מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת מחזורגלית25/10/2012
שלום,
אני בת 46 ,מחזור סדיר כל חיי.
לפני 4 חודשים עברתי כריתת בלוטת התריס בגלל קרצינומה פפילרי,ולאחר מכן טיפול ביוד.וטיפול ביוטירוקס.
החודש לא הופיע כלל מחזור..האם יש קשר למה שהגוף עבר?
האם הוצאת הבלוטה והגיל שלי מקרב את גיל הבלות?האם יתכן שהמחזור עוד יגיע?
ובכל מקרה אם המחזור לא ישוב ואכן הגעתי לגיל הבלות....האם יש צורך בבדיקות מיוחדות?נטילת תוספים מיוחדים?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2012קרוב לודאי , למרות שאין אף פעם וודאות מוחלטת, שהמחזור יחזור לאחר איזון טוב ותקין של הטיירואיד.
סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת לא סדירתמרה25/10/2012
שלום,
אני בת 45 פלוס ועד כה מחזורי הוסת שלי היו סדירים ממש. בפעם האחרונה היה לי איחור של חודש , עשיתי בדיקות
-4.12 FSH
E2-1527 -(אסטרטדיול)
LH-5.38
PROGESTERON-2.94 שאלתי היא האם עדיין להשתמש באמצעי מניעה? כמובן שיש לי ילדים תודה לאל וסיימתי את הלידות.
תודה,
תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לא סדיר - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2012ברור. יש לך פעילות ביוצית לכל דבר וענין ( ראי הרמה הגבוהה של אסטרוגן), ולמרות שהמחזור כבר לא סדיר , האפשרות קיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהאריאלה23/10/2012
בת 53 עם השמנה קיצונית. כמו כן נשירת שיער. ללא גלי חום. ברצוני לברר האם נטילת הורמונים יכולה לעצור את תהליך ההשמנה? יש לציין שאני מקפידה על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית מתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2012הרבה מאד תשובות לשאלת ההשמנה בגיל המעבר כבר ניתנו על ידי בפורופ זה.
התמצית- בהעדר הורמונים נשיים, כלומר בהעדר מחזורים, ממשיכה השחלה ובלוטות האדרנל ליצר הורמונים זיכריים, שעכשיו כבר לא מנוטרלים ע'י אסטרוגן שאיננו, ולכן ישנה עליה במשקל והצטברותו בבטן.
פעילותגופנית הכרחית.
ירידה בצריכת הקלאריות- הכרחית.
הורמונים- יכולים להאט, ולהקל על קצב ירידה, אבל עקב המינון המאד נמוך שבו אנו משתמשים כיום, הרי שהורמונים בלבד לא יגרמו להרזיה אלא יאטו את העלייה.
השילוב של הכל יחד הוא השילוב המנצח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו חיובידנית23/10/2012
אני בת 53 וקצת...
מזה 4 חודשים אני לא מקבלת ווסת. לפני כן היה סדיר.
שאלתי לרופאים האם יש סיכוי שהווסת עוד תגיע...? לפי מה שנאמר כאן במידה ועברה שנה ללא מחזור זה אומר שגיל המעבר הגיע, בנתיים כאמור טרם עברה שנה.
אני יוצאת מנקודת הנחה שהווסת כבר לא תחזור.
למרבה הפלא, אין לי סימפטומים של גיל המעבר ואני מרגישה אפילו יותר טוב מהתקופה עם הווסת.
אני יודעת שהעניין הוא אינדיבידואלי , כאשר היה לי מחזור היו לי כל הסימפטומים הלא טובים שכרוכים בנושא כגון: מצב רוח לא טוב, מתח, עצבנות, כאבי בטן נוראיים, תאבון מוגבר, פצעים ומה לא.....
נכון לעכשיו באורח פלא אני מרגישה הרבה יותר טוב, אין לי התכווצויות חמורות בבטן, הנפיחות בבטן קטנה, פחות במתח, יותר רגועה., פחות מדוכדכת.
מה שכן בתור אחת שהיה לה קר עכשיו פחות קר לי.
מידי פעם יש לי "צמרמורת של חום" אבל זה ממש לשניה ואני לא בטוחה אם לקשר זאת למזג האויר או לגיל???
לסיכום שאלה:
האם יכול להיות שאצלי יהיה הפוך? ארגיש יותר טוב עכשיו כשאין מחזור מאשר כאשר היה מחזור(ווסת)?
ואני עובדת עצות לגבי נטילת הורמונים. כרגע אני מרגישה לא רע בכלל האם יש טעם שרופא בכל זאת ייתן לי הורמונים???
אשמח לקרוא תשובה,
בתודה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו חיובי - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2012נפלא ואני שמח בשבילך.
כמובן שאת לא צריכה לקחת שום תרופה הורמונלית היות ואת מרגישה כל כך טוב.
וכמובן שזה לא נגמר עד שזה נגמר- כלומר שנה ללא מחזור ולא קודם. ולכן כלל לא אתפלא שהמחזור יחזור , עד שיום אחד יפסיק.
בינתיים- תהני מהחיים היפים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי כחלק מטיפול הורמונלירבקה21/10/2012
שלןם בת 57 ב4 החודשים האחרונים לא מצליחה להסתגל לטיפול הורמונלי חלופי למרות שהוחלפו הכדורים( כל הזמן מדממת) כרגע בהפסקה כדי לשקול מה עושים בהמשך. אחת ההצעות שהועלתה היא שילוב של התקן תוך רחמי עם כדורי הורמונים אשמח לשמוע יותר פרטים על אופציה זו והאם היא מומלצת ובכלל, איך מציחים להתאים טיפול הורמונלי חלופי אינדיבידואלי למטופלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי כחלק מטיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2012ההתאמה של הורמונים תלויה למעשה במנגנון הפירוק שלהם בכבד. סיפור ומורכב ומענין , אך לא לפורום הנוכחי.
אבל , מבחינה פרקטית- ההתאמה מותנית ברירים הרחם, עבה, דקה, סדירה או לא.
בד'כ רירית דקה מדי גורמת לדימום ארוך וממושך- ואז יש לתת לשבועיים אסטרוגן בלבד בכדי לבנות את הרירית, וזו , כך אני משער, בלי לדעת מה עובי רירית הרחם שלך אלא לפי תיאור הדימום, מה שקורה אצלך.
לא צריכים להצמד לתרופות מסחריות מוכנות אלא במידה והרופא המטפל בך מבין היטב בהורמונים, ניתן לעשות כל מיני צירופים על מנת להגיע לתוצאה קלינית רצויה.
במידה ואכן הרירית מאד דקה, הרי שגם תחת מירנה יהיו לך דימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן תוך רחמי כחלק מטיפול הורמונלי
רבקה22/10/2012תודה על תשובתך . האם יש מישהו מומחה בנושא באזור גוש דן שאתה יכול להמליץ עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בגיל 47מיטל21/10/2012
אני בת 47 ומשתמשת בהתקן תוך רחמי של מירנה. בבדיקת הפרופיל ההורמונלי התקבלו התוצאות הבאות: * FSH: 3.1 * LH: 7.10 * אסטרדיול: 1586 * TSH: 2.57 מה משמעות התוצאות? והאם עליי עדיין להשתמש בהתקן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי בגיל 47 - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2012שיש לך ביוצים נפלאים ואת חייבת להשתמש במירנה במידה ואינך מעונינת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייבת להתערב
דנית23/10/2012אני הייתי בטיפולי הפריה בגיל 47 . היו לי ביוצים ומחזור סדירים אבל הרופאים אמרו לי שהסיכויים להכנס להריון בגיל הזה הם אפסיים. !!!!
למרות מחזור תקין וסדיר ולמרות ביוצים.
חבל שתהי באשליה כלשהי או פחד להכנס להריון.
למרות שהפתעות יכולות להיות אבל כאמור לפי מומחי פריון,
הפתעה להריון היא נדירה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייבת להתערב - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013סליחה אבל את עושה קצת בלבול בדברים.
בגיל מעבר ל 44 הסיכוי להצלחה טיפולית , כגון הפריה חוץ גופית וכד', כה נמוך שמקובל לא לתת טיפול אלא דרך תרומת ביציות בלבד. למשך], בגיל 47 , פחות מ 1/200 מחזורי טיפול IVF יצליחו. ולכך אין שום הצגקה רפואית, כלכלית ולאומית
אבל, ללא כל טיפול, באופן אקראי לחלוטין, אין רופא נשים , מנוסה מספיק, שלא יכול להעיד על הריונות ספונטניים שהוא נתקל בהם, באופן אקרי, אצל נשים שכבר היו בטוחות שאין כל צורך בשימוש באמצעי מניעה.
כל עוד יש מחזורים, קיים סיכוי, קלוש ככל שלא יהי, להריון, ויש להשתמש באמצעי מניעה במידה ואינו רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
לימור28/01/2013שלום רב,
אני בת 47 ולאחרונה עשיתי בדיקות הורמונליות את הבדיקות ביצעתי באמצע החודש ולא כפי שהבנתי כי מומלץ 3-4 ימים מקבלת הווסת.
estradiol > 37
6.progesterone 0
3. 63 FSH
.24 LH
776 PROLACTIN
האם יש משמעות לבדיקה זו, ואם כן האם יש סיכוי להריון?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול הורמונלי חלופירבקה20/10/2012
שלום כמה זמן אמור להימשך דימום שנגרם מהפסקת טיפול הורמונלי חלופי? האם ההפסקה עלולה לגרום לעליית חום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול הורמונלי חלופי - תגובה
ד``ר איתן פאר20/10/2012ימים ספורים וחלש למדי.
במידה ולא- לא תקין- יש לבדוק ולהעריך סיבות , כגון רירית רחם דקה מדי, אי סדירות שלה וכד'
הפסקת הטיפול תגרום לחזרה של תסמיני גיל המעבר, כולל חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול הורמונלי חלופי
רבקה21/10/2012הכוונה לחום גבוה 39.5 ולא לגלי חום - האם יכול להיות קשור להפסקת ההורמונים? או שבמקרה חליתי במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת טיפול הורמונלי חלופי - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2012אין כל קשר. סתם חלית. תהיי בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהאריאלה20/10/2012
בת 53. השמנה קיצונית. נפיחויות. אולי אצירת נוזלים? מה ניתן לעשות? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/10/2012הטיפול בהשמנה - "קיצונית" לפי הגדרתך, מחייב התייחסות רפואית למיכלול רב של בעיות שרק חלקן הקטן הורמונלי.
חובה לגשת לברור מקיף במרפאות העוסקות בדבר הנמצאות כיום בכל בית חולים וגם במרכזים רפואיים בקהילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעמיים מחזור- האם להפסיק הורמונים?רותי19/10/2012
אני בת 53, מלפני שנתיים מקבלת הורמונים כי היו לי תופעות של עייפות קשה שיוחסה לתחילת טרום גיל המעבר. לוקחת את ההורמונים (ויול דוט) במדבקות יומיות ובכדורים 12יום המשלבים אסטרוגן ופרוגסטרון, כל הבדיקות הגניקולוגיות שלי תקינות, מבחינת עובי הרחם, מצאו לי מיומה אחת שפירה. מקבלת מחזור חודשי קבוע די כבד, אך תקין.
בחודש האחרון קיבלתי שני מחזורים, כל אחד של 7 ימים, עם דימום חזק מהרגיל, בהפרש של 7-8 ימים ביניהם. במהלכם וגם עכשיו כשהסתיימו אני מותשת פיזית, קוגנטיבית ורגשית. בלי כוח בכלל.
מנסה להבין מה גרם לשינוי? האם המחזורים שאני מקבלת הם 'אמיתייים' או תוצר של פעולת ההורמונים? האם השינוי מסמן שינוי פאזה למנאפוזה עצמה? האם להפסיק את ההורמונים? חלק מהזמן אני לא בארץ, ולכן מקבלת מידע מרופאים לא ישראלים מה שמוסיף לקושי. תודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעמיים מחזור- האם להפסיק הורמונים? - תגובה
ד``ר איתן פאר20/10/2012את פשוט לא מטופלת נכון.
תפסיקי את הטיפול ההורמונלי .
תמתיני לפחות 5-6 שבועות ואז תבצעי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי, כולל טיירואיד.
לפי תמונת המצב ניתן יהיה להאים לך טיפול נכון התפור לביולוגיה שלך איית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הורמונים גורמים למחזור מלאכותי?
רותי20/10/2012ד"ר פאר, תודה על תשובתך המהירה והמקצועית. אעשה כדבריך ואפסיק מיידית את ההורמונים,
אודה אם תוכל לעזור לי להבין - האם אפשרי שאני בתוך המנפאוז, ורק נטילת ההורמונים מייצרת מלאכותית את המחזור?
ובנוסף, אם אפשר לענות במספר מילים- מה היה לקוי בטיפול שקיבלתי. אם אי אפשר לענות על כך, אין צורך
תודה מראש, רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הורמונים גורמים למחזור מלאכותי? - תגובה
ד``ר איתן פאר20/10/2012השילוב של מדבקות וכדורים המכילים, כפי שכתבת, אסטרוגנים אינו מקובל כלל
כמו כן הספיגה של כדורים שונה מזו של מדבקות ולכן גם אם הכדורים לא מכילים אסטרוגן אלא רק פרוגסטרון, הרי ששני ההורמונים לא נספגים בצורה זהה ולכן האפקט שלהם לא סינכרוני ולכן דימומים.
רק לאחר הבדיקות שהמלצתי שתעשי ניתן יהי לדעתמה הסטאטוס ההורמונלי שלך וכיצד להמשיך מכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רותי20/10/2012תודה רבה, עזרת לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום לבת 75דליה18/10/2012
לכ. הפורום אני בת 75 ויש לי במשך היום וגם בלילה גלי חום ודיה בלי הפסק אבקש ליעיץ לי מה הטיפול ולאיזה רופא לפנות בברכה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום לבת 75 - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012יש מספר סיבות לגלי חום בגיל היותר מבוגר.
במידה והתחילו כבר בגיל 50, או במיידית לאחר הפסקת המחזור הרי שהם יכולים להיות קשורים לגיל המעבר .
לידיעתך, 12% מכלל הנשים ימשיכו לסבול כל החיים מגלי חום
במידה והחלו לאחרונה יש לבצע ברור לשלילת לימפומות, לאוקמיה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חופ בגיל 75
מרגרט12/02/2016שלופ רב, לאחר הפסקת המחזור בסביבת גיל 50 סבלתי מגלי חום במשך שנתיים שלוש אבל ברוך השם הפסיק.
כעת בגיל 75 התחילו שוב גלי חום - מה יכולה להיות הסיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חופ בגיל 75 - תגובה
ד``ר איתן פאר13/02/2016מחייב ברור היות ויש לכך סיבות רבות חוץ מתסמיני גיל המעבר
גשי לרופא והתחילי ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה הורמונים במקום גלולותלילך18/10/2012
שלום, בת 42 הפסקת ווסת בגיל 37 ללא לידות. אני מטופלת בגלולות גינרה למניעת הריון כדי לייצר ווסת מדומה אולם אני חשה בתופעות של דיכאון, גלי חום, שינויים במצבי רוח ונראה לי שאינני מאוזנת. אשמח לדעת אם צריכה לעבור להורמונים במקום גלולות וכן האם יש באזור המרכז רופא נשים שמתמחה בגיל המעבר שאוכל לפנות אליו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריכה הורמונים במקום גלולות - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012גרוע גרוע גרוע ומעיד על חסר תבונה הורמונלית לגבי הורמונים , ההבדלים והסוגים השונים שלהם
גלולות למניעת הריון מכילות סוגים אחרים לגמרי של הורמונים, שתפקידם לדכא ביוץ ולא למנוע תופעות של גיל המעבר.
מבחינה השוואה ביולוגית, הן בעוצמה של פי 16 מהמינון ההורמונלי המקובל בגיל המעבר.
גלולות מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון שלא ניתנים כלל בגיל המעבר עקב אפשרות לתופעות לואי מרובות
גינרה, על אחת כמה וכמה, שיככת לגלולות עם מינון יותר גבוה וממש לא מומלצת לגיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - שאלה נוספת
לילך18/10/2012תודה רבה על תשובתך והתייחסותך בנושא. קבעתי תור לרופאת נשים אחרת ביום ראשון ואשמח לדעת האם לבקש ממנה לקבל הורמונים שמתאימים לגיל המעבר? והאם נעשים בדיקות דם להתאמת ההורמונים? תודה רבה מראש לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012דברי עם הרופאה שלך על מכלול הבעיות הרפואיות שלך וההשלכות של העדר פעילות הורמונאלי ותגיעו ביחד למסקנה חיובית לגבי אידה ובאיזו דופן עליך לקבל טיפול הולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עזרת לי מאוד בתשובותיך.
לילך19/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ביקור אצל הרופא - התייעצות
לילך22/10/2012שלום, ביקרתי אצל רופא שמומחה לגיל המעבר והוא נתן לי הורמונים במדבקה מסוג EVOREL SEQUI וטיפול של VAGIFEM לתקופה. רציתי לקבל את חוות דעתך לטיפול, ולשאול האם יש צורך לקחת תוספים טבעיים כלשהם שמתאימים לגיל המעבר כמו פיטו פימייל של סופר הרבס. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ביקור אצל הרופא - התייעצות - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2012צודק הרופא שלך. תתמידי בטיפול שנתן לך.
תוספי המזון הנ'ל מעולים לחברה המשווקת ולא יעילים, ברובם הגדול, לפתיות שמאמינות לכתוב בהן וקונות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין, עכשיו אני שקטה. תודה רבה
לילך23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וכדורי שינהשלי18/10/2012
שלום רב, האם מותר לקחת הורמונים (כמו: אוורל קונטי, פאמרל, אביאנה ואקטיבל) יחד עם כדורי שינה/הרגעה כגון: אסטו, Lorivan, Stilnox תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וכדורי שינה - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012בהחלט כן, ותרופות לשינה על בסיס מלטונין, אןתם ניתן לקנות ללא כל מירשם רפואי בארה'ב, עובדים נפלא ביחד עם ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לפני מתן הורמוניםחלי17/10/2012
שלום רב,
האם מומלץ לבצע בדיקות דם לפני לקיחת הורמונים בגיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לפני מתן הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012כן, והמון
אבל לאו דוקא בהקשר של הורמונים בלבד אלא גם:-
תפקודי טיירואיד
פרופיל ליפידי/ שומני דם- המשפעי על סוג הפרוגסטרון שאת עשויה לקבל
גלוקוז, תפקודי כבד
תפקודי כליות
ויטמינים B12 + D
מאגנזיום, קריאטינין, סידן
ויש עוד ועוד , מותנה במחלות רקע מהן את סובלת או מרקע מחלות במשפחה או מאירועים רפואיים מעברך
רק לאחר קבלת מיכלול הנתונים אפשר לשקול איזה תכשיר, ובאיזה אופן נתינה, ובאיזה מינון ניתן ורצוי לטפל בך.
הטיפול ההורמונלי החלופי איננו קליעה למטרה באפילה, אולי יצליח ואולי לא אלא מדע רפואי ממשי שבו מנסים לתפור חליפה אישית לכל אחת ואחת בהתאם למכלול נתונים רפואייים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוד17/10/2012
בת 46, לפני כחצי שנה מחזור איחר ב3 שבועות ואחרי חודש בערך של דימומים לא סדירים שהבנתי שהיו כתוצאה מהעדר ביוץ מחזור חזר להיות סדיר כל 28 יום, החודש מחזור הגיע לאחר 27 יום אך חלש מאוד דימום של יום אחד, ממש חלש ובעיקר כתמים חומים, האם גם זה קשור לתופעות טרום גיל המעבר? האם המחזור יכול להתחזק ביום יומיים הקרובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012ככל שמתקרבים לגיל 50 כך המחזורים מתאפיינים בחסר איפיון.
כלומר יתכנו מחזורים חלשים כמו גם חזקים, קצרים כמו גם ארוכים, סדירים ולא סדירים וכדומה.
הכל בגדר תופעה נורמטיבית לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרינה17/10/2012
רציתי לישאול עם עושים בדיקות דם כלליות כמו ספירת דם והכל תקין ויש כאבים בבטן העם סביר שעם יש משהו כמו כדוריות דם לבנות או אדומות לא היו מראים תוצאה תקינה וברגע שכל התוצאות ממש תקינות סביר שאין בעיה כי ברגע שלא חשים בטוב ושולחים לעשות בדיקות דם זה ליראות עם יש חריגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2012אין כלל קשר בין הדברים ובדיקת ספירת דם תקינה איננה מעידה על העדר סיבה לכאבי בטן אותם חובה להמשיך ולברר אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)