פורום אחרי לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה
    איילה
    18/07/2012

אני שבעה חודשים לאחר לידה ולמרות שתכננתי להניק וקניתי מראש רפידות הנקה לא הייתי מסוגלת להניק לאחר הלידה שהייתה לידת וואקום מאוד קשה שלאחריה איבדתי המון דם וקיבלתי עירויים במשך כמעט שבוע בבי"ח.
    רציתי לשאול בנוגע לתופעה שאמורה להיות מבורכת אך היא די מכוערת וגם גיסתי שילדה לפני מס' ימים חוותה את אותה החוויה ואני מאמינה שעוד הרבה אחרות....
    אחרי שהעבירו אותי למח' היולדות בביה"ח לא הפסיקו להגיע אליי יועצות הנקה ולתת לי הוראות כיצד להניק..מאחר ורציתי מאוד להניק ניסיתי למלא אחר הוראותיהן אך לא הייתי מסוגלת להוציא מעצמי משהו ומצבי הפיזי הגרוע רק הקשה עליי..מיותר לציין שהרגשתי מאוד גרוע עם זה כי היה חשוב לי להניק..יועצות ההנקה שלא הפסיקו להגיע כל הזמן כשהייתי בביה"ח (כמעט שבוע) לא הפסיקו גם להטיף לי שאני לא צריכה לוותר (אחת ממש צבטה אותי בפיטמה על מנת לנסות להוציא משהו...) וממש לא הבינו שאני לא מסוגלת להניק (לא הייתי מסוגלת לעמוד על רגליי בלי עזרה של אחות באותו זמן).
    היום גיסתי (שילדה לפני יומיים) בכתה לי בטלפון שהן לא מפסיקות לעשות לה רגשי אשם על כך שהיא לא מסוגלת להניק וזה גרם לי לדה-ז'ה-וו שלילי מאוד ורציתי באמת לדעת למה יועצות הנקה (אצלי היו בערך 4-5 שהגיעו והציקו) פועלות בדרך כזאת? הן לא מבינות שיש נשים שפשוט לא מסוגלות להניק לאחר לידה קשה במיוחד?
    הלוואי והן היו מפסיקות את התופעה המכוערת הזאת ומבצעות את עבודתן באנושיות ובמקצועיות כמו שהן אמורות לעשות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

ענבר אופק
    19/07/2012

היי איילה
    קודם כל,אני ממליצה מראש להפנות את גיסתך ליועצת הנקה פרטית שתגיע ותהיה איתה אם זה בביהח או אם בבית ותיתן לה מענה לכל שאלה!
    שנית לגבי שאלתך תופעה מכוערת או מבורכת זאת הרגשה מאוד סובייקטיבית יש שיחושו מעולה עם זה שרוצים לעזור להן ויש שזה מאוד יפריע להן וזה בסדר גמור אחרי הלידה אנחנו חוות פרץ הורמונלי שרק בלידות חוזרות נעריך ונשתמש בו בצורה יותר איכותית..
    אני שילדתי לפני 7 שנים נתקלתי בצוות אחיות שאמרו לי שאין מצב שאוכל להניק ודי חרצו את גורל ההנקה של בכורתי..יחד עם זאת אותו צוות הביא אותי למקום שבו אני היום אז אני מוקירה לו על כך :-)

מאחלת לך ולגסתך הורות נפלאה והצלחה בכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על ויטמין-d
    ליאת
    17/07/2012

שלום,
    בתי בת חודשיים,אני נותנת לה ויטמין-d
    בכפית,הבעיה היא שטיפה נוזל לה החוצה,מה עליי לעשות,אני לא יודעת הרי בדיוק כמה
    האם יש פיתרון אחר חוץ מכפית?
    במזרק למשל אי אפשר לדעת את הכמות?
    האם אני אמורה לתת לה עוד טיפה?
    בבקשה תחזרו אליי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה על ויטמין-d

