מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטל05/11/2007
היי שלי וד"ר הגר,
היי אני בת 13 ולפני כמה שבועות הייתי אצל רופא המשפחה שלי, והוא אמר לי שיש לי עודף משקל של 30 ק"ג (המון)..
הרכבתי לעצמי תפריט ורציתי לדעת האם הוא בריא וטוב, וכמה ק"ג אוכל להוריד בחודש?
בוקר: דגני דלי פקאן/ מיקס פלקס- תלוי מה שיש בבית- כוס+ חלב 1%
עשר: לחמנייה/ 2 פרוסות לחם שחור או קל עם גבינה צהובה/גבינה לבנה 3%/חביתה +מלפפון
צהרים: כוס פסטה+רוטב עגבניות+ 1 שניצל מאמא עוף (באובן)
ביניים: חטיף רגע קל+ פרי
ערב: 2/3 פעמים בשבוע חביתה ובשאר סלט עגבניה מלפפון חסה ושמן זית ומלח+אקטימל דיאט
רציתי לדעת האם התפריט טוב, מה חסר, מה להוריד וכמה ק"ג אני יכולה להוריד בחודש אם אדבוק בתפריט.
בנוסף אני משחקת טניס 2 בשבוע 45 דקות, וכל יום יוצא שאני עולה מעל ל-100 מדרגות בבית ספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנונימית
ד''ר הגר שפר06/11/2007שלום לך
אני חושבת שאם יש לך עודף משקל שכזה, כדאי שתהיה בפיקוח של דיאטנית או בפגישות אישיות או בקבוצה.
התפריט שהרכבת לעצמך לא מספיק מזין, אין בו מספיק חלבון, שומנים טובים ומעט מידי קלוריות.
לדוגמא : עדיף לקחת לבית הספר 2 סנדביצ'ים מלחם קל ולא אחד. גבינה צהובה עדיף לאכול לייט.
בצהריים עדיף לאכול חזה עוף לא מצופה ולא שניצל רגיל, גם אם הוא אפוי.
וארוחת ערב של סלט ואקטימל היא קטנה מידי, כדאי להוסיף לה קופסאת טונה ופרי.
אבל באמת, אם את רוצה לראות שינוי רציני ולדעת שהגוף שלך מקבל את כל מה שהוא צריך העזרי באנשי מקצוע.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטחסויה05/11/2007
הי! אני בת 12 ויש לי עודף משקל..
אני לא נמוכה ולא גבוהה..
ניסיתי כל מיני דיאטות וזה לא הלך..
את יכולה לתת לי תפריט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסויה
שלי ראכמוט06/11/2007שלום,
דבר ראשון - אני אשמח שתרשמי לי מה הנתונים שלך של גובה ומשקל- כי ייתכן שאת חושבת שאת בעודף משקל ואת למעשה במשקל תקין.
אם את אכן בעודף משקל- אם תרשמי לי מה את אוכלת ביום- יום זה יעזור לי להרכיב תפריט שיותר מתאים לך.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
חסויה06/11/2007בבוקר אני שותה שוקו,
בארוחת העשר טוסט עם קוטג' (5 אחוז שומן),
בצהריים אני אוכלת חביתה/דגנים עם חלב/נקניקיות עם לחם וקטשופ/פסטה,
בין הארוחות פרי
בערב אני אוכלת פסטה/דגנים/חומוס עם מלפפון חמוץ בפיתה/פיתה עם טונה ועגבניות
ו-2 מאפים.
גובה: 1.48
משקל: 48
אולי לפי היחס לגובה אין לי עודף משקל
אבל על הגוף שלי רואים עודף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לספורטקארין04/11/2007
שלום...
האם חישוק על הבטן זה גם ספורט?וכמה זמן צריך לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקארין
שלי ראכמוט06/11/2007שלום,
חישוק על הבוקר זה ספורט נהדר.
