פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HER2 +3 חיובי
    אייל
    13/07/2011

שלום

אתמול אימי סיפרה לי שהיא חולה בסרטן ומאז אני מסתובב אם מועקה עצומה. הדבר שהכי משגע זה החוסר הבנה ובעיקר החוסר ודאות לגבי העתיד. צרפתי להודעה את סיכום הרופא האחרון ואני אשמח לקבל מידע לגבי אופי המחלה. הדירוג של ה HER2 הוא 3+ וממה שהבנתי זה לא טוב, הרופאים אומרים שיש גרורות בבלוטת בית השחי ובבלוטות בעל בריחי. אבל מה שלא מובן לי זה שלא רואים כלום בשד או בכל איבר פנימי אחר.
    אני מפחד לשאול מהם סיכויי ההחלמה במקרים כאלה, אבל הייתי רוצה לדעת למה אני אמור לצפות בחודשים הקרובים. האם המצב של אימי (שכרגע מרגישה מצויין) אמור להשתנות בצורה דרסטית בזמן הקרוב בעקבות הטיפולים? ומתי אפשר לדעת אם הטיפולים עוזרים או לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HER2 +3 חיובי

הוספת תגובה

• סיכום רופא

אייל
    13/07/2011

משום מה לא הצלחתי להעלות את התמונה של סיכום הרופא, אז הקלדתי.

בדיקות דם ( SMA / ספירת דם / סמנים - CA125, CEA, CA15-3, CA19-9) תקינות.
    בצביעות אימונוהיסטוכימיות בפתולוגיה של בלוטה בבית השחי: ER ו- PR שליליים ו- HER2 חיובי, דבר שתומך ברושם הקליני שמקור מחלתה הינו בשד.
    ניקור בקשרית באונה הימנית של בלוטת התריס עם HYPERPLASIA / COLLOID GOITER. ב- MRI שד, למעט הבלוטות בבית השחי הידועות ללא ממצא ברור המתאים למקור השד.
    לפי בדיקות שנעשו עד עתה, כולל CT-PET ובדיקות הנ"ל, מדובר בגידול אשר מקורו מתאים לשד עם פיזור בבלוטות למפה בבית השחי ימין ובאיזור על בריחי מימין עם קולטנין הורמונלים שליליים ו- HER2 חיובי(3+) ו- 15% Ki67. דיברנו על שתי אופציות לטפול סטנדרטי: PACLITAXEL / HERCEPTIN או VINORELBINE / HERCEPTIN.
    הסברנו למטופלת שמבחינת היעילות, אין הבדל משמעותי בין טיפולים.

תודה
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה
    ציפי
    12/07/2011

אודה לחוות דעת לגבי תוצאת ביופסיה של אישה בת 83, באבחנה מצויין:
    both specimens (1 and 2): INVASIVE DUCTAL CARCINOMA INTERMEDIATE GRADE M85003

האם מדובר בסכנת חיים? האם מומלץ לעבור כריתת שד בגיל זה לאור האבחנה? האם יש דרך טיפול חלופית לכריתה וכיוצ"ב?

אודה לתשובה.
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ביופסיה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    12/07/2011

שלום ציפי,
    התשובה היא של סרטן שד, שהיא ברוב הפעמים אינה מחלה קטלנית ובהחלט אפשר להרפא ממנה,
    ולא תמיד צריך לעבור ניתוח, ובוודאי לא כריתת שד שלמה.
    אני ממליצה לפנות לאונקולוג או לכירורג שד עם תשובות הביופסיה ועם שאר התשובות (ממוגרפיה? אולטרסאונד?) לקבל המלצות להמשך בירור או טיפול.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה בגיל מוקדם.
    עדן
    12/07/2011

שלום, אני בת 17 וקראתי אודות המחלה.
    קראתי שהמחלה נפוצה בעיקר אצל מבוגרות אבל אחת ל...אצל צעירות.

