פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בקשר לתפריט
    טל
    19/12/2007

היי ד"ר הגר, אני ממש מעריכה את זה שנתת לי תשובה כל כך מהר!
    רציתי רק לשאול מספר שאלות בקשר לתיקנוים שרשמת לי:

# היוגרט הטבעי לארוחת בוקר עם 2 כפות ברנפלקס- זה במקום היוגרט והגרנולה או הדלי פקאן וחלב שאכלתתי?? ומה זה יוגרט טבעי?? כאילו 0%??

#אפשר במקום לקחת לבית ספר 2 סנדוויצים סנדוויץ אחד עם פרי??

# ובקשר לחזה עוף בלי ציפוי.. אז אמא שלי עושה לפעמים כזה במחבת צלייה כזאת, אבל היא לא עושה על יום.. אז אפשר במקום לאכול כזה חזה עוף בגריל כזה של עופטוב יחידה 1?? ואם לא אפשר שניצל אחד רגיל ולוותר על הפסטה ולאכול רק עם סלט?

תודה מראש, שירז 3>

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בקשר לתפריט

הוספת תגובה

• תשובה 2 לשירז

ד''ר הגר שפר
    19/12/2007

תיקונים והבהרות:

# היוגרט הטבעי לארוחת בוקר עם 2 כפות ברנפלקס- זה במקום היוגרט והגרנולה או הדלי פקאן וחלב שאכלתתי?? ומה זה יוגרט טבעי?? כאילו 0%??
    יוגורט דנונה ביו 1.5% ללא תוספות וכן זה במקום ארוחת הבוקר שאת אוכלת.

#אפשר במקום לקחת לבית ספר 2 סנדוויצים סנדוויץ אחד עם פרי?? - לא

# ובקשר לחזה עוף בלי ציפוי.. אז אמא שלי עושה לפעמים כזה במחבת צלייה כזאת, אבל היא לא עושה על יום.. אז אפשר במקום לאכול כזה חזה עוף בגריל כזה של עופטוב יחידה 1?? ואם לא אפשר שניצל אחד רגיל ולוותר על הפסטה ולאכול רק עם סלט?
    בהחלט אפשר עוף טוב או מאמא עוף ללא ציפוי עם כוס פסטה
    ופעם בשבוע שניצל רגיל רק עם סלט.

בהצלחה

הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש צריכה עזרה
    טל
    19/12/2007

היי! אני חושב שאתם עבודה ממש טובה, חשובה ומבורכת!!

שמי שירז, ואני בת 13 וחצי. ואני לא כמו אלא שאומרת שהן מידה 36 ומרגישות שמנות, כי אני באמת כזו.

גובהי: 1.53 או אולי טיפה יותר :/

משקלי (ומה שמציק מאוד): 78 ק"ג.....

אני לא יודעת מה לעשות :/............ ניסיתי מילארד דברים ושם דבר לא עזר..

אני מתנגדת נחרצות ללכל לדיאטנית או שומרי משקל או משהו דומה.. כי יש לי מזה ניסיון לא טוב...

אני משחקת 2 פעמים בשבוע 50 טניס.. ועכשיו אני חושבת להתחיל 3 פעמים בשבוע... ולפעמים אני חוזרת מבית ספר ברגל- שזה עלייה ממש חדה וארוכה לבית שלי- 20 דקות או משו לפעמים יותר

אמא שלי כל הזמן מציקה לי ואומרת איך עכשיו כולם שומרים והכל ורק אני זוללת והכל ואני באמת ממש מסה והכל לא מצליח....

