניתן להצע MRI בנסיון לבצע הדמיה יותר מדויקת .לאחר הMRI לשקול אם לא רואים דבר להמשיך לעקוב. נראה לי כי אם צריך לנתח לאחר 3 ניתוחים חוזרים לא תהיה ברירה אלא לבצע ניתוח כריתה ולכן יש לברר היטב לפני ההחלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בשדיים, האם יש להיבדק?מיק29/07/2011
היי
אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון לשאול אבל אין פורום אחר יותר קרוב לתחום אז - ננסה
אני בחורה שמנמונת וכל השנים כשהייתי יורדת במשקל, עם הקילו הראשון שירד - הדבר הראשון שהיה "מתכווץ" היה השדיים...
אחרי שנה וחצי בלי דיאטה התחלתי שוב וירדתי עד כה 5 קילו ופעם ראשונה שנהייתה תופעה משונה - שד אחד באמת קטן והשני לא, נהיה פער ממש נראה בגודל בין שניהם... ואני תוהה אם להיות מודאגת מזה, זה יכול להיות סימן לבעיה בשדיים ?
ושאלה נוספת, מאיזה גיל אם בכלל מומלץ להיבדק אצל כחירורג שד לבדיקה במישוש ?
תודה רבה
מיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה בשדיים, האם יש להיבדק? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס30/07/2011שלום מיק,
לרוב הנשים יש דרגה זו או אחרת של אסימטריה בשדיים, אבל בכל מקרה של ממצא חריג מומלץ לגשת לכירורג להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני29/07/2011
כמה עולה בדיקת ממוגרפיה באופן פרטי? ואיך מקבלים הפניה באופן לא פרטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס30/07/2011שלום רב,
הפניה אפשר לקבל מרופא מטפל - משפחה / כירורג / נשם..
עלות ממוגרפיה בלבד מאות שקלים בודדים, עם ייעוץ מקיף ואולטרסאונד עובר את ה 1,000.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לעשות ניתוח מיידיעיסא28/07/2011
במצב של :
חמישה גלילים בצבע בז', בקוטר 0.2-0.5 ס"מ ומספר קטעים בקוטר 1 ס"מ, 0.2 ופרורים.
האבחנה:
compatible with fragments of situ and invasive papillary carcinoma.
hormonal receptors:
ER= POSITIVE 3+ (OF 3) IN ALL TUMOR CELLS
PR= POSITIVE 3+ (OF 3) IN ALL TUMOR CELLS
HER-2-NEU IS NEGATIVE (0).
אבחנה 11-04959
D0F0369
M80503
יש לציין שבבדיקת סי טי בטן חזה: קיים המימצא
גוש ריקמה בקוטר 20 מ"מ בשד שמאל לא הודגמה לימפאדנופתיה אקסילרית או מידיאסטינאלית, ריאות בגדר הנורמה. הסתידויות באדרנל הימני, פרט לך בדיקת הבטן תקינה
ובדיקת מפוי העצמות תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לעשות ניתוח מיידי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/07/2011שלום עיסא,
חסרים פרטים כמוגיל החולה והממצא בממוגרפיה ואולטרסאונד,
אך בתשובה לשאלתך - צריך ניתוח, לא מיידי אבל בטווח של כמה שבועות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממוגרפיה וגיל חולה- המשך
עיסא29/07/2011גיל חולה 46
ממוגרפיה: סמיכות דומוי גוש בגודל 3 ס"מ מאחורי הפיטמה. לא נראו הסתדיידויות פתלוגי. רקמה פברוגלנדולרית תקינה, צל העור והפטמה -תקינים, צינוריות תקינות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בממוגרפיה +סונרrina28/07/2011
אני בגיל 54
לפני שנתיים עברתי ממוגרפיה +סונר והיו מספר ציסטות קטנטנות
עכשיו עברתי שוב ממוגרפיה +סונר
נמצא-
בשד שמאל
הודגמה בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל 2.7 ס"מ
1. האם ממצא זה מהוו חשד לסרטני?
