מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש בצד השדדנה07/03/2011
שלום
אני בחורה בת 20 התחלתי החודש להשתמש בגלולות "אמילי". קצת אחרי שהתחלתי להשתמש בגלולות הופיע לי גוש בצד השד הגוש לא כואב והוא היה ממש מורגש. השבוע קיבלתי מחזור והוא טיפה ירד...
אמרו לי לחכות עד שאני יסיים את המחזור...אולי הוא יעלם לגמרי עד אז.
האם יש מה לדאוג?או שזה קשור לשימוש בגלולה?
אודה על התייחסותכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בצד השד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/03/2011כנראה קשור לשינוי ההורמונלי עקב הטיפול בגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שד גדוש צורב ושורףחוששת06/03/2011
שלום,בת 30, לא בהריון.
מזה מס' ימים אני מרגישה גודש בשדיים, כזה שמורגש בד"כ בימי הביוץ (אני נוטלת גלולות)- אך הפעם הגודש לא ירד.
היום משעות הבוקר המוקדמות מרגישה צריבה וחוסר נוחות כל כמה דק' בפיטמה השמאלית ובמשך היום זה אף התגבר ומורגשת צריבה ושריפה ממש בעטרה ועובר לפיטמה..
אציין שמרוב "סטרס" לחצתי על החזה הגדוש ויצא טיפת נוזל שקפקף...זה אולי ישמע מוזר אבל אחרי כן היתה הקלה בכאב.
אני מאוד חוששת מהתופעה בעיקר שבדיעבר לפני כמה חוד' היה לי גרד מטריד באיזור הזה במשך כמה ימים אך עבר לבד..
אני נורא חוששת אנא עזרו לי...למי לפנות מחר בבוקר? רופא משפחה?נשים? כירורג...הרי ייקח מס' ימים עד שיקבלו אותי!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שד גדוש צורב ושורף - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/03/2011לא סימנים של סרטן . ממליצה להבדק על מנת להרגע על ידי כירורג או גניקולוג הבודק שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה
חוששת07/03/2011תודה על התשובה המהירה, הייתי אצל כירורג, הנ"ל הפנה אותי לביצוע בדיקת ציטולוגיה והמשך בירור...
האם הבדיקה אכן נחוצה?
אולי אפשר להתחיל בבדיקות פחות פולשניות?
(מקריאה באינט' הבדיקה פולשנית)
לתשובתך מאוד אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/03/2011לדעתי הכירורג רוצה לשלוח את ההפרשה מהפיטמה לציטולוגיבוזו לא בדיקה פולשנית כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום-תוצאות בדיקת ממוגרפיה ואולטר.מיטל02/03/2011
שלום,
אני רוצה לברר לגבי תוצאות בדיקת ממוגרפיה ואולטראסאונד...
אנ י כבת 35, ביצעתי בדיקות אלו עקב כאבים בשדיים...{וגם אחות של אימי שחלתה בסרטן השד},כמו כן ביצעתי הגדלת חזה ע"י שתלי, ולכן רציתי להיות בטוחה האם הכאבים הם בגלל הניתו או בגלל סיבה אחרת...
התוצאות הגיעו , באופו כללי כתוב על הכל BIRADS 1תקין, אם זה על צד ימין ועל צד שמאל בבדיקת ממוגרפיה, אך בבדיקת האולטאסאונד כתוב שבצד ימין הכל תקין...ואילו בשד בצד שמאל כתוב:
תבנית סונוגרפית תקינה,
צ'יסטות:
שעה2 -1.4 ס"מ, שעה 1.4-3 ס"מ
BIRADS 2-ממצא שפיר.
אז שאלתי היא מה זה אומר? האם זה מסוכן ועלול להתפתח לסרטני, האם יש צורך במעקב מיוחד? וכיצד באמת ניתן לדעת באופן ודאי שזה שפיר אם לא נלקחה ביופסיה????
סליחה על השאלות המרובות, אני פשוט קצת מוטרדת מהתוצאה בגלל חוסר ידע בתחום...
בברכה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום-תוצאות בדיקת ממוגרפיה ואולטר. - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי02/03/2011הממצאים שפירים על פי המראה . בד"כ מומחים לבדיקות שדים יודעים להבדיל . אחרת היו נשים רבות מאד עוברות ביופסיות מרובות ללא צורך . ממצאים שפירים אלה לא הופכים לסרטניים . מעקב כמובן צריך בכל מקרה. סרטן שד לרוב אינו כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום, עוד שאלה ברשותך...
maytal03/03/2011ד"ר, אני מאוד מודה לך על תשובתך, יחד עם זאת אני רוצה לשאול,
גודל הצ'יסטות המצוינות, לא גדולות מדי?
האם יש צורך, או כדאי להוציא אותן???
האם כדאי לגשת לרופא לחוות דעת?לגבי הוצאתן או עדיף להשאירן???
תודה מראש, מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום, עוד שאלה ברשותך... - תגובה
ד''ר תניר אלוייס03/03/2011שלום מיטל,
בעיקרון אין שום סכנה בציסטות ואין צורך בשום טיפול,
לגשת לרופא עם התוצאות ולהיבדק בהחלט רצוי, בעיקר אם יש הסטוריה במשפחה, בלי קשר לציסטות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והוצאת בלוטות לימפהשרון28/02/2011
שלום רב,
אני בת 35 נשאית brca1 בשנה האחרונה עוברת טיפולי פוריות. לאחרונה נקלטתי ואני בהריון. בבדיקת אולטראסאונד שיגרתית שעשיתי היום נמצא: "באקסילה מודגמות בלוטות לימפה 1 ס"מ ללא מרכז שומני בעל קורטקס מעובה עם וסקלריזציה בינונית. מראה הבלוטה פתולוגית. לאור מראה הבלוטה יש לשקול הוצאה ניתוחית".
בלוטה זו נמצאה כבר לפני כשנה ונלקחה ממנה ביופסיה שיצאה תקינה. שאלותיי:
1. אם ביופסיה מלפני שנה יצאה תקינה מדוע יש המלצה להוציא אותה? האם זה יכול להיות סרטני?
2. האם בכדי לעבור ניתוח להוצאת הבלוטה יש להפסיק את ההריון ( שחיכיתי לו שנים..)?
3. האם זה מסוכן לי להשאיר את הבלוטה עד לאחר שאלד?
יש לציין שבמהלך השנה הזו הבלוטה לא גדלה.
אני אובדת עצות ומאד רוצה להשאיר את ההריון. מה לעשות?
מודה בחום על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון והוצאת בלוטות לימפה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס01/03/2011שלום שרון,
בהסתייגות שאי אפשר לתת ייעוץ וירטואלי למקרה פרטני -
העובדה שהבלוטה היתה תקינה בביופסיה לא השתנתה לאורך שנה אכן מרגיעה, אבל מכיוון שהרמראה שלה מדאיג - ייתכן שחושבים שהביופסיה לא דגמה את האזור החשוד, דבר שיכול לקרות לפעמים.
הסרת הבלוטה בניתוח (ביופסיה פתוחה) תתן תשובה מלאה סופית וודאית לגבי אופיה.
הוצאת בלוטה מבית השחי יכולה להיעשות הרבה פעמים בהרדמה מקומית (לכל היותר עם טשטוש קל) - ובכל מקרה זה ניתוח זעיר שלא צפוי שיפגע בהריון.
בוודאי שאין שום סיבה לבצע הפסקת הריון!
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא בשד - כאבים ותחושת התקשותתמרה25/02/2011
שלום,
קצת רקע עליי , בת 44 בטיפולי הפרייה 5 שנים , במסגרת טיפולי הפרייה עשיתי כל השנים בדיקת שד אצל כירוג כל חצי שנה וממוגרפיה הכל היה תקין , לפני חצי שנה הרגשתי כאבים בשד ימין ובמישוש הרגשתי התקשות מעל הפיטמה נגשתי לבדיקה וגם הרופא הרגיש כך , בדיקת ממוגרפיה נוספת יצאה תקינה בבדיקת סונר נרשמו הממצאים הבאים:
ברביע עליון חיצוני שעה 10:00 באזור הממצא המישושי נראה אזור היפואקואי המטיל צל רושם fcc בלבד , ללא גוש בתוכו , בתי שחי דו"צ בלוטות בגודל ויחסים שמורים.
אשמח להבין יותר מה המשמעות של ממצאים אלו? לאור העובדה שעברתי הרבה טיפולי הפרייה הקשורים בהמון הורמונים אני מודאגת מאוד , האם הממצא קשור או יכול להיות קשור לסרטן ?
אני אמורה לעשות סונר ביקורת בעוד שבועיים , יש לי כל הזמן תחושה של כאב בשד ובמישוש ידני הרגשה של התקשות במקום .
תודה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס25/02/2011שלום רב,
FCC - קיצור של fibrocystic changes - שינויים במבנה רקמת השד שהם בגדר הנורמה.
עם זאת - אם קיים גוש ייתכן שיש מקום לשקול ביצוע ביופסיה למרות ממוגרפיה ואולטרסאונד תקינים - אבל החלטה כזו צריכה להתקבל עם הרופא שבודק אותך.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך,בבדיקה נכתב "ללא
תמרה26/02/2011גוש בתוכו" , לכן הרופא לא ביצע ביופסיה ,האם בבדיקה חוזרת אחרי חצי שנה יכול להיות שהתפתח גוש? יש לי ביקורת בשבוע הבא ואני מאוד מודאגת.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך,בבדיקה נכתב "ללא - תגובה
ד''ר תניר אלוייס26/02/2011שלום תמרה,
אין לי שום אפשרות לדעת מה התפתח או לא התפתח ב 6 חודשים..
הרופא שיבדוק אותך יחליט על סמך הבדיקה אם יש צורך לבצע אולרסאונד חוזר או ביופסיה..
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למה שנכתב,אתמול הייתי בבוקרת
תמרה02/03/2011ואני מודאגת מאוד, אותו ממצא שנראה לפני חצי שנה נראה הרבה יותר גדול .
היה 1 ס"מ עכשיו 7 ס"מ , הרופא שלח לביופסיה מכמה מוקדים בממצא,, בבדיקה נראה אזור היפואקואי המטיל צל עושה רושם לfcc ,לדעתו של הרופא זה שפיר אבל הוא מעדיף לשלול בבדיקה , הרופא ציין שאין גוש רק שינוי של הרקמה.האם שינוי כזה מהיר ברקמת השד מעיד בהכרח על סרטן?
בכל זאת הממצא התרחב בגודלו , ברצוני לציין שאני באמצע טיפול הפרייה ומזריקה לגוף הורמונים כבר 10 ימים , האם יתכן שתוצאות הבדיקה מושפעות מהמצב הנוכחי בו אני נמצאת בטיפול ההפרייה ? האם להפסיק את הטיפול למרות שאין תוצאות של הביופסיה?
תודה על התייחסותך.
בברכה
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע ביופסיה ואיזה סוגדליה20/02/2011
אבקש לדעת האם כדאי לבצע ביופסיה טרוקט
לאחר ביצוע סנור שד התקלה בשעה 2 גוש היפואקוגני מוגדר בגודל 0.9 ס"מ , יתכן ציסטה לא צלולה. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות.
המלצה שקיבלתי: ביופסיית טרוקט של הממצא בצד שמאל
תודה,דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע ביופסיה ואיזה סוג - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/02/2011אם רוצים לברר את הממצא ביופסיה הינה הפתרון .בהחלט רצוי לעשות את הביופסיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםכוש כוש20/02/2011
שלום
בת 48,לפני כשלוש שנים עברתי סרטן השד. ניתוח והקרנות. מטופלת בטמוקסיפן מזה כשלוש שנים. כשנתיים וחצי טופלתי גם בלוקרין.
סובלת מכאבי ברכיים וכן מתחושה של קשיון בשרירים בבוקר.
בעיות ברכיים היו לי גם לפני כן וגם בבדיקות יש אינדיקציה לשחיקה. למרות טיפולי פיזיוטרפיה אין הטבה . האם אלו תופעות לוואי של טמוקסיפן?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/02/2011הבעיה היתה קימת קודם , כמו כן יש שחיקת סחוס , לא סביר שהבעיה הינה מטוקסיפן אלא שחיקת הסחוס שהיתה כבר קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רציניתאור20/02/2011
אני נשוי טרי. לאשה ללא שדיים בכלל... . האם זה אומר שהיה לה סרטן השד בעבר?שהכרתי אותה היא שמה חזייה. ולא היה ניתן להבחין בכך...כשניסתי לרמוז לה על כך. היא אומרת שזה יצמח עם ההריונות האם זה נכון?והאם זה דבר מצוי שאשה לא יהיה לה שדיים ?תודה רבה ...וסליחה אם השאלה לא בדיוק מתאימה לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה רצינית - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/02/2011ממש לא . איני יודעת בת כמה היא אבל לא סביר שבגיל צעיר היה סרטן שד ובכללא דו צדדי. רצוי לשאול את בת הזוג אם משהו מטריד, רצוי או לא רצוי זה ממש לא הענין כך היא . בהריונות יתכן והשד יגדל במידת מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאסג' לחולי סרטןתמי17/02/2011
אני שנתיים אחרי ניתוח להסרת גידול מהשד+כימו והקרנות.
כאשר פניתי לעשות מסאג' בספא נאמר לי כי לחולי סרטן אסור לעשות מסאג' היות וזה ממריץ את המחלה.
רציתי לדעת האם הדבר נכון או שמדובר במיתוס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאסג' לחולי סרטן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/02/2011אין שום הוכחה לאמירה זו , למרות שהמסג'יסטים אומרים זאת. מלבד זאת את בריאה אין לך מחלה פעילה ידועה כעת, ואין לכן מה "להמריץ"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין בדיקות הדמיה לאיתור הישנות.גולשת17/02/2011
שאלה: (ששאלתי מס' לא מבוטל של חולות סרטן שד, ולא ידעו את התשובה)
מה ההבדל בין PET CT, רגיל CT , ו MRI בזיקה לזיהוי הישנות סרטן שד, אחרי MASTECTOMY וכריתת בלוטה שחצתה קפסולה בבית השחי. 1 מתוך 16?
מה מאפשרת לדעת כל בדיקה, לגבי המעקב אחר הישנות? (אונקוטייפ 35) הגידול שהוצא מהשד: 3.5 ס"מ.
תודה. ברור לי, שאין זה ייעוץ אישי, ספציפי, אך באופן כללי, הנתונים ניתנו כדי להכיר את המקרה.
תודה וסוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין בדיקות הדמיה לאיתור הישנות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/02/2011על פי המלצות בינלאומיות הבדיקות היחידות שיש לבצע למעקב אחר חולת שד הינה ממוגרפיה או MRI של השד , בדיקה כללית ובדיקות דם מדי פעם . אין בדיקה למציאת גרורות "מוקדם" מאחר וזה לא משנה את הטיפול או את החיות . בד"כ החולה תבוא עם תלונה ואז מגלים את הגרורה . הבדיקות לא מונעות הופעת גרורות . יש מקומות המבצעים סמנים ואלה יכולים לכוון להופעת מחלה גרורתית ואז לבדוק.
בדיקות הדמיה מכונות בהתאם לסימפטומים . יש לזכור שהבדיקות כרוכות בקרינה לא מבוטלת . פט וסי.טי. הן בדיקות לכל הגוף .MRI צריך לכוון לאן רוצים אין לכל הגוף . ומ.עצמות כמובן בודק עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות.... להבהרה כללית..גולשת17/02/2011
שלום.
שאלותי: 35 בתשובת אונקוטייפ מעידה על סיכוי גבוה לחזרת/התפשטות הגידול. (אחרי מסטקטומי ובלוטה אחת נגועה, מתוך 16 שחצתה את הקפסולה בבית השחי). הייתי שמחה לו הייתם מסבירים מעט על הסקלה. (0 עד 100, אך איך מחולק הסיכוי להישנות? מכמה עד כמה על הסקלה, נחשב לסיכוי גבוה? האם קיימת גם תשובה גבוהה יותר בטווח של 35 עד 100?)
(כמובן שאין זה ייעוץ אישי, אלא קצת יותר להבין את התשובה של 35).
עד כמה מתייחסים באמינות (ופועלים לפיה, )לבדיקת אונקוטייפ, שבעצם עדיין לא הוכרה ע"י ה FDA
מהו HER2? חיובי? שלילי? מה המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות.... להבהרה כללית. - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי17/02/2011אני מתארת לעצמי שאותו רופא אשר יושב עם החולה גם מסביר וגם נותן את הדף עם התשובה אשר מראה בדיוק את כיצד הסקלה נראת . מ31 נחשב בסיכון גבוה , יש מחקר הבודק בין 15-25 כבינוני ומעל 25 בסיכון גבוה. כן יש גם מעל 50 7יותר וכולנו מקבלים גם חולות עם תשובות כאלה. אנו מתיחסים לתשובה כמובן יחד עם כל המרכיבים האחרים של התשובה הפתולוגית , במקרה זה לא בטוח כלל שהיה מקום לבדיקה, אשה מאד צעירה בלוטה מעורבת אשר פרצה קפסולה , הקליניקה די ברורה ולא נראה לי שיש מקום לא לתת כימו.
HER2 שלילי אומר שאין ביטוי ביתר של הקולטן הזה , בד"כ זה לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר כריתהמבשרת16/02/2011
חמותי ,מעל 70, אמורה לעבור השבוע כריתת שד. איך אמורה להיות ההחלמה? למה לצפות? היא בריאה בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר כריתה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס16/02/2011שלום רב,
למרות המשמעות הקשה שמיוחסת לניתוח כריתת שד, זה אינו ניתוח קשה או מסובך.
בדרך כלל אפשר ללכת הביתה אחרי יומיים - שלושה, לפעמים משאירים באזור הניתוח נקז - צינורית שמחוברת לבקבוקון פלסטיק לניקוז הנוזלים, אותו צריך לרוקן.
גם מבחינת כאבים זה בדרך כלל לא ניתוח קשה, ומעבר לימים הראשונים בדרך כלל אפשר להתדר מצויין עם כדורי אקמול או אופטלגין לכאבים.
בסך הכל אחרי שמשתחררת מביה"ח אמורה להיות מסוגלת לתפקד בבית (להתלבש וכו') , וחזרה לתפקוד מלא תוך שבועיים - שלושה.
הדרכה מפורטת אמורה להינתן במחלקה או על ידי האחות המתאמת.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בפטמה בעקבות USאלין14/02/2011
האם גלי אולטרסאונד יכולים לגרום לשינוי בפיטמה ( כאשר עושים US מספר פעמיים ואולי גם לא בעוצמה נכונה? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בפטמה בעקבות US - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/02/2011אין דבר כזה עוצמה לא נכונה של אולטרסאונד , ולא הם לא עושים שום שינוי בפיטמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וגינליגלילי12/02/2011
שלום רב,
לפני שלוש שנים וחצי עברתי כריתת שד וכן הוצאת בלוטות לימפה נגועות מבית השחי.
טופלתי גם בכימו. במשך שנתיים וחצי נטלתי טמוקסיפן ומלפני חודשיים ארומסטין. בשבועות האחרונים יש לי דימום וגינלי בהיר, לא רציף אך חוזר מידי כמה ימים, מלווה בכאבים בבטן התחתונה, בדומה לכאבי מחזור. האם יש קשר לארומסטין, או אולי לאבנים בכיס מרה שנמצאו בבדיקת אולטראסאונד שגרתית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וגינלי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס13/02/2011שלום רב,
ארומזין לא אמור לגרום לדמם ויגנלי,
ואבנים בכיס המרה בוודאי שלא,
אני מציעה לך לפנות לגינקולוג להיבדק.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לגרורה באספקט הלטרלי שמאלי של..ישי10/02/2011
לאימי, אובחן סרטן השד עם גרורות בלימפה והיום התחיל הטיפול הכימותראפי. במקביל התקבלו היום תוצאות של ה pet C.T שבנוסף למה שכבר ידענו שזה: מעורבות שאתית נרחבת של שד שמאל ופיזור גרורתי נוזלי של בית שחי שמאל. בבדיקה כתבו- חשד לגרורה באספקט הלטרלי שמאלי של המנובריום של הססטרנום. רצינו לדעת במה מדובר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לגרורה באספקט הלטרלי שמאלי של.. - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי10/02/2011מדובר על עצם בקידמת החזה אולם אם רק חשד צריך לודא חד משמעית אם אכן מדובר בגרורה , יש חשיבות גדולה בהחלטות הטיפוליות אם אכן גרורה או לא . צריך לראות האם אכן רואים את הגרורה בסי.טי. או רק בפט . יתכן וצריך צילום סי.טי. מכוון . צריך לדבר עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)