הוספת תגובה

• 10 ימים לאחר לידה-כמות חלב שאוב
    gk
    14/07/2012

בוקר טוב לכולן, חדשה בפורום זה.
    היות והקטן פצע אותי בשל יניקה לא נכונה אני בשבוע האחרון שואבת בלבד.
    אני לא יודעת אם הכמות שאני מצליחה לשאוב היא סבירה.... בעשרים דקות שאיבה ( 10 מכל ציצ) אני מצליחה להוציא כמות של 50 מ"ל אולי טיפלה יותר.
    אני לוקחת כדורי חילבה, שותה תה שומר, ומשתדלת להקפיד על 6 שאיבות ביום.

1.האם הכמות הגיונית?
    2.במידה ולא, כיצד אוכל להגביר את החלב?
    3. האם יש דבר כזה נשים עם מעט חלב?

הוספת תגובה

• 10 ימים לאחר לידה-כמות חלב שאוב - תגובה

עינת אהרן
    16/07/2012

ברוכה הבאה לפורום ומזל טוב,
    את מעלה שאלות חשובות אך אני חייבת לציין שמהדברים שאת כותבת אני חייבת להמליץ לך קודם כל לפנות למדריכה או יועצת הנקה. בד"כ רק שאיבה לא פותרת את הבעיה של הפציעה וכמו כן אם התינוק שלך בגלל הפציעה אוכל רק מבקבוקים (גם אם זה חלב אם בלבד) לא יכול ללמוד איך לינוק בצורה המיטבית שנכונה לך ולו והוא עלול להתרגל לבקבוקים ואז תיווצר בעיה חדשה.

אני לא יודעת עם איזו משאבה את שואבת, יש המון סוגי משאבות ולא כל משאבה מתאימה לכל אחת ולכן אל לך להסיק מהכמות שאת שואבת שיש לך מיעוט חלב.
    יכולות להיות נשים עם מיעוט חלב אך זה בד"כ קשור בבעיה בריאותית כלשהי או בעיה בהנקה עצמה ולכן שוב חשוב כל-כך שתראי יועצת הנקה בהקדם ותעזרי בה.

יועצת תוכל לעזור לך להתגבר על הפצעים ע"י כך שתלמד אותך איך להניק בצורה הנכונה ביותר. היא תוכל להעריך נכונה את הכמיות שיש לך והאם הן מספיקות לקטנציק שלך והיא גם זו שתוכל לתת לך את העצות המותאמות לך אישית להגברת חלב במידה ואכן תמצאנה שיש בעיה.

אלא תהססי לקבל עזרה זה שווה כל גרוש.
    אם תספרי איפה את גרה אוכל לעזור לך למצוא יועצת הנקה טובה.

בהצלחה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחייכת
    ליאת
    12/07/2012

שלום,
    בתי בת חודשיים ושבוע,אני מנסה לגרות אותה באמצעות שירים,אני שרה לה הרבה אבל היא לא מחייכת,פה שם אני רואה חיוך אבל אני לא יודעת אם זה רציונלי,מה לעשות?באיזה גיל תינוקות אמורים להתחיל לחייך?
    מה ניתן לעשות?

מקווה לתשובה מהירה כי אני מודאגת

נ.ב
    אני גם מדברת אליה המון

לקביעת תור
    סגירה
    לא מחייכת

הוספת תגובה

• לא מחייכת - תגובה

עינת אהרן
    16/07/2012

מיכל שלום,
    סביב הגיל של בתך אפשר להתחיל ממש בקטנה לצפות לחיוכים רצוניים אבל כל תינוק והקצב שלו.
    אני לא חושבת שבשלב כ"כ מוקדם יש לך מה להלחץ. הקטנה שלך עוד בוחנת, לומדת, מקשיבה לך ואני בטוחה שבמהרה היא תתחיל לחייך מאוזן לאוזן.
    אם אתם במעקב של טיפת חלב, תעלי את הנושא בפני האחות והיא תוכל לשיים לב ולבחון איתך אם ישנה בעיה.
    עד אז דברי איתה המון, שירי לה שירים, חייכי גם את, חבקי ונשקי אותה. היא תהיה הכי מאושרת בעולם ובלי שתשימי לב תחייך אליך חזרה.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות חשובות
    ליאת
    11/07/2012

שלום,
    אני חודשיים ושבוע אחרי לידה,ועדיין לא קיבלתי מחזור
    אני שואבת חלב ואין לי הרבה בכלל,שאלתי היא,האם רק אחרי שיפסק החלב אקבל?
    מה הנורמה לקבל מחזור אחרי לידה?אני יודעת שאם לא מניקים זה ארבע שבועות בערך
    שאלה נוספת היא:
    האם מותר לנסוע עם התינוקת במונית כשאין בעצם כיסא לתינוק,האם זה בטיחותי שהיא תהיה עליי ואני אקשור אותי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות חשובות

הוספת תגובה

• שתי שאלות חשובות - תגובה

ענבר אופק
    11/07/2012

היי, בהנקה מלאה לא מקבלים מחזור אך יש ביוץ..במידה ואת שואבת כל 3 שע' הגוף מבין שיש הנקה מלאה ברגע שתפסיקי לשאוב הגוף המחזור אמור להגיע.

לגבי שאלת בטיחות, תשובת ארגון ב'טרם'-הצורה הבטוחה ביותר להסיע את ילדים במונית היא באותה צורה כמו שמסיעים ילדים ברכב פרטי – בהתקני ריסון בהתאם לגילם ומשקל של הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלות-מודאגת

ליאת
    11/07/2012

תודה על התשובה
    אני שואבת פעם אחת ויוצא לי ממש קצת יכול להיות שלמרות זאת המחזור מתעכב?
    שאלה נוספת
    היום שמתי לב שבתחתית הבקבוק יש קצת דם עם החלב?
    ממה זה?,אני דואגת

מחכה לתשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלות-מודאגת - תגובה

ענבר אופק
    11/07/2012

לגבי שאלתך הראשונה אני ממליצה לך בחום לפנות לגניקולוג ולהיוועץ,יכול להיות שעצם השאיבה(אפילו בודדת) אוטומטית בגוף מופרשים הורמון שלא מאפשר למחזור להגיע..
    דימום בחלב מראה על פצע שנוצר בעיקבות השאיבה, מה שאומר שרצוי שתטפלי באותו הפצע באמצעות מריחה של חלב אם ואיוורור השד.
    בנוסף במידה ואת רוצה לשאוב יותר חלב את צריכה פשוט להגביר את הפעמים שבהם את שואבת, ברגע שיהיה ביקוש יהיה הצע ותפוקת החלב שלך תגדל,
    שאיבה איננה דומה להנקה כיוון שהתינוק בוחר מהי הכמות הרצויה לו באותו רגע..במידה ואת רוצה להניק ולא לשאוב אני ממליצה לך להיוועץ ביועצת/מדריכת הנקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד-המשך לשאלה

ליאת
    11/07/2012

היום במקרה שמתי לב שבתחתית הבקבוק יש דם,אבל אם בפעמים הנוספות ששאבתי הילדה שתתה מהחלב עם הדם זה מסוכן לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים
    prhmh
    09/07/2012

אני חודש אחרי לידה קיסרית, והתחילו לי טחורים (כל הלחץ והכאבים בלידה עד הניתוח היה בישבן) רופא המשפחה נתן לי פתילות ל5 ימים -פרוקטו גליבנול, אך הן לא עזרו. האם טחורים עוברים או אצטרך לחיות ככה לנצח? מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים

הוספת תגובה

• טחורים - תגובה

עינת אהרן
    09/07/2012

אוף הטחורים האלה....בעיה שכיחה וכואבת.

הנקודה החיובית בענין היא שלא צריך לחיות עם זה.

