מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיית טרו קאטד23/05/2011
שלום, הופנתי לביופסית טרו קאט אבל אני מאד מאד מפחדת ממנה ורגישה למחטים וזריקות, האם יש דרך להקל על הבדיקה חוץ מזריקת הרדמה? עד כמה ההרדמה יעילה? אולי יש משחה שאפשר לשים לפני זריקת ההרדמה..? (קראתי איפושהו שיש משחה אבל האם ניתן לרכוש אותה ללא מרשם)?
סליחה על השאלות המרובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיית טרו קאט - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי23/05/2011יש אפשרות לשים משחה להרדמה מקומית יש בד"כ במקומות בהם מבצעים את הביופסיה . וכן מרדימים את המקום . אם הופנת לבדיקה נראה שאין ברירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדדן22/05/2011
לאשתי יש כאבים בשד השמאלי , אין גוש , רק כאב שמציק במשך מספר ימים, היא טוענת שהכאב הוא פנימי, האם יכול להיות שזה קשור ללב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס22/05/2011שלום דן,
כאבים בחזה יכולים להיות קשורים לשד, ללב, לצלעות, שרירים ועוד..
כדאי לפנות לרופא כדי לראות איזה בירור (אם בכלל) צריך לבצע.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםאני22/05/2011
אני מקבלת כימותרפיה עקב סרטן שד. למרות שעברתי טיפול שיניים לפני תחילת הטיפולים אני מרגישה כאבים בשן שהולכים ומתגברים. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/05/2011לגשת לרופא שיניים , אם צריך טיפול ניתן לבצע רק לבצע בדיקת דם לפני הטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בבית השחיליאת21/05/2011
שלום
שלושה שבועות לאחר לידה מניקה הנקה מלאה
יומיים לאחר הלידה הרגשתי גוש בבית השחי
הלכתי לרופאת המשפחה היא שלחה אותי לאולטראסאונד התור בשבוע הבא.
בסיכום רשמה: גוש בבית שחי ימין בלוטת לימפה קטנה ניידת לא כ"כ רגישה במישוש
בבדיקות הדם שרופאת המשפחה שלחה אותי הכל היה בסדר (בטווח)
האם יש קשר להריון ללידה ולהנקה?
האם סרטן שד צריך להופיע קודם בשד ואח"כ באיזורים אחרים כמו בית שחי?
או שסרטן השד יכול להופיע רק בבית שחי ולא בשד עצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בבית השחי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס21/05/2011שלום ליאת,
בהחלט יכולים להיות שינויים וגושים בבית השחי בהנקה,
גוש בבית השחי יכול לעיתים רחוקות להיות ביטוי של סרטן השד,
אני מניחה שהאולטרסאונד ייתן את התשובות הנחוצות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה סימן לסרטן השד?חלי20/05/2011
שלום, אני בת 37 . לפני 6 שנים עברתי ניתוח הקטנת שדיים.
כמה ימים לאחר הניתוח סבלתי מזיהומים ודלקות לאורך זמן. קיבלתי אנטיביוטיקה והסירו גם פיסטולה. המנתח טען שאני רגישה לחוטים.. לאחר חצי שנה זה הסתדר.
אני במעקב חצי שנתי במח' כירורגית שד ומבצעת אולטרסונד אצל רנטגנולוגית מומחית כל חצי שנה. לפני כחודשיים ביצעתי US אחרון והתשובה היתה שבשד שמאל צינוריות מורחבות כמו בבדיקות הקודמות אך הם הולכות וקטנות. מתחת לפיטמה גוש קטן מתורמל לא חשוד ובתוכו נוזל אקוגני - ללא ממצא חשוד.
הרנטגנולוגית ממליצה לי לא להוציא את הגוש בגלל הרגישות שיש לי.. היא טוענת שזה שפיר והמצב משתפר לעומת הבדיקות הקודמות.
אני חרדה מאוד כאשר אני לוחצת על הפיטמה (בשד שמאל) יוצא לי נוזל שומני בצבע צהוב. לא באופן קבוע רק לעיתים. פניתי לכירורג שד שאמר לי שזה לא משהו רציני. הוא אמר שמדובר בנוזל סירוטי?? אני ממש בבהלה. קראתי שיש קשר בין הפרשה לסרטן השד..
שאלותיי -
1. מה זה הנוזל הצהוב והשומני הזה?
2. האם יש צורך בדגימה מהנוזל?
3. האם זה סימן לסרטן השד?
4. האם דלקות וזיהומים שהיו לי בשד יכולים לגרום בעתיד לסרטן השד ואני בקבוצת סיכון?
אודה על תשובתכם בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס21/05/2011שלום רב,
אין כמובן אפשרות לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, אבל באופן כללי מכל מה שסיפרת לא עולה תמונה של משהו מדאיג,
אפשר לשלוח ההפרשה לבדיקה מיקרוסקופית, אבל לא בטוח שצריך,
הפרשה מהפטמה היא לעיתים רחוקות סימן לסרטן שד - ואז בדרך כלל מדובר בהפרשה דמית.
זיהומים בשדיים אינם גורים סיכון לסרטן השד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרסאונדסוליס19/05/2011
שלום!
אשמח אם תסביר לי מה זה אומר:
בשעה 12 נצפו שתי גושים סגלגלים צמודים זה לזה גודלם כ3 ו2 ס"מ
המרקם איזואקוי,הגבולות סדירים ווסקולריזציה די טובה של הממצאים
אופיים סולידי.
בשעה 11 רואים מבנה דומה נוסף בגודל של 15 מ"מ
היות ונצפתה ווסולריזציה די טובה של הגושים הגדולים מומלץ לבצע ביופסיה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת אולטרסאונד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס21/05/2011שלום רב,
הממצאים שנצפו באולטרסאונד הם גושים, מירב הסיכויים שמדובר בגושים שפירים אבל רק ביופסיה תוכל לקבוע בודאות את טיבם.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש סרטן השד?ש'18/05/2011
לפני בערך 6 שעות אמא שלי(בת 45) אמרה לי שהיא הולכת לעשות בדיקות דם בשביל ליראות כמה סוכר וכו'(יש לה בעיות עם הסוכר אבל לא סכרת)אז חשבתי שזה סתם רגיל כי כל פעם היא הולכת ועכשיו ראיתי דף בסלון מקופת חולים מאוחדת וכתוב בו את כל הפרטים של אמא שלי וכתוב מרפאת שד,
אמא שלי היא הדבר הכי חשוב לי בחיים ואני קצת לחוץ מזה היה כתוב שהיא אמרה שיש לה גוש בשד והיה פירוט של מתי היא בצעה בדיקות ואני לא יודע אם צריך לדאוג או משהו אז רציתי לדעת אם אפשר למות מזה??כי זה רק בשד ואם כורתים אותו זה מסתיים לא?אני בכלל לא מסין בזה אני רק בן 14 בבקשה עזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש סרטן השד? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/05/2011שלום רב,
לנשים מעל גיל 40 מומלץ לבצע בדיקות שד באופן שגרתי למעקב גם אם אין שום תלונות או גושים.
גם במקרים בהם מאובחן סרטן שד כמעט כל הנשים נרפאות, הרבה פעמים אפילו בלי צורך לבצע כריתה מלאה של השד.
ואולי הכי פשוט לשאול את אמא מה קורה, וכך תוכל לקבל תשובות ישירות שאני מניחה שירגיעו אותך, ואולי תגלה שנבהלת לשוא.
(בתור אמא הייתי מקווה שאם הילדים שלי פתאום מודאגים ממשהו שפשוט ישאלו אותי כדי שאוכל להסביר להם).
בברכה,
דר 'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה להסיר שיער בצמיתות לאחרנתי16/05/2011
שלום רב!
אני סובלת משיעור יתר (תמיד סבלתי), עברתי ניתוי לכריתת שד לפני 10 שנים והחלמתי (אינו הורמונאלי ולא נפגעו בלוטות), לפני שלוש שנים עברתי כריתת שד שני עקב ממצאים טרום סרטניים בהחלטה שלי.