2. האם צריך מיד ביופסיה (היה כתוב המלצה TRVCUT BIOPSY )
3. האם ניתן לעשות לפני כן סיט או בדיקה לא פולשנית כדי לוודא שאולי זה רק ממצא שפיר...
אשמח לקבל כל מידע אפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בממוגרפיה +סונר - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/07/2011ביופסיה היא הפעולה הנכונה לעשות על מנת לדעת באופן חד משמעי על מה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד.מאיה27/07/2011
אימי חולה בסרטן השד במשך 17 שנה,כיום חולה בסרטן שד גרורתי שהתפשט לאזור העצמות,הלימפה והצוואר.
כיום לוקחת כדורי קסלודה בשילוב זומרה (מקבלת זומרה פעם בחודש.)
בעבר קיבלה טמוקסי-5 שנים שעזר מאד ולאחר 5 שנים הופסק לא בגלל שלא הועיל אלא בגלל שעברו 5 שנים.
היא קיבלה פמרה כתחליף לטמוקסי ואמרו שהפמרה לא תועיל ולאחר כמה שנים באמת חלו בעיות (חזרה של המחלה וגרורות.)
האם אפשר לשלב טיפול של טמוקסי עם כדורי קסלודה,או לתת תרופה חלופית בנוסף לקסלודה?
האם בד"כ נותנים את הקסלודה בתוספת תרופה נוספת?
ואם כן-האם כמות נמוכה של חלבון בגוף מצביעה על בשורות טובות?
חשוב לי להדגיש שהיא ביצעה בדיקת פיש לפני כשבועיים שקבעה שלא מתאים לה לקחת הרצפטין כתוספת לקסלודה.
אשמח לכל תשובה בנושא!
המון תודה,מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה ששכחתי..
מאיה27/07/2011האם התרופה הרצפטין לא מתאימה בגלל כמות החלבון בגוף, או שיש פרמטרים אחרים שעל פיהם נקבעת נטילת התרופה? אני לא בטוחה בעניין..
ואם כן-האם כמות נמוכה של חלבון בגוף מצביעה על בשורות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה ששכחתי.. - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/07/2011להרצפטין אין קשר לחלבון אלא לקולטן על פני תא הגידולי . שאינו רולט את ההרצפטין ולכן אינה מתאימה. לא יודעת מה את מתכונת חלבון נמוך בגוף אולם אם החלבון מתחת לנורמה זה לא טוב בריאותית בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן השד. - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/07/2011לא מקובל לטפל בטיפולים הורמונליים כטמוקסיפן וכימותרפיה כקסלודה או כל כימותרפיה אחרת . קסלודה נותנים רק קסלודה בד"כ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הישנות?מאי27/07/2011
באפריל השנה, התגלה אצלי בסקירה שגרתית של ממוגרפיה קלסיפיקציות - DCIS שלב 0 Medium
ללא מעבר לבלוטת בית שחי. נאלצתי לעבור 3 ניתוחים עד שהגיעו לשוליים נקיים.
הניתוח האחרון ביוני. לקראת התחלת הקרנות נשלחתי לבצע ממוגרפיה. בממוגרפיה טענו שרואים קלסיפיקציה על צלקת הניתוח. האם מדובר בהישנות תוך זמן כה קצר? איך בודקים אם סרטני או רקמות פצועות מהניתוח? האם צריך במקרה שלי גם לעשות איזשהי בדיקה על כל הגוף שאין התפשטות דרך הדם? (כי לא הגיע לבלוטות הלימפה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו הישנות? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/07/2011dcis לא שולח גרורות אם זו אכן הפתולוגיה. לברר על מה מדובר כנראה צריך לעשות ביופסיה אם אכן חשוד . צריך גם לברר עם הרופא אשר עשה הדמיה כיצד הממצא נראה האם חשוד או שניתן לעקוב אחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובהא27/07/2011
שלום רב,
אמא שלי חולת סרטן שד מסוף 2007.
אז היא עברה כימותרפיה להקטנת גידול (4 ס"ם)ת אחרי זי נותחה חלקית (8 קשרי לימפה נגועות) + הקרנות. טופלה בטמוקסיפן.
באוקטובר 2010 מחלה חזרה מקומית ואז היא עברה כריתת שד. מטופלת בארומזין עד היום.
לפני חודשיים עלו לה מרקרים CEA 5.6 ו CA 15-5 ל-70.
היום קיבלנו תשובת PET:
קיימת קליטה פטולוגית של FDG בתהליך היפודנסי בקוטר 1 ס"ם בכיפת הכבד, מתאים לגרורה כבדית.
בשלד נראים אזורים בהם שינויים סקלרוטיים ללא קליטת יתר של FDG, ממצאים שמתאימים לגרורות שהן BURNT OUT, אולם נראים אזורים מרובים של קליטת יתר שך FDG, תאמים במקומם לאזורים ליטים או ליטים בלסטים מעורבים כעדות למחלה פעילה. ממצאים אלו נצפים במספר רב של חוליות לאורך ע"ש כולו כולל חולי C2 מימיןת הזיז האחורי של D1, חוליות D5 D3 D7 D6 D10 ו-L2 D12 ו-L4, המספר צלעות מימין ומשמאל, באזור הפאראסטרנלי, שמאלי, בסקרום, בעצמות האגן בעיכר באיליום מימין אצתבולום ימין ופוביס שמאל וכן בחלק המקורב של פמו שמאל.
לציין קליטה מוקדית בלסת ימין. אם הנבדקת מטופלת בביספוספונטים, יש להמשיך בבירור הממצא על מנת לשלול אפשרות של נמק אווסקולרי.
לסיכום: חשד לגרורה בכיפת כבד. פיזור גרורתי ויאבילי נרחב בשלד המרכזי והפריפרי. קליטה מוקדית בלסת ימין. להמשך בירור קליני על מנת לשלול אפשרות של נמק אווסקולרי, בפרט אם הנבדקת מטופלת בביספוספונטים.
אני מבינה שהמצב של אמא חמור, למרות זאת שהיא מרגישה טוב, בדיקות דם מעולים חוץ ממרקרים.
שאלות שלי:
1) לא הבנתי באלו איזורים בשלד בדיוק הפיזור ומה לגבי לסת (היא לא מטופלת בשום דבר חוץ מארומזין).
2) מה התהליך הבא? האם צריך ביופסיה לממצא בכבד?
3) מה הטיפול האופטימלי?
4) האם המצב שלה חמור ביותר או שקיימת אפשרות לייצב אותה לאורך טווח ארוך?
5) מה לגבי גרורות שהן BURNT OUT? האם זה אומר שאותו תהליך יכול לקרות לגרורות אחרות?
6) איך יכול להיות שאם פיזור כזה נרחב היא מרגישה יחסית טוב?
אני מאוד מודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/07/2011יש פיזור בשלד באיזורים רבים זה לא ממש משנה היכן . רוב השלד מעורב במחלה. ע"ש אגן צלעות .הרבה אנשים מרגישים טוב למרות הגרורות . לגבי ביופסיה לא בטוח שצריך אם בטוחים שאכן מדובר בגרורות ואכן כך נראה.ניתן כמובן לתת טיפול והרופא המטפל יחליט מה הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור שדneomyet26/07/2011
אני עתידה לעבור ניתוח כריתת שד.
אני מתלבטת האם לבחור בשחזור עם סליקון או שחזור באמצעות רקמות עצמוניות מהגוף.{אני לא עתידה לעבור הקרנות ולא כימוטראפיה} תודה נעמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין שתי אופציות
ה.26/07/2011היי,
אני במצב דומה,אחרי הסרת שד ובעיצומו של תהליך שיחזור.