כרגע לכאן ועכשיו חשוב מאוד לשתות הרבה הרבה מים, לאכול אוכל שעוזר ביציאות קלות כמו סיבים תזונתיים ירקות ופירות.

אם הטחורים חיצוניים אפשר למולל כרוב ולהניח על הטחורים, הכרוב סופח נוזלים כמו במקרים של גודש בשד. אפשר לשיים קרח (לא במגע ישיר), הקרח מקבץ.

ובנוסף אני ממליצה בחום לפנות לפיזיוטרפיסטית עם מומחיות של רצפה אגן, זה תמיד טוב אך אחרי לידה ועם טחורים (שיכולים להעיד על חולשה של ריצפת האגן) על אחת כמה וכמה.
    ברוב קופות החולים מגיע לך מפגש עם פיזיוטרפיסטית מטעם הקופה, שווה לנצל זאת.

תרגישי טוב
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים - תגובה - תגובה

ענבר אופק
    09/07/2012

בנוסף יש משחות טבעיות המבוססות על הממיליס שמכווץ את כלי הדם
    ובכך מפחית את הנפיחות, טיפ נוסף שמאוד עוזר הינו לעמוד על קצות האצבעות במקלחת(כמובן להחזיק בידית אחיזה) בעת ביצוע הפעולה השרירים נאלצים להאסף
    ואז רצפת האגן שגם תומכת באזור הרקטום נאספת היטב והטחורים נכנסים פנימה.
    בהצלחה והמון מזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

prhmh
    09/07/2012

תודה על התשובה המהירה! רציתי לציין שאני לא סובלת בכלל מעצירויות והיציאות רכות ובכל זאת יש כאבים. נראה לי שהטחורים הם פנימיים. כמה זמן לוקח לטחורים לעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

ענבר אופק
    11/07/2012

טחורים הפנימיים הם סוג הטחורים אשר בדרך כלל אינם מורגשים.
    הסוג שכן מורגש הוא סוג הטחורים אשר בולטים החוצה בזמן יציאה,
    הרמה קלה-חלקם חוזרים בחזרה פנימה.
    הרמה קשה-חלקם מוכנסים פנימה בדחיפה וחלקם לא חוזרים ונשארים בולטים כלפי חוץ ולכן רצוי לשתות מיץ חמוציות כיוון שמיץ זה מכיל אנטיאוקסידנטים רבים העלולים להטיב עם מספר מערכות בגוף. השימוש במיץ חמוציות מצויין למניעה וטיפול בדלקות בדרכי השתן וגם למניעה וטיפול בטחורים הפנימיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי לידה
    לימור
    08/07/2012

שלום רב,

ילדתי לפני חודש בדיוק אני מניקה באופן מלא. הדימום לא הפסיק לגמרי עד היום ואתמול הוא התגבר ממש כמו מחזור האם זה בסדר לקבל מחזור חודש אחרי כשאני מניקה או שיש צורך בבירור?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור אחרי לידה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי לידה - תגובה

עינת אהרן
    08/07/2012

לימור שלום,
    הגוף שלך עוד נמצא בסערה הורמונלית ולכן קשה באמת לקבוע אם מדובר בשאריות דימום מהלידה או בקבלת מחזור, בשני המקרים זה נורמלי.
    עם זאת על מנת להפיג כל חשש אני תמיד אומרת שכדאי לפנות לרופט ההנשים שלך, בכל מקרה מומלץ להגיע אליו חודש וחצי אחרי לידה ואת עוד רגע שם.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי לידה - תגובה

עינת אהרן
    08/07/2012

לימור שלום,
    הגוף שלך עוד נמצא בסערה הורמונלית ולכן קשה באמת לקבוע אם מדובר בשאריות דימום מהלידה או בקבלת מחזור, בשני המקרים זה נורמלי.
    עם זאת על מנת להפיג כל חשש אני תמיד אומרת שכדאי לפנות לרופא הנשים שלך, בכל מקרה מומלץ להגיע אליו חודש וחצי אחרי הלידה ואת עוד רגע שם.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום אחרי לידה
    שירה
    04/07/2012

שלום,
    אני 3 שבועות אחרי לידה ועדיין בכל פעם שאני נותנת שתן אני רואה חוטי דם (חלקם קטנים וחלקם גדולים באורך של כ- 10 ס"מ).
    האם זה תקין? לא זכור לי שכך היה בלידות קודמות.

לקביעת תור
    סגירה
    דימום אחרי לידה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    04/07/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 חודשים אחרי לידת תאומים
    ליפז
    02/07/2012

ורגל שמאל עדיין נפוחה... מדוע?
    כו כן התקן בהנקה אפשרי?
    ואחרון.... האם גם אחרי 3 חודשים הגוף שורף קלוריות בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    3 חודשים אחרי לידת תאומים

הוספת תגובה

• 3 חודשים אחרי לידת תאומים - תגובה

עינת אהרן
    03/07/2012

ליפז בוקר טוב,
    לגבי הנפיחות ברגל אני לא יודעת לומר לך אך ממליצה בחום לא להזניח ולפנות לרופא המטפל שלך.

בנוגע להתקן אני מעבירה את שאלתך לפורום גניקולוגיה.

ובסוף בסוף, כן לא משנה באיזה שלב של ההנקה את נמצאת, ההנקה שורפת קלוריות אך אני לא בטוחה שזו שריפת קלוריות כמו שאת מצפה ברמה של ירידה במשקל.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

עינת אהרן
    03/07/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות אחרי לידה
    לימור
    25/06/2012

אני חצי שנה אחרי לידה, לא מניקה ורוצה לחזור לגלולות.
    העניין הוא שאני עדיין מורידה את המשקל של ההיריון ועוד יש לי להוריד קצת ...
    האם גלולות יכולות להשפיע על התהליך של ירידה?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות אחרי לידה

הוספת תגובה

• גלולות אחרי לידה - תגובה

עינת אהרן
    26/06/2012

לימור שלום,
    ממה שאני יודעת הגלולות לא אמורות להפריע לירידה במשקל בעיקר אם את משלבת תזונה מתאימיה וספורט.
    עם זאת הכי טוב להתייעץ עם רופא הנשים שלך.

ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד!
    ליאת
    19/06/2012

שלום,
    יש לי ילדה בת חודש וחצי,היא אוכלת כמות של 120 גרם
    הבעיה היא שכשהיא ישנה אז היא לא מוציאה בועת אוויר(גרפס) ואני פוחדת שהיא תקיא,אני מעסה לה את צד ימין של הגב בהתאם להוראות טיפת חלב,מעסה לא את כל הגב,אני טופחת לה בעדינות על הגב,והיא לא עושה וזה במשך כשעה.
    אני גם מסתובבת איתה,אז לפעמים באמצע האוכל היא מקיאה לי ולפעמים היא פשוטלא עושה עד לארוחה הבאה,אבל אני פוחדת שבין הארוחות היא תקיא.אני עושה לה שלוש הפסקות.מה לעשות?ממה זה נובע?
    לדעתי ההקאות נובעות מזה שהאוכל עולה לה.
    ברגע שהיא מקיאה ,אני משלימה לה בכמות מסויימת,אבל איך אני יכולה לדעת כמה בדיוק חסר לה.?
    נ.ב -היא לא מקיאה כל ארוחה וכשהיא רעבה אז היא אוכלת מהר
    מחכה לתשובה מהירה כי אני פשוט מתוסכלת
    תודה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מאוד!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד! - תגובה

עינת אהרן
    19/06/2012

ליאת שלום,
    אני עונה לך רק בכמה נקודות היות ואין פה מספיק מידע על מנת לתת לך תשובה ברורה וחד משמעית ובוודאי שלא ניתן לתת כזו בלי לראות או לבדוק את בתך.
    1. לא תמיד חייב להיות גרפס.
    2. אם היא נוטה להקיא אולי שווה להתייעץ עם רופא הילדים שלכם ולשלול כל בעיה רפואית כמו ריפלוקס.
    3. רצוי לעשות מעקב אחר העילה שלה במשקל.
    4. ישנה שיטת האכלה שנקראת האכלה איטית או האכלה מווסתת מבקבוק. תוכלי לחפש עליה מידע באינטרנט
    בהצלחה ותרגישו טוב.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    עמית
    12/06/2012

כמה זמן לאחר לידה צפוי להגיע מחזור? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

עינת אהרן
    13/06/2012

עמית שלום,

הופעת המחזור משתנה ויש הרבה פרמטרים שמשפיעים על כך, לכן קשה לצפות מראש. בין הגורמים שמשפיעים הוא ההנקה, בד"כ אישה שמניקה הנקה מלאה מקבלת את המחזור בשלב מאוחר יותר מאישה שאיננה מניקה או מניקה חלקית. כמו כן תפקודי בלוטת התריס יכולים להשפיע וישנם עוד ועוד גורמים.

מקוה שעזרתי.
    ימים טובים
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים
    מעיין
    25/05/2012

שלום,
    ילדתי לפני 4 חודשים ומהלידה התינוק שלי בוכה המון ברוב שעות היום. בהתחלה אמרו לי רופאים זה גזים עכשיו עכשיו הם אומרים שהוא סובל מריפלוקס. הוא מקבל אוכל מיוחד אינפמיל ותרופה בשם זנטק. אני מרגיה שיש שיפור משום שפולט פחות אבל הוא עדיין בוכה המון ונראה סובל ואני יחד איתו משום שהוא גם בקושי ישן השינה הרצופה הכי ארוכה שלו היא שעה וחצי וגם בלילה כך שגם אני בקושי ישנה בגלל זה. הוא בוכה כל כך הרבה עד כדי צרחות שפשוט לא נעים לי לצאת איתו מהבית. אנשים אומרים לי שאם בכיתי המון בהריון אז זה השפיע עליו ולכן יצא כזה בכיין השאלה שלי האם זה באמת נכון? האם זה יעבור לו או שהוא יישאר ככה בכיין ? ואיך ניתן לעזור לו כדי שיבכה פחות? אני פוחדת שזה ישפיע עליו מבחינה נפשית וגם אני מותשת ואין לי כוחות .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים - תגובה

ענבר אופק
    28/05/2012

היי מעיין המון מזל טוב,
    לשאלותייך:
    1. אני לא שמעתי שאם בוכים בהריון הילד יוצא בכיין..רעשי הרקע מכניסים אותנו ללופ של רגשות אשמה לשווא, ממליצה לך לעשות טבלה של יומיים,שלושה בה תצייני ארוחות,שינה,זמן משחק,זמן אמבטיה ותיווכחי שהמצב אינו כפי שאת מתארת.
    ברגע שהדברים כתובים אנחנו מבינות היטב לזהות את המצב שהתינוק כרגע שרוי בו ומתי הוא רעב,עייף,מתוסכל ממשהו..נכון שלא מקבלים נם התינוק דף הוראות הפעלה אך יש לו סדר יום משל עצמו ואפשר להסתכל מנק׳ מבט נוספת..
    2.הכל עובר תזכרי משפט שלי תמיד עובד ילדים קטנים צרות קטנות,נכון שזה לא מעודד לגבי ההמשך אך מכניס לפורפורציות..
    3.לאחר שאת מזהה את הרגעים שמצריכים הרגעה כמו עייפות או תסכול אני ממליצה בחום להשתמש בשמיכת עיטוף(עוזר גם בגיל חצי שנה) את יכולה לקחת כל שמיכה דקה לקפל למשולש את בסיס המשולש תניחי בגובה האוזניים שלו ואת הפינות תעטפי את הידיים, כמה רגעים בידיים ותינוק אמור להרגע ולאפשר להניח אותו בעדינות במיטתו/עגלה.
    4.מבחינה נפשית, חסרים לי נתונים ונראה לי שמוקדם מדי להיכנס לכך יחד עם זאת את אמא שלו מספקת את כל צרכיו וזה מה שהוא זקוק ברגעים אלו! מה עוד שאת מותשת כך שרצוי שתעזרי באשת מקצוע ולא לאפשר לך את הכלים להצליח להבינו ולהרגיע אותו כדי שאת תוכלי גם כן..
    מוזמנת להתקשר אלי ולהתייעץ מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים - תגובה

ענבר אופק
    28/05/2012

היי מעיין המון מזל טוב,
    לשאלותייך:
    1. אני לא שמעתי שאם בוכים בהריון הילד יוצא בכיין..רעשי הרקע מכניסים אותנו ללופ של רגשות אשמה לשווא, ממליצה לך לעשות טבלה של יומיים,שלושה בה תצייני ארוחות,שינה,זמן משחק,זמן אמבטיה ותיווכחי שהמצב אינו כפי שאת מתארת.
    ברגע שהדברים כתובים אנחנו מבינות היטב לזהות את המצב שהתינוק כרגע שרוי בו ומתי הוא רעב,עייף,מתוסכל ממשהו..נכון שלא מקבלים נם התינוק דף הוראות הפעלה אך יש לו סדר יום משל עצמו ואפשר להסתכל מנק׳ מבט נוספת..
    2.הכל עובר תזכרי משפט שלי תמיד עובד ילדים קטנים צרות קטנות,נכון שזה לא מעודד לגבי ההמשך אך מכניס לפורפורציות..
    3.לאחר שאת מזהה את הרגעים שמצריכים הרגעה כמו עייפות או תסכול אני ממליצה בחום להשתמש בשמיכת עיטוף(עוזר גם בגיל חצי שנה) את יכולה לקחת כל שמיכה דקה לקפל למשולש את בסיס המשולש תניחי בגובה האוזניים שלו ואת הפינות תעטפי את הידיים, כמה רגעים בידיים ותינוק אמור להרגע ולאפשר להניח אותו בעדינות במיטתו/עגלה.
    4.מבחינה נפשית, חסרים לי נתונים ונראה לי שמוקדם מדי להיכנס לכך יחד עם זאת את אמא שלו מספקת את כל צרכיו וזה מה שהוא זקוק ברגעים אלו! מה עוד שאת מותשת כך שרצוי שתעזרי באשת מקצוע שתוכל לאפשר לך את הכלים להצליח להבינו ולהרגיע אותו כדי שאת תוכלי גם כן..
    מוזמנת להתקשר אלי ולהתייעץ מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה איתך

נטלי
    29/05/2012

אני קוראת את התגובה ואני פשוט עם דמעות בעיניים, אני מזדהה לחלוטין עם המצב שלך.
    יש לי בן ב4 וחצי חודשים, הוא לא שותק לרגע ואם הוא כבר שותק אז זה ל20 דקות כדי לאגור כוחות להתקף הבכי הבא, לקחתי אותו למומחה ילדים 5 פעמים וכל פעם שלחו אותי הבייתה ואמרו לי שהכל בסדר שזה סתם תינוק בכיין ושזה יעבור בגיל חצי שנה,. בביקור האחרון הרופא חשד שהילד סובל מצרבות ונתן מרשם לזנטק , אחרי טיפול של יארבעה ימים אני רואה שה עדדין לא עובד.
    אני כבר ממש מתוסכלת ומרגישה חסרת אונים לחלוטין, מה גם שיש לי עוד בן בן שנתיים שגם מרגיש את התסכול שאמא שלו לא יכולה להתפנות אליו.
    כבר לא יודעת מה לעשות...מקווה בשביל שתינו לסוף טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה חסרת כוח
    עצובה
    21/05/2012

אני בת 31 אחרי לידה ראשונה אחרי ניתוח קיסרי. אני עם סכרת נעורים מילדות, לא רציתי לעבור ניתוח אבל בעקבות רופאים חסרי סבלנות בבית חולים רמב"ם עשו ניתוח קיסרי ( 14 שעות צירים בבית חולים וטענו שיש בעיה במוניטור שלא הייתה - אני בעלי והדולה שמרנו בקנאות על המוניטור ), עברתי עם בעלי לעיר מגוריו שלא נעים להגיד-"חור" בשביל חלב צריך לנסוע עם האוטו לסופר.אחרי מריבות וויכוחים קנינו אוטו שאוכל להיות עצמאית, עברנו לעיר מגוריו בעקבות הבטחה של משפחתו להקמת עסק משפחתי שיניב כסף טוב חיכינו המון זמן והעסק נפתח כמה ימים אחרי שילדתי ומאז בעלי כל הזמן בעבודה, אימי גרה במרכז ואני עברתי לצפון, החברות הטובות שלי גרות במרכז ובעצם אני לבד כאן, מתמודדת עם הסכרת, הקושי אחרי הניתוח הקיסרי שהיה בשבילי טראומה, אין לי עזרה למעט הפעמים שאימי וחברותיי מגיעות.
    אני מרגישה שעשיתי טעות שאולי אני לא מסוגלת להיות אמא, שאין לי את הכוחות והיכולות להיות אמא ,אני אוהבת את הקטנה ומנסה לתת לה את כל מה שאני יכולה, אבל אני מרגישה שעדיף אם פשוט לא הייתי חיה.עבודה נורמלית עם אפשרות לקידום בצפון הוא בלתי אפשרי, נרשמתי ללימודים כדי להמשיך לנסות לקדם אותי.כל החסכונות שלנו נשרפו כשחיכינו לפתיחת העסק וקניית האוטו. אני לא בדיכאון אחרי לידה כי אני פעילה ועושה דברים וצוחקת ומחייכת, אבל אין בי כוח אין לי אופטימיות ופשוט נמאס לי להיות לבד, הבכי שלה, החוסר אפשרות אפילו להיות בשירותים שלא לדבר על מקלחת משגעים אותי, אני מרגישה שאני מאבדת שפיות ואין לי כוח...

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה חסרת כוח

הוספת תגובה

• מרגישה חסרת כוח - תגובה

ענבר אופק
    28/05/2012

יקירה קודם כל חיבוק ענק
    שנית, גוללת כאן את סיפור הלידה שלך ונשמע שהשילוב של הלידה עם המעבר הגאוגרפי והמרחק מכל עזרה בטיפול הילדה הביאה אותך לבדידות,
    נכון שלמראית עין את פעילה וחייכנית אך בפנים משהו מבקש ממך תשומת לב,נמאס לך להיות לבד זה מה שאני מבינה מסיפורך.
    אז הנה את מגיעה להבנה שאיננה מובנת מאליו,נמאס ועכשיו יתחיל השינוי ממליצה לך בחום להכיר מעגלי נשים באזורך,ללכת לימים מאורגנים להריון ולידה בקניונים את יותר ממוזמנת לכתוב לי למייל את אזור מגורייך ואשמח להפנות אותך!
    ימים טובים
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב במחזור
    איילה
    17/05/2012

שלום רב,
    קיבלתי מחזור פעם ראשונה חצי שנה אחרי לידה ואני עדיין מניקה .
    אני אמורה לקבל שוב מחזור אך הוא מתעכב במספר ימים. חשוב לציין שיש לי כל הזמן תחושות של כאבי בטן מוחלשים המזכירים כאבי מחזור.
    מה זה אומר? האם יכול להיות מחזור לא סדיר?
    ( אני משתמשת באמצעי מניעה.)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב במחזור

הוספת תגובה

• עיכוב במחזור - תגובה

עינת אהרן
    18/05/2012

איילה שלום,

כל עוד את מניקה הגוף שלך עובר שינויים הורמונליים כל הזמן ולכן סביר שהמחזור עדין לא סדיר.

עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה