מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיול בחוץןרד14/07/2011
האם אפשר להוציא תינוק בן שבןועיים לטיול בעגלה בחוץ בשעות היום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול בחוץ - תגובה
עינת אהרן16/07/2011אפשר ורצוי להוציא תינוק לטיול בחוץ לנשום אוויר נקי!
עדיף עם זאת לא לעשות זאת בשעות החמות אלא מוקדם בבוקר או עם ערב כשכבר נסבל בחוץ ונעים.
תהנו
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר לאחר לידה קיסריתRiki13/07/2011
אני שלושה וחצי שבועות לאחר לידה שביעית שהיא הלידה הקיסרית החמישית שלי.
הפעם לעומת לידות קודמות אני מרגישה ממש טוב.
יש לי שני תינוקות נוספים בבית אחד בן שנה והשני בן שנתיים וחצי.
אני נמנעת מלהרים את בן השנתיים אבל את בן השנה אני כבר התחלתי להרים.
השאלה שלי יותר בעניין של איך לקבוע לו"ז חזרה לכושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכושר לאחר לידה קיסרית - תגובה
עינת אהרן16/07/2011ריקי, אני שמחה לשמוע שאת בטוב.
כמו שכתבת את רק 3.5 שבועות אחרי לידה קיסרית, זה עוד מוקדם מידי להתחיל להכנס לכושר (ואולי עם 7 ילדים עושים המון כושר בכל מקרה :-) ).
אני ממליצה לך להכנס לאתר של אלמוג בת-שחר היא מתמחה בכושר לאמהות אחרי לידה וחוץ מזה לא להתחיל שום דבר עד לבדיקת רופא המאשרת שהכל תקין!
תמשיכי עם האנרגיות האלה ורק טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לכושר לאחר לידה קיסרית - תגובה - תגובה
עינת אהרן16/07/2011סליחה טעיתי השם הוא שחר בת-אלמוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר אחרי לידהןרד13/07/2011
כמה זמן אחרי לידה ניתן לחזור להליכו מהירות בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר אחרי לידה - תגובה
עינת אהרן16/07/2011ורד שלום,
כל סוג של ספורט שתתחילי איתו לאחר הלידה ממולץ לעשות קודם כל לאחר בדיקת רופא הנשים שלך שיאשר שהכל תקין ואפשר להתחיל לעשות ספורט ובנוסף רצוי להתחיל בהדרגה, לאט לאט ולא להכביד על הגוף יתר על המידה.
מהידוע לי מומלץ עם הליכות לחכות 10 שבועות לערך אך אני ממליצה לך להכנס לאתר של שחר בת-אלמוג זו תחום ההתמחות שלה.
צעידה נעימה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי לידה ניתן ללדת שוב?ןרד10/07/2011
...אינני מעוניינת לבזבז זמן
האם ניתן להיכנס להריון בתקופת ההנקה או שזה נכון שהנקה מונעת כניסה להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אחרי לידה ניתן ללדת שוב? - תגובה
עינת אהרן10/07/2011הנקה אינה מונעת הריון, גם לא הנקה מלאה אבל אף אחד לא מבטיח כניסה מידית להריון. אם את כבר בעניין את יכולה להתחיל קיום יחסי מין ללא הגנה ולחכות....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידה שניהנגה10/07/2011
שלום ילדתי את בתי השניה לפני 5 חודשים, אני כרגע מתכננת להפסיק להניק ואני ובעלי כרגע לא מעוניינים בעוד הריונות ואני מתחילה לשקול את האפשרויות שלנו לאמצעי מניעה לתקופה די ארוכה,
רציתי לדעת האם גלולות הן גם אפשרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה שניה - תגובה
עינת אהרן10/07/2011גלולות הן גם אפשרות אבל אני יעביר את שאלתך לפורום גניקולוגיה שם ייתנו לך מידע מלא.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן10/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים????אביב28/06/2011
בוקר טוב....
אני אמא לילד בן חצי שנה וכמובן אנחנו יושבים בבית ביחד,זה ילדי הראשון....
קשה לי לשבת בבית אני משתגעת משעמוםםםםםם זה מביא אותי למקומות לא טובים של בכי וחרדות גם כעס לפעמים,מה עושים?
זה שינה לי את החיים לגמרי.
אין לי אוטו וגם לא כסף לבזבז בקניונים שכולן הולכות.....וחם מאד מאד בחוץ.
אני יודעת שהכל עניין של זמן אבל הזמן הזה מכביד מאד,אני קמה כל יום בבכי,בחוסר חשק
וזה לא מגיע לו לילד שלי!!!
כמובן שכל זה משפיע על כל חיי הזוגיות...על הבית....אבל אין בי כבר כח!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש עוד נשים שמרגישות כמוני?שהן איבדו את עצמן בכל הדבר ה"מקסים" הזה שנקרא ילדים????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים???? - תגובה
עינת אהרן06/07/2011אביב,
לצערי כל כך הרבה אמהות מרגישות כמוך, רובן שותקות ולא מספרות.
למה שלא תנסי לארגן קבוצת אמהות בקירבה למקום מגורייך שנפגשת כל פעם בבית אחר עם הילדים . זה ללא עלויות.
אגב טיפול רגשי אפשר לקבל גם דרך קופות החולים ואת זכאית אם את מרגישה כך, העלויות יורדות משמעותית.
אל תשקעי בקושי לבד, שתפי ותראי כמה עזרה ושיתוף יש סביבך.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רגשי?
ענת20/07/2011האם את מתכוונת לטיפול על ידי פסיכולוג בעלות נמוכה דרך הקופת חולים??
אני אחרי הלידה גם הייתי בחרדות, עם תחושות של אשמה וחוסר אונים, בכיתי המון והרופא רק הציע לי כדורים נגד דיכאון, לא ידעתי שיש אפשרות לקבל טיפול אצל פסיכולוג בעלות נמוכה.
לא רציתי לקחת את הכדורים כי זה היה כרוך בלהפגש עם פסיכיאטר וזה ישר העלה לי קונוטציות של בית משוגעים (ולא רציתי להיות חלק מזה)
דרך אגב היום אני 7 חודשים לאחר הלידה, מרגישה יותר טוב אך עדיין יש ימים שנופלת לדיכאון, יש לי עדיין רגשות אשמה על כל התחושות שהרגשתי כלפי התינוק לאחר הלידה, יש לי פחד שזה השפיע עליו והוא זוכר לי את זה, בדיעבד הייתי לוקחת כדורים נגד דיכאון בשביל איכות חיים יותר טובה ובשביל לשמור על הזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת בטן שבוע אחרי לידהmiki3723/06/2011
אשמח לדעת אם זה לא מזיק להיות עם חגורת בטן (הכוונה לתחתון) למספר שעות, כדי לעבור את הברית בתחושה נעימה יותר...
אודה לתשובה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת בטן שבוע אחרי לידה - תגובה
עינת אהרן26/06/2011שאלה טובה, אני לא ממש יודעת לענות.
תהיי בתחושה כי את אמא עכשיו.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קצר אחרי לידהחגית22/06/2011
שלום,
זוהי לידתי השלישית, לידה בניתוח קיסרי אלקטיבי לאחר שתי לידות בקיסרי חירום.
הפעם בשונה משתי הפעמים הקודמות הדימום היה קצר ולא עיכבי, הפסיק ביום הרביעי חזר לאחר 3 ימים ליום אחד בלבד וחזר שוב לאחר כשבוע ליום אחד בלבד. מאז לא היה דימום, אני כבר אוטוטו 3 שבועות לאחר הלידה, בלילה האחרון כאבי בטןוגב חזקים במיוחד כמו בווסת אבל בדרגת כאב גדולה יותר. שאלתי האם כל זה יכול להעיד על איזושהי בעיה,
אולי הצטברות של לוכיה ברחם שאיננה יוצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן22/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת תוך שבועיים?!!!!s.22/06/2011
שלום אני לא יודעת בדיוק לאיזה פורום לפנות
אני כבר 9 חודשים אחרי לידה ולא קיבלתי וסת עד לפני 2 חודשים אחרי שעשיתי בדיקות ויצא PCO ונתנו לי תרופת בלארה -למניעת הריון!!
בכל מקרה קיבלתי חודשיים ואכן קיבלתי מחזור בהתחלת יוני (החודש הזה) והחלטתי להפסיק גלולות לפסק זמן אך הופתעתי היום (שבועיים מהווסת האחרונה) כי יש לי דימום ואני לא בטוחה מה זה יכול להיות!!! האם זה וסת ? מה זה?!! יש צורך בבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת תוך שבועיים?!!!! - תגובה
עינת אהרן22/06/2011יקירה אני מבינה את התסכול והבלבול עם על הפורומים אבל את פשוט צריכה למצוא פורום שעוסק בגניקולוגיה!
אעביר את שאלתך לפורום פה באתר ונקווה לתשובה.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן22/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצפוניות- חוג התפתחות ותנועה לתינוקרינוש20/06/2011
היי לכולכן מזמן לא נכנסתי לכאן כי אני ממש עמוסה בהתרוצצויות בן שני הקטנטנים שלי (הקטן כבר בן 4 חודשים והגדול בן שנתיים!!) אני מנסה לארגן קבוצה של אמהות שרוצות לעשות פעילות עם הילדים הקטנים -פעילות של התפתחות משלב שכיבה על הבטן ועד הליכה כולל הפעלה בתנועה...החוג "גדל" ומשתנה בהפעלותיו בהתאם לגדילת הילדים. זה ממש חוג שיכולים להתחיל עם ילד בן כמה חודשים ולסיים שהילד בן שנתיים והקבוצה מתקדמת יחד. יש לי מדריכה ומקום וזה יתקיים אחר הצהריים כדי שגם שנחזור לעבוד נוכל להמשיך להגיע,עלות סבירה וזה יהיה בנהריה. בבקשה תרשמו לי אם יש היענות..צריך 6 בנות לפתוח קבוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעניין
עמית04/07/2011נשמע אחלה!! אם יהיה היענות לחוג בסגנון באיזור בית-שאן/עפולה אשמח להצטרף :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל עוד פרטים
מירב31/07/2011עלויות ומתי מתחיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו! הילדה התחילה עם סצנות...ילדה ראשונה12/06/2011
שלום, אני אמא לילדה ראשונה מתוקה ומקסימה בת שנה ו-3 חודשים. החודשים הראשונים היו לי קשים מאוד מאוד והרביתי לכתוב אז הודעות בפורום (נראה לי שאז קראתי לעצמי "אמא חדשה"). אחר כך הדברים עלו על מסלול טוב וברוך השם- הילדה באמת נפלאה, מתפתחת נהדר, יש לנו קשר מצוין והכי חשוב- היא ילדה מאושרת (נראה לי...).
דבר אחד מקשה עליי: בזמן האחרון הילדה עושה פשוט סצנות. קודם כל, זה נראה לי קצת מוקדם, התכוננתי נפשית לסצנות בגיל שנתיים... ודבר שני, אני באמת באמת לא יודעת איך להתמודד עם זה. בעלי מקשיב ומנסה לעזור, אבל כמובן- לו היא לא עושה סצנות (מה לעשות, על המצפון של אמא קל יותר לשחק), אז הוא לא כל כך מבין במה מדובר.. כשזה קורה בבית אני עוד מצליחה להתמודד. אבל כשזה קורה בחוץ- אני ממש סובלת, כי אז בנוסף לבכי שלה אני גם סופגת את כל מבטי ההאשמה של אנשים במקרה הטוב, ואת ההערות המפורשות שלהם (למה את לא מחליפה לה? אולי תתני לה משהו?) במקרה הפחות טוב. אני ממש מרגישה שאנשים מסתכלים עליי כאילו חס ושלום הרבצתי לילדה שלי, על אף שכל מה שאני עושה כשהיא חוטפת קריזה הוא לחבק אותה ולנסות להישאר רגועה ולהרגיע גם אותה, בהכי הרבה אהבה ורוגע שאני יכולה. היום הייתי איתה בגן השעשועים, וכשרציתי לזוןז היא בשום אופן לא הסכימה שאושיב אותה בעגלה, ממש התנגדה בכוח. אני יודעת, זה דבר נפלא שהיא למדה ללכת ורוצה ללכת בעצמה- אבל מה לעשות שהיא לא יכולה ללכת ברגל את כל הדרך ואני לא יכולה להרים אותה ואת העגלה יחד? אני כמובן לא רוצה להכאיב לה, ולכן אני גם לא יכולה להושיב אותה בעגלה בכוח. פשוט התיישבתי במקום ודיברתי איתה והסברתי לה שלא נזוז עד שהיא תשב בעגלה. היא עשתה קצת הצגות ועשתה כאילו היא הורחת אבל כל הזמן הזה המשכתי לדבר אליה בשקט וזה עבד. הלכנו יחד לסופר, ושם התחילה ההצגה האמיתית... נתתי לה להסתובבב ולעזור לי להניח דברים בעגלה כי היא ממש נהנית מזה. אך כשהגיע הזמן ללכת ולשלם בקופה, היא בשום אופן לא הסכימה להיות לא בידיים ולא בעגלה, רק רצתה להסתובב אבל לא יכולתי לתת לה להסתובב בלי השגחה כשאני בקופה כי חששתי לה. חיבקתי אותה ונישקתי אות הודיברתי אליה אבל שום דבר לא עזר, היא בעטה וצרחה וניסתה לקפוץ מהידיים וכולם מסביב הסתכלו עליי ודברו עליי והצביעו ובקושי הצלחתי לעצור את הדמעות. מה עושים? איך מצליחים להרגיע את הילדה, איך מצליחים להושיב אותה בעגלה בלי חלילה להכאיב לה? והאם זה נורמלי? אני ממש, משמ אשמח לשמוע מאמהות שגם להן זה קרה ולהרגיש אמא קצת פחות רעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו! הילדה התחילה עם סצנות... - תגובה
הילה שקד13/06/2011שלום אמא לילדה ראשונה ,
כולנו מרגישות ככה ...כולנו חושבות לעצמינו שבטח ועוד שניה יזמינו עובדת סוציאלית לקחת לנו את הילד ...
הילדה שלך בודקת את הגבולות וזה הכי טבעי שבעולם , היא רוצה משהו כאן ועכשיו ולא מוכנה למשהו אחר ופה זה המקום שלך לתת את הגבולות הברורים , את המסר העיקבי והברור וכאשר היא תבין אותו ותבין מה הגבולות התקפי הזעם יעברו ....
ודרך אגב - את עושה אותם נפלא ..אך תהיי עיקבית .
את אמא נפלאה .
יום מצויין
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני 9 ימים אחרי לידה ראשונהפופית12/06/2011
לפעמים גם בוכה כשאין אף אחד בבית או כשבעלי אומר לי שהוא הולך נניח להוריו או לעבודה ואני נשארת לבד. קשה לי להעביר את היום בלי לחכות לבעלי שיחזור. ממש עצוב בטירוף .. האם זה דכאון לאחר לידה? מה מומלץ לעשות? יש לציין שעם כל הקושי עם היתונקת היא אחד הדברים השמחים בחיים שלי ואני לא מוותרת עליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני 9 ימים אחרי לידה ראשונה - תגובה
עינת אהרן12/06/20119 ימים אחרי לידה זה ממש מוקדם לקבוע שמדובר בדכאון אחרי לידה. ההורמונים שלך עוד ממש לא מאוזנים וזה שכיח ואופייני שמצבי הרוח עולים ויורדים.
חשוב שתשתפי משהו בסביבה הקרובה שלך בתחושות, ברגשות, בפחדים ושימי לב אם המצב רוח שלך משתפר.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיבוק ענק
ילדה ראשונה12/06/2011רק רוצה לשלוח לך חיבוק חזק ולומר שתרגישי הכי הכי נורמלית בעולם. זה פשוט לא ייאמן איזה שטויות היו גורמות לי לבכות במהלך ההריון ובחודשים הראשונים אחרי הלידה. אם מישהו לא היה מחייך אליי ברחוב הייתי פורצת בבכי. אבל יחד עם הנורמליות, תשמרי על עצמך ואם זה לא חולף אז תבדקי. אל תזניחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתאוששת לאחר לידהחגית12/06/2011
ילדתי לפני כחודש וחצי, ואני לא מצליחה לחזור לעצמי אני חלשה בקושי מתפקדת
וסובלת מכאבי ראש וכבדות. ויש לי פחדים שאולי אני אתמוטט פתאום,
מה אני יבולה לעשות כדי להתאושש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתאוששת לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן12/06/2011ראשית אני מזכירה לך שאת רק חודש וחצי אחרי לידהוזה סביר שהגוף עוד חלש ומתאושש. תוסיפי לזה את העייפות של היומיום, חוסר שינה, וקשיים אחרים...
בכל מקרה אני מציעה לפנות לרופא המשפחה/נשים שלך ולבקש בדיקות דם מקיפות על מנת לבחון את תמונת הדם שלך.
במקביל תשקלי קבלת עזר בבית ממלוה לאחר לידה, קרוב משפחה או כל אדם אחר שנוח לך לבקש ממנו ויאפשר לך לנוח בזמן שהוא שומר על הקטנה.
תרגישי טוב וטפלי בך!
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק תרגישי טוב ותדאגי לעצמך
ילדה ראשונה12/06/2011רק תרגישי טוב, ותזכרי שגם את חשובה- לא רק התינוק... תטפלי גם בעצמך, לפעמים אנחנו מטלפות רק בתינוק ושוכחות את עצמנו ובגלל זה קשה להתאושש. תדאגי לעצמך, תנוחי כשיש לך זמן, ובאמת- אם יש לך שעה פנויה תשימי את הראש ותעצמי עיניים, אל תסדרי את הבית ואל תדפקי חשבון לאף אחד. חוץ מזה, פרגני לעצמך... חודש וחצי לא לתפקד זה כל כך כל כך נורמלי. לי זה לקח הרבה יותר זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים אחרי לידהמיכל09/06/2011
שלום אני חצי שנה אחרי לידה, הפסקתי להניק לפני כחודש כשאשר הגוף מתפקד טוב וללא בעיות מיוחדות מלבד הדימומים קטנים שחוזרים. אני מבינה שזה יכול לקרות וחברות שלי אומרות לי שזה הגיוני כי הגוף עבר שינוי הורמונאלי עם ההריון והלידה ואני רוצה לדעת כמה זמן זה יכול להמשך? אני כבר חושבת אם ללכת לרופא לבקש גלולות כמו פלורט כדי להפסיק אותם (אני לא לוקחת גלולות עכשיו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן10/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהתהל02/06/2011
שלום רב
ביתי בת שלושה חודשים וחצי ויש לי כמה שאלות.
1- רק היום החלפתי את פטמת הבקבוק מ 1 ל 2, האם אלי להחליף כבר ל 3 מדובר בבבוקי MOM.
2-היא משתמשת במוצצי אבנט 0-3 ו 0-6 האם אלי לזרוק את 0-3?
3-לגבי עיסוי שהוא חשוב לי בשילוב היומיומי לא ברור לי מתי לעשות זאת
הרבה ממליצים אחרי האמבטיה אבל אז אני מורחת אותה בשמן, או שניתן לעשות ללא שמן?
ממתינה למענה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
עינת אהרן06/06/2011תהל שלום,
אני אנסה לענות על הכל:
1. נכון שעל הפטמות יש המלצות מתי להחליף אך כמו כל דבר אני ממליצה לך לבחון מה מתאים לבת שלך, איזה מספר מתאים לה והיא אוכלת בצורה מבוקרת, לא משתנקת, לא בורח לה מהצדדים וגם לא מתאמצת יתר על המידה. אחרי שתבדקי את אלו תדעי הכי טוב עם מה להשתמש.
2. אותו כנ"ל לגבי המוצצים...
3. אחרון חביב העיסוי, נפלא נפלא נפלא שאת מעסה אותה זה כלי מצויין לתקשורת בינכן, להתפתחות, לרוגע להכל! תמשיכי. ההמלצה היחידה שיש לי לתת לך לעסות אותה ברגעים שטוב זאת אומרת כשהיא לא עייפה מידי, רעבה מידי, מלאה אחרי האכלה. רגעים שהיא שמחה, נינוחה ויש פניות וכייף לעסות. ולא ממש לא חייבים שמן אפשר גם בלי כלום העיקר שתיגעו, תנעימו את זמנכן ותתפנקו לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)