אני חושבת שהרגשתי גולה בשד הימני, אני חשופה המון לשמש,
    לא מזמן היו לי כאבי ראש נוראיים והוצרכתי לעבור בדיקת CT ראש שיצאו תקינות.

שאלתי היא, האם יש מצב שהמחלה תופיע בגילאים צעירים? 17?
    איך בדיוק מרגישים את הגולה?
    היא בולטת בשד?

אשמח לקבל תשובה, עדן.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה בגיל מוקדם.

הוספת תגובה

• מחלה בגיל מוקדם. - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    12/07/2011

שלום עדן,
    נדיר מאוד מאוד מאוד שסרטן שד יופיע לפני שנות ה 30 - בדרך כלל מופיע אחרי 40 - 50,
    אם את מרגישה משהו אני ממליצה לך לגשת לרופא להיבדק כדי להרגע.בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שד בזמן הנקה
    יערה
    11/07/2011

שלום.
    אני אשה בת 32, אם לתינוק בן 3 חודשים הניזון מהנקה מלאה. יש לי בבקשה מספר שאלות חשובות:
    האם ניתן לבצע בדיקת שד בזמן הנקה?
    כיצד הבדיקה מתבצעת במצב זה ?
    כיצד אוכל לבדוק את עצמי בבית בזמן הנקה?
    האם הנקה מפחיתה את הסיכוי לחלות בסרטן השד?
    בתודה מראש, יערה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שד בזמן הנקה

הוספת תגובה

• בדיקת שד בזמן הנקה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    12/07/2011

שלום יערה,
    אמנם קשה יותר לבצע בדיקת שד בהריון, אבל זו לא סיבה לא להיבדק, לא כל שכן אם יש חשד לממצא.רופא מנוסה יכול להבחין בין שינויי הנקה לדברים חשודים.
    מומלץ להניק ולרוקן את השדיים לפני הבדיקה.
    הנקה אמנם מפחיתה את הסיכון לפתח סרטן שד באופן סטטיסטי, אבל לא לאפס, כך שצריך תמיד להיות במעקב.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה
    אתי
    11/07/2011

אודה לקבלת חו"ד לתוצאות ביופסיית שד :
    LEFT BREAST, FNA UNDSR ULTRASOUND-CONSLSTENT WITH CYST CONTENT.
    מה המשמעות ?
    האם יש צורך בהסרה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ביופסיה

הוספת תגובה

• תוצאות ביופסיה - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    12/07/2011

שלום אתי,
    ברור שאי אפשר לתת חוות דעת פרטנית פורמלית בפורום כזה,
    אבל באופן עקרוני ציסטה פשוטה אינה מחייבת הסרה.
    עלייך לגשת לרופא עם התוצאות כדי לראות שהתשובה תואמת את הממצא באולטרסאונד, ושאין צורך בבירור נוסף.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת סי טי לפני טיפול כימותרפי
    רחל
    08/07/2011

האם הגיוני לתת טיפול כימותרפי לפני בדיקת סי טי ומיפוי של הגוף? אני חוששת שמא אין ערך לבדיקה אחרי הטיפול הכימותרפי מכיוון שאחריו תוצאות הבדיקה עשויות להיות פחות מדויקות.

הוספת תגובה

• בדיקת סי טי לפני טיפול כימותרפי - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    12/07/2011

שלום רחל,
    אין תשובה גורפת לשאלתך - זה תלוי אם מדובר במחלה מוקדמת או מחלה גרורתית, אם ומתי בוצע CT קודם, ועוד.
    אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך כדי להבין מה השיקולים.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד שד
    שירי
    07/07/2011

שלום רב!

אני בשבוע 37 להריוני ולפני מספר ימים הרגשתי בליטה בצד שמאל בין השד לבית השחי.

בתוצאות בדיקת האולטרסאונד נכתב:

מבנה הרקמה פיברוגלנדולרי צפוף דו צדדית.

