פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלבול, עצבנות ורגישות ייתר
    עירית פרג
    07/12/2012

בוקר טוב, הנני בת 51. המחזור החודשי שלי הפסיק ל 4 חודשים חזר לפני 3 חודשים ושוב הפסיק החודש. במקביל, תקופת ה - PMS שלי, מאופיינת במיגרנות ואני משתמשת ב"רילרט" כדי להרגיע.
    בשבועיים האחרונים התחילה רגישות ייתר וכל משפט גורם להתפרצות בכי, כעסים ודיכדוך. איני סובלת מגלי חום ויובש בנרתיק.
    קיבלתי מהגניקולוג "אוורל קונטי" ועדיין לא התחלתי להשתמש.
    האם התופעות שציינתי מעלה הינן חלק מתסמיני גיל המעבר? כיצד ניתן לבדוק את זה? האם מומלץ לקחת אוורל קונטי? תודה רבה! עירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בלבול, עצבנות ורגישות ייתר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    10/12/2012

אכן תופעות של גיל המעבר
    הטיפול במדבקות של אוורל קונטי כלל לא הולם מצב בו עדין מקבלים מחזורים שכן יהיו לך דימומים מרובים
    ככלל, לא משתמשים בהורמונים חלופיים כל עוד יש דימומים, אלא רק לאחר הוכחת מנופאוזה ( שאז הם באים להחליף את החסר עקב העדר פעילות שחלתית)
    לתקופה הפרימנופאוזלית בו את נמצאית יש להשתמש בתוספי הורמונים ( כגון נובופם, פרוגילוטון ועוד) ולא באוורל קונטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריסקוונס
    סיגלית
    05/12/2012

שלום רב
    בת 48. מחזור אחרון לפני 90 יום לערך . בשנה האחרונה סדיר פחות או יותר אחת ל 40יום לערך. התחלתי לסבול מתופעות גיל המעבר ביתר שאת. גלי חום, יובש נרתיקי, ושינוי
    במצב רוח תכופות. השמנה הדרגתית באיזור הבטן בשנתיים שלוש האחרונות.
    הרופא המליץ לי על טריסקוונס.
    נוטלת מספר ימים. אין כל שיפור בתחושה . החלו להופיע פצעי אקנה, והחמרה בנשירת שיער. כמו כן נולדה תופעה חדשה - עצירות .
    האם עלי להסיק שההורמונים אינם מתאמים לי?
    ואם לא- מתי אחוש הטבה?
    ובכלל - האם קיים בשוק הורמונים מסוג שונה( המייצרים דמם חודשי) עם פחות תופעות לוואי? פחות סיכונים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טריסקוונס

הוספת תגובה

• טריסקוונס - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/12/2012

טריסקוונס אינה התרופה המתאימה לנשים להן יש עדין פעילות הורמונלית משלהן ( כפי שהדבר בה לידי ביטוי בכך שאת מקבלת עדין מחזורים, אם כי לא סדירים,
    במצסים אלו יש צורך לתת טיפול "תוסף" הורמונלי ולא "תחליף" הורמונלי.
    התוסף לגיל שלך נקרא נובופם , ואותו יש להתחיל תמיד ביום 2-3 של המחזור
    טירסקוונס ינתן לאישה לה אין יותר כל פעילות הורמונלית , אבל עדין מעונינת, מסיבותיה שלה, להמשיך ולקבל מחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריסקוונס

סיגלית
    10/12/2012

בהמשך להודעה הקודמת
    לא ראיתי את המחזור כבר 80י ום והרופא בטוח שאני סיימתי. מיד כשנכנסתי למרפאה
    היה בטוח שאין כבר מחזור. הFSH האחרון שעשיתי היה לפני כשנה וחצי ועמד על 26.6
    astrodil היה פחות ממאתיים ולכן הוא היה בטוח שלא יהיו יותר מחזורים.
    ביקשתי דמם חודשי והוא נתן לי טריסקוונס.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריסקוונס - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/12/2012

עדין אני נשאר עם אותה תשובה קודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טירסקוונס- המשך

סיגלית
    19/12/2012

שלום רב
    לאחר שביקרתי שוב אצל הרופא הוא נתן לי נובופם. אבל אני חייבת להמשיך עם טירסקוונס עד תום החבילה. עם זאת טען שייתכן שגלי החום יחזרו מייד, כי המינון בנובופם נמוך.
    בנתיים התחיל לי שיעול יבש מוזר בבקרים בלבד.
    נוספה תופעה חדשה - אני אשה שמתעמלת במכון כושר תדיר. לאחרונה עם ההורמונים שמתי לב שהידיים מתנפחות במאמץ כשאני רצה על ההליכון. כשעה אחרי האימון זה נרגע.
    חשק מיני אין לי בכלל.
    הבטן התנפחה מעט יותר עם ההורמונים.
    האם אלו תופעות ידועות?
    האם לדעתך אני צריכה מעקב נוסף?
    בדיקות דם? תפקודי כבד? בדיקת קרישה?
    ברצוני לציין כי בעבר התגלו אצלי ציסטות בשחלות והשד הוא במבנה ציסטולרי.
    הרופא אמר לי שעלי לבצע בדיקת שד ופאפ של צוואר הרחם.
    פרופיל הורמונלי אחרון מ 2010 הראה fsh 26.6.
    הרופא טוען כי אין צורך בפרופיל נוסף ומה שקובע הוא התחושות שאני חווה וזה שאין וסת
    בשלושת החודשים האחרונים.
    אני מודאגת
    אודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טירסקוונס- המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/12/2012

מכלול הבעיות שאת מעלה מחייב גישה הוליסטית וברור מקיף של כל תלונותיך.
    לא ניתן ליחס אותם לטיפול כזה או אחר ולא ניתן לטפל בך בהתכתבות באתר באינטרנט. לא לכך נועד האתר.
    עליך להמשיך ברור מקיף ויסודי אצל רופא המתמצא במיגוון תלונותיך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או סי די
    יעל
    05/12/2012

רציתי לישאול אני בת 50 5שנים ללא מחזור יש לי או סי די רוצה להתחיל עם כדורים פסיכיאטרים עדין לא הוחלט איזה אבל קראתי וישנן כדורים שיכולים לעשות הפרשת חלב מהשד האם לא לקחת האם זה מסוכן והעם ישנן כדורים פסיכיאטרים שרשום שזה גם לתיסמונת קדם ויסתית וגם יכול לעצור מחזור משאצלי לא קים אבל ישנו החשש בקשר שינוי שיכול להיות אולי מבחינה הורמונלית מאוד חשובה לי דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    או סי די

הוספת תגובה

• או סי די - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/12/2012

תשובה יותר מושכלת לשאלותיך תקבלי מרופא פסיכיאטר המתמצא יותר במגוון התרופות הפסיכיאטריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל או טריסקוונס
    שירה
    05/12/2012

ד'ר יקר,אני אישה כבת 50 לפני שנה הפסקתי לקחת גלולות יסמין אותן לקחתי 20 שנה.שלושה שבועות לאחר הפסקת הגלולות התחילו לי סימפטומים קשים של גיל המעבר כולל נשירת שיער מסיבית עקב הפסקת היסמין, תאבון ועוד.לאחר ברור הורמונלי נאמר לי שאני נימצאת "עמוק" בתוך בגיל המעבר והרופאה נתנה לי פרוגילוטון אשר עשה לי תופעות לוואי קשות כגון יקיצה מוקדמת עצירות קשה, גלי חום, קמטים בפנים אשר לא היו שם קודם.(תמיד ניראיתי עשר שנים צעירה מגילי}.הלכתי ליעוץ עם רופא שמתמחה בגיל המעבר אשר העביר אותי לטריסקוונס אותו אני בולעת כבר שבעה חודשים ומאוד מרוצה.השאלות: התחלתי לשמור נידה וביקשתי מהרופא שיעביר אותי לאקטיבל על מנת שלא אקבל מחזור,נאמר לי שזה לא מתאים לי עקב גילי הצעיר יחסית והמליץ להשאר עם הטריסקוונס. כעבור כמה חודשים הלכתי לרופא אחר שאמר לי כך:להתחיל עם אקטיבל כדור אחד ביום,במידה ולא ארגיש טוב אקח 2 כדורי אקטיבל בבת אחת,שזה לטענתו אותו מינון כמו הטריסקוונס,ממש אחד לאחד אותה תרופה.אני אמורה לסיים עוד מעט את החפיסה של הטריסקוונס ולהתחיל עם האקטיבל. אני ממש מפחדת לעשות את השינוי עקב הבעיות שהיו לי עם הפרוגילוטון.אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לדברי, כמו כן החשק המיני לא משהו,מפחדת גם משיעור יתר והשמנה,אני מבינה שזה מהלך של ניסוי וטעייה ובמידה ולא ארגיש טוב אחזור לטריסקוונס. מודה לך על תשובתך והמלצותיך,תבורך תמיד. שירה

לקביעת תור
    סגירה
    אקטיבל או טריסקוונס

הוספת תגובה

• אקטיבל או טריסקוונס - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/12/2012

לא מקובל עלי הטיפול של 2 כדורי אקטיבל
    לא מקובל עלי האמירה שאת צעירה מדי בכדי לקבל אקטיבל
    תעברי בשקט לאקטיבל וכעבור חצי שנה תעברי לחצי אקטיבל הנקרא אוויאנה ועל תרופה זו תשארי שנים רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-רמת הורמונים נמוכה

שירה
    05/12/2012

תודה רבה לך על תשובתך המהירה והברורה,רציתי רק לסבר לך את האוזן שהסיבה שהרופא המליץ לי על 2 כדורי אקטיבל ביום היא כי להבנתו אני זקוקה לרמת הורמונים גבוהה כגון טריסקוונס,אין לי מושג כיצד הגיע למסקנה זו,אולי מפני שהפרוגילוטון עשה לי תופעות לוואי קשות. מה שמאוד מאוד מלחיץ אותי איך גופי יגיב לרמת הורמונים נמוכה? כלומר:השמנה,שיעור יתר בפנים,תשוקה מינית,עצירות,ותסמיני גיל המעבר,האם הרגשתי הטובה כיום תישמר עם כדור אקטיבל 1 ביום? אסור לשכוח שהיסמין שבלעתי שנים רבות עשה לי מאוד טוב,עד כדאי כך שהרבה שנים לא הייתי בפעילות מינית ועדין המשכתי לקחת אותו. בנוסף אני עוברת ניתוח החלפת שיתלי סיליקון בחזה בסוף החודש ואין בי רצון להכנס להרפתקה אשר איני יודעת לאן תוביל אותי וגם לא "לשגע" את בן זוגי הטרי ביותר מידי ימים של נידה כתוצאה מהחלפת ההורמונים . האם ניראה לך לאור ניסיונך העשיר ולאור האינפורמציה שנתתי לך שהחלפת ההורמונים "תעבור בשלום"? המון תודה על הכל,כן ירבו אנשים טובים כמוך,שבת שלום,שירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-רמת הורמונים נמוכה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/12/2012

כן זזה יעשה לך רק טוב
    וקצת תובנות- מינוןהורמונלי גבוה גורם לתגובה פארדוקסאלית הפוכה. למשל נשים להן חוזרים גלי החום תחת טיפול הורמונלי, הטעות הנפוצה ביותר של הרופאים המטפלים, והלא מתמצאים בניבכי הפעולה ההורמונלי , תהיה להעלות מיניון הטיפול, וזה יגרום להחמרת גלי החום. יש צורך במצבים אלו דוקא לרדת במינון ואז מושג איזון ותגובה טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון הורמונים נמוך

שירה
    08/12/2012

ד'ר תודה מכל הלב,עזרת לי מאוד,אתחיל לקחת את האקטיבל בימים הקרובים,אבל אני גם מבינה שתמיד יש מקום לכך שמשהו ישתבש ושלא הכל ילך "לפי הספר" ,אשמח מאוד לעדכן אותך בהמשך,מקווה בישבילי שלא ארגיש הבדל, כיון שאם הטריסקוונס אני מרגישה נהדר,הרופא המטפל אמר לי שבמידה ולא ארגיש טוב אחזור לטריסקוונס,השאלה כמה ימי חסד לתת לאקטיבל במידה ומשהו ישתבש? שיהיה לך שבוע ניפלא, שירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שימוש ב-EVORAL יכול להשפיע על?
    לילך
    04/12/2012

