מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לילה לבןסיגלית31/01/2014
שלום לדר פאר
בהמשך לביקור במרפאה ...ולתופעות שסיפרתי שאני חווה מאז הפסקת נובופם ...ביומיים
האחרונים איכות השינה נפגעה קשות ואנני מסוגלת לישון...כתוצאה מכך בעיות בתפקוד בעבודה וחוסר ריכוז, שחשוב מאד, לצערי, בעבודתי כחשבת...
מה עושים?
חלפו כשבועיים מיום הפסקת ההורמון ולא נראה לי שאני יכולה לשרוד עד השבוע החמישי..
איך אני יכולה לעזור לעצמי בנתיים ?
כל רעיון, טבעי, לא טבעי יתקבל בברכה....אלא אם כן ניתן לבצע את הבדיקות כבר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה לבן - תגובה
ד``ר איתן פאר01/02/2014לחזור לנובופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופם
סיגלית01/02/2014שלום דר פאר
במרפאתך הסברת לי בסבלנות רבה, יש לומר, שאני חייבת לבצע בדיקות דם הורמונליות ואז
תחליט על ההורמון המתאים והמלצת לי לחכות עוד 3 שבועות לפחות ללא הורמונים ורק אז
לבצע את בדיקות הדם....אבל , לצערי , אני בבעייה גדולה מאז הפסקת ההורמון.
בנוסף לנדודי שינה היום חוויתי, בחילות, סחרחורת וחולשה בלתי רגילה...(ממש הרגשתי שעוד רגע אני מתעלפת במקום הומה אדם) ולכן אני שואלת -
חלפו שבועיים מאז הפסקת לי את הנובופם בגלל דימום באמצע החפיסה , ולאחר בדיקת
אוטלרסאונד. ( בה נצפו זקיקים בשחלה) ..
האם ניתן לבצע את בדיקות הדם כבר עכשו מבלי להמתין לשבוע החמישי???
אני מקווה שאתה זוכר אותי מהמרפאה ומקשר...
תודה וסליחה על השאלות החוזרות ונשנות...
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר10/02/2014ניתן לבצע את בדיקות הדם האמורות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל סקווי נובופםיעל28/01/2014
שלום רב
בת 50 בחודשיים האחרונים בהמלצת רופאת נשים התחלתי שימוש במדבקות אוורל סקווי. המדבקות עזרו מאוד לגלי החום,עייפות חולשה. אולם נוצרה אצלי בצקת בגוף.
הרופאה החליפה לכדורי נובופם. התחלתי שימוש לפני שבוע. בימים הראשונים היה לי דימום
כעת הדימום פסק אולם חזרו התופעות של עייפות חולשה כאבי ראש. האם ייתכן כי גם תכשיר זה אינו מתאים לי ?
או אולי שבוע ימים אינו מספיק על מנת להרגיש הטבה בתסמינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל סקווי נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר29/01/2014תנסי להתמיד ורק אחרי 6-8 שבועות ניתן לסכם האם התכשיר פותר את בעיותך או שמא גורם לך תופעות לואי שבעטיין לא רצוי להמשיך בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום - חדשה בשטח.איילה28/01/2014
לפני כמה ימים פתאום שמתי לב שהחלו אצלי גלי חום, בעיקר בלילה.
זה גורם לי לא להירדם, גם במשך היום אני חשה דפיקות לב, חולשה.
מתסכל.
אני תוהה אם כדאי ואפשרי לגשת לבית מרקחת/חנות טבע ולקנות תרופה טבעית לתופעות, או שעלי לגשת ראשית לרופאת נשים ולערוך בדיקות דם?
אני מעדיפה תרופות טבעיות מאשר הורמונים. אפשרי? זה יעיל באותה מידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
איילה28/01/2014שעד עתה המחזור סדיר. אני עוד חודשיים בת 48
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד``ר איתן פאר29/01/2014עדין לא נמצא הטיפול "הטבעי" שיש לו אפקטיביות לאורך זמן לגבי תסמיני גיל המעבר. יש הרבה שרלטנות וחסר התבססות על עובדות מדעיות בנידון ולחלק לא מבוטל מאותם התכשירים המשווקים בארץ יש אפילו תופעות לואי חמורות אותם אפילו לא מציינים בעלון המצורף. ( למשל סויה שמתחילים לקחת סביב גיל 50 ולא לאורך כל החיים דוקא עלולה להגביר שכיחות סרטני שד..)
אבל , לענינך- כל עוד יש לך מחזור את לא מוגדרת כלל כגיל המעבר אלא בתקופה הטרום- פרי-מנופאוזה.
שזה אומר שיהיו ימים בהם יהיו לך גלי חום ויהיו שבועות ואפילו חודשים שהכל יעלם ספונטנית ( ואז בטוחים שתכשיר טבעי עוזר כאשר למעשה הטבע פשוט עושה את שלו).
ולכן נא לגשת לרופא נשים ולבצע פרופיל הורמונלי ולא להתחיל כל טיפול בנידון בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - חדשה בשטח. - תגובה
ד``ר איתן פאר01/02/2014תקראי תשובות למכביר לאורך השנים על אותן השאלות בדיוק עם תשובות מפורטות ביותר בנידון.
תגשי לרופאה ותתחילי ברור.
תכשירים "טבעיים" מאד עוזרים למי שמשווק אותם, מבחינה כלכלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניווןרותי25/01/2014
בת 68 ללא מחזור המון שנים לפני שלוש שנים הפרשות לאחר מכן דחמום קצר לאחר בדיקות נאמר לי שזה ניוון המקום כעת שוב אותו סיפור הפרשות דימום ושוב הפרשות צהובות זאת אומרת אין יובש כשמנגבים אלא רטיבות צהובה שוב הייתי בבדיקות ושוב אמרו לי ניוון שאלתי מה זה בדיוק והאם לדעתך זה יכול להיות עוד כמה פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוון - תגובה
ד``ר איתן פאר27/01/2014בדיקת אולטראסאונד המראה רירית רחם דקה במיוחד מהווה עדות לאטרופיה ( ניוון)
זה כולל גם את הנרתיק
ולזה יש טיפול- כדורי אסטרוגן מקומית לתוך הנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים?שיר21/01/2014
אני מאוד מוטרדת. בת 43, אם לילדה בת 4. כל השנים יש לי מחזור סדיר כל 28 יום. אני ספורטאית, בריאה בדרך כלל, ללא עודף משקל. בחודשים האחרונים הייתה תקופת מתח סביב כמה גורמים וירידה קלה במשקל.
שלושת המחזורים האחרונים מקדימים (21-24 יום). בפעמיים האחרונות הייתה גם הזעה קלה בלילה שלפני קבלת המחזור.
האם התחלתי את תקופת טרום גיל המעבר או שאלו יכולים להיות שינויים הורמונליים חולפים או כאלו שקשורים במתח? שינוי באיזון?
רוצה לציין שלאימי ואחיותיה הפסיק המחזור רק בגיל 54.
מה דעתך?? איך ניתן לטפל? האם מומלץ טיפול אלטרנטיבי?
תודה רבה!! שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר? שינויים הורמונליים? - תגובה
ד``ר איתן פאר22/01/2014שתי האופציות, טרום גיל המעבר או סתם תגובה למתח יתנו בדיוק את אותן התופעות.
אין צורך בטיפול כלשהו היות וזה בד'כ, בשני המצבים, מתאזן לבד.
ולכן, הסרי דאגה מלבך בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר תוצאת בדיקות
טולה27/01/2014שלום רב
אני בת 51 בבדיקות דם נאמר לי שהגעתי לגיל המעבר. יש לי איחור של שבועיים במחזור.
היו לי גם גלי חום שבועיים ועכשיו בסדר , הרופא נתן לי אקטיבל ועדיין לא לקחתי אותם.
בעבר היה לי איחור של חודש וחצי , אבל רוב הזמן מחזור סדיר.
רציתי לשאול האם זה אומר שלא יהיה לי יותר מחזור? עד כמה בדיקות דם משקפות שהגעתי לגיל המעבר? ואם זה ודאי.
עלי לציין שאני מטופלת בצ'מפקס להפסקת עישון כבר כחודש ולא מעשנת 3 חודשים . האם יש לזה קשר לגלי חום שהיה לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר תוצאת בדיקות - תגובה
ד``ר איתן פאר01/02/2014את כלל לא בגיל המעבר.
ההגדרה של גיל המעבר מחייבת שנה ללא מחזור.
כך שהרופא שרשם לך אקטיבל טעה לחלוטין.
בתקופה של טרום גיל המעבר, פרי-מנופאוזה, יש שיבושים במחזור, ובתקופות של איחור ניתן לזהות בדם רמות הורמונים גבוהים ואפילו יש גלי חום, אבל אז חוזר המחזור והכל נעלם.
במידה מתחילים טיפול כגון אקטיבל בשלב זה מתחילים לדמם ממושכות.
יש טיפולים ייחודיים לתקופת טרום מנופאוזה ( כגון נובופם) שחובה על רופא הרוצה לטפל בתסמיני גיל המעבר להכיר אותם ולדעת מתי להשתמש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרום גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/02/2014ושוב ושב אני פונה לא להשתמש בפורום רפואי זה, אותו אני מנהל, לפרסומת עצמית
זה אסור
זה לא חוקי
וזה לא מקובל עלי
וחוץ מזה שאני לא מוצא כל הוכחות מדעיות לאיזו שהיא תועלת בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל המעברabc720/01/2014
אני בת 51 וחצי, לפני מספר שנים, לאחר תקופה של מחזור בלתי סדיר, קיבלתי אחת לשלוש שנים זריקת דפו פרובירה, ללא בעיות מיוחדות, לפני כשנתיים, בהמלצת הרופא הפסקתי לקבל את הזריקה ולא היה לי מחזור מאז, הבוקר קמתי עם דימום די חזק, שנראה כמחזור ועדיין נמשך, האם זה תקין בגיל המעבר, האם זה יכול להצביע על בעיה מסויימת? אודה לך על תשובה מהירה שכן אני מעט מודאגת, תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר20/01/2014ראשית כלל לא מקובל לתת זריקות דפופרוורה בגילך עקב גירוי השד שהן גורמות.
שנית- הכל אפשרי- כלומר בדיקת אולטראסאונד, בדיקת רופא ובדיקות דם יבהירו מקור וסיבת הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצותשרון17/01/2014
שלום. אני בת 46, חווה סימפטומים שונים של טרום גל המעבר- גלי חום, עצבנות, נדודי שינה. אני מנסה לדחות עד כמה שאפשר נטילת הורמונים, למרות שזה לא קל.לאחרונה החלו גם דפיקות לב מואצות, שממש מקשה על הנשימה. אני יודעת שזאת גם אחת התופעות הנלוות לגיל, אך החשש שלי הוא שזה מסוכן... האם יש סכנה בדפיקות הלב האלו, עד כדי התקף לב? איך אני יכולה להקל על זה כשזה מתרחש? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב מואצות - תגובה
ד``ר איתן פאר20/01/2014אכן את צודקת, זה בד'כ חלק מהסימפטומים של גיל מעבר.
במידה וקארדיולוג שולל כל סיבה קארדיאלית הרי שתוסף הורמונלי מתאים ומותאם לך , יפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דפיקות הלב האלה מסוכנות?
שרון20/01/2014תודה רבה! אבל האם הן מסוכנות ועלולות אפילו לגרום להתקף לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דפיקות הלב האלה מסוכנות? - תגובה
ד``ר איתן פאר20/01/2014ללא בדיקה לגבי הסיבות, כפי שעניתי קודם לכן, אין לי אפשרות להשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לבדיקה - שאלהסיגלית16/01/2014
שלום רב לדר פאר..
בת 49. עקב דימום באמצע החודש תחת נובופם ..
נבדקתי במרפאתך ובבדיקת האולטרסנאוד נצפו בציות באחת משחלותיי.
למרות גילי...ואף כי שאלתי תשמע אולי מוזרה...הייתי רוצה לדעת האם נפתח כאן חלון הזדמנות אחרון להרות.
שאלותיי-
בעקבות החוק החדש המאפשר לכל אישה להקפיא ביצית מסיבות חברתיות, האם ניתן להקפיא כמה מהביציות שלי לתקופה של עד שנה..? .
האם ניתן לנסות הזרעה כעת באמצעות תורם?
תודה מראש על תשובתך
וחג טו בשבט שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לבדיקה - שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/01/2014מתוך נסיון עתיר בהפריות מבחנה הרי שיכולת ההפריה של בייציות אחרי גיל 45 כמעט ונעלמת ( ללא כל קשר ליכולת ליצר הורמונים ולגרום למחזור), ולכן, לצערי, התשובה לשאלותיך שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
סיגלית20/01/2014שלום ..
אני מודעת היטב לסיכויים ולסיכונים בגילי....אין לי רצון בטיפולי IVF...האם בכל זאת ניתן לעזור לי עם טיפול תרופתי כדוגמת איקוקלימין למשל...ולנסות הזרעה תוך רחמית...
שלא במסגרת הקופה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/01/2014כאמור, לא , חסר תועלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןרוחמה13/01/2014
שלום רב!
נוטלת אסטרופם (1 מ"ג) ואוטרוגסטן (100 מ"ג) לטיפול בתסמיני גיל המעבר.
האם פרוגסטרון מגן על צפיפות העצם בנוסף לאסטרוגן???
אני קוראת מאמרים באינטרנט שהדעות חלוקות לגבי פרוגסטרון "טבעי" מסוג אוטרוגסטן לעומת פרוגסטרון סינטטי (דידרוגסטרון וכו'...). יש טענות שפרוגסטרון מסוג אוטרוגסטן לא נספג כל כך טוב בנטילה דרך הפה, בעוד דידרוגסטרון נספג מצוין. אם זה נכון, מה הטעם לתת טיפול בפרוגסטרון שבקושי נספג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
ד``ר איתן פאר15/01/2014לפרוגסטרון בגיל המעבר יש רק מטרה אחת- והיא להגן על רירית הרחם מפני צמיחת יתר הנגרמת ע'י אסטרון.
לכל יתר התסמינים אחראי האסטרון ולכן הוא הנחוץ. כלומר לנשים שעברו כריתת רחם למשל, לא נותנים בכלל פרוגסטרון היות ואין צורך להגן על רירית רחם שלא קיימת במקרה של כריתת רחם.
ולכן, במידה ורוצים לדעת אפקטיביות של ספיגה של פרוגסטרון כזה או אחר עושים זאת ע'י מדידת רוחב רירית הרחם.
במידה והרירית דקה וסדירה הרי שהפרוגסטרון נספג יפה ועושה את עבודתו כהלכה.
ולגבי הפירסומים באינטרנט- כדאי לקחת אותם עם קורטוב של ביקורת היות ולפחות חלקם מבוססים על רצון של חברה מסחרית זו או אחרת לקדם במסווה מדעי, מוצר שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופםסיגלית12/01/2014
שלום רב . בת 49. נוטלת נובופם כשנה בהמלצתך.
מחזורים תקינים עם הנובופם שמגיעים עם תום החפיסה . החודש תופעה מוזרה ולאחר
כ 15 יום ...בעודי נוטלת את כדורי האסטרוגן האדומים ...הגיע דימום לא מוסבר.
יש לציין שלפני הדימום חויתי תופעות שאני חשה לפני מחזור...רצון לישון..כאבי גב..עצבנות לא מוסברת. ...
מה קורה...? הם לדעתך מעיד על בעייה כל שהיא?
האם ייתכן שיבוש הורמנלי תחת הורמונים?
והאם צריך להחליף את ההורמון?
העניין מדאיג אותי..אודה לתשובתך המהירה.
סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר13/01/2014מתי נבדקת לאחרונה?
יתכן פשוט שהשחלה מיצרת שוב הורמונים , ( וניתן לראות זקיקים בשחלה באולטראסאונד) או שחל שיבוש בספיגה של הכדור ולכן דימום כתוצאה מירידה בהורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ושאלה...
סיגלית13/01/2014שלום רב
ראשית - המון תודה על תגובתך המהירה והמרגיעה ...
קבעתי תור ליום חמישי ...האם ניתן לחכות עד אז..לרופא שלי...?או שמומלץ לעשות
אולטרסאונד כבר היום?
אני מעדיפה לחכות לרופא שלי...אם אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נבדקתי בשנה האחרונה
סיגלית13/01/2014בתשובה לשאלתך...לא נבדקתי בשנה האחרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ושאלה... - תגובה
ד``ר איתן פאר15/01/2014ניתן להמתין לבדיקת הרופא הקבוע שלך בו את מאמינה ובוטחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוררותי12/01/2014
בת 60 ללא מחזור המון שנים לפני שנתים דימום קצר נעשו כל הבדיקות והכל תקין לפני 3שבועות יצא לא יודעת אם זה דימום משהו חום ומאז כלום אשלשום אני רקוצה לספר שמרוב פחידים שיהיה דימום אני מנגבת ממש חזק את כל האזור עם מלא ניר טואלט לפחות 5דקות בשביל לראות שאין דימום ראיתי שפצעתי את עצמי והיו דם קטנים כאלה יכול להיות שפצעתי את עצמי חזק בפנים והתחיל דם אדום במשך עוד 5 דקות של ניגוב שאלתי האם אני יכולה ליפצוע את עצמי בפנים עד כדי שירד דם זה ניפסק אחרי זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור - תגובה
ד``ר איתן פאר13/01/2014כן כן ושוב כן.
תפסיקי עם הנוהג הלא בריא הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד לא מוסברנשואה12/01/2014
שלום בת 46 כבר שנה ללא מחזור כנראה נמצאת בתחילת גיל המעבר
תופעה מתלווה היא שייש לי גרד חיצוני כלומר בעור שם למטה (מפשעה/"שפתיים" גדולות)
חוסר אסטרוגן קראתי שזו אחת התגובות.. האם קשור האם קשור לזה שיש לי לעיתים תחושה שאניצריכה פיפי ואז אולי יש נזילה ואז גרד. האםיש דבר כזה פטריה בעור החיצוני לא רואה שם פצעים
הכל נראה רגיל חוץ מאשר חיצוני כמובן עובי או צבע עור או קצת חוסר אסטטי
מגיל צעיר יותר מה בדיוק קורה שם האם לשים לב לכך או להמשיך שזה יעבור.
האם יש צורך לברר אם יש קנדידה שים לך ד"ר שום דבר לא פנימי הכל בסדר שם
רק חיצוני ואפילו ממעטת לקיים יחסים כי לאחר מכן מרגישה כובד ושוני שם כאילו שהכל פתוח יותר מידי ורטוב ואני לא רוצה . וראה בזמן שאין יחסים לאט לאט הכל חוזר שם למקום ואפילו נשאר כך כמו שאני רוצה ללא רטיבות ללא תחושה של כל רגע שירותים.
האם הכל רגיל ונורמלי בתיאורים שלי או שממש צריך לעשות משהו.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד לא מוסבר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/01/2014צר לי אך ללא בדיקה, ואולי גם ביופסיה של העור באזור , לא ניתן לאבחן וליעץ בנידון.
נא לגשת לרופא הנשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בחזה כמו בהריון אך אין כבר מדואגת10/01/2014
שלום יש לי כבר שבוע גודש/רגישות/כאבים בחזה כאשר נוגעים בו. ואני כבר בגיל הבלות. אין לי מחזור כבר כמעט שנתיים מיששתי לא נראה לי שיש לי גושים. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בחזה כמו בהריון אך אין כבר מ - תגובה
ד``ר איתן פאר11/01/2014פעילות הורמונלית המופיעה לעתים מספר ימים, ועד שבועיים, לפני קבלת דימום. זה לא פתולוגי.ולא לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מתמשךיהודית05/01/2014
שלום
אני בת 53 מקבלת מחזור סדיר מדי חודש, בתאריך ה- 5/12 קיבלתי מחזור
שנראה כמחזור רגיל במשך שבוע ימים, אחרי שבוע המחזור נחלש והפך לדימומים ולהפרשות חומות, כל זה נמשך עד היום חודש ימים ואני לא רואה את הסוף.
האם זהו סימן לסוף המחזור?
האם אני צריכה לקבל טיפול רפואי?
אודה לך על תשובתך המהירה
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מתמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר06/01/2014את מתארת תופעה אופיינית לגילך והוא דימום שלא בהכרח מגיע על רקע ביוץ.
ולכן הדימום "שןכח" שעליו להפסק.
מבחינה הורמונלית התופעה קשורה בהעדר הפרשת פרוגסטרון המופרש רק לאחר ביוץ.
ולכן, הפסקת הדימום מחייבת פרוגסטרון ( פרימולוט נור, דופסטון וכד') לפחות 10 מג'ר ליום למשך שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת אי נוחות באנטומיהנשואה05/01/2014
שלום, כבר שנה ללא מחזור ( כבר לא סופרת)תופעה כנראה ידועה אבל אני לא יודעת איך להגדיר משהו משתנה באנטומיה יש לי תחושה שמשהו משתנה שם האם יש מצב כזה ( בת 47) כאילו הכל פתוח וכל הזמן יש לי רצון ללכת לשירותים וצורך להתעמל בכל מערכת הסוגרים וגרד לא מוסבר כאשר אני אוכלת יותר מדי אוכל (כגון לחם )
ובכלל ובפרט מדוע לאחר יחסים זה לא כמו פעם סגור ונסגר וחוזר למקום (אני ממעטת
להיות ביחסים בגלל התחושה הפיזית הזאת הכל כך לא מוסברת.מה בדיוק...האם זה טבעי האם זה גוף האישה המזדקנת מדוע הכל מתרחב.
בסה"כ מרגישה טוב בדר"כ .במשקל נוח עד 65 (אמנם לא דוגמנית אבל נורמלית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת אי נוחות באנטומיה - תגובה
ד``ר איתן פאר06/01/2014את מתארת תופעה מאד מוכרת. בהעדר פעילות הורמונלית מתחיל ניוון רקמות אלסטיות של הנרתיק ושלפוחית השתן וכתוצאה התרופפות של רקמות החיבור בנרתיק. התוצאה הינה מה שאת מתארת.
פיזיוטרפיה לחיזוק סוגרים ( תרגילי פאולה) או ביופידבק , בנוסף לטיפול הורצמונלי מקומי ( ואגיפם) יכולים להטיב ואפילו לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)