בשד שמאל שעה 7 מבנה היפואקוגני כ 7 מ"מ ככול הנראה דוקט מורחב.

יש לי תור רק בעוד שבועיים לרופאה.

ברצוני לדעת מה הכוונה במבנה היפואקוגני דוקט מורחב.

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד שד

הוספת תגובה

• אולטרסאונד שד - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    12/07/2011

שלום שירי,
    דוקט זה צינורית חלב מורחבת, מה שיכול בהחלט להיות בהריון,
    חשוב להיבדק על ידי רופא שיראה גם את צילומי האולטרסאונד לוודא שמה שאת ממששת זה אכן מה שנראה ב אולטרסאונד, ואם יש צורך בבירור נוסף.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים כימותרפיים
    שרית
    06/07/2011

שלום רב,

אני מנסה להבין מה הגישה הרווחת, מהו הטיפול המומלץ, כן כימותרפיה או לא, גידול מסוג HER2 חיובי בגודל 7 מ"מ, אחרי ניתוח, כל הבלוטות נקיות, PETCT נקי, לא נשאית של הגן, הניתוח - כריתה מלאה למעט עור ופטמות (עוברת שחזור מחר), נותחה בארה"ב, מה עמדתך? מה היית ממליצה? במה דברים תלויים? התוצאות שפירטתי הן של הפתלוגיה לאחר הניתוח. בת 39 אגב. תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים כימותרפיים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה ...!

שרית
    07/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי
    שדונית
    06/07/2011

שלום רב,
    האם הטיפולים ההורמונליים (טמוקסיפן, מעכבי ארומטז וכו'), יחד עם מניעת הסרטן גורמים גם להזדקנות מוקדמת או מואצת? גלי החום, וכל תופעות גיל המעבר (ובשפה לא "פוליטיקלי קורקט" - בלות) מצביעים על כך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2011

לא היתי אומר כי הטיפולים גורמים להסדקנות מואצת אולם בכל אופן אכן יש הקדמה של תסמיני גיל המעבר אם לא היו קודם אולם אם המחזור פסק קודם ויש כבר תסמיני גיל מעבר אין בד"כ שוני רב . זה שיש אפילו תסמינים יותר חזקים אינו אומר שיש הזדקנות כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    05/07/2011

שלום רב,
    בת 43. בשל היסטוריה משפחתית (דודה ובת דודה) אני עוברת ממוגרפיה כל שנה. בשנים האחרונות יש לי ציסטות שמדי פעם מנוקזות. השבוע כשהגעתי למומגרפיה ולאוטראסאונד והרופא אמר שיש ציסטה וניקז אותה. פרוצדורה זו עברתי כאמור בעבר כמה וכמה פעמים תמיד באותו צד (ואולי אפילו דובר באותו מקום. קשה להעריך במדיוק אך זה ודאי באותו צד ואותו אזור). במהלך עיונו של הרופא בממצאים של הממוגרפיה ובעת עריכת האוטלרסאונד אף טרחתי לשאול אותו אם הוא רואה משהו חשוד והוא השיב בשלילה. ברם. בתום הבדיקה הוא אמר כי הוא שולח את החומר לביופסיה וכי אקבל תוצאות עוד 10 ימים. כששמעתי זאת נלחצתי ואמרתי לו כי עד כה כשבוצע לי ניקוז של ציסטות החומר לא נשלח לביופסיה והפעם הוא מצא לנכון לשלוח. שוב שאלתי אם ראה משהו חשוד או שונה מבעבר והוא שוב השיב בשלילה ואמר כי נראה לו שמדובר "בציסטה ישנה" וכי אשכח מכל הסיפור וכי עלי מוטל רק לפנות ליעוץ גנטי בשל ההסטוריה המשפחתית. איני רגועה ואיני יכולה לשכוח זאת משום שבכל זאת, הפעם הוא נקט צעד חריג מבעבר. מה עלי להבין מכך? אני מודאגת.תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    06/07/2011

אין מה להבין , ברב המקרים היום מעדיפים לשלוח חומר לפתולוגיה ואין ברירה לא ניתן לנחש ניחושים בהחלט יש להמתין לקבלת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טלי
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגלולה שאחרי
    גיליה
    03/07/2011

3 שנים אחרי, מטופלת בטמוקסיפן. במהלך יחסים קרתה תקלה, אמורה לקבל מחזור עוד 5 ימים, האם כדאי לקחת את הגלולה שאחרי (מבחינה הורמונלית)?

