מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת צפיפות העצםענת21/07/2014
בת 60 מטופלת ב: אלטרוקצין 100, ליפיטור 10, ויטה קל 2 כדורים יחד פעם ביום, ווטמין די 8 טיפות 4000 יחי'..
תוצאת בדיקת צפיפות העצם להיום: עמוד שידרה: 1.7-
ירכיים: 2.5-
לפני 3 שנים עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאה של עמוד השידרה היתה זהה להיום ולעומת זה ירכיים לפני 3 שנים היתה: 2.2-
מה תוצאות אלו אומרות לך? מה מצבי?? תודה רבה. אני לוקחת יום יום 2 כדורים יחד של סידן "ויטה קל". הרבה תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת צפיפות העצם - תגובה
ד``ר איתן פאר23/07/2014סה'כ מצבך טוב היות ואין הדרדרות משמעותית ולכן השילוב של ויטמין D - לפחות 2000 יחידות ביום (בארה'ב נמכר בתור קפסולה שומנית קטנה במינון הנ'ל ליד כל קופה של כל חנות ) עם 1200 מג'ר סידן וזאת בתוספת הליכה יומית של 45 דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא איכות חייםדורית19/07/2014
אני ללא הורמונים כבר כ- חודשיים וחצי והחיים סיוט. ירידה משמעותית מאד בחיוניות, שינה לקויה לגמרי, כאבי פרקים ותחושה שכל הגוף כואב, נוקשות פיזית ודכדוך נפשי. גלי החום והקור קיימים אך ניסבלים. סה"כ "קפצה" עלי זיקנה מוקדמת.
בת 63 בריאה. עדיין לא עשיתי בדיקת קרישיות דפלר צוארי. יש לי תור. אבל אלה לא חיים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא איכות חיים - תגובה
ד``ר איתן פאר21/07/2014וכי מה דעתך? הרי את יודעת היטב מה את צריגה לקבל ומדוע. החיים לא אמורים להפסק בגיל 50, יש לך לפחות עוד כמה עשורי שנות חיים לפניך. והרעיון הוא לצקת איכות חיים טובה לאריכות החיים. אז בבקשה תקחי עצמך בידים ותעשי טובה לאיכות החיים שלך ולבריאותך ותתחילי לטפל , הורמונלית, בסימפטומים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום, הזעות לילה, יובש בנרתיקמלכה16/07/2014
שלום,
אני סובלת מתופעות גיל המעבר כמו גלי חום, הזעות לילה, יובש בנרתיק.
מה כדאי לי לקחת? רק אציין שבעיקרון אני אישה בריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום, הזעות לילה, יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2014כעקרון כל טיפול הורמונלי יעזור לך מאד. והיות ויש מגוון טיפולים כאלו יש לגשת לרופא המתמצא בגיל המעבר שיבדוק ויציע את הטיפול הכי הולם לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו יותר עדין? לא בעד הורמונים
מלכה17/07/2014תודה על התשובה.
אני קצת חוששת להתחיל טיפול הורמונלי עם כל התופעות הנלוות. חשבתי על הורמונים כמפלט אחרון שאבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תוספי תזונה מתאימים
חגית17/07/2014מסכימה שלא צריך לקפוץ ישר על הטיפול ההורמונאלי אם יש אופציה טבעית, יש כל מיני תוספי תזונה שמתאימים להקלה בתופעות גיל המעבר, אישית מכירה את פיטו פימייל שממש מצליח להקל על התופעות האלה. את יכולה להתייעץ גם עם נטורופת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תוספי תזונה מתאימים - תגובה
ד``ר איתן פאר21/07/2014ממש ממש לא מסכים, פיטו פימל המכיל סויה מעלה שכיחות סרטן שד וקיבה, אלא עם מתחילים לקחת אותו בינקות ( כפי שמתרחש במזרח). כלומר התחלת שימוש בנגזרי סויה בגיל 50 מזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו יותר עדין? לא בעד הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר21/07/2014נהפוך הוא. ההורמונים הם הטיפול הראשוני והיחידי שהוכיח עצמו כיעיל לאורך שנים, לעומת תכשירים שונים ומשונים הנמכרים בבתי טבע להם הוכח יותר נזק מתועלת.
עד כדי כך שבארה'ב לאחרונה החלו להמליץ לרופאים לשקול מתן טיפול הורמונלי לא רק כטיפול בסימפטומים אלא אפילו ובמיוחד כטיפול מניעתי של מחלות הקשורות עם הגיל.
הפחד שיש מסרטן שד והורמונים כבר מזמן מזמן הוכח כלא נכון לא מבוסס ואפילו סותר את העובדות שסרטן השד עולה בשכיחותון ככל שהאישה מתבגרת מעבר לגיל 50, דוקא בגלל העדר פעילות הומרומנלית בשנים המבוגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר צוארידורית16/07/2014
אם הבדיקה תצא תקינה אוכל לחזור להורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר צוארי - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2014בד'כ כן אלא שהחזרה לטיפול הורמונלי תליה בהערכה משוכלת של מיכלול הבעיות הרפואיות מהן את סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים חוזריםחיה15/07/2014
בת 57 .המחזור הסדיר נפסק אולם, במשך כשנתיים וחצי מופיעים כתמי דם קטנים חומים אחת ל- חצי שנה, 9 חודשים. לפני 4 חודשים ביצעתי ביופסיה של רירית הרחם( פיפל) והכל תקין. גם באולטרא סאונד הרירית מביצעתי אז הרירית היתה דקה.
היום לאחר 5 חודשים מהופעת ההכתמה האחרונה שוב הופיעה התופעה. האם לגשת שוב לרופא?
ממה נובעת התופעה? יש גם רגישות בפטמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים חוזרים - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2014בד'כ עקב רירית רחם דקה מדי ( פחות משלושה מ'מ במדידה אולטראסונוגרפית) , כלומר אטרופיה של הרירית בהעדר אסטרוגן. ברירית דקה אין כל צורך לבצע בדיקת פייפל היות ולעולם לא תיתן כל תשובה מושכלת כאשר אין רירית.
לעתים היסטרוסקופיה יכולה לתת יותר אינפורמציה וטיפול הורמונלי אמור לפתור את הבעיה במידה והסיבה באמת רירית רחם מנוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו 10דנה14/07/2014
מטופלת שלך. מקבלת הורמונים אנגליק חודש וחצי..לפני שבוע הוספת לי אסטו 10...כבר חמישה ימים לוקחת חצי כדור עקב תופעות לוואי לא נעימות בלשון המעטה..מתי אוכל להגדיל את המינון אם בכלל? (מאחר ועדיין תופעות הלוואי קיימות בחילות, שלשול, חולשה,נמנום) או שמא עליי להפסיק את הכדור בכלל ולהסתפק בוואבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו 10 - תגובה
ד``ר איתן פאר15/07/2014חייבים לתת לכל תרופה את הזמן שלה לפעול ולכן לט מעלים שום מימון בשלב זה. תמתיני שלושה חודשים ואז נשקול המשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו 10- דחוף
דנה15/07/2014לא הבנתי. לא להעלות את המינון של האסטו 3 חודשים???????? להישאר בחצי כדור?. האם יש לכך אפקט? זה ישפיע על החרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן ואלסטיותברטה14/07/2014
בת חמישים ושתיים.
מזה כשנתיים בהפסקת מחזור
אחרי סבל מתמשך של כאבי פרקים הסכמתי להתחיל בטיפול הורמונלי
כבר שלושה חודשים בטיפול ומלבד שיפור ניכר בכאבי הפרקים אני מגלה בשמחה שגם הגמישות חזרה לגוף
שאלתי: האם נכון שהטיפול מועיל לייצור האלסטין שבזכותו הוקל לי? ושאלה שניה לא פחות חשובה, האם, אם כך, גם מראה העור שלי אמור להשתפר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן ואלסטיות - תגובה
ד``ר איתן פאר15/07/2014כן וכן וכן ומה חבל שלא התחלת הרבה קודם ומה חבל ביטוי הפתיח שלך. לא היית צריכה סוף סוף להסכים אלא היית צריכה לדרוש כבר לפני שנתיים ולא היית נמצאית בהדרדרות של היום. פחד וחסר ידע אינם יועצים טובים ברפואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דוקטור פאר. שאלה
ברטה15/07/2014שיפור במפרקים יש תודה לאל.
איך יתבטא השיפור בעור?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דוקטור פאר. שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר16/07/2014קשה לשער היות ומהירות השיפור ואיכות השיפור תלויה במבנה העור של כל אחת ואחת אבל מבטיח ששיפור אכן יהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין פוריה?פ.13/07/2014
שלום,
בת 46 שנים. 15 שנה עם מרסילון, בעיצה אחת עם רופא נשים ולאור היסטוריה משפחתית של סרטן השד, הוחלט להפסיק את השימוש. במקביל נעשתה בדיקת דם לראות האם התחלתי את גיל המעבר ולהתאמת גלולה על בסיס פרוגסטרון. ( המימצאים מהיום ה4 למחזור)
שם הבדיקה תוצאה
175 pmol/L ESTRADIOL (E-2)
4.60 IU/L LH
9.20 IU/L FSH
א. האם אני עדיין יכולה להיכנס להריון ?
ב. ללא מירנה, איזה גלולת פרוגסטרון היית ממליץ לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין פוריה? - תגובה
ד``ר איתן פאר15/07/2014בכלל לא ממליץ גלולות פרוגסטרון בגילך היות ופרוגסטרון הוא הוא ההורמון שמעלה סרטן שד בו בזמן שאסטרוגן דוקא מגן על השד כך שיש כאן איזה שהוא חסר ידע מצד הרופא שכך המליץ לך אלא אם היתה לי כל סיבה רפואית אחרת חוץ מהשד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להבהרה
א.15/07/2014שלום,
א. לאור תוצאות בדיקת הדם האם עדיין אני יכולה להיכנס להריון ?
ב. אם לא גלולות . מה היית ממליץ כאמצעי מניעה לאור הרקע שציינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות העצםשרון10/07/2014
שלום,
אני בת 65 ואלה תוצאות בדיקת צפיפות העצם שלי:
1. בחוליות: אוסטיאופניה בינונית
2. בירכיים: אוסטיאופניה קשה בצוואר ירך ימין ואוסטיאופורוזיס בשמאל.
הערות: בהשוואה לבדיקה הקודמת עלייה בעמוד שידרה – הסתיידות? וירידה בצווארי ירך.
שאלותיי:
1. מה הכוונה בהסתיידות? זה יכול להיות סרטני חלילה? עליי לעבור בדיקות נוספות?
2. כיצד לשפר את המצב?
בתודה מראש,
סוזנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צפיפות העצם - תגובה
ד``ר איתן פאר12/07/2014צריכים לדעת את הערכים המדויקים ולא את הפירוש ולהסתכל היטב על צילומי הבדיקה בכדי להעריך נכונה את מהימנות הבדיקה היכולה להשתנות כתוצאה מתנוחה לא נכונה של זווית הרגלים עם הגב ומיקום לא נכון של הסורק ועוד ורק אז להביע דעה בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלהמיכל07/07/2014
לד"ר איתן פאר,
שלום רב.
בדף זה כתבתי לך על הדאגה שלי בקשר לדימום שהופיע לי, הדימום היה חזק כמו מחזור. (קודם לפני כשלושה שבועות הופיע לי דימום קל כמה ימים ועבר, ולפני שבוע דימום ממש כמו המחזורים שתמיד היו לי., זה נמשך כשבוע .)
אני בת 51. היום עשו לי אולטראסאונד, הרופא אמר שהכל תקין ב"ה, אבל ישנה ציסטה בשחלה ימנית בגודל 62*33 מ"מ. הוא אמר שאולי צריך להוציא אותה. אני מאוד מודאגת. בעוד חודש, אחזור אליו בעזרת ה'. קראתי שאולי ציסטה יכולה להתפוצץ פתאום וזה מסוכן.
1) האם זה מסוכן להסתובב עם ציסטה, או אפשר לחכות כמה חודשים, ולעקוב על הציסטה.
2) האם יש סיכוי שהציסטה תיעלם או תתקטן, או בגיל כזה, זה לא מצוי?
תודה מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה - תגובה
ד``ר איתן פאר12/07/2014יש נשים החיות עם ציסטות שחלתיות פשוטות עשרות שנים ואין כל צורך לגעת בהן. ולא, הן לא נוהגות להתפוצץ ולכן אין אמת המה שקראת או שאולי יחסת לציסטה שלך תכונות של ממצא שחלתי אחר.
בכדי לדעת האם יש צורך לנתח או לא יש לבצע את הבדיקות הבאות-
1- זרימות דם ( דופלר) אולטראסאונד של הציסטה
2- בדיקת דם ל CA-125 היכול להצביע על פוטנציאל ממאירות של הציסטה
3- לבדוק האם השוליים הפנימיים של הציסטה חלקים וללא כל מבנים הבולטים לתוך החלל
4- האם הנוזל צלול או לא
5- האם במעקב הציסטה גדלה
ב קיצור אין כל צורך למהר ובודאי לא לנתח לפני שיודעים במה מדובר
ואם ציסטה כמו זו ניתן לחיות שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברארזי ורד07/07/2014
שלום רב
מודה אני על תשובתך
לשאלתך- רק התחלתי את הטיפול אני בחודש הראשון
של נטילת הכדורים.
הרופא ביקש ממני לסיים 4 מחזורי כדורים
ואז לחזור אליו ולקבל מינון נמוך יותר
וכדור קבוע.
מה דעתך?
בתודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - המשךלשאלתך
ארזי ורד07/07/2014כבר 3 חודשים שאין לי מחזור
בגלל זה נתנה לי טיפול\
סובלת מאוד ממה שפירטתי לך בשאלה הראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גיל המעבר
ארזי ורד07/07/2014לציין שאני מעשנת לפחות 10 סגריות ליום.
האם מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - המשךלשאלתך - תגובה
ד``ר איתן פאר12/07/2014לסיכום- מאד לא מומלץ לתת הורמונים למי שמעשנת מעל 3-4 סיגריות ליום היות ומגביר את הסיכון הן לסרטן שד והן לאירוע מוחי.
כן נכון לרדת במינון כעבור מספר חודשים של לקיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ארזי ורד14/07/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת הורמוניםדנה06/07/2014
בת 50 לוקחת הורמונים . כמה זמן זו אינדיקצייה האם הם מתאימים...לוקחת כבר חודש וחצי יש שיפור קטן אבל יש ימים רעים גם..מתי זה אמור להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר12/07/2014להשתמש במושג הורמונים זה כמו לומר משתמשת באנטיביוטיקה. יש כל כך הרבה, ולכל אחד פרופיל טיפולי שונה ומותנה במכלול התלונות והבדיקות שלך כך שממש לא ניתן לתת תשובה מבוססת לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלומה בפניםקורל06/07/2014
אני בת 21 ורציתי להתייעץ איתך על משהו שעובר עליי ,לפני כחצי שנה התחילה לצמוח לי פלומה על אזור הפנים לחיים סנטר שפם לסת .עשו לי בדיקות הורמונליות ומצאו שprogesterone מתחת לנורמא2.3
שה dhea sulphate גבוהה עם 11.9
שcalcium גבוהה עם 10.62
עברתי בדיקות כגון ct , בדיקת שחלות הכל יצא תקין .הבעיה היא בהורמונים הנשים לפי מה שהבנתי דרך האינטרנט .הלכתי למכוני הסרת שיער ואמרו לי שבגלל שזו פלומה זה בעייתי .בטחון העצמי שלי בריצפה .קראתי שגלולות עוזרות ומעלות את בהורמון הנשי למצב תקין .. בבקשה אשמח אם תעזור לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלומה בפנים - תגובה
ד``ר איתן פאר12/07/2014התופעה מאד שכיחה ולא שווה לאבד בטחון עצמי עקב כך.
יש מכלול בדיקות הורמונליות הקשורות בבלוטת יתרת הכליה ( האדרנל) והשחלות- שני המקורות להורמונים זכריים.
ולאחר ברור ( שאגה כלל לא כולל CT עקב כמות ההקרנה הגדול שבבדיקה זו) מטפלים עם גלולות ו/או תוספת של תרופה הניראת אנדרוקור 10 מג'ר לגלולות. בקיצור פתרון פשוט ויעיל אבל רצוי לברר היטב את הסיבה בבדיקות דם מאד פשוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםריקי05/07/2014
לפני התחלת טיפול הורמונלי הומלץ לי לעבור בדיקת כירוג שד ואולטרסאונד וגינלי.
מקריאה כאן בפורום אני למדה כי כדאי גם דופלר של עורקי הצוואר
האם בדיקה זו מחוייבת ? כי זו בדיקה שלא הומלצה לי .... אז איך אוכל לדעת אם אין לי חלילה משקעים טרשתיים בטרם התחלת טיפול HRT ?
מה נחשב לעובי רירית רחם תקין ?
תודה מראש לתשובותייך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי רירית הרחם - תגובה
ד``ר איתן פאר12/07/2014בעבר כל רופא נשים המתעסק עם גיל המעבר חייב לבדוק שדיים לפני כל מתן טיפול.
דופלר עורקי הצואר מומלץ כאשר מחליטים לקחת הורמונים לא מיידית עם הפסקת המחזורים אלא כעבור מספר שנים.
רירית רחם בנשים ללא פעילות הורמונלית צריכה להיות פחות מ 4 מ'מ בעובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם
ריקי12/07/2014עובי הרירית גדול יותר ( 6.1) וגם נראו זקיקים באולטרסאונד, זה אומר שאין צורך להתחיל בטיפול הורמונלי ?
הנני בת 51, 7 חודשים ללא מחזור, סובלת מתסמיני גיל המעבר אך בעוצמה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטוןארזי ורד03/07/2014
שלום רב
הרופא נתנה לי טיפול של 4 חודשים בגלל גלי חום חזקים אלרגיות וכו'
אני בת 50.
ברצוני לדעת האם אפשר להמשיך עם תרופה זו גם את הציפרלקס שאני גם לוקחת
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר איתן פאר03/07/2014כן ניתן.
אבל.. מה לאחר 4 חודשים?
האם עדין יש לך מחזורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)