מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוגילוטוןשאלה10/11/2012
שלוםם,
1. אני יודעת שנותנים פרוגילוטון להסדיר את הווסת וכן לטיפול בתסמיני גיל המעבר לשם מה עוד נותנים גלולות אלה?
2. איך צריך לקחת את הגללות האם תמיד נוטלים גם את הכדורים החומים וגם את הלבנים? או שיש משטר טיפול הכולל רק את חלקם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012פרוגילוטון ניתן כתוספת הורמונלית במצבים של מחזורים לא סדירים.
חובה לחת את מכלול הכדורים ולא לדלג
לא נותנים פרוגילוטון כטיפול לגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופ"ח כללית איך מגיעים אליך ד"ר פאריעל10/11/2012
ד"ר פאר שלום רב,
אני גרה בחיפה, ומעוניינת להגיע לייעוץ אצלך. אני שייכת לקופ"ח כללית, בת 50, איך אני מגיעה אליך?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופ"ח כללית איך מגיעים אליך ד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012תנסי לקבל הפניה צהקופה למרפאות החוץ ברמב'ם.
ולא זה פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםמאי10/11/2012
אני בגיל המעבר מזה שנה וארבעה חודשים האם מותר לי לקחת כדורים או גלולות תחליף לאסטרוגן גם אחרי שנה + אני סובלת מחוסר שינה ומגלי חום וכאב בכפות הרגלים ,רציתי גם לדעת למי עלי לפנות ? לרופא נשים או רופאת משפחה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
פרופ` יונה תדיר10/11/2012בהעדר גורמי סיכון ובאופן עקרוני מותר, ולא ברור מדוע "תחליף" כדבריך. התחליפים תחות יעילים.
מומלץ לפנות לרופא/ת נשים או משפחה העוסקים בנושא גיל המעבר. יש מומחים/ות כאלה בשני המקצועות הנ"ל.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיון להביןמתוקה09/11/2012
לדר פאר היקר
אני מנסה להבין משהו בדרך הטיפול.
כשמטפלים במדבקות אוורל קונטי, ההנחיה היא לקחת מדבקה אחת למשך שלושה ימים ואת השנייה למשך ארבעה ימים. מכיון שאני רואה שאין הבדל במדבקות אני מבינה שההנחיה היא רק לצורך הסידור השבועי ובעצם גם המדבקה של שלושה ימים מספיקה לארבעה ימים. עד כאן אני צודקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי לחדד את השאלה
מתוקה09/11/2012מה מקסימום ימי ההשפעה של המדבקה? כלומר אחרי כמה זמן היא מפסיקה בעצם להפריש דרך העור את התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לחדד את השאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012האמת- לא נכון
ההנחיות הן כל שלושה וחצי ימים, אבל רוב הנשים שוכחות ולכן לצורך הנוחיות נאמר 3/4 ימים לסירוגין.
הדרך הנכונה היא אחד מהצמדים הבאים:-
1- יום א בוקר - יום ד ערב
2- יום ב בוקר - יום ה ערב
3.- יום ג בור - יום ו ערב
הצמדות לאחד מהאופציות הנ'ל מבטיחה ספיגה ורמה בדם אחידה יותר ונכונה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר....
מתוקה11/11/2012יעילות המדבקה היא לשלושה וחצי (נניח ארבעה ימים) ולאחר מכן היא מפסיקה להיות יעילה מכיוון שאין יותר "חומר" במדבקה המופרש דרך העור אל הדם? עד כאן הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר.... - תגובה
ד``ר איתן פאר12/11/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו. קיי והנה מה שאני מנסה להבין:
מתוקה12/11/2012אחרי מספר שנים של שימוש מוצלח במדבקות אנחנו מנסים לרדת לאט לאט מהטיפול ההורמונלי.
הרופא שלי פשוט יעץ לי להחליף מדבקה רק פעם בשבוע במקום פעמיים כמו שעשיתי עד כה.
מה דעתך? האם זה מקובל? בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' פאר! בבקשה
מתוקה14/11/2012ענה לי על השאלה יש משהו חשוב שאני מנסה להבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו. קיי והנה מה שאני מנסה להבין: - תגובה
ד``ר איתן פאר17/11/2012לא ברור ולא מובן מדוע לרדת מהטיפול ההורמונלי שגרם לף איכות חיים כה טובה. האם יש לזה באמת הצדקה?
המדבקה פועלת רק 3-4 ימים ולכן העצה של הרופא שלך ממש לא נכונה.
במידה ורוצים לרדת במינון ניתן פשוט לחתוך עם מספרים את המדבקות לחצי.
אבל , למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחכה....וזה עוד לא הסוף
מתוקה18/11/2012החשש הכי גדול שלי הוא זה:
אם החומר מספיק לשלושה ארבעה ימים. הרי כאשר אני מחליפה מדבקה רק פעם בשבוע יוצא שאני כאילו מתחילה טיפול מחדש (שהרי שלושה ימים אין הפרשה של שום חומר). כלומר, אני חשופה לקרשיות ופקקת.
האם אני צודקת? או שהחשש שלי מוגזם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחכה....וזה עוד לא הסוף - תגובה
ד``ר איתן פאר19/11/2012צודקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת הורמונים באמצעטליה08/11/2012
שלום,
התחלתי לקחת הורמונים טריסקוינס, פעם ראשונה, הגעתי לכדורים הוורודים ואני מעוניינת להפסיק לגמרי את הטיפול.
האם אני יכולה להפסיק באמצע את הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת הורמונים באמצע - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012כן, אבל למה?
למה התחלת ולמה את מעונינת להפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגיל המעבראורנה08/11/2012
לד"ר פאר שלום רב,
הנני בת 58, בריאה אם כי יש לי כולסטרול קצת גבוה ואינני מסוגלת לקחת את הסטטינים הגורמים לי לתופעות לוואי קשות. יש לי כמיהה קשה למתוקים שקשה לי להשתלט עליה.
יש לי שתי בנות (אחת מהן נולדה בזכותך) ועברתי בזמנו ניתוח קיסרי. המחזור שלי נגמר כבר לפני מספר שנים באופן הדרגתי ולא סבלתי משום תופעות לוואי. קבלתי לפני כמה שנים ייעוץ מרופאה מומחית לגיל המעבר שאין צורך לקבל שום טיפול תרופתי או אחר כיוון שאין לי שום תופעות לוואי וכן בשל הסיכון לסרטן. האם זן עדיין העצה הנכונה לדעתך? האם אני חשופה לסיכון ללב ללא קבלת טיפול כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012היעוץ שקיבלת לא מקובל עלי
חסר השימוש בסטאטינים גם הוא לא היות ויש געשרה סוגים שונים ולכן ניתן למצוא לך את מה שיתאים לך.
תבדקי סכרת כולל המוגלובין מחומצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים - גיל המעבראירית07/11/2012
ת 45, להלן תוצאות של הבדיקה שעשיתי:
LH - 11.6
FSH- 5.1
Estradiol- 387
האם אני בגיל המעבר ?\
(סובלת מגלי חום, דופק מהיר ונדודי שינה)
בתודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הורמונים - גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012הורמונלית הבדיקות לחלוטין תקינות
סיבות רבות לתופעות שאת מזכירה במיוחד חרדות. גשי לברר רפואית ונפשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק מצבי...
איילת12/11/2012הייתי אצל אנדוקרינולוג שהמליץ על מדבקת אסטרוגן. 50 מ"ג בשבועיים הראשונים שלאחר הדימום ו 100 בשבועיים שאחרי הביוץ. .עזר מאוד בהתחלה. בחודש האחרון אני שוב סובלת מנדודי שינה קשים ( וכתוצאה מכך מסוג של גלי חום, תחושת מתח וחרדה וכו'... ) מתכוונת לנסות לקחת סיפרלקס למרות שבעבר טיפול ב SSRI חיסל לי את החשק המיני.. מייאש. איילת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק מצבי... - תגובה
ד``ר איתן פאר12/11/2012אני מאד מקווה שזה לא הטיפול שהמליץ לך הרופא שכו הוא שגוי לחלוטין, לא נכון ואפילו מזיק.
תפני לרופא המתמצא בגיל המעבר.
זה כלל וכלל לא תחום שאנדוקרינולוגים מתעסקים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לא סדיר
שולה26/01/2013בת 47. לאחר 3 קיסריים.
לאחר חודשיים של דימומים ברובם קלים החל דימום עז (שמעולם לא היה לי כמותו) כבר ארבעה ימים עם התכוצויות וקרישי דם.
לטענת הרופא מדובר בתסמיני גיל המעבר
בפרופיל ההורמנלי נמצא:: prolactin 152
LH 3.5
E2- 449
לאחר שבועיים:
FSH-7.1
E2-1951
PROGESTERON 2.47
LH 13
TESTOSTERON קטן מ1.5
CA-125- 16.1
CA15.3- 6.3
CA-19.9
כמו כן באולטרסאונד של אגן קטן נמצא:
רחם שרירני, רירית אקוגנית: מעובה
IUD במקום (בן ארבע שנים)
דוגלס: ללא נוזל
שרירן בגודל 39/46 מיקום: סב סרוזי, פונדוס
שחלה ימנית בגודל 39/44 הודגמה עם מבנה ציסטי בגודל 32/31
שחלה ימנית תקינה
האם לאור הממצאים נכונה אבחנת הרופא ומדובר על תסמיני גיל המעבר?
מה המלצותיכם עבורי?
תודה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות כשיש דופק מהירנינה07/11/2012
יש לי התקפים של דופק מהיר . וחזק תופעה חדשה בין כל תסמיני הגיל .מה עושים בנתיים עד קבלת הטיפול ההורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות כשיש דופק מהיר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012בודקים תפקודי טיירואיד- שקרוב לודאי יהיו תקינים ומתחילים לקחת מיידית הורמונים ובא לציון ( ולך) גואל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעברשושנה05/11/2012
שלום רב, אני בת 52 מחזור אחרון סוף יולי 2012, סובלת מגלי חום (לא באופן משמעותי) הזעות לילה (באופן משמעותי) מתעוררת באמצע הלילה ואחר כך מתקשה להרדם, יש לי מצבי רוח משתנים, עצבנות לעיתים, ודכאון ומועקה נפשית, החשק המיני מצוין, האם כדאי לי לקחת הורמונים? או שהספתומים יעברו עם הזמן, האם ההורמונים עוזרים גם לנשירת שיער ומקלים על כל התסמינים? אודה מאד לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/11/2012אם אין גורמי סיכון מיוחדים כדאי מאד !!
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לדוק גלי החום שליסימו05/11/2012
אני כתבתי לך זאת לאחר הבדיקה שכתבת ואני מטופלת בכדורים נגד חרדות ודיכאון ואני לוקחת כדור הורמון. באמת אני ממש לא אופטמיתאני מנסה כל דבר שאני קוראת שיכול אולי לעזור עד אכשו בלי הצלחה אני כבר כתבתי לדוקטורית שגם נותנת תשובות שלגבר התיחסו במאה הזאת אני מקווה שימצא גם לנו הנשים פתרון אם יש לך עוד רעיון להתנסות אני אשמח בכל מקרה תודה תודה סימה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לדוק גלי החום שלי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2012מה שניתן לעזור ולהשיב דרך הפורום כבר עשיתי.
יתר פירוט או התייחסות מותאמת אישית לא ניתן לבצע דרך פורום ציבורי אלא רק דרך פגישה אישית שלך עם הרופא המטפל בך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחר בחודשעדי04/11/2012
שלום רב, אני בת 46,עד כה המחזור היה בסדר,בחודשיים האחרונים חוויתי תקופה רוויית מתח רב ובלתי רגיל ועומס גופני רב.המחזור לא הגיע כבר במשך חודש,יש תסמינים שהוא אמור אבל לא מגיע. האם יש דרך מסוימת להחזירו באופן תרופתי והאם צריך למהר לעשות זאת. אודה לתשובה, תודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר בחודש - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2012הורידי הילוך וקרוב לודאי שהכל יסתדר.
אבל , מבחינת הגיל את כבר יכולה להיות בתקופה הפרימנופאוזלית- שזה אומר לעתים שיבושים במחזור ולעתים מחזורים סדירים לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברריקי04/11/2012
שלום רב, מזה שלושה חודשים אני סובלת מאיזושהיא חולשה ברגליים בבדיקות שנתנה לי רופאת הנשים הרי שאני בגיל המעבר (בת 51) מחזור כמעט שלא מופיע רק כתמים פה ושם, גלי חום, עצבנות, דפיקות לב ועוד. עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין. דופלר תקין בלוטות התריס תקין ועוד. הייתי גם אצל אורתופד, אמנם יש לי שינויים ניווניים בעמוד השדרה, אך לטענתו זו אינה בעיה אורתופדית. צפיפות העצם תקין. האם יתכן שהחולשה ברגליים, היא אחת מתופעות גיל המעבר? מודאגת מאוד מה עושים? לאן מכאן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2012מה רמות מגנזיום, פינוי סידן בכליות ורמות ויטמין B12 וויטמין D?
יש לבדוק הכל
את עדיין לא בגיל המעבר ( אין מה למהר, כולן מגיעות לשם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לטיפול הורמונלירות04/11/2012
אני בת 72. לאחר 18 שנות טיפול הורמונלי הפסקתי אותו בעקבות הפרסומים של תוצאות המחקר המפורסם...בעקבות הפרסומים החדשים ובשל גלי חום שנמשכים 4 שנים לאחר הפסקת הטיפול אני רוצה ליטול שוב טיפול הורמונלי חלופי. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לטיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2012מאד לא פשוט.
קודם חובה לבצע דופלר אולטראסאונד של עורקי הקרוטיס שבצוואר ( בדיקה הנעשית בכל קופ'ח) בשאלה של 1- עיבוי האינטימה, 2- משקעים טרשתיים
במידה והבדיקה תקינה ניתן לשקול חזרה לטיפול ההורמונלי ( שמאד חבל, כפי שאת חשה, שהפסקת).
מחייב יעוץ רציני ומכלול בדיקות נוספות הקשורות לתפקודי כבד, שומני דם, סוכרת , תפקודי כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרירינה04/11/2012
בת49 בלי מחזור כ5שנים עברתי 5ניתוחים קיסרים בחתך ביקיני כולם באותו מקום את האחרון עברתי בגיל32 לאחר שנה התחילו בצידי הבטן ליפעמים למטה ליפעמים יותר למעלה לא תמיד בשני הצדדיםמין דקירות וכאב שמיתמשך במשך היום כמובן שניבדקתי ונאמר לי שכניראה זה הידבקויות הענין שיש חודש חודשים שהכאב אינו מופיע ויש ימים שזה מופיע ניבדקת כל חצי שנה מיוזמתי ובבדיקות הגינקולוגית אמרה לי שאין לי מה לידאוג מכיון שזה כבר יותר מ10 שנים שאני חשה את הדקירות והכאב כי עם יש משהו כבר היו רואים מה דעתך דר פאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי - תגובה
ד``ר איתן פאר05/11/2012מסכים לחלוטין עם הגניקולוגית שלך.
אבל, תנבי למקד את הכאב - האם בזמן ביוץ?
האם בזמן הכאב היותר חזק ניתן לראות האולטראסאונד ביצית לקראת ביוץ בצד שיותר כואב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי
רינה05/11/2012אני כבר לא מקבלת מחזור הרבה שנים כתבתי זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי
רינה05/11/2012הדקירות והכאב הופיעו עוד בתקופה שקיבלתי מחזור והם ממשיכים עד היום לפעמים חודשים שאין כלום ולפעמים יום מיום זה נימשך כ14שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/11/2012יש לבצע אולטראסאונד אגן ובמידה ואין תשובה אז להמשיך עם CT בטן בכדי לשלול את מרבית הסיבות לכאבים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי
רינה07/11/2012זאת אומרת שזה לא שיך למערכת הנשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגיפם
טליה07/11/2012שלום ד"ר
אינני מקבלת מחזור כבר קרוב לשנה ולפי בדיקות ההורמונים אני נמצאת בגיל המעבר. לאחרונה סבלתי מפטריה חוזרת בנרתיק ומדלקות בדרכי השתן הרופא המליץ לי על טבליות וגיפם במינון של טבליה אחת בכל ערב למשך שבועיים ולאחר מכן לעבור לפעמיים בשבוע. לפני מספר ימים עשיתי משטח וגינאלי ובדיקת שתן שהיו תקינים לחלוטין אבל אני עדיין מרגישה צריבה בחוסר נוחות בנרתיק. מזה שלושה ימים אני משתמשת בוגיפם ויש לי תחושה של אי נוחות בנרתיק, האם עלי להמשיך את הוגיפם או להפסיק? אציין שהכאבים והאי נוחות לא "משתקים" אבל מאוד מטרידים, כמו כן אני חשה כאילו כמו לפני מחזור, נפיחות בבטן, אי נוחות בבטן התחתונה.
אודה לך אם תייעץ לי כיצד להמשיך.
תודה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר10/11/2012הרופא שלך צודק
המשיכי ואגיפם פעמיים בשבוע ותתאזרי בסבלנות. זה יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות וגלי חוםדורית04/11/2012
שלום !
אני בת 45 מקבלת מחזור באופן סדיר { לוקחת גלולות } לפני כשבוע קיבלתי סחרחורות מלווים בהתעלפויות פניתי למיון ושם ערכו לי בדיקות { אנמיה , סוכר } והכל תקין הופנתי לרופא המשפחה להמשך טיפול , הולטר , בדיקת בלוטת התריס {אני סובלת מתת פעילות }דופלר של עורקי הצוואר , הבדיקות תקינות , חסר לי סיטי ובדיקת א.א.ג יחד עם הסחרחורת שפחתו לאחר שבוע הופיעו גלי חום בערך כל שעה וחצי אני מתכסה זיעה קרה מרגישה כמו קוצר נשימה וכך זה חוזר על עצמו גם באמצע הלילה עליי לציין כי אני עייפה וכושר העבודה שלי ירד .שאלתי היא האם אלו תסמינים של גיל המעבר ? מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות וגלי חום - תגובה
פרופ` יונה תדיר04/11/2012אין הכרח שאלה תסמיני גיל המעבר, אך זו בהחלט אפשרות. עליך לפנות לרופא/ה לבדיקת הורמונים המיועדת להגדרת מצב השחלות והריחוק מגיל המעבר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)