לקביעת תור
    סגירה
    הגלולה שאחרי

הוספת תגובה

• הגלולה שאחרי - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2011

לא חושבת שיש אינפורמציה על הנושא. רצוי לדבר גם עם גניקולוג .טיפול חד פעמי לא אמור להזיק מבחינה אונקולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג של טיפולים אלה ניקראים
    NHRHFVI
    02/07/2011

הרופא הסביר לי לקחת כל שבועים כימוטרפיה .סוג 1 נכון.
    והסוג השני איך ניקרא ?

איך האותיות האלה כותבים אותם .רוצה לדעת

איך ניראה לכם סוג הטיפול .ככה זה לפני ניתוח .עוברים כימוטרפיה
    ידוע לי שיש לי גוש גדול מעל 5 בערך .

יש לי חששות רק בגלל התופעות ופחדים .

ישכאן במיקרה מישהי בסיפור דומה לשלי .רוצה לדעת ולהיות רגועה .

הוספת תגובה

• טיפול כימותרפי

ט
    02/07/2011

אני רוצה קצת לחזקאותך ולתת לך עידוד...

את תעברי את הכל ותשכחי מהכל!

אני עברתי טיפול ( אני חושבת אותו טיפול שאת צריכה לעבור...) סה"כ 8 טיפולים...פעם בשבועיים ( כך נראה לי...זה היה לפני 5 שנים...)

4 טיפולים נקראים , AC - אדרימיצין...אני חושבת
    + 4 טיפולים TAXOL ( טקסול )

לי לא היו תופעות לוואי קשות במיוחד...( חוץ מנשירת השיער...לזה את צריכה להיות מוכנה אם תקבלי AC + TAXOL...)...

נותנים כדורים ואינפוזיה לפני כל טיפול נגד בחילות...( לי זה עזר...לי לא היו בחילות בכלל ו מקוה שכם אצלך לא יהיו...)

את מקבלת טיפולים לפני ניתוח כדי להקטין את הגידול ולעשות ניתוח משמר שד בצורה טובה ויפה..( האם כבר בחרת כירורג טוב?)

כך היה אתלי...קודם טיפולים להקטנת הגידול ( היה יותר מ- 2 ס"מ אך השד שלי קטן...)

אחר כך ניתוח...( אחרי טיפולים...לא מיד...נותנים עוד זמן שטיפול אחרון "יעבוד ויעשב=ה את שלו טוב..."

אחרי ייתוח הקרנות ( קרוב ל 33 הקרנות...) - הקרנות זה כבר לא סיפור...חוץ מנסיעות כל יום לבית חולים...( חוץ משישי-שבת ).
    מתי את מתחילה טיפולים?

אם את רוצה לשאול עוד משהו...תשאלי...אשתדל לענות לך...

שיהיה לך בהצלחה ותהיהי חזקה ( למרות שזה לא קל...)

רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודהרבה לך מודה לך מאוד

NHRHFVI
    03/07/2011

וכל הכבוד לך על ההתיחסות והעזרה והתמיכה .
    מקווה שמאוד שירגיש טוב .למרות כל הקשיים לפני הכימוטרפיה.
    כי יש לי דלקת פרקים ופיברלגיה ואנמיה .אבל אוקי נירגעתי קצת .

יום ג אני אמורה להתחיל כימוטרפיה.

