מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטמה שקועה-דחוףג21/03/2011
שלום,
אני בת 37, לפני כשנתיים ילדתי את ביתי השנייה. לאחר מספר חודשים הפטמה השמאלית שלי נכנסה פנימה (שקועה). לא הינקתי את ביתי מאחר שלא ניתן היה.
רופאת הנשים שלי שלחה אותי לכירורג ורציתי לדעת האם פיטמה שקועה באמצע החיים זו סיבה לדאגה ומה לעשות.
מודה לכם על תשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטמה שקועה-דחוף - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011לגשת לכירורג להבדק. יתכן ואין שום קשר למחלה אך יתכן וזה סימן לגידול לכן יש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרוד בפיטמה
עדי19/06/2011האם גרוד בפיטמה מעד על סרטן השד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרוד בפיטמה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס20/06/2011לעיתים נדירות גרד או אקזמה בפטמה יכול להיות ביטוי לסרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוכית בזמן טיפלישי21/03/2011
לאימי מאובחן סרטן השד עם גרורות בלימפה.
עד כה היא קיבלה 2 טיפולים כימותראפיים. לאחר הטיפול הראשון הייתה מאושפזת בבידוד עקב נפילת כדוריות ושפעת.
כרגע היא מקבלת לאחר הטיפול זריקה להעלאת הכדוריות הלבנות, אך בכל-זאת התגלה שסובלת מברוכית.
מכיוון שאין גישה ישירה לרופאי האונקולוגיה, רצינו לדעת האם הדבר שכיח בזמן הטיפולים והאם ניתן בכלל להמשיך רגיל בטיפול בזמן שיש ברוכית?
בתודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכית בזמן טיפל - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011מתארת לעצמי שכבר קיבלת תשובה. לא יכולתי לענות . צריך לטפל בברונכית ובהמשך לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אוהב מתוק?אירית21/03/2011
האם יש ב"שמועה " שסרטן אוהב מתוק וכחולה מומלץ לי להתנזר ממתוק לחלוטין????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אוהב מתוק? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011לא . כל אוכל אותו אנו אוכלים מתפרק למרכיבים בסיסיים . . נכון שצריך לשמור על משקל מתאים ולא להשמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע שיחזור שד עם ניתוח הכירתה?לינא19/03/2011
לאחותי נתגלה לפני שנתיים מסה בקוטר 3 ס"מ לא סדערה רביע חיצוני עליון שד שמאל ואחר כך נתגלה שזה גוש לובולרי הממוקם בזנב שד שמאל ולאחר איבחונים וייעוץ בוצעה ביופסית אדקח מהמסה שד שמאל רביע חיצוני עליון ואחרכל עברה ניתוח כריתת שד חלקית שמאל ולא נמצא גרורות וכמו כן לא נמצא גידול פולשני קוטר הקיטור המרבי 0.7 ס"מ ולאחר טיפול נאואדג'וונטי המרחק משולי הכריתה הקרובים ביותר לטרלי 0.1 ס"מ ,לציין שנכרת כל הרביע העליון החיצוני של השד כולל חלק מתחתון חיצוני כולל כל זנב השד
צביעות ER-PR צביעה שלילית
HER-2/NEU צביעה חיובית חזקה SCORE 3
עברה טיפול כימותרפי ברמב"מ והכל נהיה תקין עד לחודש שעבר שנתגלה מסה נוקשה קוטר 1.5 ס"מ פרהאראולרית שעה 1 שד שמאל ולאחר בדיקת עק"ג שדתיים נתגלה בשד שמאל גוש מוצק לובולרי באיזור ממצא נמוש שעה 1 מכיל הסתידויות מוקדיות בממדים 1.4*1 ס"מ סמוך לו ציסטה בגודל 0.7 ס"מ
לסיכום גוד שד שמאל לא מוגדר יתרכן שאתי BIRADS 4A
שד ימין תקין
ולאחר בדיקת הרדמה כללית תשובת היסטופתולוגית שהגידול נמצא בגבולות הכריתה ולא נראו תאי גידול בכלי הדם או כלי הלימפה צביעות ER-PR צביעה שלילית
HER-2/NEU צביעה חיובית חזקה SCORE 3
ךציין מהמפרשה מהפטמה נלקחו לבדיקה ציטולוגית =תאי אפיתל אטיפיים חשודים לממאירים
מבדיקת נפוי העצמות אין עדות לתהליך גרורתי בשלד
ןפי סיכום הרוםא שלי הוחלט על ניתוח לכריתת שד שמאל ואמר הרופא שרינו מתנגד לשיחזור מיידי
אני מאוד מפחדת שהסרטן יתפשט לה גם בעתיד
והיא נהייתה גוף ללא נשמה
מה עדיך לשחזר שד במקום או לעבור ניתוח מאוחר יותא
אנו קראנו המון כתבות שסיכון ההחלמה בשחזור מיידי הינם איטיים ולא ממליצים על שיחזור מיידי
איך אני אדע מה עדיף השיחזור המיידי או המאוחר ואיפה אוכל להתרחב בעניין בזה ולקרוא יותר במיוחר שהרופא האנוקולוג שלי המליץ על השיחזור המיידי
תעזרי לנו בבקשה
תודה לך ושאלוהים יאיר דרכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע שיחזור שד עם ניתוח הכירתה? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס20/03/2011שלום רב,
מובן שאי אפר לתת ייעוץ בפורום כזה לגבי מקרה פרטי, למרות האינפורמציה המקיפה שהעברת.
בעיקרון - ברוב המקרים אפשר לבצע שחזור מיידי. במקרים שיהיה צורך בקירנה לדופן החזה אחרי הניתוח - צריך לשקול היטב כי ייתכנו סיבוכים בעקבות ההקרנות.
גם במקרה של גידול שחזר אחרי תקופה קצרה או גידול גדול מאוד ומפושט כדאי לשקול זאת היטב, והרופאים הטובים ביותר לייעץ בעניין זה הם הרופאים שמטפלים בה ומכירים את פרטי המקרה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסי לדר' תניר עוד שאלה ברשותך...ט17/03/2011
לגבי טמוקסיפן:
הבנתי שתרופה מאוד יעילה...מורידה כ- 50 % סיכון הופעת גידולים ( לאדם שמתאים לו טיחפול הורמונלי כמובן ).- נכון?
אך גם אמרת שטיפול בטמוקסי לא פחות יעיל מטיפול כחמותרפי???
מאיזו בחינה?
מונע הופעת גידולים נוספים או נגד גרורות רקוחות?
אני רוצה שוב לציין שעברתי טיפול כימותרפי לפני 4 שנים...( וזה אני מקוה גם נותן פרוגנוזה טובה?...עברתי טיפול לפני הניתוח כדי להקטין את הגידול ).
ולגבי 5 שנים נטילת טמוקסיפן:
אני מבינה שלכל אישה זה שונה, אבל...באופן כללי: יש המלצה לעבור לתרופה אחרת אחרי 5 שנים או יש נשים שטיפול עבורם מסתיים בתום 5 שנים ( מדובר בנשים עם מחזור הוסת )?
בתודה שוב!
סופשבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסי לדר' תניר עוד שאלה ברשותך... - תגובה
ד''ר תניר אלוייס17/03/2011שלום רב,
הטמוקסיפן מפחית את הסיכון להופעת גרורות מרוחקות וגם להופעת גידול חדש בשד השני.
בנשים לפני הפסקת הוסת מומלץ בעיקרון טמוקסיפן ל 5 שנים, ואין תרופות נוספות שבאות בחשבון, אלא אם מחליטים להפסיק את הוסת האופן כימי.
גידול שהצריך טיפול כימוטרפי לפני הניתוח היה מן הסתם גידול לא קטן, ויכול להיות שיש מקום לשקול טיפול נוסף - אבל המלצה כזו יכולה להתקבל רק מרופא שמכיר אותך ואת כל פרטי המקרה.
