מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפיענוח MRIדניאל05/05/2011
זו התשובה שקיבלתי אשמח לדעת מה זה אומר בבקשה
03/05/2011
MRI המכון לתהודה מגנטית
לכבוד
ד"ר
קופת חולים לאומית
שם:
ת.ז:
ד"ר נכבד,
. הבדיקה בוצעה בתאריך 02/05/2011
שדיים: MRI להלן ממצאי בדיקת
סיבת הפניה: השלמת בירור עקב ממצא ממוגרפי / קליני לא חד משמעי. והפרשה דמית מפיטמה
שמאל וגוש רגיש במישוש בשד שמאל ברביע עליון חיצוני.
אין בדיקות קודמות להשוואה.
פרוטוקול בדיקה:
בחתכים אקסיאליים. STIR
T1 VIBE בוצעה סריקה של שני השדיים בפרוטוקול דינמי בחתכים אקסיאליים
עם דיכוי שומן לפני הזרקת חומר ניגודי וחמש סריקות לאחר מתן חומר ניגודי כולל החסרות.
בשלושת המישורים. MIP תמונות
בחתכים אקסיאליים ללא דיכוי שומן. T2
הוזרק 15 סמ"ק גדוליניום.
מבנה רקמת השד: פיברוגלנדולרי ברובו.
ממצאים:
שד ימין:
ללא מוקדי האדרה חשודים.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות או פתולוגיות בבית השחי.
שד שמאל:
PLATEAU 1.4 ס"מ העובר האדרה חזקה עם x 1 מודגם מוקד האדרה טבעתי בפיטמה במימדים
.( בהמשך הזמן (חתך 46
ללא מוקד האדרה נוסף בשד.
ללא ממצא תואם לגוש הנמוש ברביע חיצוני עליון.
2.2 ס"מ. x0.9- מספר בלוטות בעלות קורטקס מעובה, הגדולה
לסכום:
1. שד ימין - ללא מוקדי האדרה חשודים.
ושקילת PAGET 2. שד שמאל- מוקד האדרה טבעתי בפיטמה . לקורלציה קלינית בשאלה של מחלת
. PUNCH BIOPSY
.U.S בלוטות פתולוגיות בבית השחי- לקורלציה עם
4 – ממצא חריג- יתכן שאתי.. C : BIRADS
המלצות:
מומלץ המשך ייעוץ כירורגי.
בברכה,
ד"ר ארזי קליינמן טל
מומחית לרדיולוגיה אבחנתית
מ ר 31110
Irisr
התשובה עברה הגהה ונחתמה אלקטרונית. נא לפנות עם תשובת בדיקה זו לרופא המטפל.
תודה רבה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח MRI - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2011השד הימני תקין שד שמאל צריך לעבור ביופסיה יש ממצא סביב הפיטמה אשר יכל להיות גידולי . צריך לגשת עם התשובה לכירורג. (לציין כי יש קפיצות בתשובה כפי שכתובה בפורום לכן צריך לגשת עם המקור לכירורג.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולי אומר שזה סרטני או לאו דווקא
דניאל05/05/2011ותודה על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולי אומר שזה סרטני או לאו דווקא - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2011על מנת לדעת יש לעשות ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאד
דניאל05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתה ושחזור מיידי לאחר הקרנותענת04/05/2011
שלום רב, עברתי לפני כחודש כריתה ושחזור מיידי,(עברתי הקרנות לפני 5 שנים)עם מותחן ואלודרם,לאחר הוצאת הנקזים הופיעה בצקת ענקית ודלקת,טופלתי בבי"ח עי עירויי אנטיביוטיקה,זה לא שיפר משמעותית,נאמר לי שצריך להוציא הכל,האם זה שכיח ומה לעשות,אינני מעוניינת בניתוח עצמוני, האם לנסות שנית ? ומתי ? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה ושחזור מיידי לאחר הקרנות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי05/05/2011לצערי זה קיים לא מאד שכיח אך גם לא נדיר. לגבי אופי וסוג השחזור וכן מתי צריך להתיעץ עם כירורג פלסטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVFאביגיל04/05/2011
שלום רב,
אני בת 33 נשואה+0 ולקראת טפולי IVF.
בגיל 16 זיהיתי גוש באחד השדיים ועברתי ניתוח להסרה שהתברר כגוש שפירי -פיברודינומה.
