מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- TCHשרית02/09/2011
שלום,
אני מטופלת כעת ב TCH, ימים לא קלים, למעשה מאוד קשים. כמה זמן נמשך הסבל הזה אחרי כל טיפול? האם כל טיפול שווה בעוצמת תופעות הלוואי? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TCH - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/09/2011מספר הימים לא תמיד קבוע ולא בכל מקרה שווה. בד"כ כשבוע הרגשה כללית רעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לאחר ניתוחחנה01/09/2011
שלום רב! בבדיקה לאחר הניתוח "נמצא רקמת חיבור דסמופלסטי מסונן ע"י קרצינומה חדרני צמוד לקשר לימפה. לא נמצא גידול בתוך קשר הלימפה עצמו. הרקמה גידולית בקוטר של כ - 3 מ"מ". מה פירוש התוצאה? האם זה שקשר הלימפה נקי הופך את המצב לטוב יותר או שזה שהרקמה נגועה הופך את המצב ליותר מסוכן?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/09/2011שלום חנה,
קשה לחוות דיעה מבוססת מבלי לדעת את כל הפרטים, אבל אם מדובר בגידול חודרני בקוטר 3 מ"מ שהתפתח ליד קשר לימפה אך לא חדר אליו - אז זה גידול בשלב מוקדם מאוד (מה שנקרא T1a), וזה בוודאי יותר טוב מאשר לו היתה בלוטה נגועה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לסרטן מסוג טריפל נגטיבחווי01/09/2011
שלום, אני בת 40 אחרי ניתוח הוצאת גידול בגודל של 1ס"מ עם בלוטות נקיות. הסוג של הסרטן הינו טריפל נגטיב עם קצב חלוקת תאים של 80%. הציעו לי שתי אופציות טיפול אחת היא 4 טיפולים בטקסטור במרווחים של כל שלושה שבועות ולאחר מכן 33 הקרנות, או בבי"ח אחר שמונה טיפולים של ACT בהפרש של שבועיים ואח"כ הקרנות. אין אוכל לדעת איזה סוג טיפול עדיף?
המון תודה מראש, חווי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לסרטן מסוג טריפל נגטיב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/09/2011בהחלט יתכן שתגיעי למרכז אחר וההצעה תהיה שונה .טקסוטר במקרה שלך הינו טיפול טוב. גם הטיפול השני אולם במקרים של טריפל נגטיב יתכן ואדריאמיצין פחות פעיל . הדבר העיקרי הינו שלא הייתי מסתפקת ב4 טיפולי אלא ב6 בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- what is risk of medicin breakביאטה31/08/2011
My breastcancer started spreading. After finishing two of the available hormone blockers, I want to take a break from the oncological medicines - as long as I feel well - in order to spread the effectivess of the remaining medicines over a longer period. Meanwhile I do all possible efforts with diet and supplements (in short: vegan + broccoli sprouts and blueberries, and tofu) and daily long intense walks.
My question: what is the risk of not using the oncological medicines until/unless I start noticing that I need them - and stopping them after they took away the immediate problem?
FYI: Operated 11 years ago; diagnosed with metatstases 5 years ago - since then treated with Arimidex until it didn't work anymore (3 yr) and Tamoxifen which also doesn't work anymore (after 2 yrs). The last CT (May 2011) showed that the cancer is only active in the chest near the place where it all started, near the scar, "nibbling" from the chestbone. I feel excellent; no pains, no breathing problems.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר what is risk of medicin break - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי04/09/2011I don't know you, in many cases I stop treatmrnt for period of time if the patients is in a contition that allows it.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מכיר את אהוד קליין או משה פפא?סיגי30/08/2011
האם מישהו מכיר את אהוד קליין או משה פפא?? אנא המלצתכם. אני צריכה לעבור ניתוח להסרת סרטן שד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
b31/08/2011רק כסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיגי
שירית02/09/2011פרופסור פפא גרוע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! פרופסור קליין בסדר נסי את שבתאי משה משיבא הפרסונל הולך רק אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה פפא או אהוד קליין???
סיגי04/09/2011אפשר יותר אינפורמציה בנושא????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג מצויין
לירי06/10/2011אני ממליצה מאד על ד"ר משה קולר, ניתח אותי לפני עשור וגם עכשיו,רופא מדהים , מקצועי ואנושי, הוא מנהל מחלקה ב,מעייני הישועה" ועובד גם בתל השומר וגם במכבי.
בהצלחה ורפואה שלימה.
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירית - אנא יותר אינפורמציה. תודה
סיגי04/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור פפא מדהים!
ט05/09/2011למה גרוע???
בן אדם מדהים...מבין, מקשיב וכירורג מצויין!
ניתח אותי וטיפל בי.
ניתח אותי 3 פעמים ( כולל בלוטת זקיץ )- תוצאה של הניתוח מצויינת! לא רואים כלום!
ממליצה עליו מכל הלב!
מקבל פרטי באסותא ( כמו כולם בעצם )
ביקור עולה 800 ש"J
יכולה לתת את כל הפרטים שלו ושל מזכירתו הצמודה עמליה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אהוד קליין
דפנה שמיר14/12/2011רופא מצויין ומנתח מעולה.נותחתי על ידיו ואנו בטיפול ובמעקב אצלו כבר 7 שנים. ממליצה בכל לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפפא ??
דיאנה20/09/2011לא ממליצה אוהב כסף !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפסיקו! כולם אוהבים כסף
ט21/09/2011אבל בנוסף צריך להיות גם אדם טוב ואנושי....
ופרופ' פפא בן אדם מדהים! וכירורג מצויין!
ואגב....לא מי יודע מה יקר - שווה כל שקל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה על פרופסור פפא
שירי23/09/2011עשה עבודה מצויינת, השאיר שוליים נקיים, אפילו שזה היה לא פשוט במקרה שלי. הפניתי אליו עוד בנות (לפחות שלוש) שהיו מרוצות מאוד!
רק בריאות!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם מדהים- ואיש מקצוע משכמו ומעלה
גלית25/09/2011כמה פרופסורים אתם מכירים שעדיין מתייעצים עם אחרים ולא קובעים "פסק דין אלוהים" ???
איש מדהים- פשוט בנאדם !, למרות היותו פרופסור...
לגבי הכסף- כל הטובים עולים...
הבעיה היא שגם ה"לא טובים"- גובים את אותם סכומים, ואז נוצר הבלבול....
רק בריאות - ממליצה בחום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור פפא
אני15/10/2011פרופסור פפא הוא הכירורג הטוב ביותר שקיים במדינת ישראל, חוץ מידי הזהב שלו, יש לו לב רחב, יש לו ידע וניסיון ושמו לא סתם הולך אחריו.
אני אישית נותחתי אצלו לפני שלושה שבועות ולא נזקקתי אפילו לכדור אחד נגד כאבים, השאיר לי צלקת מינימילי שברור לי שתעלם עם הזמן והחשוב ביותר הוציא את הגוש עם גבולות נקיים וניקה את כל כולו מגופי.
אין ספק, שפרופסור פפא עובד מאוד קשה על מנת לטפל בצורה הטובה ביותר בחולות שלו, לעיתים הדינמיקה בין החולה לרופא לא מוצלחת ולא רק בגלל הרופא, הוא מאוד סבלני ומודע למצוקה של החולה תמיד מחייך וגם דואג.
לסיכום, פרופסור פפא אחד יחיד ומיוחד במינו!!!!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ על הכירורג פרופסור פפא משה
יוסי אגמון30/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור פפא מומלץ בכל לב
יסמין09/04/2013אימי טופלה על ידו במסירות והרבה תשומת לב מקצעי ובעל ידע רב
הוא רופא מעולה שמסתכל למטופלת בעיניים, מקשיב לה וגם תומך.
חוץ מזה הטיפול אצלו כולל והוא מתחשב בכל דבר.
ממליצה על פרופ פפא בחום.
יש לו גם אתר עם שאלות ותשובות
וגם סרטונים ביו טיוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בחודש יש לבצע MRI לסרטן שד?סיגי30/08/2011
שלום. אני צריכה לעבור MRI לסרטן שד (הביופסיה כבר איבחנה סרטן לצערי) לפני ניתוח. אני בת 49 ועדיין בעלת מחזור חודשי. האם יש חשיבות עליונה לזמן בחודש בו צריך לעבור את ה MRI. אני כבר אחרי המחזור ולא רוצה כמובן לדחות את הבדיקה לחודש הבא. אנא תשובה דחופה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי בחודש יש לבצע MRI לסרטן שד? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס02/09/2011שלום סיגי,
בדיקת MRI מאבדת מיעילותהבנשים בגיל הפוריות אם אינה מבוצעת בימים 7-14 למחזור.
צריך לשקול כל מקרה לגופו, כמה העיכוב, באיזה שלב הגידול, ועד כמה קשה נפשית ההמתנה.