יש לי מותחן רקמות מזה 7 חדשים, ובעוד זמן מה הוא יוחלף לשתל סיליקון קבוע.
אצלי אין מספיק רקמה עצמונית להשתמש בה, כי אני די רזה, ולא הייתה לי אפשרות בחירה.
לגבי מי שיש לה אפשרות לבחור עליה לזכור שבצד הייתרונות של רקמה עצמונית (ניתוח DIEP, TRAM), יש גם חסרונות רציניים שהם ניתוח ארוך, החלמה קשה יותר וצלקות ופגיעה מסויימת ברקמות בריאות כמו הבטן או הגב. מי שיש לה עודפים גדולים יכולה "להרוויח" תוך כדי מתיחת בטן.
בהצלחה בכל אשר תבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המידע
neomyet27/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחזור שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2011אני לא פלסטיקאית רצוי להתיעץ עפ פלסטיקאי שגם רואה את מבנה הגוף והשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין שתי אופציות
neomyet26/07/2011דר יקרה
ברור שאפגש עם פלסטיקאי.והוא יחרוץ דבר.
אך רציתי לשמוע קול נשי{הרופאים שלי גברים,טובים אך יש הבט נוסף:
א.שחזור עצמוני -פגיעה ברקמה בריאה,השלכות עתידיות.
ב שחזור באמצעות סליקון. מעקב באמצעות בדיקות m.r.i
חוסר שקט עתידי.
במשפחתי רקע כבד למחלה ,הגם שאנני נשאית הגן המוכר.
אשמח לתשובה בעלת הבט רגשי נעמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין שתי אופציות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/07/2011שלום רב,
לקבלת חוות דעת מסודרת ואישית אני ממליצה לך לפנות לייעוץ לרופאה בשר ודם, שתבדוק אותך ותתרשם ממך ומהממצאים, ולא להסתפק בייעוץ וירטואלי..
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין שתי אופציות
neomyet30/07/2011תודה על תשובתך.
1.ברמת ניתוח -החלטתי על שחזור עם סליקון.
2.פגישה עם אונקולוגית -היש מקום להפגש לפני הניתוח(אין גרורות ואין בלוטות נגועות).
או בשלב זה "לתת "את כל האנרגיה להחלמה מן הניתוח ורק אח"כ לפגוש אונקולוגית
בשל הרקע המשפחתי הכבד שלי -פגישה עם אונקולוגית לא דבר פשוט.(אמא ואחות שנפטרו מסרטן שד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין שתי אופציות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס30/07/2011המלצות של אונקולוג לטיפול משלים מתבססות במידה רבה על תוצאות הניתוח, אם כי לפעמים אפשר לדעת מראש ברמת ודאות גבוהה שיהיה (או לא יהיה) צורך בטיפול כזה או אחר על סמך תוצאות הביופסיה.
ברוב המקומות המסודרים מתקיים דיון צוות מסודר על כל מקרה גם בלי נוכחות המטופלת, והצוות כולל גם אונקולוג, כך שאילו היו לאנוקולוג המלצות פרטניות הן אמורות "לחלחל" למטופלת דרך הכירורג המטפל.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותrela25/07/2011
מקבלת תמוקסיפן כ-10 ימים.
שאלות:
1. מקריאה באינטרנט הבנתי שקיימת בדיקת Oncotype DX היכולה לנבא את הסיכוי להישנות המחלה DCIS והופעת גרורות, האם מומלץ לבצע את הבדיקה? היכן?
2.האם האפיון הגנטי של CYP 2D6 יכול לסייע באמדן מוקדם לגבי יעילות התרופה? ואם כן,היכן לבצע?
