מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון - דימום בעת נטילת הורמוניםרבקה07/10/2012
סליחה, האולטרסאונד בוצע בעת הדימום הממושך ונמצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון - דימום בעת נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012אין משמעות לאולטראסאונד בזמן שרירית הרחם מתקלפת- כלומר דימום. יש לבצע את הבדיקה עם סיום הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בעת נטילת הורמוניםרבקה07/10/2012
שןלום בת 56.5 מזה כ-8 חודשים ללא מחזור. סובלת מאוסטאופמניה. רופאת המשפחה נתנה טיפול באויסטה שגרם לגלי חום. לאחר אולטרסאונד שנמצא תקין , הגניקולוג הפסיק את הטיפול באויסטה ונתן אנג'ליק. במשך חודשיים וחצי הכל היה נפלא. ואז החל דימום שנמשך למעלה מ-3 שבועות כולל כאבים כמו במחזור. הגניקולוג הפסיק את האנג'ליק נתן ל- 10 ימים פרימולוט נור ולאחריו התחלתי באקטיבל כחלופה לאנג'ליק. עם התחלת הטיפול בפרימולוט הדימום פסק. אך כ- 5 ימים בלבד לאחר נטילך האקטיבל שוב חזר הדימום. מה הסיבה? מ ה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בעת נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012פשוט-חסר איזון הורמונלי נכון.
דרך ביצוע אולטראסאונד נרתיקי מודדים את עובי רירית הרחם.
דקה מדי- גורם לדימום ויש צורך לתת אסטרוגן לחודש, לבנית הרירית, ורק לאחר מכן לחזור לאקטיבל.
עבה מדי- יש לגרום לקילוף הרירית ע'י פרוגסטרון ואז לתת מינון הורמונלי נמוך יותר - כגון אוויאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטוןגילה07/10/2012
שלום, אני בת 37 ,נוטלת פרוגילטון כ-10 שנים בעקבות הפסקת המחזור והופעת תופעות גיל מעבר :גלי חום,הזעות... בחודשיים האחרונים חשה כי גלי החום חזרו. מעוניינת לדעת האם עלי להחליף את הפרוגילוטון במשהו אחר? האם לאחר כ"כ הרבה שנים מומלץ עדיין להמשיך ליטול תרופה כלשהי ? (חשוב לציין כי אני בטיפולי פוריות ) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012ניתן בהחלט לשנות, ואפילו רצוי, אולם היות וזה עלול להתנגש עם טיפולי הפוריות שלך עליך להוועץ עם הרופא המטפל שלך.
תחליף מעולה לפרוגילוטון הוא נובופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברג'ודי01/10/2012
שלום, אני בת 50,בריאה,מזה מספר שנים אני סובלת מתופעות גיל המעבר: הזעה ביום ובלילה,שינה טרופה,קושי להרדם,בערה בלתי פוסקת. ניסיתי הכל כדי להמנע מלקיחת הורמונים: זרעי פשתן{שעזרו לי מאד עד כה},דיקור{שעזר עד כה וכעת פחות},ספורט פעמיים בשבוע .כעת אני במין בערה תמידית,לא ישנה טוב,מזיעה בלי הפסקה,צריכה להתקלח המון פעמים ביום,עייפה,יובש בנרתיק וצריבה,חסרת אנרגיה ומצברוח,יש לי כאבים איומים בכפות הרגליים{אינני יודעת אם זה קשור}. רגע לפני בקשת הורמונים,היש עוד מה לעשות?שמעתי וקראתי על ההורמונים הזהים ביולוגית. קראתי את תשובתך בהמשך.
אני ממש מיואשת ואובדת עצות!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
ג'ודי01/10/2012שכחתי לציין עברתי אבלציה,עקב דימומים קשים לפני כ6 שנים.ללא מחזור מעל שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף - תגובה
פרופ` יונה תדיר01/10/2012אין קשר בין האבלציה (הרס רירית הרחם עקב דימומים) אות עברת לבין תלונותיך הנוכחיות.
תחליפים למיניהם לעיתים עוזרים לפרק זמן מוגבל ולעיתים לא. עליך לפנות לרופא/ה המתמחה בתחום גיל המעבר ובמידה ואין לך גורמי סיכון סביר להניח שתהני מאד מהשימוש בהורמונים. אין סיבה לחשוש.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחלות הפוליציסטיות...שני01/10/2012
בת41 שנים. ידועה אצלי מגיל צעיר תסמונת השחלות הפוליציסטיות. יש לי 3ילדים לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית. כיום לא זקוקה לאמצעי מניעה. מחזורים אצלי מופיעים באופן ספונטני אחת לחודשיים בערך אבל לא בצורה ממש קבועה כי לפעמים חודשיים וחצי ולפעמים חודש וחצי.מבחינת משקל אז אני BMI31
מה ההמלצה הרפואית היום לאישה בגילי בנושא הגלולות? כלומר באופן כללי האם מומלץ לקחת גלולות בגילי ביגלל תסמונת השחלות הפוליציסטיות או עדיף שלא? . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחלות הפוליציסטיות... - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2012כן, גלולות במינונים נמוכים, ובתנאי שאינך מעשנת.
הסביה- שחלות פוליציסטיות מפרישות יתר אנדרוגנים הגורמים לבעיות רפואיות כגון משקל עודף, עלייה בשומני דם, הצטברות שומן בכבד ( כבד שומני), עליה בלחץ דם , הגברת הנטייה לסכרת סוג II ועוד ועוד
תופעות אלו מנוטרלות ע'י הגלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-השחלות הפוליציסטי
שני01/10/2012תודה. באופן כללי, האם הכוונה לגלולות שמכילות רק פרוגסטרון או גלולות משולבות עם אסתרוגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-השחלות הפוליציסטי - תגובה
ד``ר איתן פאר02/10/2012.
גלולות משולבות. פרוגסטרון בלבד גורם לדימומים מרובים ומעלה שכיחות סרטן שד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב הורמונים זהים ביולוגיתalma30/09/2012
שלום לצוות
אודה להתייחסותכם לאור פרסומים שונים לנושא
טיפול בתסמיני גיל המעבר באמצעות הורמונים זהים ביולוגית. הורמונים זהים ביולוגית (Bio Identical Hormones) מופקים במעבדה ממקור במעבדה ממקור טבעי, בעקר מצמחים (כגון בטטה), באופן כזה שהמבנה שלהם זהה במדויק למבנה ההורמונים אותם מייצר הגוף.
האם יש מספיק מחקרים תומכים ?
האם עדיף להשתמש בנובופאם אביאנה וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ב הורמונים זהים ביולוגית - תגובה
ד``ר איתן פאר01/10/2012כבר היו פניות בעבר בנידון וכבר הרחבתי את התשובה על כך.
בתמצית הענין- האגודה האמריקאית לגיל המעבר הקימה צוות עבודה מיוחד שבדק את כל הטענות, המחקרים והבקרה על הטענות שמעלים המשווקים.
יש כמה וכמה סתירות מדעיות מאד קריטיות המוסתרות ולא מובאות לקהל.
הדוגמא הקלאסית היא שמולקולה ביוכימים תספג או לא, תפעל או לא, בהתאם למספר גורמים ביולוגיים קריטיים- למה היא קשורה, ואיך זה משפיע על ספיגה, ואיך זה מתפרק מהחומרים אליהם היא נספחת, ואיך מסוגלים קולטני אברי המטרה לקלוט את אותן מולקולות להיות מופעלים על ידם.
על מרבית התשובות לשאלות מאד קריטיות אלו התשובה שלילית לגבי מוצרים המוגדרים כבעלי "זהות ביולוגית"
כמו כן, מחקרים מבוקרים שלא מומנו או בוצעו ע'י יצרני התכשירים, לא תמכו בפירסומים שלהם.
המסקנה היתה להזהיר את הציבור מאותם תכשירים שלא נבדקו מדעית
יש לציין שישנן תרופות המופקות מצמחים, כגון סוג מסוים של פרוגסטרון, המשווק בארץ תחת השם אוטרוגסטאן, שעברו את סף המחקרים ואושרו ע'י ה- FDA וגם בארץ ויעילותם מוכחת.
עדין לא הופק סוג כזה של אסטרוגן.
לגבי החלק השני של השאלה, נשימוש בתכשירים המשווקים בשוק- עליהם יש מחקרים, בקרה, פיקוח וידע רב וכל רופא גיל המעבר מכיר אותם ןישמח ליעץ לך לגבח אופן השימוש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטוריה של סרטן השד עזרה
רותי27/10/2012שלום
אני בת חמישים כבר שנתיים עם גלי חום נוראים שתי אחיותיי נפטרו עקב סרטן השד אני נמצאת במעקב לאחרונה עשיתי בדיקה גנטית ואין לי את גן הסרטן הספציפי שחיפשו רופא נשים נכנע ונתן לי לויאל אבל הרגשתי נפוחה ועקצוצים ברגליים כשניגשתי לרופא אחר הוא הפסיק לי את הלויאל ואמר לי שזה סטרואיד ואני אמשיך להתנפח אז ביקשתי משהו אחר והוא לא מוכן לתת לי עם ההיסטוריה המשפחתית שלי מה לעשות כרגע אני מטופלת עם ויטוקלציק ונר הליילה שזה צמחים מזה חודש כבר יש לי גלי חום בקטנה כזה פעמים ביום אבל אני מפחדת שזה יחזור שוב פעם בגדול אנא אני מבקשת עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסטוריה של סרטן השד עזרה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2012המחקר האחרון שיצא בדיוק לפני שבועיים, ועורר הדים רבים מאד בעולם המדעי, שוב מוכיח את ההיפך ממה שהרופא שלך אמר לך.
אסטרוגן בלבד מוריד ( ואני מדגיש שוב ושוב- מ-ו-ר-י-ד !!! את הסיכוי לחלות בסרטן שד משמעותית ביותר.
כלומר, אין לנו שמץ של מושג האם את עתידה לחלות בסרטן שד, ונתפלל כולנו בשבילך שלא ולא.
אבל ישנה דרך מאד מועילה למתן האסטרוגן עבורך:-
להכניס לרחם התקן מירנה, המגן על רירית הרחם מפני השפעת האסטרוגן ( זה כלול בסל הבריאות ובאינדיקציה הרפואית למטרה זו), ואז ניתן לתת לך אסטרוגן בלבד ללא חשש, במינון נמוך, מדבקה או כדור, לפי העדפתך, לאורך שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות וגיל המעבר.דנה30/09/2012
שלום רב לרופאים,
טיפולי פוריות כרוכים בקבלת הורמונים ותרופות שמטרתם להוציא כמה שיותר ביציות בבת אחת בכל חודש.
האם טיפולים אלה עלולים לגרום לאישה להגיע לגיל המעבר והפסקת הווסת יותר מהר מהפוטנציאל הפיסי שיועד לה?
ובמילים אחרות:
האם טיפולי פוריות עשויים לגרום להפסקת הווסת בגיל יותר מוקדם לעומת אילו לא היתה עוברת טיפולי פוריות?
ואם כן, האם גם טיפולי פוריות למשך שנה אחת גם עשויים להשפיע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות וגיל המעבר. - תגובה
פרופ` יונה תדיר30/09/2012הדבר נשמע אמנם ״הגיוני״ אך אין לכך הוכחות מדעיות.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חוזרנ27/09/2012
קראתי שאחרי שנים שאשה כבר לא מקבלת מחזור זה יכול לחזור ו20 אחוז מהנשים יכול לחזור ברצוני לישאול כמה פעמים זה יכול לחזור ומדוע רשום בפורומים שזה תקין ויכול ליקרות גמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חוזר - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/09/2012מידע זה שגוי,
כל דימום לאחר חדלון הווסת אינו תקין ויש לברר את סיבתו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
נ27/09/2012בפורום שלכם השותף שלך בפורום רשם של20אחוז מהנשים אחרי גיל המעבר המחזור יכול לחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח רחם שרירנית שנכשלדנה27/09/2012
מעל עשר שנים אני סובלת מרחם שרירנית הגורמת לי דימום וסתי מאסיבי, ואובדן דם רב. כבר הגעתי עד להמוגלובין 6, ושנים טופלתי בעירויי ברזל. לפני כחודשיים עברתי ניתוח צריבת רחם (אבלציה). חשבתי שהגיע הקץ לסבל אבל לתדהמתי קיבלתי מחזור כבד ביותר. בנוסף אני סובלת "מקפיצות" הורמונליות שגורמות לי לעייפות מטורפת ולדיכאון. האם יש פיתרון? האם גלולות כמו פרימולט נור או התקן המירנה יתאימו????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח רחם שרירנית שנכשל - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/09/2012צריבת רירית הרחם אינו מיועד לדימומים על רקע של שרירני רחם ולכן איני מופתע מכך שזה לא עדר. הייתי מופתע אם זה היה עוזר. עליך לעבור בדיקת אולטרהסאונד לצורך הגדרה מדוייקת של מיקום וגודל שרירני הרחם ולבחור טיפול בהתאם.
