מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוורל 25מור16/09/2014
אני בת 47 לפני 7 שנים עברתי כריתת רחם + כל הנלווים .
אני משתמשת באוורל 25 עד עכשיו .
מכיוון שהפסיקו את הייצור העבירו אותי לאוורל 50 .
השאלה האם אני צריכה לקחת את המינון הנ"ל ?
והאם יהיה לזה השלכות הבדלים וכו...
דרך אגב כבר תקופה שיש לי הפרעות בשינה (מתעוררת כמה פעמים בלילה ולפנות בוקר ) האם יש משהו שיכול לעזור חוץ מכדורי שינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל 25 - תגובה
ד``ר איתן פאר18/09/2014ראשית ניתן פשוט לחצות את המדבקות של אוורל 50 לחצי ולהשתמש במחצית המדבקה.
שנית ניתן לעבור לכדורי אסטרופם 1 מג'ו יומית
או לחילופין ג'ל לעור של אסטרוג'ל
לגבי השינה- תנסי מלטונין- שזה הורמון השינה הנמכר ללא כל צורך במירשם רפואי בארה'ב במינון של 3 או 5 מג'ר, וללא תופעות לואי או התמכרות. בארף משווק תחת השם סירקאדין אבל יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבראנה15/09/2014
חודשיים אין מחזור. בת 47.5 גלי חום ,אובל מרגישה יתר טוב משנתיים אחרונות.
הגעתי לרופא ,אמרתי שאני חושבת שיגעתי לגיל המעבר...תשובה: את בהריון? אז למה יגעת? אמרתי שכבר שנה וחצי לא נבדקתי...
תשובה:תחקי שנה אז תבואי...אז נעשה בדיקות....
עיביר כרטיס,לא בדק כלום...
לאן אנחנו מתקדמים...אם זה הרופא נשים אז אני מאוד מודעגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא נעים בהחלט...
כרמית15/09/2014מקווה שהרופא שלך ידע לעזור לך ,אין מה לפחד מגיל המעבר
יש היום תוספי תזונה מצוינים שמאוד עוזרי כמו פמארל של טבע.
אחרי חודש כבר תרגישי שיפור
הייתי גם מנסה לבדוק שינוי הרגלי תזונה וספורט.
תרגישי טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב לא נעים בהחלט... - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2014ההשאלה וההערה כלל לא מובנים
הפעירסומת לפמארל חייבת להפסק היות ואין לשימוש בפורום שלי לפרסומות של תרופות- מה עוד שאין בכך כל בסיס רפואי עובדתי ואין כל הוכחה לאיזו שהיא תועלת מפמארל אלא נהפוך הוא- יש יותר מקרי סרטן עם פמארל בעיקר קיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות הורמוניםיסמין15/09/2014
בוקר טוב
עשיתי בדיקות הורמנליות לגילוי מנאפאוזה (אני בת 46) והתוצאות אינן נהירות לי... לצערי הרופאה שלי תהיה רק אחרי החגים, האם תוכלו לומר לי האם מדובר במנאופוזה?
אנדוקרינולוגיה
TSH
11-09-2014
מלינסקי שמוניס רוזה
1.22
4.8
יחידות: mIu/l
0.5
LH - Luteinizing Hormone
11-09-2014
מלינסקי שמוניס רוזה
20
FSH
11-09-2014
מלינסקי שמוניס רוזה
11.6
Estradiol (E2)
11-09-2014
מלינסקי שמוניס רוזה
1098
Testosterone Total
11-09-2014
מלינסקי שמוניס רוזה
1.9
2.6
יחידות: nmol/l
0.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014ראי תשובתי לשואלת בשם נועה. אין צורך בבדיקה הורמונלית בכדי לקבוע כן או לא טיפול אלא בסימפטומים שלך.
