פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי כימו למרות בלוטות נקיות
    דנה
    18/08/2011

שלום רב
    רציתי בבקשה לשאול מהם המקרים בהם ממליצים על כימו למרות שהבלוטות נקיות?
    כמו כן לא ברור לי לשם מה הכימו במיקרה כזה
    הגוש הרי הוצא בשלמותו
    אין עדות בפט סי טי לגרורות
    אז מה מטרת הכימו?
    ולמה לא מספיק רק הקרנות מקומיות ואח"כ טמוקסיפן
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפולי כימו למרות בלוטות נקיות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/08/2011

גם הטמוקסיפן וגם הכימותרפיה המטרה למנוע גרורות . תאים ממאירים יכולים להתפשט דרך בלוטות הלימפה ודרך מערכת הדם . מציאות תאים ממאירים לא ניתן לדעת בבדיקות כמו פט או סי.טי. כאשר ניתן לראות את הגרורות זה כבר שלב מאוחר אנחנו מעונינים למנוע גרורות . כימותרפיה ניתנת א. כאשר אין רצפטורים להורמונים או כאשר יש אינדיקציות נוספות המראות שיש מקום לכימו כמו בדיקת אונקוטייפ המראה צורך בכימו.מאחר ואיני יודעת מה בדיוק מצב הגידול לא ניתן להגדיר למה הומלץ במקרה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילואידיס.. עזרה בבקשה
    עיסקה
    18/08/2011

שלום
    אני בת 33 עם היסטוריה משפחתית של בת דודה שנפטרה בגיל 28 מסרטן שד ודודה של אמא שנפטרה אף היא.
    לפני שנה וחמישה חודשים עשיתי אולטרסאונד עקב מישוש גוש.. היום באולטרסאונד חוזר נמצא כי הגוש גדל מגודל של 2.6 ס"מ לגודל של 3.2 ס"מ.. האם זאת נחשבת גדילה משמעותית בטווח זמן לא קטן זה? האם פיברואדנומה "רגילה" יכולה גם היא לגדול בקצב כזה? האם אוכל לדעת אם זה גידול בעייתי גם ללא הוצאתו? (יש איזו שהיא ביופסיה אפשרית או MRI שיתנו אבחנה ברורה?)
    הכירורגית העלתה אופציה של פילואידיס בגלל שהגידול גדל משמעותית יחסית.. אך בכל זאת עבר לא מעט זמן.. האם אפשר להמשיך לחכות עם הוצאת הגוש? (מסיבות אישיות מאוד מסובך לי לעבור ניתוח בהרדמה מלאה גם אם טכנית הוא פשוט)

תודה רבה!!
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    פילואידיס.. עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• פילואידיס.. עזרה בבקשה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/08/2011

גידול שגדל יש להוציאו . כמובן שאפשר לבצע ביופסיה קודם . אבל לא רצוי להשאיר גידול שגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לזה פתרון?
    רוני
    17/08/2011

אני סובלת בדיוק מהסמפטומים שתן מתארות. בדיקת אולטראסאונד יצאה תקינה. מה שכתבת על הקשר לבעיה בצוואר נשמע נכון, אני אכן סובלת כבר כמה שנים מכאבים בצוואר, בזמן האחרון התחיל כאב בבית השחי/שד שמקרין לכתף הימנית ולזרוע. אשמח לשמוע על פתרונות/דרכי טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    יש לזה פתרון?

הוספת תגובה

• יש לזה פתרון? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    17/08/2011

זה לא אתר לפתרונות כלל איני יודעת מה יש לך זהו אתר לשאלות ותשובות באופן מאד כללי בנושאי סרטן שד. לפתרונות ספציפיים גשי לרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות
    דפנה
    16/08/2011

שלום רב

אני כבר כשמונה חודשים לאחר סיום טיפולים בסרטן שד מקומי, שכלל כריתה, טיפול כימותרפי והקרנות.

בבדיקת המעקב האחרונה אצל האונקולוגית היתה עלייה בערכי ALP, למעשה הערכים קפצו פי שניים מהבדיקה הקודמת (שהייתה כ-8 חודשים לפני הבדיקה הנוכחית). בעקבות העלייה הרופאה שלחה אותי למיפוי עצמות ואולטרסאונד כבד. התשובה שקיבלתי במיפוי היא: "הדגשה קלה בקליטה בצלע 11 אחורית משמאל, יכול להתאים למצב לאחר טראומה.
    אין לשלול תהליך אחר. אין לראות קליטה פתולוגית נוספת בעצמות השלד."
    הרופאה כרגע בחופשה ונקבע לי תור לתחילת ספטמבר. אני מבינה שהתשובה של המיפוי מאוד לא חד משמעית, אבל האם זה יכול להצביע על גרורה בעצמות? אני מביה שזה יכול להצביע על הכול או על לא כלום, אבל האם האפשרות של גרורה קיימת?