אם הרופא/ה שמטפל/ת בך לא נותנים לך תשובות מספיק ברורות אני ממליצה לך לפנות עם כל החומר הרפואי לייעוץ פורמלי נוסף ולא להסתמך על ייעוץ אינטרנטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןט15/03/2011
לרופא שלום רב ושבוע טוב!
אני 4 שנים אחרי סרטן השד מקומי ( ללא גרורות בבלוטות לימפה - היו נקיות ).
****************************************************************** עברתי טיפול כימותרפי ( להקטנת הגידול ) AC ו- TAXOL ( נראה לי כל נקראו הטיפולים...)
* HER ( לא זוכרת מה טוב...חיובי או שלילי...כבר הספקתי לשכוח..), אך אצלי היה טוב...לא היתי זקוקה לטיפול ביאולוגי!
* ניתוח למפקטומי.
* הקרנות.
*** בקיצור את כל התהליך.
מאז נוטלת טמוקסיפן - החודש בדיוק 3 שנים.
השטלה: האם אפשר להפסיק בנטילת טמוקסיפן? כמה זמן צריך לקחת?
בדיוק 5 שנים או ניתן גם פחות?
שכחתי לציין שאני בת 43 ומקבלת מחזור סדיר ( קצת אולי שיבושים בטמוקסיפן...)
אני מרגישה טוב ולא מרגישה דבר מטמוקסיפן...ללא גלי חום וללא תופעות לוואי אחרות.
אבל בכל זאת...אולי כבר מספיק 3 שנים?
ועוד שאלה: אם אני לא מרגישה שום דבר מטמוקסיפן האם זה אומר שלא משפיע עלי?
ו...בכמה אחוזים טמוקסיפן מוריד סיכון סרטן השד?
ושאלה נוספת: מה אחרי 5 שנים ??? אם אשלים 5 שינם מה עושים? זהו...אפשר להפסיר טיפול הורמונלי בכלל או עוה=ברים למשהו אחר?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
ד''ר תניר אלוייס15/03/2011שלום מורן,
הטיפול הסטנדרטי בטמוקסיפן הוא 5 שנים,
במקרים מסויימים אפשר להאריך או לקצר בהתייעצות עם אונקולוג המטפל המכיר את כל פרטי המקרה.
היעילות של טמוקסיפן עולה אפילו על זו של כימוטרפיה, והוא מפחית את הסיכון לחזרה בכ 50% בגידולים עם קולטנים לאסטרוגן.
אין קשא ברור בין תופעות לוואי ליעילות התרופה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לדר' תמיר ועוד שאלה...
ט16/03/201150 % זה ממש הרבה! התרופה ממש טובה!
יותר מטיפול כימוטרפי???באמת כך?
האם אחרי השלמת טיפול בטמוקסיפן ( 5 שנים ) אפשר להפסיק בכלל טיפול הורמונלי ( גישול היה מקומי ללא גרורות בבלוטות ) או אחר טמוקסיפן צריך להמשיך בתרופה אחרת?
אני בת 43 עם מחזור.
תודה רבה לך שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לדר' תמיר ועוד שאלה... - תגובה
ד''ר תניר אלוייס16/03/2011אכן הטמוקסיפן היא תרופה מצויינת למתאימות.
לגבי המשך אחרי 5 שנים - כאמור, זה תלוי בסוג הגידול ובמאפיינים אחרים של הגידול, ואם הוסת תמשך עד אז. צריך להתייעץ עם הרופאים המטפלים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ממוגרפיהציפי אהרון14/03/2011
אני אשה בת 61. קבלתי השבוע תוצאות ממוגרפיה ורציתי לשמוע את אבחנתך.
שמאל - הכל תקין.
ימין - גושים ברקמה הרכה: גוש 1 : 1.4 ס"מ, מרכזי מאחורי הפיטמה.
2. BIRADS - ממצא שפיר.
לא נראו הסתיידויות פתולוגיות.
רקמה פברוגלאנדולארית - תקינה.
צל העור והפטמה - תקינים.
רושם" גוש כמתואר.
2. BIRADS - ממצא שפיר.
יש לי סיבה לדאגה??
המליצו לי: לחזור על בדיקת ממוגרפיה בעוד 12 חודשים.
בתודה
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת ממוגרפיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/03/2011לי אין אינדיקציה אחרת פרט לתשובה שקיבלת והתשובה מראה על ממצאים שפירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ש"צמח"שובצליל13/03/2011
הי אני בת 25.לפני שנתיים עברתי ניתוח לכריתת גידול מסוג פיברואדנומה לאחר שנתיים של מעקבים ולחץ מצידי להסיר ורק לאחר שאובחנה גדילה הסכימו להסיר.
השבוע גיליתי גוש "חדש" באותו המקום.
עברתי אצל כירורג ובדרכי לאולטרסאונד.
השאלה היא האם "צמח" שוב באותו המקום כי לא הסירו כמו שצריך? (על זה חשבתי ולזה רמז הכירורג)
יש לציין כי לא בוצעה בדיקת אולטרסאונד לאחר הניתוח.
האם להסיר? האם בשר"פ?
חייבת לומר כי אין לי כוח לכל הסחבת והייתי רוצה כמה שנים של שקט עם השדיים..עד לגיל שחייב כל הזמן לבדוק...קיימת היסטוריה של סרטן במשפחתי ואני מעשנת.
לא נוטלת גלולות.אך נוטלת אנדרוקור לאיזון רמת ההורומונים הזכריים בגופי.הגוש הראשון התגלה לפני השימוש באנדרוקור.
אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש ש"צמח"שוב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/03/2011מאחר ולא בדקתי קודם איני יודעת מה הגורם אולם נשים הנוטות ליצר פיברואדנומות יתכן ויצרו כזו גם לאחר שהוצאה פיברואדנומה אחת . לכן לא ממהרים להסיר פיברואדנומות , הן שפירות ורק אם הממצא צומח ומפריעה או יש חשד לממצא המסתתר בהן מוציאים . האם שר"פ או לא זו כבר החלטה שלך כמובן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידויותאור11/03/2011
שלום רב תודה רבה על התשובה הקודמת
איך קובעים בעצם דרך צילום ממוגרפיה אם הסתיידות היא טרום סרטנית או לא.
למה התכוונת בלקבל ייעוץ פרטני.
תודה מראש אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס12/03/2011שלום אור,
על סמך מראה ההסתיידויות בממוגרפיה אפשר הרבה פעמים לקבוע אם הן חשודות או לא.
ב"ייעוץ פרטני" התכוונתי לייעוץ אישי בקשר למקרה הפרטי שלך ע"י רופא שמראיין ובודק אותך ורואה את הצילומים בעין ולא על סמך תיאור באינטרנט.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת חלב מהפטמות בגיל 55מרים11/03/2011
שלום,
אני בת 55, ויש לי תופעה שמוזרה לי מאוד. יש לי הפרשת חלב מהפטמות. בגיל 55? אחרי כריתת רחם?? מה זה אומר?? אשמח לתשובה אני בחששות מסוימות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת חלב מהפטמות בגיל 55 - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/03/2011את לא מצינת אם זו תופעה חדשה יש הפרשות הורמונלות אשר יכולות לגרום לתופעה , צריך לבדוק . גשי לרופא משפחה וזה יפנה לשאר הבדיקות אם יש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פמרהתמי10/03/2011
התחלתי טיפול בפמרה לפני כחודש וחצי לאחר 3 שנים טמוקסי והתחילו לי כאבי שרירים כמו כאבי מחזור שהיו לי לפני הכימוטרפיה וגם כאבים במרפקים.האם יש קשר לפמרה? נ=-
אני גם מאוד השמנתי יותר מ20 אחוז ממשקלי,האם עם הפמרה אוכל לחזור למשקלי הקודם כי לא ממש שיניתי תזונה והתחלתי להשמין בלי סיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמרה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/03/2011שלום תמי,
כאבי פרקים ושרירים הםאכן תופעת לוואי ידועה ומוכרת של פמרה, ולעיתים אפילו גורמים להפסקת הטיפול (אפשר תמיד לחזור לטמוקסיפן, שהיא תרופה יעילה מאוד).
לגבי המשקל - שילוב של פעילות גופנית ותזונה נכונה אמורים לפתור את הבעייה
(פעילות גופנית גם יעלה מאוד בהפחתת הסיכון לחזרת המחלה)
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידויות בשדאור10/03/2011
שלום רב
בבדיקת ממוגרפיה אחרונה כתוב הסתיידויות: עדינות לובולריות מעטות. birads-ממצא שפיר.מומלץ ממוגרפיה בעוד שנה.האם אני יכולה להיות שקטה במשך שנה או שאולי לא צריך לחכות כל כך הרבה זמן.קראתי שדווקא הסתיידויות עדינות יכולות להעיד על טרום סרטן.והאם בדיקת mri פרטית יכולה להועיל במקרה שלי מכוון שאני לא שקטה לגמרי לגבי ממוגרפיה כל שנה והקרינה שיש בה.נוסף לכך אני אם שתלי סיליקון מעל השריר.
בתודה מראש אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידויות בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/03/2011שלום אור,
מובן שיאי אפשר לתת ייעוץ פרטני מבלי לראות את הצילומים,
אבל בעיקרון יש כל מיני סוגים של הסתיידויות - סוג מסויים שאכן יכול להיות ביטוי לגידול טרום ממאיר או ממאיר,
ויש הסתיידויות שאינן קשורות לשום ממצא פתולוגי.
ההחלטה לגבי הצורך בביצוע MRI היא על סמך רקע וסיכון (ספור משפחתי או קרינה לדופן החזה בעבר) ומבנה השד בממוגרפיה.
אם את מודאגת אני מציעה לך לפנות לקבל חוות דעת פרטנית,
אבל על סמך התשובה שאת מצטטת לא נראה שיש מקום לדאגה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US שדיים - שד ימיןאילנה08/03/2011
תוצאת בדיקת US שד ימין: "שעה 6 מאחורי הפיטמה תואם הממצא הנמוש גוש סולידי היפואקואי עול מוגדר היטב, גודלו 0.0 ס"מ".
מה המשמעות בבקשה ומה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US שדיים - שד ימין - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/03/2011שלום אילנה,
חזרי עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך כדי להחליט אם יש צורך בביצוע ביופסיה או שאפשר להסתפק במעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס
(אני מניחה ש 0.0 ס"מ זו טעות כתיב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארימידקסיעל08/03/2011
בת 56.גידול בשד הוסר ב9.2006 מאז מטופלת בטמוקסיפן 1 ביום ולוקרין פעם בשלושה חודשים.קראתי על כדור ארימידקס.האם הוא במקום טמוקסיפן?קשור בתפקודי השחלות?מי מקבלת אותו ומתי?תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארימידקס - תגובה
ד''ר תניר אלוייס09/03/2011שלום יעל,
בנשים אחיר הפסקת הוסת אפשר לתת ארימידקס אחרי שנתיים וחצי של טמוקסיפן לשנתיים וחצי נוספות כטיפול משלים לנשים עם מחלה מוקדמת.
לא ברור לי למה את עדיין מקבלת לוקרין בגיל 56 - מציעה שתפני את השאלות לאונקולוג/ית המטפלים בך המכירים את כל פרטי המקרה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיהשרון07/03/2011
שלום רב,
אני בת 35, נשאית של brca1 ועוברת כשנתיים טיפולי הפריה חוץ גופית
לאחרונה עשיתי ביופסיה בשל גוש שנמצא בשד. האבחנה הייתה: sclerosing adenosis .
אני מבינה שהתשובה תקינה ( לשימחתי הרבה) . אך הייתי מעוניינת להבין מה זה אומר? והאם אני צריכה להיות במעקב לגביי הגוש הזה?
תודה חמה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/03/2011שינויים ברקמה אך לא סרטן.את צריכה להיות במעקב בכל מקרה של כל השד לא של הגוש המסוים הזה דוקא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)