לידיעה- פרופיל הורמונלי משתנה מדי 90 דקות , משתנה יומית ומשתנה חודשית וזאת בהתאם לתגובת השחלות. ובמידה ואין תגובה של השחלות אזי אין מחזור ויתכנו תופעות של גיל המעבר ואז יש מקום להתחיל טיפול. לא בדיקות ההורמונים קובעים זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הם חולות דוקטור ?גילה14/09/2014
שלום דוקטור
אני בת 51 רווקה ללא ילדים (לדאבוני הרב )ולאחרונה המחזור שלי קצת מאחר ועם גלי חום .אני קוראת פה בעקביות את מה שכותבות משתתפות הפורום ושואלת את עצמי --מה קורה פה ??!!
כל אחת כותבת כמה היא סובלת מגלי חום ,הזעות ,ומכל מני דיכאונות , אוסטאופורוזיס וכ"ו
בנות יקרות !
זאת לא מחלה גיל המעבר !
זה תהליך טבעי של הזדקנות הגוף ומקצת גלי חום לא מתים ( אני אישית עומדת ליד מאוורר או הולכת להתקלח מספר פעמים ביום )
אני פעילה ואקטיבית מאוד -ואדם שמח ועליז למרות שהחמצתי את הבסיס של החיים שזה הקמת משפחה .
מרגישה טוב עם עצמי ואם איך שאני ניראת ומה שאני משדרת .ועוד יש לי המון רצונות ושאיפות לעתיד .
ושמחה כבר להיפתר מהמחזור החודשי שמעיק כל החיים עם כל כאבי הבטן הנלווים .
דיברתי עם נשים בסביבתי בנות 60-70-80 כולם אמרו לי ברוך שפטרנו !!
וחיות חיים טובים מלאים ומאושרים !!
אז על מה כל המהומה דוקטור ?? --או שאני פה לא בסדר שלא מרגישה כלום ?
אשמח לשמוע את דעתך על מה שכתבתי
האם זה גם תלוי באופי והאישיות של האישה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם חולות דוקטור ? - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014יש לך גישה חיובית לחיים ואנ י מאד מרוצה ומעריך זאת.
אבל גישה , חיובית ככל שלא תהיה , לא מחליפה עובדות רפואיות.
יש לדכור שכ 14% מכלל הנשים מעולם לא סובלות מתסמיני גיל המעבר ף כנראה על רקע תורשה גנטית נפלאה. כמו כן אצל מרבית הנשים תוך 1-9 שנים מרבית התופעות כגון גלי חום הפרעות בשינה מצבי רוח וכד' יעלמו ספונטנית גם ללא טיפול.
הבעיה היא שאין שום איבר בגוף האישה שאינו מותאם לתיפקוד תקין תחת השפעה הורמונלית, וכאשר זו נעלמת, עקה העליה המשמעותית בתוחלת החיים, לאט לאט קורסים אותם אברים. למשל- אין התקפי לב לנשים תחת טיפול הורמונלי- אבל יותר נשים מתות מהתקפי לב מאשר גברים. אלצהיימר פי 4 יותר בנשים. אוסטאופורוזיס פי 12 יותר בנשים. בעיות שליטה על השתן- פי 7 יותר בנשים, אובדן רקמות אלסטיות, קמטים בפנים והשמנה פי 3-4 יותר בנשים, ואפשר להמשיך עוד ועוד ועוד. אפילו סרטן שד שלא על רקע גנטי ( אז מופיע לפני גיל 45) עולה רק לאחר הפסקה של יצירת הורמונים שחלתיים וכנ'ל סרטן מעיים ועוד.
כל שגישה חיובית, ככל שלא תהיה, לא יכולה להחליף עובדות רפואיות אלא לעזור מבחינה נפשית, וגם זה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל לפחד ?
גילה15/09/2014שלום דוקטור
תודה על התיחסותך !
אז להתחיל לפחד ?? מכל מה שכתבת ?
הרי לחצות את הכביש או לעלות על רכב לא פחות מסוכן ומפחיד .