מאז המבנה של השד שלי התפתח והפך לסמיך ובשני השדיים קיימים גושים שלא שינו את גודלם והם לא ממש מפריעים לי מעבר לרגישות יתרה שקיימת בשד לפני המחזור.
אני די במעקב, עברתי ממוגרפיה אחת וכמה US וביופסיה נוספת שלא הראתה ממצאים חריגים.
עליי לציין כי אני לא לוקחת גלולות כבר מעל ל-10 שנים ולמעשה ההתערבות ההורמונלית היחידה מאז, היתה לפני חצי שנה בה ניסינו 5 ניסיונות של הזרעות בליווי של זריקות פיורגן ואוביטרל.
בפעם אחרונה שהייתי במעקב הרופא המליץ לי לעבור שוב ממוגרפיה... זה היה נראה לי די תמוה לעבור 2 ממוגרפיות לפני גיל 35 ועוד שאני מנסה להכנס להריון...
אני לקראת טיפולי IVF בהם המינון ההורמונלי יהיה גבוה יותר ואני חוששת כיצד זה ישפיע על הגושים בשד ובכלל על העתיד הרפואי של השד שלי?
האם קיימת איזהשהיא סטטיסטיקה לגבי נשים עם פיברודינומה והשפעת טיפולי הורמונים עליהם? בהקשר של סרטן השד?....
האם יש קשר בין הגודש מהפיברודינומה בעית האי פריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת IVF - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/05/2011שלום רב,
ראשית - אני מציעה לך לפנות לייעוץ רשמי ולבדיקת כירורג,
באופן עקרוני הורמונים עשויים להשפיע על גדילה של פיברואדנומות, אך לא על התמרה סרטנית.
לגבי טיפולי הפריה וסרטן שד בכלל - ייתכן שיש עליה זעירה בסיכון אחרי טיפולי הפריה בחלק מן הנשים, זו לא סיבה לא לעבור טיפולי הפריה - רק להיות במעקב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל פיענוח כמה תאים ישN,HFVI02/05/2011
ידוע לי שיש לי תאים סרטניים בתוך הגוש.רק לא יודעת מה קודם יוחלט ניתוח או טיפול
ובלטות לימפה .אפשר לדעת .
אבחנות ופרטים קליניים:
החומר שנשלח:
1. LT.Breast BX
2. LT axilla L.N bx
גוש בלתי סדיר+הסתיידויות
R/O BREAST CA
בדיקות קודמות:
סוג הפעולה: histopathology process
מקור הדגימה:ראה אבחנה
תיאור מאקרו:
נתקבל בפורמלין :
1. 3 חלקים זעירים של רקמה אפורה בחלקה שומנית,הארוך באורך 1ס"מ,סומנו בדיו 0X1
2. שני גלילים של רקמה אפורה רכה,כל אחד באורך 1ס"מ ,סומנו בדיו 0X1
מספר קסטות:2
הוכנס כל החומר: כ
אבחנה:
1. Left breast, core needle biopsy;
- cores of fibro-adipose tissue involved by invasive carcinoma with focal lobular pattern.
- the receptors, HER2/NEU and E-cadherin stains pending.
2. Left axillary lymph node, core needle biopsy;
- cores of lymph node tissue extensively involved by carcinoma
אבחנה: 10146725/1
T04000
M80103
T08000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל פיענוח כמה תאים יש - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/05/2011נראה לי שאת צריכה ממש לשבת ולדבר ולהבין את מחלתך את חוזרת ושואלת שאלות על אינפורמציה לא מלאה אני לא יכולה להשיב לך כך . לא יודעים כמה תאים כך לא מודדים גידול . יש תאי סרטן ויש מעורבות בלוטת לימפה בגידול הסרטני . מאחר ואיני יודעת דבר על המצב הקליני והחלטות טיפוליות לא נעשות כלאחר יד בפורום מאד ממליצה לשוחח עם רופא אונקולוג פנים אל פנים יחד עם ל האינפורמציה המלאה ואז תקבלי הסבר ותשובות לשאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מודה לך מאוד
N,HFVI02/05/2011עכשיו הבנתי .
חשבתי שגם החדשים מדברים על הנושאים האלה.
כן נכון אין לי שום שמץ של מוסג'לגבי הסרטן איך זה מיתנהל .
אז אין טעם לשאול
מה יש טעם לשאול את הרופא שלי האונקולוג ניראה לך משהו.
כי הבנתי שישנם כאלה ששואלים מראש לו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מודה לך מאוד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי03/05/2011קודם כל את צריכה תשובה מלאה , לאחר מכן את צריכה לשמוע מה הרופא יגיד ומה ימליץ ובהתאם לשאול מה שלא יהי לך ברור. לעיתים רצוי לשמוע פעם ראשונה אפילו לרשום ולאחר מכן אם יש עוד שאלות לחזור לפגישה שניה. ומאד רצוי לבוא עם אדם נוסף שישמע ויקשיב ויבין ואולי יהיו לו שאלות שיבהירו את התמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד ובלוטת התריסדולי02/05/2011
אובחנתי כחולה בסרטן השד לפני כחודש ועברתי ניתוח לפני כשבוע, מדובר בשלב 0. נאמר שאצטרך לעבור הקרנות ולהיות מטופלת בטמוקסיפן.
במקביל אני נמצאת במעקב שנים בשל בלוטת תריס רב קשרית, בעקבות ממצא של קשרית מעל ל-1 סנטימטר הומלץ לבצע דיקור.
התוצאה הייתה מעט תאים אטיפיקליים ברקע של benign follicular epithelium and colloid favor HURTHLE cell metaplasia
התשובה ההיסטולוגית הייתה: the cell block consists of blood leukocytes and possible small quantities of colloid. no follicular epithelium is exist
מה המשמעות?
במידה ומדובר בסרטן איך משתלב הטיפול בו עם הטיפול בסרטן השד שלי?
הרופאה שלי ממליצה לחכות עם בלוטת התריס ולעבור דיקור נוסף בעוד 6 חודשים, מה דעתך?
אני שוהה כרגע בחו"ל ומטופלת בחו"ל , מאוד לחוצה כי 2 הסרטנים באו בבת אחת ואני חוששת שטיפול באחד יחמיר את השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד ובלוטת התריס - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/05/2011לא מדובר בסרטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה גושים שפירים בשדהילה01/05/2011
יש לי כמה שאלות אשמח לעזרתכם..
אני בת 25 עם רקע משפחתי של סרטן השד,
לפני חצי שנה הלכתי לבדיקת מעקב שגרתית, באולטרסאונד נמצאו
מספר (די הרבה לפי הרופאה) גושים פיברואדנומים (שפירים), ישנם 3 גושים גדולים יותר (2 ס"מ)
לאחר 3 חודשים הלכתי עוד פעם לבדיקת אולטרסאונד, הממצאים היו זהים, ועכשיו לאחר
3 חודשים נוספים עשיתי בדיקה חוזרת שוב הממצאים זהים לבדיקה הראשונה. הרופאה אמרה לי לחזור לבדיקה חוזרת בעוד 6 חודשים.
שאלתי היא האם הסיכוי עולה לחלות בסרטן כאשר יש מספר רב של גושים שפירים?
יש סיבה למספרם הרב כל כך?
והאם אני אצטרך להישאר במעקב צמוד כל הזמן?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה גושים שפירים בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/05/2011יש לברר מה את מכנה רקע של סרטן שד , האם יש נשאות של אחת המוטציות הידועות? אם יש נשאות יש לעשות מעקב בעזרת מרי.
לגבי הממצאים השפירים אין יותר סרטן יש רק בעית הקושי באבחנה בגלל מציאות הגושים . אם יש מעקב טוב אין ממש בעיה. בגילך יש במקרים רבים גושים שפירים בשדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהליךגילה01/05/2011
שבוע טוב,
אבקש לדעת מהו התהליך הנכון והטוב שיש לבצע ,
ממוגרפיה, איזו בדיקה זו?
ביופסיה, לא מסוכן??? (שמעתי בעבר שלא מומלץ לעשות ביופסיה מכיוון שבמידה ומדובר בגידול פולשני ,הדקירה /מגע עלולה לגרום לפציעה של הגידול ,מה שעלול לגרום לגידול להתפשט, האם נכון?
תודה רבה על עזרתך והמלצתך
גילה
חולון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהליך - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי01/05/2011לא ממש מבינה מה קורה ? אם בממוגרפיה מוצאים תהליך חשוד יש לבצע ביופסיה . לא גורם לפיזור . אין דרך אחרת לדעת אופי הגידול אם בכלל גידול ומאפינים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמיכל29/04/2011
שלום רב
בת 32 , נשלחתי לאולטרסאונד לאחר שחשתי בגוש קטן בשד ימין,
בבדיקה הרופא מרגיש את הגוש אך ללא ממצא כלשהו באולטרסואנד.
ציין שאין ממצא כלל בשד מלבד תחושה ידנית.
מה פשר העניין ?האם יתכן גוש סרטני ללא ממצא באולטרסאונד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/04/2011שלום מיכל,
לא כל הגידולים נראים באולטרסאונד, ואם יש חשד קליני משמעותי מומלץ לבצע ביופסיה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטרקציהאנ28/04/2011
שלום רב,
היום הייתי בביקורת אצל רופאת כירוגית שד אשר ראתה שפיטמה אחת יותר שקועה מהשנייה. יש לציין שפטמותיי תמיד היו שקועות. ואמרה לי שהיא חושדת ברטרקציה -הפטמה בשד שמאל יותר קטנה ושקועה ויש ולחזור אליה בעוד חודש.
יש לציין שבזמן האחרון צד שמאל יותר תפוס לי
אני מאוד לחוצה ולא מסוגלת להמתין חודש מאחר שקראתי שזה אחד הסימנים לסרטן שד, ויש לציין שלפני 3 שנים עברתי הקרנות באיזור בית החזה לאור סרטן לימפומה.
מה הסיכויים לכך? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטרקציה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/04/2011שלום רב,
רטרקציה אמיתית של הפטמה - כלומר המשכות שלה פנימה שלא היתה קיימת בעבר, עם חוסר יכולת לשה להזדקר כתוצאה מגירוי ידני אכן עשוייה להיות ביטוי לגידול בשד (אבל בהחלט יכולה גם להיות תוצאה של תהליך שפיר - דלקת או פיברוזיס למשל).
לא ציינת מה גילך, אבל לאור הסטוריה של הקרנות לדופן החזה בעבר, שמעלות באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן שד, יש בהחלט מקום לשלקול בדיקות דימות לשד כמו אולטרסאונד, אולי אפילו ממוגרפיה או MRI.
אני ממליצה לך לחזור לרופאה ולשקול ביצוע של בדיקת דימות לשדיים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדסוליס28/04/2011
רופא הנשים מצא גושים והיפנה אותי לכירורג(יש היסטוריה במשפחה)
הכירורג מצא שתי גושים והיפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד.
האם הבדיקה דחופה?
כי תור רגיל צריך לחכות שבוע -שבועיים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/04/2011שלום לך,
שבוע שבועיים זה זמן סביר לגמרי להמתין לבדיקת אולטרסאונד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותשיר27/04/2011
שלום, אני בת 33. אחרי שתי לידות. השד השמאלי שלי גדול יותר מהימני (תמיד זה היה כך), אך היום אני מרגישה את זה. יש לי בליטה קטנה (נראה כמו פצע עם מוגלה, ללא מוגלה) על הפיטמה השמאלית (מזה כחצי שנה) ותחושת אי נוחות בשד. יש לי גרד בגב (בצד שמאל, הצד של השד הגדול), כבר חצי שנה.
אשמח לתגובה לגבי תסמינים אלו.
כמובן שקבעתי תור לכירורג שד לעוד שבוע. האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות?
תודה מראש על התגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות - תגובה
ד''ר תניר אלוייס28/04/2011שלום שיר,
מה שאת מתארת לא נשמע כמו תסמינים חשודים לסרטן השד,
כירורג שיבדוק אותך יחליט על סמך הבדיקה אם יש צורך בבדיקות נוספות - אולטרסאונד שדיים למשל, או אפילו ביופסיה אם יש ממצא חשוד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקת אוורה למניעת הריון וסרטןגלי26/04/2011
בת 38. לפני 10 חודשים עברתי משימוש בגלולה משולבת למדבקת אוורה.(ערכי שומני הדם היו גבוהים ושמעתי שבמדבקה עדיף, ואכן הערכים ירדו).
לפני כמה ימים שמתי לב שבהוראות לצרכן כתוב שאין להשתמש באוורה אם את בסיכון ללקות בסרטן השד.
קיבלתי את המרשם למדבקה מרופא מחליף בשעתו ,שלא היה מודע לכך שאימי חלתה במחלה לפני 9 שנים. (כיום היא בריאה ובמעקב).
שאלותי-
האם עלי להפסיק את השימוש במדבקה ?
האם גם בגלולות משולבות קיים אותו סיכון?
אם אני מתכוונת להפסיק שימוש באמעי מניעה לצורך כניסה להריון,עוד כחצי שנה, האם יש טעם לתקופה כזו להחליף אמצעי מניעה?
בתודה רבה מראש, גלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקת אוורה למניעת הריון וסרטן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי29/04/2011על כל אמצעי המניעה יכתבו את אותה אותה הוראה . לא הוכח כי גלולות למניהן מעלות סיכון לסרטן אולם מאחר ומדובר בהורמונים זה רשום . איני יודעת אם עברת בדיקת נשאות למוטציה לסרטן , בכל מקרה רצוי לשוחח עם הגניקולוג שלך ואולי להמנע לעת עתה משימוש בחומרים כימיים למיניהם למניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי שלטמוקסיפןyr24/04/2011
אני נוטלת טמוקסיפן מזה כחודש וחצי. בתחילה לא היו כל תופעות לוואי, אל כעבור כ-3 שבועות החלו תופעות שהולכות ומתפתחות בכמותן ובעוצמתן : הפרעות שינה עד למצב של חוסר שינה, עצבנות, דכאון, יובש בנרתיק, גלי חום ביום ובלילה, כאבי שרירים ברגליים.
אשמח לקבל התייחסות האם כל התופעות הנ"ל ידועות כתופעות לוואי של התרופה והאם יש סיכוי שיחלפו עם הזמן (לא פשוט לחיות עם תופעות אלו 5 שנים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי שלטמוקסיפן - תגובה
ד''ר תניר אלוייס25/04/2011שלום רב,
כל מה שאת מתארת יכול בהחלט להתאים לתופעות לוואי של טמוקסיפן (פרט לכאבים בשרירי הרגליים - שמצריכים התייחסות נפרדת), וגם לוח הזמנים מתאים - 3 שבועות אחרי תחילת לקיחת התרופה.
עם זה, רב הנשים מדווחות שתוך מספר חודשים יש הקלה משמעותית בתופעות הלוואי, ואלה לא תופעות שממשיכות לאורך כל 5 השנים של הטיפול, אז אם את יכולה כדאי "לסחוב" עוד קצת לראות מה קורה.
על הפרעות שינה אפשר להתגבר בעזרת כדורי שינה במינון נמוך למס' שבועות, ועל היובש בנרתיק - בעזרת משחות מקומיות כמו ריפלנס או שמן שקדים, אפשר גם לשקול טיפול אנטי דכאוני לתקופה מסויימת (אם כי חלק לא מבוטל של הדכיאון מיוחס לחוסר שינה).
ובעיקר: לשתף את האונקולוג/ית שלך בתלונות ובתגובות לטיפול.
בברכה,
דר 'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תרופה MTX לא גורמת לנטייה לסרט,N,HFVI23/04/2011
כי משנת 2002 לוקחת את התרופה בזריקה
וזו תרופה כימוטרפית במינון נמוך .מקבלת את הזריקה בעקבות דלקת פרקים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תרופה MTX לא גורמת לנטייה לסרט, - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/04/2011מינון נמוך של התרופה ניתנת לדלקת פרקרים ללא עליה בשכיחות סרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דווקטור ביאטריס
N,HFVI23/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא עברתי שום טיפול בתהליךN,HFVI23/04/2011
שלום לכם ידוע לך שיש לי גוש בשד לפני צילומים תשובות וביופסיה ששאלתי כאן.
קודם כל האם קרצינומה זה ממהיר .
כי עבר למקום אחר בגוף בבלוטת לימפה .
רציתי לשאול יש טעם לצבוע את השיער שלי לפני טיפול.
לא ידועת כלום לגבי טיפולים .מחכה לתשובה כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא עברתי שום טיפול בתהליך - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/04/2011קרצינומה זה ממאיר.
רצוי להתחיל טיפול . איני יודעת איזה טיפול תקבלי צביעת שיער לא קשורה לעינין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מודה לך .רק אוי איזה מכ
N,HFVI23/04/2011שיגעון איך אפשר אצלי כמה מחלות יחד איך .
פימברלגיה דלקת פרקים ודיכאון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)