מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםאלה16/10/2012
אימי בת 75 סובלת מכאבי מחזור כל הבדיקות הגינקולוגיות תקינות ליפעמים סובלת מכאבי מחזור רק בצד אחד של הבטן מדוע וגם מדוע זה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
פרופ` יונה תדיר17/10/2012השימוש במונח ״כאבי מחזור״ אינו מתאים כאן. הכוונה במילית אלה לכאבים
או התכווצויות בשיפולי הבטן, אף כי נשים מתייחסות לתופעות נוספות בימי הווסת.
מאחר ולאימך אין ״מחזור״ כבר שנים רבות, ואין לה כבר את השינויים ההורמונליים
אשר מקורם בפעילות השחלות (ובלוטות נוספות המעורבות במחזור הווסת),
הרי שנכון יהיה לאמור שיש לה כאבים בשיפולי הבטן. על מנת להתקדם לכוון
של אבחנה יש לתאר תחילה ממה היא סובלת? כאבים? היכן? מתי? בעלי איזה
אופי? מה הבדיקות שנעשו לה? וכיוב.
רק אז אפשר להתחיל לחשוב על כוון.
פרופ. תדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינותנתנאלה16/10/2012
בת 49 המחזור פסק לפני 5שנים לפני חודש דימום קטן וכטבי מחזור לפני שנתיים היו לי גם כאבי מחזור אבל לא היה דימום ביצעתי את כל הבדיקות שגינקולוג נתן הוא צין שזה יכול לחזור לא בטוח מפני שכל הבדיקות תקינות רציתי לדעת מה אתה חושב השאלה מופנית לדר פאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות - תגובה
ד``ר איתן פאר16/10/2012מסכים עם הרופא שלך, ובלבד שבוצעו בדיקות אולטראסאונד לשלול אפשרות של עיבוי יתר של רירית הרחם ( דבר היכול להסתיר אפילו ממאירות) ובדיקות הורמונליות מקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי, בדיקות דם...יעל14/10/2012
שלום, בת 46, וסת אחרונה ב- 20.8.2012 מאז עדיין לא קיבלתי. בדיקות דם באפריל 2012, ביום השני למחזור, fsh 10.6. E2 < 70 Tsh 1.14 LH 3.3 FSH 10.6 Progesterone < 1.7 1. בימים האחרונים החלו תופעות של הזעת יתר בפנים, וכן חום וסומק בפנים (לא יודעת אם גלי חום ?). שאלותי: 1. אם לא מקבלים וסת כיצד ניתן לעשות בדיקות דם הורמונליות, האם יש לקחת כדורים כדי לקבל ואז לעשות בדיקות, או במקרה זה עושים בדיקות הורמונליות גם ללא ווסת ? 2. האם מה שקובע את הכניסה לגיל המעבר זה ערכי fsh בעיקר ? וכן חוסר ווסת כשנה ? 3.מתי מומלץ להתחיל לקחת הורמונים לאיזון הורמונלי ? אם אקח הורמונים כעת האם הם ידמו ווסת ? 4. עד כה לא עשיתי בדיקת צפיפות העצם, האם זה הזמן ? האם כדאי לעשות בדיקה זו בשל הגיל ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי, בדיקות דם... - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012שאלה שאלה ותשובות מרובות
במשך 2-6 שנים לפני שנכנסות הנשים לגיל המעבר יש הפרעות במחזורים וחסר איזון הורמונלי. הדבר אופייני ולמעשה חסר חשיבות מבחינה רפואית, ולנו הרופאים נותן מושג מה קורה.
טיפול הורמונלי ניתן לא בגלל בדיקות דם הורמונליות אלא בגלל תופעות לוואי. במידה ואין תופעות לוואי אין צורך לקחת כל טיפול הורמונלי.
חשיבות בדיקת דם ביום 3-5 מתחילת המחזור מיוחסת רק לצורך טיפולי פוריות ולא לגיל מעבר בו ניתן לבצע בדיקות בכל רגע נתון.
צפיפות עצם - לפי הוראות משרד הבריאות- מגיל 60 בלבד.
קודם לכן במידה ויש גורמי סיכון- ויש רבים כאלו שרופא המתמצא בתחום יוכל להסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן על העורנילי14/10/2012
שלום לרופא איתן פאר
שמעתי שניתן לקחת אסטרוגן על העור או במדבקות ושזו צורת דרך לא מסוכנת אם עישון.
