מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשק מיניצליל12/04/2014
שלום
שמי צליל ואני בת 48, שלוש שנים לאחר כריתת רחם ושחלות בעקבות ca125 גבוה, וסיפור משפחתי ענף. ללא גידולים רק ציסטות ושרירן.
אני לוקחת אסטרוגל ובנוסף ציפרלקס 15מ"ג. אני יודעת שאני בחסר הורמנלי, מלבד אסטרוגן, אך במיוחד בטוסטסטרון, ולכן כנראה בחוסר חשק מיני. מדי פעם ישנה עליה. בקיצור מאוד מפריע.
האם ישנה אפשרות לקחת טוסטסטרון, כמובן אחרי בדיקות דם, מי יכול לרשום לי? והאם יש בזה סיכון? והאם יש פתרון לא כימקלי לענין?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני - תגובה
ד``ר איתן פאר12/04/2014גם ציפראלקס "תורם" לירידה בחשק המיני. ובצורה לא מבוטלת כלל.
ניתן לקבל טיפול ע'י אנדרוגנים ( ג'ל או כדורים) דרך רופא מומחה לבעיות של גיל מעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למחקר חדש דרושות מרואיינותנועה08/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחקר חדש דרושות מרואיינות - תגובה
ד``ר איתן פאר12/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבררויטל07/04/2014
האם יתכן שחלק מתופעות גיל המעבר הן התכווציות של השרירים ברגליים? בעיקר התאומים? וקוצר נשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר12/04/2014לא, יותר סביר שקשור לחסר מגנזיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 51 ויפאקס והורמונים?מאיה05/04/2014
ד"ר פאר שלום רב,
אני בת 51, 3 חודשים ללא מחזור. עקב דיכאון לוקחת ויפאקס 150 מ"ג XR, מס' חודשים. בהתחלה עזר, כעת, פחות. לאחרונה, אני סובלת מהזעות לילה, ירידה במצב רוח, נדודי שינה ולמעט עבודה(תפקיד ניהולי) מהבקר עד הערב (וורקוהולית). אינני מסוגלת או/רוצה לצאת. אני מתחילה להבין שאני או בגיל מעבר או טרום,. לצערי, אני מעשנת. רציתי לברר, בבקשה, האם אני יכולה להשתמש במדבקות/ או הורמונים, כמובן, לאחר התייעצות עם מומחה לגיל מעבר. כי נראה לי שאם הויפאקס כבר לא כל כך עוזר למצב רוח, זה כבר קשור יותר לחוסר בהורמונים, שיתכן וביחד עם ויפאקס, הרגשתי תשתפר וכן השינה.
יש לציין שכל חיי סבלתי מכאבי מחזור קשים ומ- PMS קשה. לסבתי היה סרטן השד.
חבל לי לבזבז את חיי רק בעבודה , פשוט אינני מסוגלת לצאת , כאמור, ורק רוצה לנוח, לאחר העבודה. לגופו של עניין, מה דעתך? והאם ניתן לשלב בין ויפאקס, הורמונים וצ'מפיקס להפסקת עישון?
מודה לך מאד,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 51 ויפאקס והורמונים? - תגובה
ד``ר איתן פאר06/04/2014השילוב בין הורמונים וויאפקס נחשב כשילוב מאד מוצלח.
העישון - מונע את האפשרות הזו.
תפסיקי עישון מיידית ואז נעזור בכיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיה06/04/2014תודה רבה על התשובה בעניינית ומהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות חרדהרויטל03/04/2014
הנני בת 52 עד לפני חודשיים טופלתי כשנתיים בכדורים לל"ד כעת הפסיק לי הרופא לפני 3 שבועות אחרי בדיקת הולטר. שבוע לאחר התחלתי להרגיש ממש לא טוב ומקשרת זו לגיל המעבר..גלי חום , בחילות דופק מואץ ול"ד עולה..(אין לי בעייה לבבית) רופא נשים הציע לי לקחת אסורופם 2 מ"ג פוחדת לקחת הורמונים...ולא יודעת אם התקפי הדופק המהיר ועלייה בל"ד קשורים לגיל המעבר...איכות חיי נפגעה מאד..יש לי תחושה של אי שקט והרגשה רעה. אין סכנה בלקיחת הורמונים מהסוג הזה? אשמח להתייחסותך.אגב הרופא המטפל נתן לי דרלין 10 למקרה שיעלה ל"ד מה לעשותתתתתתתת????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות חרדה - תגובה
ד``ר איתן פאר06/04/2014אכן את מתארת תסימנים של חסר הורמונים ואזי הטיפול ההורמונלי ממש יעזור לך.
אבל האם עברת ניתוח כריתת רחם? שכן רק אסטרוגנים אסור לתת למי שיש לה רחם והיא חייבת לקבל גם פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות חרדה
מירה06/04/2014לא עברתי ניתוח כריתת רחם. יש לי טבעת מירנה כבר כמה שנים ועכשו ההורמונים שנתנו לי נקראים אסטופרם..כ(כמו שכתבתי לך) אז זה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות חרדה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/04/2014קרוב לודאי שכן במינון של 2 מג'ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנהדליה01/04/2014
אוהו! מודה לך על התשובה הנחרצת, לא חשבתי שיכולה להיווצר כזו בעיה. בכל אופן רציתי לדעת האם ניתן לקחת אביאנה פעם ביומיים (ולא שתיים ביום). כדי לדלל מעט את ההשפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר02/04/2014גם לא רצוי כלל. עליה וירידה ברמות הורמונליות מפעילה מערכת קרישיות היכולה להזיק.
אוואינה כבר נחשב למינות אולטראנמוך ( פחות מחצי מהמינון שבאקטיבל- תרופת המקור שלו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה פעם שניהדליה28/03/2014
אני בת 60, גלי חום החלו בגיל 53, לקחתי אביאנה כשנה וחצי והפסקתי כי פחדתי מלקיחת הורמונים. הגלים חזרו מזמן ואיני רוצה לסבול יותר, האם אני יכולה לחזור לקחת אביאנה והאם ניתן לקחת פעם ביומיים במקום יומיום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה פעם שניה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2014בעיה. לקיחת הורמונים מחייבת המשכיות מרגע הפסקת המחזור ואז יש הגנה טובה מפני מרבית הסיבוכים המאוחרים של גיל המעבר.
עשית טעות כשהפסקת את הטיפול ופחד משמועות וחסר ידע לא מבוסס אינם מקור טוב לקבלת החלטות בתחום הרפואי.
היות וחלפו כבר למעלה מחש שנים שאת ללא טיפול הורמונלי קרוב לודאי שאינך יכולה לחזור לטיפול. וחבל. מאד
אבל . עליך לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי בקרוטיס ( עורקי הצואר המובילים את הדם למוח).
במידה ויש בדפנות שלהם משקעם טרשתיים או עיבוי של דפנות העורקים, הרי שאסור לך לקחת הורמונים עקב סכנה אפשרית לאירוע מוחי אפשרי.
במידה ולא, ניתן לשקול ואז חשוב להתאים לך את הטיפול שהכי יהלום את תלונותיך והרקע והמצב הבריאותי שלך.
לא לוקחים אוויאנה פעמיים ביום. ואין גם כל צורך בכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנהעירית27/03/2014
מאחר ואני לקוחה שלך, האם ניתן ליצור איתך קשר טלפוני? גם כעת?
רגע לפני שמפסיקה את ההורמונים?
שקיבלתי ממך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר06/04/2014למה בכלל להפסיק הורמונים?
תגיע ונדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר06/04/2014למה בכלל להפסיק הורמונים?
תגיעי ונדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה ומחזור חודשיעירית27/03/2014
לפני כחודש היה לי מחזור חודשי אחרי הפסקה של שנה.
התחלתי לקחת אביאנה לפני שבוע והתחיל לי הבוקר מחזור חודשי.
האם יש קשר?
האם להמשיך לקחת את ההורמונים כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה ומחזור חודשי - תגובה
ד``ר איתן פאר27/03/2014כן.
תפסיקי אוויאנה וכעבור 7-10 ימים לבצע פרופיל הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון אביאנהגליה כהן27/03/2014
שלום רב,
התחלתי לקחת אביאנה לפני יומיים. מתי אמורים גלי החום לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/03/2014בין 10 ימים ועד שלשוה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת קרישה בדם והמשך נטילת גלולותיעל26/03/2014
שלום רב,
בעבר התייעצתי מספר פעמים ואני מעריכה מאד את התשובות פה בפורום, תודה.
אני בת 48, לוקחת גלולות כבר מגיל 16 בעקבות שיעור יתר ומחזורים חזקים מאד.
כיום לוקחת פמינט.
לוקחת גלולות באופן רצוף במשך 3 חודשים ואז מפסיקה למחזור ושוב מתחילה. יש לי מחסור כרוני בברזל והמחשבה היא שזה בעקבות המחזורים החזקים.
כעת, לקראת בדיקה שעלי לעבור (קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה) נעשתה בדיקת לרמת קרישיות.
רציתי לשאול אם תוצאות הבדיקה יכולות לומר אם אני בסיכון גבוה או לא ליצירת קרישים בדם (האם זה משפיע על ההחלטה אם להמשיך ליטול גלולות, איני רוצה להפסיק).
איני לוקחת שום טיפולים נוספים למעט גלולות וברזל נוזלי.
הבדיקות בוצעו במכבי
אלו הערכים:
I.N.R 0.9
PT (Seconds) 9.7 Normal - 10.2-11.7
PTT 23 Normal - 21.6-30.6
צרפתי תמונה, במקרה שלא כתבתי ברור את הערכים.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת קרישה בדם והמשך נטילת גלולות - תגובה
ד``ר איתן פאר27/03/2014בנראה שאין לך כל בעיות קרישה, אולם לברור מלא של קרישיות חסרות הרבה מאד בדיקות, וךא אלו הפרמטרים הנבדקים ולכן במידה ואת מעונינת בברור עליך לפנות למרפאת קרישה הן של מכבי או של בתי חולים ולעבור את הברור המקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד מודה לך על תשובתך.
יעל27/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותליאת26/03/2014
היי, האם הבדיקות תקינות לגיל 46.5 או מצביעות על גיל המעבר
pmol/L 813 ESTRADIOL (E-2)
mIU/L 2.55 TSH
pmol/L 13.8 T4- FREE
IU/L 4.30 LH
IU/L 2.20 FSH
pmol/L 187 VITAMIN B12
nmol/L 28.0 FOLIC ACID
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר איתן פאר27/03/2014הבדיקות תקינות.
אולם גיל מעבר והצורך כן או לא לטפל בו לא נקבע כלל על סמך בדיקות אלא רק על סמך קליניקה ולכן אין כל חשיבות לבדיקות הנ'ל וכלל לא מובן לי מדוע עשית אותם.
פרופיל הורמונלי חשוב לטיפולי פוריות וברור הפרעות אנדוקריניות.
הטיפול והסטסטוס של גיל מעבר לא מתחשב כל כך בתוצאות הבדיקות אלא כן או לא יש תופעות של גיל מעבר ואז ניתן טיפול ללא כל קשר לרמות הורמונליות אלו או אחרת. מטפלים בנשים ולא בדפי בדיקות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת27/03/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהברטה24/03/2014
האם הוכח קשר בין ירידה בהורמוני המין הנשיים להתפתחות דמנציה? האם יש מחקר התומך בקשר בין טיפול הורמונלי חלופי בגיל המעבר למניעת מחלות דמנטיות כגון אלצהיימר? אשמח להתעדכן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/03/2014עשרות, סליחה , מאות, מחקרים במשך למעלה מחמישים שנה , ומדי שנה , מתפרסמים בנידון עם הוכחות חד משמעיות לקשר ההדוק שבין הן גלי חום והן חסר אסטרוגנים ודמנציה. אחד מהחוקרים המפרסם הרבה בנידון הוא ויקטור הנדריקס שעבודות שלו את יכולה למצוא באניטרנט, וכן מאמר מסכם שלי על השםעת העדר הורמונים , גלי חום ודמנציה שגם הועלה לפני כמה שנים לאינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם עקב יובש נוראיד``ר איתן פאר23/03/2014
בת 56 לוקחת וגיפם עקב יובש נוראי 10 מג פעמים בשבוע
כבר 3 חודשים וזה לא עוזר,ובנוסף משתמשת במשחה שמנונית שהרופאה נתנה,פשוט כל חדירה היא כאב גדול ,למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר24/03/2014ואגיפם עברה שינוי והמינון שבה ירד מ 25 ל10 בתחילת 2014.
מינון זה , אצל כשלושים אחוז מהנשים "לא מספק את הסחורה" , ולכן חובה על הרופא להקשיב למטופלת ולהסביר לה שהשינוי במינון , לעתים דורש עליה בתדירות השימוש.
ולכן, במצבך עליך להשתמש בואגים יום כן ויום לא במשך חודשיים, ולאחר מכן לרדת למינון של שלוש פעמים בשבוע וכעבור חודשיים נוספים לשקול האם להשאר במינון זה או ניתן לרדת לפעמיים בשבוע.
בין לבין, במקום משחה שומנית, השתמשי בג'ל גינומונאל ( לא צריך מירשם רפואי) פעמיים בשבוע שלא בימי השימוש בואגיפם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוערותי23/03/2014
אני סבתא בת 53 כבר בערך 9שנים ללא מחזור כבר שנתיים כל שנה יש לי דימום לחצי יום לטחר שבוע שוב לשעה וניגמר לאחר שנה אותו סיפור הרופאה לא מצאה דבר היר רק אמרה שזה כניראה ניוון האם גם אתה חושב כך ובמידה וכן כמה פעמים זה יכול לחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע - תגובה
ד``ר איתן פאר24/03/2014בדיקת אולטראסאונד פשוטה בה נמדד עובי רירית הרחם מיד תאשר את דברי הרופאה שלך שקרוב לודאי צודקת היות ומרבית הדימומים כפי שאת מתארת מקורם בניוון הרירית וחסרי חשיבות קלינית.
במידה והרירית עבה יותר מ 4-5 מ'מ יש לבצע בדיקת פייפל- ביופסיה של רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)