מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףף מחזור וסתי כ 3 שבועות ברצףמיקי09/09/2013
שלום רב,
אני בת 48 + בעלת התקן תוך רחמי כבר מלמעה מ 10 שנים . בשנה אחרונה המחזור החל להגיע פעם בחודשיים לכמה ימים ופסק ושוב הגיע ושוב פסק.
בחודש האחרון המחזור נמשך כ 3 שבועות ברצף הדימום קשה וסמיך עם גושים.
שאלתי היא . האם זה כתוצאה מההתקן ?
מה עלי לעשות?
האם קיים איזה תכשיר אשר מפסיק את הדימום?
תודה מראש.
ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף מחזור וסתי כ 3 שבועות ברצף - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2013לא קיים התקן אשר אמור להשאר ברחם 10 שנים לפי הוראות היצרן.
נא לגשת מיידית לרופאך להוצאת ההתקן ולקבלת טיפול , כולל ברור הורמונלי המחייב מגילך על רקע אי הסדירות במחזור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר.מיכל08/09/2013
שלום
אני בת 50 , המחזור החודש הפסיק להיות סדיר, ויש לי גלי חום.
בחודש זה לא קיבלתי את המחזור, יש לי קצת גלי חום , אך בימים האחרונים נוספה להן תופעה של מחנק בגרון.- קראתי שתחושה זו היא בין התופעות של גיל המעבר.
אני לא נמצאת במצב של חרדה- אך עם זאת תחושה המחנק היא לא פשוטה.
עד שאקבל תור לרופא נשים- האם יש תרופה שאוכל לקחת להקלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר. - תגובה
ד``ר איתן פאר09/09/2013צר לי אבל פורום המיועד ליעץ, להבהיר ולהעשיר בידע אינו פורום הנותן טיפול רפואי.
טיפול רפואי חייב להנתן ע'י רופא המכיר אותך את מכלול בעיותיך, בודק אותך, שולח ומנתח תוצאות בדיקות ואז מקבל החלטה רפואית מבוססת עובדתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי וגלי חוםד``ר איתן פאר07/09/2013
אני בת 46+ מגיל 42 המחזור התחיל לשחק פעם בחצי שנה היה לי מעט דימום
ובשלב מסוים גם זה הפסיק סבלתי מגלי חום לא רגילים (עדיין סובלת)
רופא נשים המליץ על אוורל 50 ולאט לאט העלה את המינון עד שגם המינון הכי גבוה לא עוזר כרגע אני מטופלת באוורל קונטי ועדיין יש לי גלי חום לא נורמאלים אני על סףיאוש מה אני עושה???? תעזרו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר08/09/2013תפסיקי עם המדבקות ותעברי מידית לכדורים - אקטיבל בתחילה, אוויאנה בהמשך או ליביאל או עוד כפי שהרופא ירשום לך.
ככלל, בתנאי מזג האויר בארץ, בתקופת הקיץ בה אנו יותר מזיעים וחשופים יש ספיגה לא אחידה של ההורמונים מהמדבקות ולכן תופעות כגון גלי חום לא עוברות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבקליאת03/09/2013
בוקר טוב
הנה התשובות של הבידקה הראשונה שלי
אחרי שהלכתי לייעוץ אצל רופא אחר עוד לא הקבלו התשבוות השניות אבל התגלה באןטראסאונד ציסטה בגודל 3 סמ על השחלה
PROGESTERONE 0.3
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.1
MIDFOLLICULAR 0.0-1.0
MIDCYCLE 0.5-1.7
LUTEAL PHASE 1.0-21
MIDLUTEAL 6.0-24
POST MENOPUSAL 0.0.1.0
ORAL CONTRACEPTIVES 0.3-0.9
בבקשה תגיד לי אם יש סיכוי להחזרת מחזור?? או שזה אבוד ואני אסתפק בילד הנסיך היחיד שלי
תודה וחג שמח
--* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבק - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2013לבדיקת פרוגסטרון אין שום משמעות ושום יכולת ניבוי. דרוש פרופיל הורמונלי מלא וכן בדיקת הורמון AMH
נ.ב- אין לי כל צורך בערכי היחוס השונים אותם אני מכיר על בוריין, אלא בתשובות בלבד
ועוד הערה- יעוץ דרך הפורום מעולם לא יחליף בדיקה רפואית והסתכלות ישירה באולטראסאונד שחלות ובציסטות שונות
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אנג'ליקיהודית03/09/2013
אני בת 52 ובחודש מרץ האחרון כרתו לי את הרחם בשיטה הלקרוסקופית. מאז השתנו חיי יש לי בעיות בשינה,חוסר ריכוז בלבול קושי בתפקוד היומיומי.המליצו לי לקחת כדור אנגליק.מה דעתך על כדור זה? והאם הוא יעזור לי לתופעות אלו? ואם לא אז מה כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אנג'ליק - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2013אחרי כריתה שלמה של הרחם לא נותנים אנג'ליק אלא אסטרוגן בלבד. תפני לרופא שיודע.
שהנ טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליויאלאיריס02/09/2013
שלום
תוך כמה זמן משפיעים הכדורים ליויאל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2013תוך 10 ימים ועד שלושה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון הורמוניםרות01/09/2013
אני בת 48+. לפני כחצי שנה נתן לי הגניקולוג מדבקות אוורל 50, אותן לא לקחתי באופן סדיר. הלכתי לרופא אחר שאמר לי שהמדבקות הללו הן לחסרות רחם ונתן לי מרשם ל norethisterone 11.2 mg oestradiol 3.2 mg' . או כחלופה אוורל קונטי. ממש בשבועיים האחרונים התחלתי לסבול ממש מגלי חום. שאלתי היא האם מינון זה לא גבוה מדי , שכן הבנתי שרצוי להתחיל עם מינון נמוך ככל האפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר02/09/2013צודק הרופא השני שאמר לך שלאשה עם רחם חובה לתת גם פרוגסטרון.
המינונים היותר נמוכים נמצאים או בכדורי אוויאנה או במדבקות אוורל קונטי.
תקחי אותם על בסיס קבוע ללא הפסקות ותהני מאיכות חיים טובה.
שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חחש מסרטן בטיפול בהורמוניםד``ר איתן פאר30/08/2013
דר יקר שלום רב!
אני בת 55
ווסת נפסקה לפני חמש שנים.
מאז אני נוטלת לסירוגין, מדבקות אוורל קונטי+משחת אווסטין/טבליות ואגיפאם.
תמיד כשאני בטיפול, אני מרגישה נפלא. פחות מדוכדכת, חיונית ומה שהכי חשוב לי התפקוד הקוגניטיבי שלי משתפר.
הבעיה היא שאני מאד מפחדת מסרטן. במשפחתי מקרי סרטן רבים (אברי מין נשיים, שד ורחם). וכך קורה שאחרי תקופה של טיפול אני מפסיקה.
אינני יכולה לומר שהתופעות שמתרחשות ללא הטיפול הן ממש בלתי נסבלות. או שאולי התרגלתי ללילות ללא שינה, לחוסר ריכוז, חוסר חשק....
אבל ברגע שאני חוזרת לטיפול אני בעצם מבינה את המושג "איכות חיים".
שאלותי הן אלה:
האם ניתן להמשיך בטיפול הנ"ל ללא חשש מסרטן?
ומה שחשוב לי לא פחות, האם בעצם זה שהפסקתי פספסתי את חלון ההזדמניות להטבה שבאה עם הטיפול?
לתשובותיך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר02/09/2013כעקרון כיום לא מקובל כלל להפסיק טיפול הורמונלי - לפחות עד גיל 60 והנטיה כיום היא להמשיך אותם ללא מגבלת זמן כל עוד הגוף "משדר" ( גלי חום, דכדוך, הפרעות שינה , ירידה בחיוניות וכו') שהוא זקוק לטיפול.
לא נכול לעשות הפסקות.
טבליות ואגיפם- ממש ממש לשנים מרובות
השימוש במדבקות מעולה , ויש עוד ועוד תכשירים במידה וזה לא מספק.
במידה ואת לא מעשנת פשוט תמשיכי ללא הפסקות ותקפידי להיות בביקורת סדירה כל חצי שנה.
פחד =יועץ גרוע.
מעקב רפואי יסודי ושיגרתי חיוני.
שנה טובה ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמורותי29/08/2013
שלום בת 65 10 שנים ללא מחזור מקבלת אינסולין מגיל 9 ואלטרוקסין כדור לכולסטרול וכדורים ללחץ דם ניבדקת כח חצי שנה הסיפור שלי נמשך כשנתיים לסרוגין כ4בשבוע אני מרגישה מעין רטיבות שיוצאת לי מלמטה כשאני בודקת אני רואה על התחתון רטיבות בצבע צהוב וירקרק בנוסף אחרי הטלת שתן כשאני מנגבת מרגישה כאילו לא יבש לי שם אלא כמו מעין רטיבות עד שאני מנגבת טוב ואז זה בסדר רופאת נשים לא מצאה כלום כולל בדיקות שנעשו והכל תקין האם יתכן ביגלל סוכר ממש גבוה שנוצרה דלקת או שזה יכול להיות וזה נורמלי בגילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו - תגובה
ד``ר איתן פאר02/09/2013תתחיל להשתמש בכדורי ואגיפם לנרתיק ובביופימל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברליאת28/08/2013
היי אני בת 37 וחצי ויש לי ילד בן 6 המחזור היה דיי תקין כל השנים ועכשיו עקב ירידה במישקל לא קיבלתי את הווסת בחודש האחרון ניגשתי לרופא ואחרי בדיקת דם הוא בישר לי שיש לי AMENORRHEA .האם אני בגיל המעבר? וזה קרה כתוצאה מהמשקל הנמוך שלי אני 1.50 ושוקלת 42 קילו האם יש סיכוי לקבל את המחזור חזרה עי עלייה במשקל בצורה הדרגתית או שזה אבוד??? אני לא יודעת מה לעשות אני קוראת בפורומים שאם זה קרה כתומאה מירידה במישקל אז יש סיכוי שאקבל אותו חזרהברגע שאעלה במשקל ..כרגע הרופא נתן לי לקחת גלולות רצוף במשך 3 חודשים ואז לחזור אליו האם יש עוד סיכוי לקבל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/08/2013הפעם אני לא מסכים עם הרופא שלך וזאת מכמה טעמים.
ראשית- כאשר יורדים במשקל לרמה המסוכנת בריאותית לגוף, כלומר ללא רזקבה אנרגטית מספקת לצורך קיום הריון, הגוף מנסה לשמר את המעא רזרבה שיש לו ע'י הפסקה מוחלטת של כל דבר דאינו הכרחי לקיום. בודאי ובודאי שלא יאפשר הריון במצב זה. ולכן כל הפעילות ההורמונלית הקשורה בהבשלת בייציות וקבלת מחזור תלויה בהפרשת הורמון ייחודי מרקמת השומן. הורמון זה נקרא לפטין והוא "המודיע" למוח שיש מספיק רזרבה אנרגטית לקיום ולתחזוקת הריון ואז ישנה פעילות הורמונלית סדירה , ביוצים ומחזורים מדי חודש.
בירידה דרסטית מדי במשקל נעלם ההורמון לפטין, ולכן יש העלמות מחזורים - סימן מובהק וראשוני לאנרוקסיה.
וככל שההפסקה בפעילות ההורמונלית נמשכית כך יכול להגרם נזק בלתי הפיך לרקמות רבות בגוף ולכן חובה להחזיר משקל ומהר ולא לאט לאט.
הרודה שניה- לא מטפלים בדיכוי ביוץ ע'י דיכוי ביוץ נוסץ. כלומר לא מטפלים בהעדר מחזור ע'י גלולות. שכן אז דיכוי הביוץ יכול לעתים להיות בלתי הפיך.
במידה וחושבים שיש מקום לתת הורמונים ,הרי שיש לנו מיגוון רב של הורמונים לשימוש נאות ולאו דוקא גלולות שאינן כלל מתאימות במקרה שלך
בברכת שנה טובה
בריאות ותשמרי על עצמך ותעלי במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהURGENT
ליאת29/08/2013תודה על התגובה. דיברתי עם הרופא שלי הבוקר והוא הודיע לי שהגלולת הן לא להחזרת המחזור אלא שיהיה לי סידן בגוף כי כתוצאה מהמשקל הנמוך שלי עשיתי נזק והבדיקות דם מראות מונופוזה האם יש סיכוי להחזיר את המחזור??? ואני גם מעשנת ואני יודעת שסיגריות וגלולות זה מסוכן..אין לי מושג מה לעשות או בזמן שעשיתי את הבדיקות דם הייתי על כדור שאני לוקחת באופן קבוע אדרל 5 מג להפרעת קשב וריכוז האם יש לזה קשר לתוצאה? או שאתה ממליץ לי לחכות חודש ובינתיים לא לקחת את האדרל ולעלות במישקל ואז שוב לעשות בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםסיגלית25/08/2013
שלום רב.
בת 48.9. לוקחת כ 9 חודשים בערך נובופם. עד לפני כחודש הרגשתי טוב.
בחודשיים האחרונים נראה לי כי סיימתי כל פעילות הורמונלית. אני כמובן ממשיכה ליטול נובופם אך חשה ביובש נרתיקי, בטנית שכמעט נעלמה עם תחילת הטיפול התפרצה שוב,
כאבי ראש ועוד תופעות כאלה ואחרות שאיפיינו את מצבי לפני נטילת נובופם.
האם לדעתך עלי לעבור להורמונים במינון גבוה יותר כדי לא לחוות תופעות הנל?
האם כדאי לעבור לטריסקוונס או שיש הורמון אחר במינון נמוך יותר מטריסקוונס שיכול להתאים לי וליצר דימום חודשי?
הדמם החודשי חשוב לי.
תודה מראש וחג שמח
סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר26/08/2013תנסי פרוגילוטון 21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאוד !!ישראלה ישראלי20/08/2013
שלום
אני בת 50 ללא ילדים ובשנתיים האחרונות חלתי מאוד !! ועברתי 2 ניתוחים קשים בעמוד וחוט השדרה והייתי סעודית עם כל המשתמע מכך. הניתוח האחרון היה לפני חצי שנה שבו קיבעו לי את כל העמוד השדרה המותני אני עדיין בשיקום אבל תודה לאל מתפקדת עם מגבלות מסוימות ,
הבעיה היא שבתקופה הביוץ ושבוע לפני המחזור יש לי כאבי בטן והגב במקום של הניתוח כואב לי מאוד !!!כאילו יצאתי בדקות אלה מחדר ניתוח וזה מנטרל אותי מכל עשיה ואני שוכבת מקווצת במיטה מרוב כאבים .
המנתח שלי תמיד אומר לי מה הפלא ?!!! --ההורמונים משתוללים וממליץ על אופטלגין נוזלי אבל זה עוזר לשעה בלבד
על מה אתה ממליץ ?? אני רוצה לציין שבמשך השנתיים האלה לקחתי תרופות נרקוטיות חזקות מאוד ועכשיו נגמלתי מכל התרופות
אנא עיזרו לי כי אני ממש סובלת
בתודה והערכה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מאוד !! - תגובה
ד``ר איתן פאר21/08/2013תופעות של כאבי ביוץ ומחזור ניתנות לטיפול ע'י גרימת שינוי הורמונלי כגון גלולות ( רק במידה ואינך מעשנת)
בגילך , הגלולות שבאות בחשבון הן אוורה , מדבקות שבועיות.
תפני לגניקולוג שלך בנידון ותחלימי מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה בגיל המעבר,מיכל18/08/2013
שלום לדר',
אני בגיל המעבר ולא לוקחת הורמונים.
הרופאה המליצה לי על התקן מירנה (בגלל האסטרוגן) ולקיחת
כדור של פרוגסטרון במינון נמוך.
האם זה תחליף טוב במקום לקיחת הורמונים אחרים ,
היות והמינון נמוך יותר ?
בתודה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה בגיל המעבר, - תגובה
ד``ר איתן פאר19/08/2013הגישה נכונה ומקובלת מאד ומשרד הבריאות מאשר מירנה כטיפול לגיל המעבר.
קצת החלפת את ההורמונים- המירנה מפרישה כמות מזערית ביותר של פרוגסטרון, השומר על רירית הרחם והטיפול לתסמיני גיל המעבר יהיה במקרה הזה מינון נמוך של אסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירנה
ל02/09/2013שלום לך רציתי להגיד לך שלא תעזי לחשוב על מירנה זה דימומים ללא סוף וגם לאחר הוצאת מירנה את חייבת גלולות מכניסם אותך לפלונטר שאת לא יודעת איך לצאת מזה.מנסיון האישי לא ממליצה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירנה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/09/2013תגובה לחלוטין לא נאותה ולא נכונה. לך היתה תגובה ונסיון לא נכון עם המירנה ויתכן והדבר בכלל נעוץ בכך שבהכנסת המירנה היא פשוט לא התמקמה נכון ולכן להסיק מכך ולהתריע על סמך הנסיון המר שלך, לעומת מיליוני נשים אחרות שכן נהנות, ומאד, מהמירנה, זה פשוט לא נכון וגם לא הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירנה
ט23/10/2013אני בת 48 ולפני כחצי שנה מחזור התחיל להיות ארוך עד כ-3 שבועות, אך נשאר להיות סדיר. חשוב להדגיש שהייתי בסטרס עמוק עקב מוות אבי. להסדרת מחזור קיבלתי תרופה פרימולוט . מחזור אחרון בתחילת אוקטובר נמשך 5 ימים ודימום היה תקין. לאחר בדיקת הורמונים , רופאה מסרה שאני בתחילת מנופאוז ופתרון למצבי רוח, חרדות וכו' - התקנת מירנה. קראתי הרבה תגובות שליליות לגבי מירנה ואני מאוד חוששת מזה. שאילתי - למה מירנה עם כל התופעות ליווי מעדיפה לעומת טיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירנה - תגובה
ד``ר איתן פאר23/10/2013כל עוד יש לך מחזור את לא במנופאוזה, גם כאשר המחזור לא סדיר.
הגדרה של מנופאוזה לא מבוססת על בדיקת דם של הורמונים אלא על קליניקה - ושנה ללא מחזור.
אבל טיפול מותנה בהופעת סימפטומים , ללא כל קשר לכן או לא מחזורים.
אבל כל עוד יש מחזורים הטיפול יהיה תוסף הורמונים ולא טיפול הורמונלי חלופי.
לגבי מירנה- היא מפרישה פרוגסטרון לתוך חלל הרחים, אבל אינה מספקת פתרון לתסמיני גיל המעבר אלא רק אלמנט הגנה על רירית הרחם.
הפתרון חייב להחיות אסטרוגני, וכאשר יש רחם חובה לתת גם פרוגסטרון .
יותר מקובל טיפול משולב בכדורים ולא ע'י התקן + מדבקות או כדורים, וכאמור את עדין לא במנופאוזה ואז לא כל טיפול מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרנטיבה למירנה
ט24/10/2013דוקטור, תודה על תגובתך המהירה. ויש לי שאילה נוספת - עם איזה כדורים מתחילים טיפול נגד תסמיני גיל המעבר? מה אתה חודש על טיפול אלטרנטיבי כמו הומאופטיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרנטיבה למירנה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2013יש מגוון עצום של תכשירים בהם אנו משתמשים תוך התאמה אישית לכל אחת.
לגבי טיפולים אלטרנטיביים- כאן צר לי לאכזב אותך. סקר שעשיתי בזמנו לקראת כנס גדול שהיה בברלין , שם עמדתי בראש הססיה על הטיפולים האלטרנטיביים לגיל המעבר חייב אותי לעבור על למעלה מ 1300 פירסומים מדעיים מכל העולם שפורסמו כמעט על כל נושא אפשרי ברפואה האלטרנטיבית, ולא נמצא ולו טיפול אחד שיעילותו עולה על פלצבו. כלומר טיפולי סרק. וזאת עקב העובדה שחלק מהתסמינים, כגון גלי חום, יכולים לחלוף לבד ללא כל צורך בטיפול. ולכן כל נסיון טיפולי נבדק מדעית מול פלצבו.
כל שלגבי הטיפולים האלטרנטיביים, כבר התבטאתי בנידון ש"אלו המאמינים באלוהים לא צריכים כל הוכחה לקיומו". כלומר צדיק באמנותו יחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה מתונהמיכל18/08/2013
שלום,
אני בת 45 ומזה כ 3 שנים הפסיק לי המחזור, אני לא נוטלת הורמונים ומרגישה טוב.
בבדיקת צפיפות עצם שעשיתי יש לי סטיית תקן לפי
ע"ש מותני 0.7 -
צוואר ירך שמאל 1.2 -
צוואר ירך ימין 1.2 -
ז"א אוסטאופניה מתונה וזאת בהשוואה לבדיקה שעשיתי מלפני שנתיים.
(התוצאות לא מעידות על אוסטופורוזיס).
האם לקיחת קלציום יכולה "לשמור" לי על המאגר הקיים
ואם כן - לכמה זמן ?
רמת הסידן בגוף תקינה.
בתודה, דנדה
וסליחה על המייל הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופניה מתונה - תגובה
ד``ר איתן פאר19/08/2013שלום לך
מצבך נפלא. אפילו לא אוסטאופניה ( שההגדרה שלה החל מ- 1.5- ועד 2.5- )
כך שצפיפות העצפ שלך תקינה.
אבל, בהעדר פעילות הורמונלית ישנה ירידה מסוימת ביכולת העור לסנתז ויטמין D בחיוני הן לעצם והן למערכת החיסונית ולפי רשויות הבריאות בארה'ב יש לבצע מעקב אחרי רמות ויטמין D ולטפל בחסר ( המינון המומלץ היומי הוא 2000 יחידות בקפסולה שומנית רכה אותה ניתן לרכוש בארה'ב על המדפים של כמעט כל חנות וללא מירשם רפואי)
לגבי סידן, התזונה שלנו, הים תיכונית, עשירה במוצרי חלב כגון גבינות קשות המכילות הרבה מאד סידן. במידה ואת נמנעת ממאכלי חלב אזי המינון היומי המומלץ הוא 1200 מג'ר, ביחד עם ויטמין D לצורך ספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות ליליותקארין17/08/2013
אני בת 38 הוסת כל 25-27 יום מופיעה כרגיל ואני צורכת תרופה נגד דיכאון ציפרלקס במשך שנתיים .ובחודשיים האחרונים סובלת מיקיצות בלילה וגם ברוב הלילות קמה שטופת זיעה הרוב בפלג גוף עליון האם יכול להיות תופעות גיל המעבר?יש לציין שאני מעשנת קופסא ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות ליליות - תגובה
ד``ר איתן פאר19/08/2013יש מספר סיבות להזעות לילה וחסר פעילות הורמונלית , שביטוייה העיקרי הוא חסר מחזורים חודשיים מהווה את הסיבה הידועה לכך.
היות ואת מקבלת מחזור סדיר הרי שזו לא הסיבה.
אבל, עישון של חפיסת סיגריות ליום מקצר משמעותית ביותר את חיי השחלות ומכניס לגיל המעבר שנים לפני שהטבע ( והגנטיקה) היו עושים זאת באופן נורמלי.
כמו כן עישון כה כבד ימנע ומונע ממך לקבל כל טיפול הורמונלי שעשוי לעזור לך בעתיד.
ולבסוף, תקחי את הציפראלקס בערב וזה יכול לעזור לך, או תעלי מינון שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)