כמו כן, רציתי לשאול מה הבירור שצריך לעשות, אם בכלל, לממצא הזה.

תודה רבה

תמר

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    17/08/2011

את ענית בעצמך הכל יכול להיות . סביר להניח שלא מדובר בגרורה בעצם . צריך לחזור קודם כל על בדיקת הדם יתכן ובירידה. לא רק עצמות יכולות לגרום לעליה. וכן לבצע גם סמני סרטן יכול לכוון . ובהתאם להחליט יתכן והדבר היחיד שיש לעשותו הינו להמתין ולראות מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דפנה
    17/08/2011

תודה רבה על תגובתך המהירה. עזרת לי מאוד.

תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fibrogland tissue
    רות אזולאי
    14/08/2011

שלום, בת 78 לפני כ-16 שנים גידול ממאיר TUBULAR בגודל 0.6 ולאחר כריתה טיפול בהקרנות. בממוגרפיה באותו שד הממצא הנ"ל וכן קשריות קטנות מפוזרות בשד אחת מהן מסויידת. מה המשמעות של הממצא? התבקשתי גם להשלים בירור בבדיקה סונוגרפית אבל התור לבדיקה הוא כחודשיים. האם זה דחוף ? גם התור לכירורג שד לא קצר. יש לציין אמא עם אותו גידול. אודה על תשובתך לכתובת המייל שציינתי. בברכה, רות אזולאי.

לקביעת תור
    סגירה
    fibrogland tissue

הוספת תגובה

• fibrogland tissue - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    14/08/2011

שלום רות,
    הגידול שהיה לפני 16 שנה הוא לפי התיאור שלך גידול עם סיכון מאוד מאוד קטן לחזרה,
    רקמה פיברולנדולרית היא רקמת שד תקינה, קשריות מסויידות בדרך כלל הן שפירות, אבל מעבר לזה אין אפשרות לחוות דעה לגבי הממצאים.חשוב גם להשוות לבדיקות קודמות לראות מה היה בהן.
    על פניו לא נשמע שיש דחיפות גדולה לבדיקה, אם כי אפשר להבין את החשש - את יכולה לנסות להסביר לפקידה את הרקע ולבקש שינסו להקדים אם יתפנה מקום.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• fibrogland tissue

רות אזולאי
    15/08/2011

תודה על התשובה המלאה והמהירה. בברכה, רותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי ביופסיה- דחוףףף
    טלי
    11/08/2011

אמא שלי עשתה ביופסיה לאחר ממצאים של הסתיידויות בשד בממוגרפיה.
    תוצאות הביופסיה הינם כדלקמן:

Rt breast:
    BLUE CASSETTE:
    INTRADUCTAL CARCINOMA GRADE 2 (SOLID WITH CENTRAL NECROSIS)
    HORMONAL RECEPTORS WILL FOLLOW
    CALCIFICATIONS ARE PRESENT
    YELLOW CASSETTE:
    INTRADUCTAK CARCINOMA GRADE 2

LT BREAST:
    FREEN CASSETTE:
    FATTY REPLACED BREAST TISSUE WITH ISOLATED FOCUS OF ATYPICAL DUCTAL HYPERPLASIA.CALCIFICATIONS ARE PRESENT

WHITE CASSETTE:
    FATTY REPLACED BREAST TISSUE WITH SINGLE FOCUS OF ATYPICAL DUCTAL HYPERPLASIA VS. INTRADUCATAL CARCINOMA/

אני מבחנה שמדובר על סרטן בשלב ראשוני.
    האם נכון?
    מה סיכויי ההחלמה?
    איזה טיפול עושים? כריתה חלקית/מלאה?
    האם זה אומר שאין גרורות? האם אפשר לדעת את זה בוודאות רק ע"ס הביופסיה או שצריך לחכות לתוצאות הניתוח?

אנא תשובתך המהירה, כי אני לחוצה מאוד מאוד ולא ישנה בלילות מרוב דאגה.
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי ביופסיה- דחוףףף

הוספת תגובה

• ממצאי ביופסיה- דחוףףף - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    13/08/2011

ממצא מאד ראשוני גידול לא חודרני אשר אינו שולח גרורות . בד"כ הטיפול יכול להיות כריתה חלקית והקרנה בתנאי שהממצא מוגבל כמובן . לגבי המידע הסופי כמובן רק בפתולוגיה הסופית לאחר הוצאת כל הממצא אפשר לדעת בודאות שאין שום איזור של חודרנות . לפי כל התשובות וכן נראה כי נעשו מספר ביופסיות אכן הממצא מאד ראשוני וסיכוייך לבריאות מלאה מצוינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלול להיות חודרני?

טלי32
    13/08/2011

תודה רבה על תשובתך.
    משו לא ככ ברור לי.
    מצד אחד כתבת "גידול לא חודרני שלא שולח גרורות" ומצד שני רשמת שצריל לחכות עד אחרי הניתוח כדי לוודא שאין גרורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלול להיות חודרני? - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    14/08/2011

לא זה מה שכתבתי כלל לא כתבתי שיש גרורות או אין הביופסיה שלך אומרת שיש גידול שאינו חודרני . כתבתי שרק לאחר הניתוח אפשר להיות ב100% בטוחים שאין ממצא חודרני בחומר . קרוב לודאי שאין אבל רק לאחר שיוציאו את הכל ידעו . גם אם יש ממצא חודרני זה לא אומר שיש גרורות כלל לא .אם ממצא מאד קטן סבירות לגרורות קטנה ביותר . ביופסיה לא אומרת דבר על מציאות גרורות . להסברים יותר מקיפים אין ברירה צריך רופא בשר ודם . ממליצה לאחר הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בנוכחות הורמונים
    גילי
    10/08/2011

אמורה להתחיל הפריה חוץ גופית. עשיתי ממוגרפיה + אולטארסאונד.

(ביקשו ממני להזריק כמויות גדולות של מונוגון+ צטוטרייד+אוביטרל)

שאלות:

1. האם הציסטות עלולות לגדול ו/או האם יש סיכוי גדול יותר לגידול בשד בנוכחות

ההורמונים שאעשה.

2. יש אפשרות לעשות הפריה חוץ גופית ללא הורמונים. האם זה מומלץ במקרה שלי עקב

הציסטות?

3.האם כירוג השד יוכל להמליץ על טיפול ללא הורמונים?

4. האם אוכל לדרוש טיפול ללא הורמונים על סמך הימצאות ציסטות?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בנוכחות הורמונים

הוספת תגובה

• ציסטות בנוכחות הורמונים - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/08/2011

הציסטות אינן סרטן והן לא הופכות לסרטן אם אכן ציסטות . לגבי אופי הטיפול רק הגיניקולוג יחד אתך יכולים להחליט. חשיפה לכמויות גדולות חוזרות ונישנות של הורמונים יכולים להעלות את הסיכון , מצד שני אני מבינה שאת רוצה להרות , אם אין לך סיפור משפחתי של סרטן שד אני ממליצה שתשוחחי על הנושא עם הגניקולוג שלך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעוניינת להרות בהפרייה

גילי
    10/08/2011

חוץ גופית ללא הורמונים. האם אוכל לסרב להורמונים בטענה שההורמונים מגדילים את

הסיכון לסרטן אצלי עקב הציסטות?

חשוב לי מאוד לדעת. לא רוצה הורמונים אך צריכה לתת להם סיבה ראויה לכך. האם

הציסטות זו סיבה מספיק טובה לסירוב להורמונים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ביאטריס עוזיאלי- המשך שאלה...

גילי
    11/08/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בכריתה ?
    נ.
    09/08/2011

שלום ד"ר אלוויס,
    אני אם לילדה בת שנה וגילי הוא שלושים, במהלך ההנקה זיהיתי גוש חשוד שהתברר לפני כשבועיים כגוש סרטני מסוג: Infiltrating ductal carcinoma

אני מתגוררת כרגע בפלורידה ועברתי לפני כ- 5 ימים ניתוח להוצאת הגוש והסרה של 4 שיניים מבלוטת הלימפה (3 מהן היו חמות וכחולות) שנשלחו למעבדה לצורך אבחון.

בבדיקת הפט-סיטי, לא נמצאו גרורות ובנוסף, לקחו לי בדיקת דם לבדיקת הגן שאת תוצאותיו אני אמורה לקבל בעוד כחודש.

השאלה שלי היא:
    האם ידוע ברפואה המודרנית מהם סיכוי החזרה של הסרטן בקרב נשים צעירות שלא כרתו?

לאור גילי הצעיר והממצאים הפתולוגים , האם היית ממליצה על כריתה של שני השדיים בכדי למנוע חזרה של הסרטן בעתיד?

להלן כמה מהתוצאות\אבחנות פתולוגיות שקיבלתי:

GROSS:
    RIGHT BREAST, 2 o'clock, 3 CM FROM NIPPLE, CORE NEEDLE BIOPSY: Two fragments of yellow fibrofatty ttissue 2 x 0.3 x 0.3 cm. Entirely sent 1 cassette.
    MDO/iga

FINAL DIAGNOSIS:
    Infiltrating ductal carcinoma, poorly differentiated, 1.4 cm in greatest linear
    dimension present in all submitted cores and associated to an area of adenosis
    with clear cell change.
    Lymphovascular invasion present.

Note: immunohistochemistry the infiltrating tumor is 0/3 for estrogen receptors 0/3 for progesterone receptors and 3+/3 for Her2Neu. Tumor cells are focally positive for EGFR (less than 10% tumor cells). In addition, the tumor is negative for CK-5, P63, S-100 and MART-1.

כמו כן,
    יש תוצאות MRI
    באם רלוונטי, אשמח להעביר לך.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש צורך בכריתה ?

הוספת תגובה

• האם יש צורך בכריתה ? - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    09/08/2011

שלום רב,
    קשה לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, בוודאי בשאלה של כריתה מלאה או כריתת שדיים מניעתית,
    באופן כללי - בצעירות סיכויי ההישנות קצת יותר גבוהים אחרי כריתה חלקית בצעירות, אבל לא ברור שזה משפיע על אחוזי ההישרדות,
    וכריתה מניעתית של השד השני מומלצת רק בנשאיות או בנשים עם סיפור משפחתי חזק של סרטן שד, במקרים אחרים לא ברור שיש בזה תועלת אמיתית, שכן הפרוגנוזה נקבעת על פי הגידול שכבר ישנו, ולא לפי הגידול שאולי יתפתח בעתיד(ומן הסתם יאובחן בשלב יותר מוקדם כי תהיי במעקב צמוד).
    בכל מקרה - פלורידה זה לא קצה העולם, ויש מרכזי סרטן גדולים ונחשבים גם במיאמי וגם בטמפה, ואני בטוחה שתוכלי לקבל שם ייעוץ פרטני מפורט.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע אודות בדיקה גנטית BRCA
    MIMI
    08/08/2011

שלום,

אני סטודנטית לפסיכולוגיה ומבצעת את עבודת הגמר שלי בנושא הנכונות לבצע בדיקה גנטית לנשאות המוטציות בגנים BRCA 1/2.
    יש לי מספר שאלות אודות הבדיקה, אשמח אם תוכלו להשיב עליהן, באגודה למלחמה בסרטן לא ידעו לענות לי...

1. אילו נשים מופנות לבדיקה?
    2. כמה עולה הבדיקה?
    3. היכן הבדיקה מתבצעת ומהי הפרוצדורה?
    3. האם רק נשים להן היסטוריה משפחתית של סרטן שד/שחלות יכולות לבצע את הבדיקה, או שכל אחת יכולה לבקש להיבדק?
    4. האם יש צורך בבדיקה אחת או מספר בדיקות?
    5. כמה זמן עובר עד לקבלת התשובה, ומי מעביר את התשובה?
    6. במידה והתוצאה חיובית האם הנבדקת מופנית להמשך טיפול, ואם כן היכן?
    7. האם באופן כללי מעודדים כל אישה לבצע בדיקה זו?

תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מידע אודות בדיקה גנטית BRCA

הוספת תגובה

• מידע אודות בדיקה גנטית BRCA - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    08/08/2011

השאלות מרובות וקצת קשה כך לתת תשובה יש אינפורמציה בגוגל אם תחפשי אני בטוחה שתקבלי . אתן מספר קוים כליליים , לגבי מחיר איני יודעת .שולחים נשים אשכנזיות שלהן 2 קרובי משפחה מדרגה ראשונה חולות בסרטן שד או שחלה. או כל אשה שחלתה בסרטן שחלה וכן נשים אשר חלו מתחת לגיל 40 . (שוב אלו קוים כללייים את חיבת להכנס לאתר ולמצא את הדברים כפי שהם רשומים יש הנחיות ברורות לנשים לא אשכנזיות מבצעים את הבדיקה הידועה אם אינן נמצאות נשאיות ממליצים על סריקה של הגן . זה הרבה יותר יקר.
    כל אשה יכולה לגשת להתיעצות גנטית אונקולוגית ושם יסבירו מה מידת הסבירות לנשאות ויחד יחליטו אם יש מקום לביצוע הבדיקה.
    בדרך הכלל הבדיקה תוך מספר שבועות אפשר לבצע מהר אם יש צורך .מודיעים לנבדקת את התשובה , היא מקבלת מכתב מפרט .מופנית למרכז למעקב.
    ן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח MRI
    נועה
    07/08/2011

