מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בתחילת גיל המעבר?אנה02/10/2013
שלום ד"ר פאר
מצורפות בדיקות דם מלפני שבוע. האם מצביעות על תחילתו של גיל המעבר. את הבדיקות ביצעתי מכיון שהתחילו גלי חום, במשך כל היום, בערך כל שעתיים. ומכיון שמבחינה גנטית אני יודעת שגיל המעבר מתחיל במשפחת אימי מוקדם.
FOLLICLE STIMULATING HORMONE 42.5
Follicular phase 2.5 - 10.2
Midcycle peak 3.4 - 33.4
Luteal phase 1.5 - 9.1
Postmenopause 23.0 - 116.3
Pregnant <1.5
דרך אגב הבדיקות בוצעו בארצות הברית.
תודה רבה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בתחילת גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר02/10/2013שלחת בדיקה אחת בלבד, ואין כל צורך להוסיף לתוצאה את הערכים בכל שלב של החיים היות ואת זה אני מכיר היטב.
הבדיקה אכן מרמזת בכיוון גיל המעבר אבל יש צורך בהשלמת בדיקות מקיפות , ובמיוחד אסטראדיול, אבל לא מטפלים בבדיקות אלא בסימפטומים , במידה וקיימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להמלצה על גניקולוגענת30/09/2013
שלום,
מבקשת המלצה על גניקולוג/ית טוב/ה מומחה/ית לגיל המעבר באזור כפר סבא/רעננה,
מקצועי/ת ואנושי/ת כאחד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להמלצה על גניקולוג - תגובה
ד``ר איתן פאר02/10/2013מצטער אך פורום זה לא מיועד לקדם או לפרסם רופא זה או אחר אלא לתת תשובות עניניות בגין השאלות המופנות אלי. אבל באופן כללי יש מחסור גדול ברופאים שהתמחותם גיל המעבר ( מרוויחים יותר בבדיקות אולטראסאונד ולא בטיפול רפואי מקיף וכולל הדורש שנים של התמקצעות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה מאוחרת של טיפול הורמונליברטה30/09/2013
דר נכבד!
אני בת 53 ונמצאת כמעט חמש שנים אחרי הפסקת המחזור.
בחמש שנים אלה חלה ירידה בהרבה פונקציות פיסיולוגיות ומנטליות.
למרות זאת סרבתי לטיפול הורמונלי.
חשבתי שאסתגל עם הזמן.
היום אני מכה על חטא.
רואה את חברתי שבחרה בטיפול הורמונלי איך היא פורחת ואני דועכת.
השאלה שלי היא האם ניתן להתחיל טיפול גם מספר שנים אחרי הפסקת המחזור.
האם הוא יכול להפוך את הגלגל או האם בכלל הוא מסוכן לי?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה מאוחרת של טיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר30/09/2013ותיקי נהלל נהגו לומר שלא ניתן להחזיר את החלב לעטין הפרה.
יום שעובר לא ניתן להחזירו- בודאי שלא ברפואה.
אבל....
תבצעי מהר בדיקת דופלר של עורקי התרדמת ( קרוטיס- עורקי הצואר) בשאלה של הצרות, משקעים טרשתיים ועיבוי הדופן .
במידה והכל תקין, ניתן לשקול, אבל מחייב התייחסות מעמיקה לגורמים רבים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופאםגל28/09/2013
שלום רב,
הנני בת 47,לפני כ 7 חוד' התחלתי טפול בנובופאם עקב התחלה של תופעות גיל המעבר: גלי חום ,עצבנות ובעיקר התגברות של מיגרנה הורמונלית ממנה אני סובלת כ 12 שנה .
לפני תחילת הטיפול החלו שיבושים בקבלת המחזור ,אך הוא לא פסק .
הרופא אצר שאני בפרה מנפאוזה והמליץ על הנובופאם שיוכל להקל במיגרנה .היתה הקלה בחודשים הראשונים אך בחודש האחרון יש לי מס' התקפי מיגרנה וכמו כן דמום קל במהלך כל החודש.
האם תקין שיש דמום קל במשך החודש ?האם ניתן להפסיק את הטיפול בנובופאם או שצריך בהדרגה ? יש לך המלצות אחרות לטיפול במיגרנה הורמונלית?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופאם - תגובה
ד``ר איתן פאר30/09/2013לא תקין.
הפסיקי את הנובופם ותראי מה קורה? האם המחזור חוזר ספונטנית? האם הדימום נעלם? האם יש או אין מיגרנות? וכו'
המשך הברור והטיפול מותנה בתשובות לשאלות הנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופאם
גל30/09/2013תודה על התשובה
האם ניתן להפסיק מידית את הנובופאם ,או שצריכה להמתין לגמר החפיסה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופאם - תגובה
ד``ר איתן פאר02/10/2013רצוי לסיים את החפיסה היות ובמחצית השניה שלה הכדורים מכילים שילוב אחר של הורמונים מאשר במחצית הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פאר שאלה נוספת בעקבות תשובתךרונה26/09/2013
ד"ר פאר,
בעקבות שאלתי על הפרשות חומות בסיומו של המחזור ותשובתך כי יש קשר ככל הנראה לביוץ שאינו תקין המאפיין את תקופת הפרה-מנופאוזה, כתבת כי לא מדובר בעניין מדאיג כל עוד בדיקת אולטרסאונד לא מראה ציסטות בשחלות.
לא עשיתי עדיין אולטרסאונד כיוון שזה קורה לי פעם ראשונה שהמחזור מתמשך כבר 9 ימים, עם הכתמות חום/אדום בניגוב, אך במידה וישנה עדות לציסטה באולטרסאונד, על מה זה יכול לרמז? משהו מסוכן ? או שוב כתוצאה משיבוש הורמונלי? קראתי שיש סוגים רבים של ציסטות וחלקן עלולות להיות ממאירות חלילה.
תודה מראש על מענה, רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר פאר שאלה נוספת בעקבות תשובתך - תגובה
ד``ר איתן פאר30/09/2013בעמק ( יזרעאל) נהוג לומר שאין לקשור את העגלה לפני הסוסים. קודם אולטראסאונד ולאחר מכן דיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בסיום המחזור -רונה24/09/2013
ד"ר פאר שלום,
כבת 47, מחזור סדיר בדרך כלל אך לאחרונה, אני חווה מעט שיבושים כמו איחור במחזור, או הקדמה שלו, ותופעה נוספת. הפרשות חומות בסיומו של המחזור. במחזור האחרון, אותו קיבלתי ב17 לספטמבר, הדימום היה רגיל, שום דבר שונה, ללא כאבים חזקים או דימום כבד או יוצא דופן אך כעת, 7 ימים מהופעתו של המחזור, "חזר" מחזורון קטן של הפרשות חומות מכתימות. לרוב המחזור שלי בן 5 ימים, אך הפעם, הוא ממשיך בצורת הפרשות חומות. האם זה קשור לתופעות הפרה-מנופאוזה לדעתך?
אשמח למענה,
חג שמח,רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות בסיום המחזור - - תגובה
ד``ר איתן פאר26/09/2013דימום שבא כשבוע לאחר סיום המחזור קשור בביוץ והמשך ההפרשות החומות מעיד על ביוץ לא תקין הגורר יצירה לא מספקת של פרוגסטרון מהשחלה ולכן נמנעת יציבות רירית הרחם והיא מתקלפת בצורה לא סדירה ומכאן ההפרשות החומות.
תופעה זו מאפיינת את התקופה הטרום מנופאוזלית ואחת לכמה חודשים היא יכולה לחזור על עצמה.
אין בכך שום דבר חריג או מדאיג במידה ובדיקת האולטראסאונד שלך מדגימה שחלות תקינות ללא ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פאר היקר, תודה על המענה
רונה26/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של בעיטות בבטןdana23/09/2013
בת49 כמעט שנה לא קיבלתי מחזור.
לפני חודש ותצי שוב קיבלתי.ושוב חודש
וחצי לא קיבלתי.ועכשיו יש לי תחושות
של בעיטות בבטן העליונה בצד שמאל ז
זה מאוד מוזר ומדאיג האם זה שיך לגיל
המעבר?תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה של בעיטות בבטן - תגובה
ד``ר איתן פאר26/09/2013תחושות בטניות בבטן העליונה , מעל גובה הטבור, בד'כ לא שייכות לתחום הגניקולוגי- חוץ מאשר במצב של הריון כמובן, ולכן נא לגשת להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר נוסף...רוני23/09/2013
אני פונה אליך לאחר שנפגשתי היום עם הגניקולוג שנתן לי את ההורמונים. לטענתו:
"כל ההורמונים גורמים במידה כזאת או אחרת לאגירת נוזלים,עלייה בתיאבון ולהשמנה" , הייתכן?. אני מודעת לכך שלא ניתן להתאים הורמון "בהתכתבות", אך האם מניסיונך ישנם הורמונים אשר אינם גורמים לתופעות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף... - תגובה
ד``ר איתן פאר26/09/2013צודק הגניקולוג שלך אבל כפי שכבר כתבתי זו תופעה שצריכה לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי והשמנהרוני23/09/2013
בת 46,משתמשת במדבקות אוורל קונטי מזה כחודש וחצי.
מרגישה הקלה משמעותית בתסמיני גיל המעבר (גלי חום ,נדודי שינה, מצבי רוח....).אני אישה רזה העוסקת בספורט ואוכלת באופן מאוזן ובריא. מרגע שהתחלתי להשתמש בהורמונים
התיאבון גבר ואני עולה במשקל.מרגישה נפוחה,כל הבגדים צמודים ולוחצים.
עלייה של 3 ק"ג בחודש.האם ישנם הורמוניים חלופיים אשר אינם גורמים להגברת התיאבון+השמנה?.האם קיימת דרך להקלת תסמיני גיל המעבר ללא פיתוח תיאבון של נהג משאית? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי והשמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/09/2013מה שאת מתארת, עלייה של 3 ק'ג בזמן כה קצר, קשור יותר באגירת נוזלים , אפקט הורמונלי,ולא בעליה ממשית במשקל. זה אמור לרדת בשבועות הקרובים עם הסתכלות הגוף לסטטוס ההורמונלי החדש.
יש לציין שעליה במשקך אותה חובות כל הנשים בגיל המעבר קשורה דוקא להעדר פעילות הורמונלית ולכן טיפול הורמונלי אמור למנוע, או לפחות להפחית את העליה הצפויה במשקל עקב כניסתך לגיל המעבר, וכבר כתבתי על כך רבות בפורום זה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת האוסטופורוזיסורד20/09/2013
האם קבלת הורמונים בגיל המעבר מורידה את הסיכוי לחלות באוסטופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת האוסטופורוזיס - תגובה
ד``ר איתן פאר22/09/2013באופן אבסולוטי. הרי מחלת האוסטאופורוזיס נגרמת רק לאחר הפסקת הפעילות ההורמונלית ולכן זו תופעה מובהקת של גיל המעבר , של חסר פעילות הורמונלית.
כל הטיפולים הקיימים למניעת אוסטאופורוזיס- יעילותם מושוות להורמונים, ועדין לא נמצא כל תרופה יעילה יותר מהטיפול ההורמונלי לשמר עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TRISEQUENSסופי12/09/2013
ד''ר איתן פאר וחברות לפורום שלום
התרשמתי מהתגובות המקצועיות, והישירות שלך לשאלות בפורםם.
אני משתמשת ב- TRISEQUENS כבר למעלה מ- 20 שנה.
בעיניי זו תרופת פלא! אני מרגישה נפלא ועברתי את גיל 77.
אני נראית ומרגישה ללא גיל.
לאחרונה כשבקשתי מרשם אמר לי רופא המשפחה שזה כבר לא בסל. ונתן לי מרשם ללא ההנחה של ק.ח.כללית. זה לא מפריע לי, אבל ממש קשה להשיג את התרופה.
האם ידוע לך על הפסקת יבוא? אני ממש מודאגת.
אני לא לוקחת שום תרופה אחרת, אפילו אקמול אין לי בבית, אבל בלי טריסקוונס אין לי חיים.
ניסיתי דברים אחרים וזה היה רע מאוד. האם יש מחסור, הפסקת יצור, הפסקת יבוא?
כדאי לחפש בחו"ל?
אני זקוקה נואשות לידע שלך
תודה מראש.
סופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRISEQUENS - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2013טריסקוונס יצא מהשוק עקב הפסקת ייצורו ע'י החברה וזאת בהמשך למגמה הכלל עולמית לרדת כמה שיותר במינון ההורמונלי.
התחליף המכיל בדיוק את אותם ההורמונים אך במינון נמוך ובצורה קצת שונה הוא גם אקטיבל וגם אוויאנה ואחד מהם לבטח יעזור לך.
אין טעם לתת מירשם, קופ'ח או לא, לכדורים שפשוט כבר לא נמצאים בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגילוטן במקום טריסקוונס?
לאה12/10/2013שלום,
אני בת 47 סובלת מ primary amenorrea, שנים אני לוקחת חודש אסטרופם 2 מג' וחודש טריסקוונס.עקב הפסקת היצור של טריסקוונס, הרופא שלי נתן לי פרוגילוטון במקום, והמליץ לי במקום אסטרופם לקחת פרוגינובה. אני קצת חוששת לשינויים אלו ורציתי לשמוע את דעתך.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגילוטן במקום טריסקוונס? - תגובה
ד``ר איתן פאר16/10/2013כלל לא מובנת לי הלוגיקה מאחורי סוג זה של טיפול ולכן פשוט תתיעצי עם הרופא שלך ותבקשי הבהרות עד שהדברים יהיו לשביעות רצונך.
ואולי מספיק רק נובופם- ואפילו עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לטרסקווינס
נטע11/12/2013אני בת 44 וסובלת מגיל 36 מתסמונות של גיל המעבר, בגיל 40 סוף סוף שלחו אותי לפרופיל הורמונלי והתחלתי טיפול בטריסקוונס שהחזיר אותי לחיים.
התחליפים שאני נאלצת לנסות בחודשים האחרונים (אקטיבל, פורגיליטון) לא עושים את העבודה!
הופיעו לי שוב גלי חום, שינה לא סדירה, השמנה ביטנית מוזרה, עור הפנים נראה לא טוב וכו..
הכי גרוע היה האקטיבל שניפח אותי כאילו אני בהריון.
הפרוגילטון הוא בגדר "הרע במיעוטו" אך אני סובלת שוב מגלי חום ושינה לא סדירה בחלק מן החודש.
האם יש תחליף יעיל ? אני מבינה את הרצון להוריד מינונים אך אם זה לא עוזר מה עשינו?
אשמח להצעות יעילות לתחליף בעל חומרים ומינון דומה לטריסקוונס ..
תודה נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לטרסקווינס - תגובה
ד``ר איתן פאר16/12/2013תנסי אנג'ליק
לחילופין- ניתן לקחת אסטרופם 2 מג'ר כל יום ובימים 14-28 להוסיף פרימולוט נור
גשי לרופע המתמצא בתחום ויסביר לך את החלופות האפשריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואינטע12/09/2013
שלום רב, אני בת 51 ומזה כחצי שנה נטלתי אביאנה בעקבות תופעות גיל המעבר (גלי חום קשים, קשיי הרדמות, מחזור "חלש" כל מספר חודשים. הכדורים החלישו את הסימפטומים וגרמו להרגשה טובה- אך המחזור התגבר בעקבות נטילתן לדימום ארוך ומתמשך ואפילו פעמיים בחודש. (אני לא מעוניינת במחזור כלל).
בהמלצת הרופא עברתי לנובופם- כרגע מסיימת את הקופסה הראשונה אך מאז סובלת ממיגרנות וכאבי ראש, סחרחורות, חוסר סבלנות, עצירות קלה, עייפות, נרדמת אך מתקשה לחזור לישון לאחר שמתעוררת בלילה. הרופא טען שאם התופעות לא התחילו החל מהיום הראשון לנטילת הכדורים, כנראה שזה לא מזה אלא משוייך לשפעת שכנראה היתה.
ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים ברגליים המקשים על הרדמותי. עלי להעיר שאני נוטלת כ 11 שנים כדורים למניעת כולסטרול (ליפיטור ואיזיטרול במשך 10 שנים ובהתאם לבקשתי להורדת המינון רוזובסטטין ואיזיטרול בשנה האחרונה). ידוע לי שכאבי השרירים מיוחסים לסטטינים, אולם מעולם לא סבלתי מתופעות לוואי אלו.
שאלותיי: האם יתכן שכאבי השרירים נגרמים בגלל הנובופם? האם שאר התופעות נגרמות מכדור זה ייעלמו במשך הזמן או להפסיק אותו באופן מיידי? על איזה כדור תוכל להמליץ שלא יגרום למחזור? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואי - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2013ראשית, כדורי אוויאנה אינן מיועדים לנשים שעדין מקבלות מחזורים מדי כמה חודשים שכן אז הן תמיד יגרמו לדימומים. לנשים הסובלות מתופעות של גיל המבר ועדין יש להן מחזורים, אפילךו עם רק אחת לכמה חודשים, כדורי נובופם עדיפים.
שנית- תתכן ריאקציה בין הורמונים וסטאטינים ולכן לא ניתן לשלול שכאבי השרירים , עליהם "אחראים" הסטאטינים, אכן יוחמרו ע'י הורמונים.
ןבהמשך- לא צודק הרופא שלך במידה ואת מצטטת אותו נכונה , לגבי תופעות לואי מתרופות. הן כלל לא מחויבות להופיע כבר מהכדור הראשון ובהחלט יכול להיות אפקט מצטבר לאורך זמן ואז יופיעו תופעות הלואי.
אז מה עושים?
אפשרות ראשונה היא להמשיך עוד מחזור אחד של טיפול בנובופם ולראות האם יש הסתגלות של הגוף והתופעות שציינת נעלמו.
ולא יש להפסיק נובופם, להמתין העלמות הסימפטומים ובמקום לקחת פרוגילוטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה דימום כבר שבועיים
רינה08/08/2014שלום. אני בת 55 והמחזור החל להופיע אחת לכמה חודשים. בשל תלונותי על גלי חום מרובים הרופא נתן לי אביאנה. אחרי חודש וחצי החל דימום קל אבל קבוע שלא מפסיק כבר שבועיים. הרופא אמר לי לחכות חודש. אני מודאגת וחוששת שהכדור הזה כלל לא מתאים לי. אשמח לעיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה דימום כבר שבועיים - תגובה
ד``ר איתן פאר09/08/2014היות ואת עדין לא ממש במנופאוזה(לאור העובדה שעדין את מקבלת מחזורים מדי כמה חודשים) הרי שאין כל פלא שאת מדממת תחת אוויאנה. תפסיקי. תמתיני לגמר הדימום ואז תתחילי עם נובופם. איתו יהיו לך דימומים מדי חודש. בעוד כחצי שנה תנסי לעבור שוב לאוויאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. כך אעשה
רינה12/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לדימום עם אביאנה
רינה17/09/2014בהמשך לבעיית הדימום עם אביאנה הרופא החליף לי לפרוגילוטון . זה עבד מצויין 3 שבועות הדימום פסק
ואז נגמרה חפיסה ראשונה וקיבלתי מחזור.
אחרי שנגמר המחזור התחיל שוב דימום למרות שהתחלתי קוופסא חדשה של פרוגילוטון.
דימום שאינו של מחזור - אלא דם טרי
עכשיו הרופא נתן לי אקטיבל לנסיון
האם זה טיפול נכון ?
אם אפסיק לחלוטין את ההורמונים הדימום אמור להיפסק ?
אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לדימום עם אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר18/09/2014כן.
צריך לעשות הערכה מחודשת האם את בגיל המעבר אן בפרימנופאוזה, ומה קורה לרירית הרחם ואיזה שילוב של הורמונים והיחס אסטרוגן/ פרוגסטרון יתאימו לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה דימום כבר שבועיים - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2015כל עוד יש מחזור את עדין לא בגיל המעבר אלא בטרום גיל המעבר ( פרימנופאוזה), ולכן הטיפול העדיף יהיה נובופם- בו יהיה דימום מדי חודש, ורק כעבור חצי שנה לנסות לעבור לאוואינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי לאביאנה
רחל23/04/2015התחלתי להשתמש באביאנה לפני 4 ימים. אני מרגישה דפיקות לב במיוחד בלילה, לאחר הלקיחה. כמו-כן, יש לי התכווצות ברגליים למרות שאני נוטלת מגנזיום מעל לשנה. אני חוששת מתסחיפים כי עברתי ניתוח בשוק הימנית לפני 3 שנים בגלל ורידים שטחיים. האם להמשיך ליטול את התרופה? יש לי ביקורת אצל הרופא בעוד חודשיים.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי לאביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2015לא נשמע כמו תסחיפים אבל עדיף לגשת לרופא שלך ולקבל יעוץ רפואי מוסמך לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופאם במקום אביאנה- תופעות לוואי - תגובה
ד``ר איתן פאר30/04/2015קשה להניח שאותם ההורמונים שקיבלת באוויאנה, ושלא עשו לך כל תופעות לואי, גרמו כרגע לתופעות לואי עם שינוי סדר ההורמונים בכדורים, אוויאנה ונובופם מחילים את אותם ההורמונים אך בצורה שונה- כאשר נובופם תמיד עדיף כאשר יש תופעות של גיל המעבר ועדין מדי פעם דימום, לעומת אוואינה שמכיל את אותם ההורמונים אך ללא קבלת מחזור.
יתכן והרופא שלך צודק במחשבה שמא יש גורם אחר לתלונותיך.
הפתרון- להמשיך עוד 2-3 חודשים עם נובופם, ובמידה והתופעות לא יחלפו תחזרי לאוויאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בכדורי אוויאנה
ורד01/05/2015שלום ד"ר פאר
אני בת 54 עד לפני כ 4 חודשים סבלתי ממחזורים חודשיים קשים במיוחד.
לאחר בדיקת אולטרא סאונד של השחלות עקב חשש לציסטות, התברר שהיה לי נוזל עכור מהחצוצרה הימנית. טופלתי באנטיביוטיקה ומיד לאחר מכן סוף סוף לשמחתי הפסיק המחזור.
כמו כן נשללה האבחנה של ציסטות בשחלות.
לאחר 5 חודשים ללא מחזור , הרופאה ייעצה לי להתחיל לקחת הורמונים אוואינה,
התחלתי והיום אני לאחר 14 יום של נטילת הכדורים ,החל מחזור דמי חזק כבר 3 ימים.
הפסקתי מיד לקחת את הכדורים.
אני ממש עצבנית וכועסת ששוב חזר לי המחזור.
אשמח לדעת האם הפסקת הכדורים תפסיק לי את המחזור במיידית? או שתופעות הלוואי ימשיכו עוד מספר חודשים ?
האם זאת היתה טעות מצד הרופאה לתת לי את הכדורים האלה כל כך קרוב להפסקת המחזור?
אני בשלב זה לא מעוניינת לקבל מחזור ולא לקחת הורמונים.
אשמח לתשובתך בהקדם
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם 10אלונה11/09/2013
שלום,
אני בת 48 בעיצומו של גיל המעבר שהחל לפני כשלוש שנים והרופא רשם לי את הטבליות הוגינליות שבנדון. התחלתי את הטיפול לפני כחודש ימים פעמיים בשבוע, אולם לפני כשבוע קיבלתי דימום חזק מאד ורציתי לדעת האם הטבליות הן הסיבה לכך? שכן כל ההורמונים שניסיתי לקחת גם הם גרמו לי דימומים (לפני כ-5 שנים סבלתי ממיומות ברחם ועברתי ניתוח להסרה כמו גרדה).
תודה, אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם 10 - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2013כדורי ואגיפם לא גורמים לכל דימום היות ואינן משפיעות על רירית הרחם.
ולכן יש צורך להבדק ולסרוק את חלל הרחם ע'י אולטראסאונד וכמו כן בדיקת דם לרמות הורמונים בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בכליות?יעל11/09/2013
אתמול הייתי בהרצאה של רופא מהדסה הר הצופים שטען שטיפול הורמונלי במדבקות הוכח כגורם לסרטן בכליות דווקא. מכל הסרטנים, שד וכאלה הוא טוען שיש קשר ישיר בין הורמונים לסרטן כליות.
האם ידוע לך ממחקרים על נכונות קשר כזה?
אותי אישית זה דיי זעזע מאחר ואני מטופלת שנים אחדות במדבקות לשביעות רצוני. האם עלי להפסיק? האם יש דרך לעקוב אחרי התפתחות סרטן בכליות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בכליות? - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2013אני כלל לא מכיר עבודה המצאה קשר כזה טזה קצת מוזר לי היות ועיסוקי בארבעים השנים האחרונות, בכל העולם, הוא הקשר של הורמונים לסרטנים. אולי תפני לרופא שנתן את ההרצאה ותבקשי ממנו את המקור המדעי לאמירה שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה דחופהליאת09/09/2013
לא מבינה מה קורה עם הביקות האלה!!!!!
FSH בדיקה ראשונה לפני חודש יצא 174.0
בדיקה שניה לאחר חודש FSH 101.1 LH 43.7
אני כבר חודשיים שלא מקבלת מחזור האם עוד יש סיכוי לקבל אותו חזרה?? ואני רק בת 38 עם ילד 1 בן 6
FSH 101.1
LH 43.7
HCG 2
ALT 10 ׂ6-29ׁ
לא לקחתי שום הורמונים בין 2 הבדיקות אחרי הבדיקה השניה התחלתי לקחת כדורים למשך 10 לקבלת המחזור ואני כבר יומיים מחכה והאם יש דרך להוריד את הערכים הגבוההם האלה בבקשה תחזרו אליי עם תשןבה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה דחופה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/09/2013את מציינת ערכי בדיקות התואמות גיל המעבר.
בכדי לדעת ביתר וודאות האמנם? יש לבצע בדיקה להורמון AMH המעיד על רזרבה שחלתית של בייציות.
הורדה של ערכי ההורמונים שאת ציינת אינה מהווה כל מטרה רפואית אלל הטיפול בסימטומים שזה גורם כגון גלי חום , שינויים במצבי רוח ועוד.
לאחר גמר הטיפול חובה לטפל היות ואת צעירה מדי בכדי להשאר ללא פעילות הורמונלית בגופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
ליאת11/10/2013לפני כחודש שלחתי לך את הבדיקות האלה והרופא אמר לי גם גיל מעבר ואתמול קיבלתי מחזור האם המחזור הזה הוא חד פעמי?? או שדברים בסוף מסתדרים..יש לציין שגם עליתי קצת במשקל 2 קג
יש לציין שאלה בדיקות שעשיתי בארהב
FSH בדיקה ראשונה לפני חודש יצא 174.0
בדיקה שניה לאחר חודש FSH 101.1 LH 43.7
אני כבר חודשיים שלא מקבלת מחזור האם עוד יש סיכוי לקבל אותו חזרה?? ואני רק בת 38 עם ילד 1 בן 6
FSH 101.1
LH 43.7
HCG 2
ALT 10 ׂ6-29ׁ
לא לקחתי שום הורמונים בין 2 הבדיקות אחרי הבדיקה השניה התחלתי לקחת כדורים למשך 10 לקבלת המחזור ואני כבר יומיים מחכה והאם יש דרך להוריד את הערכים הגבוההם האלה בבקשה תחזרו אליי עם תשןבה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר14/10/2013ההגדרה של גיל המעבר היא שנה ללא מחזור ולא בדיקות הורמונליות העוזרות לשלול הריון ולחשוב לכיוון גיל המעבר ולא מעבר לכך.
מחזור אחת לכמה חודשים מעיד על התקופה הפרימנופאוזלית- כלומר טרום גיל המעבר. זה לא אומר שאין אפשרות לתסמיני גיל המעבר כגון גלי חום, אך לקראת קבלת מחזור כל התסמינים נעלמים ומופיע גודש ניכר בשדיים. הכל תופעות פיזיולוגיות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)