מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחור בדיכאון לאחר לידהבחור01/06/2011
שלום רב,
אני בחור בן 29 ברוך השם בריא,שנולד לו ילד לפני כ 3 חודשים.כיום אני במצב שטוב לי עם אשתי ולאן שהגעתי אבל יחד עם זאת מרגיש סוג של דיכאון,רגישות יתר(בכי),רגשות אשמה,מצבי רוח,עצב וסוג של מועקה לא ברורה וזאת מרגע לפני הלידה ועד היום,לעיתים עם מחשבות שמתרוצצות בראש שאין להן בסיס לרצונותיי.חשוב לציין שאני אוהב את אשתי ואת בני פשוט מאותו רגע שנולד אני מרגיש לעיתים תקופות כל פעם מצבי רוח שונים משמחה או עצב ללא קשר ישיר לאשתי או בני. רציתי לדעת האם זאת תופעה נורמלית?האם זה חולף עם הזמן?תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחור בדיכאון לאחר לידה - תגובה
עינת אהרן06/06/2011אבא יקר,
לא תאמין כמה אתה נורמלי!!! מעט מאוד אבות מוכנים לבטא ולהודות בקשיים שיש להם אחרי לידה. היום אנחנו גם יודעים שיש גברים שחווים דכאון אחרי לידה ואפשר למצוא על כך חומרים באינטרנט ובספרות מקצועית. ולא אני לא רומזת שבהכרח יש לך דכאון ממש לא, אין זו הדרך, זה לא הדרך וזה לא בסמכותי לאבחן דבר כזה עם זאת אני חושבת שקריאה של חומרים תוכל לחזק אותך וללת לך כיוון.
אי אפשר להתחייב למה שיקרה לך בעתיד אם הרגשות והתחושות יעלמו, ישארו, ישתנו מה שחשוב זה שכרגע יש מצב נתון שככל הנראה הוא לא נוח לך ולכן אתה גם פונה לעזרה.
האם חשבת לפנות לעזרה? לכמה שיחות? לקבלת חיזוקים ועזרה?
אני ממליצה בחום.
כדאי גם לשתף את האישה שאיתך על מנת שהיא תדע מה קורה איתך ותנסה מהמקום שלה לתמוך בך, לא סתם אתם שניים.
אם תרצה להתייעץ על איש/ה מקצוע באזור מגורייך אתה מוזמן.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון ונשירת שיערמיכאלה01/06/2011
היי,
אני ילדתי לפני 6 חודשים. בזמן שלפני הלידה מהלידה ועד עכשיו אני חווה חוסר תיאבון שהביא אותי לירידה במשקל של 3 קילו בערך. בחודש האחרון בנוסף לזה התחילה לי נשירת שיער מסיבית עד כדי כך שכשאני רק נוגעת בשיער הוא נושר- בקבוצות גדולות מאוד. אני לא יודעת מה לעשות.
האם אני צריכה לפחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
הילה04/06/2011היי , גם אני ילדתי לפני חצי שנה .. ויש לי חוסר תאבון שעדיין לא שב אליי ורזיתי הרבה ..
בנוסף אני סובלת גם מחרדות , כל דבר שמתחיל לכאוב קמצ אני כבר חושבת שהולך להיות לי משהו סופי .. עשיתי בדיקות דם והכל תקין ב"ה .
האם יחזור התאבון וזוהי רק תקופה לחוצה ? האם הזמן עושה את שלו ?
אודה לתשובתכם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה - תגובה
עינת אהרן06/06/2011הילה, אני שמחה שבדיקות הדם תקינות. יכול להיות שהזמן יעשה את שלו ואת תרגישי הרבה יותר טוב מכל הבחינות אך למה לדחות ולחכות אם יש לך קשיים הן פיזים והן רגשיים כעת אני ממליצה לא לחכות ולטפל. יש אין ספור דרכים שיכולות להקל עליך רק תגידי!
תרגישי טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תיאבון ונשירת שיער - תגובה
עינת אהרן06/06/2011תופעה של נשירת שער אחרי לידה היא מוכרת וידועה, חוסר תאבון פחות וצריך לבדוק מאיפה הכל מגיע. ראשית אני ממליצה לעשות בדיקות דם מקיפות ולוודא שהכל תקין והיה וכן את יכולה להתייעץ עם מטפל מהרפואה המשלימה לסוגיה על דרכים לעזור לך.
ממליצה לשבת גם אם עצמך ולראות אם את חווה מתח רב, עייפות, קושי ואז גם לטפל באלו.
תרגישי טוב ושימרי עליך.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי לידה?איילה31/05/2011
היי,
אני חודשיים אחרי לידה. הייתה לי לידה קשה וטראומית מאוד!
יש לי ברוך השם ילדה מקסימה אני מאוהבת בה יותר עם כל יום שעובר!!!
אבל ביום יום מאוד קשה לי עם הלבד. אני איתה 24 שעות ביממה כמעט לבד.
בעלי לא מבין מה אני עוברת למרות שאני מנסה להסביר, וגם בקושי עוזר.
חוזר בשעות מאוחרות מהעבודה (מבחירה) למרות שביקשתי שיחזור מוקדם לפעמים...
אני מאוד כועסת עליו ואני לא יודעת מה לעשות.
בנוסף אני מאוד חוששת ומפחדת וחרדה לחזור לעבודה ולהשאיר את בתי במעון
אני בטוחה שאף אחד לא יתייחס אליה או יאהב אותה כמוני ואני לא רוצה שהיא תסבול.
אני לא יודעת מה לעשות!
מרגישה תקועה בבית וממורמרת בעוד שבעלי ממשיך את חייב כרגיל.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי לידה? - תגובה
עינת אהרן06/06/2011איילה כמו שכתבתי קודם, התחושות שלך הן כל-כך אופיניות לאמהות לאחר לידה. לא כולן מוכנות לחלוק אותן ולהודות בהן אבל אחוז גבוהה מאוד מרגישות כמוך!.
אני שוב ממליצה לך בחום על קבוצת אמהות תינוקות שמדברת גם על הנושאים הללו וחושבת יחד מה עושים, איך מתגברים, איך מוצאים פתרונות ומהווה ממש קבוצת תמיכה במקום שאף אחד אחר לא מבין.
שווה לחפש קבוצה מתאימה, אשמח לעזור.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעגל אמהותאיילה31/05/2011
שלום,
איפה אני יכולה למצוא קבוצת אמהות שנפגשות ללא תשלום בתל אביב?
אני חודשיים אחרי לידה ומרגישה קצת לבד.
אשמח לחברות חדשות עם תינוק\ת בן\ת אותו גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל אמהות - תגובה
עינת אהרן06/06/2011איילה שלום,
לצערי אני לא מכירה מעגל אמהות ללא תשלום אבל מאמינה כ"כ במעגלים הללו ובטוחה שאם תפני למנחה כלשהיא ותבקשי שיפרסו לך לתשלומים או כל הסדר אחר, ישמחו ללכת לקראתך.
ואולי יש בכלל עוד משהו שישמח לתת לך מתנת לידה וזו מתנה נננפפפלללאאאהההה!!!!!
אל תשארי לבד!
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאז' אחרי לידהנטלי29/05/2011
שלום .. ילדתי לפני חודש וחצי בלידה רגילה , ואיני מניקה.. ברצוני לדעת האם אני יכולה כבר לעשות מסאז' מקצועי לשחרר את הגוף העייף והתפוס ?
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסאז' אחרי לידה - תגובה
עינת אהרן31/05/2011נטלי שלום,
לא צריכה להיות כל מניעה מעיסוי, כדאי ללכת למשהו שאת סומכת עליו ולעדכן אותו שאת אחרי לידה.
תהני עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר קיסרימירב29/05/2011
שלום לכולן,
אחותי ילדה ביום רביעי האחרון, מיום שבת בבוקר, אתמול, התנפחו לה הרקות, כמו בצקת ברקה. הרופאים לא יודעים מה זה, וכשלחצנו עליהם לבדיקות נוספות, הם החליטו שזו אלרגיה למשהו... ושלא נלחץ. נתנו לא תרופה המרגיעה אלרגיות, אך המצב רק יותר החמיר והבצקת..או הנפיחות החלה להיות מלווה בכאב. אני מעוניינת לדעת מה ניתן לעשות? מה לדרוש איזו בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר קיסרי - תגובה
עינת אהרן29/05/2011מירב,
אני לא מכירה את התופעה אך לא הייתי מוותרת לרופאים בשום אופן ודואגת שהיא תהיה בהשגחה.
בכל מקרה מעבירה את שאלתך לפורום גניקולוגיה, אולי שם יוכלו לעזור.
תרגישו טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירב29/05/2011תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן29/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבוע נרדם במהלך האכלהמאיה26/05/2011
בני בן השבוע נרדם באמצע האכלה ואוכל כל הזמן רק 30-40 סי סי מכמות האוכל. ישנו קושי לעשות גראפס והכי גרוע, שצריך להעיר אותו כדי להמשיך לאכול................עזרה במתן עצות, למה זה קורה? מה עושים? אני עייפה כבר, האכלה נמשכת יותר מחצי שעה עד שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שבוע נרדם במהלך האכלה - תגובה
עינת אהרן29/05/2011מאיה מזל-טוב,
התינוק שלך נורמלי לחלוטין!!! הרבה מאוד הורים חווים חוויה דומה. מדובר בתינוק כולו בן שבוע ימים, ההאכלה מאוד מעייפת אותו. פעולה של הנקה/האכלה היא כמו פעילות ספורטיבית אצל אדם מבוגר והיא מפעילה את כל המערכות ממש סיבולת לב-ראיה. ככל שהוא יגדל ויתחזק היכולת שלו לשמור על עירונות בזמן האוכל תעלה ואולי זמני האכלות יתארכו.
יש כל מיני שיטות להעיר תינוק על מנת להאכיל אותו, אני ממליצה לך לפנות לאשת מקצוע שתלמד אותך וכן תעשה איתך תיאום ציפיות לגבי היכולות והצרכים של תינוק בגיל של בנך.
בינתיים תהני ממנו.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה שנתת גם אצלי זה ככה או
פופית12/06/2011שהאכלה נמשכת מעל שעה וחצי ואז קשה לה להרדם והיא נרדמת בערך חצי שעה לפני זמן האכלה הבא, האם צריך להעיר אותה או כמה שעות מנוספות לספור עד האכלה הבאה? (אני אמורה להאכיל אותה כל 3 שעות מנסה הנקה לפעמים מצליחה ורוב הזמן מטרנה או שואבת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה שנתת גם אצלי זה ככה או - תגובה
עינת אהרן12/06/2011התשובה לא כ"כ פשוטה. אין לי נתונים של גיל משקל וכו'. ממליצה בחום לפנות ליועצת או מדריכת הנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש מיואשת תעזרו לישירן24/05/2011
אני חודש וחצי אחרי לידה שניה ירדתי בה רק 16 קילו מתוך 30 אני תקועה ככה כבר שבועיים ולא מצליחה לרדת גרם ואני רוב תזונתי מתבססת על מלא אבל מלא ירקות בצהרים ואורז וטחינה אני לא מוצאת את הזמן ללכת אבל כל היום פעילה מגיעות שעות הערב ואני סמרטוט בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש מיואשת תעזרו לי - תגובה
עינת אהרן24/05/2011שירן שלום,
את רק, רק, רק חודש וחצי אחרי לידה...תני לעצמך קצת קרדיט. זה לוקח לגוף זמן לחזור לעצמו. מצוין שאת אוכלת מזין וטוב, זה רק יעזור לגוף להתאושש. אם את מניקה אז הנקה לעיתים מייצרת רעב וצריך לתת לגוף יותר אנרגיה. אני בטוחה שעוד קצת תרגישי יותר טוב, תוכלי לצאת להליכות קלות בשעות הבוקר המוקדמות או הערב כשנעים ולאט לאט הגוף יחזור לעצמו.
חוץ מזה לידה שניה היא לא כמו לידה ראשונה, הגוף שונה, התינוק שונה, את שונה.
זה רק משקל, אם כולכם בריאים ובטוב - אשרייך.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת16/05/2011
אני חצי שנה אחרי הלידה.
יש לי איזה עניין לא סגור שעוד עולה מדי פעם מבצבץ ומפריע לי
אני לא יודעת אם לדבר על זה עם בעלי או לעזוב ולא לפתוח את הנושא
לאחר הלידה הלכתי להורים שלי לשבועיים
הרגשתי מאוד רע לאחר הלידה פיזית ונפשית (לידה ראשונה)
סבלתי מכאבים, לא ישנתי כל הלילה, בכיתי המון והתקשתי להתאושש (אחר כך המצב עוד הדרדר לדיכאון אחרי לידה, אבל עכשיו אני מרגישה יותר טוב)
ההורים של בעלי (כולנו גרים באותה העיר) רצו כל יום לבוא לבית של ההורים שלי. אמרתי לבעלי שזה לא נוח לי שהם כל יום באים, גם כי אמא שלי הייתה צריכה לארח אותם והיא גם הייתה עייפה מלטפל בתינוק, גם כי אני הייתי עייפה וסבלתי מכאבים ולא היה לי מצב רוח לאורחים כל יום. גם כי לא הרגשתי בנוח להניק לידם, זו פעם ראשונה שהנקתי וכל פעם התינוק עזב את השד והייתי צריכה להחזיר אותו. ובכלל הוא רצה המון ציצי בהתחלה וכשהם היו שם והייתי צריכה להניק הרגשתי בלחץ לסיים עם ההנקה ולחזור לסלון.
בעלי כל פעם טען שהם באים בשביל התינוק, ושאני או ההורים שלי לא חייבים להיות איתם, כמובן שבפועל אין מצב שהחמים שלי יבואו ואמא שלי לא תיהיה איתם או שאני לא אשב איתם. ואיך בדיוק הם יכולים להיות עם התינוק ולא איתי? התינוק הרי יונק והיה צמוד אלי כל הזמן.
באותו הזמן הייתי עייפה מדי בשביל לריב על כך עם בעלי ופשוט ויתרתי, אבל עד היום כשאני נזכרת בזה מפריע לי שהרצון של ההורים שלו בא לפני הרצון שלי ולא הייתה התחשבות בי, ככה אני מרגישה לפחות.
האם אני מגזימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עינת אהרן17/05/2011מאי,
יש בי תחושה שאם לא תדברי על מה שמציק לך עם בעלך זה סתם ישב וישב וישב שם ותמיד יקונן ויעצבן. אני מאלה שמאמינה בתקשורת ולמה לא להגיד לו? תחשבי איך את מנסחת את הדברים בדרך שאינה ביקורתית , מאשימה או פוגענית אלא דרך שבה את פשוט משתפת אותו בתחושות.
יש לי תחושה שברגע שתוציאי את זה ממך יוקל לך!
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס והאמא הטרייה - לא מצחיק בכללג09/05/2011
היי,
אני 4 חודשים אחרי לידה שהיתה קשה וטראומטית במיוחד (לפחות עבורי) ויש לי עכשיו בעיה. אני לא מצליחה להחזיר את החשק לסקס. בשום צורה ואופן. אני כמובן רוצה מגע ובעלי יודע לתת אותו אבל אני נמנעת גם ממצבים אלו כדי שלא יגיעו לנקודה שבה הוא רוצה "יותר". פיזית אני לא מרגישה שהחלמתי לגמרי, יש לי בליטות קטנות היכן שהיו התפרים. רופא אמר שזה יעבור. אבל הבעיה כך נראה לי טמונה בצד הנפשי דווקא. אני עוד מרגישה "מושחתת" אחרי הלידה שהיתה לי, אני שונאת את הגוף החדש שלי, בעיקר את הבטן, ופשוט אין לי חשק. יש לציין שהאימהות לא קשה לי מבחינה טכנית - כלומר, יש לי ילד חייכן, ידידותי, מעסיק את עצמו וגם ישן כל הלילה. אז עייפות אינה חלק מהעניין רוב הזמן. אני חייבת להודות שגם ההריון לא היה תקופה מינית עבורי והגוף שלי "הצליח" לדלג על שלב ההתעוררות המינית שמדברים עליו בכל ספר... מיותר לציין שבעלי חש מתוסכל ביותר ולאחרונה זה אף משולב עם כעס. והרגשות האלו שלו מהווים נדבך נוסף בתסכול שלי ואני נעה בין הרצון לתת והרצון להיעלם...
אני לא מסוגלת לנהל איתו שיחה רגועה וכנה על זה. אני מרגישה כאילו אני ממציאה תירוצים. ובתווך הוא נותר בתסכולו.
אני תוהה האם אני עדיין במסגרת הזמן שבה זה עדיין נחשב "טבעי" או שמא אני זקוקה לטיפול? איך אני יכולה להסביר בלי הרבה מילים את שעובר עליי? יותר מהכל כואב לי שהוא מרגיש לא אהוב ולא נחשק...
אשמח לכל עצה..
תודה
ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס והאמא הטרייה - לא מצחיק בכלל - תגובה
עינת אהרן09/05/2011אמא טריה יקרה שלום,
אכן לא מצחיק בכלל. את משתפת פה בנושא חשוב מאין כמוהו שלא נותנים עליו מספיק את הדעת. נושא של גוף האשה בזמן הריון ולאחר לידה. כל מה שקשור בדימוי גוף וכיצד הוא משפיע על כל-כך הרבה מישורים כמו הביטחון העצמי, חרדות, זוגיות ועוד. אני מודה לך ששיתפת ונתת צוהר גם לנשים אחרות.
אני אתחיל ואומר שנשים רבות מרגישות פחות צורך מיני לאחר לידה. ההורמונים עובדים בצורה כזו. ההתכוונות שלך כאמא היא מרכז החיים כרגע. לעומת זאת הצרכים המיניים של בעלך נשארו כפי שהם ולעיתים קרובות נוצרים סביב נושא קיום יחסי מין פערים.
אם אני מצליחה לקרוא אותך נכון בין השורות מדובר פה אולי על קושי שהוא מעבר לשינויים ההורמונלים. קושי שמלווה אותך תקופה.
האם שמעת על האפשרות של עיבוד חווית הלידה עם אשת מקצוע?
האם היית מוכנה ללכת לטיפול מעמיק יותר שייתן לך את הכלים להתמודד עם מה שאת עוברת? אולי אפילו טיפול זוגי שיעלה את הצרכים והקשיים של כל אחד מכם?
כתבת בשאלת אם מדובר במסגרת זמן שנחשב "טבעי", אני חושבת שברגע שמבינים שיש בעיה, ברגע שאופן החיים בבית נפגע ויוצר חיכוכים וריבים אז כל אחד והזמן "הטבעי" שלו וחבל למשוך את זה אם אפשר בכמה שיחות טובות ומועילות אפשר לשפר את התקשורת, את ההרגשה ואת חיי המין.
אשמח להפנות אותך לאיש/אשת מקצוע באיזור מגורייך אם תבחרי לשתף אותי דרך הפורום או באופן אישי.
ימים טובים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים לאחר לידהרינת08/05/2011
שלום רב, אני חודשיים לאחר לידה עם ווסת. לפני ההריון השתמשתי תמיד רק בטמפונים והיה נח ולא הרגשתי אותם ניסיתי לשוב להשתמש וזה פשוט בלתי נסבל זה נורא כואב והטמפון לא מצליח להישאר בפנים בנוסף אני חשה כאבי בזמן יחסים האם זה נורמלי? אני די מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
עינת אהרן09/05/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמודאגת03/05/2011
היי,
לפני ההיריון הייתה לי נשירה שאני מגרידה ברמה בינונית-נמוכה.
במהלך ההיריון היא פסקה לגמרי (ברורה לי הסיבה)
אך עברו כ4 חודשים מהלידה ופתאום החלה נשירה מאסיבית בדרגה גבוהה מאוד!!
האם זה נורמאלי?
ייפסק מתישהו?
והאם לפנות לרופא? (איזה רופא?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומפלקס ייעודי על בסיס MSM
סיון04/05/2011קומפלקס ייעודי על בסיס MSM עם ויטמינים ומינרלים זה כמוסות שהתחלתי לקחת בעקבות פוסט שקראתי בבלוג של מישהי שניסתה כמוסות והמליצה עליהן. אני ממש מצליחה להרגיש בהבדל. זה אמור לחזק את השיער ולהצמיח שערות חדשות ואפשר להבין שאחרי הריון ובמהלכו שיער נושר, זה קשור להורמונים ולבלאגנים שהגוף עובר.
בכל מקרה אני חושבת שכדאי לך לשאול את הרופא על התוסף הזה במיוחד אם את מניקה כי אין לי מושג אם מותר לקחת אותו בהנקה או לא.כדאי לך לבדוק את העיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה בזמן הנקהחיה01/05/2011
ילדתי לפני 4 שבועות ובכווניתי לקחת גלולות. כמה ימים לפני הטבילה עלי להתחיל ליטול הגלולה? הביקור אצל רופא הנשים מתבצע כ 6 שבועות לאחר הלידה ומועד הטבילה מתקרב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה בזמן הנקה - תגובה
הילה שקד03/05/2011הי חיה ,
אני מתנצלת אך אינני מתמצאת בנושא זה.
שיהיה במזל טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיוני האישי
מודאגת03/05/2011הרופא המליץ לי ליטול את הגלולות שבועיים רצופים ואז תוכלי לטבול.
חשוב שתטלי את הגלולות הללו באותה שעה כל יום.
וייתכן כי במהלך נטילת הגלולות (ללא הפסקה כמובן עד שתרצי להפסיק להניק) תקבלי וסת, זה נורמאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר 8 שבועות מהלידהשני01/05/2011
שלום רב,
האם דימום שנמשך 8 שבועות רצוף אחרי לידה, מלבד הפסקה בת יומיים נחשב נורמלי? אשמח לתשובה מהירה, אני מניקה ומשום מה הדימום התגבר ביומיים האחרונים.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר 8 שבועות מהלידה - תגובה
הילה שקד03/05/2011הי שני ,
באיזה כמות הדימום ? האם היה דימום רב לאורך כל ה-8 שבועות ? ולא נפסק בכלל ?
דבר ראשון אני ממליצה תמיד להתייעץ עם רופא .
בתור מדריכת הנקה אני רוצה שתדעי שזה אפשרי לחלוטין שאצל נשים מניקות יהיו הפסקות בדימום וחזרה של הפרשות דמיות לאורך זמן של חודשיים ..
יום מצויין
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה, זה קצת מ
שני04/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהנעמי30/04/2011
שלום, אני ילדתי בלידה רגילה תינוקת במשקל 3.5 ק"ג לפני 8 ימים בדיוק. יש לי עדיין דימום. לעיתים חלש יותר ולעיתים מתחזק. אני נישארת עם אותו פד שעות רבות יחסית, זה נראה כמו ווסת חזקה יחסית. אין לי כאבים חזקים רק מידי פעם אני חשה כמו כאבי מחזור.האם זה נורמלי? חשוב לי לציין שלקחתי כדורים להפסקת הנקה. האם יש לפנות לרופא? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי לידה
איס01/05/2011הי , אני גם שמונה ימים אחרי לידה והדימום עדיין לא הפסיק מניסיון זה לוקח עד שבועיים שלוש ואחר כך עוד שבוע שבועיים של כתמים קטנים , אני לא חושבת שיש סיבה לדאוג עדיין
שיהיה במזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)