בת 35, נשאית BRCA1 בריאה. (בטיפולי פוריות ממושכים)
    ביצעתי MRI בשבוע שעבר וברצוני לדעת את משמעות התוצאות, אני מצטטת:

"רקמת השד מראה מבנה פיברוגלנדולרי במרביתו.
    רקמת השד מראה האדרה בינונית.
    שד ימין ושמאל: ללא צביעה פתולוגית ברקמת השד ובבית השחי דו צדדית.
    לסיכום: ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת מ2010."

האם הבדיקה תקינה?
    האם האדרה בינונית היא ממצא מחשיד?

אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח MRI

הוספת תגובה

• פיענוח MRI - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    07/08/2011

שלום נועה,
    האדרה של רקמת השד אינה תופעה חריגה, והתשובה שאת מצטטת תקינה לחלוטין.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן וכאבי פרקים
    מחלימה
    06/08/2011

אני נוטלת טמוקסיפן מזה ארבעה חודשים אחרי טיפול כימותרפי והקרנות. אני סובלת מכאבים בכפות רגליים בעיקר אחרי מאמצים ובעיקר בפרקי הבהונות. האם זו תופעה מוכרת? האם יש לה טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן וכאבי פרקים

הוספת תגובה

• טמוקסיפן וכאבי פרקים - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    07/08/2011

שלום רב,
    כאבים בכפות הרגליים אופיניים דווקא כתופעת לוואי של טקסול, ולא של טמוקסיפן.
    הם יכולים להמשך גם חודשים אחרי הפסקת טיפול.
    ממליצה לך להתייעץ עם הרופאים המטפלים במקרה שלך.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד גרורותי במעי הגס
    בתיה פריד
    04/08/2011

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד גרורותי במעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן השד גרורותי במעי הגס - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/08/2011

מה השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נובלבין
    שרית
    03/08/2011

האם נובלבין מתאים לטיפול מונע?

לקביעת תור
    סגירה
    נובלבין

הוספת תגובה

• נובלבין - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/08/2011

אין ספרות בנושא לא מקובל לתת כימותרפיה זו כטיפול מונע.אלא במקרים יוצאי דופן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אונקוטייפ
    שרית
    03/08/2011

שלום רב,

רציתי לברר עמדתך ביחס לתוצאות אונקוטייפ, גידול 7 מ"מ הוצא בניתוח, HER 2 חיובי, רגיש להורמונים, בדיקת האונקוטיפ התקבלה בציון 26. מה עושים? כימו או לא? בת 39, מאוד לא רוטצה כימו, ומאוד לא רוצה לקחת סיכונים.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות אונקוטייפ

הוספת תגובה

• תוצאות אונקוטייפ - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/08/2011

האם את בטוחה במה שכתבת? את כותבת ש HER2 חיובי במקרים אלה אין לעשות אונקוטייפ מאחר ואת זקוקה לטיפול בהרצפטין וכימותרפיה. אם אכן חיובי ללא ספק כימו . אני נוהגת לומר שאונקוטייפ מעל 25 זקוק לכימותרפיה ולכימותרפיה במקרים אלה יש חשיבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף אנא ענו לי!!!!!!!!!!!!!
    רונית
    02/08/2011

התחלתי טפולי פוריות לאחר בדיקת כרורג שהיתה תקינה אני בת 43 והסטוריה משפחתית של חולי סרטן בממוגרפיה שאני עשיתי ביוזמתי התגלו הסתידויות עדינות במרכז שד ימין הרופא הבודק המליץ על ביופסיה האם מפסיקים את טפולי הפוריות או שממשיכים במקביל? אנא ענו לי בהקדם!
    יש לציין שעברתי ממוגרפיב לפני שנה והכל היה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף אנא ענו לי!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• דחוף אנא ענו לי!!!!!!!!!!!!! - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/08/2011

מפסיקים לתקופה הקצרה עד לביצוע הבדיקה וקבלת התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה