מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות רפואיותבתיה28/04/2014
שלום רב,
אודה לך מאד אם תוכל בבקשה לפרט אילו בדיקות רפואיות רצוי לבצע על מנת לבדוק "כשירות" הגוף לקבל תחליפי הורמונים.
מראש לך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות רפואיות - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2014פורום זה מיועד לספק הסברים ןהכוונה רפואית מבוססת עיובדות ולא להחליף את הרופא המטפל שאמור לדעת ולהפנותך לבדיקות המתאימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברריקי28/04/2014
אני בת 50 מחזור אחרון לפני כ 8 חודשים.
סובלת מתופעות גיל המעבר, אולם יכולה לעמוד בהן.
תופעות מציקות... אבל לא סוף העולם.
מכל מה שאני קוראה כאן, ההמלצות שלך ללקיחת תחלפי הורמונים הן מאד חמות.
אתה מהלל ומשבח את היתרונות.
האם אין להם שום חסרונות ???
האם בכל מקרה כדאי לקחת אותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2014כבר כתבתי רבות בנידון. ובאריכות רבה בתשובות קודמות.
בקצרה הפעם- מטרת הטיפול ההורמונלי היא שיפור איכות החים מצד אחד ע'י מניעת תופעות מציקות כגון דכאון/ דכדוך, גלי חום, הפרעות שינה וכד ומצד שני מניעת מחלות של גיל מבוגר כגון אוסטאופורוזיס, אלצהיימר, השמנה, ירידה בחשק מיני והתקפי לב.
עיקר תופות הלואי מתואות קשורות בעליה בסיכון לקרישיות יתר - ולכן אסור לתת הורמונים לכאל להם יש טרומבופיליות- . מצב זה מתגבר משמעותית תחת עישון ולכן לא מומלץ לתת טיפול הורמונלי, כולל גלולות נגד הריון למשל, לנשים מעשנת. כמו כן ישנה החמרה של אבני כיס מרה והחמרה של מחלות נדירות המשופעלות ע'י הורמונים כגון מחלת הפורפיריה. מקובל לא לתת הורמונים כל עוד יש דימומים רחמיים לא מוסברים וכן בנשים הסובלת מסרטן שד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה גורלית...ריקי26/04/2014
האם לקחת או לקחת תחליפי הורמונים בגיל המעבר ???
ידוע לכל כי תוצאות מחקר ה WHI זרעו פחד רב בנשים וגם ברופאים שלהם וההחלטה היא לטפל רק בנשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר ולא על מנת למנוע תחלואה...
האם זה אומר שבמידה ויש לי כח סבל ואינני "קוטרית" אזיי לא כדאי לי לקחת תחליפי הורמונים במידה והתסמינים אינם קשים.... ???
האם כדאי לנסות 3 חודשים לראות מהי ההשפעה ואז להחליט אם להמשיך או לא ? מה ההשלכות של החלטה כזו ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה גורלית... - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014ואיך הגלגל מסתובב לו..
תקחי הורמונים התואמים למכלול תלונותיך בדיקותיך והאנמנזה האישית והמשפחתית ותבורכי בחיוניות ואיכות חיים נפלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונלאפקסין-רויטל25/04/2014
רציתי לדעת האם לתרופה יש תופעות לוואי..ובאלו תופעות לוואי חריגות יש להפסיקה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונלאפקסין- - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014מיקבץ נרחב של תופעות לואי , ו/או סיבוכים ו/או השפעות של שילובי תרופות אחרות עם התרופה, מצוי בעלון לצרכן של כל תרופה ותרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס
רויטל28/04/2014.קיבלתי מדבקות הורמונים וגם וויפאקס 75 ..גם איתי לא הטיבה התרופה גרמה לי ללחץ דם ודופק גבוה! עקצוצים והרגשת נימול ברגליים ובידיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2014להפסי ויאפקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלת..כרמן24/04/2014
אני בת 50 המחזור החודשי פסק זה עתה. רוב התופעות האיומות של גיל המעבר כגון גלי חום ועצבנות יתר - נמשכו מספר שנים, עוד בהיותי עם מחזור חודשי ועתה נראה כי כמעט כולם נעלמו או לפחות פחתו.
השאלה: האם עלי לקחת טיפול כל שהוא "לתקינות" הגוף או כל התרופות והטיפולים הם עבור אותן תופעות לוואי..כמו גלי חום וכו'.
אם התשובה היא כן. אנא פרט מה עלי לקחת או איזה בדיקות לערוך.
תודה כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מבולבלת.. - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014לטיפול ההורמונלי 2 אספקטים- הראשון איכות חיים והשני מניעת מחלות זיקנה.
כל עוד יש פעילות הורמונלית יש אלמנט הגנה הן בפני סרטני שד, אלצהיימר , התקפי לב\, השמנה, ירידה בחשק מיני , דכדוך ושינויים במצבי רוח.
ולכן גשי בקשה לרופא מומחה של גיל המעבר,היוועצי עימו הן לגבי מיכלול הבדיקות שיש לבצע( ואני מפנה להרבה בדיקות כלליות), הן ממה את סובלת והן איך להחזיר לך איכות חייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באר שבעשולי23/04/2014
ד"ר שלום
קראתי מעט מתלונות הנשים באתר.
והאמת שאבדתי פוקוס
אז ככה הזעות לילה החלו לפני כשנה (קצת פחות)אני בת 50(בעוד מס חוד')
מחזור אחרון היה באוקטובר ,במהלך דצמבר קיבלתי אביאנה מרופא נשים שהשפיע נפלאות ,אך מיד הפסקתי בשל דעות קדומות.(נטלתי שבוע).
כמובן שההזעות המשיכו, חוסר שינה קשה מאוד.
לפני כחודש קיבלתי מחזור דל ביותר , אך סימני המנאופוזה רגילים וקשים.
שוב נגשתי למומחה לגיל המעבר שטוען כי המחזור נכון להיום חסר משמעות וכדאי לקחת אביאנה.
היום אני נוטלת אותם יומיים בלבד ללא שינוי ואפילו החמרה בגלי חום.
לפי מה שציינת לנשים ככל הנראה האביאנה זה לא הכתובת שלי.
אשמח להכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באר שבע - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014אוויאנה יכולה כן להיות התרופה המתאימה לך ובלבד שתתאזרי בסבלנות לפחות 3 שבועות ורק אז תגבשי החלטה לגבי הכיוון של תועלת לעומת חסר תועלת מהאוויאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כבד ומתמשךסיגל23/04/2014
הנני בת 49 + סובלת כבר שנה וחצי ממחזורים בלתי סדירים, הוא יכול להופיע לעתים לאחר שלושים יום ולעיתים לאחר 45 יום וכשהוא מגיע הוא מלווה בכרישי דם. כמובן שאני במעקב אצל רופא נשים , בכל פעם אני נוטל ת כדור להפז\סקת דימום במשך 5 ימים פעמיים ביום, המחזור מתמעט אך לאחר הפסקת הכדור הוא שוב מתחדש בעוצמה גדולה יותר ונמשך בין שבועיים לשלושה באותה דרגה. ביצעתי בדיקת צואר רחן לפני חודש, עדיין אין תוצאה ,בקרוב יש לי גם אולטרסאונד. הרופאה נתנה לי גם כדור בשם דופנסטון שאני לוקחת מזה יומיים אך המחזור לא מפסיק אלא להיפך מתגבר. מה פשר הענין ומה עלי לעשות? עליי לציין שהדבר גורם לי לאנמיה נוראית 7 המוגלובין, חולשה ועייפות, אני מקבלת זריקות ברזל אך ההמוגלובין לא עולה בשל דימום מסיבי. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כבד ומתמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2014את מתארת דימום אופייני לחסר סדירות הורמונלית
זו בדיוק ההתוויה להתקן תוך רחמי מסוג מירנה.....ולא להוציאו לפני תום 5 שנים.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי הורמוניםדינה22/04/2014
הדעות בנושא האם לקחת תחליפי הורמונים על מנת להקל את תופעות הלוואי בגיל המעבר הן רבות וקיצוניות.
למרות שנראה כי המחקר ההוא שגרם לבהלה הוכח כמוטעה וגרם לנשים רבות לפחד מאסטרוגן סיננטי, הרי שהפחד עדיין קיים בגלל תופעות הלוואי והגברת הסיכון לסרטן...
האם לך כרופא מערבי יש בל זאת איזושהי דרך להמליץ על טיפול טבעי ושונה מאשר גלולות כמו אביאנה אקטיבל או נובפלם ?
לדעתך מאד אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2014אני לא מסכים עם הפתיח שלך. יש רק שתי גישות- כן או לא לקחת טיפול הורמונלי.
כמי שעוסק בתחום מזה 40 שנה, והרשאון שפתח מרפאה לגיל המעבר כבר בשנת 1975. ועוקב , חוקר ומפרסם רבות בנידון, וחבר כמעט בכל פורום בינלאומי בנידון יש לי מספר מסרים אליך-
הראשון- בדקתי 1380 מאמרים רפואיים לקראת כנס גדול שהיה בברלין ובו התבקשתי לנהל דיון רב משתתפים שנמשך 6 שעות בנושא טיפולים תחליפיים לסימפטומים בגיל המעבר.
לצערי, לרובם הגדול יש אפקט פלצבו ולא אפקט אמיתי של תועלת. ולכן פירסומי האינטרסנטים השונים הקשורים שיצור ושיווק " תרופות" מסוד זה קרוב לודאי שאין להם הרבה על מה להסתמך, מבחינת הוכחה מדעית.
עלי לציין שכמו שבמערב לא חיו נשים לגיל מנופאוזה לפני 100 שנים- ( מתו סביב 46 ), כך גם במזרח, ולכן טיפולים "אלטרנטיביים" שנבדקו, ולעתים אף הוכחו כיעילים, לאחר מאות שנות נסיון ותצפיות, לא קיימים בתחום ספציפי זה.
הגישה השוללת את הטיפול ההורמונלי מתבססת על מחקר מוטעה שקשר הורמונים אלו לסרטן שד. ואין הדבר כך כלל ועיקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלצבו ????
דינה23/04/2014אני מניחה שהתכוונת למוצרים הטבעיים...? שכן נראה לי שאתה תומך נלהב של תחליפי אסטרוגן סינטטי
והאם אתה יכול לאמר בוודאות וללא כל ספק כי שימוש בתחליפי הורמנים לא מעלה את הסיכוי לסרטן השד ? אפילו לא ב 0.8 פרומיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלצבו ???? - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014אסטרוגן בלבד מוריד הסיכוי לסרטן שד במעל 30% ושל סרטן המעי- השני בשכיחותו אחרי סרטן השד במעל ל 60%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה לילית וגיל מעברריקי21/04/2014
מזה זמן רב אני סובלת מהזעה לילית, אך כיוון שהמחזור הגיע בצורה סדירה לא קישרתי זאת לגיל מעבר אלא למזרון חדש שהחלפנו ומכיל ויסקוג'ל
לאחרונה המחזור התחיל "לשחק"... כבר 4 חודשים שאינו מגיע ולפני כן לקח לו 3 חודשים... (ב 8 חודשים קיבלתי פעמיים)
אני סובלת מגלי חום קלים... פשוט חם לי (בעירה פנימית), אני סובלת מגרד ועקצוצים באיזור הגניטלי, כאבי ברכיים... תחושת עייפות ולאות...
רופא נשים בקהילה נתן לי מרשם לאביאנה... אך פחדתי להתחיל איתם והלכתי לייעוץ עם רופא המומחה לגיל מעבר אשר אמר שבשלב זה רק וגיפם...
אני צורכת וגיפם כבר חודשיים עם הטבה חלקית אך איני יכולה לומר שאני מרגישה טוב כעת.
חזרתי לרופא בקהילה (אחר) אשר לטעמו אם אני מסתדרת עם תופעות אלו עדיף לא לקחת הורמונים... ובכלל רשם לי טבעקוטן...
בקיצור אני מבולבלת וזקוקה להכוונה...
התוכל בבקשה בבקשה לסייע לי ?
האם ייתכן שחלון ההזדמנויות ללקיחת הורמונים כבר עבר ? כי הבנתי שניתן להתחיל רק בתוך שנה... ואם להתייחס להזעות הליליות, הרי שעבר הרבה יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה לילית וגיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר22/04/2014טעות בכמה מישורים. ראשית את יכולה להתחיל לסבול מתסמיני גיל המעבר למרות שיש לך מחזור , שאינו כלל סדיר- וזו בדיוק תקופת המנופאוזה.
שנית- ואגיפם יכול לעזור מעט לנרתיק ותו לא.
תחושת החום והזעות הלילה אכן מרמזים על הצורך בטיפול אבל כל עוד יש לך מדי פעם מחזור הטיפול אינו האוויאנה כפי שרשם לך רופא המשפחה ( ולכן טיפול והמלצה תרופתית לגיל המעבר ולהורמונים יש לקבל ממוחה בתחום) אלא תכשיר הנקרא נובופם .
השוני יתבטא בכך שאם הנובופם תקבלי מחזור כל חודש, קל אבח יהיה מחזור .
תחת אוויאנה את לא אמורה לקבל מחזור , במידה וא המנופאוזה ולא בפרימנופאוזה.
אוויאנה בפרימנופאוזה תגרום לדימומים ממושכים.
ואזי כל הסימפטומים יעלמו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודעתך כעת... ?
ריקי23/04/2014ראשית תודה על תשובתך המלומדת והמהירה.
את המרשם לאביאנה קיבלתי מרופא נשים כללי, לא רופא נשים המתמחה בגיל מעבר אבל לא מרופא משפחה.
שנית את ההזעות הליליות חוויתי כבר לפני שנתיים ויותר, בתקופה ההיא המחזור היה סדיר.
כיום ב 8-9 חודשים האחרונים המחזור אינו סדיר...
גם שאר התופעות יותר מורגשות...
האם לא כדאי לפתח כושר סבל ולצלוח את התקופה הזו ללא תחליפים סינתתים ?
איך ניתן לדעת בוודאות אם אני בתקופת המנפאוזה או פרימנפאוזה ?
ולאחר דבררי כעת, מה לדעתך צריך ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודעתך כעת... ? - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2014התובנות הרפואיות והמדעיות כיום שלגלי חום ישנה השלכה ארוכת טווח הקשורה במחלת אלצהיימר ויתר סוגי בדמנציה.
בזמן גלי חום ישנה ירידה חדה בזרימות הדם למוח ונגרם נזק , לעתים בלתי הפיך, עם תמותת תאי עצב במוח והצטברות שלהם למשקעים הקרויים על שם אלצהיימר., ושנים מאוחד יותר התפתחות של מחלה זו וסוגים נוספים של דמנציה.
ועדיין לא הזכרתי את הירידה הניכרת באיכות חיים , באיכות שינה, בחיוניות, במצבי הרוח הדכאוניים, הירידה בחשק מיני, באוסטאופורוזיס , הפגיעה בבריאות הנרתיק, , הנזק לשריר הלב.. ועוד ועוד.
האם עכשין ברורה הסיבה מדוע , לדעתי, חובה לקבל טיפול בכל מקרה של סימפטומים- בראיה לטווח ארוך?
אסור , לא נכון, ואף מזיק "להסתגל" למהשו כלל לא טבעי.
הבעיה היא בהעדר ידע ומודעות ונכונות לתת את מלוא ההסברים האני מעלה בפורום זה בכדי שנשים כמוך יוכלו לקבל החלטות מושכלות בעצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט השתכענתי
ריקי23/04/2014ששווה לנסות...
השאלה איך אדע שאני "מספיק בריאה" בשביל להתחיל אותן ושלא עבר לי חלון ההזדמנויות...
איזה בדיקה אובייקטיבית תאשש את מצב בריאותי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט השתכענתי - תגובה
ד``ר איתן פאר24/04/2014חלון הזדמנויות קשור בשני דברים- הראשון הזמן שחלף מהמחזור האחרון ועד תחילת הטיפול ההורמונלי? - במידה ופחות מ2-3 שנים, וללא הסטוריה משפחתית של שומני דם גבוהים או מחלות טרשתיות, ניתן להתחיל ללא היסוס אחרי בדיקת שד וממוגרפיה ( מהשנתיים האחרונות)
במידה ועבר יותר זמן, או שיש היסטוריה משפחתית עשירה בהתקפי לב בגיל צעיר וכד'- הרי שמומלץ קודם לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי התרדמת ( קרוטיס) בצואר, דו צדדי בכדי לודא שטרם נוצרו משקעים טרשתיים בכלי הדם ורק אז ניתן להתחיל בטיפול ההורמונלי ללא חשש.
וכל האמור נכון , שריר וקיים, למעט נשאות של טרומבופיליה- סיכוני קרישיות יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמרמורות וקור פנימייעל21/04/2014
שלום רב - בת 62 לוקחת אביאנה כבר מס' שנים. בחודשים האחרונים יש לי תסמינים מוזרים בלילה של קור פנימי שלא עובר עם כל השמיכות והלבוש. כאילו כל הגוף דוקר קלות מבפנים. משהו דומה לצמרמורות פנימיות ללא רעד.
גם העור באזורים האינטימיים כואב ורגיש ללא מימצאים. אני שמה עכשיו גינומונל 3 פעמים בשבוע + דרמהקומבין ויש הקלה זעירה בעור .
מה יכול להקל עלי בשתי הבעיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמרמורות וקור פנימי - תגובה
ד``ר איתן פאר22/04/2014השתמשי בטבליות נרתיקיות של ואגיפם 10 מג'ר 3 פעמים בשבוע במקום דרמהקומבין ואז תוכלי גם להפסיק, עם הזמן שימוש בגינומונאל- אותו יש לשים פעמיים בשבוע ולא שלוש פעמים.
לגבי תחושת הקור, תבדקי תפקודי טיירואיד- בלוטת התריס ורמת ויטמין B 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחידות מדידה צפיפות העצםקרול19/04/2014
לקבל אחוזי נכות של ניצולי שואה משרד האוצר דורש שמדד צפיפות העצם יהיה בדרגת חומרה T-score ? -2.5. האם זה נמדד בגרם לסמ"ר?
אימי נבדקה במכשיר Lunar IQ והתוצאה הבאה היא בגרם לסמ"ר: 0.97 בחוליה L2-4 ו 0.78 בצוואר הירך.
האם אימי "עומדת" בקריטריון משרד האוצר? האם יחידות הבדיקה של אימי הן גם בסטנדרד T-score והאם כדי לקבל אחוזי נכות "צריכה" אימי להיות בעלת יותר או פחות מ 2.5-? אני מזכיר שמבחינה מתמתית טהורה המספר 1-, למשל, הוא גדול מ 2.5- והמספר 3- הוא קטן מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחידות מדידה צפיפות העצם - תגובה
ד``ר איתן פאר19/04/2014כאן לא מדובר כלל במתטמטיקה אלא בסטנדרד שח בדיקות שנקבעו בפורום בינלאומיץ ערך T מתייחס לצפיפות העצם ביחס לממוצע תקין.
ערך של 2.5- ונמוך יותא נחשב כאוסטאופורוזיס , ערך T בין 1.5- ועד 2.5- נחשב כאוטאוםניה וערך מעל 1.5- נחשב כתקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פמארלד``ר איתן פאר18/04/2014
שלום
האם אתה ממליץ על תוסף תזונה פמארל? האם יש לו תופעות לוואי? כי לא כתוב כלום ...
והאם יתכן שהורמונים מעלים לחץ דם?
אודה לך על תשובתך
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פמארל - תגובה
ד``ר איתן פאר19/04/2014פמארל הינו תמצית סויה. סויה מכילה פיטואסטרוגנים אשר יש הטוענים שיכולה להקל במידה קלה על תסמיני גיל המעבר ויש רבים הטוענים שלא.
סויה בגיל 50, לעומת סויה הניתנת מילדות, יכולה לעלות שכיחות סרטני שד וקיבה אבל אין מספיק עבודות עם מובהקות סטיטיסטית ראויה לכך.
במידהנ ויש יתר לחץ דם, אסטרוגנים יכולים לעלות אותו ובמידה ואין לא סביר שהם ישפיעו כלל בכיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמארל
רויטל19/04/2014אז יש מצב שפמארל יעלה את לחץ הדם גם? (לנוטלי כדורים ללחץ דם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמארל - תגובה
ד``ר איתן פאר20/04/2014יש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דרוש ברור דחוףאורנית16/04/2014
בת 47 בחודש שעבר דילג המחזור על החודש בפעם הראשונה. בחודש הנוכחי התחיל מחזור משונה עם גושים שנמשך כבר שבועיים עם כאבים קלים בבטן התחתונה.
האם עלי לפנות לברור דחוף או להמתין לאחרי החג וללכת לברור מסודר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דרוש ברור דחוף - תגובה
ד``ר איתן פאר19/04/2014דילוג על מחזור ולאחר מכן מחזור שונה מהרגיל הינה תופעה טבעית הקשורה לתקופה של טרום גיל המעבר- פרימנופאוזה ואינה צריכה להדאיג כלל.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוד ואודם בפותשרה13/04/2014
בת 58 יש לי יובש וגרוד וכל האזור אדום,ובזמן נתינת שתן צריבה,מה למרוח?דרך אגב מטופלת בוגיפם כבר מס חודשים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד ואודם בפות - תגובה
ד``ר איתן פאר19/04/2014שווה להבדק שמא ישנה דלקת פטרייתית ואזי הטיפול יהיה בהתאם- טבעדרם או קומאגיס למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי.בתיה13/04/2014
שלום רב,
לפני כחודש פניתי וכתבתי לך שהמחזור מאחר לי למרות שתמיד היה לי מחזור סדיר.
פעם אחרונה המחזור איחר לי בשלושה שבועות אבל הוא היה תקין לחלוטין בלי החתמות וטיפטופים על התחתון בסיומו של המחזור, כמו כן הייתי אצל רופא נשים כפי שאמרתי לי לעשות והוא בדק אותי וגם עשיתי בדיקות דם והכל תקין והוא גם אמר לי שלפי הבדיקות אני עדיין לא בגיל המעבר להזכירך, אני בת 47 וחמישה חודשים.
החודש כלומר אפריל הייתי אמורה לקבל את המחזור בתאריך 23.4 וקיבלתי היום כלומר עשרה ימים לפני.
ברצוני לשאול האם זה תקין למרות שהוא אמר לי שלפי הבדיקות אני עדיין לא בגיל המעבר שיש לי עוד חצי שנה ואולי קצת יותר.
האמת שאני מאד מבוהלת ולחוצה ואשמח באם תסביר לי באם זה בסדר.
תודה רבה.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר19/04/2014אין כל ערך לבדיקת דם הורמונלית כל עוד את מקבלת מחזור וזה פשוט לא לענין ואפילו מעיד קצת על חסר תובנה של התהליך הפיזיולוגי הרגיל של הפסקת המחזור.
תהליך זה נמשך בין שנתיים ועד 6 שנים ומתאפיין בתקופות בהם יש מחזורים לעתים קרובות מדי, כל 18-24 יום , ותקופת בהם יש איחורים לפעמים של שבועות ובין לבין תקופות בהם המחזור ממש סדיר. זה התהליך הטבעי וכל עוד את מקבלת מחזורים אין כל משמעות לבדיקות הדם שלך שכן לא ניתן לעשות כל אינטרפרטציה של התהליכים העוברים עליך לפיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך. - תגובה
ד``ר איתן פאר28/04/2014ערך של PTH תמיד עולה כפיצוי של הגוף לערכים נמוכים של ויטמין D ולכן כל הבדיקות הנוספות ששלחו אותך לבצע דרך רופאת המשפחה נראות לי מיותרות.
קודם נותנים וויטמין D וכעבור מספר חודשים חוזרים על בדיקת PTH
לגבי פרופיל הורמונלי- הוא כלל לא נחוץ לצורך קביעת כן או לא לתת טיפול, היות וטיפול הורמונלי נותנים על סמך הסימפטומים השליליים - כגון גלי חום מצבי רוח וכד'- עליהם האישה מתלוננת.
כאשר רוצם לברר וולבן תהיות, ולא לצורך קבלת החלטה טיפולית, שהיא כאמור נסמכית על קליניקה, אזי יש מקום לבצע בדיקות הורמונליות , אולרטאסאונד וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)