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל לפחד ? - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2014זהירות בחצית כביש מותנית בהתנהגות שלך. שינויים גופניים בריאותיים שתיארתי לא תלויים בהתנהגות שלך אלא בעובדות הקשורות להפסקת יצור הורמונים בגוף האישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים גם לנשים ללא תופעות ג.מ?
טל31/10/2014שלום ד"ר פאר,
קראתי בעיון את תגובתך ועדיין לא ברור לי:
האם נשים ללא סימנים של גיל המעבר רצוי שיקחו בכל זאת טיפול הורמונלי חלופי? שכן, אתה טוען כי ללא הורמונים אלו, מערכות בגוף נפגעות והסיכון לאלצהיימר, לסרטן המעי הגס וכו' עולה. זה מחד. מאידך, קראתי שציינת בפורום, כי אם אין תופעות אין הכרח לקחת טיפול. סתירה, הלא? אני שואלת משום שזה מאד מטריד אותי והייתי שמחה לסדר בנושא זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים גם לנשים ללא תופעות ג.מ? - תגובה
ד``ר איתן פאר01/11/2014התשובות שנתתי לאורך הפורום מבהירות סתירה זו שעולה בשאלתך.
השיקול לגבי טיפול הורמונלי מורכב ממכלול גורמים. לגבי אישה סימפטומטית אין כאמור היסוס.
לגבי אישה ללא כל סימפומים הרי שיש לקחת בחשבון בעיקר סיפור משפחתי תורשתי ( למשל סרטן קולון, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס ועוד אצל אמא או אחות.
כמו כן מגוון בדיקות הכוללות צפיפות עצם, פרופיל שומני, העמסת סוכר וכו' יכולים גם כן לכוון לכיוון עצה מושכלת בנידון.
לזכור שאין הכרח לפתח אלצההימר , אוסטאופורוזיס וכד' עם הגיל ושישנם הרבה סיבות מדוע כן ומדוע לו. אורך חיים בריא, פעילות גופנית, משקל תקין וכו' משחקים משקל לא מבוטל בכל החלטה
ולכן הדרך הנכונה הינה תמיד "תפירה" של חליפה מותאמת אישית לכל אחת ואחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמונים לתקופה קצובה מראש.נירית14/09/2014
שלום רב,
שנתים אין לי מחזור ואני שוקלת אולי להתחיל לקחת בגלל 4 סיבות עקריות:
1. עור יבש לעומת מה שהיה.
2. קצת יותר שער בידים ובפנים לעומת מה שהיה (לפני כן לא היה שער בכלל).
3. יובש נרתיקי.
4. מניעת בעיות בלב.
מעבר לכך אין גלי חום ואין תופעות אחרות.
שאלתי אם אני לוקחת הורמונים לתקופה קצרה נניח עד חצי שנה ואחרי כן מפסיקה,
האם יהיה שיפור בארבעת הסעיפים כגון: עור פחות יבש ?
אם כן במידה ומפסיקה אחרי חצי שנה האם התופעות יחזרו או שעצם העובדה שאני לוקחת לפרק זמן מסויים אני מתקנת את המצב. ??
עלי לציין שההסתיגות העיקרית שלי מהורמונים היא בגלל שאין מספיק נתונים לגבי סרטן כתוצאה מההורמונים לכן חשבתי להתפשר ולקחת אולי רק לתקופה קצרה.
בנוסף עלי לציין שבגיל 46 עברתי טיפולי הפריה במשך שנה ואז נתנו לי כל מיני הורמונים. על מנת לנסות להיות בהריון.
כיום אני בריאה לחלוטין ומסתייגת מאפשרות לקחת שוב הורמונים ולו רק על מנת שהעור בגוף יהיה פחות יבש.
תודה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת הורמונים לתקופה קצובה מראש. - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014יש לך טעות מאד בסיסית בהנחות היסוד שלך. אם יש משהו שנחקר לכל העומק, כולל ברמה המולקולארית, ברמה התוך תאית, ברמה הכי בסיסית, וברמה הקלינית זה בדיוק הקשר של הורמונים למחלות סרטן. על כך אני כותב כבר שנים מאמרים ופרקים בספקים ומרצה בנידון בכל העולם ובדיוק על כך יש כבר אינספור תשובות ארוכות ומנומקות שלי לאורך השנים בפורום זה.
ולכן הגישה כיום היא בדיוק הפוכה- לתת טיפול הורמונלי וכלל לא להגביל אותו בזמן עקב ההגנה שהוא נותן ללב, לעצם, לרצפת האגן, לעור , לשמיעה, לראיה , למוח ועוד ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלינועה13/09/2014
האם אפשר לדעת מהתוצאות באיזה שלב אני בדרך לגלי המעבר אני בת 49 המחזורים הולכים ומתקצרים ועם יותר ויותר תופעות לוואי - כאבים,בחילות כאבי ראש , ועוד
הפרופיל - E2- 1455
FSH- 22.7
LH- 52.9
PROGESTERON- 3.2
TOTESTERON - 2.4
השאלה האם בשלב כזה הורמונים יכולים לעזור? והאם אפשר לדעת מתי כבר המחזור יסתיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014לבדיקה ההורמונלית אין כל משמעות קלינית אלא מחקרית. מטפלים בסימפטומים בין אם יש מחזור ובין אם לאו ולא מטפלים בבדיקות ההורמונליות כך שחבל על הדם, העלות והצפיה לתוצאות מרחיבות דעת.
במידה ויש לך סימפטומים את צריכה טיפול. במידה ולא - תמתיני בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מתחיל????אפי12/09/2014
החודש אני חוגגת 43. עד לפני שנה הכל סדיר. פתאום יש לי כבר דימום שבועיים. היה מחזור של 5 ימים כרגיל שממש כמעט הפסיק היו רק כמה הפרשות חומות אחריו ושוב דימום ( אבל לא כמו מחזור ) כמעט שבועיים. זה אופייני לגיל הזה?
קצת מבלבל ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מתחיל???? - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014לא מחייב להיות קשור לגיל , יש סיבות רבות לשיבוש הורמונלי או לתזוזה של התקן או לדימם בזמן ביוץ.
אולטראסאונד נרתיקי אמור לתת תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות הבטןמילה11/09/2014
שלום רב
אני עוד מעט בת 55
מנופאוזה התחילה לפני בערך שנתיים
אני לא מקבלת טיפול הורמונלי
בזמן האחרון שמתי לב שבטן גדלה ונפוחה בצורה חריגה, למרות שלא עליתי במשקל
האם זו יכולה להיות בשורה למשהו לא תקין
לאיזה רופא ללכת להבדק
חוץ מתחושה לא נעימה של כובד בבטן אינני מרגישה שינוי במצב בריאותי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות הבטן - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן ייתכן מאוד
כרמית15/09/2014אני התחלתי להרגיש ככה בדיוק, שיניתי את הרגלי התזונה שלי , התחלתי לעשות ספורט ולקחתי תוספים טבעיים שמכילים מיצוי סויה כמו פמארל של טבע
הנפיחות ירדה קצת אבל עדיין זה גיל המעבר וצריך רק לצמצם את התסימינים ולהתמודד עם הרבה אהבה מהסביבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהמילה11/09/2014
שלום רב
אני עוד מעט בת 55
המנופאוזה התחילה לפני כשנתיים
אני לא מקבלת טיפול הורמונלי
בזמן האחרון שמתי לב שהבטן גדלה ונפוחה, למרות שלא עליתי במשקל
חוץ מתחושת כובד בבטן לא מרגישה שינויים במצב הבריאותי
האם זה סימן לבעיה כל שהי
לאיזה רופא לפנות כדי להבדק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
ד``ר איתן פאר15/09/2014חייבת בדיקה גניקולוגית , אולטראסאונד, ברור גסטרו ועוד. נא לגשת לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי הקודמת, בקשר לציסטהחגית10/09/2014
שלום רב.
(אני בת 52, יש לי שאלה בדף זה של הפורום)
בדקתי ca125 וב"ה היה תקין.
האם זה אומר שאפשר לחכות ופשוט לעקוב על הציסטה.
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי הקודמת, בקשר לציסטה - תגובה
ד``ר איתן פאר11/09/2014קרוב לודאי שכו תלוי ביתר הממצאים שהועלו בברור שאנו עושים לציסטה שחלתית בגילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהרותי09/09/2014
אישתי עברה גרידה בשבוע 12 בגלל שלא היה דופק שוחררה הביתה היון ואין לה דימום רק אי נוחות וחולשה שאלתי היא האם יתכן שאין דימום יום אחרי הגרידה היא עברה אתמול את הגירדה והיום שוחררה ואין לה דימון האם זה תקין ולא חייב להיות דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014כן, אבל הדימום יחזור תוך ימים ספורים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים + עור יבש +שיעורנירית09/09/2014
שלום רב,
בת 55 , שנתים ללא מחזור.
לא לוקחת הורמונים.
שמתי לב שמאז שהסתיים המחזור העור בגוף נעשה יותר יבש, ואני שמעולם לא הייתי שעירה ,רמת השיעור בפנים ובידים עלתה.
כמו כן יש יובש בנרתיק לעומת העבר.
האם נטילת הורמונים תעלים את היובש והשיעור? אם כן איזה הורמון?
האם ניתן לקחת את ההורמון לתקופה קצרה ואח"כ להפסיק?
במידה ומפסיקים לקחת הורמונים, האם היובש והשיעור יתר חוזר??
באופן כללי האם ניתן להתחיל לקחת הורמונים אחרי שנתים מהפסקת המחזור ולכמה זמן מומלץ לקחת? האם אפשר לקחת רק לתקופה קצרה נניח עד שנה.
עלי לציין שחוץ מהתופעות שתארתי אין תופעות דרמטיות אחרות .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים + עור יבש +שיעור - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014חסר הורמונים גורם לאבדן הרקמות האלסטיות בעור בנרתיק ובשלפוחית השתן ומכאן קמטים, יובש וכד'.
בלוטת יתרת הכלייה, האדרנל, מייצרת הורמונים זכריים שברגע שאת לא מקבלת טיפול הורמונלי חלופי הרי שהם יבואו לידי ביטוי היות ואין מה שינטרל אותם- ולכן שיעור יתר והשמנה.
עדין לא פספספת את חלון ההזדמנוית ללקיחת הרומונים.
תמהרי לעשות כן.
הסוג, המינון, ודרך המתן רק לאחר בדיקת רופא ולא יעוץ אינטרנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלה על סבון
דליה11/09/2014סליחה שאני מתפרצת ככה לדיון, אין לי מה לתרום בעניין הרפואי גרידא
אבל לטיפול בעור יבש אני משתמשת בסבון שממש עשה לי שינוי.
זה סבון רימון של ama lurra שנעשה בעבודת יד.
יש בו מרכיבים לטיפול אנטי אייג'ינג לעור.
מה שכן ממליצה לך לא להשתמש בסבון נוזלי שבו יש חומר משמר ו-SLS, זה לא בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלה על סבון - תגובה
ד``ר איתן פאר11/09/2014אני משוכנע שפורום רפואי זה לא מיועד לקידום מכירות של תכשירים מסחריים ואבקש לא לעשות בו שימוש כזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןנירית09/09/2014
שלום רב,
אני בת 55 ,שנתים ללא מחזור.
מאחר שאין לי תופעות דרמטיות של גיל המעבר, לא הלכתי לגניקולוג ואינני נוטלת הורמונים כלשהם .
מצד שני יש לי כאבי בטן חדים .(בצידי הבטן ,בחלק התחתון ולפעמים במרכז הבטן).
מידי פעם הם מגיעים בפתאומיות ואז אני מרגישה מעין צביטות חדות לשניה או שתים.
הכאבים האלה מזכירים לי את התקופה שכן היה מחזור.
האם ניתן לקשר את הכאבים לכאבים גניקולוגיים? האם גם אחרי שהמחזור מסתיים
יש לפעמים כאבי בטן הקשורים לגנקולוגיה??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014ממש כן וממש ממש חובה לרוץ להבדק כולל אולטראסאונד נרתיקי לשלול התפתחות גידולית בשחלות המופיעה בשכיחלות גוברת לאחר הפסקת המחזור ולהתמיד בביקורת תקופתית בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לציסטה בשחלהחגית08/09/2014
לד"ר פאר,
שלום רב.
אני בת חמישים ושתים עוד מעט בעזרת ה'.
לפני כמה חודשים דממתי, אחרי שהרבה זמן, כשנה או קצת יותר לא היה לי מחזור. הרופא עשה לי אולטראסאונד, והוא אמר שיש לי ציסטה בשחלה ימנית בגודל 62 כפול 33 מ"מ. הוא אמר שזה נראה שיש לה מחיצה. עובי הרירית 6 מ"מ.
בתחילה הוא אמר שכדאי להסיר אותה. אמרתי לו שהייתי רוצה לעקוב, וכעבור עשרה ימים כשכבר לא היה שום דימום, נגשתי לקופת חולים ושוב הטכנאית עשתה לי אולטראסאונד, והתוצאות היו כדלהלן:
עובי הרירית: 2.6 מ"מ.
שחלה ימנית: ממצא היפואקוגני: 30 כפול 27 כפול 33
ללא זרימה דיאסטולית משמעותית סביבה.
לא נצפה נוזל.
השחלה השמאלית:
23כפול 26 כפול 25
הרופא יהיה בחופשה כמה זמן. לפי מה שהבנתי הציסטה התקטנה. (אצל הרופא הקודם, יש רק 2 ממדים השישים ושתים כפול שלושים ושלוש
באולטראסאונד, זה מכשיר ישן יותר.)
האם התוצאות מעודדות?
ושאלה נוספת, אף פעם לא לקחתי פרימולט נור, האם אפשר לקחת אותו בגילי, כדי למנוע, דימומים, כי יש לנו ארוע משפחתי עוד כמה זמן.
תודה חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014ראשית הממצאיןם מעודדים. שנית עליך לבדוק רמת CA125 בכדי לשלול ממאירות שחלתית בציסטה האמורה. ולבסוף - לקיחת פרימולוט נור ברירית כה דקה יחמיר דימומם. ולכן פשוט לא לקחת כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבררחלי07/09/2014
כמה זמן נמשך גיל המעבר
אני סובלת כבר 9 שנים
אסור לי לקחת הורמונים
האם זה עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר08/09/2014לא זה רק מחמיר. כלומר 14% ימשיכו לסבול מגלי חום והפרעות שינה לכל החיים , אצל היתר זה יעבור. אבל יש טיפולים חלופיים ומאד רצוי שתפגשי עם רופא המתמצא ספציפית בגיל המעבר לצורך טיפול הולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר כבר 9 שנים
רחלי08/09/2014בהמשך לתשובתך האם אתה מתכוון שיש טיפולים שאינם הורמונליים לנשים
אשר לא יכולות לקחת הורמונים
האם אתה מתכוון לטפול טיבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר כבר 9 שנים - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014כו , יש , בכיוון של מעכבי סרוטונין שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שיש
כרמית15/09/2014תנסי את פמארל של טבע
זה טבעי לחלוטין ועוזר מאוד לתסמינים
לא חסר תוספים בלי הורמונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שיש - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2014נא להפסיק לפרסם תרופות שאין בפירסום כל אמת רפואית שהיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)