מה דעתך? האם אני יכולה להעזר בזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן על העור - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012אכן מתן אסטרוגן בספיגה דרך העור מהווה פחות בעיות במספר אספקטים , אבל ..
ניקוטין גורם לאסטרוגן להתפרק בכבד בדרך הגורמת להיווצרות חומרי פירוק מסרטנים וגורמי קרישה ולכן לא קיים שילוב אפשרי של עישון עם סיגריות ( למען הדיוק עד 4 סיגריות ליום זו כמות ניקוטין המוסלקת יומית מהגוף, מעבר- זה מצטבר בכבד ובראות).
הדבר נכון הן לגבי גלולות למניעת הריון והן לגבי טיפול הורמונלי חלופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים על העור
נילי15/10/2012לרופא איתן פאר תודה על התשובה.
אני בת 48 ועדיין עם מחזור שהתחיל לשחק קצת בחצי השנה האחרונה בערך.
פעם בחודשיים.ואחרי זה פעמיים בחודש...
שאלה 1.האם תסכים בכלל לטפל בי אם אני מעשנת קופסא ליום?
2.מתי ואם בכלל צריך טיפול לגיל המעבר?
תודה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים על העור - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012כל הטיפול ההורמונלי מיועד לשיפור ניכר באיכות חיים ובאריכות חיים ויש לו תוצאות מוכחות , טובות ונפלאות, עם הרבה פירסומים חדשים מהשבועיים האחרונים הסותרים את שנאמר עליו בעבר בהקשר סרטני שד וכד.
העישון- מיועד להרוס חיים, לקצר חיים ולגרום לשכיחות גבוהה של מחלות סרטן, ראות, שחלות, כבד ומוח. כמו כן העישון גורם לכניסה מוקדמת, לפחות בשנתיים , לגיל המעבר, לשיבוש הורמונלי בתפקוד שחלתי ובלוטת המגן, ולבריחת סידן מואצת- אוסטאופורוזיס.
ובנוסף, יש שני מנגנוני פירוק של הורמונים בכבד, כאשר המסוכן מהשניים מופעל ע'י ניקוטין וגורם להיווצרות והצטברות של מטבוליים ( =חומרי פירוק של אסטרוגנים) מסרטנים.
היש דבר יותר הפוך ןמנוגד מאשר עישון והורמונים?
הבחירה כמובן שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםדליה14/10/2012
אישה בת 55 בלי מחזור 5שנים לאחרונה חזר המחזור ולאחר שאמרו שהכל תקין נאמר שיש נשים שחוזר להם המחזור כמה פעמים שזה יכול ליקרות ועוד שאלה אחרי יציאה כשאני לוחצת העם ביגלל הלחיצה החזקה זה יכול ליגרום לדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012דימום המופיע לאחר 5 שנים של הפסקה מחייב ברור יותר מעמיק, כולל דגימת רירית הרחם ( פייפל), אולטראסאונד, בדיקות דם ועוד ולכן יש לגשת לרופא לבצע ברור מקיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
דליה15/10/2012הכל נעשה וזה מה שאמרו שיש נשים שהמחזור חוזר גם קראתי אצלך בפורום על נשים ששאלו וקראתי שאמרת שזה יכול ליקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012בטווח של השנה הראשונה לאחר הפסקת המחזור, ולעתים מאד נדירות בטווח של שנתיים, חוץ מאותם מקרים בהם הפסקת המחזור היתה על רקע שינוי דרסטי במשקל, כמו אצל אנורקסיות, או על רקע תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
דליה15/10/2012המון תרופות אני לוקחת אינסולין אלטרוקסין 3כדורים ללחץ דם גבוה וליפטור מה שכן יש תנודות בתת פעילות שהפכו להיות לעודף פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - תגובה
ד``ר איתן פאר16/10/2012חסר איזון הורמונלי, קרוב לודאי טיירואיד, אבל גם סכרת, יכולים לגרום לדימום
בכל מקרה את חייבת התייחסות רפואית מעמיקה וברור מקיף, וזה לא נעשה באינטרנט אלא דרך ביקור אצל רופא מומחה בתחום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי.בתיה12/10/2012
שלום רב,
פניתי אליכם מספר פעמים לגבי המחזור החודשי, גם הפעם השאלה מתייחסת לנושא זה.
כפי שרשמתי בעבר בחודש הבא ימלאו לי 46, מחודש יוני יש לי קצת בעיות עם המחזור שזה בא לידי ביטוי במחזור ארוך מעבר לרגיל (זה קרה פעמיים בחודש יוני ובחודש אוג') בחודש ספטמבר כלומר חודש שעבר המחזור איחר לי בעשרה ימים.
החודש דהיינו אוקטובר הייתי אמורה לקבל בתאריך 23 לחודש וקיבלתי היום 12 לחודש.
האם זה קשור לכך שאני מתחילה להכנס לגיל המעבר? האם כך זה ימשיך להיות או שיהיו חודשים שהכל יהיה בסדר כלומר מחזור כל 28 יום כפי שהיה לי בעצם תמיד.
ברצוני לציין שעד חודש יוני שנה זו המחוזרים שלי היו סדירים לחלוטין.
תודה מראש על התשובה ושבת שלום.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012תסתכלי על התשובות בהמשך ותמצאי תשובה.
את פשוט בתקופה הנקראת פרימנופאוזה- טרום גיל המעבר.
תקופה זו נמשכית 2-6 שנים.
הדבר המאפיין תקופה זו היא שיבושים במחזור - החל מדימומים לעתים קרובות מדי- כל שבועיים שלושה, ועד לאיחורים- לפעמים ממושכים, ובין לבין תקופות בהם המחזורים פחות או יותר סדירים.
כך שכל מה שתיארת- נורמלי, תקין ומקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
בתיה18/10/2012ערב טוב,
רב תודות על תשובתך, מבלי להכירך באופן אישי אין ספק שאתה ראוי להערכה.
כל הכבוד לך ולמקצועיות שלך.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםרותי11/10/2012
לצוות שלום , אני בת 53 כשנה השתמשתי בכדורי הורמונים טריסקוונס 0.25 ,חשתי דכאון לא ברור , פניתי לרופא שהחליף לי את הכדורים למדבקות אוורל 75 ואחת לשלושה חודשים אני לוקחת כדורי ,אוטרוגסטן פעם לשל 200 ופעם של 100 מאז שהפסקתי את הכדורים טריסקווניס קבלתי בטן גדולה ונפוחה (עד לפני שנה לא היתה לי בטן ) שאלתי , מה הסיבה לבטן המדבקות או הפרוגרסטרון הכדורים שאני לוקחת אחת לשלושה חודשים והאם הורמונים גורמים לדכאון ברצוני לציין שבשנתיים האחרונות למרות שאני לוקחת הורמונים אני לא אותה אישה שהייתי אני מרגישה כאילו הזדקנתי מאוד חצוני ופנימי אשמח לעצה מקצועית לגבי הטיפול שאני לוקחת , לדעתי לנשים בגיל מעבר אין מספיק התיחסות במערכת הבריאות ובקופת חולים תודה על ההתיחסות רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2012לא היו צריכים להיות לך כל התופעות שאת מתארת אם הטיפול ההורמונלי היה מתאים לך.
השיטה של מתן אסטרון רק אחת לכמה חודשים לא מקובלת כיום עקב תופעות לואי ( כפי שאת מרגישה).
הורמונים אמורים למנוע מצבי דכאון של גיל המעבר.
בקיצור את פשוט לא מאוזנת ומקבלת טיפול שאינו מתאים לך ולכן תופעות הלוואי האת מציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בטוח לקיים יחסי מין???אור11/10/2012
שלום אם אני בתהליך מנפאוזה וזה למעלה משנה שאין לי מחזור האם בטוח לקיים יחסי מין מלאים ללא הגנה (עם בעלי כמובן) או שצריך לעשות בדיקה כל שהיא בכדי להיות בטוחים שלא אכנס להריון ??(אני בת 50)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי בטוח לקיים יחסי מין??? - תגובה
פרופ` יונה תדיר11/10/2012במידה ואת בגיל המעבר אין כל סכנה של כניסה להריון
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לדר פאראורלי09/10/2012
ד"ר פאר היקר שלום רב!!!
הייתי שמחה להבין מספר שאלות בקשר לטיפול הורמונלי חלופי בגיל המעבר.
ראשית, האם יש לטיפול הורמונלי גם השפעה על הקיבה? כאשר פסק לי המחזור התחילו לי באופן מוזר המון בעיות עם הקיבה. צרבות, כאבים, קשיי עיכול. דבר שלפני כן לא היה לי. כל אלה נעלמו כאשר התחלתי בטיפול ההורמונלי. השאלה שלי האם ייתכן שלטיפול היתה הטבה גם בעיכול (הרבה מהתרופות שנועדו לכך, כמו אומפרדקס וכאלה לא ממש עזרו רק באופן רגעי).
שאלה נוספת, אני יודעת שיש המון חילוקי דעות בקשר לבטיחות הטיפול ההורמונלי מבחינת השלכות של מחלות שונות לעתיד והרבה רופאים שממליצים על טיפול כזה מבקשים מהמטופלת להפסיק אותו בשלב כלשהו מהחשש לסכנה כזו. יצא לי לדבר עם נשים ממש מבוגרות (מעל גיל שבעים) שלוקחות הורמונים המון המון שנים פשוט מפני שכאשר הן הפסיקו חזרו להן כל התופעות בגדול. הן טענו שמוטב להן לחיות בחשש ובסיכון מאשר לחזור לוותר על איכות החיים שהטיפול הזה העניק להן. האמנם אין חשש לקחת הורמונים שנים ארוכות כל כך?
שאלה נוספת שקשורה בשאלה הקודמת:האם להורמונים שבטיפול יש השפעה על התפתחות של סוגי סרטן שונים מלבד אלה הנשיים. אני יודעת למשל, שהפרוגסטרון חשוד כטריגר לסרטן שד אבל בלעדיו האסטרוגן חשוד כגורם לסרטן צוואר הרחם, רירית? האם סוגי סרטן אחרים עלולים גם הם להיגרם כתוצאה מהטיפול הזה?
אני יודעת שהטיפול הזה מגן למשל מפני סרטן המעי הגס...
שאלה אחרונה שמאד מאד מעניינת אותי היא: האם ניתן לקחת את הטיפול הזה בצורה מחזורית, כלומר כשם שלוקחים גלולות למניעת הריון למשל, שלושה שבועות טיפול - שבוע הפסקה. ובכך לחקות למעשה את הטבע הנשי של שבוע ווסת (למרות שהיא אינה מופיעה). נראה לי שכך תנתן לגוף מנוחה של שבוע מההורמונים ואיזו התנקות. האם אני טועה? האם יש איזושהי סכנה בסוג כזה של טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות לדר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012יופי של שאלות, אז הרי התשובות.
1- אסטרוגן משנה הרכב של מיצי קיבה ולכן עוזר יפה לבעיות עיכול. כמו כן מגביר יצירת מיצי מרה, ויותר חשוב, משנה את הרכב מיצי המרה ( ובכך תורם לירידה של למעלה מ 60% בשכיחות סרטן מעי
2- נעשה סדר עם משך לקיחת ההורמונים.
עד גיל 60 יש כמעט קונזנסוס בקרב רופאי גיל המעבר לגבי לקיחה של הטיפול ההורמונלי.
בגיל שישים ישנה המלצה להפסיק למשך 2-3 חודשים. בחודש הראשון של ההפסקה עדין מרגישים טוב. לקראת סופו מתחילים לחזור גלי החום ויתר תופעות גיל המעבר, אולם- בשני שליש מהנשים התופעות ממש לא משמעותיות, לא פוגעות באיכות חיים ונעלמות ספונטנית תוך שבועות ספורים.
לעומתן , בכשליש מהנשים חוזרות תופעות גיל המעבר , ובגדול, וזה מסמן לנו הרופאים שהגוף זקוק ביולוגית להורמונים ולכן אלאו ימשיכו עם הטיפול.
אני חייב לציין שיש לי אוכלוסיות נשים שעברו גיל 75, המבוגרת כיום בת 94, וממשיכות עם הטיפול ההורמונלי, נראות ומרגישות ומתפקדות נפלא.
3- הקשר ההורמונלי לסרטנים.
אסטרוגן בלבבד מוריד בשליש בכ 30% את הסיכוי לחלות בסרטן שד ( שהגורם העיקרי לחלות בו הוא הגיל. ככל שהאישה מבוגרת יותר, כלומר מתרחקת מהתקופה שהיו לה פעילות הורמונלית.)
כמו כן אסטרוגן מוריד סרטן קולון משמעותית ביותר.
אבל אסטרוגן גורם לשגשוג רירית הרחם ויכול לגרום להתפתחות סרטנית בה, וזו הסיבה היחידה מדוע חובה לתת פרוגסטרון, להגנה על רירית הרחם.
אבל, לעומת סוגים בודדים של אסטרוגן, יש עשרות סוגי פרוגסטרון ולכל אחד מהפ פרופיל ביולוגי שונה.
פרופיל ביולוגי אומר- היכולת לפתח תופעות לואי , כגון סרטן שד.
יש כאלו שמאד תומכים, ויתכן גורמים, לעליה קטנה בשכיחות סרטן שד, ויש כאלו שלא.
ולכן חובה להכיר היטב כל סוג וכל תכשיר, לא להשתמש במה שמסכן ( אפילו עם יש חברות תרופות גדולות המנסות בכל כוחן ל"שכנע" רופאים להשתמש בתכשירים שלהם) אלא להתאים לכל אישה טיפול ספציפי שיתאים למבנה הגוף שלה, לתלונותיה , לבדיקות הדם, לרקמת השד, לסיפור משפחתי ועוד.
4- ןךבסוף- לא טוב לתת טיפול הורמונלי בצורה מחזורית, כמו גלולות, היות וזה מעלה קרישיות ועלול לגרום לפקקת וורחדחת, ואפילו עורקית שזה כבר מסכן חיים. וכן חובה לקחת ברצף.
מקווה שהכל ברור
כל טוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות שמעלות שאלות נוספות
אורלי10/10/2012ראשית, המון תודה על התשובות המנומקות.
מצד שני, התשובות העלו בי שאלות נוספות:
תמיד כשדנים בטיפול הורמונלי לגיל המעבר משתמשים בגלי החום כנקודה הגבוהה בסרגל התופעות שמאפשר נתינה של טיפול הורמונלי או מחדש טיפול כזה באם הופסק ובאם האישה חווה תופעות של גלי חום.
אני חייבת להודות שאני מרגישה מעט אשמה ומפונקת כשאני נוטלת את הטיפול ההורמונלי מסיבות אחרות. אני בקושי חוויתי גלי חום אבל חוויתי המון נדודי שינה, דיכאון קל, חוסר ריכוז, ובאופן כללי הרגשתי כבויה. כל אלה נעלמו מרגע שהתחלתי את הטיפול. האמת היא שאני גם קצת בפניקה מכיוון שאמא שלי לקתה באלצהיימר וכל אימת שהרגשתי ירידה קוגניטיבית היתה לי תחושה שגם אני יכולה בקלות להיות "בדרך".
דר נכבד, האם היית מטפל בי בטיפול הורמונלי בגלל התופעות שציינתי גם אם לא סבלתי גלי חום?
שאלה נוספת שעלתה אצלי היא איך אפשר לדעת שהפרוגסטרון שאני נוטלת אינו בר סיכון והוא אופטימלי? אני לוקחת את המדבקות, אוורל קונטי, שעל פי מיטב ידיעתי הפרוגסטרון בהן הוא סינטתי. אני חייבת לציין שאני מרגישה נפלא עם המדבקות. האם אני אמורה לחפש תחליף?
ולבסוף, עניין הסכנה של קרישיות הדם, מדוע היא אינה קיימת בטיפול למניעת הריון? הרי גם הנשים הפוריות לוקחות שלושה שבועות הורמונים ושבוע אחד הפסקה. האם הן אינן חשופות לסכנה של פקיקת כלי דם.
רוצה להודות לך שוב על הנכונות לשתף אותנו הבנות בנבכי הטיפול ההורמונלי.
המון המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות שמעלות שאלות נוספות - תגובה
ד``ר איתן פאר11/10/2012את לא צודקת. גלי חום מהווים את הסיבה הראשונה, ואולי העיקרית, מדוע פונים מלכתחילה , אבל הם מהווים רק סימפטום אחד, וחשוב ככל שיהיה יש תופעות רבות אחרות שיש להתייחס אליהן בכובד ראש, ושהמכלול שלהן פוגע באיכות חיים בהווה ובעתיד. ולכן כלל השיקולים נכנסים ומביעים להחלטה כן או לא טיפול הורמונלי.
במקרה שלך, כן חד משמעי.
המדבקות- מעולה, המשיכי ללא כל חשש ללא מיגבלות זמן.
יש הבדל מהותי בין סוגי ההורמונים והמינונים שלהם בין גלולות וטיפול הורמונלי חלופי לגיל המעבר ולכן כל אחד נילקח אחרת ולכל אחד פרופיל ביולוגי שונה. ובהכרח תופעות לואי ומטרות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותנורית09/10/2012
העם אישה בסיום מחזור אחרי כמה שנים שהיא עושה בדיקות דם והכל ממש תקין ופיתאום מופיע לה דימום ברגע שהבדיקות תקינות מאוד זה סביר שהכל תקין אחרת היה שינוי בבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/10/2012שאלתך אינה ברורה וכדאי לנסח אותה שוב. מה גילך? מתי פסקה הווסת? על איזה בדיקות מדובר?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם מקיפות
נורית09/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם מקיפות - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/10/2012אין מונח כזה. לכל בדיקה ובדיקה יש שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםענת09/10/2012
קרוב ל5 שנים ללא מחזור בת ג2 סובלת שנים מתת פעילות של בלוטת מגן לאחרונה החלפו לי את האלטרוקסין ליוריטקס חודש לאחר מכן סבלתי מוא מדפיקות לב עודף תיאבון כאבי מחזור והופעת דימום שלחו אותי ישר לעשות בדיקה והבדיקה העלתה שאני סובלת מעודף פעילות של בלוטת מגן שינו לי לפני שבועים את המינון הרופא אמרה שזה יכול לעשות שינויים משמעותיים עם המערכת ההורמונלית וכן בבדיק גניקולוגית נאמר לי שזה בעיקבות שינויים של פעילו יתר של הבלוטה אבקש לדעת מה דעתך סליחה על אריכות הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012קרוב לודאי שהצדק עם רופאיך שכן חסר איזון טיירואיד גורם להרבה בעיות .
רק לאחר קבלת איזון טוב של בלוטת המגן, ניתן להעריך מחדש תלונות , במידה וישארו כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה נשים אם אותם בעיות ואין פתרון אסימו08/10/2012
אני לא ממציאה.מצאתם פתרון לגברים לנשים עוד לא.אני מקווה שהדור הבא של רופאים יביא פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נשים אם אותם בעיות ואין פתרון א - תגובה
פרופ` יונה תדיר08/10/2012אני מקווה שדורות אחרים של רופאים יהיו טובים יותר. בשלב זה, המלצתי למצוא את הפתרון קרוב יותר, אולי בראי. הדבר לא נאמר ממקום ציני חו"ח אלא ממליץ ותומך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבנורית07/10/2012
בת 44 4שנים בלי מחזור סובלת מכאבי מחזור ובניגוב של השתן יוצא צבע צהבהב האם זה אומר שבטוח שאני אקבל מחזור או שזה לא מחיב בדיקה שלפני חודשים הכל היה תקיןיכול להיות שזה קשור למערכת השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012הפרשות צהובות חייבות טיפול
גשי לבדיקת גניקולוג
תקפידי על שתיה מרובה- כלומר צבע שתן שיהיה צלול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן
נורית10/10/2012האם אני צריכה ללכת לרופא שהעיסוק שלו קשור למעבר השתן שכחתי איך קוראים לרופא כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן
נורית10/10/2012זה לא הפרשות ואני אחת ששותה 2ליטר ליום זה פשוט בניגוב אחרי הטלת שתן ולא תמיד אלא פעמיים שלוש בשבוע זה בצבע צהוב וחרי כמה פעמים זה לבן סליחה על השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן - תגובה
ד``ר איתן פאר11/10/2012אורולוג . אורולוגיה זה המקצוע הקשור בבעיות שלפוחית שתן ולכן נא לפנות לאורולוג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני באמת חושבת שאין תשבה וזה עצוב.סימו07/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני באמת חושבת שאין תשבה וזה עצוב. - תגובה
פרופ` יונה תדיר07/10/2012אין דבר כזה ריח של זינקה. נשים בנות 63 הן צעירות פעילות מאד כיום. עליך להשתחרר מתחושת ״זיקנה״ זו, לקחת את עצמך בידים, לטפל נקודתית בכל בעיה, בין אם שינייםחניכיים או בלוטות, להקפיד על היגיינה, ולצאת לבלות. שנים רבות וטובות לפנייך. הכל רק בראש.
פרופ׳ יונה תדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!סימו07/10/2012
אני אשה כבת63 ואני בחצי השנה וכצת יותר יש לי ריח של זיקנה אני מריחה לא טוב וזה לא שאני לא מתקלחת אדרבה גם לפני כמה חודשים אני בלי גשר בצד של הפה וגם אני מרגישה מזה ריח לא נעים. אני גם אכתוב שאני לוקחת כדורים לעצבים .לסוכרת ולתת פעילות בלותת התריס.אגב לכל רופא שאני הולכת אני מספרת את זה.האם יש לך תשובה טובה בשבלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב! - תגובה
ד``ר איתן פאר10/10/2012תנסי רופא ממוחה בבעיות פה ולסת היות ומשם מקור הריח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)