היום אני מעוניינת להסיר שיער מהרגליים בשיטת shr או ipl ואני פוחדת שיש קשר בין הדברים וכי חס וחלילה ההתערבות הזו תעורר משהו חדש...
בינתיים איכות החיים שלי נפגעת מהשערות המיותרות.
אף אחד לא יודע לענות לי בודאות שיש או שין קשר בין הדברים, אשמח לתשובתכם בהקדם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכנה להסיר שיער בצמיתות לאחר - תגובה
ד''ר תניר אלוייס16/05/2011שלום נתי,
אין כל סכנה בהסרת שיער מהרגליים, בוודאי לא שום קשר לסרטן.
הסרת שיער מבית השחי במידה והוצאו בלוטות מאותו צד עשוייה להיות בעייתית בגלל פגיעה בניקוז הלימפטי.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, המשך יום מקסים.
נתי16/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מרשולי11/05/2011
שלום רב,
לבת זוגתי יש טעם מר מהפיטמה של השד עקב הפרשה מהציסטה האם בעת טעימה מהפרשה זו אפשר להידבק במחלה?
ראיתי שלא הגבתם לשאלה אבל זו שאלה מאד קריטית עבורי ואודה על תשובה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי11/05/2011לא נידבקים ואין לה שום מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שולי11/05/2011היא עברה ניתוח. אבל אם מה שכתבתי הספיק לך לאבחן שאין לה מחלה אז אולי אני צריכה לבדוק תשובה במקום אחר. שיהיה בריאות איתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי15/05/2011נכתב שיש ציסטה לא נכתב על מחלה דבר. בכל אופן לא נדבקים מסרטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שד בתוך שדמירב11/05/2011
שלום,
כשנה לאחר לידת בני חשתי גוש גדול בשד, באולטרסאונד נראה שפיר ובביופסיה נכתב "שינויים פיברוטים". כירורג שד אליו הלכתי המליץ על אולטרסאונד מעקב. כל זאת היה לפני שנה.
בדצמבר האחרון עשיתי בדיקת אולטרסאונד אצל ד"ר ספרבר באיכילוב (נחשבת מעולה בתחומה), היא אבחנה "שד בתוך שד" ואמרה שמצב זה ישאר ללא שינוי למשך כל חיי ויש לעקוב פעם בשנה.
מאחר שהגוש די גדול (6 ס"מ קוטרו) אני מרגישה אותו לפעמים כשאני שוכבת על הבטן ובמגע עמוק זה אפילו קצת כואב.
לפני כמה ימים קיבלתי מכה ומאז חשתי כאב (לא כאב נורא, אך כאב) ועדיין אני "מרגישה" את הגוש. זה לא כאב שאי אפשר להתעלם ממנו, אך הוא קיים עמום.
חיפשתי באינטרנט חומר על "שד בתוך שד" ולא מצאתי.
אשמח לקבל מידע על הנושא, מה השם הלטיני והיכן אפשר לקרוא על כך.
האם עלי להיבדק שוב עכשיו? האם מצב זה עלול להשתנות?
אני מתכננת הריון נוסף מתישהו בחצי השנה הקרובה, האם רצוי להיבדק לפניו?
תודה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שד בתוך שד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/05/2011שלום רב,
אני מניחה שהכוונה היתה שמדובר ברקמת שד תקינה, איני מכירה אבחנה של "שד בתוך שד", לא בעברית ולא בלטינית,
בכל מקרה - אם את מרגישה איזה שהוא שינוי אני מציעה לך לפנות לכירורג לבדיקה חוזרת והחליט אם יש צורך בבירור נוסף.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומה סרטני?לאה עינב11/05/2011
בס"ד
שלום רב,
הנני בת 31 לפני כחודש גיליתי בשד הימני גוש, הלכתי לכירוג שד והוא הפנה אותי ל- US בהפניה היה כתוב "רושם של פירואדנומה", אני בלחץ כבר מספר לילות שאני לא ישנה טוב וזאת לאור העובדה שסבתי חולה בסרטן השד, אודה לך אם אוכל לדעת כמה סיכוי יש שהפברודנומה הינו סרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואדנומה סרטני? - תגובה
ד''ר תניר אלוייס11/05/2011שלום לאה,
פיברואדנומה אינה גידול סרטני ואינה הופכת לגידול סרטני,
עם זאת - אולטרסאונד אינו נותן אבחנה ודאית, לצורך זה יש לבצע ביופסיה. ההחלטה על הצורך בביצוע ביופסיה תלויה בגודל הגוש ובמאפיינים שלו לפי אולטרסאונד.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה משתל שמאלraya10/05/2011
שלום רב. לפני 10 חודשים עברתי ניתוח של כריתה כפולה + שיחזור .
לפני 3 ימים עשיתי אולטרסאונד וגילו שיש דליפה משתל שמאל של 3 ס"מ .
שאלתי היא :
-עד כמה מסוכן הניתוח החוזר של הוצאת השתל ? והאם יהיו תופעות לוואי
"חדשות " ?
- האם דליפה משתל היא רשלנות רפואית ? רשלנות יצרן השתל ?
למי אני יכולה לפנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה משתל שמאל - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/05/2011שלום רב,
משתלים אכן דולפים לפעמים, זה סיבוך ידוע ומוכר שמחייב הוצאת המשתלים והחלפתם.
רשלנות רפואית בוודאי שאין כאן, וגם לא רשלנות של היצרן (אם כי אולי אפשר לבקש משתלים חדשים בלי תשלום לאור העובדה שהדליפה התפתחה תוך פחות משנה - בררי עם הפלסטיקאי שלך מה האפשרויות).
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד- ניתוח חוזר- כמה זמן להמתיןדולי10/05/2011
אובחנתי כחולה בסרטן השד ועברתי ניתוח לפני כשבועיים. אני מטופלת בחו"ל כי אני מתגוררת זמנית בחו"ל.
1) תוצאות הפתולוגיה הצביעו על כך שהשוליים לא נקיים ויש צורך לחזור לחדר הניתוחים. הרופאה טוענת שהיא מעדיפה להמתין חודש על מנת שהמקום יתרפא והתוצאות יהיו טובות יותר מבחינה קוסמטית. האם זה נכון להמתין?
2) אני במעקב אחר בלוטת התריס שלי, יש חשד לגידול - הטיפול המומלץ לי בסרטן השד כולל הקרנות, האם זה לא יכול לפגוע בי בבלוטת התריס?
3) עקב הסיפור של סרטן השד עברתי כ6 ממוגרפיות בחודשיים האחרונים. ואני צפוייה לעבור עוד בגלל הניתוח הנוסף כי מבצעים אצלי הכל באופן מונחה ממוגרפיה (DCIS ) - האם הקרינה לא מזיקה? האם זה לא פוגע לי בבלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד- ניתוח חוזר- כמה זמן להמתין - תגובה
ד''ר תניר אלוייס10/05/2011שלום דולי,
הצורך לחזור לפעמים לחדר ניתוח בגלל שוליים לא נקיים מוכר היטב, אבל להמתין חודש נשמע לי מוזר. ראשית, אנידווקא חושבת שמקבלים תוצאה קוסמטית יותר טובה ככל שחוזרים יותר מוקדם, ושנית וחשוב לא פחות - דחיית הניתוח החוזר תדחה גם את הטיפולים המשלימים (כימוטרפיה ו/או הקרנות) , כך שאישית איני רואה סיבה לדחייה מעבר לזמן שכבר עבר במילא עד לקבלת התשובות.
אין עדויות לכך שהקרנות לשד פוגעות בבלוטת התריס, וגם לא לכך שממוגרפיות מעלות סיכון לסרטן שד או לסרטן בבלוטת התריס. מינון הקרינה בבדיקות אלה הוא נמוך ביותר.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופותאחות של טוש06/05/2011
דוקטור שלום ,אודה לתשובה לשאלתי :
אחותי בת 40 בדצמבר 2010 התגלו 2 גושים בשד ימין 5 ס"מ +1 ס"מ מסוג טריפל נגטיב .
בוצעו 4 סטים של טיפולים כימוטרפיים שפעלו יפה והעלימו את הגושים .
בוצע ניתוח הסרת רביע ע"י פרופ' חיים גוטמן המדהים!!
ועדה רפואית שקלה אם בכלל להמשיך טיפול כימוטרפי או רק הקרנות , אך בשל סוג הסרטןוגילה הצעיר החליטו להמשיך טיפול כימוטרפי ,הפעם 8 סטים של יום אחד כל פעם
הוצע לה להשתמש בטקסול או ב cmf ,
קראתי על שתי התרופות ,איזו מהן לפי ידיעתך מתאימה יותר?
בפירוט על התרופות הן למי שחולה בסרטן גרורתי וכו ולאחותי הוסר כל הגידול בשד בוודאות
וכן הוסרו כל בלטות הלימפה בבית שחי ימין ,האם טיפול מונע כה אגרסיבי הוא חיוני?
יש מחקר כלשהו שנערך להשוואה בין התרופות ?
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תרופות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/05/2011את לא כותבת מה אחותך קיבלה. אני מתארת לעצמי שקיבלה AC אדריאמיצין וציטוקסן . את גם לא כותבת אם היו בלוטות מעורבות בגידול . הטיפול הכימותרפי נקרא טיפול משלים וניתן לאחר הסרת הגידול מאחר וידוע שיש סכנה של קיום תאים ממאירים אותם לא ניתן לראות לכן מקבלים כימותרפיה לאחר הניתוח . הטיםפול לא ניתן בשלב הגרורתי אלא בעיקר בשלב בו מצויה אחותך. הטיפול הניתן בד"כ הינו טקסול האם את בטוחה שהמליצו CMF? מאחר ואיני יודעת מה בדיוק המקרה כמובן שאיני יכולה להמליץ על טיפול , המלצה כזו מצריכה ראית החומר ושיחהלכן ממליצה לשוחח עם הרופא המטפל ולהבין בדיוק מה המלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי תרופות
אחות של טוש07/05/2011דוקטור תודה על תשובתך ,
כמו שכתבתי הוסרו כל בלוטות בית השחי כי חלקן היו נגועות ,
ההמלצה של האונקולוגית היא על CMF כשהיא ציינה שמתוך 8 רופאים היא ועוד אחד בחרו בזה , ויתר ה 6 בחרו להציע טקסול ,אחותי הבינה ששתי התרופות יעילות באותה מידה ורק לטקסול יש את תופעת הלוואי הנוראה של הנימלול .
האם יש נתונים המשווים בין שתי התרופות באתר כלשהו ,בכל שפה ??
תודה ! ושבוע טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי תרופות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/05/2011לא מכירה מחקר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתמיכל05/05/2011
שלום רב אני רוצה לשאול כמעט שלוש שנים אני אחרי סרטן השד קיבלתי טיפולי כימוטרפיה כולל הקרנות ועברתי ניתוח רק להוצאת הגוש בלבד רציתי לשאול היום לבשתי חולצה ארוכה דקה לעבודה וכשחזרתי מהעבודה הפשלתי שרוולים עד אחרי המרפק לא הרגשתי שזה טיפה לוחץ וככה ניקיתי את הבית וכשרציתי ללכת להתקלח אז הורדתי את החולצה וראיתי שיש סימן בשני הידיים כאילו זה עצר טיפה את הדם אבל לא ממש סימן ורציתי לשאול זה קרה בשני הידיים וביד שגם עברתי את הניתוח אמנם לא הוצאו בלוטות לימפה רק בלוטת זקיף ועוד אחת אחריה האם זה יכול להזיק ליד שעברה את הניתוח תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלונת - תגובה
ד''ר תניר אלוייס06/05/2011שלום מיכל,
הסיכוי שלחץ משרוול על יד שעברה כריתה של בלוטת זקיף בלבד גרם לאיזה שהוא נזק הוא זעיר ביותר.
אם תתפתח נפיחות ביד הזו יש כמובן לפנות מיד לרופא, אבל נראה לי שהסיכוי שתהיה בעייה הוא קלוש.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)