בקשר לשאלתך- כמה זמן צריך לעשות - זה תלוי מאוד מה מטרתך.
כדאי לעשות פעילות גופנית מתונה- חצי שעה - 40 דקות פעמיים בשבוע תרגילים עם חישוק יכול להיות מצוין.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהחסויה31/10/2007
שלום.
אני בת 12 ויש לי עודף משקל.
ניסיתי להקפיד על תזונה נכונה
ועל כושר גופני כל יום.
נישברתי כי אני מרגישה שאין לי תמיכה מהמשפחה,
האחיות שלי והורי אוכלים מול הטלוויזייה ומכניסים הבייתה
ממתקים ודברים משמינים.
הם אוכלים לידי אפילו שהם יודעים שאסור לי.
ניסיתי לדבר עם אמי והיא אמרה ש"אם אני בדיאטה זה לא אומר שכולם צריכים
לאכול תזונה נכונה בגללי"
מה אני צריכה לעשות? אני לא יכולה לעמוד בזה שכולם אוכלים לי מתחת
לאף ורק אני צריכה לשבת להסתכל עליהם.
איך להתמודד עם זה?..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחסויי
ד''ר הגר שפר02/11/2007הי חמודה
אני מציעה שתדברי עם הוריך שוב, בצורה שקטה כשהם מתאכזים רק בך.
תסבירי להם שאת מאד רוצה לרדת במשקל ולאכול נכון ואת זקוקוה לעזרתם.
אני מציעה שתלכו יחד לדיאטנית שתבנה לך תפריט בריא וקל ליישום שגם בני הבית יהנו לאכול.
אני בונה לילדים בחוגים שלי תפריטים שכל המשפחה שמחה לאכול.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי אוכלאילה31/10/2007
הגר שלום אני אמא לילדה מקסימה בת 9 שמאז ומעולם אוכל היה נושא לא קל איתה. היא לא נוגעת באף פרי ואף ירק, טרי או מבושל. בשר היא מוכנה לאכול רק שניצל, וחוץ מזה היא אוכלת פיצה, בורקס גבינה, נקניקיות ופסטה. עם זאת היא בריאה, עוסקת בהתעמלות מכשירים וכל זה מאז ומעולם. האם עלי להיות מודאגת או שכל עוד היא בריאה שמחה ומתפקדת להניח לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילה
ד''ר הגר שפר02/11/2007הי אילה.
מצד אחז זה משמח שהיא בריאה, אבל מצד שני יכול להיות שאם היא תאכל יותר טוב היא תרגיש מצוין ותשתפר עוד יותר בספורט.
לדעתי את צריכה להסביר לה שבתור מתעמלת חשוב מאד שהיא תאכל מספיק חלבון, כדי להזין את השרירים שמאד מתאמצים. היא צריכה לאכול יותר גבינות ( גם צהובה ) כדי לתת לעצמות מספיק סידן.
אולי כדאי שתפגישי אותה עם דיאטנית ילדים שתבדוק בקפידה את התפריט שלה מול ההוצאה האנרגטית בהתעמלות ותוודא שהיא לא מזיקה לעצמה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהול30/10/2007
יש לי ירכיים שמנות.. ורגליים שמנות ונמוכות. אוליי תציעי לי תרגילים גופניים בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לל
שלי ראכמוט03/11/2007שלום,
לא כתבת על עצמך שום פרטים, ייתכן שאת בגיל ההתבגרות ובגלל זה הירכים שלך נראות לך יותר שמנות כי הן יותר מתעגלות , וזה מתאים לגיל הזה.
תרגילים גופניים שאפשר לעשות:
לשכב על מזרון על הצד , לתמוך עם היד בראש .להרים את הרגל העליונה בקצב איטי ולהחזיר אותה לרגל השנייה- לעשות את אותה התנועה כ 50 פעם ואז לעבור לרגל השניה.
את אותו תרגיל ניתן לעשות שוב, רק עם הרגלים כפופות ב90 מעלות.
הליכות מתונות - טובות לשריפת שומן ולחיזוק שרירי הרגליים
בהצלחה
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאוןל30/10/2007
אני בת 17, אני נמוכה - 152 מ' ואני שמנה 60 ק"ג. אני אוכלת הרבה - אוכל מהיר כמו בגטים ופיצות. ואני לא מצליחה לשלוט בעצמי.. ניסיתי לעשות דיאטה הרבה פעמים, רזיתי אבל פתאום חזרתי לאכול כמו מטורפת והשמנתי מחדש. אני בדכאון מהגוף שלי, מאוד משפיע עלי הדבר הזה.
אני מעוניינת ורוצה מאוד לרזות..
אשמח מאוד אם תעזרי לי באיזושהי שיטה מהירה לרזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל- ל'
ד''ר הגר שפר02/11/2007שלום לך
חבל שאת נותנת למצב לגרום לך לדיכאון.
לדעתי את זקוקה למסגרת:
פגישות עם דיאטנית
או קבוצה של ספורט ותזונה לילדים ונוער.
אין דיאטות פלא, את בעצמך אמרת שאת לא מחזיקה מעמד בדיאטה בד"כ לכן לדעתי את חייבת את המסגרת.
תבקשי מאמך שתעזור לך למצוא מסגרת מתאימה קרוב לביתך.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.ב בקשר להליכהמורן30/10/2007
אני כבר חודש לא עושה כי לא יוצא לי וגם כי אני ממש עייפה ואין לי כוח וחשק
מה עושים?
עדיין אפשר להרזות.?
רק לפי תפריט?
או שזאת בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלינור
שלי ראכמוט03/11/2007הי,
עניתי לך בתשובה הקדומת
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלינור
שלי ראכמוט03/11/2007הי,
עניתי לך בתשובה הקדומת
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלינור
שלי ראכמוט03/11/2007הי,
עניתי לך בתשובה הקדומת
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהומורן30/10/2007
ביום שישי
אני אוכלת בבוקר שקית במבה קטנה
ובצהריים שניצל חזה עוף עם זעתר מעליו במנגל עם קצת שמן+אורז+מקרונים+סלט+קצת גרגירי חומס +תירס
בערב:
חצי שניצל מהמנגל.+אורז+סלט+חצי פרוסת חלה
יום שבת
זאת הבעיה שלי
בבוקר
ג'חנון עם דבש ושעועית אדומה עגבניה מרוסקת וביצה קשה
בצהריים
שניצל אורז וסלט
ובערב טוסט
מהה עושים?
כתבתי לך פרטים עלי למטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלינור
קודם- לפי הנתונים שרשמת את לא צריכה לרדת במשקל ובטח שלא 5 קילו, אבל אם את רוצה לשמור על המשקל הנוכחי - או לעלות במשקל יחד עם הגובה, את יכולה להישאר רק עם התפריט ובלי הליכות.
אני ממליצה על הליכות כי זה בריא , בלי קשר למשקל.
בקשר לסופ"ש - אם אתם עושים כל שישי על האש, הבשר הוא יחסית שמן , לכן אני ממליצה לא לעשות כל יום שישי- אם יש אפשרות. ארוחת הבוקר שלך ביום שישי - רצוי שתהיה משהו יותר מזין מבמבה כמו פרוסה עם ממרח או כוס קורנפלקס עם חלב או מעדן.
בצהרים- לא רשמת כמה אורז ומקרונים את אוכלת. חזה עוף אחד ובערך כוס - כוס וחצי של תוספות וכמובן ירקות ללא הגבלה.
בערב- רצוי לאכול את האורז במידה ולא להגזים כי אכלת בצהרים.
ביום שבת- חוץ מארוחת הבוקר שאר הארוחות בסדר גמור. אולי כדאי שתאכלי חצי ג'חנון ולא שלם או תנסי לאכול אחת לשבועיים ג'חנון שלם .
או- שאת יכולה לאכול ג'חנון אחד כל שבוע אבל להקפיד על הליכה 2-3 בשבוע
בהצלחה
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר תחליף חלבאיילת28/10/2007
ביתי בת 5 חודשים בעוד חודש אני חוזרת לעבודה ועדיין יונקת. ניסיתי מטרנה וסימליק ולא הלך
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
את יכולה לנסות שאיבת חלב .
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית השמנה אצלימורן27/10/2007
אני בת 16 שוקלת 62 והגובה שלי זה מטר 57 יש לי הרבה שומן בעיקר בבטן וברגליים
בידיים גם ובפנים בקיצור אני ממש שמנה אני נראית לא טוב בכלל
אני אוכלת בבוקר
משקה קל לפעמים אקטימל ולפעמים כוס מים
בבית ספר 4 פרוסות לחם קל עם ממרח ועם גבינה צהובה עם מטבוחה
ו 2 מלפפונים ירוקים.
ובצהריים
שניצל טבעות בטעם טבסקו XL שזה 220 קלוריות
עם אורז/מקרונים לפעמים
אחרי זה פה זה קצת בעיה אני מסוגלת לגמור שקית שלמה של פרכיות.
ואני אוכלת חטיף של עד 150 קלוריות(שקית במבה קטנה) רק פעמיים בשבוע.
אני אוכלת גם 3 פירות.
בערב:
מעדן קטן עד 100 קלוריות ופרכיית קוטג' עם עגבניות מלפפונים וזיתים.
אחרי זה תירס עם גרגירי חומוס מחוממים
וזהו
אני עושה 3 פעמים בשבוע הליכה מהירה של חצי שעה בכל פעם ועולה במדרגות כל יום 4 קומות.
מה לששנות?
אני חייבת לרדת 5 קילו בדחיפותת
HELP ME* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלינור
שלי ראכמוט27/10/2007שלום ,
לפי מה שרשמת - התפריט שלך מסודר מאוד ואת מקפידה על ארוחות מסודרות.
אם את מקפידה על התפריט הזה רק בתקופה האחרונה- אז ייתכן שיקח עוד זמן עד שתרדי במשקל כי לא יורדים כ"כ מהר וגם לא רצוי לרדת מהר, אם את כבר הרבה זמן עם התפריט ואת לא יורדת בכלל במשקל - אני מציעה שתלכי 45 דקות ולא חצי שעה.
חשוב מאוד להקפיד על שתיית מים 8-10 כוסות , חשוב גם לירידה במשקל וייתכן שאולי את כן "מנשנשת" דברים אחרים או אוכלת יותר בסופי- שבוע.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך איך הולך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית השמנה של ילד - הטיפול הנכוןאורלי27/10/2007
שלום רב,
יש לנו 4 בנים. שלושה מהם רזים, האחד שמן, בכיתה ב'.
העובדה כי הוא שמן נובעת מכך שהוא מאוד אוהב לאכול והרבה- בעיקר פחממות וחלבונים, ונמנע ממאכלים כגון ירקות, גבינות, יוגורטים ועוד. בבית יש מודעות לתזונה.
הילד עוסק בפעילות גופנית. הוא יכול לסיים ארוחה ולאחר מכן לבקש עוד...
בנוסף - מבחינה רגשית - הוא סבל מחוסר ביטחון רב בשנה שעברה, לאחר שמורה פגעה בדימוי שלו. אני הייתי ילדה מאוד רזה ובגיל ההתבגרות רזיתי. אחורתי היתה ילדה מאוד שמנה ובגיל ההתבגרות רזתה. כך גם אימי.
שאלתי - הילד בכיתה ב'. בעלי רוצה לקחת אותו לדיאטקנית. אני חושבת שזה מוקדם מידי. בנוסף, בעלי מסוגל להגיד לו שיפסיק לאכול, כי הוא בסוף יראה כמו חבית. אני מתכווצת כשאני שומעת כאלה דברים, ובעלי - כאשר אני מעירה לו מתחמק והודף את דברי, ואף יורד גם עלי. אובדת עיצות - גם מול שיטותיו של בעלי והעובדה כי אני חושבת שהאכילה של בני הנה רגשית, וגם מול חוסר האונים שלי: מה עושים ?
הראיתי בזמנו לבעלי מאמר בנושא דיאטה של ילדים, שם נכתב במפורש כי אסור להעליב ילדים בנושא- בטח ובטח לא הורים - מאחר שזה גורם להם נזק רב ופגיעה בדימוי העצמי.
איך אוכל להסביר לבעלי חד משמעית את הנזקים הנגרמים לילד כתוצאה מגישתו, מה היא הגישה הנכונה ומה עושים עם הבן ? אנו לא רוצים שישמין מכל הסיבות הנכונות, אולם צריך לעשות זאת נכון.
המון תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורלי
שלי ראכמוט27/10/2007שלום לך,
אני מבינה מאוד את החששות והקושי שלך. לכן אני מציעה שאת ובעלך תחפשו מסגרת להדרכת הורים בנושא של הצבת גבולות והתמודדות עם בעיית השמנה של הילד, כי אכן - אם בעלך ימשיך לכעוס על בנך, בדרך כלל התנהגות כזו מביאה לתוצאות ההפוכות.
הדרכה ממקור חיצוני ומקצועי( גם דיאטנית)י יכולה לסייע לבעלך להבין זאת וכך ביחד תוכלו לקבל כלים להתמודד עם המצב.
בכל מקרה , חשוב מאוד שבנך יהיה בחוגים של פעילות גופנית כל הזמן ושיקבל ממך חיזוקים רבים (אם באמת האכילה היא רגשית).
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותטל27/10/2007
היי.. אני חושבת שמה שאתן עושות פה זו עבודה מבורכת..
יש לי כמה שאלות ואשמח עם תענו לי עליהן:
1. אני בת 13 וגובהי 150 ומשקלי כ-70.. אני עושה פעילות אך ורק בשיעורי ספורט ואציתי לשאול האם אתן יוכלות לתת לי תפריט שאני אוכל להוריד בו הרבה קילוגרמים?
2.כרגע אני מידה 44 או XL ורציתי לשאול כמה ק"ג עלי לרדת בשביל לרדת במידה?
3. כמה קלוריות מורידים באימון טניס של 45 דקות? (חברה ביקשה שאני אשאל)?
4. יש לי מדרגה בבית ורציתי לשאול אם זה אימון טוב לעלות ולרדת 100 פעמים כל יום?
5. שוב תודה ואשמח אם תענו לי
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
שלי ראכמוט27/10/2007שלום,
שאלת הרבה שאלות - ואני אענה לפי המספור שכתבת:
1. את נמצאת בעודף משקל - לכן כדי לרדת במשקל בצורה נכונה ובריאה רצוי גם להפחית כמויות וגם להתחיל לעשות פעילות בנוסף לפעילות הגופנית בבית הספר. אם תוכלי לרשום לי 3 ימים מה את אוכלת - כדי שאוכל לתת לך תפריט יותר מתאים ובינתיים- תתחילי לעשות אפילו הליכה של חצי שעה פעמיים- שלוש בשבוע ותעלי בהמשך את הזמן.
2. כדי לרדת מידה- צריך גם לרדת במשקל , אבל לפעמים אם עושים ספורט ולא מורידים במשקל הרבה -אבל השומן יורד ואז גם ההקפים מצטמצמים , לכן קשה לי לתת לך תשובה על זה. צריך לבדוק את זה על הגוף שלך ומה קורה כשאת מתחילה להתאמן.
3. שריפת קלוריות תלויה במשקל הגוף - לכן אני לא יכולה להגיד לך כמה חברתך תשרוף בטניס.
4. לעלות במדרגות או לעלות במדרגה 100 פעמים כל יום - זה מעולה, אבל אני מציעה להתחיל פחות מ-100 וכל יום להעלות קצת.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בעייתידניאל26/10/2007
היי אני בת 13 וגובהי הוא 1.54 אני שוקלת 48 אני סובלת כבר כשנתיים ממחלת הצליאק(רגישות לגלוטן) ואין באפשרותי לאכול מוצרי מזון המכילים גלוטן וזה מהווה בעיה עבורי ואפילו נטייה להשמנה מכיוון שתחליפים אלה הם בעלי ערך קלורי רב לדוגמא: פיתה ללא גלוטן 250 קלוריות,קרקר ללא גלוטן אחד 60 קלוריות, בנוסף לזה אני לא שובעת מהמזון שאני אוכלת ואז נגרם לי מצב של אכילה לא מסודרת, רציתי לדעת האם תוכלי לעזור לי ולכתוב לי תפריט שיעזור לי לשמור על משקלי הנוכחי מבלי לעלות.
מה שאני אוכלת בדרך כלל זה קוטג' ,גבינה לבנה חלב ,קורנפלקס(יש לי קורנפלקס מיוחד ללא גלוטן),מלפפונים ועגבניות, אורז ופירה, יש לי פסטה שלי, אני לא כל כך אוהבת בשר אבל אני אוכלת חזה עוף, יש לי פריכיות שאני אוכלת,אני נאלצת לאכול כברירת מחדל את הפיתות שלי אבל אני הייתי רוצה משהו אחר במקום.בנוסף לזה אני גם עושה פעילות גופנית,
אשמח אם תעזרי לי ,אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
דניאל28/10/2007אם את יכולה לענות זה ממש דחוף תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לצליאק
ד''ר הגר שפר30/10/2007הי אופיר
אני מבינה את הבעיה שלך, תפריט לצליאק הוא בד"כ יותר קשה אבל מהניסיון שלי אם ילדים אחרים באותו מצב אפשר עדיין להצליח לרדת במשקל.
חשוב שתקפידי על כמה כללים כלליים:
לאכול 5 ארוחות ביום
להמעיט במזון מטוגן
לא לשתות משקאות מתוקים
לשתות 10 כוסות מים ביום
לאכול חלבון בכל ארוחה.
והנה התפריט:
בוקר:
2 קרקרים או 4 פריכיות עם 1/2 קופסאת קוטג'
ארוחת 10
חצי פיתה ללא גלוטן עם 4 פ' פסטרמה או 1/2 ק' טונה
ארוחת צהריים:
חזה עוף עם כוס תוספת: פירה/ אורז/ תפו"א/ פסטה ללא גלוטן + סלט ירקות
ארוחת ביניים:
פרי + יוגורט
או
קרטיב
או קרמבו ללא ביסקוויט ( אם זה בסדר לך מבחינת הגלוטן)
ארוחת ערב:
2 ביצים או 1/2 ק' טונה + סלט ירקות גדול + 1/2 פיתה ללא גלוטן או פרי לקינוח
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להגרדניאל26/10/2007
אני מצרפת שוב את ההודעה אולי לא שמת לב..
הגר תודה רבה אני יעקוב בקפידה אחר התפריט עזרת לי מאוד
ושאלה קטנה אחרונה..כשאת מתכוונת לקופסאת גבינה את מתכוונת לכל הקופסא(250 גרם) או 100 גרם (יש כאלה גביעים קטנים)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
דניאל30/10/2007עדיין לא קיבלתי תשובה לזה תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חדשה לדניאל
ד''ר הגר שפר02/11/2007הי דניאל
שמחתי לשמוע שאת תעקבי אחרי התפריט.
קופסאת גבינה זה 250 גרם. כלומר 1/2 קופסה זה אומר 125 גרם ( 4 כפות גדושות).
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)