ו... מה לזה ולפורום גיל המעבר?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלימאי27/09/2012
בת 52 ללא מחזור שנה וחצי מתי אני יכולה לקחת טיפול הורמונלי לגבי הזעת יתר גלי חום וחוסר שינה ,כאבים בכפות הרגלים. האם לאחר שנה וחצי זה עדיין אפשרי אני פשוט לא יכולה לסבול כבר , למי פונים ומה לוקחים אשמח אם תיעצו לי. מעולם לא לקחתי כדורים הכל טבעי . ועוד שאלה חשובה ...האם הנרתיק הולך ונעשה צר יותר כי פתאום אני מרגישה כאבים בזמן החדירה כאילו המקום צר יותר בשעת קיום יחסים שזה פעם בשבועיים או שבוע ,זה מלחיץ לפחות בהתחלה וכואב . אשמח לקבל תשובות. חג שמח והמון בריאות לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/09/2012עקרונית ניתן להתחיל טיפול הורמונלי (שהוא ללא ספק היעיל ביותר) בשלב זה, אך עליך לעבור בירור לאיתור גורמי סיכון אישיים/משפחתיים ע"י רופ/ה העוסק/ת בתחום זה. מדובר ברופאי/ות נשים המתמחים/ות בתחום גיל המעבר, או רופאי/ות משפחה המתמחים/ות בתחום זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה.
מאי28/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים הורמונאליים
אלי27/09/2012היי לך.
אני בת 54, התחלתי יופי את גיל המעבר (עם כל המשתמע....). המחזור הפסיק והיו לי גלי חום לא מעט. כשהלכתי לרופא הנשים שלי הוא המליץ לי על כדורים הורמונאליים שמתאימים לגיל המעבר, אך את חייבת להיבדק לפני כי לא לכל אחת זה מתאים. יש כאלה שלא לוקחות כדורים בכלל. ואם את כזאת, הרי שיש לי חברה שאינה לוקחת כדורים כלל ומתמודדת עם הזעת יתר בבית השחי כבר שלוש שנים.. היא עושה טיפולי בוטוקס למניעה. לא מדובר בניתוח, אלא מזריקים לה כמות קטנה של בוטוקס למקום בו נמצאות בלוטות הזיעה והפיצוי הוא ללא הזעה באזור כשמונה חודשים. צריך לפתוח את הארנק כי חינם זה לא, אבל לטענתה משתלם מאד. אני יודעת שהיא עושה זאת במרפאות או-אר בהרצליה פיתוח, אצל ד"ר מאד נחמד שאני לא זוכרת את שמו.
מקווה שהצלחתי לעזור לך, ואם תרצי אני ארים לה טלפון ואשאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים הורמונאליים - תגובה
פרופ` יונה תדיר27/09/2012מה שעברה החברה שלך אינו רלוונטי וכך לא עושים רפואה מסודרת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר והבעיות מתחילותמאי25/09/2012
אני בת 53 עד לפניי שנתיים שקלתי 54 ק" ג גוף מדהים כמו בת 18 יפה. לפניי שנה כנכנסתי לגיל המעבר בן אדם בריא לחלוטין והיום גלי חום, הזעת יתר שבחיים שלי לא הזעתי ככה בפנים מים, אני בן אדם יבש כל חיי , ישנה 5 שעות בקושי כאבים בכפות הרגליים הולכת כמו זקנה ,והחשוב לי לאמר שהיום אני שוקלת , 60 59 ק"ג, במיוחד במותניים ואפילו בטן למה ,מאיפה זה בא לי לעזזל הייתי שטוחה בריאה ,מה עלי לעשות בכדי לחזור למה שהייתי שמחה ,כאבים בכפות הרגליים אפילו כף רגל אחת נפוחה טיפה מאז הפיזאוטרפיה, יש לי בעיה שאני לא יכולה לרוץ עכשו או לעשות הליכה כי כפות הרגליים שלי כואבות אני מטפלת בפיזאוטרפיה אבל נראה לי שהמצב רק מחמיר ולא מועיל ,אני נכנסתי לאפטיה לאדישות לבעלי כי מה שאני מתלוננת הוא אומר שגם לו יש כאבים בראש ברגלים וכו...זה לא עוזר לי אין לו הצעות תשארי ככה בלי כדורים כי זה יסכן אותך , זה מה שהוא יודע לאמר טבעי,כי את תמותי מהכדורים תמיד היה אנטי כדורים בשבילי , לעצמו הוא מכור , מה אני יכולה לעשות בכדי להרגיש טוב . מזל שיש לי ילדים בגיל העשרה זה עושה לי הכי טוב בעולם הכל מתגמד זאת הנחמה הגדולה שלי, אבל ... נכון גיל המעבר אבל למה השמנה , למה כאבים בכפות הרגליים נגמרו לי החיים כבר זהו ? אין לי כוח לכאבים בכפות הרגלים להזעת יתר בן אנשים ולחוסר השינה ,העבודה שלי 8 שעות בעמידה,האם אומגה 3 עוזרת במשהו בגיל המעבר?יש משהו טבעי . סליחה על כמות השאלות. ואשמח לקבל תשובות לשאלות.וחתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית (טינקטורה) לטיפול בתופעות גיל
ניר07/10/2012שלום לך
ראי תמצית פיפטי אייג' של ארומה מדיק לטיפול בתופעות גיל המעבר. מכילה מיצוי צמחי מרפא רלוונטיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמצית (טינקטורה) לטיפול בתופעות גיל - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012לא רלוונטי, לא עוזר מעבר לפלצבו ופירסום מוטעה.
לרבע מכלל הנשים יעלמו תופעות גיל המעבר ספונטנית גם עם ישתמשו באספירין, בסוכרזית, במיץ גזר ובשיבולת שועל.
זה על אותו בסיס בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר והבעיות מתחילות - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012והכל מתנקז לבעיה הורמונלית קשה
וכבר הרחבתי מאד מאד את ההסבר שכאשר :
1-יש גלי חום- ישנה ירידה בזרימות דם למוח, בעתיד תורם מכריע בהתפתחות אלצהיימר, ובהווה גורם לדכאון, אובדן חיוניות וכתוצאה אפטיה, והפרעות קשות בשינה
2-השמנה- כאשר אין הפרשת אסטרוגן מהשחלה, אין מה שינטרל המשך ייצור והפרשת טסטוסטרון מבלוטת יתרת הכיליה - האדרנל. זה גורם להשמנה בטנית, לעליה מסוכנת בשומני דם, למשקעים טרשתיים ובעתיד לאירועים מוחיים והתקפי לב ( המהווים ביחד את הסיבה העיקרית לתמותת נשים). ולכן השמנה בטנית אינה קשורה בפעילות או חסר פעילות, גופנית, אלא בחסר איזון הורמונלי.
3- כדורים- הכלל ברפואה האנדוקירנולוגית קובע שכאשר אין פעילות הורמונלית , וכתוצאה ניגרמים נזקים קשים לגוף חובה להחזיר פעילות הורמונלית. ממש כמו שנותנים אינסולין לחולי סכרת, או אלטרוקסין לתת פעילות של בלוטת התריס.
ולכן, בשקלול כל תלונותיך והפגיעה הקשה שזה גורם לך באיכות חיים, את מסוג הנשים שמאד מאד רצוי, כדאי ואף מומלץ לתת לך טיפול הורמונלי חלופי , ויפה שעה אחת קודם.
לא ברור לי מי מונע זאת ממך ומי לא מעונין שתחזרי לחיות ולהנות ולהרזות ולהיות אישה חיונית, רזה ויפה כפי שהיית.
עצתי לך- התעלמי וגשי מיד , ללא דיחוי, לקבלת טיפול- ורק תרווחי- ובגדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרירות23/09/2012
בת 60 בלי מחזור כבר6שנים עברתי בעבר 4ניתוחים קיסרים באותו חתך לאחרונה מרגישה כאבי מחזור ודימום מועט ודקירות שכבר נימשכות כ14שנה העם זה יכול הדימום ליקרות כתוצאה מהידבקויות בבדיקה הכל היה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי
רות23/09/2012את הדקירות אני מרגישה 14 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי - תגובה
ד``ר איתן פאר24/09/2012התלונות שלך לחלוטין לא ברורות לי ומחייבות בדיקה מקיפה ע'י רופא הנשים שלך וסקירה אולטראסונוגרפית של האגן , הרחם, רירית הרחם והשחלות ובדיקות נוספות כפי שיחליט הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות בוקרשרית23/09/2012
בת 61. לוקחת אביאנה כבר מספר שנים והרוב בסדר גמור. פרט לשעות של לפנות בוקר בהן אני מתעוררת מהזעה - רטובה כולי. יש פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות בוקר - תגובה
ד``ר איתן פאר24/09/2012זו תופעה מוכרת , בה יש הפחתה בתגובה של המוח לםעילות הורמונלית ממושכת ואחידה .הסיבה קשורה בתהליך של הרס, או הפחתת תגובה, של קולטנים להורמונים המוח עקב הגירוי ארוך השנים שלהם.
יש מספר דרכים להתמודד-
א- הפסקה של כחודש בטיפול באוויאנה וחזרה לטיפול לאחר מכן
ב- שינוי דרך מתן ההורמונים- כגון מתן דרך העור
ג- להשאר על אוויאנה , ולהוסיף תכשיר מקבוצת מעכבי סרוטונין ( שהוא האחראי לגלי חום ומווסת ע'י אסטרוגן. למשל שילוב של ציפראלקס, או ויאפקס במינונים מאד נמוכים, מאד מוכיח עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה גבוהה של fsh והתקן מירנהאור22/09/2012
בבדיקת דם שעשיתי היו לי ערכים של 165 fsh. פרוגסטרון 1.1 LH 84 וערכים של TSH 2.93 אך רמת ה- האסטרדיול לא ברורה לי מהבדיקה. רמת ה-fsh שלפני שנה היתה בערך כזו. אני בת 49 וכיום עם התקן מירנה ואינני יודעת אם יש לי עדין מחזור. רופאת הנשים המליצה לי להוציאו מכיוון שאין סיכוי להריון אך רופאה אחרת המליצה שלא להוציאו בגלל רמה של פרוגסטרון שמגיע כתוצאה מההתקן . מה ההמלצה שלך לגבי ההתקן?? תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גבוהה של fsh והתקן מירנה - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/09/2012הסיבה היחידה להשאיר את ההתקן, אם "נקשרת אליו באופן רגשי" :-)
עם ערכים כה גבוהים של FSH את בגיל המעבר והריון אינו סביר.
בברכת גמר חתימה טובה
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליק ודימוםעירית22/09/2012
שלום רב, אני בת 52 נוטלת הורמונים חלופיים כבר מעל חמישה חודשים בתחילה נטלתי אביאנה והוא עזר לתקופה קצרה ואז חזרו כל התסמינים לאחר מכן עברתי לאנג'ליק לפני כחודש ואני מרגישה מצוין כל התסמינים הקשים עברו ואני ממש הייתי מרוצה לפני שלושה ימים הופיע דימום קל שנמשך עד היום קרי שלושה ימים, מה עלי לעשות ? האם עלי לדאוג, זה חמור? ממה זה נובע? אני מפחדת שאצטרך להפסיק לשתות אנג'ליק כי זה עזר לי מאוד למעט הדימום, ממה זה קורה? מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק ודימום - תגובה
פרופ` יונה תדיר22/09/2012בהחלט יתכן קשר בין נטילת האנג'ליק, המכיל שילוב אסטרוגן ופרוגסטרון, עם דימום כמו זה שאת מתארת. בכל מקרה של ספק על טיבו של הדימם ניתן להוועץ עם הרופא/ה שהמליץ על הטיפול ולבצע בדיקה של דגימת רירית הרחם, אך לא נראה כי יש סיבה שתפסיקי לקחת את ההורמונים המשפרים את איכות חייך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)