נכון 4 חודשים צריכה כימוטרפיה לפני הניתוח . ניראה לי מוגזם .אבל מקווה שזה יעזור לי

שיהיה לך יום מקסים ותיהיה בריאה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה סוג של טיפולים אלה ניקראים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2011

אני לא יודעת מה הרופא אמר לך בכל מקרה רצוי לשאול את הרופא קצת קשה ולא רצוי לנחש את הטיפול אותו המליצו לך . את בודאי מקבלת כימותרפיה הכוללת אדריאמיצין , ציטוקסן וטקסול , אבל אין לקבל את דברי שאלי את הרופא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דוקטור מודה לך .יפה מצי

NHRHFVI
    03/07/2011

גם אין לי שקט בבית בכלל .
    ואין לי כאן משפחה באיזור מגוריי .

קצת יהיה לי קשה מקווה שיעבור מהר ולהתיגבר ולעביר את הזמן בתקופה החי טובה שתיהיה .

האם יש מקום במרכז שאפשר להיות שם בזמן כימוטרפיה .בין לבין .

למרות שבן זוגי לא יסכים לי .אבל לי אישית לא טוב בבתי .כולם מפונקים ולראות בלגן גורם לי למצב רוח לא טוב .להיות ככה בחדר .באוירה של בגלל הבעל בעצבים בעקבות המצב שלי .

סליחה שהיתפרקתי קצת .זה בטח לא המקום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-NHRHFV

ט
    03/07/2011

מותר לך "להתפרק" קצת...למה לא?

כולנו עברנו ( או עוברים) תקופה לא קלה...

אני כתבתי לך על הטיפולים שאני עברתי ( נראה לי שאלה הטיפולים שיתנו גם לך...)

אשמח לעזור לך בכל אינפורמציה נוספת.

תיהיה בריאה וחזקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה ונשמה

NHRHFVI
    06/07/2011

נכון נתנו לי 4 טיפולים כמו שאמרת
    ואחר כך 4 טיפולים והתקסול אמרו שה חזק מאוד.ו5 שעות עירוי
    האם זה נכון .

רציתי לשתף אותבם עברתי ותודה רבה לאל היה בסדר .קצת בכילות כל מיני תוםאות
    אבל אין תיאבון לאכול פירות טעם של מר טעם חול ץאני לא מםונקת א זאיך היכאל מים לא מצליחה לשתותסליחה טעויות מקלידה בחושך.

מה עושה הטקסול .

רק היום היתחלתי לעכל את המחלה ברצינות בגלל הטיפול.לא עיכלתי

קשה לי הליות אופטימית אין לי חברות איך אםשר להכיר חברות .יש קבוצה שמחםשים חברה בילוי יחד משהו כזה.

דרך אגב יש מקום שעוזר מבכינה כלכלית או לפחות לתזונה שצריך משהו סתם שואלת

תתפלאו אני באה ממקום של אגודה שעד לפני המחלה עזרתי למשפחות ניזקקות בכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תופעה אחת אחרי מקלחת הצד של הגוש

NHRHFVI
    07/07/2011

אחרי מקלחת פתאום גיליתי את השד בצבע אדום חלש

האם זה מהטיפול ואמור לעבור

או צריך לצלצל ולגשת לתורן .
    האם קרא תופעה כזו קיימת

דרך אגב מה אומרים לא לעשות כלום .ברור אחרי מאמץ יש כאבים .

האם הנמוחה שיותר עוזרת להחלמה.

ודרך אגה אין לי תיאבון מאיפו יכולה לאכול 10 ירקות ביום וכל מה שרשום .
    אני לא רזה משקל 84 מזלך שאני ק שוותה מים .

אשמח עם תעזרי לי חמודה ואיזה מקסימה את מהיכן את .אפשר להכיר אותך ? אני מהמרכז

היכן אפםשר להכיר חברות ולהשתתף באותו נושא ?
    לילה טוב לך ראית באיזה שעה אני מקלידה לא רגועה אין לי מושג למה.

