מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היימישהי01/10/2007
אני שוקלת 47 וקצת והגובה שלי 1.58....
ואני שמנה בבטן!!!!!!מה אני יכולה לעשות????אי אפשר הרי להוריד שומן רק מהבטן, ולרדת עוד זה פשוט לא נורמליי....אז מה אני עושה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למישהי
ד''ר הגר שפר01/10/2007הי
המשקל שלך תקין לחלוטין ביחס לגובה שלך.
יכול להיות ששרירי הבטן שלך לא מספיק חזקים ולכן זה נראה שיש לך בטן.
לדעתי כדאי שתתחילי לעשות תרגילי בטן כל יום - 120 כפיפות:
30 רגיל
30 אלכסון ימין
30 אלכסון שמאל
30 בטן תחתונה
תוך חודש תראי שיפור משמעותי.
תעדכני אותי איך את מתקדמת
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תזונה לילדה בת 9.5הלית30/09/2007
שלום ד"ר,
קודם שמחתי לגלות פורום כלכך איכותי ולדעת שאוכל לקבל מענה כל כך נדיב ממך.
יש לי בת בת 9.5 ובשנה האירונה העלתה הרבה במשקל גובהה כ 130 משקלה 35 ק"ג
עלתה כ- 6- 7 ק"ג.
בחודש האחרון החלטנו לשנות את הרגלי התזונה שלה, כמו כן נרשמה לחוג ספורט פעמיים בשבוע וחוג סלסה פעם בשבוע.
הבעיה העיקרית שהילדה אינה אוכלת כלל פירות וירקות משום סוג.
התזונה מתמקדת בפחמימות וחלבונים בלבד.
אשמח לקבל עיצה טובה כיצד לבנות לה תפריט, בנוסף לקבל המלצה לדיאטנית (אולי את) או קבוצת תמיכה טובה.
בברכה אמא אוהבת - הלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה להלית
ד''ר הגר שפר30/09/2007הי הלית
נהנתי לקרוא את המכתב שלך ואני מקוה שאוכל לעזור.
זה מצוין ש"תפסתם" את העניין בשלב יחסית מוקדם. זה גיל מצוין לעשות שינוי אמיתי בהרגלי האכילה.
לגבי שאלתך, אין ספק שירקות ופירות הם חלק חשוב בתפריט בריא. אני מציעה שתקיימו ארוחות ערב משפחתיות לפחות פעמיים שלוש בשבוע. בארוחה זו השתדלי להגיש ירקות במגוון צורות הכנה: טריים וחתוכים, סלט ירקות, ירקות מבושלים, ירקות קלויים בתנור, מרק ירקות. כל פעם משהו אחר.
אם בתך תראה שאתם נהנים לאכול את זה הסיכויים יגדלו שהיא תבקש גם. הציעי לה לטעום והסבירי לה שאת מצפה שהיא לפחות תנסה ביס אחד בכל פעם שאת מבקשת. זכרו שלוקח לפחות 10 ניסיונות לרוב הילדים להתרגל למאכל חדש ולעיתים אף קרוב ל- 20 , אז לא להתייאש ולא להתבייש. נסי להכין דברים שאתם מאד אוהבים עם ירקות, מאכלים מוכרים בתוספת ירקות לפעמים עוזרים להכניס אותם לתפריט.
אני בטוחה שאם תתמידו בעיניין הירקות זה ישתלם.
לגבי הפירות גם אותם ניתן לשלב בדרכים טעימות. להכין מהם שייק טעים מיוגורט, להוסיף אותם לגלידה, להכין עוגה עם פירות, לטבול במעט שוקולד מומס ( בתור התחלה ) וכל פעם לשלב פירות
אחרים בצורה שונה ושוב להתאזר בסבלנות.
לגבי התפריט של בתך, אם תכתבי לי מה היא אוכלת אשלח לך תיקונים והערות בשמחה.
כמובן שהכי יעיל זה להגיע לתזונאית לפגישה בה בתך תקבל תפריט שמתאים לה באופן מושלם וילמדו אותה הרגלי אכילה נכונים.
אם את מעוניינת אני אשמח להפגש אתכם, הקליניקה שלי בת"א : 03-6488363
אם אתם רחוקים אוכל להפנות אתכם למישהיא באזורכם.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגר תודה
הלית01/10/2007הגר תודה,
אנו תושבות ראשון לציון באתר שלך ראיתי שבקרוב יפתח חוג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
הלית01/10/2007הגר,
מעבירה לך תפריט כללי של הילדה אשמח אם תעזרי.
בוקר 07:00 (לעיתים) 3 יח' ביסקווט טבולות בקפה
ארוחת 10:00 לחמניה שוקולד לרוב, או צהובה, או חביתה
בימים ארוכים כפעמיים בשבוע 2 יח'
ארוחת צהרים 13:00 - 14:00 - עוף/קציצות/שניצל בתוספת פחממה(אורז,פיר,פסטה) יחסית כמות גדולה
ביינים - מעדן מילקי , גלידה
ערב 19:00 - חביתה גבניה 5% לעיתים פיתה / טוסט/פנקייקס
שותה רק מים לעיתים שוקו
לה מוכנה לטעם: פירות ירקות כמעט כל דבר חדש.
תודה
הלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה 2 להלית
ד''ר הגר שפר07/10/2007שלום להלית
מהתפריט ששלחת לי אני רואה שבסה"כ אפשר לעשות שינויים טובים ולא קשים מידי.
לדוגמא מאד כדאי לאכול משהו בבוקר או לפחות לשתות כוס שוקו.
חשוב לגוון את הארוחות ולהשתדל להמעיט במזון מטוגן.
אםאתן מעונינות אני אשמח להפגש אתכן לבנות לכן תפריט טעים ובריא וללמד אתכן עקרונות של תזונה נכונה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר אצל ילדה בת 5מיכל29/09/2007
בתי בת 5 ומאובחנת כרגישה לגלוטן (צליאק). היא מטופלת באמצעות תזונה נטולת גלוטן מזה כחצי שנה. לאחרונה היא מזיעה מאוד ומדיפה ריח זיעה לא נעים מבית השחי בלבד.
האם יש קשר בין הצליאק להזעה?
מה ניתן לעשות בנושא?
אציין כי לצורך ההשוואה יש לי גם ילדה בת 7.5 שלא רגישה לגלוטן ואינה מזיעה כך.
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
שלי ראכמוט29/09/2007שלום,
לא אמור להיות שום קשר בין צליאק להזעה. ישנם הרבה אנשים שאצלם בלוטות הזיעה עובדות יותר , לכן אני מציעה להתייעץ עם רופא/ת הילדים שלך שמכירים אותה הרבה יותר שנים, כדי לבדוק אם ישנה אפשרות לבדוק מה הסיבה להזעת היתר ואם יש משהו שניתן לעשות.
בהצלחה
שלי.ן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לילד בן 6 וחציאיילת25/09/2007
הבן של בן 6 וחצי, גובה 125 ס"מ ומשקל של 32 ק"ג.
מה אפשר לעשות איתו על מנת שהוא יצליח להיות כמו כולם?
הוא בכושר גופני די טוב - הוא רץ עם כל בני כיתתו והא שני או שלישי בתחרויות. איך לגרום לו לירידה במשקל מבלי לעשות לו נזק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
ד''ר הגר שפר26/09/2007הי איילת
אני מבינה שאת דואגת לבנך, חשוב לבדוק כמה דברים.
האם הוא עושה מספיק פעילות גופנית?
ילדים צריכים לעשות לפחות שעה של פעילות גופנית ביום בכדי לשמור על משקל תקין.
האם הוא אוכל תפריט בריא?
חשוב לשמור על תפריט בריא בבית, לא תפריט דיאטטי, אלא תפריט בריא לכולם ולהמנע מלקנות מזון שלא היית רוצה שתאכלו.
האם הוא אוכל כמויות גדולות מידי?
הרבה הורים מגישים לילדם כמויות גדולות מידי של מזון בארוחה וזה מצטבר לכמות קלוריות עודפת שגורמת לעליה במשקל. חשוב לזכור שהוא עדיין ילד וצריך לאכול לפי נפח קיבה קטן, גם אם הוא בוגר בנפשו ודורש יותר אוכל כי הוא רוצה לאכול כמו המבוגרים, להסביר לו שהוא אמור לאכול בהתאם לגילו. אפשר למשל להגיש לו את הארוחה בצלחת קטנה ואז זה לא יראה לו מעט מידי אוכל.
האם הוא שותה שתייה עתירת קלוריות?
לעיתים קרובות השתייה הממותקת אשמה בעודף הקלוריות בתפריט ומעבר למים פותר את הבעיה.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה נתונים נוספים
איילת26/09/2007הוא עושה עכשיו ג'ודו פעמיים בשבוע שעה כל פעם
שותה רק מים ורק בשבת מותר מיץ
אוכל כמויות גדולות אבל גם הרבה ירקות ופירות ( למשל ארוחת 10 בבי"ס לחמניה עם מה שרוצה - לא שוקולד + ירקות וארוחה שניה בבי"ס - פירות 2 בדרך כלל ועוד ירק חתוך )
לא מטגנים אצלנו ובכל ארוחה יש מגוון רב של ירקות חיים ומבושלים.
אבל הוא אוכל כמויות......
אוהב מאוד מתוק ואני לא מרשה. מעדן אחד ביום מותר וקורנפלקס אני מגבילה לכוס עד כוס וחצי.
מה עוד אפשר לעשות?
תודה רבה על העזרה והתשובה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהAnaT25/09/2007
איך עושים תרגילי חזה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטניה
ד''ר הגר שפר26/09/2007הי טניה
תרגילי חזה אפשר לעשות בכמה דרכים.
להשתמש במשקולות קטנות - קילו או 2 קילו להחזיק אותן ביד כשהמרפק מכופף ב- 90 מעלות ולפתוח ולסגור את הידיים.
תרגיל 2 ומצוין הוא שכיבות שמיכה.
תרגיל 3 הוא לשכב על הגב, להחזיק את המשקולות ( אפשר גםבקבוק מים מינרלים בינוני בתור התחלה) להניח את הזרועות ב- 90 מעלות לגוף לפתוח ולסגור את הידיים.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלושגלית25/09/2007
שלום בתי בת שלוש שוקלת 13.5 וגובהה 88 ס"מ
הבנתי שהיא נמצאית באחוזון התחתון מבחינת משקל
רציתי לשאול אם זה נכון וכיצד אני יכולה להעשיר את התפריט שלה מבחינה קלורית על ידי מאכלים בריאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגלית
שלי ראכמוט26/09/2007שלום,
ביתך נמצאת אכן בטווח האחוזונים התחתונים מבחינת המשקל והיא גם נמצאת באחוזון המתאים לגילה בגובה.
ישנם מזונות עתירי קלוריות ובריאים - כמו חלבה, טחינה, אגוזים, שקדים , בוטנים (מציעה להיזהר לפני שנותנים- לבדוק אם אין לה בעיה לבלוע אותם), גרנולה, פירות יבשים, כל המזונות הללו מכיוון שבדרך כלל הם גם לא משביעים, הם יכולים לבוא כתוספת בין - בין הארוחות.
הבעיה שלפעמים גם אלה מאוד " מפוצצים" את הילדים שגם ככה בעייתים באוכל ולכן אולי עדיף להעשיר את המזון שלה בדרך אחרת- כמו להכין ארוחת צהרים ולהוסיף 2 כפיות שמן למנה שלה בנוסף לכף שמן בסלט או אגוזים או למרוח לה לבית ספר טחינה או אבוקדו ולא גבינה או להכין פשטידה ולהכניס בפנים אגוזים או שקדים טחונים.
שיהיה בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה :]קוראל24/09/2007
קודם כל אני רוצה להודות לכם על המענה, אני מאוד שמחה שיש כאן למי לפנות ותמיד ניתן לקבל תשובה. :]
את האמת מתוך העדפה אני לא משתתפת בקבוצות תמיכה, למרות שתמיד לקחתי את זה כאופציה. בנוגע לתפריט, אני תמיד מעדיפה לקבל תפריט שעליי לאכול במדיוק ולא להחליט מה אני בוחרת לשלב בו.. אני אשמח אם תוכלי להרכיב לי תפריט עם ערך קלורי שמותאם לילדה בגילי שסובלת מעודף משקל.
קוראל :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקוראל
שלי ראכמוט25/09/2007הי,
אני אשמח אם תרשמי לי יותר פרטים- כמו : בת כמה את, גובה, משקל ומה הסדר יום שלך, מה את אוכלת עכשיו כדי שאוכל להרכיב לך תפריט שמתאים לך, אם באמת את נמצאת בעודף משקל.
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..שיר24/09/2007
לשלי\ הגר.
שלום..
רציתי לדעת אם אחת מכן מתמחה גם בדיאטה למבוגרים ולאו דווקא לילדים.?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר לגבי דיאטה
ד''ר הגר שפר24/09/2007הי שיר
אני עובדת גם עם מבוגרים. גם בייעוץ תזונתי אישי - כלומר פגישות פרטיות בהן אני עוזרת לאותו אדם לבנות תפריט בריא ומוצלח ומלמדת אותו הרגלי אכילה טובים.
וגם בקבוצות למבוגרים. קבוצות קטנות בהן אני מלמדת ב- 10 מפגשים עקרונות של תזונה נכונה ובניית דיאטה, כך שהמשתתפים לומדים להיות התזונאים של עצמם.
מקוה שעזרתי לך
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשיר
שלי ראכמוט25/09/2007הי, שיר
במרפאה של ד"ר לוי יש גם תוכנית דיאטה פרטנית וקבוצתית גם לילדים וגם למבוגרים.
כל מי שפונה למרפאה מתואמת לו תוכנית טיפול אישית .
שיהיה בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפריט דיאטהזהבית אבוקרט24/09/2007
יש לי בן בן 11.5 שמעל משקלו אני כל הזמן מבקשת ממנו לשמור קצת מבחינת תזונה במיוחד דברים שלא צריך כגון חטיפים ומתוקים למינהם מבקשת שיעשה קצת ספורט הליכה אופניים כדורגל
בכל פעם שאני מבקשת ונעלב ומתעצבן ומבקש ממני תכיני לי תפריט אז בבקשה תשלחו לי איזה תפריט והמלצה לעזור לו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לזהבית
ד''ר הגר שפר24/09/2007הי זהבית
אני שמחה לראות שאת מנסה לעזור לבנך ככל הניתן.
אם תרשמי לי במשך יומיים מה הוא אוכל בכל ארוחה ותכתבי לי מה הוא אוהב ומה הוא שונא לאכול, אני אבנה לו תפריט שיתאים לו ואז הוא יוכל לעמוד בו בקלות.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה(לא עניתם לי מקודם)AnaT23/09/2007
היי אני אורר:] אני בת 14..ורציתי לשאול אם עושים פעילות ספורטיבית קבועע יומיום..נגיד כדורסל...פעיליות אחרות כמו ריצה..שחייה.אופנייםם..כל פעילות יומיומית האם אפשר לעלות בגובההה יותרר?..כילו זה מעורר את האיברים יותרר? והגוף יכול להתפתח יותרר.?. וזה רק גובהה? או גם איברים אחרים(חזה..כל מיני)???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל AOR
ד''ר הגר שפר24/09/2007הי
בגדול פעילות גופנית בשילוב תזונה נכונה יכולה לגרום לך לנצל את פוטנציאל הגובה שלך בצורה טובה יותר.
אם תאכלי מספיק חלבון : ביצים, בשר, טופו, דגים, סויה ומוצרי חלב.
אז השרירים יוכלו להיבנות והעצמות יתחזקו. בשילוב הפעילות בגופנית השרירים יכולים להתארך ועצמות להבנות מהר יותר.
חשוב לשלב עם זה פעילות גופנית ולעשות גם הרבה מתיחות אחרי כל אימון.
את שרירי החזה אפשר לפתח ע"י תרגילי חזה כמו עבודה עם משקולות ושכיבות שמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשהילד לא אוכל...יעל23/09/2007
שלום,
אני אמא לילד בן 6 שאינו אוכל כמעט כלום...
הוא במשקל תקין לגילו ועשינו בדיקות דם אבל הוא חלש מאוד לדעתי בגלל שהוא אינו אוכל כמעט כלום (קורנפלקס שוקו בלבד, קוטג ומעט פחמימות)
מה ניתן לעשות? האם ניתן לתת תוספים? משהו שיעורר תאבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
שלי ראכמוט25/09/2007שלום,
ניתן לתת לילדך תוספים כמו ברזל , שיחזקו אותו , אבל אם הבדיקות תקינות לא כדאי להעמיס והעדיפות היא שיקבל את כל הרכיבים התזונתיים דרך המזון ולא דרך התוספים:
אולי תנסו להציב לו גבולות בנושא האוכל כדי שיתחיל לאכול בשר ומאכלים נוספים.