שלום, האם השימוש בהורמון מדבקה מסוג EVORAL יכול להשפיע על צורת או צבע הפטמות. נראה כי מאז השימוש בחודשיים האחרונים יש לי קצת אדמומיות סביב הפטמות ושינוי מה בצורתן. תודה רבה

הוספת תגובה

• האם שימוש ב-EVORAL יכול להשפיע על? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/12/2012

אסטרוגן אכן יכול להשפיע על הגדלה ושינוי פיגמנטציה של הפטמות, אך יש לבדוק בכדי לשלול דלקת או סיבה אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-להפסיק או להמשיך ?
    רחל
    04/12/2012

שלום, אני בת קרוב ל-61. בריאה בדרך כלל. בדיקות דם תקינות (סוכר מעט גבוה, לא סכרת). לוקחת אקטיבל 8 שנים מתום המחזור,חלק גדול מהתקופה לקחתי חצי כדור וכדור שלם לסירוגין (סה"כ 3/4 כדור ליום), בחודש האחרון ירדתי לחצי כדור ביום. נמצאת במעקב רפואי קבוע (שד, בדיקות דם וכו') ומרגישה בדרך כלל טוב. לאור הסיכונים של שימוש יותר מ-10 שנים ולאחר גיל 60, מעוניינת לדעת האם אני יכולה להמשיך עם הכדורים ולמשך איזו תקופה ? (הורדת המינון לחצי כדור החזירה לי מעט מגלי החום בלילה)
    תודה, רחל

לקביעת תור
    סגירה
    אקטיבל-להפסיק או להמשיך ?

הוספת תגובה

• אקטיבל-להפסיק או להמשיך ? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    04/12/2012

פעמים רבות הורדת המינון מחזירה סימפטומים כפי את מתארת, גם בגילים מתקדמים יותר. מעקב רפואי שגרתי מומלץ בכל מקרה וניתן להמשיך את הטיפול גם יותר שנים. לעיתים ממליצים לעבור לטיפול ע״י מדבקות הורמונליות על העור להן יש הליך ספיגה שונה. אין כמו מעבדת הגוף שלך כדי להגדיר את המינון הנכון ומשך הטיפול.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-להפסיק או להמשיך ?

רחל
    04/12/2012

תודה פרופ' תדיר. אני מניחה שהבנת כי אני מעוניינת להמשיך עם האקטיבל ככל שאוכל.האם, לאור חילוקי הדעות בין המחקרים השונים, ניתן להמשיך עוד שנים בשימוש באקטיבל ללא הגברה משמעותית של הסיכונים הנילווים ? תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיבל-להפסיק או להמשיך ? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    05/12/2012

ניתן להמשיך תוך מעקב רפואי מקובל. תופעות לוואי למיניהן של גיל המעבר קשות במקרים רבי מתופעות לוואי של התרופות עצמן ואין כמו ״מעבדת הגוף״ כדי לשדר למה הוא זקוק.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהיום החמישי של המחזור פרוגילוטון
    ד``ר איתן פאר
    03/12/2012

אני בת 54 .
    לפני כשנה וחצי התחילו לי תסמיני גיל המעבר. גלי חום ומחזור לא סדיר.
    בבדיקה שערכו לי אז נאמר לי כי אני בשלב המקדים של גיל המעבר.
    היה לי מחזור אחרון לפני כארבעה חודשים ולפני חודשיים דימום קצר במשך יומיים.
    בחודשיים האחרונים סובלת מגלי חום, מצב רוח ירוד מאדו חוסר אנרגיה.
    נוטלת כדוריי פראמין .
    לפני כשבוע בביקור אצל רופא הנשים בבדיקת אולטראסאונד נאמר לי כי השיליה עדיין פעילה וכן רירית הרחם וכי אני צפויה לקבל מחזור בעוד כשבועיים והומלץ ליטול למשך ארבעה חודשים מהיום החמישי של המחזור פרוגילוטון. כדי להסדיר את המחזור.
    אודה לקבלת דעתכם?
    יהודית

הוספת תגובה

• פרוגילוטון

יהודית
    04/12/2012

מה שנאמר לי הוא שהשחלות עדיין פעילות וכי צפויה קבלת מחזור בעוד שבוע האם זה משנה את ההמלצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגילוטון - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/12/2012

אין שילייה ללא הריון כך שכלל לא מובן מה בדיוק נאמר לך.
    בתקופה הפרימנופאוזלית- ( אין דבר כזה הנקרא שלב מוקדם של גיל המעבר) יש מחזורים אבל אינם סדירים, ולעתים מלווים בתסמיני גיל המעבר.
    הטיפול המומלץ בשלב זה הוא נובופם ולא פרוגילוטון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגילוטון

יהודית
    05/12/2012

נאמר לי כי יש עדיין פעילות בשחלות (לא בשיליה).
    האם גם אז המלצתך ללא שינוי?
    כמו כן האם עדיף לבצע בדיקת מצב הורמונלי לפני שמחליטים על הטיפול הרצוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגילוטון - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/12/2012

הטיפול לא מותנה בבדיקות אלא בתלונות שלך.
    יש תלונות- יש לטפל
    אין- אז לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי....
    אני
    01/12/2012

האם פרופיל הורמונלי חייבים לעשות רק ביום3-5של המחזור או אפשר גם בכל תאריך אחר? אני בת42ידועה מגיל צעיר עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות (היום ללא גלולות)והמטרה של בדיקות הדם לראות את מצבי ההורמונלי ולא למטרת הריון. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל הורמונלי....

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי.... - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/12/2012

בדיקות דם לרמות הורמונליות נלקחות ביום 3-5 רק במקרי טיפולי פוריות
    בכל סיבה אחרת אין חשיבות ליום הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בפין
    משה
    30/11/2012

ירד לי קצת דם בפין לאחר המקלחת. הייתי אצל אורולוג והבדיקת תרבית היתה תקינה אך אני לא יודע מה הסיפור מכיוון שהדם ממשיך להופיע פעם בכמה זמן. הדם הפסיק לאחר כמה דקות. תודה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    דם בפין

הוספת תגובה

• דם בפין - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/12/2012

מחייב ברור אורולוגי מקיף כולל ציסטוסקופיה ואולטראסאונד דרכי השתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת אקטיבל מגיל 32 עד היום גיל 57
    אמיר
    28/11/2012

שלום רב,
    אמי בת 57 נוטלת אקטיבי מגיל 32 (25 שנים) לאחר הפסקת פעילות מחזור מוחלטת ובהמלצת רופא מטפל כמובן.
    לפני כמה שנים (כעשור) ניסתה בהמלצת רופא הפסקת נטילת הכדור אולם החלה התדרדרות דרסטית דמויי הזדקנות מהירה ובתוך חודשיים התנועה נחלשה, כאבי פרקים, ראיה מטושטשת וכד׳.
    על כן, המשיכה ליטול את הכדור באדיקות יומית.
    מזה כמה חודשים תופעות אלו שבו בדמות כאבי פרקים, היחלשות צפיפות העצם במיפוי עצמות, חולשה והיחלשות כללית.
    השאלה -
    האם ייתכן והגוף הפסיק להגיב לאקטיבל?
    האם הגוף עובר למצב ״בלות״ מהירה של שני העשורים האחרונים כאילו והיתה לא בת 57 אלא 77 מבחינה פיזיולוגית?
    האם ישנה חלופה ידועה ומחקרים להתמודדות עם 25 שנות שימוש באקטיבל מגיל צעיר?
    במקביל למענה השאלות, מהי סוג ההתמחות (או כמה סוגים) עימם עליה להתייעץ?
    האם ישנם תהליכי תמיכה לבלימה כגון סוגי מזון, פעילות גוםנית וכד׳.
    והאם הכרוניקה ידועה מראש והתהליך לא ניתן לבלימה אלא להאטה?
    ולבסוף, אם אכן הכדור מאבד מהשפעתו, מהי החלופה?
    תודה ובברכה,
    אמיר

הוספת תגובה

• נטילת אקטיבל מגיל 32 עד היום גיל 57 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/11/2012

המון שאלות שפורום זה ממש לא המקום לתת תשובה על כולן היות והגישה כיום היא "תפירת חליפה אישית" כלומר התאמת הטיפול באופן ספציפי לכל אחת ואחת בהתאם למיגוון רב של תופעות ובדיקותת מקיפות.
    אבל בגדול, אני מציע דוקא לרדת במינון ( חצי אקטיבל נקרא אוויאנה) ואז יש בד'כ שיפור יפה בסימפטומים.
    יתר התשובות אמך תקבל במרפאת גיל מעבר אצל רופא המומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התופעות של הפסקת נטילת אקטיבל?

מיטל
    18/09/2015

שלום רב,
    סבתי בת ה70 לקחה אקטיבל מגיל 54 עד לפני כ6 חודשים.
    בימים האחרונים היא סובלת מחוסר שינה (עקב כך שהיא אינה מצליחה להירדם), דיכאון, חוסר תאבון.
    מה ניתן לעשות?
    האם זה קורה לכל מי שמפסיקה לקחת אקטיבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התופעות של הפסקת נטילת אקטיבל? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/09/2015

למה בכלל הפסקתם טיפול? איזה הצדקה היתה לכך?
    ודבר שני הטיפול בגיל מבוגר המועדף היא מינון נמוך בהרבה מאקטיבל - אוויאנה למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה התופעות של הפסקת נטילת אקטיבל?

מיטל
    18/09/2015

שלום רב,
    סבתי בת ה70 לקחה אקטיבל מגיל 54 עד לפני כ6 חודשים.
    בימים האחרונים היא סובלת מחוסר שינה (עקב כך שהיא אינה מצליחה להירדם), דיכאון, חוסר תאבון.
    מה ניתן לעשות?
    האם זה קורה לכל מי שמפסיקה לקחת אקטיבל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת הורמונים
    נירית
    28/11/2012

שלום רב,

אני מבולבלת בקשר להמלצה לגבי נטילת הורמונים.

נניח שהוכח ע"י בדיקות דם כי אישה נמצאת בגיל המעבר,

האם נטילת הורמונים מומלצת ע"פ הרגשת האישה בלבד?.
    כלומר אם היא סובלת מהרבה סמפטומים אזי הרופאים ממליצים לקחת הורמונים.?

זה אומר שההמלצה לקחת הורמונים היא רק ע"פ תחושת האישה?

במידה והאישה לא סובלת מסמפטומים או שהסמפטומים קלים וזניחים האם לא מומלץ לקחת הורמונים?

אולי בכל מקרה יש לקת הורמונים??

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת הורמונים

הוספת תגובה

• נטילת הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/11/2012

התשובה נחלקת לשני חלקים.
    1- האישה הסובלת מסימפטומים- כאן אין כלל מחלוקת בין הרופאים, עליה לקבל טיפול הורמונלי חלופי.
    2- האישה ללא סימפטומים- כלומר מתן טיפול הורמונלי בכדי לנסות ולמנוע בעתיד סיבוכים רפואיים.
    כאן חלוקות הדעות בין הדוגלים במתן, בעיקר בכדי למנוע אוסטאופורוזיס ולהקטין הסיכון לסרטן מעי, וכנראה גם לבעיות קארדיאליות ודמנטיה, לבין אלו שאינם דוגלים בכך היות ויש לדעתם גם תרופות אחרות ביכולות לבצע את אותן מטלות - למשל מתן סטאטינים למניעת ארטריוסקלרוזיס.
    אין אחידות דעות בעולם הרפואה לגבי הקבוצה הזו של הנשים, ולכן " הצדיק באמונתו יפעל"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לד"ר פאר ובאותו הקשר.

נירית
    29/11/2012

לד"ר פאר ,

תודה רבה לגבי תשובותיך המלומדות והסבלנות הרבה.

באותו עניין, במידה ומישהי מחליטה עם הרופא המטפל כן לקחת הורמונים למרות שהסמפטומים זניחים,

האם יש לקחת רק אחרי שנה מאי הגעת המחזור?

בברכה.,

נירית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לד"ר פאר ובאותו הקשר. - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/12/2012

לא
    ניתן להתחיל לפי רצונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחזור מאחר
    טליה כהן
    28/11/2012

שלום רב,
    אני בגיל 46, ילדתי בעזרת הפריית מבחנה -פעם אחת.
    מאחר לי המחזור מזה 3 שבועות.
    אני עם תסמינים שהולכים ובאים: לחץ בבטן, החזה לחוץ כמו לפני מחזור, לעיתים לחץ בשחלה שמאלית-מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    המחזור מאחר

הוספת תגובה

• המחזור מאחר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/12/2012

רק בדיקת רופא ואולטראסאונד יכולים לזהות את הסיבה לתלונותיך
    גשי להבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות בדרכ השתן
    שאלה
    27/11/2012

שלום,

הרופא נתן לי צפורל מניעתי לדלקות בדרכי השתן
    שכחתי איך לקחת את האנטיביוטיקה- כדור אחד לפני יחסי המין ואז עוד כדור אחרי?

אשמח אם תוכל לעזור לי

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות בדרכ השתן

הוספת תגובה

• דלקות בדרכ השתן - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/11/2012

תבררי אצל הרופא היות ואני לא דוגל כלל בשיטה הנ'ל העלולה לפתח זנים עמידים לאנטיביוטיקה ואז הטיפולים מסתבכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לשקול לקיחת הורמונים
    יעל
    25/11/2012

שלום, בת 46, מזה 3 חודשים שלא קיבלתי ווסת. תופעות (שנראה לי שקשורות לגיל ולשינויים ההורמונליים): 1. בשנה האחרונה השמנה ביטנית וקושי לרדת במשקל. 2. בשנה האחרונה הידרדרות במצב עור הפנים - הזדקנות. 3. תקופות של נשירת שיער. 4. לפני כחודשיים, היה לי כשבוע משהו כמו גלי חום ?! והזעה בפנים. 5. מדי פעם הפרשות שקופות, (כמו שהיה לפי ביוץ) שנמשכות כשבוע-שבועיים. 6. הופעת צלוליט - בישבן. ושאלותיי: 1. האם לאור התופעות הנ"ל יש לשקול לקיחת הורמונים ? 2. מתי, בערך, מתחילות התופעות המוכרות של "גיל המעבר" - כשנה מהווסת האחרונה ? או אולי זה שונה אצל כל אחת ? 3. האם אכן, התופעות שציינתי, קשורות כולן לשינויים ההורמונליים הנובעים מהגיל ? תודה רבה על תשובתך !

הוספת תגובה

• האם יש לשקול לקיחת הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/11/2012

ההגדרה של גיל המעבר קשורה בזמן ( שנה מהמחזור הטבעי האחרון)
    אבל התופעות כלל לא קשורות לכך
    יש נשים שעוד בתקופה הפרימנופאוזלית בה יש אי סדירות ניכרת של המחזור, אבל עדין מגיע, כבר יש תופעות
    הטיפול הוא פונקציה של התופעות ולא של מועד קבלת המחזור
    אני עדין לא בטוח שאת בגיל המעבר ולא בפרימנואוזה , אבל התופעות שאת מתארת אכן יכולחים, לפחות חלקם, להיות קשורים להעדר פעילות הורמונלית
    גשי למרפאת גיל המעבר לקבלת יעוץ, לאחר בדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר פאר שלום
    ענבל
    25/11/2012

שלום ד"ר,
    בת 49
    עפ"י המלצה שלך, אני מורחת ג'ל טוסטסטרון מזה כשנה וחצי על הדגדגן.
    אחת ליומיים שלושה.
    נראה לי כי יש שיפור בתחושת החשק המיני.
    שאלותיי:
    אני חשה לאחרונה קהות ברגישות (פחות רגישות) באזור הדגדגן. האם יש קשר?
    האם ניתן להמשיך ולהשתמש בג'ל שנים , ללא הגבלה?
    האם כדאי להגביר את תכיפות השימוש?

אציין כי ידועות ברקע בעיות קרישה, APLA
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר פאר שלום

הוספת תגובה

• לד"ר פאר שלום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/11/2012

אכן יש אפשרות של התכהות תחושה
    תנסי לרדת במינון ע'י פרקי זמן ארוכים יותר בין שימוש לשימוש
    אין קשר בין טסטוסטרון ו APLA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד משהו

ענבל
    26/11/2012

ד"ר פאר, תודה.
    אם כך,
    האם כדאי לנסות למרוח במקום אחר, ולא על הדגדגן ישירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד משהו - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/11/2012

אפשר, אבל בסביבה הקרובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה