מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במידה וזה ניתוח .על איזה רופא ממליצN,HFVI02/04/2011
רוצה לשמוע על רופא טוב באיזור המרכז.
באיזה בית החולים אתם ממליצים .במרכז החי טוב
רוצה לדעת שיהיה מוכנה נפשית בכל זאת לכל תשובה שתיהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה וזה ניתוח .על איזה רופא ממליצ - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011אנחנו לא ממליצים על רופאים או בתי חולים זה ממש לא אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי כי ראיתי שלעיתים אנשים גם שואל
N,HFVI02/04/2011לכן חשבתי אולי אפשר ?
רגע סליחה האם יתכן יש מצב שעם זה גוש .וזה יכול להופיע בעוד מקום בגוף .
ואז יתכן שזה גם שפיר .
חשבתי שרק גוש ועוד גוש שזה סרטן .
לא יודעת איך להסביר לך את השאלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכלי לתת לי פיענוח בכמה מקומות ישN,HFVI02/04/2011
במידה וזה כן האם זה סוג סרטן האלים ניקרא שאת .
ומתחילה להרגיש כאבים קצת יותר לאורך בית השחי .פתאום נוסף .
ועוד יותר גרוע לגבי הגוש עוד כאב .
אני כולכך כועסת על עצמי שהיתי במקום של דיכאון ושחכתי מהבריאות שלי .
4 שנים .וכל כאב קישרתי לדלקת פרקים .כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכלי לתת לי פיענוח בכמה מקומות יש - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011הממצא חשוד שאת זה תרגום לגידול אין זה סוג סרטן . צריך לעשות ביופסיה אחרת לא נדע על איזה גידול מדובר כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מודה לך מאוד
N,HFVI02/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה גרורה ?
N,HFVI02/04/2011ברור שאחרי ביופסיה ידוע לי .רק רוצה לדעת ולהבין עם תוכלי להסביר לי בבקשה .
פשוט אחרי שאכלתי אותה אני מאוד מרורה ש4 שנים לא עשיתי מעקב .
וזה מטריד אותי .לא מפסיקה לחשוב למה למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער וסרטן השדלוטרה01/04/2011
שלום רב,
האם הסרת שיער בלייזר, IPL (קרן אור) וגלי רדיו באיזור מסביב לעטרה ובבית השחי למי שהיה לה סרטן שד היא בטוחה? אני סבורה ששאלה זו מעסיקה נשים רבות, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער וסרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011אין הוראות בנושא ,קרן ליזר לא גורמת לסרטן אני חושבת שאין חדירה את העור ולכן לא נראה שיש סכנה של זיהום . אבל שוב חוזרת ומצינת שאין לי ממש ידע על צורת הורדת השיער וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא האם הוכח שליזר לא מסרטן?
אורית13/04/2011העובדה שלא הוכח עדיין שהסרת סרטן בלייזר גורמת לסרטן אינה שוללת עדיין את האפשרות שהוא גורם לסרטן. השאלה היא אם ניתן לומר בודאות שלייזר אינו גורם לסרטן.
או שיש עדיין אפשרות כלשהי שהוא כן מסרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא האם הוכח שליזר לא מסרטן? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/04/2011זו שאלה שאת יכולה לשאול על כל דבר שאת אוכלת נושמת שותה ."האם הוכח שהוא לא..." האם על כל דבר צריך לעשות מחקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIורד29/03/2011
אני בת 47, במעקב כבר שלוש שנים אחר מספר רב של פיברואדנמות (ממוגרפיה, אולטרא-סאונד ובדיקת רופא). הרופא המליץ לי לעשות גם mri בגלל המבנה הסמיך ומספר רב של גושים. האם יש מצב שעלולים למצוא משהו ב-mri שלא ראו ב-US?
אני רוצה להדגיש שהגושים לא שינו את גודלם וצורתם במשך שלוש שנים האחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
ד''ר תניר אלוייס30/03/2011שלום ורד,
לנשים בסיכון רגיל (כלומר ללא ספור משפחתי וללא הסטוריה של הקרנות לדופן החזה) MRI אינו בדיקה מומלצת כבדיקת שגרה למעקב, וגם אינו מכוסה בסל להתוויה זו.
אם יש ממצאים חשודים או לא ברורים MRI יכול לעזור לקדם האבחנה (אם כי ממצאים חשודים צריכים לעבור ביופסיה, ולא MRI).
מעבר לזה אין אפשרות לייעץ בפורום כזה מבלי לראות את הצילומים והממצאים בהם מדובר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר להתערבב בקהל צפוף?.גולשת29/03/2011
שלום לכולכם.
אני חדשה. לאחר טיפול AC אחד. הבא - בעוד זמן ולכן אין לי את מי לשאול.
מתי כדאי שלא אסתובב בסביבה של קהל צפוף?
על אילו מרכיבים מספירת הדם כדאי להסתכל כדי להחליט?
ברור שהאחריות היא של האונקולוג, אך מאחר ואני מקבלת את התשובה זמן רב לפני הגיעי אליו, הייתי רוצה גם לקבל מידע כללי (ברור שזה לא ייעוץ ספציפי) מתי אני צריכה להיזהר מצפיפות ומתי פחות.
יש לי לויקוציטים 2.3 והנורמה במעבדה K/ul 4.5-11.0
המוגלובין 10.7 נוטלת כדור ברזל ביום. (לפני 3חודשים:, לפני הניתוח היה 14)
לימפוציטים abs 0.9 והנורמה במעבדה: K/ul 1.0-4.8
ניאוטרופילים abs1.0 והנורמה במעבדה: K/ul 1.8-7.7
טרומבוציטים 228 במעבדה 100-450
מונוציטים 0.2 והנורמה: 0.2-1.0
RDW 22.5% ובמעבדה: 11.8-15.6
MCV 74.1 fL ( במעבדה 78.0-99.)
MCH pg 22.9 ובמעבדה: 26.0-34.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה קודמת:
.גולשת30/03/2011תוספת:
הטיפול הראשון AC שלי היה ב 14.3 והטיפול הבא ב 4.4.
רשמתי את השאלה גם בפורום אחר,אך מחר אני יוצאת לטיול צפוף ורציתי לקבל תשובה מדוייקת מכם או מהפורום האחר.
איני מקבלת שום תרופה נוספת מעבר לAC שקיבלתי אז,שהוסיפו לו את התרופות נגד בחילות וסטרואידים. (כעת לא מקבלת כלום).
אודה לך אם תסבירי לי על מה מסתכלים בטופס ספירת הדם, לגבי נושא הבידוד, ובטיפול הבא, אשאל יותר לגבי מידע את האונקולוג.. ופחות אפריע כאן....
אגב, לפני 10 ימים הנויטרופילים: abs 6.2 והנורמה במעבדה: K/ul 1.8-7.7
ובאחוזים:לפני 10 ימים: % 84.3 כאשר הטווח התקין במעבדה 40-70
ועכשיו:והנויטרופיילים: 1.0 K/ul כאשר הטווח במעבדה: 1.8-7.7.
ועכשיו: באחוזים: 45 והטווח באחוזים במעבדה: 40-70.
מצטערת, שכל כך הטרדתי אתכם בפרטים, זה היה צריך להיות מידע שחשוב לי להבין מהמטפלים ולא הייתי צריכה להשאיר את ההבהרה לכם.
אך בגלל הטיול מחר חשוב לי לדעת לגבי זהירות מהדבקה.
אגב, ללויקוציטים ולימפוצים אין חשיבות בהחלטה כזו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה קודמת: - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011כפי שכתבתי חשובים הנויטרופילים לדעתי כבר עלו אני בדרך כלל ממליצה להמשיך חיים כרגיל ללא בידוד אם אין חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמותר להתערבב בקהל צפוף? - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/04/2011סה"כ הספירה סבירה לא רצוי להיות ליד אנשים חולים . צריך להסתכל על הספירה הלבנה על סך הספירה שלך 2300 ובעיקר נויטרופילים ולך יש1000 . בד"כ לפני תחילת טיפול רצוי להגיע ל1500. אין המלצה על מניעה מיציאה מהבית אבל כמובן להמנע מחיבוק או להמצא קרוב עם חולים . בד"כ אנחנו לא מבקשים לבצע בדיקת דם אלא רק לפני טיפול . איני יודעת בדיוק את הפרוטוקול אותוצאת מקבלת האם כל שבועיים עם זריקה להעלות ספירה או כל 3 שבועות לכן שוחחי שוב על הנושא עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בשדאנונימי29/03/2011
שלום, לאמי (65) יש כאבים בשד ההולכים ומתגברים.
היא מתארת את הכאב כהרגשה של כוויה פנימית בתוך השד (שמאל) היא אומרת שזה מפריע לה לתפקד ולישון כי הכאב מאד חזק.
לאימי יש רקע של לחץ דם גבוהה סכרת ובעיה בתפקוד הכליות (המוגלובין נמוך), לפני כשנה היא עשתה ממוגרפיה והיא יצאה תקינה. מה זה יכול להיות? מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/03/2011שלום רב,
נדיר למדי שכאבים בשד יהיו ביטוי מוקדם של סרטן השד, אבל כאב שהולך ומתגבר בהחלט מצריך בירור:
אני ממליצה לפנות להיבדק אצל כירורג שד, בהחלט כדאי לחזור על ממוגרפיה אחרי שנה, ולשקול ביצוע בדיקות נוספות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אנונימי29/03/2011תודה רבה על התגובה המהירה.
לממוגרפיה חוזרת כבר קבענו תור, האם יש צורך ללכת לכירורג שד בכל מקרה? או רק במקרה וחס וחלילה הממוגרפיה לא יוצאת תקינה?
מה הן הבדיקות הנוספות שהיית ממליצה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
ד''ר תניר אלוייס29/03/2011כירורג שד, ממוגרפיה,
ובמידת הצורך - אולטרסאונד ו/או ביופסיה אם יש ממצא
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתייצחק27/03/2011
ד"ר עוזיאלי שלום
אמי בת 63 לאחר מחלה ממושכת של סרטן שד גרורתי (עברה כריתה מאוחרת של שד) לאורך זמן המחלה קיבלה את התרופות הבאות שהשפיעו לטובה והורידו את הסממנים בדם ארימידקס, קסלודה, טקסוטר. ואילו התרופות שלא השפיעו היו: נבלבמין,דוקסיל,גאמזר וכו' כיום הרופא מנסה שוב את הטקסוטר והוא מקווה שהטקסוטר יעבוד ויוריד את הסממנים כפי שהייה עד לפני שלושה חודשים יש לציין שהטקסוטר פעל במשך שנה.
ברצוני לדעת אלו תרופות קיימות שיכולות לטפל באימי יש לציין שאמי ברוך ה' נלחמת עם המחלה מזה 14 שנים לערך
אבקש את עזרתך הדחופה מפני שהסממנים מאוד גבוהים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2011סמנים גבוהים הם רק מדד להמצאות המחלה אולם השאלה מה באמת היקף המחלה היכן הגרורות ועד כמה הן מפריעות. אני בהחלט מבינה שרוב התרופות נוסו . יש אולי אפשרות ל רופות שאינן בסל אולם אז יש לקנות אותן אם יש ביטוח פרטי יתכן וניתן לתת טיפול והביטוח ישלם את התרופות . יש תרופה חדשה בשם אריבולין אינה רשומה עדיין בארץ . אפשר לשוחח עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשד לאחר כריתה של השד השני וטבאד27/03/2011
שלום רב,
אני בת 45,לפני כעשרה חודשים נתגלה אצלי סרטן שד,בשד השמאלי,מסוג אין סיטו,
בגלל המיקום באיזור הפטמה,הגודל,עברתי ניתוח כריתה מלאה,ולאחר מכן,למרות הדעות השונות,גם קיבלתי טיפולים כימותרפיים,הקלאסיים (ac(
וגם טיפולים של טקסול והרצפטין.סיימתי את הטיפולים בסוף ינואר השנה,כעת אני ממשיכה עם הרצפטין עד לנובמבר,פעם כל שלושה שבועות.
לפני יומיים גיליתי גוש בשד הימני(בבדיקה עצמית) שלא חשתי מקודם,ממוקם מתחת לפטמה ,בגודל של כ 3 ס"מ,,,
הזמנתי כבר תור לממוגרפיה ,,
אני מאוד מוטרדת ומודאגת,,
האם אחרי כל הטיפולים הקשים שקיבלתי,,יכול להיות שיחזור הסרטן במהירות הזאת???
האם ידועים לכם מקרים כאלה??
אני מבינה שצריך לקבל את ממצאי הבדיקה ולהתאזר בססלנות,,אך מרוב שאני לחוצה אני משתפת אותכם ומבקשת לקבל תשובה במהרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשד לאחר כריתה של השד השני וט - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2011אם יש שם בכלל גידול סרטני , כנראה מדובר בגידול שני ללא קשר לגידול הראשוני שלך . אני לא בטוחה שהיה לך רק IN SITRU , זהו גידול שאינו שולח גרורות , למה הכימותרפיה ולמה ההרצפטין? מקוה שאכן מדובר בכלום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבת השחי הימני שמקרינות לחזהגילי26/03/2011
שלום,
אני בת 37, בלי ילדים, ובחודשיים האחרונים אני חשה תקופות מסוימות כאבים של דקירות, או צריבות רגעיות שבאות ונעלמות באיזור בית שחי ימין וזה מקרין לחזה הימני. זה היה בערך שבועיים ואז נעלם לחודש ועכשיו חזר.
מיששתי את החזה ואני לא מרגישה גוש או בלוטה מוגדלת ואין שוני בין החזה הימני לשמאלי.
אחי חולה סרטן כליה ואמא שלי עם חשד לסרטן במעי. בנוסף גיסתי חולה בסרטן השד (אני יודעת שזה נשמע לא אמיתי, אבל זה כן).
רופאת המשפחה נתנה לי הפניה לכירורג שד ואני מפחדת להיבדק.... אני בן אדם בריא בדרך כלל, לא מעשנת, משקל תקין, לא לוקחת גלולות.
האם יש חשש לסרטן השד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבת השחי הימני שמקרינות לחזה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס26/03/2011שלום גילי,
נדיר למדי שהביטוי הראשון של סרטן שד הוא כאבים, בוודאי לא כאלה שבאים והולכים..
אבל אני ממליצה לך בחום לגשת להיבדק רק כדי להסיר כל ספק , ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת אולטרה סאונד שדיים.דנה25/03/2011
לרופאים שלום רב,
אתמול ביצעתי בדיקת אולטרה סאונד ואשמח אם תעזרו לי לפרש את התוצאות.
לפני כן ביצעתי ממוגרפיה והכל תקין. הכירורגית שלחה אותי גם לאולטרה סאונד בגלל מבנה פיברוציסטי (אגב בממוגרפיה כתוב מבנה פיברוגלנדולארי).
להלן ממצאי האולטרה סאונד:
צד שמאל הכל תקין.
שד ימין:
ברביע לטראלי שעה 8-9 שתי ציסטות בקוטר עד 4 מ"מ האחת.
בשעה 11 ציסטה קטנה דומה.
בשאר השד אין עדות לגוש סולידי או ציסטי, זנב השד תקין, בית שחי תקין, אין בלוטות מוגדלות.
לגבי הציסטות שמצאו , למה הכוונה? האם צריך לדאוג? לעקוב?
ואם אפשר תענו לי מה זה מיבנה פיברוגלנדולארי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת אולטרה סאונד שדיים. - תגובה
ד''ר תניר אלוייס25/03/2011שלום דנה,
ציסטות זעיורת שכיחות מאוד בשדיים של נשים בכל הגילים, והן חסרות משמעות לחלוטין, אלה פשוט כיסים קטנים של נוזל, ואין צורך בשום בירור או מעקב נוספים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה בעלת מראה פתלוגישרון23/03/2011
שלום רב,
אני בת 35 נשאית brca1 ועוברת טיפולי ivf בשנתיים האחרונות. לפני כשנה נמצאה באולטרסאונד שיגרתי בלוטת לימפה באקסילה שהוגדרה ללא מרכז שומני, בעלת קורטקס מעובה ובעלת מראה פתולוגי. עשיתי ביופסיה שיצאה תקינה.
לפני כחודש הלכתי שוב לאולטראסאונד ובו הומלץ לי להוציא את הבלוטה על אף הביופסיה התקינה. ( נאמר לי כי בביופסיה לעיתים לא מכסים בדיקה של כל הבלוטה).. לאחרונה ( חודש אחרון ) אני מאד מזיעה בלילה- ממש קמה רטובה בכל הגוף ובראש. ההזעות החלו כבר לפני כמה חודשים אך לא היו בתדירות יומיומית או בכמות כזו.
שאלתי: האם ייתכן קשר בין הבלוטת לימפה לבין ההזעה בלילה?
או שאולי ההזעות קשורות לטיפול ההורמונלי?
תודה חמה להתייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה בעלת מראה פתלוגי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011כמובן שיתכן מהטיפול ההורמונלי , יש מקרים של לימפומות המתבטאות בהזעה , אם הבלוטה עדיין גדולה ויש בכל זאת שאלה של מהותה היתי ממליצה להוציא את הבלוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצעתי ממוגרפיהמאיה23/03/2011
אני רווקה בת 38 וביצעתי ממגורפיה התוצאה של שד השמאלי נכתב רקמה פברוגלנדולרית -איסמטריה, לפי המראה שפיר מבחינה רנטגנית. מרכזי,מאחורי הפטמה אינה בולטת בצילומים האבחניים ..האם יש לי סיבה לדאגה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצעתי ממוגרפיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס23/03/2011שלום מאיה,
לא ברור לי למה בצעת ממוגרפיה בגיל כה צעיר - זו אינה בדיקה מקובלת בגיל 38.
הממצא שאת מתארת לא נשמע מדאיג, אבל יכול להיות שיש מקום לבצע השלמת הדמיה עם אלוטרסאונד של השד -
אני ממליצה לך לפנות לכירורג שד להיבדק ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרצפטיןrela22/03/2011
בממוטומיה אבחנה של DCIS, intermediate nuclear grade, תסנין לימפופלסמוציטרי סמיך סביב הצינורות הנגועים ב DCIS, שגורם חשד ל Microinvasion.
(רק בצביעה P63 נמצא חשוד ל Microinvasion) רצפטורים לאסטרוגן ופרוגסטרון שליליים. +HER 2 NEW - WEAKLY 2,
Ki 67 -25% POSITIVE TUMOR CELLS
עברתי למפקטומיה והוצאת בלוטת הזקיף, (תשובה ראשונה הבלוטה ללא ממצא) לא התקבלו תוצאות של הבדיקה הפתולוגית.מאד לחוצה מבקשת לקבל תשובה לשאלה:
האם על פי תשובת ה HER 2 יש סיכויים לקבל טיפול בהרצפטין??
מאד לחוצה, מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצפטין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011אם אכן רק מיקרואינושן כנראה שלא , אבל צריך לעשות בדקית פיש ובכלל להמתין לתשובות פתולוגיות הלחץ לא עוזר , וקשה לנבא אם אין תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצפטין
rela24/03/2011תודה,
עדיין לא קבלתי תשובות. ממש לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבשולה22/03/2011
אני חולת סרטן השד בת 60 הנמצאת בטיפול כימוטרפי בפרוטוקול TCH. מתחילת
הטיפול אני סובלת מכאב בזמן קיום יחסי מין ואחריהם. ניסיתי להשתמש בחומר סיכה "פמינה" אך גם זה גרם לגירו וצריבה. מה ניתן לעשות כדי להפטר מהתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011ממליצה לגשת לרופא גניקולוג ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השדמיכל21/03/2011
שלום רב,
גילו לאחותי בת 45 גוש בשד ,לאחר ביופסיה התברר שזה ממאיר בין שלב 1 ל-2 לאחר בדיקת ממוגרפיה רשמו בבדיקה שזה לא גוש אלא הסתיידות . יש לה עוד בדיקות בהמשך ותור לניתוח להוצאת הגוש . מה זה אומר הסתיידות? האם זה פחות גרוע מגוש או שזה לא קשור? האם בגלל שזה בין שלב 1 ל-2 זה אומר שגילו את זה מוקדם וזה ייגמר בניתוח בלבד או שבכל מקרה יצטרכו לעשות לה הקרנות או כימותרפיה ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/03/2011הסתידות או גוש לא משנה המשנה הינה התשובה הפתולוגית שעדיין אין לך . לפני החלטות על טיפולים צריך לדעת גודל גוש אם ממאיר , בלוטות ורגישות להורמונים וטיפולים ביולוגיים ורק לאחר מכן ניתן לתת חוות דעת טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)