מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותגל03/12/2013
שלום רב,
יש לי פעימות מוקדמות APC'S ו- VPC'S מזה שנתיים+. באמצע שנות ה-40. עדיין מקבלת ווסת באופן תקין.
חוברתי למכשיר לופ ריקורדר עקב התגברות פעימות מוקדמות.
הממצאים: ממקור חדרי בעיקר אך גם עלייתי שהחלו להתגבר. אותרו פעימות מוקדמות גם בודדות, מעטות בזוגות והיו מס' אירועים של 5-3 ברצף . לפני חודש אירוע VT לא מתמשך (קצר) עם דופק 131 ו-7 פעימות מוקדמות רצופות.
היו ימים שלא הרגשתי פעימות בכלל והיו פעמים שהפעימות 'תוקפות' ברצף מתגבר בעיקר בערב במנוחה.
הולטר לחץ דם - ממצאים: לחץ דם נמוך מאד . במדידות ביתיות אינו עולה על 90/56 ואפילו פחות מזה.
אקו לב - תקין (בוצע מס' ימים אחרי אירוע ה-VT לפני כחודש).
בדיקות דם- תקינות לחלוטין כולל בלוטת התריס.
בדיקת מאמץ: תקינה (לפני מעל שנה עם פעימות מוקדמות מעטות במהלך הבדיקה)
מאז אירוע ה VT הקצר, התחלתי בהמלצת הקרדיולוג טיפול בנורמלול . חצי כדור ליום. הנורמלול אמנם מפחית את הפעימות המוקדמות אך בגלל שיש לי לחץ דם נמוך מאד התרופה גורמת לירידה נוספת וגורם לי מדי פעם לחולשה וסחרחורות וכמובן עייפות.
אני מבקשת לציין כי ניסיתי לא לקחת את הנורמלול ולהפחית מינון לרבע כדור ליום, אך בלעדיו אני חווה דופק מהיר אחרי מאמץ קל (ללא הרגשה של פעימות מוקדמות).
השאלה: ?
האם יתכן כי מצב הורמונלי הוביל לכך (בת 44 בקירוב)
מתנצלת עם התיאור המפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2013לא.
כל עוד יש לך מחזורים סדירים אין לך בעיות הורמונליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העיתוי האידיאלי ללקיחת הורמוניםאלה02/12/2013
שלום,
הבנתי שיש חלון הזדמנויות ללקיחת הורמונים בגיל המעבר - אשמח להבין האם צריך להתחיל לקחת הורמונים כשהמחזור מתחיל להיות בלתי סדיר או רק לאחר שהמחזור מפסיק לחלוטין,לא רוצה לפספס...
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיתוי האידיאלי ללקיחת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר04/12/2013את הטיפול ההורמונלי מתחילים כאשר מופיעים תסמיני גיל המעבר כגון גלי חום, שינויים במצבי הרוח, הפרעות שינה ועוד.
במרבית המקרים התופעות הללו מתרחשות עם הפסקת המחזור , אך בכחמישית מהנשים התופעות יופיעו עוד בשלב הפרימנופאוזה, כלומר יש מחזורים, אבל מאד לא סדירים.
בהטיפול שונה- עם הפסקת המחזור הטיפול הינו טיפול הורמונלי חלופי, כלומר מחליף את הפעילות ההורמונלית השחלתית שכבר לא קיימת, ובגלל העדרה מופיעים תסמיני גיל המעבר.
לעומת זאת, בתקופה הפרימנופאוזלית הטיפול יהיה יותר בצורת תוסף הורמונלי , הגורם לדימום ומסדיר את הדימומים אבל במקביל מונע לחלוטין את התופעות שהוזכרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי עם הורמונים וגיל המעבר
דבורה04/12/2013אם את בחשש לגביי פספוס חלון הזמן, ומצד שני גם אולי לא רוצה להתחיל לקחת הורמונים לפני הזמן, כי מדוע למעשה להכניס לגוף הורמונים כשהוא עדיין לא זקוק לו בוודאות?
אז אני אישית הייתי במצב הזה ופשוט התחלתי לקחת תוספי תזונה שרלוונטים לגיל המעבר ונועדו לאזן את ההורמונים באופן טבעי. עכשיו אני נוטלת כמוסות של שלושה סוגי חומצות שומן של סולגאר. זה עוזר עם כל התופעות שאנחנו חוות עכשיו (הגלי חום, הכאבי ראש וכו').
העיקר הבריאות, ומקווה שסייעתי במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי עם הורמונים וגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר05/12/2013צר לי לאכזב אבל אין כל בסיס מדעי עובדתי במה שנכתב. פשוט תסמיני גיל המעבר באים והולכים בהתאם לפעילות הורמונלית ולכן בתקופה שהם פוחתים גם צריכת סוכרזית למשל, או מיץ פטרוזיליה או כל מה שרק יעלה על הדמיון, יכול "לעזור"- ( לאין שיעור יותר זול משלושה צחליפי תזונה של חברת סולגאר- וכבודם של תחליפים אלו במקומם מונח אך אין כל אמת מוכחת בפירסום שזה עוזר לעומת של פלצבו אחר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנותליאורה א30/11/2013
שלום
הרופאה המליצה על אקטיבל שלקחתי 3 חודשים. תופעת הלוואי של התנפחות וכאבי ראש גרמה לי להפסיק ולנסות עוד דברים.
רופאת הנשים נתנה לי מרשמים ואמרה תנסי. רופאת המשפחה אמרה שהיא לא יודעת.
אז שאלתי חברה שאמרה לי שהיא לוקחת אנג'ליק יום כן יום לא. בגלל אותן תופעות לוואי- הפסקתי גם את האנג'ליק. עכשיו אני מנסה אביאנה- יום כן יום לא. כאבי הראש- נורא נורא חזקים! אין לי מושג מה לעשות. אתה יכול לייעץ לי? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות - תגובה
ד``ר איתן פאר02/12/2013כאבי ראש מיגרנותיים מהווים התווית נגד לטיפול באסטרוגן.
במצבים אלו חובה לברר ברור נוירולוגי מלא הסיבות למיגרנות.
במידה ויש אישור נוירולוגי, הרי שההמלצה היא לספק את ההורמונים בדרך של מדבקות או קרמים לספיגה מהעור ולא בצורה של כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנות
ליאורה א03/12/2013תודה. עזרת לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום לאורך שעות עם הקאות ורעדאורנה28/11/2013
לפני ארבע שנים עברתי כריתה מלאה של רחם ושחלות כתוצאה מאדנוקרצינומה בצוואר הרחם. אחרי הניתוח סבלתי מגלי חום מטורפים והתקפי פאניקה. טופלתי בלוסטרל 50 לחרדות ונאמר לי לא לקחת הורמונים.
לפני חצי שנה הפסקתי ברוב טיפשותי את הלוסטרל,עכשיו חזרו לי גלי חום שנמשכים מחמש בבקר עד שמונה מלווים בבחילות וכאבימראש ורעד בגוף,אני מקיאה מכל דבר כמו בהריון ,ירדתי בשהוע חמישה קילו. חזרתי ללוסטרל ובמקביל לוקחת וולריין ,אבל גלי החום והבחילות לא עוברים. האם זה הגיוני שהכל חזר כמו אחרי הניתוח? התחלתי לקחת גם תוסף טבעי להקלה בתסמיני גיל המעבר אבל זה לא עוזר. אני מיואשת יש לכם עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
אורנה28/11/2013שכחתי לציין אני בת 53 והמחזור פסק לי בגיל 42
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום לאורך שעות עם הקאות ורעד - תגובה
ד``ר איתן פאר02/12/2013לוסטראל שייך לקבוצת תרופות גדולה מאד המעכבים את הספיגה הלא מבוקרת של סרוטונין במוח והגורמת הן לגלי חום והן לשינויים קשים במצבי הרוח כולל חרדות דכאונות ועצבנות יתרה.
לוקח לתרופה מספר שבועות עד שממש תשפיע.
במידה ועברו 6 שבועות ולא הרגשת כל שיפור תבקשי לעבור לתרופה אחרת מאותה קבוצה, כגון ויאפקס או סרוקסאט, שיכולים לעתים להיות יותר אפקטיביים במצבך.
ולהבא, אל תפסיקי תרופות על געת עצמך אלא תחת פיקוח ויעוץ רפואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ואנטיביוטיקהאני22/11/2013
שלום!
אני נוטלת כדורי אסטרופם כחלק מטיפול הומונלי לאיזון האסטרוגן.
האם מוקסיפן - אותו התחלתי לקחת ל-5 ימים - אמור להפחית יעילות ספיגת האסטרופם (כי ראיתי לגבי גלולות למניעת הריון שהאנטיביוקטיה עלולה להפחית יעילותן)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר איתן פאר25/11/2013במידה מועטה בלבד
האם את ללא רחם שאת נוטלת כדורי אסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאודלילך20/11/2013
אני בת 55 לפני כשנה התחלתי עם גלי חום ובמקביל התחלתי לקחת הורמונים בשם אסטרופם 1 מ"ג , לאחר 3 חודשים חזרתי לרופא ואמרתי שאין הטבה הוא הגדיל לי את המינון ל- 2 מ"ג גם זה לא עזר , אני לוקחת היום הורמונים טבעיים וזה לא עוזר בכללללללל
אני זקוקה לעזרה אני לא ישנה בלילה, כל היום והלילה יש לי גלי חום, עצבנות יתר
מה עושים????????????
אשמח לשמוע אם יש למישהו פתרון החיים שלי השתנו ב-360 מעלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תוספי תזונה שעוזרים
דנה23/11/2013לתופעות של גיל המעבר. התופעות נגרמות כתוצאה מחוסר איזון הורמונלי שיש תוספים שמסדרים אותו. יש תוסף שנקרא כמוסות חומצות שומן 3-6-9 שלי אישית מאוד עוזר, אבל כמובן שאת צריכה להתייעץ קודם עם נתורפת או עם רוקח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תוספי תזונה שעוזרים - תגובה
ד``ר איתן פאר25/11/2013צר לי אבל זה לחלוטין לא נכון ולא מבוסס.
תופעות גיל המיעבר המיידיות, כגון גלי חום, יכולות להעלם ללא כל טיפול תוך 7 חודשים ועד 7 שנים.
כך שבמידה ומתחילים טיפול לאחר מספר חודשים שיש תופעות , הן יכולות לחלוף בין אם לוקחים או לא לוקחים כל דבר עלי אדמות- ובדקנו קרוב לעשרים תוספים כאלו לעומת סוכרזית וכולם עוזרים בדיוק באותה מידה....
כל הטיפול הנטרופטי פשוט לא מבוסס עובדתית. כמו גם טיפולים אלטרנטיביים למינהן וזאת מהסיבה הפשוטה שגיל המעבר לא היה קיים בעולם לפני מאה שנה ( תוחלת החיים החלה לעלות רק לאחר גילוי פניצילין, אנטיביוטיקה , חיסונים וסנטיציה. כך שבתחילת המאה הקודמת תוחלת החיים בעולם עמדה על 46 שנים לנשים, ובגיל זה אין בד'כ גיל מעבר.
הטיפולים האלטרנטיביים השונים מתהססים על מאות שנים של תצפיות קליניות, ניסוי ותהיה של מה יכול לעזור ומה לא, ועדין לא עברו מאות שנים מאז שנשים החלו סובלת מגיל המעבר.
אבל כמו שפעם כבר סיכמתי כנס בינלאומי גדול שניהלתי בתחום של טיפולים אלטרנטיביים לגיל המעבר-
" אלו המאמינים באלוהים לא זקוקים לשום הוכחה אודות קיומו"
או, "צדיק באמונתו יחיה."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאוד - תגובה
ד``ר איתן פאר25/11/2013את פשוט לא מקבלת את הטיפול הנכון.
האם את ללא רחם שאת מטופלת ע'י אסטרוגן בלבד?
לגבי הורמונים טבעיים או תוספי מזון- אין כל הוכחה שהם עוזרים ( סליחה , יש הוכחה שהם פשוט בעלי אפקט פלצבו בלבד)
יש לבצע סדרה של בדיקות ולהתאים לך את הטיפול שיעזור לך הן לגבי השינה והן , כמובן, לגבי גלי החום הקשים ( שמובילים למחלת אלצהיימר בעתיד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הפיך?ברטה14/11/2013
מספר שנים אחרי הפסקת הווסת ובעקבות מצב שכבר לא יכלתי לסבול, הרופא שלי החליט להתחיל איתי טיפול הורמונלי (אחרי שעברתי בדיקות מקיפות).
מבקשת לשאול האם טיפול הורמונלי מספר שנים אחרי הפסקת הווסת עשוי להפוך את המצבים הבאים:
1. השמנת תפוח שלא ירדה עם דיאטה ופעילות גופנית (ירדתי בכל הגוף אבל הכרס המעצבנת שאף פעם לא היתה שם- נשארה).
2. בריחת סידן- האם מלבד עצירת ההתדרדרות עשוי להיות שיפור במסת העצם?
3. מצב העור- האם עור עם קמטים עשוי להיראות טוב יותר (כמובן שלא בבחינת גיהוץ מוחלט), להיראות משופר ופחות עייף?
על תשובותיך אודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב הפיך? - תגובה
ד``ר איתן פאר16/11/2013מעט מאד דברים הפיכים בגופנו, אלא אם הפלסטיקאי עובד על הגוף.
אי לקיחת הורמונים במשך מספר שנים מחייב בראש ובראשונה בדיקת דופלר אולטראסאונד למבנה וחיפוש משקעים טרשתיים בעורקי הצואר. במידה והם קיימים הרי שאסור לך לקחת הורמונים היות ואז עולה מאד הסיכון לאירוע מוחי.
במידה ועורקי הקרוטיס בצואר תקינים אז ניתן לקבל הורמונים אבל בכדי לשנות שוב את הצטברות השומן הזכרית מהבטן ( חלוקת שומן של גברים) לשומן אגני ( חלוקת שומן נשית) יש צורך במינון לא מקובל גבוה של הורמונים ולכן הטיפול רק מונע המשך הצטברות השומן בבטן אבל לא יעלים אותו.
הקמטים בעור נגרמים כתוצאה מבקיעה של סיבים אלסטיים בתת העור החייבים אסטרוגן בכדי לשמר את האלסטיות ומתח הפנים. ברגע שפקעו הן לא יכולים להתאחות שוב ולכן הטיפול יכול למנוע החמרה אך רק הפלסטיקאי יכול להעלים את הקיים.
מאד חבל שהמתנת זמן כה רב אבל לפעמים עדיף מאוחר מאשר לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף להורמוניםליאורה14/11/2013
האם אפשר לקחת משהו כמו או חלקי לטיפול בתסמיני גיל המעבר למי שלא יכולה לקחת הורמונים רגילים בשל הסטוריה משפחתית קרובה של סרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף להורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר16/11/2013היסטוריה של קרובת משפחה עם סרטן לא מהווה התווית נגד ללקיחת הורמונים. תלוי איזו קירבה, איזה סוג של סרטן ואיזו נשאות גנטית תורשתית יש .
ככלל, אסטרוגן מוריד שכיחות הן של סרטן שד והן של סרטן מעי באופן משמעותי.
אין תחליפים ראויים להורמונים היות ותכשירי סויה יכולים לעזור רק במידה ולוקחים אותם כל החיים ממש מילדות היות ולהתחיל להשתמש בהם בגיל במנופאוזה מעלה שכיחות של סרטני שד וקיבה. קוהוש שחור עלןל לגרום לפגיעות קשות בכבד, וליתר "התכשירים הטבעיים: יש אפקט פלצבו בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE שאלהרות13/11/2013
שלום.תודה על התשובה אני שמה פעמיים ביום אים ככה אני אשים פעמיים בשבוע .ואים כבר למה אסור פעמיים ביום? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/11/2013הרבה יותר מדי מהדרוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםרביד12/11/2013
שלום רב
לפני כחודש חל דימום די כבד שייחסתי אותו למחזור .הוא נמשך לא יותר מ 3 ימים (או פחות , לא זוכרת ) ואז נפסק וכעבור שבועיים הגיע המחזור (לפי הסימפטומים המוכרים ).אגב אם זכור לי ,הוא היה מלווה בכאבים בצד שמאל או ימין של הגב התחתון .שלשום בלילה קיימתי יחסי מין ,אתמול בבוקר גיליתי שאני מדממת ,והדימום נמשך עד עכשיו (הוא די כבד ולעתים בצבע אדום רגיל ולא גושי -ולא אדום כהה וגושי כמו שמוכר לי מהמחזור) .היום הייתי אצל רופא נשים ונקבע תור לאולטרסאונד ולפאפ לשבוע הבא על מנת לשלול אפשרויות .הבנתי ש"בגילנו" הרירית דקה וזה יכול להסביר דימומים או פצעים בעת קיום יחסים .מה עוד עליי לחפש ולשלול ? סיפרו לי שאלה יכולות להיות ציסטות ,יכול להיות שגם לא ?אני לא בטוחה שהדימום הופיע בגלל היחסים ,אבל לא יכולה לשלול .
תודה לעת עתה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי -48 .
רביד12/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים - תגובה
ד``ר איתן פאר13/11/2013לא קשור כלל לציסטות אלא להפרעות הורמונליות המאפיינות את הגיל שלך,
ולכן, בנוסף לבדיקה שתכלול גם מדידת עובע וסדירות רירית הרחם ובדיקת פאפ חובה לבצע פרופיל הורמונלי היות והתאור תואם לפרימנופאוזה , ובעיקר לחסר פרוגסטרון וזה קל לטיפול ברגע שיודעים את הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הפרופיל ההורמונלי
רביד13/11/2013אשמח אם תסביר לי מה הן אומרות (ותודה על התגובה המהירה ) :
ולמה הכוונה ב"בזה אפשר לטפל" .
ESTRADIOL (E-2)
118 pmol/L
TSH
2.25 mIU/L
LH
31.00 IU/L
FSH
40.70 IU/L
PROLACTIN
440.3 mIU/L
PROGESTERONE
2.4 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הפרופיל ההורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר13/11/2013=טרום גיל המעבר- פרימנופאוזה ( FSH ו LH גבוהים אבל שחלה עדין מייצרת אסטרוגן). בדיוק כפי שכתבתי לך קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
רביד15/11/2013אז מה עכשיו ? איך ניתן לטפל ?
האם כל זה מסביר ירידה בחשק לעתים ,וכאבים בעת קיום יחסים ?
מה אתה ממליץ לי בעצם ?
שבת שלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רביד15/11/2013גם אצלי במשפחה יש הסטוריה של סרטן השד (שנתגלה מוקדם ,יש לי ממוגרפיה בשבוע הבא ).האם אתה ממליץ לי על הורמונים במקרה כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר16/11/2013היסטוריה זה לא מספיק. תלוי בגיל בו הופיע הסרטן, בקרבת המשפחה ובנשאות הגנטית. ככלל, סרטן שד בקירבת משפחה לא מהווה איסור מוחלט ללקיחת הורמונים אלא מותנה בנקודות שהעליתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה ממליץ לעשות
רביד17/11/2013או לבדוק בנוגע לכאבים בשעת קיום יחסים ? האם קיום יחסים יכול להזיק לי בשלב זה ?(אני קישרתי את הדימום לקיום היחסים - אולי טעיתי ).
אגבהכאבים הם מקדמת דנן ,אבל האם יש טיפול הורמונלי או אחר לדבר ?מה כדאי לבדוק על מנת לשלול דברים אם בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה ממליץ לעשות - תגובה
ד``ר איתן פאר18/11/2013הסיבות לכאבים ביחסי מין קשורות במיגוון גדול של סיבות. החל מיובש נרתיקי על רקע הורמונלי, סטרס או חדירה בשלב מוקדם מדי לפני שהנרתיק "מוכן" לכך, ודרך דלקות נרתיקיות, ווסטיבוליטיס, , פחד מיחסי מין, טכניקות של יחסי מין, תנוחות שונות ועוד ועוד ועוד. ולכן זה מחייב ברור יסודי שכן לכל אחת מהסיבות יש דרך טיפול שונה ואפשרות לעזור בהתאם. אין צורך ואין הצדקה לגרור כאבים ביחסי מין לאורך שנחים מבלי לטפל ולפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רביד18/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת וקצת אבודהגילת11/11/2013
שלום רב,
אני בת 42 נשואה + ילד בן 7.5
בשנתיים האחרונות המחזור לא סדיר בכלל. סיפור של FSH גבוה כבר כמה שנים ואף טיפולי פוריות כולל תרומות ביצית שלא צלחו.
בשנה האחרונה המחזור מגיע אחת לכמה חודשים, בנוסף חשה עייפות מוגברת, מצבי רוח משתנים, עצבנות, חוסר שקט, חוסר חשק מיני (אני לא יודעת האם זה קשור רק למצב ההורמונלי שלי או בכלל משהו שעובר עלי ללא קשר לזה).
הייית אצל רופא שעיין בבדיקות הדם של - פרופיל הורמנלי והמליץ לי על לקיחת הורמונים.
ניסיתי טיפול צמחי אצל רופאה סינית שממש לא הגבתי טוב לטיפול, עד כדי צבירת נוזלים ומחזור פעמיים בחודש.
עשיתי בדיקה לצפיפות העצם שיצאה לא תקינה נמצאה אוסטומניה ( ברקע המשפחתי לאמא שלי הפסיק לה המחזור בגיל 40 וסובלת מאוסטופורוזיס).
לסבתא שלי - אמא של אמא ואחות של אבא שלי סיפור של סרטן השד לסבתא שלי בגיל 60 בערך..אחות של אבי צעירה יותר..
נורא מבולבלת, לחוצה ולא יודעת מה נכון במצבי.
האם לפני לקיחת הורמונים מומלץ לבצע בדיקת לנשאות הגן לסרטן השד?
האם במצבי אני חייבת להתחיל לקחת הורמונים?
האם ההורמונים אמורים לאזן מצבי רוח וחשק מיני?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
גילת11/11/2013הרופא שהייתי אצלו המליץ על אוויאנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת וקצת אבודה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/11/2013בהחלט שכן, והיות ועדין יש לך מחזור , אם כי לא סדיר, עדיף לך לקבל תוסף הורמונלי ולא טיפול הורמונלי חלופי, כגון נובופם, וכך גם תקבלי מחזורים וגם יעלמו כל אותם התופעות שאת מתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבל ודימומיםקלודין10/11/2013
שלום
בת 49, התחלתי את אקטיבל לפני כחודש (אחרי שטופלתי ע"י נובופאם במשך 4 חודשים ללא בעיה כלשהי) כד להקל על תופעות של גיל המעבר (גלי חום, יבוש,..). למרות שלא היה אמור להיות, התחילו לי דימומים (אפילו חזקים בשמך 3 ימים) לפני 9 ימים וזה לא נגמר. אני די מודאגת, זאת גם שאני שומרת נידה וזה כמובן פוגע ביחסים שלי עם בעלי. אשמח לקבל את דעתך על העניין.
תודה רבה
קלודין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל ודימומים - תגובה
ד``ר איתן פאר11/11/2013יש מספר אופציות לדימום
השכיחה ביותר היא שהשחלות שלך חזרו לסנטד הורמונים , וזאת לאחר המנוחה שלהם במשך 4 חודשים בהם טופלת ע'י הנובופם.
לצורך אישור - אולרטאסאונד של השחלות לבדוק האם יש זקיקים בשחלות, ובדיקה הורמונלית לאחר שבועיים של הפסקה מלקיחת אקטיבל
אפשרות שניה- התעבות ואי סדירות של רירית הרחם-- האבחנה דרך בדיקת אולטראסאונד, הפתרון הפסקה של אקטיבל לשבועיים וחזרה על הבדיקה האולטראסונוגרפית לודא שהממצע ברירית הרחם נעלם
אופציה נוספת- שהרירית של הרחם דקה מדי- זה אמור להסתדר מעצמו כאשר תמשיכי את האקטיבל
ולבסוף- נוכחות של פוליפ בחלל הרחם- ושוב האבחנה אולטראסונוגרפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל ודימומים
קלודין11/11/2013תודה רבה על התשובה המפורטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות06/11/2013
שלום.האים קרם הורמונלי אובסטין לנרתיק פעמיים ביום עקב יובש נרתיקי חזק הקרם יכול להספג לדם ?בת 68.אני שואלת את השאלה הזאת מכיוון שהיה לי אפלא ולק חיובי לפני מספר שנים ובשנים האחרונות אין לי זה תמיד שלילי ואני חשה בטוב והראמטולוג אומר שגניקולוג צריך להגיד אים מותר להשתמש בקרם ההורמונלי הזה אני הייתי רוצה לשמוע עוד דעה .תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/11/2013מותר ורצוי אבל בשום פנים ואופן לא פעמיים ביום כפי שכתבת אלא פעמיים בשבוע כפי שאני חושב שהתכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות05/11/2013
שלום.בת 68 נלקח משטח מצוואר הרחם והיה רשום ללא ממצאים חשודים.אבל היה רשום SEVERE INFLAMMATION מה הפרוש של זה בעיברית?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2013דלקת חריפה של צואר הרחם ללא תאים חשודים לממאירות
רופאיך היה אמור לזמן אותך לצורך מתן טיפול אנטיביוטי מקומי לנרתיק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפה מפמינט לסיזוניקיעל05/11/2013
שלום רב,
אני בת 48, לוקחת גלולות כבר מגיל ההתבגרות.
לקחתי דיאנה במשך שנים רבות בעקבות שיעור יתר ואקנה.
בשנים האחרונות לוקחת גלולות ברצף של 3 חודשים בגלל מחזורים כבדים ומחסור כרוני בברזל.
בביקורי האחרון אצל רופא הנשים הוא העביר אותי לגלולות סיזוניק, אמר שכך המחזור עצמו יהיה קל יותר.
לקחתי כבר חודשיים, כעת אני בחודש השלישי של הסיזוניק. אני מרגישה תופעות של נשירת שיער מוגברת, עור שמן יותר ופצעונים שומניים מעטים בפנים ושיעור מוגבר בפנים. בשנים שלקחתי פמינט לא הייתי מוטרדת מדברים אלו (למעט נשירת שיער שהתגברה בגלל מחזור בברזל).
האם יש הבדל משמעותי בכמות/סוג ההורמונים בסיזוניק לעומת פמינט?
האם יש סיבה שלא אחזור לפמינט (אולי סיזוניק מומלצת יותר לגילי), יש יתרון כלשהו לסיזוניק?
בעבר עזרת לי מאד כשרופא אחר העביר אותי מהפמינט לסרזט (בגלל שלא רצה שבגילי אקח גלולות משולבות 2 הורמונים), אני רוצה שוב מאד להודות לך על כך ועל התשובות המלמדות והמפורטות שאתה נותן פה בפורום לפונות. יישר כח ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה מפמינט לסיזוניק - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2013טעות של רופאיך שכן סיסוניק אמנם ניתן ברצף של 3 חודשים אבל אסור לתת אותו למי שסבלה בעבר בשיור יתר ואקנה וזאת היות ויש בסיסוניק סוג של פרוגסטרון ( לבונורגסטרל) בעח תכונות אנדרוגניות(=זיכריות) מובהקות הגורם להחמרה של התופעות הנ'ל.
וחוץ מזה לא מחליפים סוס מנצח, אז אם היה לך טוב עם פמינט כלל לא מובן לי מדוע להחליף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מילים
יעל06/11/2013הלוואי והייתי יכולה להיות מטופלת אצלך. בחיי ששקלתי להגיע לחיפה…
תודה רבה על תשובתך. אעדכן את הרופא בתופעות שאני חשה ומקווה שלא יקשה עלי לחזור לפמינט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מילים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2013רכבת ישראל מבטיחה שעה נעימה של נסיעה בקו ת'א-חיפה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)