מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בחומר סיכה עקב יובש בנרתיקלילך21/11/2012
שלום, יש לי יובש בנרתיק במהלך קיום יחסי מין ואני משתמשת בחומר סיכה על בסיס מים שמעורר לי פיטריה אחרי שימושו. האם יש המלצה לחומר סיכה היפואלרגני? אולי החומר שמשתמשים אצל רופא הנשים בעת בדיקה? אשמח לקבל שם של תכשיר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בחומר סיכה עקב יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר26/11/2012גינומונל, ג'ל KY, ועוד ועוד
אבל, בסופו של יום מה שבאמת עוזר ולאורך זמן זה רק אסטרוגן מקומי לנרתיק או בצורת משחה ( אובסטין ) או בכדור אחת למספר ימים הנקרא ואגיפם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך האם...
לילך26/11/2012תודה רבה על תשובתך, בימים אלו קיבלתי להשתמש בתכשיר ואגיפם בהחדרה לנרתיק פעמיים בשבוע. האם ניתן להשתמש גם באובסטין במהלך קיום יחסי מין במידת הצורך עד שהואגיפם "יעבוד" או שמומלץ להתשמש בג'ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך האם... - תגובה
ד``ר איתן פאר26/11/2012כן, אבל אין צורך
תתחילי עם ואגיפם 3 פעמים בשבוע ורק אחרי 6 שבועות תרדי לפעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
לילך26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה הורמונים יותר מתאימיםשלומית21/11/2012
תודה על התשובות האכפתיות והמקצועיות בפורום. אני בת 50, מקבלת ווסת,(כבר לא סדיר,)לפי בדיקות הורמונליות כבר בגיל המעבר ,כך אמר הרופא. בדיקות דם,פפס,אולטרסרונד תקינות.יש לי חלק מתופעות גיל המעבר,שינויים במצב ריגשי,נשירת שיער,פחות מרוכזת וחוסר ליבידו.ביקשתי הורמונים גם לטיפול בתופעות וגם למניעת כל הדברים הלא סימפטים בעתיד.קיבלתי אויאנה,לוקחת שבוע.,אין הקלה ההפך,יש לי כאב ראש.האם בגלל שעדיין יש לי ווסת למרות שלפי הפרופיל ההורמונלי כבר מנופאוזה הכדורים אינם מתאימים.מה הטיפול המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה הורמונים יותר מתאימים - תגובה
פרופ` יונה תדיר21/11/2012תכשיר זה, אביאנה, הוא אחד מתכשירי הדור החדש שמינון ההורמונים בו נמוך. הגישה של התחלת טיפול במינון נמוך נכונה ולכן כדאי להמשיך ולא לחדול ממנה לאחר זמן קצר. יחד עם זאת, במידה ותחושותיך המצוארות תחרפנה או שלא תחלופנה תוך ימים ספורים יש הצדקה לחזור לרופא/ה המטפל/ת ולשקול החלפת התכשיר. יש מצבים של חוסר התאמה אישי אשר אינו קשור למינון הנמוך אלא לסוג החומר ושינויו עשוי לשפר את התחושה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.עוד שאלה
שלומית21/11/2012מדוע אם הפרופיל ההורמונלי מעיד על מנופאוז,עדיין יש ווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס בכדורצופיה21/11/2012
שלום ברצוני לדעת מה קורה לגוף אם מפספסים יום אחד ולא לוקחים את כדור ההורמונים. הבנתי מהרופא שזה מזיק לגוף - אפשר לפרט ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס בכדור - תגובה
ד``ר איתן פאר26/11/2012כמעט וכלום.
גם הפסקה של 2-3 שבועות הגוף עדין לא מגיב להעדר ההורמונים היות ויש להם שפעה מתמשכית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כל שבועייםנטלי18/11/2012
שלום רב . אני בת 44 ובזמן האחרון המחזור משובש , הפסקה לחודשיים ואחר כך המחזור חזר לחצי שנה סדיר ביותר ובפעם האחרונה הופיע תוך שבועיים . מה עלי לעשות דבר זה מקשה על חיי היום יום בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כל שבועיים - תגובה
פרופ` יונה תדיר18/11/2012עליך להוועץ ברופא/ה העוסק/ת בתחום הגינקולוגיה ו/או גיל המעבר. יש הצדקה לבצע בדיקות הורמונליות המצביעות על מצב השחלות ומידת הקירבה שלך לגיל המעבר. יש לכך חשיבות רבה מאחר ומידע זה עשוי לסייע בהחלטות טפוליות על תופעות גיל המעבר והשלכות בריאותיות על כל מערכות הגוף (עור, עצמות - בריחת סידן, לב וכלי דם, ועוד).
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וגינלי לאחר 20 שנהרמינה17/11/2012
שלום,
לאמא שלי הופיע דימום בגיל 64, אחרי כ-20 שנה שהמחזור החודשי הפסיק להופיע, מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם כל יום נוסף שעובר מבלי קבלת טיפול עלול לסכן את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום וגינלי לאחר 20 שנה - תגובה
ד``ר איתן פאר19/11/2012דיברנו.
חובת בדיקה וביופסיה מרירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור novofemנגה17/11/2012
מהו בדיוק כדור novofem
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור novofem - תגובה
ד``ר איתן פאר19/11/2012שילוב של סוג מסוים של אסטרוגן ולאחר מכן תוספת סוג מסוים של פרוגסטרון לאסטרוגן
יעיל ואפקטיבי לטיפול בתקופת הפרימנופאוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרלנין באמצע שינהרונה17/11/2012
שלום,
אני בת 53, מגיל 50 לא מקבלת ווסת, בבדיקות הורמונליות נמצא שאני במנאפאווזה.
מזה שנתיים סובלת מגלי חום לא קיצוניים אבל למעשה לא ישנתי אף לילה אחד ברציפות מאז.
לא מקבלת הורמונים כי אני בקבוצת סיכון.
בחצי השנה האחרונה חלה ירידה בגלי החום, הם מופיעים בעיקר בלילה, אני לא מזיעה הרבה אלא מרגישה תחושת חום באזור הבטן שנמשכת כ 2-3 דקות.
זה מס' חודשים שיש לי תופעה חדשה - באמצע שינה מאוד עמוקה אני פתאום מרגישה פרץ של אדרנלין שמעיר אותי לגמרי עם אנרגיה לא מובנת ומיד אח"כ אני מרגישה דופק מהיר שנמשך כחצי דקה. אלה מעברים מאוד חדים משינה עמוקה לעוררות מלאה. כמעט כל לילה.
זה מאוד מטריד אותי.
האם תופעה זו בהכרח קשורה לגיל המעבר או שהיא יכולה להיות קשורה לבעיה אחרת?
(ברקע - אני עוברת עכשיו בירור של מע' החיסון בעקבות ממצאים בדם).
האם יש קשר בין תופעות גיל המעבר למערכת החיסון?
אודה על קבלת תשובות.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרלנין באמצע שינה - תגובה
ד``ר איתן פאר19/11/2012מדובר בתופעה נילוות קלאסית לגלי חום
על מנת להפתר מגלי החום חובה להזרים דם לעור ממרכז הגוף ולכן חובה לשחרר אדרנלין הגורם הן לדפיקות לב מואצות , הן להרחבת כלי דם בתת עור ולהתעוררת מיידית עם קושי בהרדמות לאחר מכן.
תופעה מאד ידועה.
כתבת שאת בסיכון לגבי הורמונים. למה?
תנסי להשיג מכל אחד שנוסע לארה'ב שיקנה לך ( אין צורך במירשם, וזה מאד זול שם) מלטונין 5 מג'ר
מאד יפתור לך את בעיות השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצהנעמה14/11/2012
האם בלחיצות חזקות מאוד לעשית צרכים כמו לעשית צואה יכולות נשים שאין להם כבר מחזור בעיקבות לחיצות חזקות כשיש עצירות הם יכולות להביא על עצמן הופעת דימום מהנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצה
נעמה16/11/2012למה לא עונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיצה - תגובה
ד``ר איתן פאר17/11/2012לא
אבל דימום מטחורים- כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםשרון13/11/2012
הנני סובלת מגלי חום כעשר שנים לוקחת לסירוגין טיפול יש לי בכבד המנגימוה 2 קטנות ומשקע של סידן בכתף שגורם לי כאבים ביד לוקחת כרגע אוויאנה האם להמשיך את הטיפול? קראתי שאם יש משקע של סידן זה בעייתי האם נכון? (הנני בת 45)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר14/11/2012תמששיכי עם הטיפול
לגבי משקעי סידן בכתף- בזה אני ממש לא מבין ועליך לפנות למרפאת כתף המצויה בכל מחלקה אורטופדית במרפאות החוץ של כל בי'ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור 2 גלולות ביוםד``ר איתן פאר11/11/2012
אני בת 56.
המחזור האחרון היה לפני כחצי שנה.
רופא הנשים שלי נתן לי פרימולוט נור 2 גלולות ביום
למשך 3 חודשים רצוף.
וזאת בגלל שיש לי רירית רחם מעובה. כ-5 מ"מ.
בתחילת השנה נבדקתי במכון של קופ"ח, אז היה 3 מ"מ.
בבדיקת מעבדה של רקמת הרירית התגלה שיש קשקשים [כך הוא קרא לזה :)]
אני מבינה את חשיבות השטחת הרירית.
אך האם המינון לא מוגזם?
האם לא נכון יותר לבלוע שבועיים, להפסיק, לחכות לדימום.
ואז, אם צריך, להתחיל את התהליך מחדש?
הרי הרירית אמורה לצאת כדימום.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר12/11/2012את יותר מצודקת
הטיפול לא מקובל ולא נכון למצבך והתובנה שלך גדולה יותר
וחוץ מזה אני לא מכיר כל הגדרה של "קשקשים" ברירית הרחם
אין דבר כזה ברפואה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך. ברשותך, שאלה נוספת...
פרח12/11/2012האם יש מיקרים שנותנים מינונים כאלה?
אולי הוא לא אמר לי הכל.
הוא הסביר שהקשקשים הללו הם גידולים קטנים ברירית הרחם שאם לא נוריד אותם,
ע"י השטחת הרירית, כמובן,
הם עלולים להתפתח לסרטן.
המון תודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך. ברשותך, שאלה נוספת... - תגובה
ד``ר איתן פאר14/11/2012לא מכיר טיפולים במינונים האלו ולא מכיר את מושג ה"קשקשים"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרח14/11/2012אלך לרופא אחר ל Second opinion בצורה מסודרת.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל סקווישאלה10/11/2012
שלום,
אוורל סקווי מכיל: 4 מדבקות עם אסטרדיול בלבד
ו- 4 מדבקות עם אסטרדיול+ פרוגסטרון
1. מתי מופיע הדימום ? האם בתום השימוש בסט השני של 4 המדבקות כלומר בתום 4 שבועות?
2. מתי יש להתחיל שוב את ההדבקה של הסט החדש של המדבקות.? להדביק מיד בתום ה-4 שבועות או לאחר תום הדימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל סקווי - תגובה
ד``ר איתן פאר12/11/2012הדימום אמור להופיע עם סיום כל המדבקות, ולפעמים אפילו תוך כדי הסט השני
לא עושים כל הפסקה- נגמרת חפיסה - מתחילים מידית חפיסה חדשה ללא כל התייחסות לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלישאלה10/11/2012
שלום
יש לי בלגן בראש
1. האם תוכל להסביר לי מה ההבדל בין טיפולים המכילים רק אסטרוגן לכאלה המכילים גם פרוגסטרון?
2. האם בטיפולים המכילים גם פרוגסטרון - הדימום הוסתי נמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012עם תגשי לרופא לשיחה איתו הוא כבר יתן לך את כל ההסבר
בגדול- אסטרוגן הוא המונע תסמיני גיל המעסבר, פרוגסטרון ניתן רק בכדי להגן על רירית הרחם מהאפקט המסרטן שיש לאסטרוגן הניתן כל הזמן ללא בקרה.
מי שמונע מהסטרוגן את האפקט הלט רצוי על הרחם הינו הפרוגסטרון.
ולכן נשים ללא רחם לא צריכות כלל לקבל פרוגסטרון ביחד עם אסטרוגן, ונשים עם רחם חייבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל להמשיך אאורל סקווי
שאלה נוספת23/02/2013אני כבר שנה פלוס עם אוורל סקווי ומרגישה מצויין. מעדיפה להשאר איתו ולא לעבור לאוורל קונטי. ממילא אין לי מחזור כבר 5 חודשים, נבדקתי. הכל בסדר. האם אפשרי? האם פרוגסטרון כל החודש נותן יתרון על פני פרוגסטקון רק שבועיים? אני מרגישה ירידה במצב רוח ועליה בעצבנות בתקופת הפרוגסטרון ולכן מעדיפה שלא יהיה כל החודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ,ב, אני בת 52
שאלה נוספת23/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל להמשיך אאורל סקווי - תגובה
ד``ר איתן פאר25/02/2013את טועה במקצת.
השינויים במצבי רוח קשורים בעיקר בתנודות בהורמונים ולכן לקיחה רצופה לאורך כל החודש יכולה למנוע ממך את התופעות שאת חשה בשבועיים של לקיחתו.
אבל, רצונו של אדם - כבודו ובמידה ואת מעדיפה להשאר על אותה תוכנית טיפולית- אין בכך כל נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברשאלה10/11/2012
מס שאלות
1. מהם תופעות הלוואי של טיפול הורמונלי בגיל המעבר?
2. מהו הטיפול החלש ביותר?
3. האם יש לקחת את הכדורים לטיפול הורמונלי כגון אנג'ליק בשעה קבועה כמו גלולות למניעת הריון או שאין לכך משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012תופעוצת הלואי העיקריות הן גודש בשדיים ולעתים הכתמות דמיות . תופעות אלו אמורות להעלם תוך 6 שבועות ועד שלושה חודשים.
עישון מהווה בעיה
סיפור של רומבוזות בוורידים בעבר מהווה איסור.
אין כזה סיפור של טיפול חלש אלא יש טיפול המותאם אישית לצרכיה הגופניים והנפשיים של כל מטופלת
הכדור ההורמונלי עובד 24 שעות ולכן יש לקחתו כל 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורלשאלה10/11/2012
שלום
יש לי מספר שאלות
1. לאיזה נשים נותנים אוורל קונטי ולמי אוורל סקווי?
2. האם מותר לחצות את מדבקות האוורל?
3. האם יש דימום וסתי בזמן שימוש במדבקות האוורל , אוורל סקווי, אוורל קונטי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012קונטי ניתן ברצף על מנת שלא יהיה מחזור
סקווי מכיל אסטרוגן תחילה ורק לאחר מכן אסטרוגן + פרוגסטרון כל שכן גורם למחזור
ניתן לגזור מהם חלקחים אבל אני לא מבין למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורל - המשך
שאלה10/11/2012תודה רבה על התשובה
1. אם הבנתי נכון - בשימוש באוורל 50 המכיל רק אסטרוגן כן יהיה מחזור?
2. האם ניתן לחצות את המדבקה של אוורל ע"מ לקבל מינון פחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרנהשאלה10/11/2012
שלום יש לי מספר שאלות על תכשיר אלטרנה
1. כיצד הוא פועל
2. מה תופעות הלוואי שלו
3. האם הוא מומלץ
4. אחרי כמה זמן הוא משפיע?
5. האם ניתן ליטול אלטרנה במקביל לטיפול הורמונלי כגון אנג'ליק?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012מי מייצר את האלטרנה ומה הוא מכיל?
יש הרבה חברת המייצרות מעין תמציות צמחים המכונים אלטרנה/ אלטרנטיבה/ וכדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרנה המשך-
שאלה10/11/2012אלטרנה מכיל- סויה- פיטואסטרוגנים + קוהש שחור
1. כיצד הוא פועל
2. מה תופעות הלוואי שלו
3. האם הוא מומלץ
4. אחרי כמה זמן הוא משפיע?
5. האם ניתן ליטול אלטרנה במקביל לטיפול הורמונלי כגון אנג'ליק?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלטרנה המשך- - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012קוהוש שחור גורם לחסימת כלי דם והרס של כבד
בדף ההזהרה שלו יש משפט מנוסח באופן מאד תמוה- בגנון שלצ "עם עורך הופך צהוב וכד' יש להפסיק מיד ולפנות לרופא" ואז זה כבר מאוחר מדי
סויה הניתנת מגיל שנתיים מפחיתה שכיחות סרטן שד בגיל 50 אבל גם מונעת הת]פתחות של השד.
סויה מגיל 50 מעלה שכיחות סרטן השד
אסור לשלב אותם עם הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)