מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשאית brca1 בגיל המעברמיטל04/11/2013
בת 53, בריאה, לאחרונה עברתי כריתת שחלות וחצוצרות בעקבות בדיקה גנטית בה התגלתי כנשאית brca1 מטופלת באוורל 50, והתקן מירנה, גלי החום חלפו אך ישנה ירידה משמעותית בתשוקה, בבדיקת דם עולה שהטסטטוסטרון הינו 0.9, מהו הטיפול המומלץ למצב זה בהתחשב בנשאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאית brca1 בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2013תוספת של טסטוסטרון בצורת ג'ל הנקרא טסטוג'ל למריחה של טיפה עבה - פעמיים בשבוע- באזור שמעל לדגדגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיטל09/11/2013תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון אביאנהאסתר03/11/2013
בס"ד
מזה כמה שנים (4-5) אני נוטלת את הורמונים אביאנה בהמלצת הרופא שלי לאחר שהמחזור התחיל לעשות בעיות של רצף.
בחודשיים האחרונים התחיל לי דימומים קטנים בפעם הראשונה זה נמשך כ שבועיים ממש במינון נמוך. ניגשתי לרופא והוא עשה לי בדיקת ביופסיה שיצאה תקינה. (חודש לפני עשיתי פאפ שגם יצא תקין תודה לאל) במקביל שלח אותי למכון בריאות האישה לעשות דופלר אגן.
התוצאות של רחם שחלה ימנית ושחלה שמאלית כתוב מבנה וגודל תקינים ואני מניחה שזה תקין.
דופלר אגן- כתוב- ממצא שחלה ימנית, אין סימן להיפרווסקולריזציה. דופלר ממצא שחלה שמאילת כנ"ל.
הערות לבדיקה- אבחנות פעולה-בדיקת זרימת דם שחלתית.
סיכום בדיקה- מערכת ויז'ן לשמירת תמונות אינה תקינה.
מה המשמעות של זה?
כששאלתי את הרופא הבודק במכון אמר לי שיש לי הסתיידות וצריך לחזור לרופא לבדוק.
קבעתי תור לרופא שלי אך רציתי לדעת עד אז אם הכל בסדר ומה זה אומר?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף להודעה הקודמת
אסתר03/11/2013בס"ד
שלום לך שוב ד"ר פאר
שכחתי משהו נוסף מהבדיקה.
רחם/דוגלס
גודל הרחם 53X35
רקמת הרחם: תקין רירית אקוגנית עד 2.6 ממ עם היסתיידויות עדינות בתוכה-שינויים בעיקבות הפיפל שנלקח?אחר? למעקב.
דוגלס: ללא נוזל.
אשמח לדעת מה זה אומר?
תודה רבה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף להודעה הקודמת - תגובה
ד``ר איתן פאר04/11/2013הבדיקות שלך תקינות לחלוטין.
אבל יש כאן הרבה מדי בדיקות מיותרות,over-doing'
אני לא מצליח להבין מה בדיוק מנסים לשלול או להוכיח שכן רירית רחם דקה - 2.6 היא הסיבה לדימום ולא שום גידול שהוא - ועד היום לא תואר ולו גידול אחד ברירית רחם בעובי שכזה. ומדוע דופלר וזרימות דם לשחלות תקינות ללא כל ממצא אולטראסונוגרפי? יש כאן משהו שנשגב מבינתי וכלל לא מקובל לבצע את מיגוון הבדיקות הללו, ורצוי שתבררי היטב עם רופאך מה בדיוק הוא מחפש וממה בדיוק הוא חושש שמביא אותו לשלוח אותך לכל הבדיקות הללו.
דימום תחת אוויאנה פשוט נגרם מרירית דקה מדי ורצוי שכל רופא הרושם תכשיר זה ידע על כך ולא יבהל מכך. כל מה שיש לעשות זנ להפסיק אוויאנה ל 4 ימים ולהמשיך לאחר מכן כרגיל ואין כל מקום לבדיקות חוץ ממעקב אולטראסאונד רגיל לגבי עובי וסדירות רירית הרחם והשחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת
אסתר05/11/2013בס"ד
תודה רבה לך ד"ר פאר על התייחסותך ותשובתך.
אכן הייתי אתמול אצל רופאי והוא אמר שהכל בסדר ורק להיות במעקב.
מה הוא מנסה לבדוק? זו באמת השאלה ששאלתי אותו והוא אמר שלדימום אין משמעות אבל מה רצה לבדוק מה מקור הדימום וחשב אולי להגדיל מינון בגלל רירית דקה
אך נוותר על זה בשלב הזה רק לבוא לביקורת בעוד חודשיים.
חשבתי לעצמי שאולי עדיף להפסיק עם הוויאנה אם היא כרגע מזיקה ולא מועילה אך הוא טען שכדאי להמשיך כדי שלא יתחילו בעיות הבלות כבר בגילי (אני בת 47 והמחזור התחיל לעשות בעיות כבר בגיל 42) אני לוקחת את הוויאנה כבר כ- 4 שנים.
שאלה לי אליך ד"ר פאר. 1. מה זה אומר הסתיידות.
2. האם להפסיק 4 ימים עם הוויאנה ולהמשיך לא יגרום לי לדימום נוסף? כי בעבר כששכחתי לקחת יום אחד ואחר כך לקחתי זה גרם לדימום ונאמר לי שבגלל הפסקה או אי לקיחה בזמן זה גורם לדימום.
ושוב תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2013המשיכי את האוויאנה.
אין כל בעיה להפסיק למספר ימים.
בכדי להבין פשר דימום מיותר לחלוטין לבצע את מיכלול הבדיקות שביצעת ולכן אני עדין לא מבין מה בדיוק חיפש רופאיך, חוץ מלהכניס אותך לסחרחורת דאגות מיותרות לחלוטין.
ההמלצות של הפורום העולמי לגבי לקיחת הורמונים, פורום בו אני חבר, היא , להמשיך טיפול הורמונלי לפחות עד גיל 60.
כל טיפול הורמונלי במינון נמוך עשוי מדי פעם לגרום לדימום עקב דיכוי יתר של רירית הרחם וזה כאמור חסר כל חשיבות קלינית.וכמובן לא מחייב כלל את הבדיקות שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
אסתר06/11/2013תודה ד"ר פאר על תשובתך. עזרת לי!
חשבתי שאת ההורמונים לא טוב לקחת מעבר ל-5 שנים אבל טוב לדעת.
אשמח לפנות אליך בעתיד לעוד שאלות כשיהיו לי.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרדת מהורמוניםליאורה31/10/2013
אני בת 62 ולוקחת אביאנה. על הורמונים כבר 8 שנים. גם אמי ואחותי היו על הורמונים ושתיהן לקו בסרטן נשי לא גנטי בשחלות ובשד.
מה ההליך הכי מומלץ להפסקת האביאנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרדת מהורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר04/11/2013פשוט להפסיק
לא צפויות תופעות לואי במהלך 2-3 שבועות ראשונות לאחר ההפסקה, אבל לאחר מכן יתכן ויחזרו גלי החום, הפרעות בשינה , מצבי הרוח ועוד ועוד.
במידה וכל תופעות אלו לא יחלפו תוך 3-4 שבועות יש לשקול טיפול המעכבי סרוטונין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הריוןרחל שם בדוי27/10/2013
,בת 45 ללא גלולות קיימתי יחסי מין בחודש השני היה לי מחזור יום ראשון בהיר ואח׳כ כהה בורדו לא מלא הפד יש לי בטן עיפות דקירות בבטן התחתונה מעט בחילות השדיים לא רגישות במיוחד האם זה יכול להיות הריון ? אודה על היועץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הריון - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2013הריון בודקים דרך בדיקת שתן עצמונית שאת , וכל אחת, קונה חופשי מהמדפים של כל רשת בתי מרקחת ותוך דקה את יודעת בודאות כן או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להביןברטה26/10/2013
אני חצי שנה אחרי הפסקת הווסת.
מרגישה את כל הסימנים הקלאסיים של גיל המעבר.
בחרתי לא לקחת טיפול תרופתי בעיקר מפני הפחד מהשמנה.
קראתי עדויות של נשים המספרות על השמנה מאז התחילו בטיפול הורמונלי.
זה דווקא נשמע לי הגיוני מכיוון שאני יודעת שההורמונים הם סטרואידים ומשום כך אנאבולים והגיוני שיגרמו להשמנה.
מצד שני- אני ללא טיפול הורמונלי מאז שהווסת נפסקה, שמנתי למרות שאינני אוכלת יותר מפעם ואני ממשיכה בפעילות הספורטיבית כמו פעם. קראת שירידה בהורמוני המין הנשיים דווקא גורמת לסינדרום המטבולי שכולל תנגודת אינסולין ומשום כך השמנה- וגם זה נשמע לי לגמרי הגיוני.
אז אם שניהם הגיוניים איפה יש לי יותר סיכויי השמנה עם הטיפול ההורמונלי או בלעדיו? (רוצה שוב לציין שהייתי מאד שמחה להיעזר בטיפול מכיוון שאני סובלת מתופעות גיל המעבר, אך כאמור פוחדת מהשמנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון להבין - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2013טעות במספר מישורים של חשיבה.
בלוטת האדרנל, יתרת הכילייה, מפרישה כל הזמן הורמונים זכריים הגורמים לשמנה. הורמונים אלו מנוטרלים לחלוטין אצל נשים ע'י פעילות האסטרוגן המיוצר בשחלות.
כאשר אין יותר פעילות הורמונלית שחלתית ואין יותר יצירה של אסטרוגן, אותם הורמונים זכריים המיוצרים באדרנל, מתחילים להיות דומיננטים היות ואין מה שינטרל אותם.
התוצאה די הרסנית לגוף האישה.
זה מתחיל עם השמנה בטנית, כמו גברים, וממשיך עם נשירת שיער ודלדול שיער הראש ולא מפסיק היות ובשלבים מאוחרים יותר מתחילים להופיע שערות רבות על הפנים העיקר באזור השפה העליונה ( שווה לשפם אצל גברים( ןהסנטר ( שווה לזקן של גברים).
ולכן, ללא כל קשר לאוכל , רק, ואני מדגיש רק, טיפול הורמונלי, יכול להאט את התהליך.
כלומר המנעות ננטילת הורמונים היא הנותנת שהשמנה תלך ותגבר עם השנים. לידיעתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך. ברשותך שאלה
ברטה27/10/2013נוספת: מאז שנכנסתי למנואופוזה בדיקות הדם שלי החלו להצביע על תת פעילות של בלוטת התריס. האם יש קשר בין הדברים והאם לדעתך טיפול הורמונלי יוכל לסייע גם בכך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך. ברשותך שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2013אופייני לגיל המעבר.
במידה ותפקוד הטיירואיד לא חוזר לתיקנו תחת טיפול הורמונלי חלופי יש לטפל גם בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים במצב כזה ?ישראלה ישראלי23/10/2013
אני בת 50 וחצי ( ללא ילדים) עם מחזור סדיר כל חיי . יש לי איחור במחזור של שבועיים וכאבי בטן קשים לסרוגין בבדיקת האולטרסואונד שעברתי הכל נימצא תקין ואמרו לי שאני צריכה לקבל את המחזור תוך 4 ימים--ולא קבלתי ,למרות שאני מרגישה שזה אמור להיות כל רגע !! שוב פעם חזרתי לרופא ושוב נאמר לי שהכל תקין וכאבי הבטן הם לסרוגין פעם קשים ופעם רק מחושים וגם הפעם לא קבלתי ,,,, בקשו מימני לחזור אם לא אקבל בשבוע הקרוב
מה עושים במקרה כזה ? --כי אני מרגישה סובלת וללא איכות חיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דלגת על השאלה שלי ??
ישראלה ישראלי24/10/2013מחכה להתיחסות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים במצב כזה ? - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2013ראשית סליחה על העיכוב בתשובה. אני פשוט כל כך עסוק במרמב'ם, המכבי, ביעוצים לכלל הרופאים , בהרצאות באוניברסיטאות, בכתיבת פרקים חדשים לספרי לימוד ועוד ועוד כך שלא יוצא לי לעבור על הדוא'ל כל יום. אבל לפחות אני משתדל.
ולעצם השאלה- אי סדירות במחזור מאפיין את הגיל שלך, ואם עקבת הרי שבפורום זה יש תשובות רבות בהם השבתי באריכות על תופעה זו המאפיינת את התקופה הטרום מנופאוזלית- פרימנופאוזה, כך שבכך אין כל סטייה מהנורמה.
לגבי כאבי הבטן הקשים, לאור העובדה שנבדקת ולא נמצאה פתולוגיה גניקולוגית, יש לחפש את הסיבה גם בדרכי השתן והעיכול.
ראשית שתן לכללית ותרבית, ועד אז שתייה מרובה, ולאחר מכן המשך יעוץ , כולל בדיקת אולטראסאונד מקיפה של הבטן במכון רנטגן של הקופה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
גילה27/10/2013תודה על תגובתך --בסוף קיבלתי את המחזור לפני תשובתך .
כל הבדיקות בסדר וזה רק כאבי בטן של מחזור
שוב תודה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם 10 מגנורית23/10/2013
בת 55 קיבלתי וגיפם פעמיים בשבוע בגלל יובש בנרתיק תוך כמה זמן יעלם היובש ומה עוד זה עודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם 10 מג - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2013ואגיפם מיועד לפתור את הבעיה המאד מציקה של יובש נרתיקי ובריאות הנרתיק.
הבעיה היא שהמינון ירד ממינון של 25 למינון של 10 ולכן לוקח יות זמן.
צעברי לטיפול ואגיפם 3 פעמים בשבוע למשך חודשיים ואז תרדי לפעמיים בשבוע.
אין חשש להשתמש בואגיפם לאורך שנים היות ואינו נספג למחזור הדם אלא פועל מקומית בנרתיק בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים וגודש בחזהשלי23/10/2013
אני בת 63 ומטופלת באוורל קונטי בארבעת החודשים האחרונים. אחרי חודשיים התחילו דימומים אחרי גודש ורגישות בחזה ובפטמות, קצת כמו לפני ובזמן מחזור. אינני יודעת האם זה מצביע על עודף או חוסר באסטרוגן. לפי הבדיקה רירית הרחם דקה, אם כי אינני יודעת אם דקה מדי. יכול להיות שזה קשור לאכילת פולי סויה? אולי יש העצמה של ההורמונים באכילה הזאת? עלי לציין כי קודם לכן הייתי מטופלת בהורמונים זהים ביולוגית במשך ארבע שנים וסבלתי מגלי חום. ועוד קודם קיבלתי כמה שנים לוויאל, שבשלב מסוים פיתחתי איזו עמידות כלפיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים וגודש בחזה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2013תחת מדבקות יש לעתים בעיות ספיגה רציפה בגלל העובדה שאנו חיים במדינה חמה וזרימת הדם בעור של מי שחי באקלים חם אינה זהה לאותו אדם החי במדינות עם אקלים קר. ולכן תופעות של דימום וגודש אופיינים לטיפול הורמונלי דרך העור.
כאשר יש דימום תפסיקי את המדבקות לחצי שבוע עד שבוע והדימום והגודש בשדיים יעלמו. במידה ויחזרו שוב עם לקיחת המדבקות תעברי לסוג אחר של טיפול.ויש סוגים רבים וטובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארת את עיניי. שאלה נוספת
שלי27/10/2013תודה על התשובה, שבאמת גרמה לי להבין למה יש לי דימומים. הוצע לי על ידי הרופאה לקחת אביאנה במקום המדבקות, רק שאין בזה טיים ריליס, וכך יהיו לי עליות וירידות ברמות ההורמונים. אני מודאגת. למשל אם אקח בבוקר אביאנה, בלילה אני עלולה לסבול מקשיי שינה בגלל הזעה ושאר תופעות מחסור באסטרוגן, האם זה נכון? ואם זה כך, מה הזמן האידאלי לקחת את ההורמון. אולי תוכל להמליץ לי על משהו אחר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארת את עיניי. שאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2013כדור למינון יומי אמור לפעול 26 שעות ולא לגרום לשום תנודות ברמות בפלזמה ולמנוע כלל תופעות של עליה וירידה בתגובות. כך שאין כל מקום לחששותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיעל20/10/2013
האם רמות אסטרוגן גבוהות עלולות לגרום לסרוטנין נמוך במוח?
בנוסף לכך,נמצאה לי מחלת הגרייבס..רציתי לדעת האם היא נגרמת כתוצאה מהשפעת האסטרוגן הגבוה או שבכלל כתוצאה מפרוגסטרון גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר איתן פאר21/10/2013אין קשר .
מחלת גרייבס נגרמת כתוצאה מהתפתחות נוגדנים עצמונים לבלוטת התריס, ללא כל קשר ךהורמונים
הקשר של אסטרוגן וסרוטונין הרבה יותר מורכב שכן אסטרוגן פועל בעיקר ברמה של ספיגה מחודשת של סרוטונין וויסות רמתו במרווחים שבין הסינפסות העיצביות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
יעל21/10/2013האם תוכל להסביר יותר על הקשר של אסטרוגן לסרטונין במוח?האם עודף בהורמון זה עלול לגרום לסרטונין לצנוח?והאם גם הוא גורם לסרטן השד?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
ד``ר איתן פאר23/10/2013הקורס על נוריוטרנסמיטורים והקשר שלהם להורמונים שאני מעביר בפקולטה נמשך 3 חודשים וכלל לא קשור לפורום הנוכחי. מצטער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנפאוזה מוקדמתגילת13/10/2013
שלום רב,
אני במפואזה מוקדמת ע"פ בדיקות הדם ואבחנת רופא. בת 42
המחזור שלי לא סדיר כבר כמה שנים למרות שעדיין מקבלת מחזור.
ניסיתי טיפול בצמחים עם רופאה סינית - התופעות שהפריעו לי עצבנות, מצבי רוח, כאבי ראש, שינה לא טובה, עייפות, בעיות בקיבה עצירות, גזים.
הרופאה הסינית רקחה לי צמחים שמצד אחד הרגיעו אותי קצת אבל מאוד ניפחו אותי השדיים שלי התנפחו כאילו הייתי בחודש חמישי להריון.
נטלתי את הצמחים שבועיים ומיד הפסקתי ונבהלתי מהתופעות - עלית 3 ק"ג.
אחרי הטיפול הסיני קיבלתי פעמיים בחודש מחזור זה היה לפני חודש.
הייתי אצל רופא מומחה שהמליץ מיד על לקיחת הורמונים אחרי ממוגרפיה ובדיקת צפיפות העצם.
אמא שלי עם היסטוריה דומה בגיל 40 הפסיק לה המחזור ויש לה אוסטופורוזיס.
נורא קשה לי להשלים עם העובדה, עם המנפואזה המוקדמת שהשפיעה על העובדה שלא יכולתי להרות ונאלצתי לעבור טיפולים הורמונליים שממש שיבשו אותי ומאז הטיפולים אני עוד יותר חוששת מהורמונים שינפחו אותי, שיגרמו לתיאבון מוגבר או שלא נדע יגרמו לסרטן (לסבתא שלי בגיל 60 היה סרטן השד שהחלימה ממנו וחיה עד גיל 80)
אני נורא מבולבלת ומצד שני כל המצב הנפשי שלי הכי מושפע !!! אני נורא רגשי ונורא עצבנית ועייפה.
אודה לעצתך.
גילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנפאוזה מוקדמת - תגובה
ד``ר איתן פאר14/10/2013עדין לא בגיל המעבר אבל לפי הסימפטומים בהחלט בתקופה הפרימנופאוזלית- טרום גיל המעבר.
על רקע הסימפטומים רצוי לקבל תוספי הורמונים, עם קבלת מחזור מדי חודש ( נובופם, פרוגילוטון ועוד).
השמנה ניגרמת מחסר הורמונים שחלתיים ועודף פעילות ( טבעית) של הורמוני האדרנל- בלוטת יתרת הכיליה) המיצרת הורמונים זיכריים הגורמים להשמנה.
על הקשר של הורמונים לסרטן שד כבר כתבתי בהרחבה ניכרת בפורום זה . אל חשש. תקבלי טיפול שישפר לך מאד את איכות החיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותרותי13/10/2013
חברה של בני לוקחת גלולות בשעות הערב אצלינו בבית כשהיא לוקחת גלולה היא שותה את זה עם כוס מים ולא מסימת את כל המים בני שותה אחריה את המים שנותרו בכוס האם יש סכנה הורמונלית אצל בני לאחר שהם שותים באותה כוס שהיא שותה מימנו את הגלולה ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר איתן פאר14/10/2013אל חשש, אין כל בעיה עם זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברלהי11/10/2013
ד''ר פאר שלום,
בת 55, ללא מחזור מזה כשנה, בשנים האחרונות, ובשנה האחרונה במיוחד סבלתי מגלי חום נוראים, הזעה מרובה, וקשיי שינה. לפני כחודש החלתי להשתמש בתרופה הומיאופטית sepia', ומאז חל שיפור ניכר במצבי, גלי החום הוקלו מאד, וחזרתי לישון בלילה.
יחד עם זאת, לאחר כשבועיים של שימוש בתרופה החל גודש בחזה, ובשבוע האחרון קבלתי מחזור, המלווה דימום רב, ונמשך מספר ימים.
שאלתי: האם זו תופעה סבירה?האם המשך שימוש בתרופה הוא רצוי לאור האמור?
למיטב ידיעתי , תרופות הומיאופטיות הן ללא תופעות לוואי כשל תרופות רגילות. אודה מאד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר14/10/2013מחקרים רבים על אלפי נשים הוכיחו יסר יעילות ארוכת זמן לכל הטיפולים האלטרנטיביים למינהן, אבל " צדיק באמונתו יחיה."
את פשוט עדין לא בגיל המעבר אלא בתקופה הפרימנופאוזלית, הטרום גיל המעבר, ולכן יש עליות וירידות בתופעות של גלי החום וכד', כמו גם קבלת מחזור אחת לכמה חודשים, ואז מכלול התופעות חולפות, ( ויש גודש ניכר בשדיים טרום דימום).
לגבי גלי חום, יש יותר ויותר עבודות הקושרות גלי חום לאלצהיימר ולכן יש להתייחס להן ברצינות מרובה ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר
להי14/10/2013ד''ר פאר שלום ! תודה רבה על תשובתך.
חששותי מטיפול הורמונאלי נובעות בשל מקרים משפחתיים,
וכן בשל רגישות אישית.
אודה לחוות דעתך, האם יש מקום במצבי לפנות למרפאת גיל מעבר,
וכן, באם ישנן בדיקות, אותן אתה ממליץ לעבור לפני פניה כאמור,ומהן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר16/10/2013מאד מומלץ.
לגבי בדיקות- תלוי ברופא אליו תפני. אני נוהג להסתכל באופן הוליסטי כולל על מכלול הבעיות הקשורות בגיל המעבר ומכאן גם על בדיקות מאד מקיפות וכולליות. לא כל מרפאה ולא כל רופא נוהג כך ולכן קודם תפני לאן שאת מחליטה לפנות ואז כבר יכוונו אותך בהתאם לנוהלים שלהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נובופםגל09/10/2013
שלום,
האם ניתן להפסיק טפול נובופם במיידי ,או בהדרגה?(נשארו לי עוד 8 כדורים ) .נוירולוג ביקש ממני להפסיק מאחר ויש לי אנגיומה ורידית בראש והמיגרנות גברו בחודש האחרון.המליץ לקחת אלטרולט למניעת מיגרנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר09/10/2013אין כל בעיה להפסיק נובופם אחרי שלקחת לפחות מחצית מהכדורים הלבנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד איזה גחל ניתן לקחת הורמונים?אילנה04/10/2013
אני בת 63. בגיל 42 עברתי כריתת רחם ושחלות בשל מיומות. נטלתי הורמונים חלופיים (אקטיבל) והרגשתי נפלא. הייתי במעקב ועשיתי ממוגרפיה בקביעות. לפני שנתיים התחלתי לצרף גם משחת אובסטין. לפני כשנה בביקור אצל גניקולוג [שונה מהקודם] המליץ להפסיק נטילת הורמונים "תקחי הורמונים עד גיל 80?", בנוסף, טען שאקטיבל לא מתאים למי שאין לה רחם והציע אסטרופם 1 מ"ג. הפסקתי לפני כחצי שנה את נטילת ההורמונים, ומצבי הולך ומחמיר: גלי חום בלתי נסבלים ביום ובלילה, קשיי הרדמות, קשיי שינה, חוסר שקט. האם ניתן לחזור ולקחת הורמונים? אם כן - מה מומלץ במקרה כמו שלי?
בתודה מראש, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד איזה גחל ניתן לקחת הורמונים? - תגובה
ד``ר איתן פאר07/10/2013ראשית צודק הרופא שאמר לך שאקטיבל אינו הטיפול הנכון לנשים עם העדר רחם היות והוא מכיל פרוגסטרון אותו לא נותנים לנשים ללא רחם.
שנית, השאלה לגבי מועד הפסקת ההורמונים אינה רלוונטית. כל עוד יש תופעות הפוגעות באיכות החיים שלך תמשיכי לקחת אסטרוגן, וכן, גם בגיל 80!!!
תמשיכי עם אסטרופם 2-1 מג'ר , בהתאם לצורך שלך, תוך מעקב ובדיקות תקופתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן,גיל המעברלי04/10/2013
תודה מראש!
אני כמעט בת חמישים המחזור עדיין סדיר לגמרי אבל יש לי הרבה תופעות של גיל המעבר כגון שינה עם הרבה יקיצות, הזעות לילה, כאבי ראש ומעט בחילות כשבוע כל חודש! עברתי את הבדיקות וקיבלתי טיפול הורמונאלי כדור אחד ביום progesterone ומשחה oestrodose!
שאלותי: א- כל לחיצה של המשחה זה1.24gכמה לחיצות כל יום?
ב.האם הטיפול הנ״ל יכול לשבש את המחזור החודשי של?
תודה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן,גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר07/10/2013הטיפול שהוצע לך לא מתאים לנשים עם מחזור סדיר. יש טיפול שהוא טיפול הורמונלי חלופי, שבא להחליף את חסר ההורמונים הנגרם כתוצאה מהעדר ביוצים והעדר מחזורים ויש טיפול הבא להוסיף הורמונים למצב שיש פעילות הורמונלית אבל לא מספקת ולכן יש תופעות לואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)