מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגשת נימול בבית השחיאני05/06/2011
בתאריך ה- 3.6 עברתי ניתוח להוצאת גוש בשד וכריתת בלוטות לימפה שלב 1,2
אני מרגישה הרגשת נימול בבית השחי ובאזור הזרוע הפנימית. האם זה נורמלי? כמה זמן זה יכול להימשך? יש לי ביקורת אצל המנתח רק בעוד שבועיים. אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת נימול בבית השחי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס05/06/2011שלום רב,
במהלך כריתת בלוטות מבית השחי נגרם לעיתים נזק לעצב שעובר שם ומעצבב את החלק הפנימי של הזרוע העליונה. לפעמים הנזק הפיך ולפעמים לא, אבל גם אם זה הפיך - זה יכול לקחת אפילו חודשים עד שעובר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרת רקמת השדאנ04/06/2011
שלום רב,
אני בת 40 3 שנים ללא מחזור (עקב כימוטרפיה) לוקחת מדבקות הורמונים אוורל קונטי. בבדיקה שיגרתית אצל רופא שד נאמר שהפיטמה צד שמאל מעט שקועה. בבדיקת mri נאמר שיש אדרת ברקמת השד בשתי השדיים. יש לציין שיש לי כאבים בשדיים במיוחד בצד שמאל
1. מה זה אומר? האם זה מצב של סרטן?אני מאוד חוששת.
2. האם תופעה זו יכולה להיגרם מההורמונים?
3. מה עושים הלאה?
אודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרת רקמת השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/06/2011מאחר ולא קראתי את התשובה אני לא ממש בטוחה מה התשובה אומרת , גשי ם התשובה לרופא המטפל קודם כל . יתכן וזו תגובה להורמונים לא ברור לי אם יש גוש ממוקד , ללא הבדיקה כמובן לא ניתן לתת יותר הכונה פרט להמלצה לגשת לרופא שיראה את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוליים לא נקיים אחרי ניתוח שנידולי02/06/2011
אני בת 44, מתגוררת זמנית בחו"ל בארה"ב בדרום קרוליינה. באפריל אובחנו באמצעות ממוגרפיה שיגרתית 2 מוקדים של DCIS. מדובר בשלב 0 intermidiate, בלוטות לימפה נקיות
הטיפול המוצע כולל ניתוח, הקרנות וטיפול בטמוקסיפן. אינני נושאת את 3 המוטציות הנפוצות. כרגע נעשית בדיקה אם אני נושאת מוטציות פחות נפוצות אבל אין לי עדיין תשובה
עברתי ניתוח להסרת הגידול, הדוח הפתולוגי הצביע על שוליים לא נקיים ולכן עברתי ניתוח נוסף
צרפתי קובץ של תוצאות ניתוח מס' 2
הדוח של הניתוח השני מצביע שוב על שוליים לא נקיים.
לטענת הרופאה:
- לא ניתן לבצע ניתוח נוסף מאחר והיא הגיעה עד השריר בחיתוך של הגידול
- הרופאה ממליצה לא לחזור לחדר הניתוחים אלא להמשיך עם קרינה בשאיפה שזו תסלק את התאים הלא נקיים
- אפשרות נוספת שהרופאה העלתה היא כריתה מלאה
מה ההמלצה שלך? מה היתרונות/חסרונות/סיכויים להישנות והתפשטות
איך מוודאים שהגידול לא הגיע לשריר?
לו הרופאה הייתה יכולה להשתמש במכשיר שמגלה שוליים לא נקיים (שמעתי שנמצא באסותא) האם לא היינו מגיעים למצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוליים לא נקיים אחרי ניתוח שני
דולי02/06/2011אני נמצאת בארה"ב ולא במקום עם מרכזים רפואיים ידועים. ההתנהלות מול מערכת הרפואה כאן די קשה לי כי אין לי כל כך כלים לדעת מה האיכות של ההכוונה והטיפול שמציעים לי. מעבר לכך יש את השוני בתרבויות, כאן לא מעבירים מסרים בצורה ישירה כמו בארץ וצריך ל"תרגם" את הנאמר ל"ישראלית".הרופאה הכירורגית היא היחידה שמנהלת את הטיפול במחלה, אבל הבנתי שיש להם ישיבת צוות של פתולוג, אונקולוג וכו'
בקיצור, ברור לי שלא תוכלי לתת לי הכוונה פרטנית בשלט מרחוק, אבל אנא ממך, האם תוכלי לתת לי לפחות הכוונה מבחינת השיקולים שאני צריכה לקחת בחשבון. אני בחרדה מהאפשרות להשאיר תאים סרטניים באופן מודע ליד מעטפת השרירים, האם זה לא פתח לפיתוח גרורות כמו להשאיר תאים סרטניים ליד בלוטות הלימפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים לא נקיים אחרי ניתוח שני - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/06/2011שלום דולי,
שוליים קרובים הם תופעה לא נדירה אחרי ניתוח משמר שד,
במידה ורקמת השד הוצאה עד לדופן השריר - בהחלט מקובל לא לבצע הרחבה נוספת, בפרט אם מדובר בגידול טרום סרטני כמו DCIS.
איני רואה ייתרון בכריתה מלאה במקרה כזה - אולי אפילו להפך, כי אחרי כריתה מלאה לא נותנים הקרנות, ועם שוליים קרובים אני מעריכה שיש משמעות לתוספת של טיפול קרינתי , שכן כריתה מלאה לא כוללת בהכרח כריתה של השריר עצמו באזור בו הגידול היה קרוב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשד לאחר סיום טיפול בטמוקסיפןאפרת30/05/2011
שלום,
אני בת 44. לפני 5.5 שנים התגלה גוש בשד - קרצינומה בגודל 1 ס"מ שרגישה לאסטרוגן ופרוגסטרון. עברתי כריתה של השד וטופלתי בטמוקסיפן במשך 5 שנים.
לפני 4 חודשים הסתיים הטיפול בטמוקסיפן ומאז אני סובלת מכאבים חזקים בשד, בבית השחי, בחזה בכלל ונדמה שאפילו בצלעות (או בריקמה שסביבן). הכאב מפריע אפילו בשינה ואינו מופיע דווקא לפני/אחרי המחזור.
ביצעתי ממוגרפיה ו- US לפני חודשיים ונמצא תקין פרט לציסטה ידועה.
פניתי לרופא הנשים שהפנה אותי לכירורג. האם לא צריך לבדוק את רמת האסטרוגן? יכול להיות שעודף שלו יגרום לכאבים אלו? האם יש אפשרות להמשיך את הטיפול בטמוקסיפן במשך יותר מ-5 שנים? אני מרגישה שהפסקת הטיפול כרגע מותירה אותי חשופה ל "סכנת האסטרוגן"
אודה לתשובה מהירה.
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד לאחר סיום טיפול בטמוקסיפן - תגובה
ד''ר תניר אלוייס31/05/2011שלום אפרת,
אם יש לך עדיין וסת אז אני מניחה שאפשר לייחס כאבים בשדיים להפסקת הטמוקסיפן.
מתן טמוקסיפן למשל יותר מ 5 שנים לא נמצא כמוריד הסיכון לחזרת המחלה, רק לעלייה בסיבוכים.
אם הוסת פסקה אפשר לחשוב על מתן תרופות ממשפחה אחרת - מעכבי ארומטאז - אבל עלייך להתייעץ עם האונקולוג/ית המטפל/ת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה גוש בבית שחיליאת30/05/2011
נאמר לי שיש לי קשרית לימפה - יש לי גוש בבית השחי
שאלתי ממה יכולה להגרם הגוש בהנחה שלא מדובר בזיהום (עשיתי בדיקת דם וכל הערכים תקינים)
יש לציין שאני כחודש לאחר לידה ומניקה הנקה מלאה
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה גוש בבית שחי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס31/05/2011שלום ליאת,
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני מבלי לבדוק אותך
בלוטת לימפה נפוחה יכולה להרגיש כמו גוש, וגם רקמת שד שיכולה להגיע עד בית השחי, בעיקר בתקופות של גודש כמו הריון והנקה,
אבל רק רופא שיבדוק אותך יוכל לתת חוות דעת פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 36 עם גושים בשד .אושרת30/05/2011
שלום, אני בת 36, לפני כשנה גיליתי גוש בשד הימני - לא פחדתי וחיכיתי כחודשיים וחשבתי אולי זה יעבור . פניתי לרופא ובמישוש אישר כי אכן יש לי גוש כ- 1.5 ס"מ . הוא שלח אותי לממוגרפיה דחופה ולאוטרסאונד - ואכן יש לי גוש בשד הימני כ- 1.5 ס"מ ובנוסף יש לי בשד השמאלי גוש כ- 5מ"מ . - שני הגושים הוגדרו כסולידים מוגדרים היטב סונוגרפי שפיר . הומלץ לחזור לבדיקת אולטרסאונד לאחר חצי שנה .
וכך בבדיקת אולטרסאונד שלאחר חצי שנה התוצאות היו:
בשד שמאל - 2 גושים סולידים, סונוגרפי שפיר בגודל 5 מ"מ + 7 מ"מ .
בשד ימין - 3 גושים סולידיים, סונוגרפי שפיר גוש 1+2 בשעה 12 - בגודל 13 מ"מ ו- 15 מ"מ כל אחד כלומר הגוש גדל ונוסף עוד גוש . גוש 3 - בשעה 11 בגודל 8 מ"מ .
כלומר בבדיקת החוזרת הגושים גדלו והתרבו, הרופא נתן לי אפשרות להוציא את הגוש הגדול בשד השמאלי או לעשות ביופסיה - האמת לא ידעתי מה להחליט .
אך לאחר שראה שהשדיים שלי קטנים המליץ לעשות ביופסיה בעזרת US בעוד 3 חודשים .
הביופסיה שקבעו לי לעוד 20 יום . מאז הבדיקה האחרונה עברו 3 חודשים, בינתיים אני מרגישה שהגוש בשד ימין גדל .
אני לא יודעת מה נכון לעשות האם כבר כדי לבקש מהרופא להוציא את הגוש ? או לעשות קודם את הביופסיה ? אני מבולבלת ומפחדת כי מאחר והגוש גדל בקצב מהיר יחסית אז בכל זאת יוציאו אותו . או האם כדאי להקדים את התור ?
אני מנסה למצוא באינטרנט מידע על שדיים עם מס' גושים או גושים שגדלים ומה זה אומר סרטני או לא ?! ולא מוצאת כי הכל בטווח גילאים אחר מוקדמים או מ-40/45 ואילך .
אשמח לתשובתך
תודה מראש אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 36 עם גושים בשד . - תגובה
ד''ר תניר אלוייס31/05/2011שלום אושרת,
על פי התיאור שלך רקוב לוודאי שמדובר בגידולים שפירים, פיברואנדומות, אבל רק ביופסיה תתן תשובה ודאית.
אם אלה אכן פיברואדנומו מומלץ להוציא אותן רק אם הן גדלות או מציקות, אבל בכל מקרה לכשתקבלנה התשובות תוכלי לשבת עם הרופא המטפל ולדון באפשרויות הטיפול.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבית השחי הנקה מלאהליאת29/05/2011
שלושה שבועות לאחר לידה מניקה הנקה מלאה
יומיים לאחר הלידה הרגשתי גוש בבית השחי
הלכתי לרופאת המשפחה היא שלחה אותי לאולטראסאונד
בסיכום רשמה: גוש בבית שחי ימין בלוטת לימפה קטנה ניידת לא כ"כ רגישה במישוש
בבדיקות הדם שרופאת המשפחה שלחה אותי הכל היה בסדר (בטווח)
בבדיקת האולטראסאונד נאמר לי שזה קשרית לימפה שקיימת אצל כל בנאדם ושהכל בסדר , אם כן מדוע יש גוש?
ומזה קשרית לימפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בבית השחי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/05/2011שלום ליאת,
קשרית לימפה זה אותו דבר כמו בלוטת לימפה, ולפעמים בלוטות להימפה קצת מתנפחות מכל מני סיבות, ואז מרגישים אותן כגוש.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהמירה שרון28/05/2011
סליחה על ההטרדה , ברצוני לשאול שוב
האם בעקבות גילוי סרטן השד אצל חמתי - לא תורשתי במישפחה שלהם
גם ילדיי יהיו בקבוצת סיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/05/2011שלום מירה,
לילדיך יש קרובת משפחה מדרגה שנייה שחלתה בסרטן השד,
אני מניחה שאינה צעירה (בכל זאת - סבתא), כך שתוספת הסיכון לילדיך אינה גדולה,
אבל הטוב ביותר הוא לבדוק אם יש מקום לבצע אצל חמותך בירור גנטי, ובמידה ויש ממצא שמצביע על סרטן שד תורשתי יהיה מקום לבדוק את בנה, בעלך, ואם התורשה עברה גם אליו - אז אפשר יהיה בעתיד לבדוק את ילדיכם.
בברכה,
דר 'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri והורמוניםנ28/05/2011
אני נשאית של BRCA1 ואמורה לעבור בדיקה שגרתית בMRI. אני בריאה.
אני מקבלת עכשיו הורמונים בגלל טיפולי פוריות.
האם ניתן לעבור MRI בזמן קבלת הורמונים?
אני לא רוצה לפספס את המעקב השנתי אבל מפחדת שאולי ההורמונים ישבשו את תוצאות הבדיקה
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri והורמונים - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/05/2011שלום יעלה,
מומלץ לבצע MRI בימים 10-14 אחרי הוסת,
אם בימים האלה את מקבלת טיפול הורמונלי זה יכול לגרום לשינויים בשד שיקשו על פיענוח ה MRI, ובמקרה כזה הבדיקה יכולה להיות פחות אינפורמטיבית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד ותרשהמירה שרון28/05/2011
שלום רב,
רציתי לשאול אם לאמא של בעלי ללא רגע גנטי בסרטן השד ,
התגלה סרטן שד האם גם ילדיי היום בקבוצת סיכון ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד ותרשה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/05/2011אם אין רקע גנטי לא יהיה רקע גנטי גם בעתיד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מירה שרון28/05/2011סליחה על ההטרדה , אבל ברצוני לשאול שוב
האם בעקבות זה שהתגלה לחמתי סרטן השד עכשיו יכול להיות שגם ילדיה בקבוצת סיכון
וזה הופך את הדבר לגנטי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהחנה26/05/2011
שלום
עברתי כריתה חלקית של השד להסרת גוש ממאיר.
קבלתי הקרנות
לא קבלתי כימותרפיה
מקבלת כדורי טמוקסיפן.
מאז שהתחלתי להשתמש בטמוקסיפן אני סובלת מנדודי שינה. אני מתעוררת בלילה פעמים שלוש ויותר וגם מאד קשה לי להרדם. לעתים אני ממש מותשת מעייפות ולא מצליחה להרדם
שמעתי על תרופה בשם cirtadin ורציתי לדעת אם מותר לי לקחת תרופה זו לאור העבר הרפואי שלי והתרופה שאני מקבלת.
תודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/05/2011לא רואה סיבה שלא תקבלי כל תרופה לשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין שימוש באנהידרול לסרטן השד?עמית26/05/2011
אני סובלת מבעיה של הזעת יתר בבית השחי ולכן אני משתמשת באנהידרול פורטה - תכשיר המונע זיעה. בזמן האחרון החל לכאוב לי בצד העליון של השד, לכיוון הכתף. אני חוששת ששם נמצאות בלוטות הלימפה? האם זה יכול להיות מסוכן? האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין שימוש באנהידרול לסרטן השד? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי28/05/2011יתכן ויש קשר בין הכאב ושימוש בתרופה או קשר לבלוטות הזיעה אבל לא לסרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשדחסוי26/05/2011
בעקבות גילוי עצמי של גוש בשד הלכתי לכירורג שד שאמר שהוא לא מודאג כי זה נראה לו ציסטה.
למיטב ידיעתי ציסטה הוא גוש מלא נוזל או אויר שניתן ע"י לחיצה לחוש זאת.
הגוש שיש לי הוא קשה אומנם הוא זז (לא כואב) אבל לא ניתן ללחוץ עליו.
יש לי אולטרסאונד בעוד שבועיים וחצי.
יש אפשרות שמדבר במשהו אחר ולא ציסטה וההמתנה לאולטרסאונד קצת רחוקה מידי?
אני בת 38 ללא הסטוריה של סרטן במשפחה (טפו, טפו, טפו).
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס26/05/2011שלום רב,
ציסטה היא אכן גוש של נוזל, ואולטרדאונד יכול בקלות רבה לאבחן זאת.
בגילך שכיחים בעיקר גושים שפירים, אבל רק אולטרסאונד יכול לקבוע אם זה משהו שמצריך בירור נוסף.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה- גוש בשדחסוי25/05/2011
שלום,
אני בת 37, ומזה שלושה שבועות עם חום נמוך 37.7-38 , חולשה, עייפות, הזעות בלילה. ביצעתי בדיקות דם והכל יצא תקין. הרופא אמר שכנראה שזה שארית של מחלת הנשיקה שלפי הבדיקות מראה שחליתי לאחרונה (אבל הבדיקה מראה שהמחלה לא פעילה עכשיו).
היום כשמרחתי קרם גוף, הרגשתי גוש בשד ימין, ממש בצד של השד הגוש זז ולא כואב.
אני בחרדה אמיתית.
האם ניתן לגשת לבדיקה אצל כירורג שד מהיום למחר? ולא לקבוע תור לעוד שבועיים?
יש לציין שאני בחורה ממש לא חרדתית אבל הפעם זה "תפס" אותי לא מוכנה.
בבקשה עזרה
אני מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה- גוש בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/05/2011זה ממש לא משהו שתלוי בנו תלוי בקופה שלך ובהמצאותו של רופא כירורג במרפאה. תנסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהשרית24/05/2011
שלום,
אני בת 50 ועברתי ביופסיית אקדח בשד שמאל- קשרית כ-0.54 ס"מ בשעה 12 על הפקטורליס.
תיאור מאקרוסקופי : 3 גלילי רקמה. הארוך באורך 1.5 ס"מ.
תיאור מיקרוסקופי : גלילי רקמת שד עם פיברוזיס. אין אטיפיה.
עד שאגיע לכירורג, ברצוני לשאול מהן ההמלצות במקרה זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי25/05/2011אין שום ממצא פתולוגי . תלוי בממצא ולמה עשו ביופסיה כנראה שרק מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)