מבחינה רפואית עיכוב של 2-3 שבועות בד"כ אינו קריטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעיסקה29/08/2011
באם ייתכן מצב בו גוש בשד- הנחשד כפיברואדנומה יהיה ממאיר ללא סימני ממאירות באולטרסאונד? זאת אומרת-ללא ביוספיסה, האם ניתן לסמוך על אולטרסאונד על מנת להחליט אם גידול הינו ממאיר או שפיר? למשל אם לא נראה משונן או עם כלי דם עליו זה יכול להספיק? תודה עיסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/08/2011אם הרנטגנולוג בטוח בד"כ הם יכולים להחליט . כמובן שביופסיה הינה חד משמעית . קורה לעיתים רחוקות שמקרים הנראים שפירים ביופסיה הינה שונה וגם להיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIד28/08/2011
שלום
אבקש עזרה דחופה בהבנת תותאות MRI של אימי.
שד שמאל
1.מוקד צביעה במימדים 0.6 ס"מ ברביע פנימי אמצעי ss.4.
2.שינויים לאחר ביופסיה רביע חיצוני אמצעי.
שד ימין רביע חיצוני אמצעי מוקד צביעה באורך 1.7 ס"מ I32.6.
מה אומר המושג מוקד צביעה?
וכמובן מה מייצגים הגדלים המצורפים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/08/2011שלום רב,
מוקד צביעה הוא האזור בו מתרכז החומר המוזרק, זה אופייני לגידול, אבל לא רק - ולכן חשוב לראות את התשובה המלאה ואת הצילומים.
המספרים הם מידות (בס"מ) וכנראה מספר התמונה בה מופיע הממצא?
בכל מקרה, לקבלת ייעוץ פרטני והמלצות להמשך בירור או טיפול יש לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד29/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוש האבחנותירדן26/08/2011
שלום,
אימי בת 64 ולפני כחודשיים אובחן אצלה DCIS Grade 2. היא עברה ניתוח לכריתה חלקית כשבניתוח נצפו מספר מוקדים. תוצאת הביופסיה הצביעה על שישה מוקדים + גידול חודרני שהוסר בגודל 0.8 ס"מ. בעקבות ששת המוקדים הרופא המליץ על כריתה מלאה בשד שמאל, השד הנגוע. בנוסף, התוצאה נשלחה שוב לבדיקת FISH משום שהרופאים התפלאו מאוד מהממצא החודרני.השבוע אימי עברה כריתה מלאה בשד שמאל ושחזור.במהלך הניתוח לא נצפו בלוטות נגועות.הגיעה גם תוצאת הFISH היום ולצערינו היא מאמתת את הביופסיה הראשונה. הבנתי שיש צורך לשקול את נושא הכימותרפיה יחד עם עוד נתונים. יש לי מספר שאלות. האם הגידול החודרני, הקטן אמנם, מעלה את האפשרות להישנות בהשוואה לDCIS? בנוסף, בדפים של אימי ראיתי שכתוב שנשלחה לFISH משום ש-HER2 כמעט אף פעם אינו חיובי. האם זה אומר שבדר"כ הוא אינו חיובי בהשוואה לאבחנה הראשונית של אימי, כי ראיתי באינטרנט שHER2 נחשב אלים.האם כל גידול חודרני הוא HER2 חיובי? הרופאים אמרו שאימי תבריא. אני לא ממש מבינה. אודה לתשובות. לילה טוב,
ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוש האבחנות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס27/08/2011שלום רב,
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, מה גם שחסרים המון פרטים,
אך באופן כללי גידול חודרני הוא אכן יותר מסוכן מגידול טרום סרטני (DCIS)
גידול חודרני שמבטא ביתר את החלבון HER2 הוא אכן אלים יותר,
אך כ 20-25%% מהגידולים מבטאים את החלבון הזה,
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמוגרפיהשירה24/08/2011
שלום
רציתי לדעת אם יש אפשרות לבצע במקום או בנוסף לממוגרפיה גם בדיקת תמוגרפיה?
איפה ניתן לבצע בדיקה כזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לתרמוגרפיה
שירה25/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמוגרפיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס27/08/2011שלום שירה,
בדיקת תרמוגרפיה מבוצעת בימים אלה במסגרת מחקר במספר מצומצם של מרכזים בארץ: בהדסה, תל השומר, השרון, מאיר ואסותא (היה אתר גם בקפלן שאינו פעיל כרגע, אך עתיד לחזור לפעילות).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TCHשרית23/08/2011
שלום רב,
אשמח לקבל מעט פרטים אודות טיפול TCH, למה לצפות? מהן תופעות הלוואי הקשות? אני אמורה לקבל טיפול אחת ל- 3 שבועות, שמעתי דיעות חלוקות האם 4 או 6 טיפולים, מצבי הוא גידול 7 מ"מ שהוצא, אין נגיעה בבלוטות, הר 2 חיובי, רגיש להורמונים, תוך כמה זמן מיום הניתוח חובה להתחיל את הטיפול? הבנתי שבחלוף פרק זמן מסוים הוא אינו יעיל עוד.
תודה מראש על מלאכת קודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TCH - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי24/08/2011תופעות הלואי , עיפות חולשה , תיתכן ירידה בספירות הדם . לעיתים פגיעה בציפורנים מהטקסוטר. לא יודעת למה הוחלט על טיפול זה ולא אחר , האם הקופה תאשר את הטיפול? קבלי עוד אינפורמציה מהרופא המטפל . הטיפול המומלץ בד"כ הינו 6 טיפולים . אכן מומלץ להתחיל מהר ככל הניתן בד"כ רצוי 6 שב לאחר הניתוח הספרות מאפשרת עד 3 חודשים אך כפי שצינתי רצוי כמה שיותר מוקדם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה המהירה, עוד שאלה-
שרית24/08/2011היית ממליצה על טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת בלוטות נגועותליר23/08/2011
שלום,
סרטן השד מקומי - גוש גדול (מעל 5 ס"מ) ובלוטות נגועות באותו צד.
האם במקרה והתגובה לטיפול הכימותרפי מצויינת והגידול נעלם, חייבים להסיר בניתוח את בלוטות הלימפה בבית השחי שהיו נגועות או ניתן לוותר על ניתוח ולעבור להקרנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת בלוטות נגועות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס23/08/2011שלום ליר,
ההמלצות הסטנדרטיות בגידול מקומי מתקדם הן לכרות את בלוטות בית השחי בניתוח אם ידוע שהיו נגועות, גם אחרי כימוטרפיה טרום ניתוחית.
קיימת אלטרנטיבה שאינה בדוקה היטב - לכרות בניתוח את בלוטת הזקיף ולבדוק אותה תוך כדי הניתוח, ורק אם היא נגועה לכרות את שאר הבלוטות, אבל לא ברור שהאפשרות הזו בטוחה כמו כריתה של כל הבלוטות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה ובפיטמותדנה21/08/2011
שלום,
שמי דנה, אני בת 26, לא לוקחת גלולות. בחודש האחרון אני מרגישה שכואב לי החזה כשאני נוגעת בו. כמו כן הפטמות שלי זקורות כל הזמן וגם בהן כואב לגעת.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה ובפיטמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/08/2011כנראה הורמונלי לא בתחום הסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למפקטומיה-מחפשת כמה תשובות בבקשהעיסקה21/08/2011
שלום רב!
אשמח ואודה למענה לכמה שאלות..
כמה זמן בממוצע אורך ניתוח להוצאת גוש בגודל 3.5 ס"מ (ככל הנראה שפיר)
האם חובה שיתבצע בהרדמה מלאה?
אם כן, האם חובה להישאר באישפוז לאחר הניתוח וכמה זמן?
תודה רבה רבה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למפקטומיה-מחפשת כמה תשובות בבקשה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס23/08/2011שלום שירלי,
בהנחה שמדובר בפיברואדנומה - ניתוח כזה אוך 30-40 דקות, ניתן לבצע בהרדמה מקומית אם את יכולה לעמוד בכאב של הדקירה של הרדמה מקומית, ולא צריך להיות שום צורך באשפוז אחרי.
כמובל שלכל מנתח יש ההעדפות שלו לגבי ניתוח בהרדמה מקומית, ולכם חשוב שתפגשי עם המנתח/ת לפני הניתוח ותבררי מולו את כל הנקודות הללו.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגשוג וגריידדנה19/08/2011
שלום רב
שאלתי:מה הכוונה שבתוצאות אחרי ניתוח נאמר שהתאים משגשגים ושהגרייד 3?
מה זה גרייד בדיוק?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגשוג וגרייד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי20/08/2011גרייד נקבע על ידי הפתולוג לפי הגדרות פתולוגיות המציינת את מידת האגרסיביות של התא. גרייד 3 מראה על תא הנראה אגרסיבי. צריך להדגיש שהקביעה אינה מתמטית והינה בעיני הפתולוג ולכן לא כולם מסכימים עם אותה החלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)