מדוע לא ממליצים הרופאים על האפשרויות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2011אם היה לך רק DCIS לא מבצעים את הבדיקה מאחר והבדיקה בודקת צורך בכימותרפיה ובמקרה שלך אין צורך והמחלה הנ"ל אינה שולחת גרורות . CYP2D6 בדיקה זו בפרוש מומלץ על פי ההנחיות של האיגודים האונקולוגיים העולמיים לא לבצע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות
rela26/07/2011מודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית מהשדרחל25/07/2011
ברצוני לשאול בבקשה יש לי הפרשת דם בשד ימין
עשיתי ממגורפיה יצאה תקינה נשלחתי לאסותא לבדיקת אולטראסונד
וגם לבדיקה חודרנית יותר הוזרק לי לתוך הפטמה חומר אני חושב שזה יוד ואז עשו לי צילום מיידי
באולטסואנד יצא שיש לי בשד שמאל ציסטה ובצ ימין הייכן שהדימום יצא תקין
חזרתי לרופא עם התוצאות והוא אמר אין מה לעשות לא מצאו כלום
אבל עדיין יש לי דימום בשד השד מאודדדדדדד כואב לי אני לא יכולה לישון על הבטן ויש לי כל הזמן הרגשה כאילו החזה שלי גדוש כזה הוא עומד מאוד וחזק הפטמה מאוד גודלה יחסית למה שהיה לי תמיד כאליו עשיתי סיליקון בחזה
אני בת 61 ולא נראה לי שזה החזה האידאלי לגיל שלי חחחח
האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות כדי לגלות מה יש לי שם בכל זאת יש לי דימום וכאבים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית מהשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2011עשית בדיקות נדרשות . אפשר כמובן לבצע מרי של השד אם הרופא בכל זאת אינו רגוע מהממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחל26/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מסוג tubular adenomaליאת25/07/2011
שלום,
בא"ס התגלה גוש בשד ימין בגודל 1.3 ס"מ. ביופסית מחט פוענח כ tubular adenoma.
נאמר לי שמדובר בגידול שפיר.
1. האם גידול זה יכול להפוך לסרטני ?
2. האם גידול כזה יכול להיעלם ?
3. מה הטיפול המומלץ לגידול כזה ?
4. האם ביצוע א"ס חוזר חודש אחרי הביופסיה בעייתי משום שבמקום יש שטפי דם ולכן לא תינתן תמונה נכונה ?
תודה לתשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מסוג tubular adenoma - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2011זה אכן ממצא שפיר לא הופך לממאיר לא ברור לי למה לעשות לאחר חודש אולטרסאונד נוסף .למרות היותו שפיר מאחר והינו די גדול יתכן ורצוי להוציאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף הכלל
נעמה14/12/2011ד"ר יקרה ,אשמח לשתף את כולם.
שנה וחצי לאחר למפקטומיה בשד ימין בבדיקת שד עצמית התגלה מעין גוש בצורת קיסם שיניים קטן בשד שמאל ולחרדתי אמרו לי כי הסרטן חזר כטריפל נגטיב והר 2 נגטיב.לאחר הדמייה התגלה כי המצב קשה וכי למפקטומי לא באה בחשבון . מכיוון שזה השד "הטוב" הגעתי לפרופ... לחו"ד פרטית בכדי ולו במעט לשמר את מה שנשאר. אותו פרופ רם דרג לא חידש במאום והניתוח נקבע ונעשה .לאחריו בפט נראו נגעים שלא היו בקיבה(נקרא האנטרום).שכחתי לומר שעברתי קו כימותרפי חזק וטיפול ביולוגי שלא נתנו הרבה. לאחר הניתוח ההדמייה הראתה פיזור נוסף.החלטנו להתחיל לחפש טיפולים נוספים כי ההתדרדרות ניכרת.הגענו לחברת אונקואינטגרטיב . ,יושבים שם צוות של רופאים שמציעים סוג של מחקר, שאומר איזה טיפולים הכי טובים עבור מקרה כמו שלי, עם דגש על טיפולים חדשניים. אחרי שבדקנו שהם אכן רופאים וראינו מקרים דומים וטיפולים חדשים באונקולוגית שד ,החלטנו ללכת על זה.השירות ניתן במלא הרצינות ואת הדוח המסכם עם כל אפשרויות טיפול הגשנו לפרופ... שהסכים עם הנאמר ואף הגדיל לעשות להכניסנו לטיפול שהוצע מחברת אונקואינטגרטיב אצלו. אותי מעניינת השאלה ,אם יורשה לי לשאול אותך כרופאה ,מדוע קיימים טיפולים יותר טובים(קרי פחות תופעות לוואי ויותר אחוזי הצלחה) שלא ניתנים לכולם ? מדוע צריך לרכוש את היום במצב הרפואה בארץ את שירותיהם של אונקו אינטגרטיב וכל האופציות הטיפוליות לא ניתנות על השולחן מול הרופא המטפל,כולל הטיפולים החדשניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של גידול DCIS לאחר שש שניםבתיה סגל25/07/2011
שלום,
אני בת 55 ועברתי למפקטומי לפני שש שנים. בחרתי בטיפול אינטגרטיבי. לפני חודשיים התגלה אצלי שוב גוש בגודל 0.5 ס"מ על 0.7 ס"מ, באותו מקום בדיוק.