אני ארשום לכם מה אני אוכלת בדרך כלל:

בוקר:
    דגני פינוקי בריאות- דלי פקאן+ חלב 1%
    או כאלה יוגרט 1.5% עם גרנולה של יופלה או שטראוס

עשר:
    לחמנייה קלואה לבנה/ בייגלה בריאות (אני לומדת עד מאוחר ולחם לא מסביע אותי :/) + גבינת סימפונייה מלוחה בטעם פטה עיזים 5% או משהו כזה

צהריים:
    4 כוכבי שניצל תירס של טבעול (בטוסטר) או 2 שניצלים מאמא עוף (בטוסטר)
    +
    2 מנות ענקיות של פסטה ברוטב עגבניות או פירה גם2 מנות גדולות
    +
    סלט (לפעמיים)- 1 עגבנייה+ 1 מלפפון+ פלפל+ מלח+ מיץ לימון

ביינים:
    לפעמיים פרי או חצי לחמנניה עם גבינה או טחינה

ערב:
    סלט: 1 עגבנייה+ 1 מלפפון+ חצי פלפל אדום+ קצת בצל סגול+ לפעמים כפית שמן זית+ מלח+ פלפל+ מיץ לימון
    בייגלה בריאות או פרוסת לחם שיפון מלא- או לפעמים רק סלט.

לילה:
    לפעמים דניאלה בטעם וניל

אשמח לקבל שיפורים לתפריט..
    סורי על המכתב הארוך
    אשמח אם תענו
    3> שירז

לקביעת תור
    סגירה
    אני ממש צריכה עזרה

הוספת תגובה

• תשובה לשירז

ד''ר הגר שפר
    19/12/2007

הי שירז
    הכנתי לך תיקונים לתפריט, תשתדלי להקפיד ואני בטוחה שתראי שיפור בהקדם:

בוקר:
    דגני פינוקי בריאות- דלי פקאן+ חלב 1%
    או כאלה יוגרט 1.5% עם גרנולה של יופלה או שטראוס

תחליפי את זה ביוגורט טבעי עם 2 כפות ברנפלקס

עשר:
    לחמנייה קלואה לבנה/ בייגלה בריאות (אני לומדת עד מאוחר ולחם לא מסביע אותי :/) + גבינת סימפונייה מלוחה בטעם פטה עיזים 5% או משהו כזה

2 סנדביצ'ים מלחם קל עם גבינה ( 4 פרוסות לחם קל )

צהריים:
    4 כוכבי שניצל תירס של טבעול (בטוסטר) או 2 שניצלים מאמא עוף (בטוסטר)
    +
    2 מנות ענקיות של פסטה ברוטב עגבניות או פירה גם2 מנות גדולות
    +
    סלט (לפעמיים)- 1 עגבנייה+ 1 מלפפון+ פלפל+ מלח+ מיץ לימון

חזה עוף לא מצופה + כוס 1 פסטה + ירקות

ביינים:
    לפעמיים פרי או חצי לחמנניה עם גבינה או טחינה

פרי או קרמבו 1 או יוגורט 0%

ערב:
    סלט: 1 עגבנייה+ 1 מלפפון+ חצי פלפל אדום+ קצת בצל סגול+ לפעמים כפית שמן זית+ מלח+ פלפל+ מיץ לימון
    בייגלה בריאות או פרוסת לחם שיפון מלא- או לפעמים רק סלט.
    להוסיף עוד 1/2 קוטג' / גבינה בולגרית / 1/2 קופסאת טונה

לילה:
    לפעמים דניאלה בטעם וניל

זה בסדר גמור

בהצלחה
    הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה,
    עדי
    19/12/2007

שלום לכם,
    אני בת 15 ואני אוכלת נורא אבל נורא לא בריא כל הזמן אני אוכלת ואוכלת ג'אנק פוד אף פעם זה לא הפריע לי כי אני מאוד רזה אז הרשתי לעצמי , אבל לאחרונה נכנס בי משהו שפתאום הבנתי שבמאוחר זה מאוד יזיק לי כל הג'אנק הזה אבל אני פשוט לא יכולה להפסיק עם האוכל הזה ולעבור לאוכל בריא אבל אני ממש ממש רוצה, למשל אני לא יכולה להפסיק את הקולה ולעבור למים ולאני ממש ממש לא אוהבת ירקות וסלטים יש דברים אחרים בריאים שלא קוללים ירקות? ומה אני עושה עם עצמי בכח? שאני יאכל בריא?
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה,

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה

ד''ר הגר שפר
    19/12/2007

שלום לך
    אני שמחה לשמוע שקבלת החלטה להתחיל לדאוג לגןף שלך ולאכול בריא בלי קשא למשקל גופך, זה מאד בוגר ואחראי מצדך.
    אני אשמח אם תכתבי לי מה את אוכלת ביום-יום ואני אשלח לך תיקונים ותוספות שכדאי לעשות בכדי לאכול יותר בריא.
    מחכה לתשובה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן לבני נוער
    יוני
    18/12/2007

שלום, שמי יוני.אני בן 13 וחצי. במשך שנה הלכתי לדיאטנית ואני אוכל נכון, אני מאתמן ברציות ארוכות פעמיים - שלוש בשבוע, אני נמצא באימון אומנות לחימה פעמיים בשבוע, ואני מדי יום מתאמן על שרירי הבטן התחתונה ועל שאר שרירי הבטן במשך חודשיים. אני שוקל 46.5 וגובהי 1.57.
    אני עדיין לא רואה שיפור רציני באיך שניראים שרירי הבטן שלי, ואני לא יודע עוד כמה זמן אני צריך להמתין עד שהם יתפתחו יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי בטן לבני נוער

הוספת תגובה

• שרירי בטו

רחל גרנות
    18/12/2007

שלום יוני,
    לוקח זמן לראות תוצאות מקוות. אני בטוחה שהבטן שלך נראית הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני שהתחלת בפעילות הגופנית. אולם, אולי כדאי להתייעץ עם מדריך ספורט שיבדוק את התרגילים שאתה עושה. אולי אתה טועה בתנועות, יתכן ויש תרגילים אחרים יעילים יותר. מבחינת אוכל כדאי להפחית מאכלים שמנים ומטוגנים. הקפד על אכילת חלבונים איכותיים ופחמימות מלאות.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוני
    20/12/2007

תודה רבה רחל. מצטער על השגיאות כתיב פשוט שכחתי לעבור על ההודעה לפני שהוספתי אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    אמא
    17/12/2007

שלום,
    האם אפשר לתת אומגה 3 לילדים בני 8-3
    ללא קשר להיפראקטיביות?האם כדאי?לא היפרים אבל בשביל הבריאות?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• תשובה על אומגה 3

ד''ר הגר שפר
    17/12/2007

שלום לך
    אין מניעה לתת אומגה 3 זה מוצר מוצלח ויעיל אם יתרונות רבים.
    יש בשוק גם קפסולות קטנות שילדים יכולים לבלוע ואני יודעת גם על מוצר של אומגה 3 בנוזל ( בטעם לימון) שהגיע לא מזמן לארץ.

בהצלחה

הגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות הנקה
    רות
    17/12/2007

שלום וברכה!

רציתי לשאול האם במשך הזמן נשמרים בחלב אם כל היתרונות התזונתיים?
    תינוק שלי בן שנה וחצי וחשבתי כבר לגמול אותו מהנקה, אבל אם החלב שלי עדיין יעיל מבחינה חיסונית וכמניעה למחלות חורף אני אחכה עם הגמילה.
    מה דעתך על זה?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    יעילות הנקה

הוספת תגובה

• יעילות ההנקה

רחל גרנות
    18/12/2007

שלום לך,
    צודקת, חלב אם הוא המתאים ביותר. הוא מגביר את המערכת החיסונית וחיוני במיוחד בחודשי החיים הראשונים. כמה זמן להניק - זו כבר שאלה אחרת שיש בה דעות לכאן ולכאן. אני מבינה את החשש שלך להפסיק להיניק דווקא עכשיו בחודשי החורף. אגב, האם את רק מניקה? כדי להיות בטוחה שהילד מקבל את כל הרכיבים הדרושים לו מעבר להנקה, אני מציעה שתתיעצי עם רופא הילדים שמכיר את הילד.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להתמודד עם אכילה כפיתית של ילד
    שרולה פמו
    15/12/2007

לבני הבכור ימלאו בעוד חודש 7 שנים. בתקופה האחרונה , כשנה בערך אני רואה אצלו תלות באוכל ורצון לאכול כל היום אם היה אפשר , ללא גבולות , ללא כל בושה , רוצה לאכול כל מה שרואה , כל מי שאוכל רוצה להצטרף אליו . כמות המזון שנותנים לו בארוחה לא מספיקה לו , תמיד מבקש עוד כל הזמן רעב . אני יודעת שחלק מזה יתכן משעמום , אך הוא לא מעונין להעסיק את עצמו ביותר מידי דברים. מאבד ענין מהר מאוד ממשחקים , כבר לא משחק כמו פעם לבד . לא רוצה חוגים וכו' ... אני ממש רוצה עזרה , כי אני מתחילה להעיר לו ויתכן ואני פוגעת בו בדרך זו או יותר גרוע מחמירה את המצב .

הוספת תגובה

• אכילה כפייתית

רחל גרנות
    16/12/2007

שלום לך,
    מה קרה לילד בשנה האחרונה? האם יש סיבה לכך שאיבד ענין בחוגים ? את צודקת שצריך להזהר מלהעיר כל הזמן לילד, זה יכול לעשות את הפעולה ההפוכה ולגרום לו לאכילת יתר. יתכן וזו רק תקופה חולפת, יתכן וזה קשור לצמיחה (האם זה המקרה?) בכל אופן כדאי להיות עם האצבע על הדופק. במקום להעיר לו, בכל פעם שהילד פונה לאוכל, כדאי למשוך אותו לכיוון של פעילות, וכך להסיח את דעתו. יתכן וכדאי לך לפנות (ללא הילד) ליעוץ מקצועי אם אינך רואה שינוי לטובה.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת תפריט!
    ליאם
    15/12/2007

אוקיי הכנתי תפריט ורציתי לשאול אם הוא בסדר...

בוקר:
    30 גרם דגנים +חצי כוס חלב 1%

ארוחת 10:
    2 פרוסות לחם קל
    כף חומוס לייט
    מלפפון

ארוחת צהריים:
    2 שניצלים טבעול לייט
    חצי כוס אורז/פסטה/פתיתים וכו'
    ארטיק קרח (לא דיאטטי)

ארוחת ביינים:
    2 מעדני יוגורט 0%

ארוחת ערב:
    2 פרוסות לחם קל
    ביצה+כפית שמן
    4 כפות גבינה
    צלחת ירקות

ארוחת לילה:
    לא הצלחתי למצוא כלום... אבל זה צריך להיות 100 קלוריות. האם את יכולה לתת לי אפשרויות לארוחת לילה שמכילות 100 קלוריות בלבד, מלבד שוקולד כי שוקולד משפיע על האנרגיות שלי.
    כמה ביצים בשבוע אפשר לאכול? מכיוון שאי-אפשר לאכול כל יום.

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת תפריט!

הוספת תגובה

• תפריט מומלץ

רחל גרנות
    16/12/2007

שלום ליאם,
    בנית לעצמך תפריט שאמנם מכיל את כל קבוצות המזון, אולם מבחינה קלורית לא מספיק.
    את בשקט יכולה להוסיף עוד קצת אוכל. למשל, בבוקר במקום חצי כוס חלב, כוס חלב. בצהריים העלי את כמות התוספות מחצי כוס לכוס. אל תדאגי, זה רק יעשה לך טוב.
    גווני את האוכל כדי שלא ימאס עליך. האם את צמחונית? אם כן, גווני בתחליפי חלבון, לא כל יום טבעול. ואם את לא צמחונית, הוסיפי עוף ודגים (אם אוהבת).
    ועכשיו, בקשר לחטיף של 100 קלוריות, מה דעתך על פירות? לא ראית שכללת אותם בתפריט. 2 מנות פרי הן 100 קלוריות. גם פופקורן הוא חטיף נחמד. 3 כוסות פופקורן מוכנות הם בסך הכול 80 קלוריות . גם פולי סויה (אדממה) הם חטיף נהדר. ב-100 גרם יש כ-130 קלוריות. גם טעים, בריא ודל יחסית בקלוריות. ויש כמובן כל מיני חטיפי בריאות. גם שקית קטנה של במבה יכולה להיות אפשרות נחמדה.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ...?

ליאם
    18/12/2007

האם קרמבו וחטיף דגנים יכולים להיות לארוחת לילה וככה התפריט יהיה מלא מבחינה קלורית?
    איזה תחליפי חלבון נוספים יש חוץ מבשר ודגים(אני צמחונית).?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו לי..
    רותם
    14/12/2007

שולם אני בת 12 ושוקלת 46 ק"ג = O ..
    האם זה תקין?!..
    ואיך אני יכולה להוריד שומנים בצדדים?...
    תעזרו לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרו לי..

הוספת תגובה

• משקל רצוי

רחל גרנות
    16/12/2007

שלום רותם,
    אני תמיד עונה לשאלה שלך באותו אופן. הגיע הזמן להפסיק להתייחס רק לגובה ולמשקל. יש אנשים שנראים יותר ממה שהם שוקלים ולהיפך. החשוב הוא איך אנחנו נראים ובעיקר איך מרגישים. פעילות גופנית מתאימה היא זו שיכולה להשפיע במיוחד. אולם, חשוב לקבל את מבנה הגוף שלנו.

רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    ספיר
    12/12/2007

העם זה בסדר שאני שוקלת 37 ומטר שלי 50 תהנו לי בבקשה...

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• משקל נכון

רחל גרנות
    12/12/2007

שלום לך,
    כללית, נראה לי שאת רזה מאד. איך את מרגישה עם זה?
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל...

שרון
    13/12/2007

אני מרגישה רזה אבל אני לא יודעת איך לאכול נכון..
    פשוט אני לא אוהבת כמעט כלוםם..
    מה עלי לעשות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המשקל נכון?

רחל גרנות
    16/12/2007

שלום שרון,

מה את חושבת? האם המשקל שלך נכון? קשה לי, כמובן, לענות על השאלה בלי לראות אותך. אולם, למרות זאת, נראה לי שאת רזה מאד. איך את מרגישה?

רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,ממה זה נובע?
    איילה
    11/12/2007

שלום ערב טוב,

בזמן אחרון אני אוכלת הרבה מתוקים, הרעב לי כל הזמן כאילו אני מרגישה צורך לאכול כמעט כל רגע לנשנש או סתם משהו, ממה זה נובע? ולמה?

מה לעשות? אני אוכלת גם יותר מדי פחמימות וכבר עליתי 2 קילו:((

אוףףף

לקביעת תור
    סגירה
    ,ממה זה נובע?

הוספת תגובה

• למהה לא עונים כמה זמןןןןןןן

איילה
    12/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך במתוק

רחל גרנות
    12/12/2007

שלום לך,
    אחד הדברים המענינים הוא שככל שאוכלים יותר מתוק, צריכים יותר מתוק. לא ברור לי אם את רעבה יותר לאחרונה ואוכלת יותר מתוקים, או שאת אוכלת לא מסודר ומנשנשת יותר.
    בכל אופן, יש תקופות שאנחנו רעבים יותר פיזיולוגית ויש תקופות שרעבים פחות. בתקופות הרעבות חייבים לשמור על ארוחות מסודרות. כשמנסים לדלג על ארוחות, מגיעים לדרגת רעב גבוהה שגורמת לאובדן שליטה, וכן, זה גורם לאותה הרגשת אווף שלך. הקפידי על ארוחת בוקר, צהריים, ערב וארוחות ביניים. אם את רעבה, אל תפני לנשנושים אלא לאוכל. הקפידי על שתייה ולא חשוב פחות, להתאזר בסבלנות. 2 הק"ג שעלו ירדו.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

איילה
    13/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל..
    מירי
    10/12/2007

אם אני אשתה בארוחת בוקר כוס קפה או ארוחת בוקר של דגני בוקר "פינוקי בריאות" ואשתה מים כל היום תוך כמה ימים אני אוכל לרדת במשקל והאם זה יציר לי את ההיקפים ברגליים כי אני גם עושה קצת אירובי ומתיחות וקצת ריצות?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל..

הוספת תגובה

• ירידה בהיקפים

רחל גרנות
    10/12/2007

שלום לך,
    לא הבנתי את השאלה בדיוק. כדי לרדת במשקל צריך לשים לב למה שאנחנו אוכלים במשך כל היום.
    ברור שירידה במשקל מביאה גם לירידה בהיקפים.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בניית תפריט
    ליאם
    09/12/2007

שלום!
    רציתי לשאול אם את יכולה לבנות לי תפריט דיאטה... אני רוצה לרדת 10 קילו לא אכפת לי בכמה זמן העיקר שזה יהיה בריא ושאני לא יעלה הכל מחדש...
    את יכולה לבנות לי תפריט שהארוחת בוקר תהיה חלב עם קורנפלקס(אני פשוט לא מתעוררת בלי זה) וגם תפריט בלי בשר(אני צמחונית)
    אני בת 16 ,1.62, שוקלת 59-60 ק"ג
    אני הולכת 6 פעמים בשבוע (כ-שעה)
    ואני שותה רק מים!! או מיץ.. אבל אני יכולה לוותר על זה!
    תודה רבה! את ממש עוזרת פה לאנשים!
    ליאם

לקביעת תור
    סגירה
    בניית תפריט

הוספת תגובה

• בנית תפריט

רחל גרנות
    09/12/2007

שלום לך,
    ראשית אני רוצה לברך אותך שאת רוצה תפריט בריא ומאוזן. אני גם שמחה שאת לא מעונינת בירידה מהירה. הרי כבר כולנו יודעים שהירידות המהירות נגמרות בסופו של דבר בעלייה במשקל.
    אולם, מכיון שאיני מכירה אותך, זה בגלתי אפשרי שאבנה לך תפריט על סמך הנתונים שמסרת לי. הרי לא יתכן שאותו תפריט יתאים לכולם.
    את נשמעת לי נערה חכמה ועם קצת קריאה זה יהיה ממש קל לך לבנות את התפריט שבאמת יתאים לך.
    אני מציעה לך תפריט של לא פחות מ-1200 קלוריות ביום. הקפידי על ארוחות מסודרות. קורנפלקס בבוקר עם חלב זו ארוחה טובה. לא לשכוח את הירקות, הם רק תורמים דברים טובים (ויטמינים ומינרלים) בלי הקלוריות. יופי שאת מוכנה לוותר על מיצים. האם את יודעת שבכל כוס מיץ יש לפחות 5 כפיות סוכר (100 קלוריות), לא חבל? אבל לא לשכוח לשתות מספיק (10 כוסות לפחות). וכמובן, כדאי לשלב פעילות גופנית.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

ליאם
    09/12/2007

אוקיי... רק יש לי 2 שאלות:
    כמה קלוריות זה כוס חלב עם חצי כוס קורנפלקס?
    והאם אפשר לאכול ירקות ללא הגבלה(למרות שבירקות יש קלוריות ,עגבניה-30 קלוריות וכו')
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרחל גרנות

ליאם
    10/12/2007

היום חפשי בספרייה של הבית שלי איזשהו ספר ומצאתי ספר שלך ...
    לאכול כדי לרזות משהו כזה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• *חפשתי

ליאם
    10/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות זה חופשי

רחל גרנות
    10/12/2007

שלום ליאם,
    חצי כוס קורנפלקס - 80 קלוריות
    כוס חלב 1% שומן - 100 קלוריות
    כוס חלב 3% - 130 קל'.
    ירקות אפשר לאכול חופשי ולא להתחשב בקלוריות. והסיבה - הירקות מכילים הרבה מאד סיבים, תאית שהגוף שלנו אינו מסוגל לפרק. יש בעלי חיים שמסוגלים להוציא אנרגייה מהפחמימות שבירק. לנו אין את היכולת הזאת. מלבד זאת, הגוף שלנו צריך להשקיע הרבה מאד אנרגייה (קלוריות) בפירוק ועיכול הירקות. לעיתים, הוא משקיע יותר אנרגייה מאשר הירק מכיל. וסיבה אחרונה שמשהו בחיים צריך להיות חופשי. אמנם הייתי מעדיפה ששוקולד יהיה חופשי, אולם מה לעשות לא כל הבקשות בחיים מתמלאות.
    מקווה ששכנעתי אותך, אולם, אין זה אומר שנתחיל לאכול כמויות מסחריות.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לגבוה
    =>
    08/12/2007

שלום אני עוד מעט בת 14 כיתה ח'
    משקל 45 גובה 1.49 (אני יודעת שזה קצת)
    גובה של ההורים: אבא 1.73 אמא 1.60
    נ.ב.הגוף מפותח - מחזור חזה וכו'

א.האם המשקל שלי תקין יחסית לגובה?

ב.מה אפשר לעשות כדי לגבוה יותר? כמה חלבונים צריך לצרוך וכו' ואיך עושים זאת

תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לגבוה

הוספת תגובה

• גובה ותזונה

רחל גרנות
    09/12/2007

שלום לך,
    גובה כמו דברים אחרים תלויים בקוד הגנטי של כל אחד מאיתנו. לתזונה נכונה יש השפעה על מימוש הפוטנציאל הגנטי. כלומר, אם בקוד הגנטי שלך רשום שאת יכולה להגיע ל-160 ס"מ, למשל, תזונה נכונה תעזור לממש את היכולת הזאת. אבל, כמובן, היא לא תעזור להגיע ליותר מכך. תזונה נכונה צריכה להיות מספיקה, כלומר, שלא יהיה חסך קלורי, וצריכה לכלול את כל קבוצות המזון.
    אגב, כיום אנחנו יודעים שלאורח חיים כמו שינה מספקת יש גם השפעה על גדילה וצמיחה.
    אם הנושא מציק לך, כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנהלות הפורום !!!
    סיוון <:
    08/12/2007

היי [ =
    קוראים לי ספיר [ שם בדוי ] .
    אני שוקלת , 65 הגובה שלי : 1.60 , ואני בת 13 וחצי .
    רציתי לדעת בבקשה אם אני יכתוב כאן מה אני אוהבת תוכלו לעשות לי תפריט מתאים ?
    אני יכתוב גם את התפריט שיש לי .
    מה אני אוהבת :
    שוקולד
    פיצה
    ספגטי
    דיאט קולה
    התפריט שלי :
    בוקר : כוס קורנפלקס עם כוס חלב 3% .
    [ אני רגילה כבר לא לאכול ארוחת 10 בבית הספר אז אני לא לוקחת אוכל ] .
    צהריים : כוס אורז צהוב מבושל \ כוס ספגטי + סלט ירקות [ עגבניה ומלפפון ] +שניצל 1 של צורות כאלה של פנטזיה .
    ביניים : טוסט 1 עם 1 פרוסה סלמי .
    ערב : קרמבו עם חצי כוס חלב .
    [ התפריט טוב ? ] .
    מקווה שתענו לי מהר , חסויה .

לקביעת תור
    סגירה
    למנהלות הפורום !!!

הוספת תגובה

• תשובה לספיר

רחל גרנות
    09/12/2007

שלום ספיר,
    שוב, קשה לי לענות על משקל רצוי. כפי שהבנת אני מסרבת להתייחס רק לגובה ולמשקל. יש הבדלים במבנה הגוף של כל אחד מאיתנו. יש אנשים ששוקלים יותר ממה שהם נראים ויש כאלה שלהיפך.
    את כבר בת 13.5, וזה גיל שבו את יכולה לקחת אחריות ולבנות את התפריט שבאמת מתאים לך. ואם מדברים על אחריות, הרי שקשה לבנות תפריט שמבוסס רק על פיצה, פסטה, שוקולד ודיאט קולה. ברור, שאפשר לאכול גם את הדברים האלה, אבל תפריט מאוזן צריך לכלול גם מוצרי חלב, עוף, ירקות, פירות ושתייה לא רק של דיאט קולה.
    למדי את עצמך לאכול גם מאכלים אחרים. אין צורך לוותר על מה שאת אוהבת, אבל חשוב לכלול גם דברים נוספים. ואגב, האם ידוע לך שבמקום משולש פיצה אחד (שבינינו לא בדיוק משביע?) את יכולה לאכול 2 טוסט גבינה (מלחם קל ופרוסת גבינה צהובה בכל טוסט) עם סלט גדול? ומה משביע יותר?
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה