מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעה אחרי לידהבלה25/08/2011
שלום וברכה,
אני 5 שבועות אחרי לידה, מניקה הנקה מלאה. וברצוני לקחת מניעה ועל כן כמה שאלות.
ראשית כמה זמן מנטילת הכדור הראשון מגלולות סרזט אהיה מוגנת?
שנית, האם התקן מתאים לאישה מניקה ואם כן האם גורם לדימומים?
האם מותר להשתמש בספוגיות 5 שבועות אחרי לידה? והאם שילוב של ספוגיות וגלוואן יתנו אחוז גבוה של הגנה?
אשמח לתשובותך.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן26/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית טריה חודש לאחר לידהללה24/08/2011
שלום,
אני כעת חודש אחרי לידה רגילה עם חתך חיץ ויש לי שתי שאלות.
ראשית, הדימום שלאחר הלידה התנהל עד כה בצורה תקינה - חזק מאד ב2-3 ימים ראשונים והולך ונעלם לאיטו במשך כמעט 3 שבועות ועד היום נותרתי עם הפרשות הולכות ומתמעטות. הבוקר החל דימום לא חזק וצבעו אדום טרי ואף יצא גוש, אם כי לא נראה כמו קריש דם(נע בצבעו בין לבן לורדרד, נראה יותר אולי כמו רקמות?). מה יכולה להיות הסיבה לדימום המתמשך/מתחדש?(נראה כמו דימום של אמצע וסת) אין כאבים והרגשה כללית תקינה, כמו כן, שילייה יצאה שלמה לאחר הלידה.
לשאלתי השנייה - כמו שציינתי, חודש לאחר הלידה, במקום חתך החיץ ישנה נקודה אחת שכל פעם נפתחת ויורד ממנה דם. בד"כ לא מרגישה את זה כלל אלא רואה את הדם כשהולכת לשירותים וכשמביטה עם מראה. דימום חלש אך עדיין - מדוע והאם תקין?
תודה רבה מראש על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן25/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוק והגרפץדבי24/08/2011
מהי התנוחה העדיפה כדי שהתינוק יוציא "גרפץ'" לאחר ההנקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוק והגרפץ - תגובה
עינת אהרן26/08/2011דבי שלום,
אני חושבת שהתנוחה "הקלאסית" על הכתף היא עדיפה להוצאת גרפס כיוון שאין יותר מידי לחץ על הבטן והסיכוי לפליטה קטן.
חשוב לדעת שלא תמיד חיב להיות גרפס.
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אוכל
עינת02/09/2011מה זאת אומרת שלא תמיד חייב להיות גרפס, הבת שלי לרוב משהקת אחרי האוכל,
אני מנסה את התנוחה שהזכרת כדי באמת שייצא לא גרפס, אך לרוב אלו רק שיהוקים.
יש דרכים נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסרי, קרישי דם. מודאגת.רווית22/08/2011
שלום רב,
לפני שבועיים ילדתי בקיסרי שני. מיד לאחר הלידה היו לי דימומים מאסיביים שפסקו לאחר 4 ימים. ביום ה-10 לאחר הקיסרי, שוב החל לי דימום מאסיבי ופניתי לרופא שאיבחן קרישי דם רבים ברחם.
הרופא המליץ על כדורי מטרג'ין - 6 ביום למשך שלושה ימים. לאחר הנטילה הראשונה היום לי מעט הפרשות חומות, ללא דימום. כרגע אני בסוף היום השני לנטילה ואין שום דימום / הפרשות / התכווצויות.
האם יש אפשרות שהרחם יחזור לעצמו מבלי שום התערבות נוספת ? האם קרישי הדם יכולים להיספג ולא לצאת ?
האם המוצא האחרון הוא התערבות כירורגית, והאין זה מסוכן בגלל הצלקת הטריה ?
נורא מודאגת. אשמח לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן23/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהנקהחגית17/08/2011
ילדתי לפני 3 חודשים , רופא נשים אמר לי לקחת גלולות של סרזט
הבעיה היא שהגלולות גורמות לי לדימומים רצינים, הבעיה היא שאני שומרת נידה
עד שאני מתנקה שוב פעם יש לי דימום.
איזה אמצעי מניעה אוכל לקחת שלא גורם לדימום , (אני מניקה הנקה מלאה)
אני לא רוצה התקן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן21/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם סרזטעינת17/08/2011
אני 4.5 חודשים לאחר לידה תקינה. אני משתמשת בגלולות מסוג סרזט וכבר שבועיים מדממת (כמות סבירה אך לא הכתמה קלה, בדומה למחזור) - האם נורמלי? אחרי הלידה הקודמת לא חוויתי תופעה שכזו... אין כאבים, אבל מה זה? ארוך מדי בשביל מחזור (יכול להיות בכלל מחזור עם סרזט?). יכול להיות הפלה ספונטנית??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן17/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים על הפנים..ןרד12/08/2011
היי התינוק שלי סובל מפצעונים קטנים מרובים ואדומים של הפנים ועל הגב,אמרו לי למרוח משחת אורה ,וטלק,האם זה נכון לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים על הפנים.. - תגובה
עינת אהרן14/08/2011הופעת הפצעונים יכולה להיות מהורמונים שאת מעבירה לו בחלב או פשוט זיעה.
אם זה לא מפריע לו אז לא בטוח שחייבים למרוח משהו. אם יש לך חלב אם את יכולה למרוח לו זה מאוד עוזר.
לא הייתי מורחת "אורה" או טלק כי זה סותם את הנקבוביות וחבל.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבוש חלבא08/08/2011
אני כחודשיים אחרי לידה ועד עכשיו הנקתי הנקה מלאה ועכשיו אני מעונינית להפסיק
איך אני יכולה לייבש את החלב?
האם הטיפול התרופתי יעיל בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבוש חלב - תגובה
עינת אהרן11/08/2011כל הכבוד על חודשים הנקה מלאה.
הדרך היעילה, הטבעית והמקלה ביותר להפסיק את ההנקה היא בדרך של הורדה הדרגתית של מספר ההנקות ביום ולהתחיל לשלב בקבוק והנקה. ביום הראשון להוריד הנקה אחת ולתת במקום בקבוק אחד וכך כמה ימים, אח"כ להוריד הנקה נוספת וכן הלאה וכן הלאה.
בדרך זו ההתרגלות שלך, של גופך ושל תינוקך תהיה הדרגתית , לא דרסטית ודרמתית - כדאי לשקול זאת.
באשר לשימוש בכדור מייבש אני ממליצה לפנות ולהתיעץ עם רופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מוזרהרונית07/08/2011
היי..
קצת מוזר לי. אני בת 35, שבועיים וחצי אחרי לידה קיסרית שניה. עברתי הריון מאוד קשה שלווה בזריקות קלקסן יומיות, סכרת הריון וסימפיזיוליזיס (עצמות אגן שזזו ממקומם) סבלתי מכאבים נוראיים במשך ההריון ובקושי ישנתי בלילות. הקיסרי עבר דווקא טוב, תוך 6 שעות קמתי והתקלחתי לבד והתחלתי בתפקוד רגיל.. כאבים היו מידי פעם אבל סבירים. בכל אופן.. מאז חלפו גם כאבי הניתוח אני עייפה מאוד. אני סופסוף ישנה בלילה בלי כאבים ואני ממש מתרסקת במיטה בלילה. לשמחתי בעלי עוזר לי מאוד וקם אף הוא בלילות. אך מה שמוזר לי הוא.. שאני לא מצליחה לקום בלילות.. אני כ"כ עייפה.. לא מצליחה לפתוח את העיניים.. לא מכירה את עצמי ככה.בעלי יצא לעבוד משמרת לילה ואני שתיתי קפה חזק מאוד ע"מ לא להירדם כלל.. כי פחדתי ששוב לא אצליח לקום.. בלידה הראשונה לא הייתי ככה. מה זה העייפות הזו????? אולי בגלל שבקושי ישנתי כל ההריון הגוף צבר עייפות? אולי בגלל הניתוח הקיסרי עדיין? אולי בגלל הגיל...? אשמח לחוו"ד וייעוץ בעניין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות מוזרה - תגובה
עינת אהרן11/08/2011בעייני העיפות אינה מוזרה אלא אך טבעית. עברת הריון לא פשוט כלל, עברת ניתוח קיסרי והגוף שלך ממשיך לעבור שינויים הורמונליים כל יום ויום. בנוסף היומיום אינטנסיבי עם התינוק החדש ועוד אח שצריך לטפל בו.
הגוף שלך פשוט אומר לך בדיוק מה שהוא זקוק לו - מנוחה מנוחה מנוחה!
נסי לנוח גם במהלך היום כשהתינוק ישן אולי לקבל קצת עזרה שתאפשר לך את המנוחה.
בכל מקרה ההמלצה הגורפת היא ללכת לבדיקת רופא 6 שבועות אחרי לידה אז כשאת שם בהנחה שאת עדין חשה מה שאת חשה ומוטרדת מזה, ספרי לו ונראה מה הוא יגיד...
רק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות אחרי הלידה
אלה גרשטיין19/08/2011אמא יקרה!
מגיע לך מזל טוב!אני רוצה להגיד לך שמצב שאת מתארת-עייפות קיצונית-הוא מצב מאוד מאוד מוכר אחרי הלידה...
את עברת הריון קשה מאוד. למחסור בשינה במשך התקופה יש השפעה גדולה מאוד על הגוף! את פשוט צברת שעות עייפות והרבה, כרגע הגוף שלך "צועק" ומבקש שתתני לו מנוחה- את חייבת לנוח כדי לא להישבר!
כמו שכתבה לך עינת, את חייבת לצבור כוחות, תנסי לגייס עזרה כדי שתוכלי לנצל כל הזדמנות ולנוח(והרבה). אל תכנסי ללחץ-נשים רבות מרגישות כך אחרי הלידה!
הגוף שלך מתמודד עכשיו עם המון אתגרים ו"תרופה" הכי טובה שתעזור לך להתאושש מהר -היא מנוחה!
דבר נוסף-אני ממליצה לך לבצע בדיקות דם -ספירת דם , רמת ברזל וויטמין b12 כדי לשלול אנמיה.
אחרי לידה הרבה נשים סובלות מאנמיה, לכן ממליצים להמשיך לקחת כדורי ברזל לפחות 6שבעות אחרי הלידה.
הרבה בריאות והמון נחת מילדים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת אסידופילוס לפעוטותמיכל30/07/2011
שלום, בתי בת 11 ימים. אוכלת תמ"ל מלידה. בימים האחרונים היציאות הפכו קשות יחסית והיא מתאמצת, בוכה ומאדימה כשהיא מנסה לעשות. היציאות הפכו מ-4-5 ביום לפעמיים ביום. החלפתי את המטרנה לאקסטרה קר שאמור להקל. שמעתי דעות חלוקות בנושא אבקת אסידופילוס שאמור להקל משמעותית על מערכת העיכול. באתר האינטרנט רשום שמותר מגיל חודש. רוקחת אמרה לי שמותר מגיל אפס ורוקחת אחרת אמרה שמותר מגיל חצי שנה... אני מבולבלת.. מאוד רוצה לעזור לבתי הקטנה ולא יודעת איך.. אז מותר לתת או לא? האם יש משהו אחר שיכול להקל? תוך כמה זמן היציאות אמורות להסתדר..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת אסידופילוס לפעוטות - תגובה
עינת אהרן31/07/2011מיכל שלום,
אני לא יודעת להגיד לך מפורשות מתי אפשר להתחיל עם אסידופוליס כדאי להתיעץ עם נטורופת שמתמחה בתינוקות או להכנס לחנות טבע שאת סומכת עליה.
צריך להבין שמדובר במערכת עיכול מאוד צעירה ולא בשלה שמגיבה לאוכל ראשוני שנכנס אליה. נסי לא להחליף יותר מידי סוגי תמ"ל זה עלול להכביד.
רצוי שתבדקי את היציאות לכשהן בחוץ שהן לא כהות מידי וקשות מידי ואז אולי מדובר במחסור בנוזלים.
הרבה עיסויים בבטן במהלך כל שעות היום, עדיף אחרי הדרכה נכונה ותואמת, יכולה מאוד להקל ולעזור עם היציאות.
מתי זה אמור להסתדר? אני לא מאלה שנותנות זמנים כי זה כ"כ אינדיווידאלי, שלמספרים אין משמעות. צריך לראות איך עוזרים ומקלים עכשיו.
תרגישו טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער גוף של תינוקןרד27/07/2011
התינוק שלי נולד מכוסה פלומת שיער על הכתפיים בגב וביריכיים ,רציתי לדעת האם השיער אמור לנשור? ואם כן לקראת איזה חודש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער גוף של תינוק - תגובה
הילה שקד31/07/2011הי ורד,
שיער הגוף נושר לאחר מספר חודשים ..יכול גם כמה שבועות ובכל מקרה אין מה לדאוג זוהי תופעה נפוצה לחלוטין
יום מקסים
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגרפווטר
ניצן02/08/2011ממה שאני הבנתי (מהרוקח ומאחות טיפת חלב שלנו) שהוא טבעי ואין בו לא אלכוהול ולא סוכר. אני השתמשתי בו וזה בהחלט הקל משמעותית.
(כמובן שגם השתדלתי להמנע ממזונות שגורמים לגזים ועוברים בהנקה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בגרפווטר יש סוכר
שרי02/08/2011אני לא יודעת לגבי אלכוהול (בואי נקווה שלא..)אבל כבר יצאו כמה מאמרים/מחקרים שדברו על כך שהם לא מציינים זאת על האריזה..ולאחר בדיקה עם הרופא שאמר שגם הוא שמע על כך.. כדאי לשים לב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםשני27/07/2011
ילדתי תאומים לפני שבועיים ובגלל שמאוד קשה לי לעמוד בקצב ההנקה אני מאכילה אותם בבקבוק.
לאחד מהם יש גזים כל ערב ממש איזה כמה שעות טובות ולשני אין בכלל. זה הגיוני? אולי זה בכלל לא גזים?
איך אפשר לדעת בוודאות שזה זה ואם כן במה מטפלים? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
עינת אהרן31/07/2011שני מזל-טוב,
מאוד הגיוני שמה שאת מתארת כגזים זה באמת זה, קשה לפספס התקף...
התאומים שלך הם שני אנשים שונים שונים עם מערכת עיכול שונה, רגישויות וצרכים שונים ועל כן האפשרות שאחד יסבול יותר מהשני מגזים היא בהחלט אפשרית. תודה לאל תארי לך שניים צורחים, איזו חגיגה.
האפשרויות לעזור לתינוק עם גזים הן רבות ועם זאת אני אומר שבחלק מהמקרים לא משנה מה נעשה עדין מדובר במערכת שאינה בשלה ולכן כל נושא הגזים.
אני ממליצה בחום על עיסוי תינוקות במהלך היום ולא בשעת התקף, תשקלי להביא אליך או ללכת להדרכת עיסוי זה עושה נפלאות.
תנועתיות מאוד עוזרת, מנשא, יציאה בערב בשעות השפויות והקצת יותר קרירות מהבית והרבה תמיכה וחיבוק של אמאבא.
ממך נדרשת הרבה סבלנות והכלה, זה לא פשוט.
בהצלחה וימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המושקעת! - תגובה
עינת אהרן01/08/2011אני מכירה את הגרפווטר ואת חבריו השונים נגד גזים.
באופן עקרוני משרד הבריאות הוציא המלצה שלא להשתמש בתכשירים אלו נגז גזים כי מה שיש בהם זה או אלכוהול שעלול להרדים או סוכר שרק מכביד על המערכת עוד יותר.
אז לשיקולך, אני מכירה תינוקות שזה הקל עליהם וכאלה שלא הזיז להם. מתוך ניסיון של שנים העצות האחרות שנתתי לך עובדות יותר ושווה לנסות להכניס אותן לשיגרה שלכם.
ועוד מילה, ברור ברור ברור שאת עוד חשה חוסר ביטחון, הכי טבעי בעולם אבל ביננו באמת אין כמו אינסטיקטים של אמא :) חכי עוד קצת ותראי איזו מתנה אמהית קיבלת.
תהני מהקטנים וימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידה רגילהt22/07/2011
שלום,
מתי צריך ללכת לרופא הנשים לאחר הלידה ?
תוך כמה זמן התפרים אמורים להפסיק לכאוב והאם יש ברשותכם המלצות להפחתת הכאב?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה רגילה - תגובה
הילה שקד24/07/2011הי T
דבר ראשון המון מזל טוב !!!
ההמלצה ללכת לרופא נשים לאחר סיום משכב הלידה מה שאומר בין 6-8 שבועות לאחר הלידה .
בעניין התפרים - מאד אינדבידואלי ..כמובן שאם את מרגישה כאב בלתי נסבל שווה להבדק ...ממליצה על שטיפות רבות , אפשר לשים רסקיו , אלופרסט , להכין שפריצר עם תמצית קלנדולה ולהשפריץ לאחר כל פיפי
תרגישי טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה
t24/07/2011תודה רבה !!
ולגבי הקטנצ'יק- מתי צריך ללכת לטיפת חלב ?
כשיצאתי מבית החולים הייתי כלכך הפוכה ולא רשום במכתב שחרור מתי ללכת אליהם
שוב המון תודה
ושבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה - תגובה
הילה שקד24/07/2011אני ממליצה ללכת לטיפת חלב לאחר מספר ימים על מנת לשקול אותו .
תתקשרי אליהם ותקבעי תור.
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםןרד21/07/2011
יש לי ילד בן 3 שבועות ,אני ממש לא יודעת כיצד להלביש אותו בימים חמם אלה,האחות בטיפת חלב אמרה שרוול ומכנס ארוך עד גיל חצי שנה ונראה לי שממש חם לו למרות שזאת שכבת בגדים אחת לעיתים אחרי שינה הוא קם מזיע .
מה הטמפ שהוא צריך להימצא בסביבתה ,ומתי ניתן להלביש לו קצר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
הילה שקד24/07/2011הי ורד ,
בעקרון ההמלצה היא להלביש תינוק קטנטן שכבה אחת יותר מאתנו
הטמפרטורה המומלצת היא 24 מעלות .
בעקרון עד גיל חודש צריך להקפיד על חום גופו ולאחר מכן לנהוג כמו שאתם מרגישים עם חום וקור.
חשוב מאד לא לחמם אותו יתר על המידה , שימי לב להתנהגות שלו
רוב הימים אנחנו עם מזגנים ולכן מכנס וחולצה דקים וארוכים יכולים להיות נפלא ..אך אם את מרגישה שהוא מזיע אז הלבישי בקצר ...יש גם אפשרות למכנס ארוך וחולצה קצרה
סמכי על האינטאיציות שלך .
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הלבוש
אורית17/10/2011אך צריך להלביש תינוק בן 4 שבועות ששוקל כ4 קילו?
הימים חמים אבל אחה"צ קר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידה שלא מפסיקאסתי18/07/2011
ילדתי לפני חודשיים לידה רגילה, הדימום מאז לא מפסיק, כחודש לאחר הלידה היה הפסקה של חמישה ימים, אך עד היום לא הצלחתי להתנקות, וכרגע הדימום הוא כמו של מחזור כבר יותר משבוע וחצי, מה עושים, מה הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה שלא מפסיק - תגובה
עינת אהרן18/07/2011אסתי שלום,
הכי נכון יהיה לפנות לרופא הנשים שלך. ישנה המלצה גורפת להגיע לרופא הנשים חודש וחצי לאחר הלידה ואת כבר חודשיים אחרי ועם דימום מתמשך אז בכלל.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)