מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין דידנה06/09/2014
שלום
נוטלת הורמונים באופן קבוע...האם יש צורך בנטילת ויטמין די מגיל 50? האם רק למי שחסר לוקחת? והאם לקיחה כזו לא יכולה לגרום לנזק? שמעתי על הרעלת ויטמין די...זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
ד``ר איתן פאר08/09/2014כןץ אחרי גיל 50 העור כבר לא מייצר ויטמין D בחשיפה לשמש. תפקיד ויטמין D הוא לא רק ואולי כמעט ולא בהקשר לספיגת סידן ואוסטאופורוזיס אלא בעיקר בתחזוק מערכת חיסונית והירידה ברמתו קשורה לעלייה במחלות סרטן.
המינון המומלץ הוא 2000 יחידות ליום, בתוך קפסולה שומנית היות וויטמין D מסיס בשומן ולכן טיפות הניתנות לתינוקות ( בייבי D) להם הרכב רוק שונה מהמבוגר פחות יעילות, כמו גם כדורים. למיטב ידעתי אין בארץ ויטמין D במינון של 2000 יחידות בקפסולה שומנית רכה ( כמו זו של אדוויל ג'ל) אבל ניתן להשיג אותו דרך אתרים באינטרנט השולחים אותו לארץ. בארה'ב מוכרים ליד הקופות כמעט בכל מקום אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום - בבקשה תשובה, אני קצת נילחצתאילנה04/09/2014
שלום, אני בת 48 וזה כחודשיים משתמשת במדבקות אווראל קונטי 50 עקב תופעות גיל המעבר. כאשר הימים הקבועים שלי הם ימי שני וחמישי ומדביקה על הבטן התחתונה בשעות הבוקר. השבוע ביום שלישי בצהריים בטעות הורדתי את המדבקה, הייתי בחופש וחשבתי שזה יום שני פשוט שכחתי ששמתי אותה יום לפני. כיוון שהיום הבא שעליי להדביקה הוא יום חמישי, חששתי להדביק מדבקה ביום שלישי או רביעי והיתחיל לי ביום רביעי דימום. שמתי את המדבקה ביום חמישי בבוקר ועדיין דימום כמו מחזור. יש לציין שאני לא ממש מקבלת מחזור. כל 4 חודשים יש לי כמה כתמים חומים במשך בערך 4 ימים כאשר בפעם האחרונה זה היה לפני שבועיים. וכעת יש לי ממש דימום בצבע אדום . שאלתי האם יכול להיות שזה קרה כי היפסקתי ליממה פלוס את הדבקת המדבקה או אין לזה קשר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - בבקשה תשובה, אני קצת נילחצת - תגובה
ד``ר איתן פאר06/09/2014הדימום קשור לירידה ברמה ההורמונאלית עקב הבלגן שעשית עם המדבקות. עכשיו פשוט תפסיקי השימוש במדבקות עד שהדימום יפסק ואז תחדשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית רחם בסיום מחזוריעל04/09/2014
שלום לד״ר
אני בת 48 וכבר מספר שנים לוקחת גלולות פמינט ברצף של 3 ח׳ רצוף ואז הפסקה של שבוע למחזור. דבר זה נעשה בגלל מחזורים כבדים מאד ומחסני ברזל מרוקנים באופן תמידי.
ברצף הקודם, שכחתי גלולה אחת בסוף החפיסה, דילגתי עליה והמשכתי לחפיסה הבאה (האחרונה ברצף) וכתוצאה מכך, כנראה, היו לי דימומים במהלך כל אותו חודש למרות שהמשכתי לקחת את הגלולות.
כשהגעתי לרופא הנשים, עברתי אולטרסאונד אצלו, הוא ראה הרבה קרישי דם ברחם ולא הצליח למדוד את עובי הרירית.
הרופא ביקש מספר בדיקות דם ואולטרסאונד בסוף המחזור ולפני התחלת החפיסה החדשה של הגלולות.
עשיתי את הבדיקות ביום השני למחזור -
אלו התוצאות (הבדיקות נעשו במכבי)ֿ
fsh 6.3
קטן מ LH - Luteinizing Hormone 0.5 IU/L
prolactin 154
קטן מ nmol/L 1.5 י Testosterone Total
הבוקר, 6 ימים לאחר תחילת המחזור, עשיתי אולטרסאונד.
לדברי הבודקת, הרירית לא בגודל מתאים לסוף מחזור (9מ״מ), וברחם יש נוזלים.
היום אתחיל מחזור חדש של גלולות (ל-3 חודשים)...
אני מצרפת את תמונת סיכום האולטרסאונד.
מה אומר כל זה?
האם אני צריכה להגיע לרופא בהקדם או להזמין תור לעוד 3 חודשים, כפי שהוא ביקש כשנתן לי את ההפניה לבדיקות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה. ההודעה נשלחה ללא הצרופה
יעל04/09/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה דר, דולגתי. תוכל לענות לי גם?
יעל07/09/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית רחם בסיום מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר08/09/2014גלולות פמינט לא מיועדות ללקיחה בדרך שאת לוקחת ולראיה מיכלול תופעות הלואי שלך שאינן רצויות בלשון המעטה. רירית רחם חייבת לסגת אחרת עלולה לפתח סרטן מקומי.
יש גלולות, סיסוניק, המיועדות ללקיחה של 3 חודשים ברצף ולהן פרופיל הורמונלי אחר.
כמו כן ארגון הבריאות העולמי מציין עליה בשכיחות סרטני שד אצל המשתמשות בגלולות אחרי גיל 45
נא להחליף טיפול שיתאים למצבך הקליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לתשובתך. אוסיף פרט חשוב - תגובה
ד``ר איתן פאר10/09/2014היות ותחת פמינט יש לך עיבוי של רירית הרחם הרי ששילוב זה של הורמונים ממש לא מתאים לך.
נא לעבור לגלולות זואלי במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לדר', תודה על ההתייחסות ושאלה
יעל13/09/2014שוב תודה על ההתייחסות.
לקח לי מספר ימים להגיב כי נסיתי לחפש מידע על הגלולה דואלי.
אחרי שתי החלפות שהשאירו בי חוויות לא נעימות (החלפה אחת לסרזט, שהיתה פשוט נוראית והחלפה שניה לסיזוניק שגם גרמה לתופעות מאד לא נעימות) אני נכנסת קצת לחרדה מההמלצה להחליף שוב.
ואני חייבת לשאול האם הגלולה הזו תואמת גם את העבר הרפואי שלי, ומזכירה - גלולות דיאנה מגיל 16 עקב שיעור יתר ואקנה, מחזורים כבדים- מחסור כרוני בברזל ואנמיה שלא נמצא להם הסבר אחר מלבד המחזור, לוקחת גלולות ברצף של 3 חודשים ומחזור.
השאלה שלי אינה נובעת מחוסר אמון אלא להפך, מכיוון שאני מעריכה את הידע שלך ויודעת שאתה מתייחס גם לעבר רפואי ולכן מפרטת את ההסטוריה כדי לודא שהגלולה הזו לא תגרום לי לתופעות לא נעימות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולגתי. אם אפשר תשובה על שאלתי
יעל15/09/2014האחרונה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- evientaemma smirnov03/09/2014
אני בת 52.כמה חודשים אין לי ווסת נורמלי.אבל אין לי גם שום תופאות של גל המעבר .אני
מרגישה טוב. גניקולוג שלי נתן לי אביאנתה.להתחיל כבר? אני מטופלת בdostinex.
נגד אדנומה של הפופיזה.רמות של פרולקנין בנורמה.mri תקין.
בתודה.אמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר evienta - תגובה
ד``ר איתן פאר04/09/2014כל עוד יש לך מחזורים ואינך סובלת כלל מתסמיני גיל המעבר אין כל סיבה רפואית להתחיל בטיפול הורמונלי חלופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר למרוח קרם אובסטין בפות?דורית03/09/2014
התלוננתי על גרד בפות, ורופא הנשים נתן לי אובסטין-קרם עם מזרק לשימוש תוך וגינלי.
לאחר כשבוע של שימוש תוך וגינלי, ללא שיפור בגרד בפות, ניסיתי למרוח טיפה קטנה מהקרם בין השפתיים, ונראה לי שחל שיפור.
שאלתי היא: על הקופסה כתוב "לשימוש תוך וגינלי בלבד".
האם מותר למרוח את הקרם גם בין השפתיים בפות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר למרוח קרם אובסטין בפות? - תגובה
ד``ר איתן פאר03/09/2014מותר גם מותר ואפילו רצוי והרבה יותר יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דורית03/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היתה בדיוק אותה תופעה
אני03/09/2014והרוקחת המליצה לי על תכשיר שהוא חיצוני - אז העדפתי והוא באמת מאוד עזר והקל (ג'ל למריחה של פמינה). יותר מנרות ומשחות תוך נרתיקיות שניתנו לי בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דורית03/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלפו להם שבועיים וחצישוש02/09/2014
לוקחת אביאנה מעל שלושה שבועות. יעצת לי להתאזר בסבלנות. אין שום שינוי בגלי החום ואין הקלה. האם אחרי פרק זמן שכזה יש עדיין סיכוי לשינוי פתאומי או ש"חבל על הזמן" וכדאי להחליף טיפול...
לדאבוני, לקח לי זמן רב עד שהחלטתי לעשות את הצעד ולהתחיל בטיפול ממושך של הורמונים. הייתי בטוחה שברגע שאתחיל ארגיש מיד שינוי אבל טעיתי בגדול וכרגע אני מבולבלת ועדיין סובלת...
כיצד עלי לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלפו להם שבועיים וחצי - תגובה
ד``ר איתן פאר03/09/2014תעברי לאקטיבל, ורק אחרי חצי שנה תחזרי לאוואינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל להוריד את הוגיפםד``ר איתן פאר01/09/2014
עקב אי נוחות נוראית באזור הנרתיק הומלץ על שימוש בוגיפם (פעמיים בשבוע)
הטיפול פתר את הבעייה באופן חלקי.
עכשיו בנוסף אני לוקחת גם אביאנה.
האם אוכל להוריד את הוגיפם ???
דרך לקיחת הוגיפם אינה נוחה בעליל ואם יש פתרון חלופי אשנח לשמוע עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר03/09/2014ממש לא. אוויאנה , במינון הנמוך שלה לא מספקת לאורך זמן לפתור בעית ניוון ריצפת האגן והיובש הנילווה
גם ואגיפם במינון החדש של 10 מג'ר בלבד לכדור ( במקום 25 שהיה בעבר) לעתים אינו מספיק ויש לתת 3 פעמים בשבוע ולא רק פעמיים.
התחליף לואגיפם הינה משחת אובסטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט-נוראתי01/09/2014
אני בת 54
בגלל דימומים בלתי סדירים ורירית רחם מעובה של 8 מ"מ קיבלתי פרימולוט-נור 2 כדורים ביום 1 בוקר 1 ערב למשך שלושה חודשים רצופים ( סה"כ 180 כדורים )
הרופאה ציינה שאם יהיה דימום במשך הטיפול לחזור אליה
שאלתי היא כזאת:
מן הסתם רירית רחם יורדת כתוצאה מדימום נכון?
נראה לי טיפול רצוף של כדורים הוא יותר מדי קראתי שנשים לוקחות רק חלק מהחודש ולא כולו
ואם חלילה יש דימום במהלך הטיפול..צריך להפסיק לקחת את הכדורים?
יש לציין שעשיתי בדיקת פייפל שיצאה תקינה
תודה מראש אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - פרימולוט-נור
אתי01/09/2014יש לי שאלה נוספת
צריך לקחת את התרופה עם אוכל?
הרוקחת אמרה לי לקחת את התרופה בזמנים קצובים עם אוכל
זה קצת מוזר לי מאחר והתרופה הזאת היא הורמונים
תודה מראש..... אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - פרימולוט-נור - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014צר לי אבל אני לא מכיר סוג כזו של טיפול בכל 42 שנותיי כרופא העוסק בתחום כיל המעבר.
טיפול בפרוגסטרון נותנים למקסימום 14 יום.
עודף השימוש בפרוגסטרון עלול להשפיע מאד לרעה על השד, ועלי כלל לא מקובל סוג זה של טיפול
ואת צודקת, אין קשר בין אוכל וטיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםדנה31/08/2014
לפני 12 שנה עברתי סרטן הוצקינס והשתלה עצמית
עכשיו 9 חודשים אין לי מחזור התפקודי שחלות לא תקינות לציין שאני בת 32,
הומלץ לי על ידי פרופסור (גינקולוג) לקחת הורמונים אביאנה ואני מפחדת
אשמח לדעת האם יש סיכון בשבילי לקחת זאת בעקבות מה שעברתי או באופן כללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014אין בעיה בלקיחת הורמונים במקרה שלך אבל שתי הערות-
ראשית לא אוויאנה אלא תרופות שיביאו לך מחזור הנותנות לגוף חיקוי של אופן ההפרשה ההורמונלית של השחלות ( למשל נובופם, פרוגילוטון ועוד)
שנית- עליך לשתף את הרופא ההמטולוג המטפל בך ולקבל גם את הסכמתו לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוג'לשולי31/08/2014
שלום ד"ר
אני בת 51 וסובלת כבר כשנה מגלי חום אני בכללי בריאה האם זה בטוח לקחת אסטרוג'ל כאשר מעשנים (אני יודעת שעישון שזה לא בריא).
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוג'ל - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014הורמונים ועישון לא הולכים ביחד , כולל לא בגלולות נגד הריון ובאסטרוג'ל וכדומה וזאת עקב העובדה שניקוטין מפריע למנגנון פירוק ההורמונים בכבד ואז נוצרים חומרי פירוק המעלים שכיחות סרטן שד והמעלים קרישיות.
גלי חום מזרזים מאד דמנציה כגון אלצהיימר.
אז תחליטי- עישון או איכות ואריכות חיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולגלי31/08/2014
שלום ד"ר, בת 51 (כריתת רחם לפני כ-3 שנים, ללא כריתת שחלות)
תלונות: חשה חוסר שמחת חיים, חוסר חשק מיני, חוסר חיוניות, ריכוז ירוד.
ניסיתי ציפרלקס ללא הועיל.
כעת מס' חודשים נוטלת וולבוטרן (יש שיפור אך אינו מספק אותי)
הורמונים אסורים עלי (APLA, בעיות קרישה)
האם תוכל להמליץ על אפשרויות נוספות?
אציין כי אני מעדיפה לא לקחת תרופה ממכרת. הבנתי שוולבוטרן אינה ממכרת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014מספר תרופות מקבוצת SSRI ו-SNRI עשויות לעזור לך, למשל ויאפקס ועוד.
תפני לרופא להתאמה אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון נמוך יותרברטה31/08/2014
דוקטור נכבד שלום רב!
ראשית, תודה לך על הפורום הנהדר הזה ועל המידע שלא יסולא בפז.
התשובות שלך מקיפות ומכבדות אותנו השואלות גם אם רובינו לא בעלות דוקטורט ברפואה. אתה תמיד מעשיר אותנו בידע, מחקרים ועוד. תודה.
לענייני, מאד מבקשת תשובה למספר שאלות:
אני בת 55 ומזה כחמש שנים בהפסקת מחזור.
שנתיים וחצי דיי סבלתי עד שהתחלתי בטיפול ההורמונלי: מדבקות אוורל קונטי.
כמעט מיידית חוויתי שיפור בכל התחומים.
יחד עם זאת הבנתי שכאשר אין מתחילים מייד בטיפול תיתכנה השלכות מזיקות כמו קרישיות, סכנה של ארועים וסקולריים, מוחי, לב וכו׳.
אני, כאמור כבר שנתיים וחצי עם המדבקות. האם אני צפויה לאיזה ארוע כזה בגלל העובדה שלא התחלתי מיידית?
שאלה שניה, ברשותך. הפחד הכי גדול שלי הוא דמנציה. אין לך אפילו מושג כמה זה מפחיד אותי יותר מכל מחלה אחרת. אמי, בת השמונים, לוקה בדמנציה (ייתכן שמסוג אלצהיימר), והלב שלי נקרע לראות את האשה הזו שהיתה פקחית כמו שד והפכה להיות סנילית. זו היתה הסיבה העיקרית לכך שהתחלתי בטיפול ההורמונלי. בתקופה שלאחר הפסקת הווסת ועד שהתחלתי בטיפול חוויתי ירידה קוגניטיבית. קשיי ריכוז, זיכרון, הבנה, לצד ירידה באנרגיה ובמוטיבציה.
השאלה שלי היא האם הטיפול שהתחלתי בו רק כעבור שנתיים וחצי מתום המחזור אכן עשוי להגן עלי לאורך שנים מדמנציה? שוב. ההדגשה היא הזמן שעבר עד שהתלתי בטיפול.
שאלה שלישית. מאז התחלתי בטיפול אני חווה מלאות פנימית באגן. כמו לפני מחזור, וכן עצירות. וקרה יותר מפעם אחת שהפסקתי לכמה ימים את המדבקות ומייד הרגשתי שחרור והקלה בבטן. הרופא אמר שאולי נוריד את המינון של המדבקה וטוען שאפשר לגזור לשניים ולהשתמש בכל פעם בחצי מדבקה. האמנם? זה לא מאבד מהאפקט?
אלה הן שלוש השאלות. תודה שוב. מקווה שלא הלאיתי אותך. המשך יום טוב ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון נמוך יותר - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014תודה על ההערות.
ולעניינינו -הסיכוי לפתח אלצהיימר יש להשתמש בטיפול הורמונאלי זמן ממושך ולפי הספרות מומלץ לפחות עשר שנים ואולי יותר כל עוד מתחילים את הטיפול ההורמונלי לפני שחולפות חמש שנים מהפסקת המחזורים הרי שנמצאים בתוך המסגרת של "חלון ההזדמנויות" הרפואי הנכון. ואז את יכולה להמשיך לקחת את הטיפול שך ללא כל חשש.
למניעת, או ליתר דיוק להפחתת הסיכון לאלצהיימר ( לו יש גורמים רבים נוספים ביניהם גם גנטיים) רצוי להשתמש בהורמונים לפחות עשר שנים ואולי אף יותר. כל עוד את לא מעשנת ( עוד גורם סיכון מובהק לדמנציה) המשיכי בהורמונים.
וצודק הרופא שלך שניתן לחתוך שליש מהמדבקה ללא כל פגיעה ביעילות הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבלציקי30/08/2014
חגגתי לא מזמן 60 ומזה כשמונה שנים נוטלת אקטיבל עקב גלי חום עזים. בגיל 55 ילדתי לראשונה לאחר טיפולי הפרייה ולאחר הלידה המשכתי ליטול אקטיבל. חשוב לציין שניסיתי לעשות הפסקות בנטילת אקטיבל מס׳ פעמים לפני ואורח הלידה וגלי החום חזרו בגדול. כבר לפני הלידה שמנתי ירדתי אחרי הלידה 14קילו, אך משקלי עלה בחזרה ושמנתי מאוד באיזור הבטן הישבן והירכיים. יש לי 2שאלות: הם האקטיבי גורם להשמנה ואי הירידה במשקל? וכמה שנים עוד אני רשאית ליטול אקטיבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר30/08/2014כבר השבתי רבות על הקשר בין גיל המעבר והשמנה ותוכלי לשוטט בתשובות הרבות שנתתי בתחום.
לגבי אקטיבל- רצוי לעבור לאוויאנה בה המינון משמעותית יותר נמוך, או לאנג'ליק שפחות גורם לאגירת נוזלים והשמנה ת ולהמשיל כל עוד את זקוקה לטיפול ההורמונלי - תדעי זאת במידה ותפסיקי טיפול הורמונאלי וגלי החום יחזרו בגדול. אבל להיות כל הזמן תחת ביקורת רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים בכל מקרה?טל29/08/2014
שלום רב,
גם בפורום הנוכחי, צוין כי אם אין תופעות של גיל מעבר (נניח חמורות) אזי אין סיבה להתחיל בנטילת הורמונים. מאידך, צוין כי נטילתם מסייעת במניעת סרטן מעי הגס ומחלות כלי דם/לב. אם כך, מדוע אין המלצה גורפת לנשים בגיל המעבר לקחת הורמונים אלו?
האם לא נכון לקבוע, על פי המלצותיך, כי עדיף ליטול הורמונים מאשר בכלל לא?
האם תוכל להבהיר נקודה זו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת הורמונים בכל מקרה? - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014יש שתי גישות ברפואה. זו השכיחה הטוענת שטיפול יש לתת רק לצורך שיפור או טיפול בבעיות קיימות, וזו הטוענת שעדיף לתת מראש טיפול מונע מאשר אחר כך לנסות לטפל. לדוגמא- נותנים סטאטינים להורדת כולסטרול בכדי למנוע התקפי לב ונותנים אספירין לדילול דם בכדי למנוע אירוע מוחי.
אבל, היות ואין תרופה ללא תופעות לוואי הרי שלכל גישה יש תומכים ויש שוללים ולכל אחד נימוקיו.
אני אישית חושב שיש לתת טיפול מניעתי, אך זו דעתי שלי המבוססת על ידע רב מאד וניסיון עתיר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
טל01/09/2014מעריכה את המענה!
האם נובופם מבוסס על בטטת הבר? אם לא, האם הבסיס הוא ממקור צמחי או חי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר03/09/2014תרופות בד'כ לא מיוצרות מהחי אלא ייצור ביוכימי סינטטי במפעלים פארמקולוגיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם על בסיס בטטת ברטל29/08/2014
שלום ד"ר פאר,
א. האם ומה ידוע לך על שימוש בקרם זה (מריחה על הידיים) כטיפול עבור גיל המעבר?
ב. האם יש בו סיכונים כלשהם?
ג. מהי החלופה הטובה לנובופם, במידה והתגלתה רגישות כואבת מאד בשדיים לפני מחזור? עבור נשים לפני גיל חמישים.
ד. בעלון של נובופם ישנה התייחסות ואזהרה לגבי סרטן שד. היות והמחקר "המפורסם" שגרם לנשים רבות להפסיק שימוש בטיפול הורמונלי נמצא כ"רעש וצלצולים" (פחות או יותר), מדוע מפרסמים זאת באופן כה מפורש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות
טל31/08/2014שלום ד"ר פאר,
אשמח אם תוכל להתייחס לשאלותיי הקודמות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות - תגובה
ד``ר איתן פאר01/09/2014קרם בטטה הוא מקור ליצירת פרוגסטרון מהטבע. הוא לא טבעי היות ועובר עיבוד תעשייתי ליצירת הקרם. תכונותיו לא נבדקו מספיק ויעילות אינה ידועה במחקרים מדעיים אלא בפרסומים של החברות המייצרות אותו. אני נמנע מלהמליץ על תכשירים שאין לי הוכחה מדעית מובהקת לגבי השימוש , היעילות, תופעות הלוואי, הנזק וההשלכות שלהם.
לגבי אזכור מחקר WHI בדף המידע של נובופם- אלו הם דרישות משפטיות להגן על החברה ולא דווקא על רקע רפואי נחוץ.
אבל לנובופם, כמו לכל תרופה, יש גם תחליפים ולכן במידה ואת סובלת מתופעות לואי על תמשיכי עם נובופם. פשוט תפני לרופא שלך לקבלת טיפול שיותר יהלום את הצרכים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)