תוצאות MRI מראות שאין גרורות, אני אמורה לעבור ניתוח שבוע הבא.
השאלה איזה סוג טיפול אצטרך לקבל לאחר הניתוח.
האם הטיפולים שמוצעים לי הם הטיפולים הטובים ביותר והאם באמת קיימים טיפולים איטגרטיביים פחות מזיקים.
האם יש מידע לסוג הטיפולים שמציעה החברה onco integrative?
אשמח לשמוע תגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של גידול DCIS לאחר שש שנים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי26/07/2011לגבי החברה וסוג הטיפולים אין לי מידע. לגבי סוג הטיפול יקבע לאחר הניתוח בהתאם לתוצאות הסופיות , גודל הגידול בלוטת זקיף ופקטורים נוספים בגידול. אני מאמינה שתקבלי ללא ספק את הטיפול הטוב ביותר הידוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
ט12/12/2011ומה זה טיפול אינטגרטיבי???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונקואינטגרטיב
קרן25/08/2011שלום נטע,
אשמח אם יש לך מידע לגבי אונקואינטגרטיב
תודה והחלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמייל שלי
נעמה12/12/2011המייל שלי [email protected]
תשאירי מספר טלפון ואני אתקשר אלייך
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונקואינטגרטיב
נעמה11/12/2011לאחר שתיזזנו בין כל המומחים ,שסגרו לנו דלת אחר דלת ,מצאנו את אונקואינטגרטיב כמעט מאוחר מדי ,שמצאו לנו אפשרויות טיפול . חבל שבזבזנו כל כך הרבה זמן להגיעה להתדרדרות שכזו.אשמח לשתף עוד אם תרצי ,תפני אלי במייל.במצבנו בהחלט צריך להזהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונקואינטגרטיב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011את יכולה לשתף את כולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאונקואינטגרטיב
נעמה15/12/2011ד"ר יקרה ,אשמח לשתף את כולם.
שנה וחצי לאחר למפקטומיה בשד ימין בבדיקת שד עצמית התגלה מעין גוש בצורת קיסם שיניים קטן בשד שמאל ולחרדתי אמרו לי כי הסרטן חזר כטריפל נגטיב והר 2 נגטיב.לאחר הדמייה התגלה כי המצב קשה וכי למפקטומי לא באה בחשבון . מכיוון שזה השד "הטוב" הגעתי לפרופ... לחו"ד פרטית בכדי ולו במעט לשמר את מה שנשאר. אותו פרופ רם דרג לא חידש במאום והניתוח נקבע ונעשה .לאחריו בפט נראו נגעים שלא היו בקיבה(נקרא האנטרום).שכחתי לומר שעברתי קו כימותרפי חזק וטיפול ביולוגי שלא נתנו הרבה. לאחר הניתוח ההדמייה הראתה פיזור נוסף.החלטנו להתחיל לחפש טיפולים נוספים כי ההתדרדרות ניכרת.הגענו לחברת אונקואינטגרטיב . ,יושבים שם צוות של רופאים שמציעים סוג של מחקר, שאומר איזה טיפולים הכי טובים עבור מקרה כמו שלי, עם דגש על טיפולים חדשניים. אחרי שבדקנו שהם אכן רופאים וראינו מקרים דומים וטיפולים חדשים באונקולוגית שד ,החלטנו ללכת על זה.השירות ניתן במלא הרצינות ואת הדוח המסכם עם כל אפשרויות טיפול הגשנו לפרופ... שהסכים עם הנאמר ואף הגדיל לעשות להכניסנו לטיפול שהוצע מחברת אונקואינטגרטיב אצלו. אותי מעניינת השאלה ,אם יורשה לי לשאול אותך כרופאה ,מדוע קיימים טיפולים יותר טובים(קרי פחות תופעות לוואי ויותר אחוזי הצלחה) שלא ניתנים לכולם ? מדוע צריך לרכוש את היום במצב הרפואה בארץ את שירותיהם של אונקו אינטגרטיב וכל האופציות הטיפוליות לא ניתנות על השולחן מול הרופא המטפל,כולל הטיפולים החדשניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביופסיה בשד ניתן לטוס לחו"לsigalitbr23/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אחרי ביופסיה בשד ניתן לטוס לחו"ל - תגובה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס24/07/2011כן.
כדאי רק לחכות 24 שעות לוודא שלא מתפתח דימום, אבל מעבר לזה לא צריכה להיות בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוחרויטל22/07/2011
בבקשה אפשר לתת תשובה לממצאי הבדיקה להלן :
שד שמאל : מודגמים מספר גושים חשודים
1. מרכזי עליון סמוך לפטמה 2.5X1.5 ס"מ בלתי סדיר מדגים האדרה חזקה שמתגברת עם הזמן -ידוע כממאיר לפי ביופסיה
2. חמישה גושים חשודים ברביע חיצוני תחתון:
*(חתך 60) קוטר 7 מ"מ בלתי סדיר מדגים האדרה מתגברת עם הזמן
*(חתך 64 ) שליש אחורי של השד - גוש בקוטר 1.4 ס"מ בלתי סדיר
מדגים האדרה חזקה המתגברת עם הזמן
* (חתך 75) שני גושים הקדמי בקוטר 5 מ"מ ואחורי בקוטר 1 ס"מ בלתי
סדירים מדגימים האדרה מתמשכת עם הזמן
* באספקט החיצוני מודגם גוש במימדים 4.4X3.8 ס"מ פורץ לעור ללא קו הפרדה ברור משרירי דופן בית החזה-ידוע כממאיר. מדגים האדרה חזקה עם PLATEAU.
בבתי השחי משמאל בלוטות לימפה מרובות מוגדלות עד קוטר 1.8 ס"מ
ידועות כממאירות.
לסיכום :
שד שמאל - מודגמים 6 גושים חשודים המתאימים למחלה מפושטת ומולטיצנטרית. סה"כ המחלה מתפרסת על פני 17.2X7.6 ס"מ ובגובה
13 ס"מ (נמדד על ה- MIP)
שני הגושים התחתון ביותר והעליון ביותר ידועים כ -IDC לפי ביופסיה
נודה מאד אם תוכלי לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח - תגובה
ד''ר תניר אלוייס24/07/2011שלום רויטל
מן התשבה שאת מצטטת עולה שיש מספר רב של מוקדים חשודים בשד השמאלי, חלקם ידועים כממאירים על סמך ביופסיה,
וזה נשמע כמו מה שאנחנו קוראים "מחלה מקומית מתקדמת".
יש צורך בבירור נוסף לשלול מחלה מחוץ לשד, ובכלל יש לפנות לאונקולוג כדי לקבל המלצות לבירור נוסף וטיפול.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)