מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת לימפה לאחר ניתוחאליס10/04/2011
בס"ד
שלום, לפני 10 ימים עברתי ניתוח לסרת גוש מהשד , הוסרו גם בלוטות לימפה.
היה לי נקז שהרופא הסיר לאחר 3 ימים.
בנתיים הצטברו נוזלים מתחת לבית השחי ויש לי מעין בלוטה מתחת לבית השחי
שמאוד מפריעה לי להניח את היד צמוד לגוף.
השאלה אם הבלוטה הזו היא הצטברות נוזלים שיספגו בהמשך? בעוד כמה זמן?
או בלוטת לימפה נוספת שהיא נגועה ולא הוסרה?
עדיין לא הגיעו ממצאי הניתוח. אנא תשובתכם בהקדם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/04/2011שלום רב,
ייתכן מאוד שמדובר בהצטברות נוזלים, שנספגים בדרך כלל תוך שבועות ספורים, אבל במקרה של ספק מומלץ לגשת לרופא המנתח להבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אליס10/04/2011תודה רבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי צריך לפנותבש09/04/2011
בבמישוש השד הרגשתי מעין גוש בצד השד, למי עליי לפנות לבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרטים
בש10/04/2011לאחר קראתי שאלות של אחרות בפורום והתשובות שניתנו עליהן אבקש להוסיף עוד מס' פרטים:
אני בת 28 פרנואידית מהנושא בשל היסטוריה ענפה של סרטן השד במשפחה משני הצדדים (אמא שלי סבלה מזה 3 פעמים וכיום אחרי כריתה של שני השדיים, ומצד האבא סבתא ודודה).
הגוש שהורגש רק אתמול במישוש הוא בצד השד השמאלי קרוב לבית השחי.
לפני שבוע קיבלתי זריקה הורמונלית אוביטרל בשל טיפולי פוריות.
בכל מקרה כבר קבעתי תור לכירורג כללי לבדיקה.
האם ייתכן שמדובר בגוש בשל שינויים הורמונליים בגוף???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/04/2011שלום רב,
את צודקת שפנית לכירורג, יש גם כירורגים שמתמחים במיוחד בנושא שד, אבל לרוב הכירורגים הכלליים יש מספיק נסיון בתחום.
לאור הספור המשפחתי שאת מפרטת הייתי ממליצה לשקול בנוסף גם ייעוץ גנטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה.
בש11/04/2011איפה אני מבצעת את הייעוץ הגנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכירורג שד
אחת מ11/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת חוות עתנטע09/04/2011
אני בת 38 אתמול הלכתי לרופא בעקבות הרגשת גוש בשד, ההממצאים היו בכיוון השעה 2 במרחק 2 ס"מ מהעטרה נמוש גוש בקוטר 1 ס"מ לא סדיר , לא רגיש לראקציה עדינה של העור מעליו ללא ממצא מישושי חשוד אחר. הפטמטת ובית השחי נקיים ללא כל ממצאים חשודים. סבתא שלי מצד האב נפטרה מסרטן בהיותה בת 49 . והרופא הפנה אותי לממוגרפיה, אולטרסאונד וביופסיה. השאלה שלי היא האם לפי הממצאים זה בטוח סרטן? אני בלחץ והיסטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת חוות עת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/04/2011בודאי שלא בטוח , אבל צריך לעשות את הבדיקה ולא להמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה להחליט דחוףאפרת09/04/2011
בת 60 גוש בשד ימין בשעה 9-11 והסתיידויות רבות בשטח 5X7.
בלוטות חשודות כנגועות סיימה טיפול כימוטרפי TCH
Mri הצביעה על קיטון משמעותי של המחלה
הוצעו לי שתי חלופות:
א. עקב גודל הגידול המקורי,ההסתידויות וצורת נסיגה של המוקדים וכן עקב גודלו הקטן יחסית של השד כריתה משמרת עור ופטמה ושחזור מידי בעזרת שתל סיליקון ורצועת אלודרם וכן כריתה של בלוטות בית השחי.
לאחר ניתוח עומדת לעבור הקרנות
ממה שקראתי מי שעוברת הקרנות לא מומלץ שיחזור מידי האם בנתונים המפורטים מומלץ
איזה השפע יכולה להיות לקרינה על השתל/צורת השד
אילו סיבוכים יכולות להתעורר כתוצאה מהשחזור המיידי
האם הניתוח הוא פשוט כפי שהבנתי
מה זמן ההחלמה
ב. ניסיון של שימור השד עם סימון תחת ממוגרפיה וכריתה של הבלוטות
אודה על חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה להחליט דחוף - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/04/2011זו אינה ממש חוות דעת מאחר ולא ראיתי את החומר. שימור עור ופיטמה לא תמיד רצוי במקרה של סרטן ממליצה להתיעץ , הקרנה יכולה לגרום להווצרות קופסית סביב השתל בד"כ אם יודעים מראש שיש הקרנה מבצעים שחזור מאוחר.לגבי אפשרות שימור שד צריך לראות את ההדמיה לפני הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בחומרי מילוי לפניםמיכל09/04/2011
אני בת 48 שנתיים וחצי אחרי לפקטומי, כימו והקרנות מעורבות גדולה של בלוטות הוצאו 20 בלוטות. מטופלת בטמוקסיפן ולוקחת ציפרלקס.
רוצה למלא את הפנים בחומרי מילוי. האם יש סכנה בחומצות היאלרוניות? או חומרים על בסיס קולגן או רדיאס(קלציום הידרוקסי אפטייט) וכמובן בוטוקס. האם הם חומרים בטוחים
או שבמצבי הרגיש(למרות שכרגע בריאה) כדאי לוותר. המראה הנפול בפנים מאד מציק לי.
בתודה מראש-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכנה בחומרי מילוי לפנים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי09/04/2011לא מכירה קשר לחומרי המילוי ולסרטן שהיה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממגורפיה ו-US שד כל שנה, כן או לאשלווה נסיונית08/04/2011
בת 45.
מזה 13 שנה אני עורכת בדיקה שנתית ידנית אצל כירורגית שד. מידי שנה היא שולחת אותי לעשות ממוגרפיה ו-US שד.
היום ביקרתי אצל רופא נשים שזה הביקור השני שלי אצלו. עברתי אליו מאחר והוא מומחה לגיל המעבר ואני כבר שם.
הוא ביקש לעשות לי בדיקת שד לפני מתן הורמונים. כשאמרתי לו שאין צורך כי אני עושה כל שנה ממוגרפיה ו-US שד, הוא נחרד. לדבריו זו קרינה מיותרת ושבגילי לא צריך לעשות ממגורפיה, אם אין ממצא כלשהוא בבדיקה ידנית. בנוסף, אמר שכמות הקרינה שקיבלתי מעלה בצורה משמעותית את הסיכוי שלי לחלות בסרטן שד, סרטן ריאות וסרטן תירואיד.
מיותר לציין שאני לחוצה.
האם אכן כך? האם אני צריכה להיות מודאגת? (מן הסתם אני אפסיק לעשות זאת).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין כי איני נמצאת בקבוצת
שלווה נסיונית08/04/2011סיכון.
סבתי חלתה בסרטן ב-73. הגילוי היה במצב שהסרטן היה מפושט וההנחה היתה שהתחיל בשד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממגורפיה ו-US שד כל שנה, כן או לא - תגובה
ד''ר תניר אלוייס08/04/2011שלום רב,
לפי דבריך התחלת לבצע ממוגרפיה שנתית מגיל 32? זה גיל צעיר מאוד להתחיל מעקב בממוגרפיה, שגם כרוכה בכמות קרינה (אם כי קטנה), אבל בעיקר לא יעילה בנשים כל כך צעירות.
באולטרסאונד שד, לעומת זאת, אין קרינה כלל, והיא הבדיקה היעילה יותר בנשים צעירות עם מבנה שד סמיך, אם כי לא ממש לקובל לשלוח נשים שבסיכון רגיל לבדיקה כזו באופן קבוע כבר מגיל 32..
אחרי גיל 40-45 בהחלט מומלץ לבצע ממוגרפי שנתית, אין הוכחות שמעלה הסיכון לפתח סרטן שד, ריאות או תירואיד, ולעומת זאת יש הוכחות מאוד משכנעות שאבחון מוקדם בממוגרפיה מביא לשיפור משמעותי בסיכויי ההחלמה מסרטן השד.
כאשר גידול בשד מתגלה בשלב שיש כבר גוש שאפשר להרגיש במישוש זה כבר לא אבחון מוקדם, אלא בדרך כלל בשלב יותר מתקדם.
אם אכן בצעת ממוגרפיה כל שנה מגיל 32 - עדיין אני מעריכה שהסיכון שלך לפתח סרטן ריאות או תירואיד הוא לא יותר גבוה משל כלל האוכלוסיה - לכל היותר אפשר לבצע אולטרסאונד כמעקב אחרי בלוטת התריס.
חשוב לציין גם שמתן הורמונים סביב גיל המעבר מעלה באופן משמעותי את הסיכון לפתח סרטן שד, ואם את מתכננת לקחת הורמונים להקלה על תסמיני גיל המעבר - חשוב שבעתיים להיות במעקב, כולל, כן, ממוגרפיה כל שנה ואולטרסאונד ובדיקת רופא כל 6 חדשים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שהייתי אצלו הראה לי המלצה
שלווה נסיונית08/04/2011כתובה של משרד הבריאות, הממליצה על ממוגרפיה כל 3 שנים מעל גיל 50.
המידע הסותר כל כך מבלבל, איך אשה שאין לה השכלה רפואית אמורה לקבל החלטה עם מידע כל כך סותר.
גם המחקרים/פרסומים הסותרים לגבי נטילת הורמונים, לא מוסיפה. גם כאן יש דילמה. ומה עם הסיכונים של גיל המעבר לנשים שסובלות מסכרת, ל.ד. גבוה ועוד?
תודה על התגבוה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שהייתי אצלו הראה לי המלצה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס08/04/2011משרד הבריאות אכן ממליץ מגיל 50 אבל לא כל 3 שנים אלא כל שנתיים,
ובואי נאמר שלמשה"ב יש גם שיקולי תקציב, וזה בוודאי לא נותן מענה ל 25% (!) מן הנשים שמאובחנות בארץ בכל שנה לפני גיל 50..
לגבי הורמונים אין שאלה שמעלים הסיכון לסרטן שד, כמו שאין ספק שמשפרים צפיפות עצם (אם יש בעייה), אבל לא שמעתי מעולם על קשר בין הורמונים ליתר לחץ דם או סוכרת.. ולכן ההחלטה אם לקחת הורמונים או לא היא אינדיבידואלית.
את צודקת שהמידע מבלבל, ויש גם חילוקי דעות בין רופאים שונים,
מה שצריך לעשות זה להציג לנשים את העובדות (אבל את העובדות האמיתיות, ולא סילופים), ולעזור לכל אישה לקבל את ההחלטה המתאימה לה, וזה בוודאי לא משהו שאפשר לעשות בפורום אינטרנטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רצוינישה07/04/2011
שלום רב,
בת 67, לאחר ניתוח למפקטומי. בלוטות הלימפה לא נגועות. פרטי הגידול:
infilrating duct carcinoma grade 2. 1,2 cm in diameter. grade DCIS comedo type.ER positive [index2.2/3.O PR negative. HER-2/new positive +3
לאור הנתונים הנ"ל האם עלי לקבל גם טיפול כימותרפי,גם הורמונלי גם הקרנות וגם טיפול ביולוגי, או שאפשר לוותר על הטיפול הכימותרפי?
התור שלי במכון האונקולוגי עוד לא הגיע.
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רצוי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס08/04/2011שלום רב,
גידולים שמבטאים HER2 ביתר נחשבים לגידולים עם סיכון גבוה לחזרה בלי טיפול כימוטרפי מצד אחד, ועם סיכוי מצויין לא לחזור אם נותנים שילוב של טיפול כימוטרפי עם הטיפול הביולוגי (הרצפטין). אי אפשר לתת הרצפטין ללא כימוטרפיה, ומכאן שלגידולים כאלה מומלץ בדרך כלל טיפול משלים הכולל כימוטרפיה והרצפטין.
מכיוון שהגידול רגיש לאסטרוגן - כדאי מאוד לקבל גם טיפול הורמונלי, שמקטין עוד את הסיכון לחזרת המחלה (מה גם שמדבור בכדרים שאין להם כמעט תופעות לוואי).
הקרנות ניתנות להפחתת הסיכון לחזרה מקומית, והן חלק בלתי נפרד בדרך כלל מניתוח משמר שד.
מובן שאין באמור לעיל משום מתן ייעוץ פרטני לגבי הצורך שלך בטיפול כזה או אחר, אלא רק הסבר כללי לגבי ההוריה לכל אחד מסוגי הטיפול.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רצוי
נישה09/04/2011תודה רבה על התשובה הממצה. נישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה וסונראלמה07/04/2011
עשיתי בדיקה שגרתית ראשונית אצל כירורג והוא גילה לי פיברוציסט בשד שמאלי עליון. בנוסף שלח אותי לאולטרסאונד + ממוגרפיה . כשנבהלתי והבעתי חרדה עמוקה, אמר שאין קשר לממצא והוא שולח אותי לבדיקה הכפולה עקב כך שלדעתו צריך להיבדק באופן זה מגיל 40 פעם בשנתיים. האם זה אומנם נהוג לשלוח גם לאולטרסאונד וגם לממוגרפיה בגיל 42 ללא גורמי סיכון משפחתיים לסרטן השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה וסונר - תגובה
ד''ר תניר אלוייס08/04/2011את מוזמנת לראות תשובתי בפורום של האגודה למלחמה בסרטן.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד ובבית השחישרית06/04/2011
שלום רב,
אני בת 35 מעולם לא היית בבדיקת שד אצל כירורג.
מזה כמה חודשים יש לי כאבים בבית השחי וביד ימין שמקרינים גם לכף היד.
אני מאוד חוששת שזה קשור לסרטן השד. מתה מפחד ללכת לבדוק.
האם סרטן השד כואב באזורים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ביד ובבית השחי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/04/2011סרטן שד לא כואב . אבל אם יש כאב יתכן זיהום בכל מקרה צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LCISעדי05/04/2011
דודתי בת 60 אובחנה כחולה בסרטן השד.
להלן פרוט הדיאגנוזה :
Multifocal Grade 2 Invasive Lobular Carcinoma (ILC) of the Left breast with foci of Lobular carcinoma insitu (LCIS.
Oestrogen and Progesterone strongly positive
Herceptin negative
0/3 lymph nodes – node negative
נאמר לה כי לאבחנה זו הטפול היחיד הוא כריתת שד מלאה.
האם זו באמת האופציה היחידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LCIS - תגובה
ד''ר תניר אלוייס05/04/2011שלום עדי,
אי אפשר לקבוע על סמך התשובה שאת מצטטת אם יש צורך בכריתת שד מלאה או לא - חסרה אינפורמציה לגבי גודלם של הגידולים, מיקומם בשד, כמות הרקמה שהוצאה ומעורבות השוליים.
לקבלת חוות דעת נוספת אני ממליצה לך לפנות עם כל החומר (צילומים ותשובה פתולוגית מלאה) לייעוץ אמיתי (לא וירטואלי).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא ברורים בשדייםאורית05/04/2011
היי אני בת 26 ובשבועיים האחרונות יש לי כאבים מאוד חזקים בשדיים בשני הצדדים והם ממש התנפחו לי ממש גדלו ( הם גם היו גדולים לפני זה ) והכאב נורה
מה זה אומר אני לא יודעת מה לעשות ???
בבקשה תעזרו לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לא ברורים בשדיים - תגובה
ד''ר תניר אלוייס05/04/2011שלום אורית,
כאבים בשדיים הם תופעה שכיחה מאוד וכמעט אך פעם לא מסוכנת - אבל אם אלה כאבים עזים שלא היו בעבר - מומלץ לפנות לרופא להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות טיפוליםגלית04/04/2011
אימי מטופלת בנבלבין + הרספטין , חולה עם גרורות מוחיות ובריאה, שאלתי היא כיצד ניתן לקבוע בוודאות שהטיפול עוזר ואילו בדיקות עלינו לבצע כדי לקבוע באם הטיפול עוזר או לא.
לתשובה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות טיפולים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/04/2011אם יש גרורות בריאה צריך לבדוק האם הגרורות הנ"ל קטנות .לא צינת אם יש מרקרים גבוהים ניתן לעקוב אחרי מרקרים אם יורדים סימן לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פסלודקסמרקן מירה04/04/2011
תופעות הלוואי מאד מפחידות אותי. מה אחוז הסיכוי להופעת תופעות הלוואי.
אני סובלת מחוסר מגנזיום, המוגלובין נמוך ולצערי גם: סכרת, לחץ דם וכולסטרול.
אודה לכם על התיחסות לדברי.
בתודה מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת פסלודקס - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/04/2011פסלודקס אינה כימותרפיה תופעות לואי מאד מינוריות ולרב אין כלל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם MRI צובע גושים שפירים?פז03/04/2011
אם התגלה גוש בעל 1/3 אמצעי צביעה של גבול חד בקוטר 8 מ"מ, האדרה בינונית בעוצמתה המתגברת עם הזמן, ובסיכום בדיקה למטה מצויין שהגוש ללא מאפיינים חשודים, אך מומלצת קורלציה עם US מה זה אומר על הגוש? אם הוא שפיר איך יתכן כי נצבע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם MRI צובע גושים שפירים? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס05/04/2011שלום לי,
רוב הגושים ש"נצבעים" (כלומר עוברים האדרה) ב MRI הם שפירים - והעובדה שההאדרה מתגברת עם הזמן מעידה על כך שקרוב לוודאי שזהו גוש שפיר,
עם זאת, כאשר יש ממצא בשד חשוב לברר מה טיבו - אולטרסאונד יכול לתת אינפורמציה נוספת, אבל לעיתים יש צורך לבצע ביופסיה כדי לקבוע אם מדובר בגידול שפיר או ממאיר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד מאד מודה לך
פז07/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשד...גלי03/04/2011
שלום אני בחורה בת 44.עם כאבים בשד שמאל וגם אני מרגישה שהשד כבד
בעבר לפני כחמש שנים.עברתי באותו השד כריתת גוש שפיר.
בבדיקה שעשיתי לעצמי על ידי לחיצה על השד הכואב.יצאה הפרשה עכורה
ויש לי כאבים מה זה יכול להיות ומה צריך לעשות? תודה גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד... - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/04/2011ממליצה להבדק בידי כירורג וכן לבצע ממוגרפיה ואולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)