אני שמחה שאני יכולה להקלי.

יש לי בכילות אך מעדיפה לא לקחת את הכדוים זה בסדר .

לגבי כדורים אימאד 43 ימים רק ככה זה צריך
    והזריעקב אחרי טייפול איפו כואב יותר מעדיפה בכתף.

קבלתי את אותם כדורים רשמת לי .הטקסול הז בשלה אחחרון כי אמרו שזה 5 ששעות עיורי
    ויותר קשה .לא וכרת מה שם האחרון לעוד 4 .סליחה שלא מסוגנן
    אין לי מקחלידה מרחוק דרך טחויזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מזון אחרי טיפול כימו
    ט
    02/07/2011

שלום רב!

עברתי טיפולים כימותרפיים לפני 4 שנים ( הגידול היה מקומי ללא גרורות בבלוטות...)
    ניתוח, הקרנות...בקיצור את כל "הסיפור".

גם בזמן כימותרפיה הרגשתי לא כ,F רע....וכמובן 4 שנים אחריה אני מרגישה טוב וכבר חזרתי לעצמי מזמן.
    השיער גדל ומזמן כבר ארוך.

אך בכל זאת רציתי לשאול: לא כדאי לקחות איזשו תוספת מזון....אולי יש המלצות לויטמינים או משהו טבעי לאנישם שפעם עברו טיפולים כימותרפיים?

בתודה מראש!
    קרן

הוספת תגובה

• תוספת מזון אחרי טיפול כימו - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2011

אם את אוכלת מאוזן ומבצעת פעילות גופנית , רצוי אותן בדיקות וטיפולים כמו כל אדם בריא , רצוי לברר כי ויטמין די שלך תקין אך פרט לכך אין המלצות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בשד
    רווית
    01/07/2011

בעקבות ממוגרפיה ובדיקת כירוג שד עשיתי U.S שד בו נרשם:

שד ימין- מודגמות ציסטות מפוזרות בגודל עד 2.2 ס"מ. אין גוש סולידי.

שד שמאל- מודגמות ציסטות בגודל עד 1.6 ס"מ. אין גוש סולידי.

בתי שחי תקינים.

שאלותיי הן:

האם אני מוגדרת כבעלת שד פיברוציסטי?
    האם הציסטות יעלמו עם הזמן?
    מה המשמעות של הממצאים? (למה לא צוינו מס' הציסטות בכל שד?)
    מה המשמעות של "אין גוש סולידי"?

תודה רבה

רותי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בשד

הוספת תגובה

• ציסטות בשד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2011

אין משמעות יש ציסטות אשר עם הזמן יעלמו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי U.S
    רונה
    01/07/2011

שלום רב,
    אני בת 59 ללא היסטוריה משפחתית בסרטן השד (אך כן בסרטן המעי הגס)
    הפריטים המדאיגים אותי:

שד ימין - ציסטה 0.7 ס"מ, עם תוכן לא צלול ודופן מעובה.
    שד שמאל - בשעה 12 קרוב לפטמה הודגם תהליך היפואקוגני, מוגדר היטב, בגודל 0.8*1.2 ס"מ, עם הסתיידויות קטנות, מראה שפיר: גוש? ציסטה עם תוכן?
    בשעה 3 קרוב לגבול השד הודגם ממצא דומה 0.6*0.9 עם דופן קדמית מסויידת.
    (ישנם עוד ממצאים של ציסטות צלולות).
    ____

יש לציין ששנים רבות מאד, בכל בדיקות הממוגרפיה והאולטרסאונד נמצאו ציסטות רבות בשני השדיים. פעם אחת עברתי דיקור (לבקשתי) והממצא היה ב.מ.פ

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי U.S

הוספת תגובה

• ממצאי U.S - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/07/2011

הרופא המפנה צריך להתרשם , עדיין נראה כי מדובר בציסטות אולם הממצא הקרוב לפיטמה צריך לעבור ברור נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה