מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרישיות יתרריקי11/05/2014
מה שם הבדיקה שבודקת אם יש לי נטייה לקרישיות יתקר ובעקבות כך לא להתחיל טיפול בתחליפי הורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2014בדיקות לגילוי טרומבופיליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בדיקה זו ?
ריקי12/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת הורמונים- ליויאלרויטל09/05/2014
כיצד יודעים אם הורמוונים שניתנו אכן מתאימים? האם יש להתייחס לתופעות הלוואי בימים הראשונים? האם זה אומר שאין הם מתאימים? האם לויאל ידוע בתופעות לוואי קשות? יכול להעלות את לחץ הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת הורמונים- ליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר10/05/2014כל טיפול הורמונלי כולל גלולות נגד הריון מחייב מספר ימי הסתגלות ולכן רק לאחר כחודש ניתן להעריך האם הטיפול מוצלת או לא. כנל לגבי ליביאל. וכן, כל הורמונים יכולים לגרום לעליה בלחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
רויטל10/05/2014אזי אם עולה לחץ הדם יש להפסיק הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2014במידה ומתמיד יותר משבועיים התשובה כן ולהחליפם בהורמונים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וכדורי הרגעהרויטל09/05/2014
שאלה עקרונית...אם הורמונים עשויים לפתור גם חרדות ואי שקט שנוצרו בגיל המעבר, מדוע נותנים גם עוד תרופת הרגעה/נגד דיכאון במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וכדורי הרגעה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/05/2014כו מאד עוזרים אבל במידה ולא מספיק עדיף להוסיף תרופות מקבוצת ssri ולא לתת מינון יותר גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעברדינה09/05/2014
אני בת 50
מחזור אחרון לפני 5 חודשים וגם לפני כן היה עכוב של 4 חודשים... כך שכבר כמעט שנה אין לי מחזור סדיר
סבלתי מהזעות ליליות גם כאשר המחזור היה סדיר ועכשיו גם יש לי מעת לעת גלי חום ובנוסף לכך אי נוחות נוראית באיזור הנרתיק, השינה שלי אינה רצופה ומעת לעת אף מרגישה בפעימת לב חסרה....
כל מה שאפייני לגיל זה...
יש לציין שאני בריאה בדרך כלל ויש לי כח סבל לעבור את תופעות גיל המעבר
אני יודעת שזה זמני והם יחלפו
האם בכל זאת כדאי להתחיל בתחליפי הורמונים כדוגמת אביאנה ... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/05/2014מאד רצוי אבל גם בתוספת ואגיפם לנרתיק. זה מאד ישפר לך את איכית החיים ומפחית הסיכוי לאלצהיימר והתקפי לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברגל08/05/2014
שלום ד"ר,
מספר שאלות החשובות לי מאוד ואודה לך אם תענה לי בפירוט עד כמה שניתן.
בת 51. סובלת מתחושת חוסר אנרגיה וחוסר חיוניות, מצבי רוח משתנים, לעיתים דכדוך, חוסר חשק מיני, חוסר ריכוז, זיכרון ירוד.
ברקע!- בעיית קרישה ונטילת קומדין שנים רבות.
ידוע לי שאסור לי לקבל הורמונים.
1. האם מקובל לתת טיפול תרופתי בתרופות אנטי דכאוניות כמו SSRI? אציין כי לפני כשנה ניסיתי ציפרלקס ללא הועיל. מתרופה כמו וייפקס אני חוששת כי שמעתי שהיא ממכרת. והאם טיפול תרופתי זה יעיל לבעיות שהעלתי?
2. האם צריכת סויה במזון נחשבת לתחליף להורמונים, והאם מותר במצבי?
3. כיצד ניתן לשפר חשק מיני? קראתי, אף אצלך כאן, על מריחת ג'ל טסטומקס- טסטוסטרון באזור איבר המין אצל נשים. אני מורחת תקופה ארוכה אולם באופן לא סדיר. האם כדאי לנסות למרוח יומיום? וכמו כן, לכמה זמן ניתן לשמור את השקית במקרר לאחר שפתחתי אותה? והאם כדאי למרוח 25 או 50?
4. זיכרון וריכוז- האם ניתן לשפר ואיך? והאם הפגיעה בהם היא תמידית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר09/05/2014הרבה שאלות והיות ואני בחול ומשיב דרך הסלולארי איני יכול להאריך. אבל ויפקס או סרוקסאט כן ממולץ לך. אין אינפורמציה מספקת על סויה וקרישה. טסטוסטרון ניתן להשתמש בתדירות של כל יומיים שלושה בגל במינון 50 וניתח לשמור את השארית בשקית במקרר עד שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
גל09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל09/05/2014תודה רבה,
והאם ידוע שצריכת סויה עוזרת לטיפול בתסמיני גיל המעבר?
האם יש ניסיון עם זה עם נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר10/05/2014הרבה עבודות בנידון. עוזר לאחוז מסוים . אבל עשוי לעלות שכיחות סרטן קיבה ושד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת נפוצה וגיל המעברע.04/05/2014
אני בת 54 ולפני כ-8 חודשים אובחנתי כחולת טרשת נפוצה בצורה קלה . אני מקבלת טיפול בזריקת אוונקס פעם בשבוע. במקביל לפני כשנה הפסקתי לקבל מחזור ולפני כ-4 חודשים החלו אצלי תופעות קשות של גיל המעבר הפוגעות מאד באיכות חיי. גלי חום, קשיים בשינה, עצבנות .
איזה טיפול אני יכולה לקבל לאור מצבי הבריאותי על מנת להפחית או בתקווה להעלים את התופעות הנ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת נפוצה וגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014אין מניעה בטרשת נפוצה מקבלת טיפול הורמונלי במדבקות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנה אוורל ודימום.רבקה04/05/2014
שלום אני בת 64 מזה 8 שנים אני עם מירנה ומדבקות אוורל 50 . מרגישה מצוין במעקב כל שנה,עושה פאפס ובדיקות דם. לפני חודש הופיעה דימום למשך יומיים ופסק ,הפעם כבר שבוע שלם יש דימום לקחו לי ביופסיה בקופ"ח .והרופאה ביקשה להפסיק עם האוורל, האם זה חכם להפסיק עד להגעת התשובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה אוורל ודימום. - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014בד'כ דימום כמתואר נובע מניוון רירית הרחם או ממירנה שפג תוקפה ואין כל צורך להפסיק אוורל אלא לאזו אותך בהתאם לעובי רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רבקה06/05/2014תודה לך ד"ר ,האם מחליפים את המירנה בחדשה או שלוקחים רק מדבקות? ושאלתי השניה היא האם הוצאת המירנה כרוך בהרדמה מקומית? כיזה כבר 8 שנים אצלי ובטח נדבק לדפנות, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
רבקה06/05/2014תודה לך ד"ר ,האם מחליפים את המירנה בחדשה או שלוקחים רק מדבקות? ושאלתי השניה היא האם הוצאת המירנה כרוך בהרדמה מקומית? כיזה כבר 8 שנים אצלי ובטח נדבק לדפנות, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/05/2014חובה להחליף מירנה כל 5 שנים היות ולאחר מכן היא לא מגינה עח רירית הרחם. לא צריכה להיות בעיה בהוצאתה והכנסת חדשה מיידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי-דחוףרויטל03/05/2014
הנני מטופלת שלך..מאחר ואתה בחו"ל אינני יודעת כיצד לנהוג
המדבקה הייתה עליי 7 ימים.הרגשתי ממש רע..בחילות, כאבי בטן,חולשה, הרגשה כללית רעה ואף לחץ בחזה..הורדתי אותה היום. האם עשיתי טעות? האם המינון חזק לי מידי? שמעתי שישנן נשים שמות חצי מדבקה...האם להחזירה? חצי? אשמח לתשובתך הדחופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי-דחוף - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014המדבקה מיעדת לחצי שבוע בלבד ויד להשתמש בשתי מדבקות כל שבוע חצי שבוע ולהחליף למדבקה חדשה ואז לא יהיו תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקת קונטי
רויטל06/05/2014זה מה שעשיתי..החלפתי...מתכוונת שסך הזמן הוא שבעה ימים..מה לעשות? הדימומים לא פסקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליביאל
רויטל08/05/2014מטופלת שלך. האם ניתן לקחת ליביאל במקום המדבקות אוירל קונטי שלא התאימו לי ...לאחר 2 נסיונות? האם הליביאל מדכאות בין היתר את הרגשת החרדה.? אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליביאל - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2014כן ללא כל בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקת קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2014הדימום יפסק. ברגע שמתחיל להחלש תחזרי למדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי מקומירחל02/05/2014
שלום,
אני בת 50, בגיל המעבר ע"פ בדיקה בקופ"ח והמחזור פסק לפני כחמישה חודשים.
לפני כשלוש שנים, נתגלה DCIS ובבדיקת הפתולוגיה נמצא גם LCIS. עברתי מסטקטומי דו"צ,
חזרתי לחיי הרגילים, בריאה ומאושרת. איני מטופלת באף תרופה גם לא בטמוקסיפן, אותו סירבתי לקחת.
קראתי על תופעות גיל המעבר הכוללות התנוונות הווגינה ונראה לי, שאוכל "להילחם" רק בזה, כי להציף את הגוף באסטרוגן, עלול להיות מסוכן עבורי, לדעתי.
כל שאר התופעות סבירות ונסבלות.
קראתי תשובותיך בפורום לנשים בגיל המעבר, שאינך מסתייג מטיפול הורמונלי מקומי האם נכון הדבר גם לגביי?
אם אפשרי, למה לצפות? להתחדשות ימי כקדם?
אם לא יש לך הצעות עבורי?
סליחה על אורך ההודעה.
תודה להתייחסותך,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי מקומי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014את יכולה בשקט להשתמש בואגיפם פעמים בשבוע לנרתיק ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלירחל02/05/2014
האם יש הוראות עד כמה זמן מותר להשתמש בטפול הורמונלי מקומי בווגינה.
יכול להיות שאין מגבלת זמן? האם יכול להיות שהטיפול ימשיך להיות יעיל ללא הגבלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014כן לשתי השאלות. אין מיגבלת זמן והוא יעיל כל עוד משתמשים בו לאורך שנים רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורלרויטל01/05/2014
לכבוד לי להיות המטופלת שלך.
לפני כחמישה ימים החלתי לקבל טיפול הורמונלי ע"י מדבקות אוורל...היתכן שאחרי זמן כה קצר יגרמו לחולשה,נוראית תחושה של כאב בחזה (לחץ) וקצת עקצוצים בידיים וברגליים? האם במקרה כזה יש להפסיק את הטיפול או לחכות לפחות שבועיים? אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל קונטי
רויטל01/05/2014שכחתי להוסיף גם דימומים בלתי פוסקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014הפסקי הטיפול ל5 ימים ותחדשי אותו שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעותסמדר01/05/2014
שלום,
אני סובלת מכל התופעות המוכרות לגיל המעבר.
רוצה להתגבר לפחות על בעיית היובש שמפריע לי ולבן זוגי ביחסי מין.
בעבר היה לי סרטן השד ולכן אני חושבת ומפחדת לקחת טיפול הורמונלי מקומי.
קראתי על נוזלים על בסיס מים, סיליקון ושמנים למיניהם.
מה הכי יעיל לדעתך?
ומה תוכל להמליץ לי, כי המצב ממש לא נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014את יכולה להשתמש בואגיפם 3 פעמים בשבוע לנרתיק במשך חודש ואז לרדת לפעמיים בשבוע ללא הפסקה וללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליביאל +תרופות SSNRדנה01/05/2014
ד"ר פאר שלום רב,
האם לדעתך, עדיפות לקחת ליביאל+קבוצת תרופות מסוג (סימבלטה, ויפאקס)
לטיפול בתופעות גיל המעבר כגון: ירידה בחשק המיני, מצב רוח ירוד, חוסר שינה והזעות? לנשים מעשנות מותר השילוב הזה? ובעלות דליות ברגליים?
למה לחלק מהנשים נותנים מדבקות ולחלק מהנשים ליביאל, למעשנות כמובן...
ולבסוף האם ההורמון ליביאל גורם להשמנה?
אודה לך מאד על תשובותיך.
בכבוד רב,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל +תרופות SSNR - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014ניתן לשלב ליביאל עם תרופות מקבוצת ssri. לא ידוע לי על שום הורמונים אותם ניתן לקחת עם מעשנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חבל שלא כל הגיניקלוגים מוד
דנה07/05/2014תודה רבה , חבל שלא כל המומחים לגינקולגיה, לא מיודעים כמוך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ונובופםבתיה30/04/2014
שלום ד"ר פאר.
לאחר ביקור במרפאתך אני לוקחת נובופם, (זוהי החבילה הראשונה של הכדור) . נותרו לי עוד 7 כדורים לבנים והתחיל דימום נראה כמו התחלת מחזור, לא צפוי שכן אני מצפה לזה בסוף החבילה.
שאלה
1) האם להתעלם ולהמשיך לקחת כרגיל
2) להפסיק לקחת כאילו היגיע מחזור ,לספור 3 ימים ולקחת את החבילה הבאה?
יש לציין שאני מרגישה מעולה והטיפול עזר לי פלאים ואני ממש חרדה מהפסקה.
מה לעשות?
מחכה לתשובה
תודה בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ונובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014ממש לא להתרגש מהדימום.. ניתן להפסיק את הנובופם כאשר מופיע דימום ולהתחיל חפיסה חדשה עם גמר הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניווןרותי30/04/2014
רציתי לדעת אימי כבר 5שנים ללא מחזור לפני שנתים החל דימום של יום אחד בבדיקות נאמר לה שיש לה ניוון לאחר שנה שוב פעם דימום של יום יומים הרופא אמר לה שוב שזה ניוון והיתר הכל תקין ברצוני לישאול כמה פעמים יכול להיות דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2014הרופא צודק.. במידה וזה כל הזמן חוזר נותנים אסטרופם 1 מגר לעשרה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)