אני מניחה שאם בבית לא יהיה קורנפלקס או שוקו הוא יהיה חייב לאכול מזונות נוספים.
חשוב להציב את הגבולות בעדינות וגם תוך כדי דוגמה אישית כדי שלא יתפתח ריב על נושא האוכל.
לפעמים יש לילדים תקופות שבהם הם אוכלים פחות ובצורה לא בריאה, ישנה אפשרות נוספת לשתף פעולה ולנסות להמשיך לחשוף אותם למזונות אחרים בריאים יותר יחד עם ארוחות משפחתיות שבהם כל השאר אוכלים אוכל מזין יותר ובסוף גם הם מסכימים לטעום ובסוף אוכלים כמו כולם.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהקוראל21/09/2007
שלום
שמי קוראל ואני בת 14, אני שוקל 68 קילו, וגובהי 1.65
אני מעוניינת לרדת במשקל, אומנם ניסיתי מספר פעמים רזיתי כמה קילוגרמים והעלתי אותם בחזרה, נרשמתי לחדר כושר לחודש אחד והפסקתי, הבעיה העיקרית היא שמלעשה אני לא מצליחה להחזיק מעמד בדיאטה וכעבור שבוע נשברת..
אשמח לקבל כמה טיפים איך למנוע את זה איזו פעילות ספורטיבית מועדפת, כמה קילוגרמים עליי להשיל ממשקלי,והאם אוכל לקבל תפריט מה עליי לאכול?..
בתודה מראש
קוראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקוראל
ד''ר הגר שפר24/09/2007הי קוראל
ה- BMI שלך מעט גבוה. כדאי שתרדי כ- 5 קילו ואז תהיה בטווח המשקל המתאים לגילך.
לדעתי מה שחסר לך זאת המסגרת, אולי תנסי להרשם לקבוצה עם ילדים בגילך בה תלמדי מה לאכול ותעשי גם פעילות גופנית. אולי בחדר הכושר שלך יש משהו כזה. את יכולה לבדוק גם באינטרנט מה יש באיזור המגורים שלך.
את יכולה גם ללכת לדיאטנית שמטפלת בילדים ונוער שתרכיב לך תפריט ותפגשי איתה כל שבועיים והיא תחזיק אותך במסגרת ותעזור לך לא להישבר.
תשתדלי לעשות פעילות גופנית שאת אוהבת: הליכה עם חברה טובה, נסיעה על אופניים, ריקוד בבית עם מוסיקה שאת אוהבת.
לגבי התפריט, תרשמי לי מה את אוהבת לאכול ומה את אוכלת כיום ואני ארכיב לך בשמחה תפריט.
בהצלחה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיה, מקווה שזה המקום הנכון.אנה21/09/2007
אני לא בטוחה אם זה המקום הנכון לרשום על מה שעברתי,
אבל בהחלט מקווה שכן.
אני בת 15,
ובחודשיים-שלושה האחרונים ירדתי 17 קילו.
ממשקל 70 ק"ג ירדתי עכשיו ל-53,
גובה - 166 ס"מ.
הבעיה שהתחלתי להוריד במשקל באופן בריא של דיאטה מבוקרת שמתבססת על הפרדה של חלבונים ופחמימות ,
וכן הורדתי את 5 הקילוגרמים הראשונים.
אבל כשהתחיל החופש הגדול התחלתי לפספס ארוחות,
ובסופו של דבר הגעתי לסוג של אנורקסיה,
ואני די בטוחה שלא עברתי את ה-300 קלוריות ליום,
ההורים שלי רופאים כך שהם שמו לב לבעיה וניסו לגרום לי לאכול בריא,
אבל פשוט התחמקתי ודברים בסגנון,
הגעתי לכך שכל מה שחשבתי עליו היה איךם אני נראית ועל גודל הבטן שלי,
שמתי לב גם שמצב הרוח שלי ירד באופן משמעותי,
פעם הייתי צוחקת ועליזה כל הזמן ואח"כ פשוט הייתי דכאונית והסתובבתי עם מחשבה אחת בראש בלבד.
היו לי סחרחורות והייתי עייפה כל הזמן, אז אני מניחה שאפילו אנמיה הייתה לי,
גם הווסת התחילה לי שבועיים לפני הזמן, ומאז עבר כבר קצת יותר מחודש והיא עוד לא פה שוב.
מאז תחילת שנת הלימודים הבנתי שמה שעשיתי היה מוטעה לגמרי!
בהתחלה אכלתי חלבונים וסלטים בלבד, ובשבועיים האחרונים שילבתי גם פחמימות.
עכשיו אני שוב אוכלת פחמימות וחלבונים בפנרד,
ומגיעה לצריכה של כ-1000 קלוריות ביום,
ע"י אכילה של מזון בריא בלבד.
אני גם עוסקת יותר בספורט, 3 פעמים שבוע חדר כושר [אפילו שהשבוע יצא לי להגיע לשם רק פעמיים, יצאתי לריצה קצרה]. אני גם עושה כל יום לפחות 125 כפיפות בטן ותרגילים נוספים לשרירי הבטן [חצי בצהריים וחצי בערב].
אני מבינה שאני צריכה לאכול יותר, בעיקר כי אני מתבגרת,
אבל מצד שני, אני לא יכולה פתאום לאכול הרבה ישר אחרי אנורקסיה, לא?
אז אני מנסה לחזור לתפריט נורמאלי לאט לאט...
אז השאלות שלי הן:
1. האם יש מצב שכבר פגעתי איכשהו בפוריות שלי?
2. מהי כמות הקלוריות שאני צריכה לצרוך ביום כדי לשמור על המשקל הנוכחי?
3. החזה שלי נהיה קטן יותר , מ-85D ירדתי ל-80D, אבל אני כמעט בטוחה שכבר ירדתי למידה C מאז שקניתי את החזיה האחרונה, האם יש דרך להגדיל את החזה שלי ע"י אכילה של מזון מסויים או פעילות מסויימת? =(
4. מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לעצמי לחשוב על המראה החיצוני פחות?
לפני כמה ימים אמא שלי אמרה לי שהיא מפחדת שהיא לא תצליח להתמודד איתי יותר ובאופן רציני חושבת לקחת אותי לפסיכולוג, ושאם לא אתחיל לאכול פחמימות גם הלימודים שלי ידרדרו, זה נכון?. אני חושבת שזו אחת מהסיבות ש'תפסתי את עצמי בידיים', בעיקר בשבוע האחרון.
בבקשה תעזרו לי, עכשיו כשסיכמתי את כל זה , אני מבינה כמה טיפשה הייתי
ושזה באמת היה מסוכן. מקווה שלא גרמתי לעצמי נזק בלתי-הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנה
ד''ר הגר שפר24/09/2007הי אנה
אני גאה בך שאת מספרת על המצב בכזאת פתיחות אבל חשוב שתשתפי גם את ההורים שלך במצב כמו שהוא, חשוב שהם יהיו מודעים למצב.
אני מקוה שזה שתפסת את עצמך מוקדם ישמור על הגוף שלך ושהמחזור שלך יחזור במהרה.
חשוב שתאגלי לפחות 1500 קלוריות. תשלבי גם פחמימות וגם חלבונים בכל ארוחה זה חשוב לריכוז, למצב רוח ולאנרגיה.
אל תפריזי בפעילות גופנית , תני לגוף שלך זמן להתחזק.
השתדלי לפצל את המזון ל - 6 ארוחות קטנות כדי להקל על העיכול ואל תדלגי אל ארוחות, גם אם את חושבת שאכלת יותר מידי בארוחה הקודמת.
תעסיקי את עצמך בדברים שעושים לך טוב: להפגש עם חברות, להרשם לחוגים ,לצייר , לרקוד, ללכת לצופים, להתנדב. העיקר שתהיה עסוקה ותתעסקי פחות עם הגוף שלך ואם איך שאת נראית.
לגבי החזה שלך אני מאמינה שהוא יתמלא בחזרה עם הזמן. אין מזון שיעשה את זה.
אני שוב מדגישה שחשוב שתשתפי את ההורים שלך, גםאם הם מאמינים לך שהכל בסדר, חלק מההחלמה הוא לא לשקר יותר ולא להסתיר יותר.
פגישות עם פסיכולוג, בעיקר מישהי שמומחית לנערות עם הפרעות אכילה, זה לא נורא ואפילו יכול להיות נפלא בשבילך. יעיל ומשחרר.
אז המון בהצלחה ואני בטוחה שתצליחי לנצח...
מחכה לעידכון ממך
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מצב
אנה24/09/2007תודה רבה על התמיכה,
ורציתי לומר שאני כן משתפת את ההורים במצבי,
אתמול הלכתי לרופאת המשפחה שלי וכבר היום בבוקר עשיתי בדיקות דם ,
היא גם רשמה לי ויטמינים ונתנה לי הפניה לדיאטנית, כך שאני כבר אקבע תפריט שיתאים לי יחד איתה.
עכשיו כשאני משתדלת לשמור על עצמי אני גם מרגישה הרבה יותר טוב.
שוב תודה רבה,
אם תרצי אוכל להמשיך לעדכן אותך במצבי.
=)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאילן20/09/2007
יש לי ילדה בת 12 עם עודף משקל,ברצוני לציין כי שלושת ילדי , אני ובעלי רזים במידה וזה משנה משהו.
הילדה אינה מקנחת בממתקים ואין לה ארוחות בניים הכוללת דברי מתיקה,(מה שאחיה לפעמים כן אוכלים היא נמנעת) אלא ארוחות קבועות שאותם אנחנו ביחד קובעות עפ"י ספירת קלוריות אנני יודעת מה המקור להשמנתה, בנוסף היא רוקדת פעמים בשבוע ועברה לאחרונה סידרת בדיקות דם, והכל היה תקין.
מה אפשר לעשות בכדי לסייע לנו , מה גם שרמת המודעות הולך וגדלה ומציקה לה.
החלטנו שהיא תצטרף אלי להליכה מדי ערב (כ-30 דקות) האים זה בסדר? (היא לא סובלת מבעיות בריאות כלשהן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילן
ד''ר הגר שפר24/09/2007שלום לכם
אני חושבת שזה מצוין שהיא תצטרף אליכם להליכות , בעיקר אם זה משהו שתעשו בכייף.
אני אשמח אם תכתבי לי מה היא אוכלת בדיוק , כולל כמויות וכולל שתייה במשך יומיים שלושה. זה יעזור להבין מה מקור הבעיה ואני אנסה גם לבנות לה תפריט יעיל בהתאם.
מחכה לתשובה
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב לבת כמעט שנתיים.מרב19/09/2007
הקטנה בת שנה ותשע אוכלת היטב, שותה שלוש פעמים ביום תחליף חלב (150 מ"ל כל פעם, לפעמים מעט יותר)
בזמן האחרון מבקשת בתוקף להחליף את מנת התמ"ל בבוקר ובצהריים בחלב מלא (אורגני)
האם יש בכך בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השאלה לא ראויה לתגובה כלשהי?
מרב24/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למרב
שלי ראכמוט25/09/2007שלום,
אם תוכלי לפרט ולהסביר את שאלתך , האם הילדה דורשת? או שאת מעוניינת להחליף את התמ"ל לחלב אורגני?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב
מרב25/09/2007הילדה נגשת למקרר צועקת חלב ולא נרגעת עש לא מקבלת בבקבוק או בכוס גמילה (עם פטמת גומי)
אני פשוט לא יודעת אם חלב בגילה זה בריא (יוצא כ300 מ"ל) ביום.
והאם בכלל תמ"ל בגיל הזה חשוב? (שותה כ150) לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למרב
שלי ראכמוט27/09/2007שלום,
דבר ראשון בגיל זה הילדה כבר יכולה לשתות חלב, אם היא תראה איזשהם סימנים של אלרגיה לחלב (רגישות ללקטוז- סוכר החלב), אז כדאי להימנע מחלב וגם אם ישנה איזשהי רגישות לפעמים היא חולפת אחרי גיל 5.
בגיל הזה הילדה כבר אמורה לאכול ממגוון המזונות,ו תמ"ל יכול להוות תוספת, אם היא גדלה בקצב מתאים לגילה והיא לא מעוניינת בתמ"ל והיא מקבלת אבות מזון נוספים כמו בשר/עוף, ירקות, פירות, פחמימות ושומנים וחלבונים ועוד... אין שום בעיה שהיא לא תקבל תמ"ל - והיא תשתה חלב.
החלב הוא לא תחליף לתמ"ל- אבל היא מקבלת משאר המזונות לאורך היום את כל אבות המזון הנחוצים לה לגדילה.
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
בהצלחה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)